Życie z kierowcą TIRa :) część II - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 11:25   #2671
Qazsew
Zakorzenienie

Dot.: Życie z kierowcą TIRa :) część II

Cytat:
Napisane przez Agusiaczek1985 Pokaż wiadomość
W tym szpitalu co chce rodzić chyab jest szkoła rodzenia ale nawt o tym nie pomyślałam, tyle ze ten szpital jest ok 30 km od mojego miejsca zamieszkania
Ja mieszkam na wsi i szpital w ktorym rodzilam jest 25km ode mnie,a przy nim szkola,zajecia nie byly czesto bo raz w tyg,a ze to bylo moje pierwsze dziecko to sie wybralamjeszcze termin mialam na luty wiec troche stres czy nie zasypie bo jednak troche trzeba dojechac ale dziecko grzecznie przeczekalo najwieksze zaspy ktore przypadly na termin porodu i wybralo sie na ten swiat 6 dni pozniejnajlepsze ze jak sie zaczelo w nocy to jeszcze zostalam pare godz w domu bo bez sensu zeby jechac od razu,zajechalam juz w miare radzac sobie z narastajacymi skurczami a pani w rejestracji w jakiej sprawie przyszlam,mowie ze do porodu,a na kiedy termin?no to mowie ze 6 dni po juz jest,a ona do mnie bo wogole po pani nie widac zeby pani rodzilano myslalam ze padne ze smiechuchyba spodziewala sie ze jak pierwsze dziecko to bede siac panike i wic sie z bólu czy cos bo tak to zabrzmialo conajmniej jakbym ten porod udawala
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:01   #2672
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja nie chodziłam na SR i nie wiem do czego miałaby mi być potrzebna.
Stary 2015-10-29, 13:16   #2673
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja nie chodziłam na SR i nie wiem do czego miałaby mi być potrzebna.
Nawet nie chodzi o to ze do czegos potrzebna tylko tak jak pisalam mialam mozliwosc zobaczyc sale porodowa i wgl oddzial i jak przyszlo juz co do czego to jakos mi tak razniej bylo bo nawet te panie polozne poznalysmy na tych zajeciach,no i mi np bardzo przydala sie wiedza o karmieniu piersia,bo co innego jak cos poczytasz w necie czy jakas inna mama doradzi a co innego jak typowy doradca laktacyjny,jak przystawiac,co robic przy nawale,co jakby sie zastój zrobil i jak unikac,no mi ta wiedza napewno nie zaszkodzilaa szkola byla darmowa wiec nie zaluje ze chodzilam,wiadomo ze kazde dziecko jest inne ale jakos tak pewniej sie czulam jak sie bole zaczely i wgl porod,no i jak zaczelam karmic

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2015-10-29 o 13:17
Stary 2015-10-29, 13:28   #2674
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Oglądanie porodówki przed porodem to by pewnie sprawiło, że by mi się odechciało rodzić A pomoc przy karmieniu piersią była na oddziale
No ale wiadomo, po to jest SR żeby ktoś kto potrzebuje skorzystał
Stary 2015-10-29, 13:47   #2675
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądanie porodówki przed porodem to by pewnie sprawiło, że by mi się odechciało rodzić A pomoc przy karmieniu piersią była na oddziale
No ale wiadomo, po to jest SR żeby ktoś kto potrzebuje skorzystał
No przeciez nie pokazywali w trakcie czyjegos poroduprzynajmniej potem mnie nie zaskoczylo "stanowisko"do porodu,po porodzie tez byla pomoc przy karmieniu ale akurat trafilam na taka pania na nocnej zmianie ktora powtarzala tylko KARMIC!KARMIC!JAK TO NIE JE!JAK JEST POKARM TO MUSI JESC!Co wcale nie zachecalo bo wszystkie noworodki akurat w ta noc plakaly i chyba zalezalo to od tego co mamy zjadly na obiad,wszystko jest dla ludzi SR też

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2015-10-29 o 13:54
Stary 2015-10-29, 13:56   #2676
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiem że nie pokazywali w trakcie porodu, ja po prostu wolałam na żywioł I nie żałuję póki co
Stary 2015-10-29, 14:07   #2677
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem że nie pokazywali w trakcie porodu, ja po prostu wolałam na żywioł I nie żałuję póki co
No i supera dobrze wspominasz sam porod bo mam kolezanke ktora po porodzie stwierdzila ze nigdy wiecej,minelo 3 lata prawie i nadal sie tego trzymaa ja bym jeszcze kiedys chciala

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 14:11   #2678
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

I ja jakos nie czuje potrzeby iść ogladać sale itp. Będzie żywioł a termin tez mam zaśnieżony koniec stycznia

Edytowane przez Agusiaczek1985
Czas edycji: 2015-10-29 o 14:13
Agusiaczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 14:15   #2679
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dobrze wspominam, u mnie było szybko i sprawnie, wszystkie położne się śmiały że ekspres Najmniej przyjemne w całej akcji było szycie po nacięciu
Na drugie dziecko się raczej nie zdecyduję, ale akurat nie z powodu porodu

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Agusiaczek, zazdroszczę terminu, będziesz miała spacerową wiosnę
Stary 2015-10-29, 14:24   #2680
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze wspominam, u mnie było szybko i sprawnie, wszystkie położne się śmiały że ekspres Najmniej przyjemne w całej akcji było szycie po nacięciu

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Agusiaczek, zazdroszczę terminu, będziesz miała spacerową wiosnę
Ja za to marze o dwójce
Oby dzidziol dał mi sie w wózek wsadzić i wyjść z domu bo koleżanki mały za grom nie ulezy w wózku I na lato bede miała już odchowane
Stary 2015-10-29, 14:32   #2681
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
I ja jakos nie czuje potrzeby iść ogladać sale itp. Będzie żywioł a termin tez mam zaśnieżony koniec stycznia
Ostatnie zimy raczej byly laskawe wiec moze i w tym roku nie bedzie problemu

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Ja za to marze o dwójce
Oby dzidziol dał mi sie w wózek wsadzić i wyjść z domu bo koleżanki mały za grom nie ulezy w wózku I na lato bede miała już odchowane
W lato bedzie sie juz opalac w wozeczku i slodko spac wieczorkami na powietrzu,jak moje zasypialo w domu to pol godz i pobudka a na zewnatrz kilka godz snu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-29, 14:33   #2682
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ostatnie zimy raczej byly laskawe wiec moze i w tym roku nie bedzie problemu
Znajac moje szczęscie to nie bedzie tak jak ostanio. Tak jak ze slubem. Niby jesień w październiku zawsze była ciepła i słoneczna a mżyło i było pochmurnie Więc nie zdziwię się że nas zawieje ale nadzieja matką głupich
Stary 2015-10-29, 14:37   #2683
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
To bedzie jedynaczkadopiero tatuś bedzie pilnowal jak absztyfikanci zaczną podchodzić

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Znajac moje szczęscie to nie bedzie tak jak ostanio. Tak jak ze slubem. Niby jesień w październiku zawsze była ciepła i słoneczna a mżyło i było pochmurnie Więc nie zdziwię się że nas zawieje ale nadzieja matką głupich
To wtedy poród domowypodobno bardzo modny ostatnio
Stary 2015-10-29, 14:59   #2684
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
To bedzie jedynaczkadopiero tatuś bedzie pilnowal jak absztyfikanci zaczną podchodzić

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

To wtedy poród domowypodobno bardzo modny ostatnio
Jak się ma syna to pilnuje się tylko syna. Ale jak jest córka to pilnuje się córki i jej potencjalnych adoratorów

Trudno. Jakoś by poszło Kierowali by przez telefon co robić. Tata porody odbiera... tyle że krów
Stary 2015-10-29, 15:29   #2685
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno. Jakoś by poszło Kierowali by przez telefon co robić. Tata porody odbiera... tyle że krów
no padłam
Stary 2015-10-29, 16:16   #2686
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To do roboty jak tż wróciw koncu to calkiem przyjema robotamaalinkaaaa masz juz jakis wstepny plan kiedy bys chciala bobasa?
W przyszlym roku jesli nam sie uda zmienic miezzkanie
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 16:45   #2687
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Przyszly rok juz calkiem blisko
Stary 2015-10-30, 06:05   #2688
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszly rok juz calkiem blisko
No dokladnie)
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-30, 08:25   #2689
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
To już niedługo

A ja wczoraj wieczorem dorwałam sie do słoika z miodem i zjadłam chyba z 10 łyzeczek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 09:53   #2690
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
To już niedługo

A ja wczoraj wieczorem dorwałam sie do słoika z miodem i zjadłam chyba z 10 łyzeczek
czyli to prawda ze kobiety w ciąży mają dziwne zachciankino bo ze 2 łyżeczki to bym jeszcze zrozumiala ale 10
Jaka u Was pogoda bo u mnie,cieplutko i słonecznie,zero wiatru,tylko wszedzie babie lato,aż żal w domu siedzieć,ale moje dzieciatko ma drzemeczke wiec czekam aż sie obudzi,potem mamy robić placki ziemniaczane bo nas chęć naszłamam nadzieje że pogoda wytrzyma do niedzieli

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2015-10-30 o 11:27
Stary 2015-10-30, 11:57   #2691
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Ostatnio niesamowicie ciagnie mnie do słodkiego. Kakao miód słodycze, Ale staram zjadac owoce zamiast cukiereczków

Jestem zła bo przyszła bransoletka. Ładnei zrobiona ale na koleżanke chyba będzie za krótka
Stary 2015-10-30, 14:20   #2692
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio niesamowicie ciagnie mnie do słodkiego. Kakao miód słodycze, Ale staram zjadac owoce zamiast cukiereczków

Jestem zła bo przyszła bransoletka. Ładnei zrobiona ale na koleżanke chyba będzie za krótka
To moze zapytaj u jakiegos jubilera czy mozna cos z tym zrobic,takie chyba uroki zakupów przez internet,bo nie mozesz zobaczy na zywo i dotknac,ewentualnie chyba mozesz zwrocic w ciagu 14 dni
Stary 2015-10-30, 14:25   #2693
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
To moze zapytaj u jakiegos jubilera czy mozna cos z tym zrobic,takie chyba uroki zakupów przez internet,bo nie mozesz zobaczy na zywo i dotknac,ewentualnie chyba mozesz zwrocic w ciagu 14 dni
Tak. Mam 14 dni na zwrot. Chciałam zadzwonić tam do nich, ze jest niezgodna z opisem bo jest o 1 cm róznicy. I zapytm u jubilera, najwyżej zwrócę.
Stary 2015-10-30, 14:43   #2694
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Mam 14 dni na zwrot. Chciałam zadzwonić tam do nich, ze jest niezgodna z opisem bo jest o 1 cm róznicy. I zapytm u jubilera, najwyżej zwrócę.
To dzwon i wyjasnij bo skoro inaczej bylo w ogloszeniu a inna przyszla to tymbardziej trzeba wyjasnic,a ile masz jeszcze czasu do wreczenia prezentu?masz jakis "zapasowy"pomysl?a filizanki masz juz?
A jak wasi tż?przyjadą na pierwszego czy a trasie?teraz wypadlo w niedziele wiec nawet nie odczuja ze swieto,mój bedzie jutro rano,teraz sie zaladowal i idzie spac,ruszy ok 22 i przed poludniem powinien byc na bazie
A propos zakupów na allegro to zastanawiam sie nad zakupem mebli do pokoju dzieciecego cos w tym stylu http://allegro.pl/komoda-filip-z-szu...147477212.html komoda łózko szafa i biurko no i zastanawiam się czy zamawiać przez neta czy lepiej w sklepie kupic,np w abrze sa podobne,choc tam tez przeciez paczki przyjda i trzeba skręcac no ale ogolnie chodzi mi o to czy ktoraś z was kupowala meble na allegro bo ja jakos narazie nie robilam takich zakupów no i nie wiem czy jakby cos bylo nie tak to czy duzo problemow z reklamacja i wgl

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2015-10-30 o 14:51
Stary 2015-10-30, 15:26   #2695
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Cytat:
To dzwon i wyjasnij bo skoro inaczej bylo w ogloszeniu a inna przyszla to tymbardziej trzeba wyjasnic,a ile masz jeszcze czasu do wreczenia prezentu?masz jakis "zapasowy"pomysl?a filizanki masz juz?
A jak wasi tż?przyjadą na pierwszego czy a trasie?teraz wypadlo w niedziele wiec nawet nie odczuja ze swieto,mój bedzie jutro rano,teraz sie zaladowal i idzie spac,ruszy ok 22 i przed poludniem powinien byc na bazie
A propos zakupów na allegro to zastanawiam sie nad zakupem mebli do pokoju dzieciecego cos w tym stylu http://allegro.pl/komoda-filip-z-szu...147477212.html komoda łózko szafa i biurko no i zastanawiam się czy zamawiać przez neta czy lepiej w sklepie kupic,np w abrze sa podobne,choc tam tez przeciez paczki przyjda i trzeba skręcac no ale ogolnie chodzi mi o to czy ktoraś z was kupowala meble na allegro bo ja jakos narazie nie robilam takich zakupów no i nie wiem czy jakby cos bylo nie tak to czy duzo problemow z reklamacja i wgl
Zadzwoniłam. Pani sprawdziła i faktycznei partia łąńcuszków przyszłą krótsza i ma to zgłosić do wymiany. A dla mnie dośle przedłużkę. Filizanki mam ale to na inną okazję. Ona urodziny miała w tym tygodniu. Teraz bedzi na weekend w domu u siebie ale nie wiem czu uda nam się spotkać bo wiadomo każda bedzie chciała groby poodwiedzać i z rodzina porozmawiać bo do niej ktoś przyjedzie. Ale jak bym miała w domu to lepiej by było. Ale poczekam. Płace to wymagam. I warto dzwonić jak cos nei tak w przesyłce.

A mebelki śliczne my przymierzamy sie do kupienia samej komody na ciuszki dla naszej małej
A z meblami z all miałam ostatnio do czyniania. Brat kupował szafke pod telewizor i półki. Półki były złozone i było ok. A szafka wiadomo w paczce do złożenia i jak zaczał skłądać i wbijać kołki to okazało sie że te kołki zrobiły dziury w boku szafki i odeszła troche ta wierzchnia warstwa. Okazało sie ze kołki były za długie albo te otworki za płytkie Ale że i tak boków szafki nie widać to dał sobie spokój z reklamacją. Ja mówiłam żeby dzwonił ale mu sie nei chciało.
Za to kiedyś jak stacjonarnie kupilismy mele i tylko szafa była do złozenia to okazało sie ze mamy dwa prawe boki szafy a nei jeden prawy drugi lewy
Stary 2015-10-30, 17:12   #2696
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam. Pani sprawdziła i faktycznei partia łąńcuszków przyszłą krótsza i ma to zgłosić do wymiany. A dla mnie dośle przedłużkę. Filizanki mam ale to na inną okazję.

A mebelki śliczne my przymierzamy sie do kupienia samej komody na ciuszki dla naszej małej
A z meblami z all miałam ostatnio do czyniania. Brat kupował szafke pod telewizor i półki. Półki były złozone i było ok. A szafka wiadomo w paczce do złożenia i jak zaczał skłądać i wbijać kołki to okazało sie że te kołki zrobiły dziury w boku szafki i odeszła troche ta wierzchnia warstwa. Okazało sie ze kołki były za długie albo te otworki za płytkie Ale że i tak boków szafki nie widać to dał sobie spokój z reklamacją. Ja mówiłam żeby dzwonił ale mu sie nei chciało.
Za to kiedyś jak stacjonarnie kupilismy mele i tylko szafa była do złozenia to okazało sie ze mamy dwa prawe boki szafy a nei jeden prawy drugi lewy
To dobrze ze zadz,wiem ze filizanki dla swiadkow tylko bylam ciekawa czy tez juz masz w domuno wlasnie z tym skladaniem tak jest,jak moj mąż skladal nasza szafe to tez w jednym miejscu mocniej walnal i troche sie odksztalciloale potem jego rodzice i moi kupowali meble no i pomagając skladać potraktowalismy je delikatniej i bylo oktak sie juz wlasnie od jakiegos czasu czaje na te meble i chyba zamowimy,w tym jasnym kolorze,tylko materac w lóżeczku zamienie na kokos pianka,bo sama pianka wydaje mi sie ze bedzie za miekka i sie wygniecie,a teraz ma w łóżeczku materac kokos pianka i jest ok,no a juz niedlugo skonczy 4 lata no i lozeczko juz za male dla takiej duzej osoby
Stary 2015-10-30, 17:24   #2697
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

Polecam sprawdzać długość kołków i otworów na nie a wszystko powinno byc, ok
Filizanki mam ale też z nimi komedia Ja to mam szczęscie. Jedna podstawka okazała sie uszczerbana ale też dzwoniłam i uznali reklamacje i doślą drugą

a teraz siadam do wstążeczek a mąż wróci jutro

Elve a Twój kiedy wraca? Bo albo na dnaich albo córa dziś daje Ci w kość
Stary 2015-10-30, 17:45   #2698
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam sprawdzać długość kołków i otworów na nie a wszystko powinno byc, ok
Filizanki mam ale też z nimi komedia Ja to mam szczęscie. Jedna podstawka okazała sie uszczerbana ale też dzwoniłam i uznali reklamacje i doślą drugą

a teraz siadam do wstążeczek a mąż wróci jutro
To rzeczywiście masz ostatnio szczęście do zakupówmiłego wstążeczkowania

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2015-10-30 o 18:00
Stary 2015-10-30, 19:55   #2699
Agusiaczek1985
Wtajemniczenie

I juz na dzis wystarczy wstążeczek :p
Stary 2015-10-31, 07:55   #2700
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve a Twój kiedy wraca? Bo albo na dnaich albo córa dziś daje Ci w kość
Za tydzień będzie
No młoda miała wczoraj dzień bliskiego kontaktu i noc też taką miała

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości