Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 18:52   #4831
salud
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Na szybkiego zrobiłam zdjęcie bo jeszcze nie pokazywałam brzucha Zdaj sobie sprawę, że tłuszczyk jest bo to już 7kg do przodu no ale :P
a tam,żaden tłuszczyk tylko śliczny brzuszek

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość

Mam ostatnio problem z bardzo suchą skórą. Brzuch smaruje co wieczór po prysznicu oliwką z Ross, a i tak mam wrażenie, że skóra jest sucha. Podobnie z rękami i nogami. Macie coś dobrze nawilżającego do polecenia?
Atoperal Baby emulsja i Oillan z aptecznych
Z tych ogólnodostępnych polecam balsam Mixa regeneracja-naprawdę fajny,lepszy od wielu przereklamowanych aptecznych emolientów
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:52   #4832
GGI
Zakorzenienie

Nunus no powiem Ci szacun ja też nazbieralam troszkę rzeczy ale nie szaleje z 56 rozmiarem bo jak dziecko urodzi sie duze to zbedny wydatek raczej inwestuje w 62 a kombinezon myslalam caly czas o 68.
Stary 2015-10-29, 18:54   #4833
Smarrita
Wtajemniczenie

Ja po wizycie-221 gram szczęścia!

Więcej jak mloda zasnie i kompa odpale
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:01   #4834
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty. Serduszko bije, wyniki ok. Tylko okazalo sie ze mam inna grupe krwi niz myslalam Powinnam miec 0- a im wyszlo 0+. Kolejna rzecz do sprawdzenia w Polsce... Niestety moje przeczucia co do poloznej sie potwierdzily. Powiedzialam jej ze chce na normalnej porodowce, to najpierw mi wpierala ze wtedy jest ryzyko niepotrzebnych interwencji (wtf od samego pobytu w tym miejscu, ciekawe ) i ze powinnam isc do domu narodzin. Ja jej powiedzialam ze nie chce bo bede sie czula niekomfortowo a poza tym chce zzo. To ta mi od razu ze od zzo sie ma porody kleszczowe i cesarki, ja jej na to ze wiem jakie sa ryzyka ale i tak chce, to nagle zmienila front i ze przeciez jeszcze tyle czasu No to na wala sie pytala mi juz miesiac temu... Do tego wpierala mi szkole rodzenia, ja jej powiedzialam ze nie mam na to czasu i ze sobie wszystko w necie przeczytam to tez wielce oburzona, ze potem nie bede mogla podjac wyborow bo nie bede miala informacji. No kurrr... A teraz mysle ze moglam sie zgodzic na ta szkole rodzenia bo juz widze ze beda problemy wielkie ze znieczuleniem i chyba im dalam kolejny pretekst do niepodania mi go... Jestem zalamana, siedze i rycze...
Sprawdź tę grupę jak będziesz w Polsce,ale lepiej jakbyś miała jednak + a nie minus,bo nie byłoby ryzyka konfliktu serologicznego.Ale spoko,to jest w tych czasach do ogarnięcia, wiec tez tragedii nie ma. Też bym wolała rodzic w szpitalu,może lepiej potakuj jej dla spokoju,a potem zrób swoje. Chyba ,że w WB nie można tak sobie pojechac do szpitala rodzic?Bo nie orientuję się.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Salud zapraszam, wlasnie takie robi mi mama
]
Mniam,obawiam się jednak ,że zanim dojechałabym w lubuskie to by byly puste garnki
Stary 2015-10-29, 19:04   #4835
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

Piękna waga
Stary 2015-10-29, 19:06   #4836
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
kejka - a te szare kluski to co to jest dokładnie? I z jakiego regionu?
My w pracy mamy batalie bo u mnie:
kopytka są z serem i z ziemniakami
leniwe są tylko z ziemniakami
Szare kluchy są z ziemniaków
u nas kopytka z ziemniakami,a leniwe z twarogiem
Ja jestem z kujawsko-pomorskiego więc co region to inaczej
Stary 2015-10-29, 19:09   #4837
Polinezyjka
Zakorzenienie

Samarrita to czekamy! jakies foteczki maluszka masz?:P

Salud dziękuję za wyjaśnienie bede kiedys miała okazje to na pewno skosztuje 😎
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:14   #4838
kropcia007
Wtajemniczenie

Nunus89 szalejesz na pewno znajda sie chętni by przygarnąć cos ja zawsze bałam sie kupować ubranka wcześniej

Ja kombinezona nie kupuje myśle ze do wózka wystarczy kocyk minki i czapeczka

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

U mnie tez kopytka sie je na słono a leniwe pierogi to te z twarogiem na słodko Mmmm zjadłabym. Ale ja zawsze mówiłam do babci by zrobiła kopytka a chodziło mi zawsze o te z twarogiem

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:18   #4839
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przegielam....
od zawsze mam mega giga przyciąganie na działy dziecięce i od jakiegoś tam czasu (2 lata) kupowałam po troszkę, to hodziaki, to skarpetusie czy spodenki i wiecie co? Dzisiaj postanowiłam co w pudła się kryje (pudeł sztuk 3)
i tak sądzę, że mój dzieć to wszystkiego nie zdąży chyba założyć, a w grudniowych wyprzedażach to już jadę z rozmiarem 68...

O to co mam na dziś.
Rozmiar mjni mini 56:
2 spodnie jeansowe ogrodniczki
6 spodenek długich (typu dresowe jak polspiochy)
2 bluzy z kapturem, pilarki
4 pajacyki jako piżama
4 czapeczki serwetki
4 bluzki dl rękaw
12 par skarpetusiów
body: 8 długi rękaw i 5 krótki
1 koszulka dl rękaw
2 bluzy z kapturem
2 rajstopki
2 skarpetusie.

Chyba przegielam?! Ale samo jakoś się tam nazbieralo nie będę chyba prac tylko przebierać dziecia 10x dziennie
i mam pytanie, skoro rodzimy w kwietniu to kupujecie jakiś kombinezon? Ja myślałam o takim misiów, wygląda jak niedzwiadek jest w h&m np I pytanie na jaki rozmiar ten kombinezon???.
Wow,ale nazbierałaś.
To na 62 jakieś spodenki,półśpiochy Ci tylko brakują.
Ja myślę,że jak urodzę w połowie kwietnia,na pierwszy spacer pewnie pójdę pod koniec kwietnia początek maja to pewnie wystarczy polarowy pajac,ew. misiowy.Nie wiem jaką prognozują wiosnę,ale od czego są kocyki?

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Pokazuje moj brzusio w końcu cos widaćZałącznik 6078746
Widać,widać ,śliczny brzuszek!
Stary 2015-10-29, 19:23   #4840
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Jest jabłuszko hihi
Eseme pisz jaki tydzień bo nie pamiętam! A brzusze i figure masz BOSKĄ

Apropo jabłuszek: stoję na przystanku a obok mnie stoi taki mały kurdupelek na oko : 9-10 lat. I wyciąga z dresików iphona nie wiem którego bo się nie znam, coś tam sprawdza i szuuuu do kieszeni w dresach.
Moje przemyślenia:
po 1. ja nie mam iphona ! To moje dziecio na pewno nie otrzyma w prezencie komunijnym iphona tylko jakiegoś taniocha
po 2. dobra, niech będzie, że będę jednak rozpieszczającą mamą i otrzyma iphona albo za te 9 lat telefon odpowiadający aktualnej wartości tych telefonów - to jakbym zobaczyła, że tak beztrosko siup do kieszeni dresów gdzie może mu wypaść no way! miałby chociaż jakiś pokrowiec przypinany czy coś
po 3. chłopak po prostu lubi markowe rzeczy bo dopiero potem przyglądnęłam się i wszystko co miał na sobie było adidasowo, reebokowo - pumowe

PS: teraz tak gadam, że bym nie kupiła- a co zrobię to się dopiero okaże hehe

U mnie początek 16 tyg i tak nagle mi wywaliło brzuch aż sama sie zdziwiłam figurę jeszcze mam ok bo przed ciąża żyłam aktywnie i dzien bez ćwiczeń był dniem straconym za to teraz nie robię kompletnie nic bo jak wracam z pracy mam sile jedynie leżeć

Ja za to jestem straszna gadżeciara
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:24   #4841
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Zaszalałaś z tymi zakupami. Ja też nie wiem co z tym kombinezonem, kupujecie dziewczyny?

A ja dzisiaj odczuwam dyskomfort tam na dole. Piecze i lekko boli wejście do pochwy do tego mam białe upławy. Kurcze pieczone w tamtym tygodniu na wizycie było wszystko ok. Następną wizytę mam dopiero 19 listopada i wtedy lekarz miał mi zrobić cytologie .
W następnym tygodniu mam wizytę na Kopernika w poradni i usg połówkowe 2 trymestru może tam by mi lekarz coś przepisał.
A NARAZIE TO CHYBA PORATUJE SIĘ VAGOSANEM I TANTUM ROSA.
Możesz iść przecież do swojego lekarza rodzinnego i ci przepisze globulki i krem. Pimafucin na bank można, Clotrimazolum od 2 trymestru ewentualnie
Stary 2015-10-29, 19:26   #4842
GGI
Zakorzenienie

Dziewczyny już kiedyś chyba był poruszany temet rogala ale mam pytanie jak dopasować wielkość? i jakie wypełnienie w środku żeby nie szemrzało i na co zwracać uwagę? Może któraś już zakupiła i ma sprawdzony produkt do polecenia?
Stary 2015-10-29, 19:28   #4843
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość

wow,już taki duży?
Stary 2015-10-29, 19:30   #4844
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Dziewczyny już kiedyś chyba był poruszany temet rogala ale mam pytanie jak dopasować wielkość? i jakie wypełnienie w środku żeby nie szemrzało i na co zwracać uwagę? Może któraś już zakupiła i ma sprawdzony produkt do polecenia?

Ja nam z Allegro w kształcie litery c. Mam 172 wzrostu i jest ok. Na zewnątrz bawełniany pokrowiec a w środku jakieś antyalergiczne wypełnienie - nic nie szumi dodawałam ostatnio fotkę ale dodam Ci raz jeszcze. Płaciłam jakos 90 zł +kw ImageUploadedByWizaz Forum1446143533.599546.jpg

Stary 2015-10-29, 19:31   #4845
akinomka03
Rozeznanie

Cytat:
GGI dzięki za odpowiedź przejadę się gdzieś zobaczyć go na żywo

Natknęłam się na ten filmik:
https://www.facebook.com/PetFinder.m...9617087750582/
cudny filmik

Cytat:
Coś w tym jest
co jestem w tesco przechodzę przez dział niemowlęcy to jakoś nie mogę się przemóc jak nie znam płci
ja mam to samo, zawsze pooglądam i na tym konic ale dzis kupiłam pierwszego bodziaka, kolor biały- uniwersalny

wizyta
Byłam dzis na wizycie, bez usg, gin mnie zbadała, szyjka ok i przystawiła mi taki sprzęt do brzucha (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) żeby sprawdzić tetno dziecka i tak przesuwa to po brzuchu, nagniata i mówi że słabo słychac ale nie dlatego że cos jest nie tak tylko dlatego ze mam troche sadła myslę sobie że co?? jak mogła tak powiedzieć, mogła jakos delikatniej. (dodam że szczuplutka to nie jestem i przed ciążą nie byłam ale bez przesady, przy wzroście 168 cm wazyłam zawsze 60-62, teraz waże 64)
Na połówkowe zapisałam sie na 25 listopada (bede wtedy w 21 tyg 0 d) gin powiedziała że niebawem poczuje ruchy żebym zapamietała kiedy i według jej kalendarza to gdzieś w granicach 10-17 listopad. hmmm myslę sobie czy to tak da sie wyliczyc? przeciez to kazdy indywidualnie odczuwa, juz ostatnio kilka dni temu zastanawiałam sie czy to ruchy czuję bo tak mi cos pukało w srodku, gin powiedziała że to raczej nie to, że za wcześnie, no i juz sama nie wiem.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:34   #4846
salud
Zadomowienie

Cytat:
U mnie początek 16 tyg i tak nagle mi wywaliło brzuch aż sama sie zdziwiłam figurę jeszcze mam ok bo przed ciąża żyłam aktywnie i dzien bez ćwiczeń był dniem straconym za to teraz nie robię kompletnie nic bo jak wracam z pracy mam sile jedynie leżeć

Ja za to jestem straszna gadżeciara
Figura rzeczywiście rewelacyjna. Przed ciążą też ćwiczyłam ,ale w domu- ćw. Chodakowkiej i była super figura,ale w lipcu zrobiłam przerwe,a z wakacji wróciłam z dzieciem i od razu widac efekty 3 jak nie 4 kg na plusie.Teraz jak mogłabym już delikatnie ćwiczyć to nie mam weny,siły i w ogóle,po pracy kłądę się i tak do wieczora;/
Stary 2015-10-29, 19:36   #4847
kropcia007
Wtajemniczenie

Patrzę na te wasze brzuszki i sie zastanawiam bo ja nam taki mały a termin mam jako pierwsza 1.04.
Polinezyjka Ty tez tak masz?? Czy mylę Cie z kimś? ImageUploadedByWizaz Forum1446143871.434489.jpg

Sory za lumpex na pralce
dodam ze cwiczyłam na siłce przed zajsciem

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-29 o 19:38
Stary 2015-10-29, 19:48   #4848
Polinezyjka
Zakorzenienie

kropcia o widzisz! o to też się sprzeczamy bo jak już jem te z twarogiem to tylko na słono się u mnie jadło - tzn z bułką tartą zaaawsze a tu nagle się dowiedziałam, że ludzie jedzą je na słodko hihi no tak samo jak mój kolega przyniósł do pracy twaróg i polał go miodem nie mogłam patrzeć jak je
Fajne są te różnice niby mały kraj ale są

esesme czyli mamy termin koło siebie to razem z Lulka (dobrze zapamiętałam kochana? że może będziemy rodzić w podobnym czasie jak dobrze pójdzie hihi ) wybieramy się na porodówkę
Jak poczujecie ruchy piszcie! Ja myślę, że to jeszcze z min 2 tyg dla mnie

GGI ha jak tu kejka wróci to Ci pokaże swój przecudny rogal ! Ja idę w jej ślady i kupuję w listopadzie (mam nadzieje). się to zwie chyba cebuszka

akinomka lekarze są po prostu niewiarygodni! Na początku myślałam, że sama o sobie piszesz tak z dystansem ale kurde jak lekarka może tak powiedzieć! No ale cóż, są chamy i tyle... Nie traktowałabym poważnie tego, ze ruchów na pewno nie czułaś bo przecież to tylko statystyka! Każda ma inaczej! A dziecko mogło być tak ułożone, że pukło Cię w miejsce gdzie po prostu poczułaś

salud Kochana będziesz ćwiczyć jak będziesz na L4 i na macierzyńskim, zobacz sobie tą stronę , którą któraś tu wrzuciła (przepraszam nie pamiętam kto wrzucił, ale zapisałam linka) - myślę, że powinnyśmy ją dodać na 1 wątek??
http://fitmom.pl/
Spodobały mi się ćwiczenia z wózkiem - a że my będziemy miały CAŁE WAKACJE i będzie ciepło jak nie upalnie to koniecznie trzeba to wykorzystać! I wrócić przez wakacje do wcześniejszej albo i lepszej figury niż przed ciążą.
Zresztą ja was już tu zmotywuje po porodzie i będziemy laseczki na jesień /zimę 2016

JOGA
porozciągałam się i czuję radość w całym ciele jutro podejście numer 4 by wybrać się na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży jak kurde znów nie pójdę to się wkurzę na siebie !! Ale dziś mi znów było jakoś tak niedobrze po obiedzie więc nigdzie nie szłam.

SIUSIU
Najlepiej.... wybrałam się na spacer. przed spacerem siusiu - po czym oddaliłam się no nie wiem .. tak 4 minuty drogi od domu i normalnie tak mnie pęcherz zaczął cisnąć, że poszłam szybko do sklepu (co miałam zrobić po spacerze) i wróciłam do domu....
Potem to już mi się nie chciało wychodzić
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 19:51   #4849
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Patrzę na te wasze brzuszki i sie zastanawiam bo ja nam taki mały a termin mam jako pierwsza 1.04.
Polinezyjka Ty tez tak masz?? Czy mylę Cie z kimś? Załącznik 6078786

Sory za lumpex na pralce
To się ciesz,będziesz mieć mało do gubienia po ciąży. Jak ćwiczyłaś mięśnie brzucha to trzymają go w ryzach i wyskoczy zgrabny brzuszek w swoim czasie. Ja już mam słabe mięśnie po 1-wszej ciąży,mimo ćwiczeń więc juz piłkę widać.
Stary 2015-10-29, 19:51   #4850
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam termin na 17 i w tym tyg mi troszkę brzuch urósł - ale ja nie miałam mięśni brzucha przed - bo miałam od grudnia przerwę w treningu więc coś czuję, że mi niedługo brzucholek wywali
A Tobie nie rośnie bo masz silne mięśnie brzucha najpewniej i zanim one się rozluźnią to może dłużej minąć możesz mieć też tak jak moja babcia - jej brzuch urósł w 6 miesiącu
Także istnieje szansa, że nie będziesz miała wielkiego belzebuba tylko małą piłeczkę tuż przed porodem hehhe
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 19:51   #4851
GGI
Zakorzenienie

Cytat:

Sory za lumpex na pralce
Taki sportowy brzusio ale jeszcze wszystko przed Tobą :d
Stary 2015-10-29, 19:53   #4852
kropcia007
Wtajemniczenie

Polinezyjka u mnie te z twarogiem jadło sie polane roztopionym masłem i posypane cukrem i ewentualnie cynamonem pierogi ruskie jem polane śmietana i posypane cukrem

Stary 2015-10-29, 19:53   #4853
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nam z Allegro w kształcie litery c. Mam 172 wzrostu i jest ok. Na zewnątrz bawełniany pokrowiec a w środku jakieś antyalergiczne wypełnienie - nic nie szumi dodawałam ostatnio fotkę ale dodam Ci raz jeszcze. Płaciłam jakos 90 zł +kw Załącznik 6078785

No super właśnie oglądałam je alegro ale zastanawiałam się nad takim
http://allegro.pl/kojec-rogal-do-kar...233246817.html
po za tym cena jest bardzo duża między nimi i to mnie zastanawia
Stary 2015-10-29, 19:54   #4854
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Szare kluchy są z ziemniaków
u nas kopytka z ziemniakami,a leniwe z twarogiem
Ja jestem z kujawsko-pomorskiego więc co region to inaczej
To tak samo jak u mnie ale ja też z kuj-pom.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 19:59   #4855
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Polinezyjka u mnie te z twarogiem jadło sie polane roztopionym masłem i posypane cukrem i ewentualnie cynamonem pierogi ruskie jem polane śmietana i posypane cukrem
Heheheh Kropcia nie wierze w to co czytam hihih zawsze mnie te różnice tak cieszą
co do ruskich: ja te obsmażone na oleju jem z śmietaną ale posoloną hihi ja Cię kręcę

A makaron z twarogiem i cebulką? Ja zawsze soliłam, a mój dziadek cukrzył i jedno drugiego zachęcało by zmienił to co robi hehehe
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 20:05   #4856
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Polinezyjka Makaron z twarogiem i z cukrem bez cebuli ja jestem z pomorskiego jakby co

Stary 2015-10-29, 20:12   #4857
Agnessssa
Rozeznanie

To i ja się pochwalę moim bębolkiem 14t4d czyli 15 tydzień Waga ciut ruszyła bo się wyrównała z 5 tygodnia sukces!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151029_200201.jpg (103,9 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-10-29 o 20:13
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:15   #4858
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę moim bębolkiem 14t4d czyli 15 tydzień Waga ciut ruszyła bo się wyrównała z 5 tygodnia sukces!
Och jak się pięknie zaokrąglił ślicznie!
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 20:20   #4859
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Śliczny a jak wysoko sie uniósł szok

Stary 2015-10-29, 20:24   #4860
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
No ja mam znajomego co wrzucił zdjęcie dziecka z porodówki, z całym przyrodzeniem na wierzchu i w mazi płodowej. Idiota...
Też czasem widzę takie zdjęcia na fb... Raz nawet facet wstawił zdjęcie dziecka, które dopiero co się urodziło i akurat matka je przystawiała do piersi, przy czym było jej widać całego cyca... Chyba bym zabiła jakby mój takie zdjęcie wstawił. Już nie mówiąc o całej masie zdjęć dzieci, które jeszcze są oblepione maziami płodowymi... Nie lepiej zaczekać kilka dni, aż buzia się zrobi ładniejsza, ubierze się ładnie bobasa i dopiero pochwalić się znajomym?
Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
A oczywiście moja mama już zaczęła, ze dopiero kłócić się będziemy jak dziecko się pojawi, dopiero zobaczę jak będzie, bo u niej wtedy.tak było. Wrrrr same dolujace rozmowy. Jeszcze sny, wczoraj snila mi się babcia niezyjaca już od 15 lat, mówiła że nie poznaje mnie bo.tak wyrosłam, zmienilam się i mam już swoją rodzinę, spodziewam się dzieck. Była usmiechnieta przytulila mnie mocno. Ale jakąś wytracona się czułam. A dzisiaj w nocy mój zmarły tato mi się śnił. Sami zmarli do mnie w snach przychodza, co powoduje że mam jakieś złe myśli😞.
To że ona się kłóciła, nie znaczy, że wy też będziecie. Moim zdaniem dziecko bardzo zbliża do siebie rodziców. W moim przypadku tak było, mąż mi dużo pomagał, był czuły i mogłam na niego liczyć. O żadnych kłótniach nie było mowy. Głowa do góry i nie słuchaj innych Co do snów, to się nie przejmuj, może zmarli czują, że się pojawi nowy członek rodziny i przychodzą Cię wesprzeć i pogratulować?

Cytat:
Ten filmik może i uroczy, ale pozostając w temacie zwierząt i dzieci- nie rozumiem, jak niektórzy ludzie mogą pozwolić, żeby pies lizał niemowlę po buzi. A spotkałam się z takimi filmikami i zdjęciami niejednokrotnie. Kocham zwierzęta, ale takie sytuacje są dla mnie nienormalne.
Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
pamiętam i z tego wątku i z mamuś wrześniowych.Wbijaj się śmiało
Też Cię kojarzę z jesiennych
Cytat:
Napisane przez a_g_ata Pokaż wiadomość
Mam na liczniku +4kg..a z moja waga startową to koszmar...wedlug zdrowego przybierania na wadze powinnam utyć max 12kg:/
Nic się nie martw, po porodzie wszystkie zabierzemy się za zrzucanie i będziemy laski
Cytat:
Ojej jestem teraz w 16 tyg czyli mogę liczyć, że moje niunio ma podobnie to duże maluchy naprawdę
To jest miara od czubka głowy do kości ogonowej. Gdyby dodać jeszcze długość nóżek, to dopiero duże dzidzie są
Cytat:
Dziewczyny obudziłam się w nocy przez ból brzucha, czułam ciągle takie kłucie dość mocne nie wiem czy się martwić czy to normalne?
Ja też tak kilka razy miałam. W moim przypadku to chyba przez stres, bo zawsze po ciężkim dniu mi się to zdarzało.
Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie mnie, ja mam sny erotyczne z coraz to nowymi osobami, które znam, i co lepsze, to sa osoby, co normalnie nei miałabym pociągu do nich fizycznego , jak się budze to az mi głupio
Skutek uboczny ciąży
Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Sny usmiałam się z Waszych a ja też miałam dziś jazdę, nad ranem w półśnie zaczęłam TŻ całować i przepraszać i się tłumaczyć, że z tamtym kolesiem z kebabu do niczego nie doszło... TŻ zbaraniał hehehe ach ta ciunża

Farbowanie włosów
Dziewczyny farbujecie same w domu? czy fryzjer? mi tak średnio teraz na fryzia wydawać i mam fajną farbę w domu i zastanawiam się czy jej użyć... Któraś coś na ten temat?
TŻ musiał mieć niezłą minę
Ja farbuję włosy co 1,5-2 miesiące. Znaczy TŻ mi farbuje, sama tego nie robiłam. Do fryzjera nie chodzę, bo szkoda mi kasy, a na farbowanie moich włosów, które są prawie do talii wydałabym fortunę.
Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Na szybkiego zrobiłam zdjęcie bo jeszcze nie pokazywałam brzucha Zdaj sobie sprawę, że tłuszczyk jest bo to już 7kg do przodu no ale :P
Ojej, ale fajny zgrabny I jaki już duży

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Co do sesji noworodków, to niektóre zdjęcia są fajne, ale strasznie nie podobają mi się te, gdzie dziecko jest wepchane do koszyka lub innej ciasnej miski (nie mylić z koszykiem, gdzie jest dużo miejsca i swobody) oraz te, gdzie dziecko jest wyzawijane od samej szyi do palców stóp i nawet nie ma jak palcem poruszyć. A właśnie takie zdjęcia widzę najczęściej u znajomych.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości