Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 20:25   #4861
Jak dobrze
Raczkowanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
velika no ja Polske rozwazam jedynie z opcja prywatna, czyli place i wymagam... Tyle ze nie wiem czy dam rade sie wyrobic z pisaniem pracy. No i troche by mi bylo zal zostawiac meza na tyle czasu samego tutaj Sama juz nie wiem co mam robic, czasem mysle ze chyba sie pospieszylam z decyzja o dziecku bo nie jestem przygotowana zupelnie. A wstyd mi bo zewszad dookola ludzie daja mi do zrozumienia ze sobie wymyslam, bo kazda kobieta to przechodzi to normalne, no znacie te gadke... Moze jestem nienormalna ale po prostu nie rozumiem czemu u dentysty nikt nie bedzie mi probowal odmowic znieczulenia (a tu wrecz popatrza jak na idiotke jak powiesz ze chcesz bez), dorabiajac do tego ideologie, a przy porodzie (gdzie bol jest milion razy gorszy) nagle okazuje sie ze musi bolec i co ja se wymyslam znieczulenia jakies? Jak dla mnie paranoja.
Zezarlam se Pringelsy paprykowe na pocieszenie
No wlasnie!! Boze, jak cudnie uslyszec ze nie oszalalam i jest ktos kto mysli podobnie! Ja Nie Chce rodzic naturalnie i samo to jest powodem. Nie chce i w nosie mam to, ze inne kobiety rodza naturalnie, naturalnie rodzza, naturalnie umieraja. Szpital sie potem wykpi. Jak dziecko bedzie niedotlenione to ja bede z nim po rehabilitacjach chodzic. Bratowej dizecko urodzilo sie z zamartwicy bo nie chcieli jej zrobic cesarki.
Powiedzcie mi co to za kraj, ze nie mozna zdecydowac o tak intymnej kwestii? Dlaczego??
Mi sie wydaje, ze po prostu porod naturalny jest tanszy, a ta cala medyczna oprawa jest rozdmuchana, jasne, ze cesarka to operacja a naturalny nie, ale po zlym porodzie naturalnym sa niedotlenienia, zamartwica, porody kleszczowe, krwotoki. I szlag mnei trafia, ze ktos ma o tym decydowac za mnie!!

Ja wiem ,ze albo mnie prywatny lekarz skieruje do swojego szpitala na cc, albo jade do Warszawy na prywatna porodowke. We Wro w zadnym szpitalu nie daja znieczulenia... Masakra jakas
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:37   #4862
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
No wlasnie!! Boze, jak cudnie uslyszec ze nie oszalalam i jest ktos kto mysli podobnie! Ja Nie Chce rodzic naturalnie i samo to jest powodem. Nie chce i w nosie mam to, ze inne kobiety rodza naturalnie, naturalnie rodzza, naturalnie umieraja. Szpital sie potem wykpi. Jak dziecko bedzie niedotlenione to ja bede z nim po rehabilitacjach chodzic. Bratowej dizecko urodzilo sie z zamartwicy bo nie chcieli jej zrobic cesarki.

Powiedzcie mi co to za kraj, ze nie mozna zdecydowac o tak intymnej kwestii? Dlaczego??

Mi sie wydaje, ze po prostu porod naturalny jest tanszy, a ta cala medyczna oprawa jest rozdmuchana, jasne, ze cesarka to operacja a naturalny nie, ale po zlym porodzie naturalnym sa niedotlenienia, zamartwica, porody kleszczowe, krwotoki. I szlag mnei trafia, ze ktos ma o tym decydowac za mnie!!

Ja wiem ,ze albo mnie prywatny lekarz skieruje do swojego szpitala na cc, albo jade do Warszawy na prywatna porodowke. We Wro w zadnym szpitalu nie daja znieczulenia... Masakra jakas

Ale te przypadki niedotlenienia to chyba nie częsta sprawa. Ja osobiście nie znam żadnej osoby która rodząc naturalnie miała by problemy z dzieckiem wymienione przez Ciebie. Po cesarce tez może wystąpić wiele powikłań. Niestety jeżeli nie pójdziesz prywatnie lub nie podpłacisz a wszystko bedzie ok to lekarz nie zrobi Ci od tak cesarki

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:41   #4863
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ale te przypadki niedotlenienia to chyba nie częsta sprawa. Ja osobiście nie znam żadnej osoby która rodząc naturalnie miała by problemy z dzieckiem wymienione przez Ciebie. Po cesarce tez może wystąpić wiele powikłań. Niestety jeżeli nie pójdziesz prywatnie lub nie podpłacisz a wszystko bedzie ok to lekarz nie zrobi Ci od tak cesarki
Mam inne zdanie na temat tych niedotlenien, zreszta stawka jest zbyt wysoka. Jak beda wskazania to cc zrobie na nfz, jak nie - to prywatnie. Naturalnie rodzic nie bede.
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:44   #4864
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Polonezyjka kluski leniwe to sa u nas z twarogiem a kluski szare to typowo wielopolska z tego co wiem a ja do wielkopolski mam 10 km

Justyna_fli z tego co wiem od mojej tesciowej ktora jest pielegniarka to grupa sie moze zmienic, ale w sensie takim ze jest jakby wymieszana z grupa matki i to moze dac zly pomiar, falszywy wynik. Poczytaj moze w necie, bo slyszalam o tym wiele razy, wg mnie jest to w miare logiczne

Nunus Ty to robilas stopniowo, a ja mam podobne zakupki z ostatnich 10 dni? tyle ze nie kupuje narazie jeansow i bluz

Salud dzieki

Smarritta ale duze bobo juz

GGI cebuszka ma wypelnienie z jakichs tam kuleczek, nie szeleszcza. Sa w pokrowcu i mozna dosypac badz odsypac. Do tego powloczka bawelniana ktora mozesz prac. To ma 1.7 m i mozna ukladac na rozne sposoby zaraz wrzuce fotke ;D

Dotarlam do kina na ugotowanego️ Cooper ️ do jutra

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:48   #4865
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

ImageUploadedByWizaz Forum1446147984.618840.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446148024.138382.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446148046.332906.jpg

GGI wczoraj chyba wklejalam linko do allegro 70 zl + koszt przesylki polecam

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:50   #4866
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znam co najmniej 2 przypadki, gdzie ordynator upierał się przy sn, a lekarz prowadzący ciążę bądź inny zaniepokojony robił ktg, gdzie okazało się, że tętno słabnie i trzeba było natychmiast zrobić cesarkę.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:55   #4867
danika
Zakorzenienie

Dziewczyny ale po co sie straszycie tymi niedotlenieniami i powikłaniami? Kazda ma swoje racje i Każda urodzi tak jak zechce - albo jak będzie trzeba

GGI --- pytałaś o poduszkę rogala. Ja mam z firmy motherhood dużego rogala ( sama jestem niewyrośnięta , 164 cm) i super sie sprawdził w pierwszej ciąży i przy karmieniu, teraz tez z nim śpię prałam sama powłoczką i cały kilka razy, nic nie zaszkodziło. Nie był tani ale dokładnie nie pamietam, kolo 100 zł.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 20:58   #4868
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Załącznik 6078818Załącznik 6078819Załącznik 6078820

GGI wczoraj chyba wklejalam linko do allegro 70 zl + koszt przesylki polecam
DZięki ta wersja mnie bardziej przekonuje.
Stary 2015-10-29, 20:58   #4869
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Ja znam co najmniej 2 przypadki, gdzie ordynator upierał się przy sn, a lekarz prowadzący ciążę bądź inny zaniepokojony robił ktg, gdzie okazało się, że tętno słabnie i trzeba było natychmiast zrobić cesarkę.

Ale ja to rozumiem nie rozumiem po prostu tego jak ktoś nawet nie daje sobie szansy by spróbować tylko z góry ustala CC ale każda z nas jest inna na wielu obszarach sie nie zgadzamy i dyskutujemy od tego jest forum by dzielić sie poglądami i spostrzeżeniami. Ryzyko jest przy każdej z opcji jednak natura to natura wg mnie i jeżeli jest tylko możliwość to należy z nią współpracowac. Każda ma na siebie inny plan i ja to szanuje choć nie zawsze popieram.
Nie rozumiem tez pisania czarnych scenariuszy. Trzeba być dobrej mysli! Pozytywne myślenie do podstawa.

Stary 2015-10-29, 20:58   #4870
danika
Zakorzenienie

Nie umiem na tablecie wstawić linka ale widzę ze poduchy podrożały, 159 kosztuje ta co ja mam. Ale tu akurat uważam ze warto zapłacić za jakość.

danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 21:00   #4871
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale po co sie straszycie tymi niedotlenieniami i powikłaniami? Kazda ma swoje racje i Każda urodzi tak jak zechce - albo jak będzie trzeba

GGI --- pytałaś o poduszkę rogala. Ja mam z firmy motherhood dużego rogala ( sama jestem niewyrośnięta , 164 cm) i super sie sprawdził w pierwszej ciąży i przy karmieniu, teraz tez z nim śpię prałam sama powłoczką i cały kilka razy, nic nie zaszkodziło. Nie był tani ale dokładnie nie pamietam, kolo 100 zł.

f

To również ważna informacja firma sprawdzona to przemyślę
Stary 2015-10-29, 21:14   #4872
sunshine1551
Raczkowanie

Dziewczyny a co myślicie o tych kocykach minky a z drugiej strony bawełna?
Ja taki kocyk mam zamiar uszyć i do tego poduszkę. Coś takiego jak na obrazku
http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Ko...5cm-x-75cm/719
Stary 2015-10-29, 21:17   #4873
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość

Jak dla mnie są super sama mam w planach kupno

Stary 2015-10-29, 21:30   #4874
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
kropcia o widzisz! o to też się sprzeczamy bo jak już jem te z twarogiem to tylko na słono się u mnie jadło - tzn z bułką tartą zaaawsze a tu nagle się dowiedziałam, że ludzie jedzą je na słodko hihi no tak samo jak mój kolega przyniósł do pracy twaróg i polał go miodem nie mogłam patrzeć jak je
Fajne są te różnice niby mały kraj ale są

esesme czyli mamy termin koło siebie to razem z Lulka (dobrze zapamiętałam kochana? że może będziemy rodzić w podobnym czasie jak dobrze pójdzie hihi ) wybieramy się na porodówkę
Jak poczujecie ruchy piszcie! Ja myślę, że to jeszcze z min 2 tyg dla mnie

GGI ha jak tu kejka wróci to Ci pokaże swój przecudny rogal ! Ja idę w jej ślady i kupuję w listopadzie (mam nadzieje). się to zwie chyba cebuszka

akinomka lekarze są po prostu niewiarygodni! Na początku myślałam, że sama o sobie piszesz tak z dystansem ale kurde jak lekarka może tak powiedzieć! No ale cóż, są chamy i tyle... Nie traktowałabym poważnie tego, ze ruchów na pewno nie czułaś bo przecież to tylko statystyka! Każda ma inaczej! A dziecko mogło być tak ułożone, że pukło Cię w miejsce gdzie po prostu poczułaś

salud Kochana będziesz ćwiczyć jak będziesz na L4 i na macierzyńskim, zobacz sobie tą stronę , którą któraś tu wrzuciła (przepraszam nie pamiętam kto wrzucił, ale zapisałam linka) - myślę, że powinnyśmy ją dodać na 1 wątek??
http://fitmom.pl/
Spodobały mi się ćwiczenia z wózkiem - a że my będziemy miały CAŁE WAKACJE i będzie ciepło jak nie upalnie to koniecznie trzeba to wykorzystać! I wrócić przez wakacje do wcześniejszej albo i lepszej figury niż przed ciążą.
Zresztą ja was już tu zmotywuje po porodzie i będziemy laseczki na jesień /zimę 2016

JOGA
porozciągałam się i czuję radość w całym ciele jutro podejście numer 4 by wybrać się na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży jak kurde znów nie pójdę to się wkurzę na siebie !! Ale dziś mi znów było jakoś tak niedobrze po obiedzie więc nigdzie nie szłam.

SIUSIU
Najlepiej.... wybrałam się na spacer. przed spacerem siusiu - po czym oddaliłam się no nie wiem .. tak 4 minuty drogi od domu i normalnie tak mnie pęcherz zaczął cisnąć, że poszłam szybko do sklepu (co miałam zrobić po spacerze) i wróciłam do domu....
Potem to już mi się nie chciało wychodzić

To ja to ja
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę moim bębolkiem 14t4d czyli 15 tydzień Waga ciut ruszyła bo się wyrównała z 5 tygodnia sukces!
Ale slodkiiii szybko cie wybrzuszylo ja dzis znalałam fotki z mojej drugiej ciazy i miałam większy brzuch niz w tej ciazy na tym etapie. Mam z 20 tygodnia wiec za tydzień zrobię takie samo i porównam

Ja tez nie uważam, by sposób rodzenia dziecka powinien byc czyjąkolwiek sprawa. Pisałam juz kiedyś o tym bo ten temat juz był. Moze beda kuedys w pl czasy, ze bedzie mozna wybrać bez żadnych krzywych tekstów ze strony całego świata potem. U mnie 3 cc i nawet jakby wskazań nie było to bym nie chciała. Moze nie kazdy chce spróbować rodzic naturalnie-to żaden przymus i teksty ze od dawien dawna kobiety tak rodzą do mnie nie przemawia. Na przestrzeni lat wiele soe zmieniło i możliwość samodecydowania jest jedna z lepszych ewolucji w tej kwestii

Ja sie dzis wystraszyłam... Przypomniało mi sie o 17, ze musze na jutro synowi napięc muffinek do przeszkola na dzień dyni. O 18 córka kończyła taekwondo wiec miałam godzine na zrobięnie. No i sie w sumie wyrobiłam, zapierniczalM jak durna, upiekłam i jak dogladALAM piekarnika to zaczęło mi sie strasznie kręcić w głowie. Ale tak ze mi wirowało wszystko. Położyłam sie, myslalam ze przejdzie ale nie. Tak było z godzine, kręciło mi soe w głowie, bylo mi niedobrze i miałam 37,5 temp. dziwne pierwszy raz tak miałam... Jyz przeszło ale kurczę nie chce tak juz...

A co do FARBOWANIA to ja od 6 lat robie farbę tylko u fryzjera.
moja paczka z 5-10-15 ma jutro byc musze ukryć przed mężem

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Kropcia ja mam uszyte dwa komplety dla mojego malucha a na D ja b zabieram sie za zasłony pościel i ochraniacz i tez z minky
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 22:11   #4875
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość

Witaminy

Od piątku wchodzę w 16 tydzień I radziła zakupić witaminy. Chciałabym takie.z.kwasami DHA, a jakie Wy stosujecie?
vita miner prenatal z DHA - 19zł za opakowanie.

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość

Mam pytanko. Usg połówkowe jest obowiązkowe i zawsze polega na sprawdzeniu wszystkich narządów, wód płodowych, czy to zalezy od lekarza? bo ja idę pod koniec 20 tyg do gin i jak mi tego nie zrobi to musze szukać szybko innego...
W pierwszej ciąży też panikowałam że nie miałam tego połówkowego, ale miałam po prostu lekarz mój sam wszystko sprawdził, ale nie nazwał tego usg połówkowym ;p Dzisiaj też mi sprawdzał wody, przepływy, narządy itd mimo, że wie że na prenatalne jadę gdzieś indziej bo sam mi dał skierowanie żebym miała za free i pytał czy jadę czy nie.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie mnie, ja mam sny erotyczne z coraz to nowymi osobami, które znam, i co lepsze, to sa osoby, co normalnie nei miałabym pociągu do nich fizycznego , jak się budze to az mi głupio
zazdroszczę, bo ja ani chłopa w domu, ani znów erotycznych nie mam

Cytat:
Pychota obiad
Ja dziś idę do rodziców na szare kluski..nie wiem czy u Was w regionie coś takiego się jada
szare kluski...mniam kiedy ja to ostatnio jadłam....wieki temu ;(

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Że co masz na obiad?
ciapkapusta to gotowana kapusta (niektórzy dodają kiszoną) i gotowane ziemniaki +przyprawy. Wszystko potłuczone. Wygląda jak wygląda ale jest pycha

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Zaszalałaś z tymi zakupami. Ja też nie wiem co z tym kombinezonem, kupujecie dziewczyny?

.
Lepiej mieć jeden kombinezon ale nie taki typowo zimowy tylko z polarku, cieńszy. Jeśli będzie zimno to jeszcze cienki kocyk do tego plus z gondoli osłonka. Chociaż wszystko od pogody zależy.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Samarrita to czekamy! jakies foteczki maluszka masz?:P
Tak, mam. Jak uda mi się dobre zdjęcie zdjęcia zrobić to wstawię, bo młoda piątkę chciała przybić

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
wow,już taki duży?
duża, dziewczynka. Ale ja z Was pewno pierwsza urodzę. Termin wg om mam na 27 marca a wg usg wychodził do tej pory od 30marca-4 kwietnia. A poza tym my duzi jesteśmy to i dziecko duże;p

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość

wizyta
Byłam dzis na wizycie, bez usg, gin mnie zbadała, szyjka ok i przystawiła mi taki sprzęt do brzucha (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) żeby sprawdzić tetno dziecka i tak przesuwa to po brzuchu, nagniata i mówi że słabo słychac ale nie dlatego że cos jest nie tak tylko dlatego ze mam troche sadła myslę sobie że co?? jak mogła tak powiedzieć, mogła jakos delikatniej. (dodam że szczuplutka to nie jestem i przed ciążą nie byłam ale bez przesady, przy wzroście 168 cm wazyłam zawsze 60-62, teraz waże 64)
Na połówkowe zapisałam sie na 25 listopada (bede wtedy w 21 tyg 0 d) gin powiedziała że niebawem poczuje ruchy żebym zapamietała kiedy i według jej kalendarza to gdzieś w granicach 10-17 listopad. hmmm myslę sobie czy to tak da sie wyliczyc? przeciez to kazdy indywidualnie odczuwa, juz ostatnio kilka dni temu zastanawiałam sie czy to ruchy czuję bo tak mi cos pukało w srodku, gin powiedziała że to raczej nie to, że za wcześnie, no i juz sama nie wiem.
cieszę, się że wszystko ok. ALe babka strasznie chamska!!! DLatego ja nie lubie bab ginekolożek i omijam je szerokim łukiem ;p

Cytat:
Patrzę na te wasze brzuszki i sie zastanawiam bo ja nam taki mały a termin mam jako pierwsza 1.04.
nic tylko się cieszyć z małego brzuszka

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
dziwne, bo KTG standardowo przy przyjęciu do szpitala się robi a nie tylko gdy coś się dzieje niepokojącego. Poza tym co ma ordynator do decydowania jak pod papierami podpisuje się położnik będący przy porodzie a nie ordynator? Jakoś mnie to co piszesz nie przekonuje.

Cytat:
Ja już taki MAM!!!!

udało się nadrobić uffff
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 22:15   #4876
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Sprawdź tę grupę jak będziesz w Polsce,ale lepiej jakbyś miała jednak + a nie minus,bo nie byłoby ryzyka konfliktu serologicznego.Ale spoko,to jest w tych czasach do ogarnięcia, wiec tez tragedii nie ma. Też bym wolała rodzic w szpitalu,może lepiej potakuj jej dla spokoju,a potem zrób swoje. Chyba ,że w WB nie można tak sobie pojechac do szpitala rodzic?Bo nie orientuję się.
Sprawdze, oby wyszlo na ich z tym plusem bo jak se pomysle ze mam ich tu przekonywac ze sie pomylili to mi gorzej No wlasnie nie wiem do konca. Tu w ogole jest szal ze szpitalami, poki Ci dziecko miedzy nogami nie wisi to nikt nie chce uwierzyc ze rodzisz... A badania rozwarcia tez nie chca robic chetnie
Cytat:

No widzisz ja juz mysle ze oszalalam... Jeszcze sie pozarlam z mezem konkretnie bo on tez z tych lepiej wiedzacych i 'porod ma bolec'. Szkoda ze jego nie bedzie nic bolec... I wysmiewa mnie jak mowie ze chce w PL prywatnie isc. No bo przeciez jego zdaniem urodzic dziecko to jak pierdnac. I moje zdanie i uczucia sie nie licza, bo ja se wymyslam. I wszyscy naookolo mnie ta sama gadka. Mam jedna kumpele co mnie rozumie jedynie, ale co ona moze? Ja tez juz chyba nic nie moge. Nie mam sily walczyc z calym swiatem...
Cytat:
Justyna_fli z tego co wiem od mojej tesciowej ktora jest pielegniarka to grupa sie moze zmienic, ale w sensie takim ze jest jakby wymieszana z grupa matki i to moze dac zly pomiar, falszywy wynik. Poczytaj moze w necie, bo slyszalam o tym wiele razy, wg mnie jest to w miare logiczne
To dziwne, bo matka i dziecko maja osobne krwioobiegi Poczytam o tym, dzieki
gosiaczek uwazaj na siebie!
Ladne macie te brzuszki dziewczyny
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 22:17   #4877
Smarrita
Wtajemniczenie

Tak jak pisałam waga 221 gram- córka pozostaje córką i nie ma prawa się zmienić. ja już mam 19 tydz stąd pewno waga. Poza tym wszystko jest ok
wstawiam zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg przybij piatke.jpg (62,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z boku.jpg (60,3 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2015-10-29 o 22:21
Stary 2015-10-29, 22:17   #4878
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja po wizycie-221 gram szczęścia!

Więcej jak mloda zasnie i kompa odpale
jakie duże dziecko moje ma prawie 100 gramów mniej, szok

Polinezyjka
tak, ja mam termin niby na 14 ale zobaczymy jak to będzie

Mam teraz smaki na mandarynki, banany, kiwi. Uwielbiam!

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2015-10-29 o 22:20
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 22:24   #4879
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Cytat:
Tak jak pisałam waga 221 gram- córka pozostaje córką i nie ma prawa się zmienić. ja już mam 19 tydz stąd pewno waga. Poza tym wszystko jest ok
wstawiam zdjęcia.
piekna dziewczynka ja mam jutro wizyte a termin tylko 2 dni pozniej niz Ty, wiec napisze jak sie bedzie miał mój dzieć i jego waga do twojej juz nie moge sie doczekac, ahh

jedno pytanie do dziewczyn odnosnie poloznej, od ktorego tygodnia trzeba/mozna sie do niej glosic?
Stary 2015-10-29, 22:24   #4880
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
wstawiam zdjęcia.

Cudeńko a Ty który masz tydzień? no mała dziewczynka to nie będzie:P
Stary 2015-10-29, 22:27   #4881
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Cudeńko a Ty który masz tydzień? no mała dziewczynka to nie będzie:P
19 ( dokładnie 18 tydz 4 dzień dziś)
Stary 2015-10-29, 22:29   #4882
GGI
Zakorzenienie

a co sądzicie o takim prezencie dla Tatusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png tato!.png (130,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2015-10-29, 22:30   #4883
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
piekna dziewczynka ja mam jutro wizyte a termin tylko 2 dni pozniej niz Ty, wiec napisze jak sie bedzie miał mój dzieć i jego waga do twojej juz nie moge sie doczekac, ahh

jedno pytanie do dziewczyn odnosnie poloznej, od ktorego tygodnia trzeba/mozna sie do niej glosic?
daj znać, sama jestem ciekawa jak inne dzieci z okolic tp wagowo będą.

Położna- najlepiej zadzwoń do siebie do przychodni i zapytaj. U mnie dopiero po porodzie Tż zawoził papiery i ona przychodziła do malucha. Przed niczego nie załatwialiśmy

mykam, muszę być na 24 w opolu. Trzeba się zbierać bo kawał drogi do przejechania

Edytowane przez Smarrita
Czas edycji: 2015-10-29 o 22:32
Stary 2015-10-29, 22:54   #4884
lucy111
Zadomowienie

Już po wizycie. Jest Leon na 100%. Tak sie dziś pozwijal, że trudno było cokolwiek zmierzyć. Wagowo ma 180 g. Termin mam na 8 kwietnia.
Gin mówi ze nie mam się co martwić, że brzucha nie widać, znaczy ze mięśnie silne.
Zapomniałam zapytać gdzie jest łożysko. Co do ruchów mówi ze za jakieś 2 tyg powinnam juz czuć.

Jeżeli chodzi o witaminy to brałam pregna plus, ale było mi po niej strasznie niedobrze wiec odstawiłam. Mówił, że za jakieś 2 tyg mogę spróbować znowu zacząć brać.

Słabo z tym wózkiem Adamex. Będę się musiała poważnie zastanowić i koniecznie na zywo zobaxzyc. Podoba mi ze tez bebetto o którym już tu rozmawialiśmy. Jest trochę cięższy od tego Adamexu ale wizualnie tez moim zdaniem ładny. Koniecznie chciałabym szary. Będzie idealny na lato. W ogóle podobają mi się wózki w takich neutralnych kolorach.

Pytałam gina o ten nagły klubach ból brzucha bo czasem mi się coś takiego na chwile pojawia. Mówił ze nie ma się czym martwić.

Następna wizyta za 3 tyg. Wtedy już chyba da skierowanie na glukozę. Obawiam się bardzo tego picia.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 22:55   #4885
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

GGI prezencik przemily tez cos musze wymyślić wyjątkowego dla mezusia
Stary 2015-10-29, 23:05   #4886
patryska0804
Zadomowienie

chyba musze isc na zwolnienie aby byc z Wami na biezaco
poklocilam sie przez Was z mezem wasi tez nie pozwalaja Wam kupowac jeszcze jakis ubranek dla dziecka? moj sie drze ze jeszcze jest czas a ja znalazlam pare rzeczy w 5 10 15... chyba kupie i mi nie powiem ;p pozwolil mi szukac tapety do dziecka pokoju tylko... eh..
wogole to napisalam dlugi post z tel ale sie nie dodalo...
piekne macie psy ja mam troche wiekszego...
a jeszcze piekniejsze brzuchy

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A to mój

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 23:13   #4887
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Dostalam dzisiaj od koleżanki stetoskop i mąż mnie osluchiwal a raczej chcial usłyszeć bicie serduszka mojego lokatora małego, niestety nic nie bylo slychac, za wcześnie czy cos nie tak?
Stary 2015-10-29, 23:14   #4888
patryska0804
Zadomowienie

bunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12065770_969793006413579_5939754556798783813_n.jpg (43,2 KB, 17 załadowań)

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 23:35   #4889
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
poklocilam sie przez Was z mezem wasi tez nie pozwalaja Wam kupowac jeszcze jakis ubranek dla dziecka? moj sie drze ze jeszcze jest czas a ja znalazlam pare rzeczy w 5 10 15... chyba kupie i mi nie powiem ;p pozwolil mi szukac tapety do dziecka pokoju tylko... eh..

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

A to mój
Moj maz mowi ze zakupy po nowym roku, ale dał się zaciągnąć na dział dziecięcy i pozwolił mi chociaż pooglądać.
Ciuszków sporo upolowala mi mama w lumpeksach wiec aż tak wiele nie potrzebuje ale coś zechcę dokupić.

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Dostalam dzisiaj od koleżanki stetoskop i mąż mnie osluchiwal a raczej chcial usłyszeć bicie serduszka mojego lokatora małego, niestety nic nie bylo slychac, za wcześnie czy cos nie tak?
Chyba za wczesnie. Nie wiem czy takim zwykłym stetoskop em się da,jest chyba jakiś specjalny położniczy
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 23:42   #4890
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
kejka - a te szare kluski to co to jest dokładnie? I z jakiego regionu?
My w pracy mamy batalie bo u mnie:
kopytka są z serem i z ziemniakami
leniwe są tylko z ziemniakami

A mi w pracy mówią, że u nich to jest odwrotnie i tak się sprzeczamy jak ktoś przyniesie na obiad- Podkarpacie z Mazowieckie hehhe

[/COLOR]Wygooglowalam ta ciapkapuste i eeeeeee nie przekonała mnie do siebie
ale najfajniejsze:
Inne określenia to: ciaperkapusta, ciaperkraut, ciaprówa, pańczkraut
:
ja z mazowieckiego i kopytka z ziemniaków się je z tłuszczem, ale i ze śmietana z cukrem, a leniwe to z serem są i z masłem z cukrem

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Lucy, mi się ten wózek strasznie podobał, ale poczytałam o Adamexie i mi przeszło-ponoć bardzo awaryjne i trudno uzyskać naprawę gwarancyjną.
Poza tym porównywaliśmy z innymi wózkami i wykonanie jest słabe i niechlujne. Także dokładnie obejrzyj na żywo, najlepiej w sklepie, żeby mieć dużo czasu i dokładnie pomacać.
mi znajomy tez mówił,ze w sklepie tak mu o adamexie mówili

Cytat:
Jest jabłuszko hihi
Eseme pisz jaki tydzień bo nie pamiętam! A brzusze i figure masz BOSKĄ

Apropo jabłuszek: stoję na przystanku a obok mnie stoi taki mały kurdupelek na oko : 9-10 lat. I wyciąga z dresików iphona nie wiem którego bo się nie znam, coś tam sprawdza i szuuuu do kieszeni w dresach.
Moje przemyślenia:
po 1. ja nie mam iphona ! To moje dziecio na pewno nie otrzyma w prezencie komunijnym iphona tylko jakiegoś taniocha
po 2. dobra, niech będzie, że będę jednak rozpieszczającą mamą i otrzyma iphona albo za te 9 lat telefon odpowiadający aktualnej wartości tych telefonów - to jakbym zobaczyła, że tak beztrosko siup do kieszeni dresów gdzie może mu wypaść no way! miałby chociaż jakiś pokrowiec przypinany czy coś
po 3. chłopak po prostu lubi markowe rzeczy bo dopiero potem przyglądnęłam się i wszystko co miał na sobie było adidasowo, reebokowo - pumowe

PS: teraz tak gadam, że bym nie kupiła- a co zrobię to się dopiero okaże hehe
no ostatnio znajoma mówi,ze nie ma kurtek dla syna, a on nie ząłoży neifirmowej,a te od 400 w zwyż, wiec zycze jej powodzenia

Cytat:
Napisane przez akinomka03 Pokaż wiadomość
cudny filmik

ja mam to samo, zawsze pooglądam i na tym konic ale dzis kupiłam pierwszego bodziaka, kolor biały- uniwersalny

wizyta
Byłam dzis na wizycie, bez usg, gin mnie zbadała, szyjka ok i przystawiła mi taki sprzęt do brzucha (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) żeby sprawdzić tetno dziecka i tak przesuwa to po brzuchu, nagniata i mówi że słabo słychac ale nie dlatego że cos jest nie tak tylko dlatego ze mam troche sadła myslę sobie że co?? jak mogła tak powiedzieć, mogła jakos delikatniej. (dodam że szczuplutka to nie jestem i przed ciążą nie byłam ale bez przesady, przy wzroście 168 cm wazyłam zawsze 60-62, teraz waże 64)
Na połówkowe zapisałam sie na 25 listopada (bede wtedy w 21 tyg 0 d) gin powiedziała że niebawem poczuje ruchy żebym zapamietała kiedy i według jej kalendarza to gdzieś w granicach 10-17 listopad. hmmm myslę sobie czy to tak da sie wyliczyc? przeciez to kazdy indywidualnie odczuwa, juz ostatnio kilka dni temu zastanawiałam sie czy to ruchy czuję bo tak mi cos pukało w srodku, gin powiedziała że to raczej nie to, że za wcześnie, no i juz sama nie wiem.
bezsensu jakas nienormalna jest, nawet jakbyś ważya 100 kg, to co te matki nei słuchają pulsu dziecka? neich sobie sprzęt pipsko wymieni

Cytat:
Też czasem widzę takie zdjęcia na fb... Raz nawet facet wstawił zdjęcie dziecka, które dopiero co się urodziło i akurat matka je przystawiała do piersi, przy czym było jej widać całego cyca... Chyba bym zabiła jakby mój takie zdjęcie wstawił. Już nie mówiąc o całej masie zdjęć dzieci, które jeszcze są oblepione maziami płodowymi... Nie lepiej zaczekać kilka dni, aż buzia się zrobi ładniejsza, ubierze się ładnie bobasa i dopiero pochwalić się znajomym?

To że ona się kłóciła, nie znaczy, że wy też będziecie. Moim zdaniem dziecko bardzo zbliża do siebie rodziców. W moim przypadku tak było, mąż mi dużo pomagał, był czuły i mogłam na niego liczyć. O żadnych kłótniach nie było mowy. Głowa do góry i nie słuchaj innych Co do snów, to się nie przejmuj, może zmarli czują, że się pojawi nowy członek rodziny i przychodzą Cię wesprzeć i pogratulować?

Ten filmik może i uroczy, ale pozostając w temacie zwierząt i dzieci- nie rozumiem, jak niektórzy ludzie mogą pozwolić, żeby pies lizał niemowlę po buzi. A spotkałam się z takimi filmikami i zdjęciami niejednokrotnie. Kocham zwierzęta, ale takie sytuacje są dla mnie nienormalne.

Też Cię kojarzę z jesiennych

Nic się nie martw, po porodzie wszystkie zabierzemy się za zrzucanie i będziemy laski

To jest miara od czubka głowy do kości ogonowej. Gdyby dodać jeszcze długość nóżek, to dopiero duże dzidzie są

Ja też tak kilka razy miałam. W moim przypadku to chyba przez stres, bo zawsze po ciężkim dniu mi się to zdarzało.

Skutek uboczny ciąży

TŻ musiał mieć niezłą minę
Ja farbuję włosy co 1,5-2 miesiące. Znaczy TŻ mi farbuje, sama tego nie robiłam. Do fryzjera nie chodzę, bo szkoda mi kasy, a na farbowanie moich włosów, które są prawie do talii wydałabym fortunę.

Ojej, ale fajny zgrabny I jaki już duży

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Co do sesji noworodków, to niektóre zdjęcia są fajne, ale strasznie nie podobają mi się te, gdzie dziecko jest wepchane do koszyka lub innej ciasnej miski (nie mylić z koszykiem, gdzie jest dużo miejsca i swobody) oraz te, gdzie dziecko jest wyzawijane od samej szyi do palców stóp i nawet nie ma jak palcem poruszyć. A właśnie takie zdjęcia widzę najczęściej u znajomych.
hehe no czasami dziwne sa te takie kokonki

Cytat:

cc to dla lekarzy problem, i musza rozlicząc sie z nfz itd. no i dla nich, bo jak jest poród naturalny to oni na koniec sobei schodzą, szycie ew, to ich rola i koneic
a cc to jednak operacja, wszyscyy zwołani, anestezjolog, pomoce, 2 lekarzy, przy naturalnym to położne robią same cała robote

Cytat:
wstawiam zdjęcia.
piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
a co sądzicie o takim prezencie dla Tatusia
u mnie by odpadł, mój mąż od poczatku Mąego pięknie przewijał, i tak mnie rozczulał jak on odważnie się nim zajmował

Cytat:

A to mój
a co mu,ze tak walczy przed kupnem?

Cytat:
bunia
super zapozował

jejku dziewczyny te devolaje to chyba mi śnić się bedą , takie pyszne były , dzięki
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości