Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 14:52   #2671
88maggie88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Noooo to sie zaczyna ;-)

Elve, fajna obrecz

Ja po masazu. Ani nie bolalo ani nic. Minuta. No i polozna powiedziala ze szyjka dluga ale miekka i jeden palec wchodzi. Na co ja: wow :/
Jak nic sie nie zadzieje to mam sie stawic w poniedzialek na oxy juz chyba bede lezec.
Masakra!!!!! Myslalam ze podczas masazu chlusnie wodami cos sie zacznie a tu dupa blada. A mowia ze z drugim dzieckiem to jakos latwiej ze wszystkim :/ a ten uparciuch wyjsc nie chce.

Takze ja na bank juz bede listopadowa.

Niud, masz moze kogos kto moze Ci pomoc teraz? W sensie Ty bys pospala a ktos moglby sie zajac dzieckiem? Jeden dzien by dobrze zrobil. Ja to osobnik ktory lubi sie wyspac i jak mialam sie budzic co 3h jak w zegarku myslalam ze sie zqstrzele. Ryczalam przy myciu butli nocami. Wogole jak diewybudze tobjuz zasnac nie moge wiec prawie wogole nie sypialam.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Spokojnie kochana ja pewnie też LISTOPADOWA MAMUSIA będę
Stary 2015-10-30, 14:56   #2672
Pasztetnik
Zadomowienie

Nie rodze

Zwijam sie niepotrzebnie z bolu, bo nie mam zadnych skurczy porodowych to tylko efekt uboczny tego j*banego żelu na szyjke ktory nic nie dal, rzucam sie po lozky mam ochote drapac sciany tak boli w krzyzu i to moze potrwac kilka godxin
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 14:57   #2673
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, leze na patologii, przyjeli mnie bez gadania, chyba godz mialam ktg, myślałam że mnie rozniesie! I tak mnie brzuch skurczal ale ponoc to jeszcze nie to:/ a ja nic nie widziałam bo w druga stronę byl monitor ustawiony. Juz myslalam ze na porodowke mnie odesla (zreszta sie zastanawiali) ale niestety:/ teraz leżę, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pasztetnik Maggie kciuki! Co za porazka z tym wywoływaniem.
Ja chyba nie bede mogla miec tego porodu w wodzie bo mam trochę leukocytow w moczu.
na sali leze z dwoma dziewczynami tez po terminie. Chyba ide spać. Kolo 17 tz ma mi przywiesc jakas zupe bo nie zalapalam sie na obiad:/
A byłaś badana dowcipnie?
No to masz taką glodowke jak ja miałam jak mnie przyjęli bo za późno mnie wpisali i o obiedzie to mogłam pomarzyć

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Nie rodze

Zwijam sie niepotrzebnie z bolu, bo nie mam zadnych skurczy porodowych to tylko efekt uboczny tego j*banego żelu na szyjke ktory nic nie dal, rzucam sie po lozky mam ochote drapac sciany tak boli w krzyzu i to moze potrwac kilka godxin
Jej ale Ciebie męczą

Co my kobiety musimy znosić dla tych klusek naszych.
Stary 2015-10-30, 15:13   #2674
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Nie rodze

wez na nich nawrzeszcz ze chcesz cc :/ juz dlugo po terminie jestes kurka.

Ja wlasnie tzta zmolestowalam kurde tak dawno seksu nie bylo ze jego maly przyjaciel wydal mi sie kolosalny hahaha no to czekam coby ruszylo..

olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 15:46   #2675
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

Ja wlasnie tzta zmolestowalam kurde tak dawno seksu nie bylo ze jego maly przyjaciel wydal mi sie kolosalny hahaha no to czekam coby ruszylo..

Hehe a tu kobiety w pologu.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:18   #2676
kasia_aa
Zadomowienie

Maggie mialam badanie dowcipne przy przyjeciu sprawdzal lekarz szyjke, jest podobno miekka i "ladna" cokolwiek to znaczy;-) i mialam jeszcze jakis wyraz pobierany. Teraz czekam na kolacje;-) zupy nie dostane bo tz nie da rady dojechac. Musi z malym isc do lekarza a jest dopiero na 17.
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:36   #2677
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Juz odpieli mi ktg, na szczescie w polowie moglam odwrocic sie na bok i troche mniej bolalo. Oczywiscie skurczy zero... Tylko szyjka nadal po tym gnieceniu mnie boli az nie mam sily wstac. Jeszcze jelita musialam ucisnac i teraz czuje jak mi bąki je rozsadzaja a wypuscic nie moge i tez bola... Juz 12 dni po terminie i zero zwiastunow porodu, czemu oni tak mnie drecza

Nie wiem co dalej, ale lekarz przy zakladaniu żelu cos wspominal ze jak nie zaczne po nim rodzic to czekamy dalej i kolejne oksy jutro dopiero. No bo nie ma sensu z zamknieta szyjka.
Ale się znęcają nad Tobą. A pytałaś wprost o CC? Powiedz, że już nie chcesz żadnych Oxy bo masz dość bólu. Może się kto zlituje. Dziadygi jedne:/

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Moj grzdyl od wczoraj tak marudzi i w dzień prawie w ogóle nie śpi, płakać mi się tylko chce bo głowa mnie boli i chce mi się spać i mam jeszcze wyrzuty sumienia bo zatykam go smoczkiem. Może mu się już ten skok rozwojowy zaczął ?
Kot ma niewydolność nerek i nie reaguje na leczenie mimo że tz jeździ i siedzi z nim dzień w dzień pod kroplowka 2h... Jutro będą wyniki i będziemy wiedzieli czy jest szansa czy to już koniec...
Tż cale dnie nie ma w domu bo coś załatwia a od przyszłego tygodnia idzie do pracy, a po pracy mam nadzieję dalej kroplówki, więc nie będzie go jeszcze dłużej :/
Nie wiem czy to baby blues czy po prostu życie...
Pewnie hormony, brak snu, małe upierdliwiątko, brak pomocy i taki skutek
U mnie psychicznie też różnie z przewagą dołków jakiś dziwnych i rozbicia. Musimy poczekać aż nam normalne hormony wrócą. W dodatku prolaktyna tak przy okazji jest hormonem stresu a mamy wysoki poziom przy KP, ale niedługo powinno być nam lepiej

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mój to samo.. ubolewam nad tym że muszę małego dokarmiać, kp to takie wspaniałe uczucie... a co dopiero całkiem zrezygnować.. nie chcę

chyba nie da się wrócić do wyłącznego karmienia piersią jak już się zaczęło dokarmiać ??

Pasztetnik ale Cię męczą

eh powoli dochodzę do wprawy, dziś nawet po zakupach na ruskim targu udało mi się zupę przygotować ! malutki śpi odkąd wyszliśmy z domu, nawet nie obudził się po wyciągnięciu z wózka ale to zasługa mm , po cycu by tak nie spał
trafiłam też na babeczkę z PL przy stoisku z ubrankami dla dzieci i zakupiłam śliczną czapusię na zimę

a rano byliśmy u lekarza bo małemu wysypało całą buźkę i dekolt.. na początku miał tylko na nosku, wczoraj parę krostek pod oczkami i na czole a dziś taki wysyp i bardzo czerwone.. przestraszyłam się i pojechaliśmy skontrolować ale okazało się że to takie normalne, rozwojowe... trądzik niemowlęcy czy coś przemywać wodą, ograniczyć kremy i zniknie no i lekarz go zważył i klocek waży już 4kg a za tydzień w czwartek idziemy na normalną wizytę

aaa i przyznali mi rodzinne na rok tu w DE jeszcze tylko zasiłek na dziecko załatwić i będzie super :P tylko boję się żeby nie było z tym problemu bo w tej ferelnej zgubionej teczce było zaświadczenie do tego wniosku o zasiłek .. mam nadzieję że przejdzie bez tego bo w urzędzie powiedzieli że to wydają tylko raz i nie można odpisu wziąć ani nic :/ ale na szczęście akt urodzenia jeszcze jeden dostaliśmy, kosztował 10 eur , wysłałam mamie i wyrabia małemu dowód żebyśmy mogli na święta pojechać do pl

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

moje dziecko puściło takiego bąka że aż się zerwało ze strachu i rozpłakało heheeh :P a raz tak sobie beknął jak przysypiał że się cały zerwał
Chyba Ada pisała że da się zacząć karmić tylko KP jak się dokarmiało. Kurde nerwów tyle miałaś i z mleczkiem gorzej ale może jak będziesz przystawiać do cycka ile się da to się rozkręci. Polecam tez picie kopru włoskiego i pokrzywy, ale z przerwami, bo cały czas nie wolno.

heheh moja też puści bączk aczasem i się wystraszy. Choć najczęsciej jak przysypia przy cycku i tak cmoknie głośno to się wystraszy, oderwie i ryk. Gapy małe

Cytat:
Hej dziewczyny, leze na patologii, przyjeli mnie bez gadania, chyba godz mialam ktg, myślałam że mnie rozniesie! I tak mnie brzuch skurczal ale ponoc to jeszcze nie to:/ a ja nic nie widziałam bo w druga stronę byl monitor ustawiony. Juz myslalam ze na porodowke mnie odesla (zreszta sie zastanawiali) ale niestety:/ teraz leżę, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kciuki żeby się zaczęło
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Co my kobiety musimy znosić dla tych klusek naszych.
No włśnie, a to małe takie później CI smrodzi pod nos, obsika, obrzyga i się krzywi wiecznie bo coś ciśnie w pieluchę Czasem taż fucka pokaże jak doi cycka Taki los matki heheh No i mówię kozie małej, ze jak kolej zmieny pieluszki tatusia to ma robić big kupki a nie jak mamusia no i się nie słucha. Nawet nic sobie nie robi z tego jak Jej wypominam rozstępy. Radośnie sobie pierdnie i zadowolona
Stary 2015-10-30, 16:41   #2678
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle nie mierzyli widać na oko uznali że dam radę
Maggi ja wypchnelam główkę 37 - da się

Oli - no niby mam ale nie mam tz właśnie wrócił i dom ogarnia bo ktoś musi.
Byliśmy na spacerze to zasnął na tyle że zdążyłam zjeść - ogarnac krocze - położyłam się dosłownie na minutę i koncert )
On śpi dokładnie tyle ile ja potrzebuje min. czasu do przeżycia )
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:44   #2679
mala29lll
Zakorzenienie

Niud zmień sobie opis na "Obcy nadszedł"
Stary 2015-10-30, 16:53   #2680
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
u nas jest duży ubytek przegrody międzykomorowej w części mięśniowej... czekamy co sie bedzie dalej działo, bo jest szansa, ze sie zarosnie tylko czekaja nas kontrole pewnie do 3 r.z , bo niestety tak to sie zarasta. ale dopoki sie to zmiejsza to nikt operował go nie bedzie. kwestia tylko czy bedzie sie pomniejszac czy nie póki co nie widać po nim tego, w tydzien przybrał prawie 300g.
podziwiam Cie kochana, a Anika nie chce piersi? ja po jednym dniu z laktatorem rzucilam go w cholere, bo mialam dosc ciąglego parzenia itd tylko u mnie Tomuś chętnie je z cyca...

Jak to czytam to mnie dreszcze ogarniają
Anika ma za krótkie wedzidelko i nie potrafi ssac tzn złapie cyca ale jak zaczyna ssac to on jej sie wyslizguje z buzi i jest armagedon bo biedna nic nie zje ... Także zostaje pompowanie ale już pewnie niedługo bo mleczka coraz mniej ...

Cytat:
mój to samo.. ubolewam nad tym że muszę małego dokarmiać, kp to takie wspaniałe uczucie... a co dopiero całkiem zrezygnować.. nie chcę

chyba nie da się wrócić do wyłącznego karmienia piersią jak już się zaczęło dokarmiać ??

Pasztetnik ale Cię męczą

eh powoli dochodzę do wprawy, dziś nawet po zakupach na ruskim targu udało mi się zupę przygotować ! malutki śpi odkąd wyszliśmy z domu, nawet nie obudził się po wyciągnięciu z wózka ale to zasługa mm , po cycu by tak nie spał
trafiłam też na babeczkę z PL przy stoisku z ubrankami dla dzieci i zakupiłam śliczną czapusię na zimę

a rano byliśmy u lekarza bo małemu wysypało całą buźkę i dekolt.. na początku miał tylko na nosku, wczoraj parę krostek pod oczkami i na czole a dziś taki wysyp i bardzo czerwone.. przestraszyłam się i pojechaliśmy skontrolować ale okazało się że to takie normalne, rozwojowe... trądzik niemowlęcy czy coś przemywać wodą, ograniczyć kremy i zniknie no i lekarz go zważył i klocek waży już 4kg a za tydzień w czwartek idziemy na normalną wizytę

aaa i przyznali mi rodzinne na rok tu w DE jeszcze tylko zasiłek na dziecko załatwić i będzie super :P tylko boję się żeby nie było z tym problemu bo w tej ferelnej zgubionej teczce było zaświadczenie do tego wniosku o zasiłek .. mam nadzieję że przejdzie bez tego bo w urzędzie powiedzieli że to wydają tylko raz i nie można odpisu wziąć ani nic :/ ale na szczęście akt urodzenia jeszcze jeden dostaliśmy, kosztował 10 eur , wysłałam mamie i wyrabia małemu dowód żebyśmy mogli na święta pojechać do pl

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

moje dziecko puściło takiego bąka że aż się zerwało ze strachu i rozpłakało heheeh :P a raz tak sobie beknął jak przysypiał że się cały zerwał
Malinowa a jak dokarmiasz? Podajesz najpierw swoje a potem 'top up' z jakiejś ilości formuły czy czasem podajesz pełna porcje mm zamiast swojego mleka ?
W obu przypadkach mozna wrócić do całkowitego karmienia - jesli top up to czekasz chwile, wiem mały będzie płakał ale dosłownie max 5 min i znów dajesz cyca mimo ze Ci sie wydaje ze pusty - organizm dostanie znać i będzie mleko leciało - cycus to fabryka a nie magazyn, on nie jest pusty nigdy
Jesli dajesz zamiast jednego karmienia to musisz albo zacząć przystawiac częściej albo zrobic dodatkowe pompowanie w ciagu dnia a najlepiej w nocy i po kilku dniach (nawet jesli z początku będzie nic to z czasem poleci w końcu)... No chyba ze tylko pompujesz tak jak ja to dooopa blada bo bez przystawiania w ogóle to niewiele zdziała... Mam nadzieje ze trochę pomogłam
Stary 2015-10-30, 16:58   #2681
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Chyba Ada pisała że da się zacząć karmić tylko KP jak się dokarmiało. Kurde nerwów tyle miałaś i z mleczkiem gorzej ale może jak będziesz przystawiać do cycka ile się da to się rozkręci. Polecam tez picie kopru włoskiego i pokrzywy, ale z przerwami, bo cały czas nie wolno.

heheh moja też puści bączk aczasem i się wystraszy. Choć najczęsciej jak przysypia przy cycku i tak cmoknie głośno to się wystraszy, oderwie i ryk. Gapy małe
piję pokrzywa dobra też na włosy

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Malinowa a jak dokarmiasz? Podajesz najpierw swoje a potem 'top up' z jakiejś ilości formuły czy czasem podajesz pełna porcje mm zamiast swojego mleka ?
W obu przypadkach mozna wrócić do całkowitego karmienia - jesli top up to czekasz chwile, wiem mały będzie płakał ale dosłownie max 5 min i znów dajesz cyca mimo ze Ci sie wydaje ze pusty - organizm dostanie znać i będzie mleko leciało - cycus to fabryka a nie magazyn, on nie jest pusty nigdy
Jesli dajesz zamiast jednego karmienia to musisz albo zacząć przystawiac częściej albo zrobic dodatkowe pompowanie w ciagu dnia a najlepiej w nocy i po kilku dniach (nawet jesli z początku będzie nic to z czasem poleci w końcu)... No chyba ze tylko pompujesz tak jak ja to dooopa blada bo bez przystawiania w ogóle to niewiele zdziała... Mam nadzieje ze trochę pomogłam
dokarmiam zamiast całego "posiłku" .. dużo nerwów miałam, dużo załatwień i całe dnie sama niestety tak musiałam... ale walczę już z tym po kryzysie laktacyjnym - całą noc był na cycku, rano dostał butle bo spieszyliśmy się do lekarza ale od tej pory tylko cyca daje.. jest mniej spokojny i co chwilę go dostawiam ale coś tam je mam nadzieję że wygram z tym
tylko mężowi nie do końca to pasuje ;p

wgl wiecie co ? teściowa powiedziała że LEPIEJ dla mnie i dla niego jak będę go butelką karmić
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:58   #2682
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

Haha teraz to raczej nie obcy tylko 'pan i władca ' :p
Stary 2015-10-30, 17:13   #2683
Libra2
Zadomowienie

Dziewczyny karmiące / dokarmiające mm jakich butelek używacie,jakie polecacie ? Ja się chyba poddam i zrezygnuję z kp bo już sobie nie daję rady z moim ssakiem,Wczoraj wisiał na mnie prawie 8 godzin ...
Zrobił sobie z moich sutków smoczek przez co są w opłakanym stanie i karmienie staje się dla mnie zwyczajnie bolesne.
Stary 2015-10-30, 17:17   #2684
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
piję pokrzywa dobra też na włosy

dokarmiam zamiast całego "posiłku" .. dużo nerwów miałam, dużo załatwień i całe dnie sama niestety tak musiałam... ale walczę już z tym po kryzysie laktacyjnym - całą noc był na cycku, rano dostał butle bo spieszyliśmy się do lekarza ale od tej pory tylko cyca daje.. jest mniej spokojny i co chwilę go dostawiam ale coś tam je mam nadzieję że wygram z tym
tylko mężowi nie do końca to pasuje ;p

wgl wiecie co ? teściowa powiedziała że LEPIEJ dla mnie i dla niego jak będę go butelką karmić
To chyba mąż i teściowa nie chcą jak najlepiej dla Brianka Nie słuchaj i rób swoje jak to dla Ciebie ważne. Nikt nie ma prawa się w to wtrącać. Nie poddawaj się bo komuś się nie podoba, że chcesz karmić cycusiem
Stary 2015-10-30, 17:20   #2685
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące / dokarmiające mm jakich butelek używacie,jakie polecacie ?
Ja używam Avent Natural, z tym że nie próbowałam innych (poza szpitalnymi "zwyklakami"), więc nie mam porównania.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
To chyba mąż i teściowa nie chcą jak najlepiej dla Brianka
A tak mi się przypomniało, wczoraj rozmawiałam z kobitką, która syna karmiła półtora roku, córkę 3 tygodnie i mówi, że córka zdrowa jak rybka, a syn jest mega chorowity - tak się zastanowiłam od czego w takim razie ta odporność dziecka zależy, jeśli upadła teoria o tym, że na mleku mamy dziecko jest zdrowsze.
Stary 2015-10-30, 17:22   #2686
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość

Haha teraz to raczej nie obcy tylko 'pan i władca ' :p
hahah o tak

Cytat:
Dziewczyny karmiące / dokarmiające mm jakich butelek używacie,jakie polecacie ? Ja się chyba poddam i zrezygnuję z kp bo już sobie nie daję rady z moim ssakiem,Wczoraj wisiał na mnie prawie 8 godzin ...
Zrobił sobie z moich sutków smoczek przez co są w opłakanym stanie i karmienie staje się dla mnie zwyczajnie bolesne.
A nie chce smoczka?
Stary 2015-10-30, 17:25   #2687
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się znęcają nad Tobą. A pytałaś wprost o CC? Powiedz, że już nie chcesz żadnych Oxy bo masz dość bólu. Może się kto zlituje. Dziadygi jedne:/

U mnie psychicznie też różnie z przewagą dołków jakiś dziwnych i rozbicia. Musimy poczekać aż nam normalne hormony wrócą. W dodatku prolaktyna tak przy okazji jest hormonem stresu a mamy wysoki poziom przy KP, ale niedługo powinno być nam lepiej

Kciuki żeby się zaczęło

No włśnie, a to małe takie później CI smrodzi pod nos, obsika, obrzyga i się krzywi wiecznie bo coś ciśnie w pieluchę Czasem taż fucka pokaże jak doi cycka Taki los matki heheh No i mówię kozie małej, ze jak kolej zmieny pieluszki tatusia to ma robić big kupki a nie jak mamusia no i się nie słucha. Nawet nic sobie nie robi z tego jak Jej wypominam rozstępy. Radośnie sobie pierdnie i zadowolona
No czuję że hormony nadal mi walą do głowy, chociaż by po tym jak patrzę się na mojego synka jak śpi i płacze ze szczęścia
Właśnie dziś pierwszy raz wypiłam koper. Czemu trzeba robić przerwy i co ile ?

Cytat:
No tylko muszę wejść na wizaż z kompa
Kaupouszka - słuszna uwaga - tak zrobię ))

Cytat:
Jesteś pewna że wisi i je a nie zrobił sobie z Ciebie smoczka ? Jak ja widzę że cimka a nie przełyka to wyjmuję pierś. Chyba że tak jak wczoraj miałam dość pilnowania smoczka, którego od godziny wypluwal co 30 sek. i w końcu dałam mu cycka i obejrzałam sobie w spokoju top chefa na komórce bo i tak spać nie chciał...

Malinowa a dlaczego zaczęłaś dawać mm ? Skąd wiesz, że on się nie najada ?
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 17:28   #2688
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Ja uzywalam Tomee tippee (te antykolkowe) i nigdy nie mialam problemow.
Teraz bede uzywac dr Browns. Zobaczymy...

Stary 2015-10-30, 17:29   #2689
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Ja używam Tommee Tippee, a teraz kupiliśmy butelkę dr. Brown's. Młoda chętniej je z TT. Ale z tej drugiej jadła dopiero dwa razy, wiec sie pewnie przyzwyczaić musi.
Wiem, co czujesz. Ja tylko dokarmiam mm, bo jakbym miała karmić piersią, to musiałabym nie jeść, nie pic, nie spać i nie chodzić do toalety. Nie mówiąc juz o innych potrzebach. Moje sutki tez są w opłakanym stanie. Pomimo wyleczenia i tak bolą, jak młoda chwyta pierś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-10-30, 17:38   #2690
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest AVENT , CHICCO i 2x MAM

Cytat:
To chyba mąż i teściowa nie chcą jak najlepiej dla Brianka Nie słuchaj i rób swoje jak to dla Ciebie ważne. Nikt nie ma prawa się w to wtrącać. Nie poddawaj się bo komuś się nie podoba, że chcesz karmić cycusiem
wiem kochana wgl teściowa mnie wnerwia swoimi naukami.. nie co chwilę coś jej nie pasuje i mówi albo mi albo niby do Brianka .. typu " o mamusia za mocno zapięła pampersa i dziecko ma ślady na nóżkach" , "mamusia zbyt ciepłą wodę wlała i dzidzia ma szok termiczny" albo "a może nie masz mleka" - kiedy mi leci jak z fontanny.. najlepsze że pieprzyła do mnie żeby unie uczyć na rękach a jak zostawiliśmy go z nią samego to godzinę chodziła i nosiła :/ już nawet siostra tż jej to wypomniała... aaa szkoda słów

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A tak mi się przypomniało, wczoraj rozmawiałam z kobitką, która syna karmiła półtora roku, córkę 3 tygodnie i mówi, że córka zdrowa jak rybka, a syn jest mega chorowity - tak się zastanowiłam od czego w takim razie ta odporność dziecka zależy, jeśli upadła teoria o tym, że na mleku mamy dziecko jest zdrowsze.
ano różnie bywa mnie mama karmiła 2tyg, moją siostrę 4 miesiące i obydwie jesteśmy zdrowe

Cytat:

Malinowa a dlaczego zaczęłaś dawać mm ? Skąd wiesz, że on się nie najada ?
trochę przez to że nie dawałam już rady sama z nim dnie i noce... i trochę przez załatwienia w urzędach gdzie musieliśmy z mężem być oboje a nie chciałam dziecka ciągnąć... potem jeszcze kryzys laktacyjny i tak to było ale już wracamy do cycusia.. dziś na szczęście nocka na cycku, rano na szybkiego jedna butla i do tej pory cyc. pomimo jęczenia jakoś się udaje.. oby tak dalej..
Stary 2015-10-30, 17:44   #2691
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Maggie mialam badanie dowcipne przy przyjeciu sprawdzal lekarz szyjke, jest podobno miekka i "ladna" cokolwiek to znaczy;-) i mialam jeszcze jakis wyraz pobierany. Teraz czekam na kolacje;-) zupy nie dostane bo tz nie da rady dojechac. Musi z malym isc do lekarza a jest dopiero na 17.
A długo masz szyjkę, jakieś rozwarcie? Pytaj na kolejnych badaniach bo mnie tak jeden lekarz tu wkurza i nic nie mówi trzeba o wszystko pytać. .:/
Stary 2015-10-30, 17:48   #2692
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
A nie chce smoczka?
No właśnie nie chce,wypluwa,złości się i koniec końców wyje jak już mu na siłę wciskam. W ogóle to od 2 tygodni wyprawia jakieś cyrki,codziennie równo o godzinie 16 budzi się i zaczyna swój maraton karmienia często gęsto kończony późno w nocy.Nie da se w ogóle oderwać nawet jak już się mu ulewa.Na początku myślałam ze może ma kolki i dlatego chce być blisko no ale brzuchol ma miękki.Sama już nie wiem co z nim począć więc chyba spróbuje go dokarmiać mm ,może się nie najada?
Stary 2015-10-30, 17:50   #2693
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie w ogóle nie mierzyli widać na oko uznali że dam radę
Maggi ja wypchnelam główkę 37 - da się

Oli - no niby mam ale nie mam tz właśnie wrócił i dom ogarnia bo ktoś musi.
Byliśmy na spacerze to zasnął na tyle że zdążyłam zjeść - ogarnac krocze - położyłam się dosłownie na minutę i koncert )
On śpi dokładnie tyle ile ja potrzebuje min. czasu do przeżycia )
Wow Szacun ze dałaś rade!

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:

Kciuki żeby się zaczęło

Nie słucha się niedobra koza mała.
Ulega bardziej urokom tatusia
Stary 2015-10-30, 17:54   #2694
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Juz odpieli mi ktg, na szczescie w polowie moglam odwrocic sie na bok i troche mniej bolalo. Oczywiscie skurczy zero... Tylko szyjka nadal po tym gnieceniu mnie boli az nie mam sily wstac. Jeszcze jelita musialam ucisnac i teraz czuje jak mi bąki je rozsadzaja a wypuscic nie moge i tez bola... Juz 12 dni po terminie i zero zwiastunow porodu, czemu oni tak mnie drecza

Nie wiem co dalej, ale lekarz przy zakladaniu żelu cos wspominal ze jak nie zaczne po nim rodzic to czekamy dalej i kolejne oksy jutro dopiero. No bo nie ma sensu z zamknieta szyjka.
Masakra jak cię męczą , ja bym ich już pozagryzała
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Nie. Mi mierzyli na IP takim metalowym ustrojstwem. Taka obrecza jakby. Na pewno brzuch, pod brzuchem i chyba cos jeszcse.
mi też

Dziewczynki uwijać się bo jeszcze jutro i koniec października
Stary 2015-10-30, 17:56   #2695
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość

mi też

My ??? RACZEJ NASZE UPARTE DZIECI
Stary 2015-10-30, 17:57   #2696
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
My ??? RACZEJ NASZE UPARTE DZIECI
Dokladnie ;-)

Ja dzis robie co moge tz zmolestowany juz drugi raz lol

Stary 2015-10-30, 17:58   #2697
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie chce,wypluwa,złości się i koniec końców wyje jak już mu na siłę wciskam. W ogóle to od 2 tygodni wyprawia jakieś cyrki,codziennie równo o godzinie 16 budzi się i zaczyna swój maraton karmienia często gęsto kończony późno w nocy.Nie da se w ogóle oderwać nawet jak już się mu ulewa.Na początku myślałam ze może ma kolki i dlatego chce być blisko no ale brzuchol ma miękki.Sama już nie wiem co z nim począć więc chyba spróbuje go dokarmiać mm ,może się nie najada?
u nas to samo! ale walczę z nim heheh . też poszło w ruch mm jak już nie dawałam rady... ale teraz próbujemy od nowa cyca i jest lepiej

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość

mi też

heheeh ja miesiąc temu miałam TP ! :P
Stary 2015-10-30, 18:04   #2698
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Kurde biedne jestescie , nie dosc ze w szpitalu tyle lezec to jeszcze te koszmarnw badania i testy :/
My mamy butelke z Aventu ta nowa i jest super mala od razu ladnie sie napila ale rzadko jej daje z butli bo wole wyjsc i szybko wrocic niz odciagac laktatorek za duzo roboty

Wlasnie spi a mnie juz cycek boli i zaraz musze ja obudzic a tak slodko spi i to od 15 dzisiaj znajoma zrobila kilka zdjec dla Inguni taka piekna pogoda dzisiaj byla trzeba bylo uwiecznic zlota jesien
Kurde szukam butow i nic mi sie nie podoba albo cena z kosmosu... kurtki tak samo wszystko chinskie a kosztuje ponad 200zl oszaleli z cenami.

Oh no i wrocila mi ochota na sex szkoda tylko ze jeszcze nie moge :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 18:04   #2699
olibar
Raczkowanie

Ogladacie serial "Przyjaciolki"?

Teraz jest tam tak ze Pati urodzila a mezus jej wyrzuty robi ;-) normalnie jakas taka typowa sytuacja spania osobno i jak ona powiedziala ze chce sie tez wyspac na kanapie tak jak on to on do niej: a co z Ciebie za matka lol ;-)

Stary 2015-10-30, 18:05   #2700
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Aaa i gdzie ja moge kupic ciuszki dzieciece online?
H&m, zara, reserved,smyk,next? Szukam czerwonej sukienki 56 i 86 ale nic ciekawego nie ma
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości