Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 13:51   #4951
kajaja
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Hej mnie przez kilka dni jeszcze nie będzie bo mOja panna włożyła mi palec w oko i mam zaklejone i tak do poniedziałku a na od datek mąż za granicą
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:52   #4952
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja takie pulsowanie czuję od samego początku ciąży więc obstawiam, że to jednak moje żyły, a nie nieustanna czkawka
To na pewno nie były żyły. Pierwszy raz takie coś czułam.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:00   #4953
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość

Książka kupiłam książkę Położna o Jeannette Kalyta słynnej położnej polskiej, odebrała ponad 3500 porodów! Napisze Wam czy warto
Jest świetna, mogłaś mówić, pisałam kiedyś, że chcę ją opchnąć to byś miała za pół ceny nawet ją dałam mamie do przeczytania...2 wieczory i z głowy...ale dzięki niej też zmieniłam swoje podejście

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
dobra powstrzymuję się przed dalszymi zakupami, czekam na to co zamówiłam ostatnio przejrzałam stronkę H&M i tam mi się podoba masa rzeczy dla maluszka i czekam na wyprzedaże
daj znać jak będziesz wiedziała, że w H&M są wyprzedaże, bo też chce

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:04   #4954
Polinezyjka
Zakorzenienie

Kajaja ohoho jak to się stało! To kuruj oczko 😘

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Beth a to gdzie oni żyją ze przyszlo ok im do głowy ze sie możesz brzydzić? Moze zastosuj mój sposób : Och jakie to pyszne ale lekarz zabronił mi jeść za dużo, moze mama by to spakowala i zjem w domu jak to co mam w brzuchu strawie co z tym zrobisz potem Twoja sprawa a ona bedzie przeszczęśliwa jak ma takiego fisia na punkcie jedzenia hrrr :P
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:07   #4955
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Beth a to gdzie oni żyją ze przyszlo ok im do głowy ze sie możesz brzydzić? Moze zastosuj mój sposób : Och jakie to pyszne ale lekarz zabronił mi jeść za dużo, moze mama by to spakowala i zjem w domu jak to co mam w brzuchu strawie co z tym zrobisz potem Twoja sprawa a ona bedzie przeszczęśliwa jak ma takiego fisia na punkcie jedzenia hrrr :P
Pomyśł rewelacyjny!!! Musze następnym razem na wizycie u teściowej to zastosować.
Stary 2015-10-30, 14:10   #4956
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hej mnie przez kilka dni jeszcze nie będzie bo mOja panna włożyła mi palec w oko i mam zaklejone i tak do poniedziałku a na od datek mąż za granicą
Oj to raczej już na nowym wątku się zgadamy znowu ten niedługo kończymy.

Polinezyjka,
Pytałaś o woreczek z pestkami - bardzo długo trzyma ciepełko, ma też przyjemny ciężar i wielu maluchom dobrze na brzuszek robi.

---ciuchy---
Ja nie będę zbytnio na zapas kupować, bo różne rzeczy się sprawdzą u różnych dzieci, no chyba że takie podstawy jak pajace do spania, bodziaki. .. czy spodenki ze skarpetkami czy polspiochy to tez zależy od temperamentu dziecka. Teraz mi się przypomniało, śpiochów młodemu nie zakładałam bo musiałam mu na stopie saturacje mierzyć i łatwiej było ze spodniami i skarpetą, udawało się na śpiocha założyć sensor i heja.

Justyna kciuki za zmianę położnej. A co do porodu i znieczulenia, może szkoła rodzenia akurat się przyda? Dowiesz się może tam jakie są możliwości i co gdzie idzie załatwić. .. jak nie od położnej to od innych ciężarnych a może podpytaj na wizażu, sporo jest mamusiek z UK. .. bo brak czasu rozumiem, też przez to nie chodziłam nigdzie w pierwszej ciąży, tylko praca i spać ale przy porodzie miałam cudowną położną i żadne szkoły były mi niepotrzebne!
Co do zzo - wiesz, że daje je się dopiero od pewnego rozwarcia, czyli swoje trzeba do tego czasu i tak przeboleć. .. jak się boisz porodu czy bólu, to na pewno ciężko ci w ogóle myśleć o tym, ale chyba warto się dowiedzieć jak najwięcej juz teraz bo często to co nieznane przeraża najbardziej.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:11   #4957
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
ja mam 180 cm białą, czarne bombki, i białe światełka, wydaje się mi,ze mamy 300 sztuk
Chyba fajnie musi wyglądać biała choinka z czarnymi bombkami Uważasz że to optymalna ilość światełek, czy mogłoby być więcej?
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Kalpana ja na choinkę tej wysokości mam 2 zestawy lampek.
A nie wiesz po ile mają sztuk te zestawy?
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Zależy czy lubisz dużo światelek. My kupujemy żywą ale podobnej wysokości i zawieszamy 300 lampek.

Tzn, to było nie takie doslowne pukanie w brzuch tylko trzymajac rękę czuć było rytmiczne pukanie/ pulsowanie
Lubię, żeby było dużo, ale też bez przesady. Myślisz że 400 może już nieładnie wyglądać (w sensie że za dużo)?
Mnie się wydaje, że to nie czkawka. Też czuję takie pulsowania, a ruchów jeszcze nie odczuwam. Bo rozumiem, że czujesz takie pulsowanie tylko gdy położysz rękę? Gdyby to była czkawka, to na pewno czułabyś podobnie jak podczas gdy dzidzia się rusza, tylko to by były częste i rytmiczne ruchy.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:15   #4958
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Chyba fajnie musi wyglądać biała choinka z czarnymi bombkami Uważasz że to optymalna ilość światełek, czy mogłoby być więcej?

Lubię, żeby było dużo, ale też bez przesady. Myślisz że 400 może już nieładnie wyglądać (w sensie że za dużo)?
Mnie się wydaje, że to nie czkawka. Też czuję takie pulsowania, a ruchów jeszcze nie odczuwam. Bo rozumiem, że czujesz takie pulsowanie tylko gdy położysz rękę? Gdyby to była czkawka, to na pewno czułabyś podobnie jak podczas gdy dzidzia się rusza, tylko to by były częste i rytmiczne ruchy.
Tylko raz zdarzyło mi się czuć takue coś mimo, że trzymam się za brzych bardzo często.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:18   #4959
Polinezyjka
Zakorzenienie

GGI próbuj😃 moja mi ostatnio tyyyle nawalila ze ohoho dla mnie rewelka pomrozilam co się dalo resztę mąż zjadl a resztę wywalilam :P

Cloche! Super ten woreczek! Zachecilas mnie!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Ktora to pisala o devolay kotletach? Właśnie robię podobne - schabowy z serem szynka i maslem 💖
21 tc córeczka
Stary 2015-10-30, 14:18   #4960
Agnessssa
Rozeznanie

A ja się zastanawiam co to jest bo czuje takie bulgotanie, powolne drgania miej więcej poniżej pępka i raz z prawej i raz z lewej strony... na ruchy chyba za wcześnie jest bo to dopiero 15 tydzień... sama nie wiem

Ja licze na wyprzedaże w h&m i Smyku na Boże Narodzenie i wtedy pokupuje troche rzeczy dla bąbla

Ja dzisiaj na obiad robię barszcz biały z podpiekanymi ziemniakami specjalnie na zamówienie małża

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2015-10-30 o 14:20
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:24   #4961
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
GGI próbuj😃 moja mi ostatnio tyyyle nawalila ze ohoho dla mnie rewelka pomrozilam co się dalo resztę mąż zjadl a resztę wywalilam :P

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Ktora to pisala o devolay kotletach? Właśnie robię podobne - schabowy z serem szynka i maslem 💖

Napewno spróbuje
Jakie woreczki coś mi umknęło
a co do devolay to ja dokładam zieloną albo czerwoną paprykę żwieżą bez masła i rewelacyjnie smakują. a sposób na dopieczenie ich to najlepiej na głębokim garnku wlać 2 -3 cm oleju i smazyc na wolnym ogniu zawsze mi się udają... Kurka narobiłyście ochoty
Stary 2015-10-30, 14:30   #4962
sunshine1551
Raczkowanie

palenie w brzuchu

Kurcze zjadlam dzisiaj na 2 śniadanie 2 kanapki z pomidorem, pól banana i później wypiłam kawę rozpuszczalną bo ciśnienie mam dzisiaj jak zdechła kura.
Kurcze od tego czasu tak mnie pali w górnej części brzucha pod piersiami w środku jakbym miała coś gorącego w środku.
Stary 2015-10-30, 14:42   #4963
Kalpana
Zakorzenienie

U nas dzisiaj barszcz z grzybami. TŻ ma fazę na grzybobranie i codziennie lata do lasu. W przyszłym tygodniu w któryś dzień będą pyszne kotleciki z opieniek
Co do dewolaja, to mężu kiedyś oglądał pytanie na śniadanie czy dzień dobry tvn i babka robiła z białym serem, rodzynkami i suszonymi morelami. Zrobiliśmy i muszę przyznać, że choć nie przepadamy za połączeniem mięsa ze słodkim, to wyszły naprawdę smaczne.

Właśnie mi przyszły botki z allegro. 50zł z przesyłką, a wyglądają identycznie jak na zdjęciu

K

Sz
Stary 2015-10-30, 14:43   #4964
gosiaczek071
Zakorzenienie

sunshine tez tak mialam... wiec to chyba nic groznego.
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:49   #4965
madzia2409
Raczkowanie

Sunshine to zgaga.

Tak szybko tematy choinkowe nadrobienia jak wrócę z zakupów i PIZZY !!! Dzisiaj na obiad pizza. Pewnie będę mieć zgaga. Ale Reni czeka w szafce (można brać w ciazy i na 100% nie zaszkodzi)
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:05   #4966
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
palenie w brzuchu

Kurcze zjadlam dzisiaj na 2 śniadanie 2 kanapki z pomidorem, pól banana i później wypiłam kawę rozpuszczalną bo ciśnienie mam dzisiaj jak zdechła kura.
Kurcze od tego czasu tak mnie pali w górnej części brzucha pod piersiami w środku jakbym miała coś gorącego w środku.
ja miałam tak wczoraj bo śledziu po kaszubsku, myślałam, że się strułam...do tego było mi strasznie mdło i słabo... wycyckałam z 4 landrynki, piłam wodę i przeszło ale żeby to zgaga była?
myślałam, że zgagę czuje się bardziej w przełyku...

Cytat:

Właśnie mi przyszły botki z allegro. 50zł z przesyłką, a wyglądają identycznie jak na zdjęciu

poka poka

mi właśnie przyszedł list od ubezpieczyciela, że nie dadzą mi kasy za pobyt w szpitalu...nie jestem zła, ale jestem w szoku mam dobre ubezpieczenie grupowe z pracy ze względu na możliwość napadu/rabunku itp. a tu takie coś....szok nie płacą za uszczerbek na zdrowiu spowodowany usunięciem ciąży, poronieniem, ciążą, połogiem.... po prostu siedzę to i czytam...bo OWU znam jak własną kieszeń i nie pamiętam, żeby był tam taki zapis...jestem wywalona...

Mikołaj <3
Stary 2015-10-30, 15:08   #4967
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
dobra powstrzymuję się przed dalszymi zakupami, czekam na to co zamówiłam ostatnio przejrzałam stronkę H&M i tam mi się podoba masa rzeczy dla maluszka i czekam na wyprzedaże
po nowym roku jest dopiero szął na ciuchy

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Super porady, czyli koszulki z pewnością się przydadzą.

Lubie ładnie ubrane dzieciaki, a nie tysiąc kolorów na raz i nic do siebie nie pasuje.

Podobnie z akcesoriami typu wózek, kocyki, posciel, torba. Jest tyle pięknych rzeczy w stonowanych kolorach i na szczęście nie króluje juz błękit i róż z paskudnymi
nadrukami.
Wózek koniecznie chce szary, jak następna będzie córka to tez będzie pasował. Podobnie z pościelą itp.

daj spokój, niepotrzebny wydatek a jeszcze sporo stresu Ci napędzi jak nie uda się wykryć, co podobno nie zaszedł jest łatwe

Podobnie jak ja. Wiem ze dziecku wszystko jedno ale ja lubię jak ubrane jest ladnie.

Tez się zastanawiam nad czerwonym kolorem dla chłopca. Znalazłam ładny kocyk w biedronki ale chyba jednak za bardzo dziewczęcy.

U mnie smyk jakiś słaby, bo w ogóle nie było wózków. Musze znaleźć jakiś większy sklep z rzeczami dla dzieci.

Zastanawiam się czy kupować łóżeczko czy lepiej kołyske albo kosz. Mieszkamy w kawalerce i nie bardzo jest gdzie je wstawić. Taki kosz jednak mniej miejsca zajmie. Pewnie około września uda nam się wyprowadzić i wtedy do czegoś większego wstawili byśmy łóżeczko. Jak myślicie dziecko do 5 miesięcy mieści się jeszcze w koszu czy juz trochę za ciasno?
powinno się zmieścić tu oby nie podnosiło się

Cytat:

myśle,ze by było za dużo
bo gęsto jest

Cytat:

ja dzisiaj je dojadaam, pyycha
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:18   #4968
esesme
Raczkowanie

Cytat:

omg już tematy choinkowe
my mamy choinkę chyba właśnie 180 i zakładam chyba 300 światełek, ale głowy nie dam sobie uciąć wydaje mi się że 3 opakowania po 100 lub 400
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:21   #4969
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Justyna kciuki za zmianę położnej. A co do porodu i znieczulenia, może szkoła rodzenia akurat się przyda? Dowiesz się może tam jakie są możliwości i co gdzie idzie załatwić. .. jak nie od położnej to od innych ciężarnych a może podpytaj na wizażu, sporo jest mamusiek z UK. .. bo brak czasu rozumiem, też przez to nie chodziłam nigdzie w pierwszej ciąży, tylko praca i spać ale przy porodzie miałam cudowną położną i żadne szkoły były mi niepotrzebne!
Co do zzo - wiesz, że daje je się dopiero od pewnego rozwarcia, czyli swoje trzeba do tego czasu i tak przeboleć. .. jak się boisz porodu czy bólu, to na pewno ciężko ci w ogóle myśleć o tym, ale chyba warto się dowiedzieć jak najwięcej juz teraz bo często to co nieznane przeraża najbardziej.
Aj skopalam... Najpierw sie nigdzie nie moglam dodzwonic, potem dodzwonilam sie do tej szefowej poloznych czy jak jej tam. I dupa. Oni poloznych nie zmieniaja, bo jest za duzo kobiet i nie ogarneliby. Powiedzialam jej czemu mi sie to nie podobalo to oczywiscie stara zdarta plyta jej sie wlaczyla na temat tego jak to kobiety w zdrowej ciazy maja rodzic bez znieczulenia w domu narodzin. Srednio ja tez obeszlo moje samopoczucie psychiczne, jedynie powiedziala ze jesli nie zmienie zdania to wtedy 'wezma to pod uwage'. No bo przeciez jeszcze tyyleee czasu a ja jestem jak choragiewka na wietrze i sama nie wiem czego chce, bo cionza nie? Dzieki. A skopalam, bo sie zgodzilam zeby ona pogadala z ta moja polozna na moj temat. Moglam jej zabronic, bo teraz tamta bedzie do mnie zle nastawiona ze na nia naskarzylam i juz w ogole mnie udupi
Pojde dzis sie moze zapisac na cala szkole rodzenia w akcie desperacji W razie co bede miala argument, ze nie oszalalam zyczac sobie znieczulenia i znam wszystkie konsekwecje bo odbebnilam wyklady. No wiem z tym rozwarciem, ale to jest chyba 4 cm? Tutaj i tak nie przyjmuja na oddzial dopoki sie nie ma skurczy co 5 min przez co najmniej godzine (do tego czasu trzeba siedziec w domu i zazywac paracetamol i kapiele ), wiec jakbym miala szczescie to na przyjeciu juz teoretycznie tyle moge miec.
Dzieki wszystkim za kciuki
Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
palenie w brzuchu

To zgaga. Jakas ciazowa odmiana rzeczywiscie Tez tak mam i w dodatku od tego sie robi straszny bol zoladka.
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:29   #4970
kropcia007
Wtajemniczenie

Kalpana moja choinka z dwoma zestawami ( niestety nie wiem po ile lampek ) ImageUploadedByWizaz Forum1446215410.662497.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446215429.900909.jpg

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:31   #4971
esesme
Raczkowanie

ja znalazłam tylko takei zdjecie mojej ale raczej pochwalę się tutaj bombką robiona przeze mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10410677_775662859136489_1210671301808510528_n.jpg (132,5 KB, 21 załadowań)
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:38   #4972
Sunmade
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Detektor tętna płodu?? NIGDY!!!

Opowiadałam Wam o mojej panice w szpitalu jak położna nie mogła znaleźć. A one mają dobry sprzęt i wiedzą jak szukać, a jednak zdarza się że nie potrafią znaleźć serduszka. Nie narażalabym siebie na taki stres.

Ja tez zrobiłam pierwszy zakup dla małego. Właściwie moja mama kupiła mu parę rzeczy w hm Narazie mam kompleciki body i spodenki 56 i jedne jeansy 68 jeansy pewnie ubiore z raz lub dwa, ale babcia nie mogła się powstrzymać.

O 16.30 mam wizytę u mojego lekarza. Ciekawe czy będzie chciał zrobić usg skoro w środę przy wypisie miałam. TZ chciałby zobaczyć małego bo ostatni raz widział go w 12 tygodniu. Zobaczymy. W dodatku na wypisie ze szpitala mam napisane: poronienie zagrażające wynikające ze skracania szyjki macicy, zalecono całkowity zakaz chodzenia. Szkoda ze nikt mi tego przy wypisie nie powiedział...

Tak czytałam wasze opinie o porodach i krótko tylko napisze, że uważam ze każda kobieta powinna decydować za siebie, ale nie sądzę żeby to było u nas możliwe kiedyś. Ja bardzo bym chciała urodzić naturalnie, po prostu chce to przeżyć mimo że oczywiście bardzo się boje. Ale jeśli mój kręgosłup zmusi mnie do cc to trudno, tez będę zadowolona. Za to nie wiem czy chce karmić piersią ;-) na chwilę obecną raczej nie, ale może to się zmieni.

Trzymajcie kciuki za wizytę, może już dziec tez juz będzie taki wielki jak niektóre Wasze. W końcu termin mamy na 2 kwietnia
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:39   #4973
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
poka poka
W załączniku zdjęcia. Robione na szybko, więc wyszły jak wyszły.
Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
myśle,ze by było za dużo
bo gęsto jest
W sumie to chyba lepiej kupić 300, a w razie jakby się okazało że lepiej więcej, to można 100 dokupić
Cytat:
omg już tematy choinkowe
my mamy choinkę chyba właśnie 180 i zakładam chyba 300 światełek, ale głowy nie dam sobie uciąć wydaje mi się że 3 opakowania po 100 lub 400
Ja już prezenty dla dzieciaków zaczynam gromadzić, żeby potem mieć luz i nie przepychać się w sklepach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9075.jpg (59,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9076.jpg (62,5 KB, 10 załadowań)

K

Sz
Stary 2015-10-30, 15:41   #4974
Agnessssa
Rozeznanie

Co do porodów w UK
Moja kuzynka rodziła równe 4 lata temu w szpitalu pod Londynem. Warunki super i w ogóle, takie miała mniemanie do mementu porodu.
Gdy zaczęła mieć regularne skurcze pojechali na porodówkę rodzić i co zonk. Wracać do domu bo jeszcze nie czas. Ok wrócili jak im kazano. Poczekali 4h skurcze regularne ona z bólu juz nie mogła wytrzymać i dostała nagle krwawienia, no to migiem do szpitala. Tam oczywiście bla bla bla, że to normalne no i może niech już zostanie. Przyjęli ją. Podłączyli ktg i stweirdzili, że niedługo się zacznie. No ok wszystko ładnie pięknie. Mija 10h a ta dalej tylko skurcze i brak rozwarcia. A położna, że dalej czekać na rozwarcie. Tutaj mineło już ok 20h od pierwszych skurczy. Poczekali kolejne 10h ta ledwo żywa, ale dalej rozwarcia brak. To położna po lekarza żeby zbadał no i lekarz stwierdził, że dalej czekać. Ta ledwo już żyła. Znowu czekali, czekali, w końcu zrobili jej drugie ktg, a tam szok tętno dziecka bardzo niskie, a jak długo nikt nie wiedział. No i się zaczęło, zaczeli się na nią drzeć, że czego nie mówi, że nie czuje ruchów, a ona odpowiedziała w skrócie, że mówiła już 20h temu, ale nikt jej nie raczył słuchać. Zabrali ją na cc po 43h od pierwszych skurczy! Na szczęście mały urodził się zdrowy, a ona dostała po tym wszystkim krwotoku. Prawdopodobnie to krwawienie co miała to było odklejanie łożyska, ale każdy to olał. Szczęście w nieszczęściu, ale macice uratowali. Ona powiedziała, że nigdy więcej nie będzie rodzić w UK! Teraz jest znowu w ciąży i na pewno będzie rodzić w Polsce.

A lekarza w trakcie całej ciąży widziała raz jak jej zrobił USG. A tak całą ciążę tylko położna. Wiadome chodziła potem prywatnie do polskiego lekarza.
Stary 2015-10-30, 15:46   #4975
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Sunmade kciuki za wizytę

Kalpana fajne

Mikołaj <3
Stary 2015-10-30, 15:48   #4976
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszym trymestrze miałam TSH 0,2 ( przed zajściem w ciąże 3,8) ale mi endo powiedziała ze w pierwszym trym takie niskie jest normalne. Teraz nam 2,6.
Ja też czytalam, ze normalne. Gin stwierdziła, że jednak mimo wszystko jest za niski nawet jak na ciąże i warto by było może się przejsć do endo.... oczywiście wizytę umówiłam ale we wrześniu jak dzwoniłam to dopiero na połowę listopada termin i to prywatnie. Wczoraj przy okazji robienia morfologii stwierdziłam, że zrobię badanie TSH ponownie i wyszło wszystko w normie... mam 1,8 ale mieszczę się w przedziale więc chyba nie jest tak źle ze mną.

Cytat:

Żyją normalnie. Wręcz mogę powiedzieć, że przy ich trybie życia to u mnie jest syf Ale są lekko mówiąc dziwni, znaczy teściowa bo teść spoko. Ja jestem niejadek, od zawsze niewiele jem, prawie niczego nie lubię i ciężko mi być " w gościach" i coś zjeść skoro wiem, że tego nie przełknę. Wcześniej jakoś dawałam z tym radę ale teraz po prostu odrzuca mnie od wszystkiego. Mówię, że mi niedobrze wiec nie zjem bo będę wymiotować - nie działa bo twierdzi, że rzyganie jest przecież normalne a ona ma toaletę to żebym sobie pojadła a potem najwyżej zwrócę Jakby to do przyjemności należało...
Jak mówię, ze jestem najedzona to za 10 minut znów mówi żebym zjadła bo już pewnie zgłodniałam.
Jak powiem, że nie lubię lub nie mam ochoty to zacznie szykowac milion innych rzeczy lub pizze zamówi.. stara się no ale bez przesady

Zresztą pamiętam jak po w sumie 4 latach związku kupiłam TŻ taki drobiazg bo mu się podobał - świecznik na podgrzewacze i olejki zapachowe. To się obraziła! Poważnie ! Stwierdziła, że pewnie w jej domu śmierdzi i dlatego ja takie coś kupiłam ;D TŻ mówił, że 3 dni wietrzyła

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Co do porodów w UK
Moja kuzynka rodziła równe 4 lata temu w szpitalu pod Londynem. Warunki super i w ogóle, takie miała mniemanie do mementu porodu.
Gdy zaczęła mieć regularne skurcze pojechali na porodówkę rodzić i co zonk. Wracać do domu bo jeszcze nie czas. Ok wrócili jak im kazano. Poczekali 4h skurcze regularne ona z bólu juz nie mogła wytrzymać i dostała nagle krwawienia, no to migiem do szpitala. Tam oczywiście bla bla bla, że to normalne no i może niech już zostanie. Przyjęli ją. Podłączyli ktg i stweirdzili, że niedługo się zacznie. No ok wszystko ładnie pięknie. Mija 10h a ta dalej tylko skurcze i brak rozwarcia. A położna, że dalej czekać na rozwarcie. Tutaj mineło już ok 20h od pierwszych skurczy. Poczekali kolejne 10h ta ledwo żywa, ale dalej rozwarcia brak. To położna po lekarza żeby zbadał no i lekarz stwierdził, że dalej czekać. Ta ledwo już żyła. Znowu czekali, czekali, w końcu zrobili jej drugie ktg, a tam szok tętno dziecka bardzo niskie, a jak długo nikt nie wiedział. No i się zaczęło, zaczeli się na nią drzeć, że czego nie mówi, że nie czuje ruchów, a ona odpowiedziała w skrócie, że mówiła już 20h temu, ale nikt jej nie raczył słuchać. Zabrali ją na cc po 43h od pierwszych skurczy! Na szczęście mały urodził się zdrowy, a ona dostała po tym wszystkim krwotoku. Prawdopodobnie to krwawienie co miała to było odklejanie łożyska, ale każdy to olał. Szczęście w nieszczęściu, ale macice uratowali. Ona powiedziała, że nigdy więcej nie będzie rodzić w UK! Teraz jest znowu w ciąży i na pewno będzie rodzić w Polsce.

A lekarza w trakcie całej ciąży widziała raz jak jej zrobił USG. A tak całą ciążę tylko położna. Wiadome chodziła potem prywatnie do polskiego lekarza.

Ehh.. co za..... brak cenzuralnych słów

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:53   #4977
Polinezyjka
Zakorzenienie

Beth no ewidentnie ma kompleksy i trzeba byloby jej caly czas udowadniać ze jest cudowna kobieta. Ale to nie do Ciebie należy.

Agnesa no historia przerazajaca! Ja myślałam ze na zachodzie naprawde jest lepiej na porodówkach :-o
21 tc córeczka
Stary 2015-10-30, 15:54   #4978
velika
Winter is coming

dobra jestem, szefowa puściła nas wczesniej, możemy kończyć wątek chyba, że ktoś inny chce zakładać a nie ja?

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

mi właśnie przyszedł list od ubezpieczyciela, że nie dadzą mi kasy za pobyt w szpitalu...nie jestem zła, ale jestem w szoku mam dobre ubezpieczenie grupowe z pracy ze względu na możliwość napadu/rabunku itp. a tu takie coś....szok nie płacą za uszczerbek na zdrowiu spowodowany usunięciem ciąży, poronieniem, ciążą, połogiem.... po prostu siedzę to i czytam...bo OWU znam jak własną kieszeń i nie pamiętam, żeby był tam taki zapis...jestem wywalona...
odwołuj się! co za dziady.
Agnessa ale historia u nas może nie jest kolorowo, ale kontrole w trakcie ciąży to mamy na wzorowym poziomie, naprawdę, zawsze można iść prywatnie, a w razie czego na ip.
Ja już się nie mogę doczekać choinki, bo mamy w salonie puste miejsce, na które nie mam pomysłu, a jak stoi choinka to super to wygląda
Kalpana fajne botki!
beth mnie czeka obiad w niedzielę u teściowej... W dodatku cała rodzina ma być, pewnie ze 20 osób, bo teściowa ma imieniny. Będę atrakcją na pewno. Też jestem wybredna, wielu rzeczy nie jem, ale przestali już się dziwić. Teściowa mi coś zawsze wymyśli, co lubię.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-10-30 o 15:57
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:58   #4979
Polinezyjka
Zakorzenienie

Velika och ja nie bardzo mam miejsce na choinkę a tak uwielbiam świąteczne ozdoby! Cos wymyślę zakladaj zakladaj, a jak pozbierasz info o plci i imionach maleństw? Kazda ma do Ciebie napisać na PW
21 tc córeczka
Stary 2015-10-30, 15:59   #4980
velika
Winter is coming

Cytat:
Velika och ja nie bardzo mam miejsce na choinkę a tak uwielbiam świąteczne ozdoby! Cos wymyślę zakladaj zakladaj, a jak pozbierasz info o plci i imionach maleństw? Kazda ma do Ciebie napisać na PW
tak pw będzie najlepiej, bo nie ogarnę
tak samo z linkami do stron, co chcecie, żeby było to proszę na Pw

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości