|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
mój kładzie rękę czasem wieczorem na brzuch i czeka.. jak kopnie to widzę jak mu się gęba cieszy
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż też nie dotyka brzucha. Kilka razy tylko dotknął, bo chciał zobaczyć jak się się czuje kopniaki. Teraz już wie i tego nie robi
Ale on taki jest z natury |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mega rozczula jak tz gada do brzucha
u mnie od początku podchodzi do tego bardzo emocjonalnie i widzę że się bardzo cieszy. Zdjęciami z pierwszego usg chwalił się każdemu kogo spotkał, a zdjęcia wózka i łóżeczka też ma w tel hahaha Ciekawe czy przy drugim dziecku też się będzie tak zachwycał Haha I jemu bardzo się podoba moja zmieniająca się sylwetka.. Nie wiem co jest fajnego w rosnących biodrach, cyckach i brzuchu ale jemu się podobają strasznie zadbane mamusie o typowych kształtach mamusi a że mam do tego skłonności genetyczne to po porodzie może być ciekawie |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też super wyspana, ale ta noc będzie zarwana bo dzisiaj mamy wesele siostry
![]() Już naszykowałam dwie paczki chusteczek, oj będę wyć ![]() baby ale lipa z tym powrotem do pracy oby się jeszcze coś udało wykombinować!viki1988 powodzneia na glukozie ![]() Dotka to zdrówka dla TZ! Mój też przeziębiony i bałam sie zarazić, ale w sumie jestem na antybiotyku wiec chyba się uchowam ![]() Mój TŻ baaardzo lubi dotykać brzucha i za każdym razem jest mega zdziwiony jak ten jego synek mocno kopie
|
#2255 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, u mnie też paskudna noc. Trzecia z rzędu
To będzie zły dzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
O ile różowy mnie tak nie razi to nadruki typowo dziewczęce ![]() Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiao1987 w którym jesteś tygodniu, bo ja też mam mały brzuch, ostatnio nawet pani dr na usg się dziwiła. Do 30 tc, to można było pomyśleć, że mi się troszkę przybrało więcej na zimę albo, że za bardzo pojadłam po obiedzie. Też się wkurzam, że mało co widać, chooociaż teraz coraz więcej
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
IOLA, dlatego teście mają już powiedziane żeby do porodu się wstrzymali z kupnem prezentów ubrankowych. No nie leżą mi ni w ząb.
Współczuję, czasem mam wrażenie, że dzieci są hiper złośliwe MAGDA,twój tż jest uroczy ![]() Mam już 88cm w brzuchu
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Mój to taki twardziel jest i go to nie dziwi, on zawsze taki był, mało wylewny ale baardzo opiekuńczy
teraz jak mam tą rwe kulszową to robi wszystko, gotuje, podjeżdza pod same drzwi autem żebym nie szła. A jak stajemy w kolejce w markecie gdzie w Warszawie sa meeeega duże kolejki to idzie do ochroniarza i nie stoimy, jak idziemy na morfologie to tez pilnuje żebym weszła bez kolejki i stoi jak pobierają krew i mnie pilnuje hehe Każdy facet inny ważne żeby było widać że sie stara, żeby mu zalezy i o nas dba na swój sposób
|
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Mi jak na początku brzuch rósł jak szalony to teraz się uspokoił, mam wrażenie, że ciągle jest taki sam.
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LUNE, dokładnie tak, zgadzam się z podsumowaniem
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
He he Choć nie powiem ile może tyle pomaga. .. wszystko zmieni sie jak juz przyjdzie bąbel na świat, a jak wrócę do pracy po roku na dwie zmiany to dopiero egzamin z organizacji w naszym małżeństwie. ... aż się tego juz boje. .. jak będę do 22 w pracy to na niego spadnie kąpanie, karmienie i usypianie. .. a jak będę od 6-14 w pracy to on będzie budził i zaprowadzał do żłobka. .. nie wiem jak my damy radę. ... A wy kiedy planujecie wrócić do pracy ?[/QUOTE] U mnie to taka sytuacja że złożyłam wypowiedzenie bo firma sie zamykała i poszłam na zwolnienie na kręgosłup i w między czasie szukałam nowej pracy. Ale po miesiącu zwolnienia zaszłam niespodziewanie w ciąże No i jestem bez pracy, tak ciągnełam to zwolnienie, teraz jestem na rehabilitacyjnym na szczęście mi wypłacają 100% wypłaty do końca kwietnia, ale jestem bez prawa do zasiłku macierzyńskiego, bo przed ciążą złożyłam wypowiedzenie. Skomplikowane to... No i jestem bez pracy.Mam nadzieje że od stycznia będzie te 1000zł nowego becikowego przez rok to by było nam lepiej. Dowiadywałam się w Urzędzie Miasta podobno ma być. Najgorzej będzie mi szukać nowej pracy, ale to dopiero jak mały pójdzie do przedszkola bo nie chcemy go do żłobka dawać. Ciężko mi będzie w szczególności że mam tylko mature ale to jeszcze daleko. |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ wita się z brzuchem i pyta co dzidziuś robi (jakbym ja to wiedziała
), czasem też go pogłaszcze, ale raczej nie trzyma na nim ręki i nie czeka na kopniaki. On się trochę chyba boi, że zrobi krzywdę, bo czasem jak ja sobie trzymam rękę na brzuchu to słyszę od TŻta "Nie gnieć go!" Kasiulenkowo gratki nowego tygodnia ![]() To malutko
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem cała w 'paskach' Brzuch, biodra i uda zostały zaatakowane już dawno.
|
#2264 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Nie martw się to teraz tak źle wygląda po ciąży dużo zblednie tak jak u mojej mamy |
||
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak akurat nie chce się ruszyć, to jest bardzo niepocieszony i ją zaczepia Często do brzucha mówi. ![]() mojakaren bawcie się dobrze
|
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
A podobno to kobiety są bardziej przewrażliwione
|
|
|
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Lune - wejdzie wejdzie, bo już to wszystko jest zaklepane
Tylko pewnie będzie zależeć od dochodów na gospodarstwo. Szczegółów nie znam, bo ja jestem zainteresowana innym aspektem tej ustawy. Ja bardzo bym chciała uniknąć rozstępów Jeszcze dzielnie się trzymam, ale pewnie mnie wywali na chwilę przed porodem albo po |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udanej zabawy życzę to chyba chudzinka jesteś? Ja to się jak słoń czuję ![]() Mój TŻ ostatnio pierwszy raz położył się koło brzucha i rozmawiał z córką a ona mu odkopywała Szok normalnie w poprzednich ciążach w ogóle się brzuchem nie interesował.
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się modlę, żeby mi przede wszystkim na brzuchu rozstępy nie powychodziły
|
|
|
|
#2271 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
Smaruję się regularnie od początku ciąży. Na brzuchu jest to kontynuacja starych, a na udach całkiem nowe.
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic. Musimy się z tym pogodzić.
|
|
#2277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to moją zmorą jest cellulit na udach. Dziwnie to wygląda taka szczupła a jak siedzę to nawet widać i to bardzo. Lekarz mi mówił ze to po ciąży zniknie. |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Lune - cellulit to norma w ciąży z powodu hormonów. Ja też mam okropny cellulit
![]() Gdyby któraś była zainteresowana, są przeceny na produkty konkretnej marki: https://bobomio.pl/effii Zniżka 20% (już jest w cenie). Kinga - zrobiłam muffinki wczoraj bez mąki i z odrobiną cukru (1 płaska łyżeczka na 6 sztuk muffinek). Zjadłam 2 + 2 śliwki i cukier wyszedł 97 mg/dl. Więc chyba tragedii nie ma. Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-10-30 o 10:43 |
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przez rok będziemy mieć sporo kasy, więc planuje to odkładać. Właśnie to nie zależy od wysokości dochodów, tylko od tego czy należy się macierzyński czy nie. Od dochodów to zależy becikowe jednorazowe te 1000zł dochód jest wysoki jakies 1900zł no i te 500zł na dziecko to dochód jest strasznie niski i nie wiadomo czy wejdzie ale i tak bym sie nie załapała.Tak planuje żeby zrobic jakąs szkołe od października jak juz dziecko będzie żeby nie mieć tych pustych lat, może łatwiej mi będzie prace znalezc, tylko nie wiem kompletnie co i co by sie przydało. |
|
|
|
|
#2280 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
i w ogóle to rozwala mnie jego zdziwiona mina za każdym razem kiedy widać jak Mały się przeciąga i wypycha nóżkę, czy pupkę, albo jak widzi jak mnie kopniakami okłada już tyle razy to widział i czuł a dalej się dziwi Cytat:
to malutko ja nie pamiętam jak miałam mniej niż 90, a teraz już od dawna mam ponad 100 Cytat:
Ale poza tym w miarę dobrze śpię (poza nocami kiedy nie mogę się ułożyć bo bolą mnie wszystkie kości ) no więc współczuję Wam dziewczyny problemów ze snem |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Ale on taki jest z natury 

oby się jeszcze coś udało wykombinować!
To będzie zły dzień 

O ile różowy mnie tak nie razi to nadruki typowo dziewczęce 

Jeszcze dzielnie się trzymam, ale pewnie mnie wywali na chwilę przed porodem albo po 
Nic. Musimy się z tym pogodzić.