|
|
#4951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Hej mnie przez kilka dni jeszcze nie będzie bo mOja panna włożyła mi palec w oko i mam zaklejone i tak do poniedziałku a na od datek mąż za granicą
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet ją dałam mamie do przeczytania...2 wieczory i z głowy...ale dzięki niej też zmieniłam swoje podejście ![]() Cytat:
|
|
#4954 |
|
Zakorzenienie
|
Kajaja ohoho jak to się stało! To kuruj oczko 😘
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Beth a to gdzie oni żyją ze przyszlo ok im do głowy ze sie możesz brzydzić? Moze zastosuj mój sposób : Och jakie to pyszne ale lekarz zabronił mi jeść za dużo, moze mama by to spakowala i zjem w domu jak to co mam w brzuchu strawie co z tym zrobisz potem Twoja sprawa a ona bedzie przeszczęśliwa jak ma takiego fisia na punkcie jedzenia hrrr :P
|
|
#4955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raczej już na nowym wątku się zgadamy znowu ten niedługo kończymy.Polinezyjka, Pytałaś o woreczek z pestkami - bardzo długo trzyma ciepełko, ma też przyjemny ciężar i wielu maluchom dobrze na brzuszek robi. ---ciuchy--- Ja nie będę zbytnio na zapas kupować, bo różne rzeczy się sprawdzą u różnych dzieci, no chyba że takie podstawy jak pajace do spania, bodziaki. .. czy spodenki ze skarpetkami czy polspiochy to tez zależy od temperamentu dziecka. Teraz mi się przypomniało, śpiochów młodemu nie zakładałam bo musiałam mu na stopie saturacje mierzyć i łatwiej było ze spodniami i skarpetą, udawało się na śpiocha założyć sensor i heja. Justyna kciuki za zmianę położnej. A co do porodu i znieczulenia, może szkoła rodzenia akurat się przyda? Dowiesz się może tam jakie są możliwości i co gdzie idzie załatwić. .. jak nie od położnej to od innych ciężarnych a może podpytaj na wizażu, sporo jest mamusiek z UK. .. bo brak czasu rozumiem, też przez to nie chodziłam nigdzie w pierwszej ciąży, tylko praca i spać ale przy porodzie miałam cudowną położną i żadne szkoły były mi niepotrzebne!Co do zzo - wiesz, że daje je się dopiero od pewnego rozwarcia, czyli swoje trzeba do tego czasu i tak przeboleć. .. jak się boisz porodu czy bólu, to na pewno ciężko ci w ogóle myśleć o tym, ale chyba warto się dowiedzieć jak najwięcej juz teraz bo często to co nieznane przeraża najbardziej.
|
|
#4957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważasz że to optymalna ilość światełek, czy mogłoby być więcej?A nie wiesz po ile mają sztuk te zestawy? Cytat:
Mnie się wydaje, że to nie czkawka. Też czuję takie pulsowania, a ruchów jeszcze nie odczuwam. Bo rozumiem, że czujesz takie pulsowanie tylko gdy położysz rękę? Gdyby to była czkawka, to na pewno czułabyś podobnie jak podczas gdy dzidzia się rusza, tylko to by były częste i rytmiczne ruchy. |
||
|
|
|
#4958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
GGI próbuj😃 moja mi ostatnio tyyyle nawalila ze ohoho
dla mnie rewelka pomrozilam co się dalo resztę mąż zjadl a resztę wywalilam :PCloche! Super ten woreczek! Zachecilas mnie!! ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ktora to pisala o devolay kotletach? Właśnie robię podobne - schabowy z serem szynka i maslem 💖
|
|
#4960 |
|
Rozeznanie
|
A ja się zastanawiam co to jest bo czuje takie bulgotanie, powolne drgania miej więcej poniżej pępka i raz z prawej i raz z lewej strony... na ruchy chyba za wcześnie jest bo to dopiero 15 tydzień... sama nie wiem
Ja licze na wyprzedaże w h&m i Smyku na Boże Narodzenie i wtedy pokupuje troche rzeczy dla bąbla Ja dzisiaj na obiad robię barszcz biały z podpiekanymi ziemniakami specjalnie na zamówienie małża
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2015-10-30 o 14:20 |
|
|
|
#4961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napewno spróbuje ![]() Jakie woreczki coś mi umknęło ![]() a co do devolay to ja dokładam zieloną albo czerwoną paprykę żwieżą bez masła i rewelacyjnie smakują. a sposób na dopieczenie ich to najlepiej na głębokim garnku wlać 2 -3 cm oleju i smazyc na wolnym ogniu zawsze mi się udają... Kurka narobiłyście ochoty ![]()
|
|
|
#4962 |
|
Raczkowanie
|
palenie w brzuchu
Kurcze zjadlam dzisiaj na 2 śniadanie 2 kanapki z pomidorem, pól banana i później wypiłam kawę rozpuszczalną bo ciśnienie mam dzisiaj jak zdechła kura. Kurcze od tego czasu tak mnie pali w górnej części brzucha pod piersiami w środku jakbym miała coś gorącego w środku.
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj barszcz z grzybami. TŻ ma fazę na grzybobranie i codziennie lata do lasu. W przyszłym tygodniu w któryś dzień będą pyszne kotleciki z opieniek
![]() Co do dewolaja, to mężu kiedyś oglądał pytanie na śniadanie czy dzień dobry tvn i babka robiła z białym serem, rodzynkami i suszonymi morelami. Zrobiliśmy i muszę przyznać, że choć nie przepadamy za połączeniem mięsa ze słodkim, to wyszły naprawdę smaczne. Właśnie mi przyszły botki z allegro. 50zł z przesyłką, a wyglądają identycznie jak na zdjęciu |
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
sunshine tez tak mialam... wiec to chyba nic groznego.
|
|
|
|
#4965 |
|
Raczkowanie
|
Sunshine to zgaga.
Tak szybko tematy choinkowe nadrobienia jak wrócę z zakupów i PIZZY !!! Dzisiaj na obiad pizza. Pewnie będę mieć zgaga. Ale Reni czeka w szafce (można brać w ciazy i na 100% nie zaszkodzi) |
|
|
|
#4966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale żeby to zgaga była?![]() myślałam, że zgagę czuje się bardziej w przełyku... Cytat:
poka poka ![]() mi właśnie przyszedł list od ubezpieczyciela, że nie dadzą mi kasy za pobyt w szpitalu...nie jestem zła, ale jestem w szoku mam dobre ubezpieczenie grupowe z pracy ze względu na możliwość napadu/rabunku itp. a tu takie coś....szok nie płacą za uszczerbek na zdrowiu spowodowany usunięciem ciąży, poronieniem, ciążą, połogiem.... po prostu siedzę to i czytam...bo OWU znam jak własną kieszeń i nie pamiętam, żeby był tam taki zapis...jestem wywalona...
|
|
#4967 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tu oby nie podnosiło się ![]() Cytat:
bo gęsto jest Cytat:
|
||||
|
|
|
#4968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() my mamy choinkę chyba właśnie 180 i zakładam chyba 300 światełek, ale głowy nie dam sobie uciąć wydaje mi się że 3 opakowania po 100 lub 400
|
|
|
|
|
#4969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki. A skopalam, bo sie zgodzilam zeby ona pogadala z ta moja polozna na moj temat. Moglam jej zabronic, bo teraz tamta bedzie do mnie zle nastawiona ze na nia naskarzylam i juz w ogole mnie udupi ![]() Pojde dzis sie moze zapisac na cala szkole rodzenia w akcie desperacji W razie co bede miala argument, ze nie oszalalam zyczac sobie znieczulenia i znam wszystkie konsekwecje bo odbebnilam wyklady. No wiem z tym rozwarciem, ale to jest chyba 4 cm? Tutaj i tak nie przyjmuja na oddzial dopoki sie nie ma skurczy co 5 min przez co najmniej godzine (do tego czasu trzeba siedziec w domu i zazywac paracetamol i kapiele ), wiec jakbym miala szczescie to na przyjeciu juz teoretycznie tyle moge miec. Dzieki wszystkim za kciuki Cytat:
Tez tak mam i w dodatku od tego sie robi straszny bol zoladka.
|
|
#4970 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalpana moja choinka z dwoma zestawami ( niestety nie wiem po ile lampek
) ImageUploadedByWizaz Forum1446215410.662497.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446215429.900909.jpg
|
#4971 |
|
Raczkowanie
|
ja znalazłam tylko takei zdjecie mojej
ale raczej pochwalę się tutaj bombką robiona przeze mnie
|
|
|
|
#4972 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Detektor tętna płodu?? NIGDY!!! Opowiadałam Wam o mojej panice w szpitalu jak położna nie mogła znaleźć. A one mają dobry sprzęt i wiedzą jak szukać, a jednak zdarza się że nie potrafią znaleźć serduszka. Nie narażalabym siebie na taki stres. Ja tez zrobiłam pierwszy zakup dla małego. Właściwie moja mama kupiła mu parę rzeczy w hm Narazie mam kompleciki body i spodenki 56 i jedne jeansy 68 jeansy pewnie ubiore z raz lub dwa, ale babcia nie mogła się powstrzymać. O 16.30 mam wizytę u mojego lekarza. Ciekawe czy będzie chciał zrobić usg skoro w środę przy wypisie miałam. TZ chciałby zobaczyć małego bo ostatni raz widział go w 12 tygodniu. Zobaczymy. W dodatku na wypisie ze szpitala mam napisane: poronienie zagrażające wynikające ze skracania szyjki macicy, zalecono całkowity zakaz chodzenia. Szkoda ze nikt mi tego przy wypisie nie powiedział... Tak czytałam wasze opinie o porodach i krótko tylko napisze, że uważam ze każda kobieta powinna decydować za siebie, ale nie sądzę żeby to było u nas możliwe kiedyś. Ja bardzo bym chciała urodzić naturalnie, po prostu chce to przeżyć mimo że oczywiście bardzo się boje. Ale jeśli mój kręgosłup zmusi mnie do cc to trudno, tez będę zadowolona. Za to nie wiem czy chce karmić piersią ;-) na chwilę obecną raczej nie, ale może to się zmieni. Trzymajcie kciuki za wizytę, może już dziec tez juz będzie taki wielki jak niektóre Wasze. W końcu termin mamy na 2 kwietnia
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
W załączniku zdjęcia. Robione na szybko, więc wyszły jak wyszły.
W sumie to chyba lepiej kupić 300, a w razie jakby się okazało że lepiej więcej, to można 100 dokupić ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4974 |
|
Rozeznanie
|
Co do porodów w UK
Moja kuzynka rodziła równe 4 lata temu w szpitalu pod Londynem. Warunki super i w ogóle, takie miała mniemanie do mementu porodu. Gdy zaczęła mieć regularne skurcze pojechali na porodówkę rodzić i co zonk. Wracać do domu bo jeszcze nie czas. Ok wrócili jak im kazano. Poczekali 4h skurcze regularne ona z bólu juz nie mogła wytrzymać i dostała nagle krwawienia, no to migiem do szpitala. Tam oczywiście bla bla bla, że to normalne no i może niech już zostanie. Przyjęli ją. Podłączyli ktg i stweirdzili, że niedługo się zacznie. No ok wszystko ładnie pięknie. Mija 10h a ta dalej tylko skurcze i brak rozwarcia. A położna, że dalej czekać na rozwarcie. Tutaj mineło już ok 20h od pierwszych skurczy. Poczekali kolejne 10h ta ledwo żywa, ale dalej rozwarcia brak. To położna po lekarza żeby zbadał no i lekarz stwierdził, że dalej czekać. Ta ledwo już żyła. Znowu czekali, czekali, w końcu zrobili jej drugie ktg, a tam szok tętno dziecka bardzo niskie, a jak długo nikt nie wiedział. No i się zaczęło, zaczeli się na nią drzeć, że czego nie mówi, że nie czuje ruchów, a ona odpowiedziała w skrócie, że mówiła już 20h temu, ale nikt jej nie raczył słuchać. Zabrali ją na cc po 43h od pierwszych skurczy! Na szczęście mały urodził się zdrowy, a ona dostała po tym wszystkim krwotoku. Prawdopodobnie to krwawienie co miała to było odklejanie łożyska, ale każdy to olał. Szczęście w nieszczęściu, ale macice uratowali. Ona powiedziała, że nigdy więcej nie będzie rodzić w UK! Teraz jest znowu w ciąży i na pewno będzie rodzić w Polsce. A lekarza w trakcie całej ciąży widziała raz jak jej zrobił USG. A tak całą ciążę tylko położna. Wiadome chodziła potem prywatnie do polskiego lekarza.
|
#4975 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunmade kciuki za wizytę
Kalpana fajne ![]()
|
#4976 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale są lekko mówiąc dziwni, znaczy teściowa bo teść spoko. Ja jestem niejadek, od zawsze niewiele jem, prawie niczego nie lubię i ciężko mi być " w gościach" i coś zjeść skoro wiem, że tego nie przełknę. Wcześniej jakoś dawałam z tym radę ale teraz po prostu odrzuca mnie od wszystkiego. Mówię, że mi niedobrze wiec nie zjem bo będę wymiotować - nie działa bo twierdzi, że rzyganie jest przecież normalne a ona ma toaletę to żebym sobie pojadła a potem najwyżej zwrócę Jakby to do przyjemności należało... Jak mówię, ze jestem najedzona to za 10 minut znów mówi żebym zjadła bo już pewnie zgłodniałam. Jak powiem, że nie lubię lub nie mam ochoty to zacznie szykowac milion innych rzeczy lub pizze zamówi.. stara się no ale bez przesady Zresztą pamiętam jak po w sumie 4 latach związku kupiłam TŻ taki drobiazg bo mu się podobał - świecznik na podgrzewacze i olejki zapachowe. To się obraziła! Poważnie ! Stwierdziła, że pewnie w jej domu śmierdzi i dlatego ja takie coś kupiłam ;D TŻ mówił, że 3 dni wietrzyła ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Ehh.. co za..... brak cenzuralnych słów ![]()
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
Beth no ewidentnie ma kompleksy i trzeba byloby jej caly czas udowadniać ze jest cudowna kobieta. Ale to nie do Ciebie należy.
Agnesa no historia przerazajaca! Ja myślałam ze na zachodzie naprawde jest lepiej na porodówkach :-o
|
|
#4978 | |
|
Winter is coming
|
dobra jestem, szefowa puściła nas wczesniej, możemy kończyć wątek
chyba, że ktoś inny chce zakładać a nie ja?Cytat:
Agnessa ale historia u nas może nie jest kolorowo, ale kontrole w trakcie ciąży to mamy na wzorowym poziomie, naprawdę, zawsze można iść prywatnie, a w razie czego na ip. Ja już się nie mogę doczekać choinki, bo mamy w salonie puste miejsce, na które nie mam pomysłu, a jak stoi choinka to super to wygląda ![]() Kalpana fajne botki! beth mnie czeka obiad w niedzielę u teściowej... W dodatku cała rodzina ma być, pewnie ze 20 osób, bo teściowa ma imieniny. Będę atrakcją na pewno. Też jestem wybredna, wielu rzeczy nie jem, ale przestali już się dziwić. Teściowa mi coś zawsze wymyśli, co lubię.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-10-30 o 15:57 |
|
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
Velika och ja nie bardzo mam miejsce na choinkę a tak uwielbiam świąteczne ozdoby! Cos wymyślę
zakladaj zakladaj, a jak pozbierasz info o plci i imionach maleństw? Kazda ma do Ciebie napisać na PW
|
|
#4980 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() tak samo z linkami do stron, co chcecie, żeby było to proszę na Pw
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

nawet ją dałam mamie do przeczytania...2 wieczory i z głowy...ale dzięki niej też zmieniłam swoje podejście 
ten niedługo kończymy.

ale żeby to zgaga była?
W razie co bede miala argument, ze nie oszalalam zyczac sobie znieczulenia i znam wszystkie konsekwecje bo odbebnilam wyklady. No wiem z tym rozwarciem, ale to jest chyba 4 cm? Tutaj i tak nie przyjmuja na oddzial dopoki sie nie ma skurczy co 5 min przez co najmniej godzine (do tego czasu trzeba siedziec w domu i zazywac paracetamol i kapiele
) 
u nas może nie jest kolorowo, ale kontrole w trakcie ciąży to mamy na wzorowym poziomie, naprawdę, zawsze można iść prywatnie, a w razie czego na ip.