Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 11:17   #4921
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

W temacie dziwnych snów i karmienia piersią...
Ostatnio śniło mi się, że już urodziło się dziecko, ale że było strasznie malutkie
(zarąbisty wcześniak, jakby nie patrzeć ) cały czas spało i musiałam wybudzać na karmienie (takie cudowne polisie miało ). I co karmiłam to z piersi leciały wodospady, dziecko przysypiało i miało całą główkę i twarzyczkę w mleku, mleko leciało też do worka, który podstawiałam pod karmione dziecko. I potem z tego worka kazałam TŻ przelać do butelki, żeby też mógł pokarmić a ten przyniósł przelane do buteleczki po wodzie utlenionej... Na szczęście dziecko znowu zasnęło, więc mogłam się w spokoju obudzić, a nie męczyć go piciem z tego plastiku
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 11:26   #4922
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Linaewen zazdroszcze ruchów "niech rodzi bólach" hahaha ale miałaś sen :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Jeszcze apropos terpinu porodu. Na jekiej podstawie go wyznaczają?? OM?? Ja mam co chwila inny termin, teraz nobi dziecko starsze o tydzień a tak naprawdę to wiążącą datę powiedzią mi na połówkowym za niecałe 3 tyg. Z OMwychodzi 10 kwietnia, USG 10 Kwietnia z wykresu jaki prowadziłam na ovufriend 17 kwietnia
Wiążące jest z OM i początkowych USG. Później to przecież dziecko może w jednym tygodniu skoczyć z wagą wzrostem a w kolejnym przybiera powoli. A jak już rodzice są duzi, to już w ogóle wg późniejszych USG nie ma sensu patrzeć...

Cytat:
Mój to ideał z tego co widzę Sam większość rzeczy wybiera, myśli o pokoiku i razem wybieramy wszystko. Wkurza mnie tylko, bo zakazuje mi cokolwiek robić. Mam tylko odpoczywać i dbać o siebie, tylko że ja tak nie potrafię ;]
MiniMonix mój to samo

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 11:51   #4923
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
justyna_fli jeszcze apropos grupy krwi, bo mnie to męczy.Kiedyś przy porodzie pobierało się dziecku krew z pępowiny, dlatego może być ona inna niż przy oznaczaniu w późniejszym życiu (u dziecka lub u dorosłego). Bada się podobno przy urodzeniu teraz tylko w przypadku kiedy występuje konflikt serologiczny.

To napisał Polski Czerwony Krzyż

"To prawda, grupa krwi dziecka kształtuje się do 2 roku życia i może się tak zdarzyć, że dziecko po urodzeniu ma grupę 0 a w rzeczywistości ma grupę krwi A lub B, które to antygeny zostaną wyrażone dopiero jak dziecko będzie miało co najmniej ukończone 2 lata. Dzieje się tak dlatego ,że małe dziecko może mieć jeszcze przeciwciała matki."

Więc chyba miałam rację
A no chyba ze tak W kazdym razie i tak sprawdze dla spokojnosci w Polsce. 60 zl to nie majatek.

Witam sie po koszmarnej kocy spalam na kanapie, nie pytajcie... Mam plan dzis zadzwonic do szpitala i spytac czy nie moge dostac innej poloznej na kolejne spotkania, bo z ta naprawde nie moge szczerze porozmawiac o moich potrzebach. Moze cos mi sie uda ugrac, trzymajcie kciuki
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:04   #4924
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Pokazuje moje wczorajsze pierwsze zakupy dla Mikiego, brałam w sumie to co najbardziej mnie skusiło cenami. Na sam początek nie chcę inwestować w ciuszki za bardzo bo ciągle i tak będzie trzeba je zmieniać
heh mamy kilka tych samych zakupow

Cytat:
ufff uspokoiłaś mnie

hahaha ale się uśmiałam, przypomniałam sobie jak kiedyś coś mi się śniło w nocy i uderzyłam męża z pięści prosto w twarz do tej pory mi to wypomina bo że ciągle jest kopany itp to norma
hahahhaha nie mogeeeee... ja mojego trz walnelam kilka razy, ciagle klade na nim nogi i zbaieram koldre

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Ja uważam, że lekarz wie ile razy usg trzeba zrobić i trzeba słuchać lekarza. Zresztą 3 się pytałam i po prostu 3-4 usg są takie obowiązkowe. Ja musiałam mieć takich usg porządnych chyba 7-8 i ze 3 takie szybkie, a jestem w 15 tygodniu, po prostu ciąża tego wymagała, a ja wiedziałam co tam się się dzieje. U mnie ciąża była na początku zagrożona i trzeba było podglądać czy dzieć żyje. Teraz miałam w pon usg i następne 9 listopada, chyba, że coś się będzie działo to mam przyjeżdżać na cito. Od razu mówie gdy coś się działo za wizyte i usg nic nie płaciłam. Lekarz nie robił mi usg za kase, aby zarobić na mnie. W sumie płaciłam za 5 usg. I od razu mówie pytałam się wielu lekarzy i każdy mówił, że usg jest bezpieczne i można robić je co tydzień nawet, jeżeli nie ma potrzeby to wiadome co wizyte czy dwie i wystarczy.

Oczywiście nie rozumiem kobiet, które chodzą co pare dni na usg żeby zobaczyć czy dziecko ssie palec, czy inne duperele. Znam osobiście dziewczynę odemnie ze studiów, która w trakcie ciąży dosłownie co 3 dni chodziła na usg! Nawet nie wyobrażam sobie ile ona ich miała w trakcie ciąży
ee to bogata jakas ... przegieci, ja hpdze co tyle co ile mie gin karze.

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tak jak napisałam 4 usg JEŻELI CIĄŻA PRZEBIEGA PRAWIDŁOWO z tego co piszesz Twoja nie przebiega prawidłowo. Ja nie chce juz poruszać tego tematu. Każdy decyduje sam o własnym ciele i dziecku.
4 usg są chyba na NFZ przewidziane, a prywtnie to mogą robic ile uwazaja za stosowne. Z tym limitem to mi sie wydaje ze chodzi o koszta... no ale moge sie mylic

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie wyniki testu podwójnego z krwi i wszystko jest w porządku . Całe szczęście :-D
brawo

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ale naprodukowałyście postów.

Sunmade super, że jestes już w domu, teraz już będzie tylko lepiej.

Polinezyjka maleńki jeszcze ten brzuszek, mój tez podobnie wygląda na tym etapie (dziś 16 tydzień i 3 dzień). Z osob, które nie wiedzą nikt raczej nie zorientuje się, że to ciąża. Muszę Wam w końcu zdjęcie wrzucić. Może jutro uda mi się coś zrobić.

Ostatnio byliśmy u znajomego i jak przyznałam się do ciązy to stwierdził, że pewnie jakiś drugi miesiąc, bo nic nie widać jeszcze. Zdziwił się jak przyznałam, że połowa czwartego

Madzia muszą dać sobie radę bez Ciebie. Musisz teraz dbać o siebie i maleństwo (w końcu ono jest najważniejsze). Odpoczywaj, śpij, czytaj, spaceruj i w ogóle nie myśl o pracy. Jak będzie trudno znajdą kogoś na zastępstwo. Trzymaj się

Cloche ale piękna relacja z porodu.

Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić sama. Mam wrażenie, że wspólny poród zbliża ludzi do siebie. Mąż całe szczęście nie protestuje i mówi, że jeżeli tylko chcę to będzie. Któraś z Was pisała tez o tym, ze położne czy lekarze bardziej się starają jeżeli ktoś im patrzy na ręce.

Czekam na męża i jedziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u Leona słychać i czy to na pewno Leon

Mam ostatnio problem z bardzo suchą skórą. Brzuch smaruje co wieczór po prysznicu oliwką z Ross, a i tak mam wrażenie, że skóra jest sucha. Podobnie z rękami i nogami. Macie coś dobrze nawilżającego do polecenia?

Chyba znalazłam swój ideał wózka: Adamex Barletta 2w1. Nie widziałam go na żywo, ale na zdjeciach wygląda ok, cenowo też no i spełnia większośc moich kryteriów. Mam nadzieję, ze zaraz po Nowym Roku coś kupimy.
adamexy są w smyku, mozesz isc zobaczyc i w jednym smyku, w torym bylam stoi obok siebioe bebetto i adamex, bebetto wg mnie troszke stabilniejszy Nie mniej jednak oba są piekne, ale niestety coraz wiecej osob widze z tym wozkiem... chodzi mi o adamex.

Cytat:
Pokazuje moj brzusio w końcu cos widaćZałącznik 6078746
jaaaaaa super!!

to moje zakupki, choc te czerwone legginy chyba sa dziewczece...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg unnamed (4).jpg (56,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (8).jpg (48,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (7).jpg (47,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (6).jpg (59,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (5).jpg (57,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg unnamed (3).jpg (54,1 KB, 18 załadowań)
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:06   #4925
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
dokładnie. a często i tak nei mamy wpływu na to co się dzieje.jedna urodzi w 2 h druga w 24h, jedna powie,ze woli iść do dentysty, druga kazdego dnia bedzie wspominała ten ból, temat indywidualny

No ale co lekarz ci w karcie zmienia ten termin czy co?
U mnie to trochę skomplikowane. Teraz spojrzałam w kartę i mam tp na 19 kwietnia Na każdym USG byłam u kogoś innego. W 8 tyg prywatnie, bo na wizytę u babki specjalizującej się w poronieniach i patologii musiałam czekać 6 tyg. To tamten mi z "kółka" wyliczył 20 kwietnia, tamta wcale nie wyliczyła, rodzinny na 19, a teraz na 10 z USG i 14 z OM Dodam,że nie mieszkam w PL a ostatnia wizyta była w Polsce. Mam nadzieję,że chociaż w kwietniu urodzę

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Gosiaczek super zakupy

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:06   #4926
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość

hahahhaha nie mogeeeee... ja mojego trz walnelam kilka razy, ciagle klade na nim nogi i zbaieram koldre

4 usg są chyba na NFZ przewidziane, a prywtnie to mogą robic ile uwazaja za stosowne. Z tym limitem to mi sie wydaje ze chodzi o koszta... no ale moge sie mylic

brawo

adamexy są w smyku, mozesz isc zobaczyc i w jednym smyku, w torym bylam stoi obok siebioe bebetto i adamex, bebetto wg mnie troszke stabilniejszy Nie mniej jednak oba są piekne, ale niestety coraz wiecej osob widze z tym wozkiem... chodzi mi o adamex.

jaaaaaa super!!

Kochana a takie bluzeczki w krótki rękaw maluchy wykorzystują? bo ja to zeeeeeroooo obeznania kurcze mialam 3 w koszyku ostatnio ale mężulek stwierdził, że lepsze pajacyki itp i teraz siedze i myślę czy nie domówić i w ogole super zakupy
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:14   #4927
gosiaczek071
Zakorzenienie

eseme no pewnie. Ja mialam sporo koszulek i zakladalam na body z dlgim rekawem. Generalnie ja ubieralam tak:

pajacyki tylko do spania, nie ubietralam dziecka w pajacyki w ciagu dnia, chyba ze to nie takie typowo pizamowe, to tak

Body dlugi rekaw+spodnie no i jesli bylo chlodniej na to ksozulka z krotkim

Body krotki rekaw, bluzka dlugi rekaw i spodnie (jesli spodnie to skarpetki, jesli polspiochy to bez)

boddy krotki rekaw+bluza dresowa/sweterek+spodnie

body dlugi rekaw+kamizelka sweterkowa+spodnie

Hanka jak byla mala nosila rajtki i body z dlugim+ kiecki (w domu nie nosila i rajtek i spodni na to)

a jesli mialam ladnego pajacyka to pod spod byl bodziak z krotkim.
Stary 2015-10-30, 12:15   #4928
Agnessssa
Rozeznanie

Jak ja bym miała patrzeć na to co mi lekarz wyliczył na pierwszej wizycie z OM to rodzić bym miała 9 kwietnia, a nie 25 kwietnia Oczywiście lekarz nie wział pod uwagę, że mam PCO i u mnie owulacja wypada kiedy jej się podoba a nie jak jest w książkach.
Ja wiem kiedy miałam owulacje i jak ja sobie liczyłam date porodu to wychodziło mi na 24 kwietnia. Poszłam oczywiście do innego doktora i ten obliczył mi date porodu z usg na 25 kwietnia czyli to co mi wychodziło. Zresztą tak wychodzi na każdym usg a miałam ich dużżżo

Dziewczyny kolejne pytanie co myślicie o zakupie detektora tętna płodu?
Chodzi mi konkretnie o taki:
http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...648001696.html
Stary 2015-10-30, 12:18   #4929
madziara889
Zakorzenienie

Justyna powodzenia z położną.

Mój też ma opory do kupowania, przecież jeszcze tyle czasu ala: No tak, nie marzę o niczym tak jak o zakupach dla dziecka kilka dni przed terminem.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:20   #4930
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
A no chyba ze tak W kazdym razie i tak sprawdze dla spokojnosci w Polsce. 60 zl to nie majatek.

Witam sie po koszmarnej kocy spalam na kanapie, nie pytajcie... Mam plan dzis zadzwonic do szpitala i spytac czy nie moge dostac innej poloznej na kolejne spotkania, bo z ta naprawde nie moge szczerze porozmawiac o moich potrzebach. Moze cos mi sie uda ugrac, trzymajcie kciuki
Spróbuj! I trzymam kciuki!!

Cytat:
uuuu wszystko nówki? piękne

Cytat:
Mi z okresu wyliczają 10 kwietnia, ale ja wam kiedyś opowiadałam, że na tydzień po okresie lekarz mnie badał i stwierdził, że ten cykl jest bez owulacji - dlatego lekarka dodała tydzień i to się zgadza z pomiarami z USG i jest 17

A detektora bym nie kupowała fajna zabawka nie powiem chętnie bym słuchała tętna ale wystarczy, że będzie kopać i wiesz, że wszystko w porządku.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:22   #4931
esesme
Raczkowanie

Cytat:
eseme no pewnie. Ja mialam sporo koszulek i zakladalam na body z dlgim rekawem. Generalnie ja ubieralam tak:

pajacyki tylko do spania, nie ubietralam dziecka w pajacyki w ciagu dnia, chyba ze to nie takie typowo pizamowe, to tak

Body krotki rekaw, bluzka dlugi rekaw i spodnie (jesli spodnie to skarpetki, jesli polspiochy to bez)

Hanka jak byla mala nosila rajtki i body z dlugim+ kiecki (w domu nie nosila i rajtek i spodni na to)

dziękuję za odpwoiedź w takim razie trzeba cos domówić
a w jakim rozmiarze zamawiałaś ciuszki? ja ostatnio część wzięłam 56 i część 62, teraz mam kilka rzeczyw koszyku żeby dobrać do darmowej wysyłki i zastanawiam sie czy nie wziąć też 68 cm
Stary 2015-10-30, 12:22   #4932
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Temat porodów to pikuś... potem się zacznie temat KP i MM jedne przeciwko drugim (tak z obserwacji innych forum).

o tak to już regularne wojny w tym temacie odchodzą

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
RUCHY
Junior się kręci. Na bank. Po jedzeniu, czasem na ciepło reaguje. Wczoraj jak polałam brzuch w czasie kąpieli ciepłą wodą to coś mnie smyrnęło od razu. A potem jak kładliśmy się spać to TŻ położył mi rękę na brzuchu (a ma dłonie-kaloryferki) to też poczułam z jednej strony ciepło, a z drugiej smyrnięcie I tatuś też czuł

mój bąbelek też już się wierci tak, ze czuć na zewnątrz mój mąż nie ma cierpliwości.... córę też poczuł dopiero jak już porządnie kopała

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Te są z serem. Dlatego leniwe pierogi, bo zamiast się pieprzyć z lepienie pierogów z farszem na ruskie czy serowym na słodko, walimy od razu masę całą do jednej michy i już
o to to u mnie tak samo, a najlepsze leniwe robi moja mama

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
no to pewnie, że spróbuj, szkoda nerwów a do końca ciązy jeszcze daleko

Cytat:
maluchowi to rybka

Cytat:
ja bym nie kupiła, bo chyba z nerwów bym osiwiała gdyby nie udało mi się złapać tętna, a ze szkoły rodzenia pamiętam, że to wcale nie takie proste było...

Cytat:

ja ubierałam pajacyki, takie miałam śliczne welurkowe, bawełniane, polarkowe (tylko, ze moja córcia październikowa to całą zimę w pajacach ) - teraz na pewno bodziaki i leginsy (spodenki dla chłopców) będą szybciej w użyciu
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:30   #4933
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

gosiaczek071 mega zakupki!!!!!

co do detektora to ja nie jestem za, ześwirowałabym chyba lepiej zainwestować jak już w monitor odechu jak już maluszek będzie

esesme weź 68 będzie na zaś

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:40   #4934
velika
Winter is coming

myślałam, że już nowy wątek, a tu jeszcze stary katujemy jak będę to mogę nowy założyć, ale może mnie nie być, bo siedzę w pracy :d
gosiaczek piękne ciuszki, a najlepszy ten czarny kościotrup chcę go!!!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:40   #4935
a_g_ata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Dziewczyny już kiedyś chyba był poruszany temet rogala ale mam pytanie jak dopasować wielkość? i jakie wypełnienie w środku żeby nie szemrzało i na co zwracać uwagę? Może któraś już zakupiła i ma sprawdzony produkt do polecenia?
Ja mam rogala z motherhood w rozmiarze xxl:p super wygodny..koszt ok 220zł..
Jedyna wada..trzeba miec miejsce na jego przechowywanie
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:43   #4936
gosiaczek071
Zakorzenienie

Tak nowki, z tej stronki 5-10-15 a kurczę dostałam smsa ze smyka ze tez maja obniżki...podoba mi sie kilka rzeczy ale na razie stop. Chce małemu uszyc kilka par spodni i bluzek. Juz jedne portki mam ale gumkę musze wszyc w pas.

A te ciuszki sa raczej 62, nie brałam jeszcze nic 68. Mam kilka 56 tez 68 teraz nie biorę dużo bo bede miec po bratanku męża mam nadzieje (rodzi im sie córka w styczniu a maja juz prawie 2 letniego synka któremu oddałam ciuszki po Kubie) wiec w marcu mam nadziej ze juz wszystko mi da.

Maluchowi wszystko jedno ale mi nie:/ niedtety jestem z tych, ze ciuchy musza do siebie pasować. I kolorystycznie tez. I nie założyłaby chłopcu różowego, wiem głupia jestem ale tak juz mam i raczej sie to zmieni ale te te spodenki sa na szczesci czerwone wiec ok

Detektor tętna płodu? W życiu bym nie kupiła...po co sie stresować. A jak przestanie działać...zbędny wydatek moim zdaniem.
Stary 2015-10-30, 12:50   #4937
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Maluchowi wszystko jedno ale mi nie:/ niedtety jestem z tych, ze ciuchy musza do siebie pasować. I kolorystycznie tez. I nie założyłaby chłopcu różowego, wiem głupia jestem ale tak juz mam i raczej sie to zmieni ale te te spodenki sa na szczesci czerwone wiec ok
.
rozumiem Cię bo tez tak mam dlatego już chciałabym wiedzieć kto tam w brzuchu mieszka - bo albo ciuszki po córce posprzedaję/oddam, albo przejrzę i dokupię co brakuje. Ona miała i ma bardzo dziewczynkową garderobę
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 12:52   #4938
madziara889
Zakorzenienie

Detektor tętna płodu, jak dla mnie bez sensu, lepiej zainwestować w coś innego.

Powiedzcie mi, czy możliwe, że takie rytmiczne pukanie w brzuch to czkawka u dziecia? Ostatnio Tż trzymał rękę na brzuchu i poczuł takie pukanie, jak dotknęłam to też czułam.
Stary 2015-10-30, 12:56   #4939
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Ale ja to rozumiem nie rozumiem po prostu tego jak ktoś nawet nie daje sobie szansy by spróbować tylko z góry ustala CC ale każda z nas jest inna na wielu obszarach sie nie zgadzamy i dyskutujemy od tego jest forum by dzielić sie poglądami i spostrzeżeniami. Ryzyko jest przy każdej z opcji jednak natura to natura wg mnie i jeżeli jest tylko możliwość to należy z nią współpracowac. Każda ma na siebie inny plan i ja to szanuje choć nie zawsze popieram.
Nie rozumiem tez pisania czarnych scenariuszy. Trzeba być dobrej mysli! Pozytywne myślenie do podstawa.
Pisząc to chciałam pokazać, jak czasem lekarze niepotrzebnie upierają się przy sn. Ja jestem zwolenniczką porodu siłami natury, mój pierwszy taki był i choć męczyłam się 17 godziny, teraz też bym chciała rodzić naturalnie. Na drugi dzień rano czułam się bardzo dobrze. Ale uważam, że każda kobieta powinna mieć wybór, bo poród to ogromny ból i wysiłek i należy się każdej rodzącej komfort i możliwość decydowania o sobie.
Cytat:
Napisane przez sunshine1551 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o tych kocykach minky a z drugiej strony bawełna?
Ja taki kocyk mam zamiar uszyć i do tego poduszkę. Coś takiego jak na obrazku
http://www.samiboo.com/pl/p/Kocyk-Ko...5cm-x-75cm/719
Mam zamiar uszyć taki dla malucha i dla starszego, bo bardzo mi się podobają Jeszcze chcę uszyć taki z wypełnieniem, będzie cieplutki na sankowe szaleństwo
Cytat:
dziwne, bo KTG standardowo przy przyjęciu do szpitala się robi a nie tylko gdy coś się dzieje niepokojącego. Poza tym co ma ordynator do decydowania jak pod papierami podpisuje się położnik będący przy porodzie a nie ordynator? Jakoś mnie to co piszesz nie przekonuje.
Nie rozmawiałam o szczegółach, ale zdaje mi się, że te porody były po terminie, czyli dziewczyny mogły być już kilka dni albo i dłużej na oddziale. Jeżeli nic się nie dzieje, to chyba zgodę na cesarkę musi dać ordynator (?). A on właśnie uważał, że wszystko jest ok. Tak jak mówię, nie znam szczegółów, ale ten ordynator (na szczęście już nim nie jest) to kawał buca i niczym się nie przejmował. Robił tak jak mu było lepiej, np. przy moim RODZINNYM porodzie mąż musiał być w pomieszczeniu dla rodziny, bo doktorek stwierdził, że nie lubi porodów rodzinnych.
Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
rose nie mam pojecia... mowi ze jest jeszcze czas i ze jak sie urodzi to wtedy zaczniemy kupowac.. chyba nie zdaje sobie sprawy z tego wszystkiego.. ja i tak zrobie swoje zakupy tylko poprostu zostawie u rodzicow a on chyba w jakies tam zabobony wierzy...
No pewnie, jest jeszcze czas.... A potem w 9 miesiącu ciąży będziesz biegać po sklepach i wydasz kupę kasy na raz. Nie słuchaj chłopa, kupuj i mu nie pokazuj Ja też tak robiłam, bo mój mówił to samo

Ale szalejecie z ciuszkami. Zazdroszczę, ja mam całe pudło po synku, a prawdopodobnie będzie drugi chłopak, więc z ciuszków nic nie kupuję

Tak z innej beczki, ma któraś choinkę na święta o wysokości 180cm? Będę kupować nową, właśnie o tej wysokości i do tego światełka i nie wiem ile ich kupić, żeby było ich w sam raz na taką wysokość choinki.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:04   #4940
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:

brawo

jaaaaaa super!!

świetne

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
U mnie to trochę skomplikowane. Teraz spojrzałam w kartę i mam tp na 19 kwietnia Na każdym USG byłam u kogoś innego. W 8 tyg prywatnie, bo na wizytę u babki specjalizującej się w poronieniach i patologii musiałam czekać 6 tyg. To tamten mi z "kółka" wyliczył 20 kwietnia, tamta wcale nie wyliczyła, rodzinny na 19, a teraz na 10 z USG i 14 z OM Dodam,że nie mieszkam w PL a ostatnia wizyta była w Polsce. Mam nadzieję,że chociaż w kwietniu urodzę

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Gosiaczek super zakupy
jejku ale masz nakombinowane
nie pamiętam do kiedy to się określa, ale napewno nie w II trym
teraz to pewnie za każdym razem każdej wychodziłby inny termin

generalnie jest jeden termin, z kółka jak móisz,czyli z ostatniej miesiączki, jeżeli po usg dzieciaczek jest +/- rozmiarowo do tygodnia to zostaje tyko termin OM, bywa jak u mnei w Iwszej ciąży, że syn powstał w dni niepłodne czyli przesunięta owulka, i miałam 2 tyg róznicy i wpisane miaam 2, ale to można koordynowac kilka dni, a nie tygodni, czy za każdym razem to samo, dzieciaczek już później rośnia w miare równo

Cytat:

ja podobnie, ja mam tez tak,ze dziecko ubieram raczej "dorośle" wygodnie, niż tak pajacyk i poszedł

ja mam różne bluzeczki i spodnie dresikowe, i jeansy, i leginsy ala jeansy, i leginsów dużo i jak gorąco to w gondoli w samym body jeździł dużo i dużo ciuszków wtedy nei używałam
ale tak to przeważnie skarpetki spodenki i body krótki rękaw, a na to bluzeczka długi

Cytat:
Jak ja bym miała patrzeć na to co mi lekarz wyliczył na pierwszej wizycie z OM to rodzić bym miała 9 kwietnia, a nie 25 kwietnia Oczywiście lekarz nie wział pod uwagę, że mam PCO i u mnie owulacja wypada kiedy jej się podoba a nie jak jest w książkach.
Ja wiem kiedy miałam owulacje i jak ja sobie liczyłam date porodu to wychodziło mi na 24 kwietnia. Poszłam oczywiście do innego doktora i ten obliczył mi date porodu z usg na 25 kwietnia czyli to co mi wychodziło. Zresztą tak wychodzi na każdym usg a miałam ich dużżżo

o nie... miałam, co prawda takei pomysły w pierwszej ciąży, ale bym ześwirowała, to tak jakby się dało kupić usg, to bym sobie robia i podgądała co chwile
A opowiadałam wam o przypadku mym,ze nawet w 31 tyg czasami jak dziecko śpi, i gdzieś się tam wtuli to ciężko znaleźć, szkoda nerwów

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Justyna powodzenia z położną.

Mój też ma opory do kupowania, przecież jeszcze tyle czasu ala: No tak, nie marzę o niczym tak jak o zakupach dla dziecka kilka dni przed terminem.

oj ja Wam powiem,ze tak 2 mies. przed nie miaam siły ani ochoty do sklepów, cieszyłam się wtedy,ze wcześneij się obkupiłam, syn uciskał mnei na pęcherz, do tego spokjenie, zawroty gowy, duszności
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:19   #4941
MaLoS
Rozeznanie

Zakupy fajne rzeczy kupiliłyście to sama przyjemność, faktycznie trzeba wykorzystać czas jak jeszcze jesteśmy w formie, bo pózniej będzie coraz ciężej po sklepach latać i wybierać ja kupuje, TŻ pokazuje po fakcie dopiero

Ćwiczenia ćwiczyłam dziś drugi raz w tym tyg i super się czuje, polecam! Z fitappy na yt

Poród a niech się każda rodzi jak chce... Osobiście chciałabym SN ale jak będzie mus no to CC i koniec tematu. Moja mama nas pięcioro urodziła SN i ma się dobrze

Książka kupiłam książkę Położna o Jeannette Kalyta słynnej położnej polskiej, odebrała ponad 3500 porodów! Napisze Wam czy warto

Nowy wątek która chętna do administracji? Jakieś Kierowniczki tu są?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (131,2 KB, 10 załadowań)

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:22   #4942
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Książka kupiłam książkę Położna o Jeannette Kalyta słynnej położnej polskiej, odebrała ponad 3500 porodów! Napisze Wam czy warto
Koniecznie daj znać jak książka. Słyszałam, że jest świetna.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:22   #4943
esesme
Raczkowanie

dobra powstrzymuję się przed dalszymi zakupami, czekam na to co zamówiłam ostatnio przejrzałam stronkę H&M i tam mi się podoba masa rzeczy dla maluszka i czekam na wyprzedaże
Stary 2015-10-30, 13:25   #4944
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Tak jak pisałam waga 221 gram- córka pozostaje córką i nie ma prawa się zmienić. ja już mam 19 tydz stąd pewno waga. Poza tym wszystko jest ok
wstawiam zdjęcia.
Duża

Cytat:
Ja lubię takie "pierdoły" i nawet kilka dni temu oglądałam je na allegro. Jakbym miała kupić to raczej coś z tych tańszych. widziałam takie do ok 100 zł. z dobrymi opiniami.

Co do cc jeszcze to w telewizji widziałam w programie " o matko" lekarza, który podczas swojej wypowiedzi użył stwierdzenia, że pretensje co do bólu porodowego to do Boga kierować bo on sobie tak wymyślił. A jakby chciał by kobiety robiły cc to by im suwak na brzuchu zrobił , żeby rozpiąć, wyjąć i zapiąć.... niby pół żartem chociaż troszkę bezczelne jak dla mnie no ale co kto lubi

Ja dzis odebrałam kolejne wyniki i TSH tym razem w normie , mimo że w I trymestrze było bardzo niskie. Chyba jednak jestem zdrowa haha

Dziś na obiad do teściów... wrrr jak ja nie lubię tego. Ileż można tłumaczyć , że mnie mdli, że nie mam ochoty czegoś zjeść lub ze nie chce się napychać.... zawsze potem słyszę teksty " pewnie się u nas brzydzisz zjeść".

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2015-10-30 o 13:26
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:26   #4945
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Detektor tętna płodu, jak dla mnie bez sensu, lepiej zainwestować w coś innego.

Powiedzcie mi, czy możliwe, że takie rytmiczne pukanie w brzuch to czkawka u dziecia? Ostatnio Tż trzymał rękę na brzuchu i poczuł takie pukanie, jak dotknęłam to też czułam.
możliwe , ale wydaje się mi,ze to dużo później czuć

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Pisząc to chciałam pokazać, jak czasem lekarze niepotrzebnie upierają się przy sn. Ja jestem zwolenniczką porodu siłami natury, mój pierwszy taki był i choć męczyłam się 17 godziny, teraz też bym chciała rodzić naturalnie. Na drugi dzień rano czułam się bardzo dobrze. Ale uważam, że każda kobieta powinna mieć wybór, bo poród to ogromny ból i wysiłek i należy się każdej rodzącej komfort i możliwość decydowania o sobie.

Mam zamiar uszyć taki dla malucha i dla starszego, bo bardzo mi się podobają Jeszcze chcę uszyć taki z wypełnieniem, będzie cieplutki na sankowe szaleństwo

Nie rozmawiałam o szczegółach, ale zdaje mi się, że te porody były po terminie, czyli dziewczyny mogły być już kilka dni albo i dłużej na oddziale. Jeżeli nic się nie dzieje, to chyba zgodę na cesarkę musi dać ordynator (?). A on właśnie uważał, że wszystko jest ok. Tak jak mówię, nie znam szczegółów, ale ten ordynator (na szczęście już nim nie jest) to kawał buca i niczym się nie przejmował. Robił tak jak mu było lepiej, np. przy moim RODZINNYM porodzie mąż musiał być w pomieszczeniu dla rodziny, bo doktorek stwierdził, że nie lubi porodów rodzinnych.

No pewnie, jest jeszcze czas.... A potem w 9 miesiącu ciąży będziesz biegać po sklepach i wydasz kupę kasy na raz. Nie słuchaj chłopa, kupuj i mu nie pokazuj Ja też tak robiłam, bo mój mówił to samo

Ale szalejecie z ciuszkami. Zazdroszczę, ja mam całe pudło po synku, a prawdopodobnie będzie drugi chłopak, więc z ciuszków nic nie kupuję

Tak z innej beczki, ma któraś choinkę na święta o wysokości 180cm? Będę kupować nową, właśnie o tej wysokości i do tego światełka i nie wiem ile ich kupić, żeby było ich w sam raz na taką wysokość choinki.
ja mam 180 cm białą, czarne bombki, i białe światełka, wydaje się mi,ze mamy 300 sztuk
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:31   #4946
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Duża

Ja lubię takie "pierdoły" i nawet kilka dni temu oglądałam je na allegro. Jakbym miała kupić to raczej coś z tych tańszych. widziałam takie do ok 100 zł. z dobrymi opiniami.

Co do cc jeszcze to w telewizji widziałam w programie " o matko" lekarza, który podczas swojej wypowiedzi użył stwierdzenia, że pretensje co do bólu porodowego to do Boga kierować bo on sobie tak wymyślił. A jakby chciał by kobiety robiły cc to by im suwak na brzuchu zrobił , żeby rozpiąć, wyjąć i zapiąć.... niby pół żartem chociaż troszkę bezczelne jak dla mnie no ale co kto lubi

Ja dzis odebrałam kolejne wyniki i TSH tym razem w normie , mimo że w I trymestrze było bardzo niskie. Chyba jednak jestem zdrowa haha

Dziś na obiad do teściów... wrrr jak ja nie lubię tego. Ileż można tłumaczyć , że mnie mdli, że nie mam ochoty czegoś zjeść lub ze nie chce się napychać.... zawsze potem słyszę teksty " pewnie się u nas brzydzisz zjeść".

Ja w pierwszym trymestrze miałam TSH 0,2 ( przed zajściem w ciąże 3,8) ale mi endo powiedziała ze w pierwszym trym takie niskie jest normalne. Teraz nam 2,6.

Kalpana ja na choinkę tej wysokości mam 2 zestawy lampek.

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-30 o 13:32
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:33   #4947
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Zależy czy lubisz dużo światelek. My kupujemy żywą ale podobnej wysokości i zawieszamy 300 lampek.

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
możliwe , ale wydaje się mi,ze to dużo później czuć
Tzn, to było nie takie doslowne pukanie w brzuch tylko trzymajac rękę czuć było rytmiczne pukanie/ pulsowanie
Stary 2015-10-30, 13:33   #4948
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

takkkkkkkkkk, dzieci mają często czkawkę
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:43   #4949
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
takkkkkkkkkk, dzieci mają często czkawkę
Ja takie pulsowanie czuję od samego początku ciąży więc obstawiam, że to jednak moje żyły, a nie nieustanna czkawka
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 13:47   #4950
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

Super porady, czyli koszulki z pewnością się przydadzą.

Lubie ładnie ubrane dzieciaki, a nie tysiąc kolorów na raz i nic do siebie nie pasuje.

Podobnie z akcesoriami typu wózek, kocyki, posciel, torba. Jest tyle pięknych rzeczy w stonowanych kolorach i na szczęście nie króluje juz błękit i róż z paskudnymi
nadrukami.
Wózek koniecznie chce szary, jak następna będzie córka to tez będzie pasował. Podobnie z pościelą itp.

Cytat:

daj spokój, niepotrzebny wydatek a jeszcze sporo stresu Ci napędzi jak nie uda się wykryć, co podobno nie zaszedł jest łatwe

Cytat:
Tak nowki, z tej stronki 5-10-15 a kurczę dostałam smsa ze smyka ze tez maja obniżki...podoba mi sie kilka rzeczy ale na razie stop. Chce małemu uszyc kilka par spodni i bluzek. Juz jedne portki mam ale gumkę musze wszyc w pas.

A te ciuszki sa raczej 62, nie brałam jeszcze nic 68. Mam kilka 56 tez 68 teraz nie biorę dużo bo bede miec po bratanku męża mam nadzieje (rodzi im sie córka w styczniu a maja juz prawie 2 letniego synka któremu oddałam ciuszki po Kubie) wiec w marcu mam nadziej ze juz wszystko mi da.

Detektor tętna płodu? W życiu bym nie kupiła...po co sie stresować. A jak przestanie działać...zbędny wydatek moim zdaniem.
Podobnie jak ja. Wiem ze dziecku wszystko jedno ale ja lubię jak ubrane jest ladnie.

Tez się zastanawiam nad czerwonym kolorem dla chłopca. Znalazłam ładny kocyk w biedronki ale chyba jednak za bardzo dziewczęcy.

U mnie smyk jakiś słaby, bo w ogóle nie było wózków. Musze znaleźć jakiś większy sklep z rzeczami dla dzieci.

Zastanawiam się czy kupować łóżeczko czy lepiej kołyske albo kosz. Mieszkamy w kawalerce i nie bardzo jest gdzie je wstawić. Taki kosz jednak mniej miejsca zajmie. Pewnie około września uda nam się wyprowadzić i wtedy do czegoś większego wstawili byśmy łóżeczko. Jak myślicie dziecko do 5 miesięcy mieści się jeszcze w koszu czy juz trochę za ciasno?
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości