|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
|
|
|
|
#3362 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To wydaje mi sie bardzo duży odsetek cc. Jakbym chciała porodu naturalnego to chyba wolałbym inny szpital. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Moja biega od 7, ja się położyłam o 23, a ile razy sie budziłam w nocy to nie zliczę. I od jakiegoś tygodnia tak co 2 dni mi sie poród śni |
||
|
|
|
#3363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam dobrego zdania ani o szpitalach a i o personelu ale prawda jest taka że dużo zalezy od tego na czyj dyzur sie trafiCytat:
|
||
|
|
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry ! Witamy się w 33tc.
![]() Cała noc praktycznie przespana aż szok.. Aniqa witam i Ciebie w 33 Sylwoha super dieta... ![]() Ogólnie acapella ![]() Ja mam dzisiaj kolejny dzień dołka. Chlip. :? Idę jakieś śniadanie wciągnąć.
|
#3365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Bo naprawdę, tak uogólniając, to tylko zagrożenie życia poważne sprawia, że lepsze jest cc niż sn. No nie wiem, ja sobie poczytałam i porodach i po prostu dzięki temu jestem przygotowana na to, że będzie pewnie kiepsko i trzeba zawalczyć o swoje. Mam tylko nadzieję, że trafi mi się ktoś rozumny i że nie będzie dodatkowych komplikacji. Ogólnie przetrawiłam, że jeśli tylko nic się nie będzie działo poważniejszego, to ja sobie poradzę jakoś. Niech mnie tylko nie stresują i nie szkodzą dodatkowo ;D Edytowane przez mujer Czas edycji: 2015-10-30 o 09:17 |
||
|
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja na szczęście jeszcze sobie radzę z ogarnianiem przed wizytą
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Benita. Koleżanka urodziła synka 5,6kg sn i naprawde nic dziecku nie było. Zdrowy, fajny chłopak. Poród też poszedł szybko. Ale jakby nie patrzeć to był drugi poród tej koleżanki. Jej pierworodna miała tylko 4,3kg
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie będę cytowala, bo mialam 15 str do przeczytania. CZUBASEK trzymam kciuki, ze to jednak błąd pomiaru i wszystko z Małym jest dobrze. SYLWOHA załamuje mnie ten nasz szpital ;/ co za lekarze tam pracuja? ;/ Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję wczorajszych! No to coś dopadło i mnie ;/ jak ból głowy mi przeszedł, to wczoraj dopadly mnie takie mdłości, ze nic do ust nie moge wlozyc, kark boli mnie jeszcze mocniej niż wczoraj, przy głębokim wdechu mnie dusi i mam wtedy suchy kaszel i normalnie boli mnie gdzieniegdzie skóra, tak jakby była strasznie podrażnionia jak jej dotykam. Jestem załamana swoim samopoczuciem, dzisiaj mija 5 noc jak nie spałam, budzilam się doslownie co godzinę, więc miałam może pół godzinne drzemki ;/ Nie wytrzymam już tego, napisałam do gina w koncu i na 14.30 mam do niego pójść, boję się co mi jest ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bosz, przypomniałam sobie o tym żarciu... Dobra, już się nie obijam, tylko robię szpitalne menu
|
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj ja też jestem w szoku jak mi się zdarzy np.tylko raz w nocy wstać ![]() Współczuję dołka ![]() Może zróbcie sobie z Tżtem takie dzień żeby nie myśleć o codzienności tylko zostawić wszystko za sobą na ten jeden dzień.
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez jest duży odsetek cc ale na sr tlumaczyli nam ze oni maja ten stopień 2 na3 i wiele przypadków do nich zjeżdża stad takie statystyki.
Szpialne żarcie jest okropne. Na obiad mialam zupę warzywna. Zjadłam bo bylam glodna i watrobke wieprzowa z ziemniakami i buraczkami. Z drugiego wzięłam tylko kilka kawałków wątróbki bo byla zimna i ziemniaki. Buraczki nie wiem czym byly ![]() Kolacja na 17 jakiś chleb z mielonka i zupa mleczna ale cale szczęście juz mialam swoje jedzenie.Chyba bym umarła jakbym miała czekać do śniadania. Po 6 po ktg wyciągnęłam swoja kanapke. A śniadanie w sumie bylo znośne tzn ta szynka wygladala i smakowala calkiem nieźle. Śmieszne bylo ze dali 3 kromki chleba i 1.5 plastra szynki nie wiem chyba mialam sobie skladaka zrobić ![]() Jedno jest pewne. Po porodzie tylko swoje jedzenie będę miala
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co... Za 3 tyg o tej porze planowo juz będę w /drodze do/ szpitalu.
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy któraś cię wyprzedzi
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie cieszę się, ze obejrzy mnie lekarz, bo myślałam, że powie mi tylko przez telefon co mam kupić czy coś, no i zobaczy czy z Mała wszystko dobrze, rano mało się ruszala, Ale teraz ładnie fika w brzuchu więc chyba jest ok. PrY kaszlu ja wytrZese i brzuch napinam, ale przy wymiotach to dopiero musi mieć masakra tam, bo normalnie cały brzuchu z dołu do góry jezdni wtedy ;/ Cytat:
czujesz ze to juz?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska i bardzo dobrze ze idziesz do lekarza.
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
No ja myślę, że któraś na pewno mi się w kolejkę wtryni
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w szpitalu jest jeszcze wyższy odsetek cc, 48%, no ale to wojewódzki szpital położniczy, ma te wszystkie stopnie referencyjności więc to też może mieć wpływ. W innych szpitalach jest mniej cc ale albo nie ma zzo albo znieczula się dolarganem.
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska - no niby czuje, ale gotowa jeszcze nie jestem. Torby nie spakowalam nawet...
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
Halwaya wow 5.6 kg ?!
![]() Aniqa chciałabym tak zrobić jeden dzień bez myślenia. Ale nie umiem za dużo jest spraw nie pokonczonych. Łazienka szafa pokój małego w rozsypce. To moja wina bo jestem z tych co się przejmują zawsze bardzo. .. Chować sobie na kanapkaxh szynkę pod serem żeby zjesc a nie czuc to dałam za dużo i mi nie dobrze teraz (Fionka w sumie to lepiej żebyśmy nie wyprz3daly halwaya! ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Właśnie - jak tam Czubasek? Bo nie wiedziałam żeby pisała...
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a
Byl obchod, Ordynator pyta jak tam A ja ze dobrze i ze dizsiaj ide do domu A on a to jak tak to nic nie zlecamy i prosze sie wypisywac, po chamsku Po czym ja ale panie dobtorze, wczoraj zamiast zrobic mi od razu pomoar cukrow przez caly dzien to w zasadzie siedzialam i tyle. A mialam na to skierowanie- na co on a kto cofnal a ja mowie ze ta i ta. A on ze krxuwa to juz dawno powinna byc zrobiona, a ja ze byla i byla ok- ale zaczelam sama Mierzyc i cos mnie zaniepokolio stad tu jestem A on ze poza tym jest Malowodzie i prawdopodobnie dizecko przestalo rosnac :=pp Tak jasne, od poczatku jest 2 tyg do prozdu a teraz przestalo rosnac I ze malowodzia by moj gin nie zauwazyl. Taa- I co kroploki caly weekednd, profil cukrowy 24h. I w pon spr czy dizecko rosnieZ Sranie- jakby naprawde oodejrzewali ze nie rosnie to by robili usg czesciej Nie wiem co robic, nawet jak dostsne profil cukrxycowy to kontrola diabetyka w pon. Masakra wkuriwlam sieZ Zadzwonilam do swojego lekarza no i on pracuje jednak tu w szpitalu i jak to mowia nie bedzie sral we wlasne gniazdo I ja do niego ostro- mowie slad te rozbieznosci pan nie widzial zadnych niepokojacych objawow, u pana bez problemu bylo z pomoarami a ru tskie kwaotki A on ze spokojnie, ze to moje zdanie komi bede ufac. A ufam mu. Z tym profilem to mowi ze warto zbadac, ze to nie tak dlugo itp. Wsieklam sie Co byscie zrobily na moim mcu? W oogle jak mi ten cukier ma dobrze wyjsc jak mam takie jedzenie. Wiadomo ze u zdrowej osoby byloby inaczej bo co by nie zjadla to sobie organizm poradzi A u mnie to wiadomka.. Ale ja bym sama dala z tyym rade Bozzzeee |
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya ja tak czekam na Twój poród
bo wtedy już ja ![]() Tez się zastanawiam czy któraś postanowi się rozpakować wcześniej. |
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie dla mnie nie tylko zagrożenie życia ale tez jakość życia się liczy. Prawda jest taka że nigdy sie nie dowiem czy poród miał u nas jakieś znaczenie bo czasu nie cofne i nie sprawdzę. Jest ślad po niedotlenieniu a czy to ma zwiazek z dużą wadą wzroku, jeden lekarz mówi ze na pewno nie inny ze nie da sie tego wykluczyć. Takie gdybanie.
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
U nas cc 34% czyli co 3 porod
Wczoraj mialam kiepski dzien, dzisiaj tz jest w domu wiec moze bedzie lepiej. Zaraz jedziemy obejrzec samochod, moze wrocimy do domu juz swoim
|
|
|
|
#3386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), nie skojarzyłam tej wady wzroku... Hmn trudno faktycznie ocenić, ale to akurat nie jest kwestia raczej wielkości dziecka, z tego, co pamiętam miałaś wywoływany poród oraz tam się składało szereg czynników na to, ze się sprawa przeciągała i samo niedotlenienie to nie było wynikłe z tego, że on był duży. Tylko o tym mówię. Natomiast jeśli się cały poród tak sypie i przeciąga, to owszem, jest lepiej robić cc, wcale temu nie przeczę, mimo że jestem zwolenniczką sn. |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha ale cyrk!
Masakra. Ja bym chyba nie dała rady psychicznie tam. U mnie co prawda muszę jeździć do tego Oxfordu, ale przynajmniej tam jakoś konkretnie podchodzą do tematu. Na podstawie wyników szybka analiza, dostałam tą insulinę by brać raz dziennie przed śniadaniem (bo tylko wtedy cukier skakał) i jest w miarę ok.
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Halwaya szacun dla koleżanki! Mam nadzieje ze moj drugi tak nie poszaleje z waga
dobrze ze dzieciaczek zdrowy i porod byl bez problemu... Ale wiadomo ze przy takim duzym dziecku zawsze jest wieksze ryzyko roznych komplikacji. Moze jak bym z pierwszym nie musiala sie olatac po tylu lekarzach to teraz w ogole bym sie tym tematem nie interesowała. A tak to jakiś uraz mam.
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.

także moja noc to całe 6h
ale i tak sie dwa razy budziłam sprawdzić czy sie nie rozkrył

nie mam dobrego zdania ani o szpitalach a i o personelu ale prawda jest taka że dużo zalezy od tego na czyj dyzur sie trafi

bo u nas tym różniła się dieta cukrzycowa