|
|
#4921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
W temacie dziwnych snów i karmienia piersią...
Ostatnio śniło mi się, że już urodziło się dziecko, ale że było strasznie malutkie (zarąbisty wcześniak, jakby nie patrzeć ) cały czas spało i musiałam wybudzać na karmienie (takie cudowne polisie miało
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Linaewen zazdroszcze ruchów
ale miałaś sen ![]() :brzyda l:Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W kazdym razie i tak sprawdze dla spokojnosci w Polsce. 60 zl to nie majatek.Witam sie po koszmarnej kocy spalam na kanapie, nie pytajcie... Mam plan dzis zadzwonic do szpitala i spytac czy nie moge dostac innej poloznej na kolejne spotkania, bo z ta naprawde nie moge szczerze porozmawiac o moich potrzebach. Moze cos mi sie uda ugrac, trzymajcie kciuki
|
|
#4924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
... przegieci, ja hpdze co tyle co ile mie gin karze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i w jednym smyku, w torym bylam stoi obok siebioe bebetto i adamex, bebetto wg mnie troszke stabilniejszy Nie mniej jednak oba są piekne, ale niestety coraz wiecej osob widze z tym wozkiem... chodzi mi o adamex.Cytat:
to moje zakupki, choc te czerwone legginy chyba sa dziewczece... |
|||||||
|
|
|
#4925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na każdym USG byłam u kogoś innego. W 8 tyg prywatnie, bo na wizytę u babki specjalizującej się w poronieniach i patologii musiałam czekać 6 tyg. To tamten mi z "kółka" wyliczył 20 kwietnia, tamta wcale nie wyliczyła, rodzinny na 19, a teraz na 10 z USG i 14 z OM Dodam,że nie mieszkam w PL a ostatnia wizyta była w Polsce. Mam nadzieję,że chociaż w kwietniu urodzę ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Gosiaczek super zakupy |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana a takie bluzeczki w krótki rękaw maluchy wykorzystują? bo ja to zeeeeeroooo obeznania |
|
|
|
|
#4927 |
|
Zakorzenienie
|
eseme no pewnie. Ja mialam sporo koszulek i zakladalam na body z dlgim rekawem. Generalnie ja ubieralam tak:
pajacyki tylko do spania, nie ubietralam dziecka w pajacyki w ciagu dnia, chyba ze to nie takie typowo pizamowe, to tak Body dlugi rekaw+spodnie no i jesli bylo chlodniej na to ksozulka z krotkim Body krotki rekaw, bluzka dlugi rekaw i spodnie (jesli spodnie to skarpetki, jesli polspiochy to bez) boddy krotki rekaw+bluza dresowa/sweterek+spodnie body dlugi rekaw+kamizelka sweterkowa+spodnie Hanka jak byla mala nosila rajtki i body z dlugim+ kiecki (w domu nie nosila i rajtek i spodni na to) a jesli mialam ladnego pajacyka to pod spod byl bodziak z krotkim. |
|
|
|
#4928 |
|
Rozeznanie
|
Jak ja bym miała patrzeć na to co mi lekarz wyliczył na pierwszej wizycie z OM to rodzić bym miała 9 kwietnia, a nie 25 kwietnia
Oczywiście lekarz nie wział pod uwagę, że mam PCO i u mnie owulacja wypada kiedy jej się podoba a nie jak jest w książkach. Ja wiem kiedy miałam owulacje i jak ja sobie liczyłam date porodu to wychodziło mi na 24 kwietnia. Poszłam oczywiście do innego doktora i ten obliczył mi date porodu z usg na 25 kwietnia czyli to co mi wychodziło. Zresztą tak wychodzi na każdym usg a miałam ich dużżżo ![]() Dziewczyny kolejne pytanie co myślicie o zakupie detektora tętna płodu? Chodzi mi konkretnie o taki: http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...648001696.html
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna powodzenia z położną.
Mój też ma opory do kupowania, przecież jeszcze tyle czasu ala: No tak, nie marzę o niczym tak jak o zakupach dla dziecka kilka dni przed terminem.
|
|
|
|
#4930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuuu wszystko nówki? piękne Cytat:
i jest 17 A detektora bym nie kupowała
|
|
|
#4931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w takim razie trzeba cos domówić ![]() a w jakim rozmiarze zamawiałaś ciuszki? ja ostatnio część wzięłam 56 i część 62, teraz mam kilka rzeczyw koszyku żeby dobrać do darmowej wysyłki i zastanawiam sie czy nie wziąć też 68 cm |
|
|
|
|
#4932 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak to już regularne wojny w tym temacie odchodzą ![]() Cytat:
mój bąbelek też już się wierci tak, ze czuć na zewnątrz mój mąż nie ma cierpliwości.... córę też poczuł dopiero jak już porządnie kopała ![]() Cytat:
u mnie tak samo, a najlepsze leniwe robi moja mamaCytat:
maluchowi to rybka ![]() Cytat:
Cytat:
ja ubierałam pajacyki, takie miałam śliczne welurkowe, bawełniane, polarkowe (tylko, ze moja córcia październikowa to całą zimę w pajacach ) - teraz na pewno bodziaki i leginsy (spodenki dla chłopców) będą szybciej w użyciu
|
||||||
|
|
|
#4933 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiaczek071 mega zakupki!!!!!
![]() co do detektora to ja nie jestem za, ześwirowałabym chyba lepiej zainwestować jak już w monitor odechu jak już maluszek będzie ![]() esesme weź 68 będzie na zaś ![]() ![]() ![]()
|
#4934 |
|
Winter is coming
|
myślałam, że już nowy wątek, a tu jeszcze stary katujemy
jak będę to mogę nowy założyć, ale może mnie nie być, bo siedzę w pracy :dgosiaczek piękne ciuszki, a najlepszy ten czarny kościotrup
|
#4935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyna wada..trzeba miec miejsce na jego przechowywanie
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Tak nowki, z tej stronki 5-10-15 a kurczę dostałam smsa ze smyka ze tez maja obniżki...podoba mi sie kilka rzeczy ale na razie stop. Chce małemu uszyc kilka par spodni i bluzek. Juz jedne portki mam ale gumkę musze wszyc w pas.
A te ciuszki sa raczej 62, nie brałam jeszcze nic 68. Mam kilka 56 tez 68 teraz nie biorę dużo bo bede miec po bratanku męża mam nadzieje (rodzi im sie córka w styczniu a maja juz prawie 2 letniego synka któremu oddałam ciuszki po Kubie) wiec w marcu mam nadziej ze juz wszystko mi da. Maluchowi wszystko jedno ale mi nie:/ niedtety jestem z tych, ze ciuchy musza do siebie pasować. I kolorystycznie tez. I nie założyłaby chłopcu różowego, wiem głupia jestem ale tak juz mam i raczej sie to zmieni ale te te spodenki sa na szczesci czerwone wiec ok Detektor tętna płodu? W życiu bym nie kupiła...po co sie stresować. A jak przestanie działać...zbędny wydatek moim zdaniem. |
|
|
|
#4937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego już chciałabym wiedzieć kto tam w brzuchu mieszka - bo albo ciuszki po córce posprzedaję/oddam, albo przejrzę i dokupię co brakuje. Ona miała i ma bardzo dziewczynkową garderobę
|
|
|
|
|
#4938 |
|
Zakorzenienie
|
Detektor tętna płodu, jak dla mnie bez sensu, lepiej zainwestować w coś innego.
Powiedzcie mi, czy możliwe, że takie rytmiczne pukanie w brzuch to czkawka u dziecia? Ostatnio Tż trzymał rękę na brzuchu i poczuł takie pukanie, jak dotknęłam to też czułam. |
|
|
|
#4939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też tak robiłam, bo mój mówił to samo![]() Ale szalejecie z ciuszkami. Zazdroszczę, ja mam całe pudło po synku, a prawdopodobnie będzie drugi chłopak, więc z ciuszków nic nie kupuję Tak z innej beczki, ma któraś choinkę na święta o wysokości 180cm? Będę kupować nową, właśnie o tej wysokości i do tego światełka i nie wiem ile ich kupić, żeby było ich w sam raz na taką wysokość choinki. |
||||
|
|
|
#4940 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie pamiętam do kiedy to się określa, ale napewno nie w II trym teraz to pewnie za każdym razem każdej wychodziłby inny termin generalnie jest jeden termin, z kółka jak móisz,czyli z ostatniej miesiączki, jeżeli po usg dzieciaczek jest +/- rozmiarowo do tygodnia to zostaje tyko termin OM, bywa jak u mnei w Iwszej ciąży, że syn powstał w dni niepłodne czyli przesunięta owulka, i miałam 2 tyg róznicy i wpisane miaam 2, ale to można koordynowac kilka dni, a nie tygodni, czy za każdym razem to samo, dzieciaczek już później rośnia w miare równoCytat:
![]() ja mam różne bluzeczki i spodnie dresikowe, i jeansy, i leginsy ala jeansy, i leginsów dużo i jak gorąco to w gondoli w samym body jeździł dużo i dużo ciuszków wtedy nei używałam ale tak to przeważnie skarpetki spodenki i body krótki rękaw, a na to bluzeczka długi ![]() Cytat:
![]() A opowiadałam wam o przypadku mym,ze nawet w 31 tyg czasami jak dziecko śpi, i gdzieś się tam wtuli to ciężko znaleźć, szkoda nerwów Cytat:
oj ja Wam powiem,ze tak 2 mies. przed nie miaam siły ani ochoty do sklepów, cieszyłam się wtedy,ze wcześneij się obkupiłam, syn uciskał mnei na pęcherz, do tego spokjenie, zawroty gowy, duszności
|
|||||
|
|
|
#4941 |
|
Rozeznanie
|
Zakupy fajne rzeczy kupiliłyście
ja kupuje, TŻ pokazuje po fakcie dopiero ![]() Ćwiczenia ćwiczyłam dziś drugi raz w tym tyg i super się czuje, polecam! Z fitappy na yt Poród a niech się każda rodzi jak chce... Osobiście chciałabym SN ale jak będzie mus no to CC i koniec tematu. Moja mama nas pięcioro urodziła SN i ma się dobrze ![]() Książka kupiłam książkę Położna o Jeannette Kalyta słynnej położnej polskiej, odebrała ponad 3500 porodów! Napisze Wam czy warto Nowy wątek która chętna do administracji? Jakieś Kierowniczki tu są?
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
Koniecznie daj znać jak książka. Słyszałam, że jest świetna.
|
|
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
dobra powstrzymuję się przed dalszymi zakupami, czekam na to co zamówiłam ostatnio
przejrzałam stronkę H&M i tam mi się podoba masa rzeczy dla maluszka i czekam na wyprzedaże
|
|
|
|
#4944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do cc jeszcze to w telewizji widziałam w programie " o matko" lekarza, który podczas swojej wypowiedzi użył stwierdzenia, że pretensje co do bólu porodowego to do Boga kierować bo on sobie tak wymyślił. A jakby chciał by kobiety robiły cc to by im suwak na brzuchu zrobił , żeby rozpiąć, wyjąć i zapiąć.... niby pół żartem chociaż troszkę bezczelne jak dla mnie no ale co kto lubi ![]() ![]() Ja dzis odebrałam kolejne wyniki i TSH tym razem w normie , mimo że w I trymestrze było bardzo niskie. Chyba jednak jestem zdrowa haha Dziś na obiad do teściów... wrrr jak ja nie lubię tego. Ileż można tłumaczyć , że mnie mdli, że nie mam ochoty czegoś zjeść lub ze nie chce się napychać.... zawsze potem słyszę teksty " pewnie się u nas brzydzisz zjeść".
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-10-30 o 13:26 |
||
|
|
|
#4945 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Ja w pierwszym trymestrze miałam TSH 0,2 ( przed zajściem w ciąże 3,8) ale mi endo powiedziała ze w pierwszym trym takie niskie jest normalne. Teraz nam 2,6. Kalpana ja na choinkę tej wysokości mam 2 zestawy lampek.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-30 o 13:32 |
|
|
|
|
#4947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, to było nie takie doslowne pukanie w brzuch tylko trzymajac rękę czuć było rytmiczne pukanie/ pulsowanie
|
|
|
|
|
#4948 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takie pulsowanie czuję od samego początku ciąży więc obstawiam, że to jednak moje żyły, a nie nieustanna czkawka
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4950 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubie ładnie ubrane dzieciaki, a nie tysiąc kolorów na raz i nic do siebie nie pasuje. Podobnie z akcesoriami typu wózek, kocyki, posciel, torba. Jest tyle pięknych rzeczy w stonowanych kolorach i na szczęście nie króluje juz błękit i róż z paskudnymi nadrukami. Wózek koniecznie chce szary, jak następna będzie córka to tez będzie pasował. Podobnie z pościelą itp. Cytat:
daj spokój, niepotrzebny wydatek a jeszcze sporo stresu Ci napędzi jak nie uda się wykryć, co podobno nie zaszedł jest łatwe Cytat:
Tez się zastanawiam nad czerwonym kolorem dla chłopca. Znalazłam ładny kocyk w biedronki ale chyba jednak za bardzo dziewczęcy. U mnie smyk jakiś słaby, bo w ogóle nie było wózków. Musze znaleźć jakiś większy sklep z rzeczami dla dzieci. Zastanawiam się czy kupować łóżeczko czy lepiej kołyske albo kosz. Mieszkamy w kawalerce i nie bardzo jest gdzie je wstawić. Taki kosz jednak mniej miejsca zajmie. Pewnie około września uda nam się wyprowadzić i wtedy do czegoś większego wstawili byśmy łóżeczko. Jak myślicie dziecko do 5 miesięcy mieści się jeszcze w koszu czy juz trochę za ciasno? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

) cały czas spało i musiałam wybudzać na karmienie (takie cudowne polisie miało 

ale miałaś sen 

spalam na kanapie, nie pytajcie... Mam plan dzis zadzwonic do szpitala i spytac czy nie moge dostac innej poloznej na kolejne spotkania, bo z ta naprawde nie moge szczerze porozmawiac o moich potrzebach. Moze cos mi sie uda ugrac, trzymajcie kciuki

Dodam,że nie mieszkam w PL a ostatnia wizyta była w Polsce. Mam nadzieję,że chociaż w kwietniu urodzę 

ala: No tak, nie marzę o niczym tak jak o zakupach dla dziecka kilka dni przed terminem.

niedtety jestem z tych, ze ciuchy musza do siebie pasować. I kolorystycznie tez. I nie założyłaby chłopcu różowego, wiem głupia jestem ale tak juz mam i raczej sie to zmieni