Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 19:38   #2581
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Mój tż jak się pochwalił koledze, to tamten z sąsiedniej miejscowości na rowerze do niego o 1 w nocy przyjechał, żeby opić.
mój ma postawić dwóm kolegom z okazji naszego wesela (nie prosiliśmy żadnych znajomych), przy okazji będzie za kruszynkę, 2w1

O jeszcze mi się przypomniała inna sytuacja: kiedyś mąż chciał się spotkać z kolegami (były to początki ciąży, nikomu nie mówiliśmy. Ja miałam robić za kierowcę na zasadzie odwieź-przywieź), tzw. męski wieczór. Odwiozłam (12 km), przyjechałam, serial obejrzałam, no czas dla siebie. Napisał smsa, że o tej o tej żebym była w wyznaczonym miejscu. No to ok. Weszłam na kompa, patrzę - dzwoni. Myślę, stęsknił się czy co? (po alko, TŻ to taki tuliś) Kasę mam mu dowieźć? O innej godz przyjechać? no więc odbieram z tekstem "czego chcesz? ", a tam "yyyyy". Zgłupiałam. Myślę, przecie TŻ dzwoni kto to się tam jąka? Okazało się, że Tż poszedł do wc, i kolega (ja go znałam wcześniej tylko ze słyszenia) i ten X (o którym wspominałam wcześniej) postanowili do mnie zadzwonić i zapytać czy mogłabym po męża przyjechać później, bo im się fajnie gada .
Jak podjechałam to ten Y patrzył na mnie jak na jakąś heterę . Całkiem fajny chłopak się okazał. A mi było głupio

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 19:50   #2582
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Eeyesblue - suoer! No to piątka A byłyśmy się, że dla nas dziewczynek zabraknie i limit wyczerpany :-P

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

http://kobieceinspiracje.pl/15057,wa...unczykiem.html - to wygląda cudnie!
super sałatka, zapisuję
Stary 2015-10-30, 20:08   #2583
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Przypomniało mi się, jak jeden znajomy wrzucił na fb zdjęcia swojej żony od razu po porodzie. Ona taka wymęczona, spocona, rozczochrana, z cyckiem na wierzchu, a on obok niej pozuje uśmiechnięty. Zatłukłabym swojego TŻ gdyby tak zrobił.
utłukłabym
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:32   #2584
Bonku
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam pytanie, czy ma ktoras z Was białą kuchnie? Mi sie marzy biała z drewnianym blatem tylko zastanawiam się jak utrzymanie czystości w takiej, głównie mi chodzi o dolne szafki, wiadomo umyć każde trzeba co jakiś czas ale czy tych białych nie trzeba bedzie myc codziennie
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:38   #2585
misia880
Zakorzenienie

Ja mam waniliove na polysk i nie ma zle

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:45   #2586
_polly_
Zakorzenienie

Mi się marzą białe lub jasnoszare z drewnianym blatem.

Ale mi mała dzisiaj wariuje. Leżę na kanapie i brzuch mi faluje.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:47   #2587
201704101323
Konto usunięte

Hejka wieczorkiem, w końcu dorwałam się do kompa sprawnego i moge coś skrobnąć.
Już trochę pogodziłam się z tym że dalej nie wiem czy mój Oski zostanie Oskarkiem
ale wiecie co? mój mąż ucieszył się, na tą wiadomość, a skubaniec tak udawał zadowolonego że zostanie ojcem 2-go syna,a jednak gdzieś w głębi tkwiła ta nadzieja mieć córeczke tatusia
Gadałyście o tym becikowym, w summie wszystko by było fajnie, jeśli by doszło do skutku.A jeśli realnie spojrzeć na sytuacje naszej Rzeczy to ską ta kasa niby? -partie musiały naobiecywać ,a najlepiej to czego ludzie oczekują ...
No zobaczymy, dla mnie każda pomoc jest mile widziana, bo w Polsce w porównaniu do nawet biedniejszych państw typu Ukraina, ta pomoc na dzieci jest o wiele niższa.
Sowa rozwaliłaś mnie totalnie tą akcją z mężem
Kinga- te foty nie są przyjemnym widokiem dla mojego oka. Lubię ogladać piękne rzeczy
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:52   #2588
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy ma ktoras z Was białą kuchnie? Mi sie marzy biała z drewnianym blatem tylko zastanawiam się jak utrzymanie czystości w takiej, głównie mi chodzi o dolne szafki, wiadomo umyć każde trzeba co jakiś czas ale czy tych białych nie trzeba bedzie myc codziennie
Bonku ja mam białą kuchnię -fronty z połyskiem, blat imitacja drewna (bo to impregnowane drewno prawdziwe trzeba co jakiś czas zabezpieczać żeby nie puchło) Nie brudzi się jakoś tragicznie. Wiadomo, że czasem coś ciapnę ale to mam taką ściereczkę i tylko lekko przecieram, na razie mam je od lipca ale nie widzę żeby coś się z nimi działo Takie stylizowane białe na drewno to wiem po moich rodzicach że się zbiera "tłuszcz" koło rączek i trzeba czyścić, więc lepiej na połysk gładkie. Ale to już według gustu, co kto lubi.
Stary 2015-10-30, 20:58   #2589
201704101323
Konto usunięte

Jesli chodzi o fotkę wystawioną na fb po porodzie, wedle mnie jest to idiotyzm.
Po co niby publicznie pokazywac tak intymne rzeczy? Żeby pochwalić sie tym jakim dzielnym się jest,bo żone na porodówce się wspiera - są na to inne sposoby, i warto to żonie udowodnić, a nie całemu społeczeństwu fb, czy tym że się zostało ojcem?- robi sie sesje noworodkowe, i tym się chwali kto już musi..
A mój maż jest mega,anty,wszelkiego rodzaju portalom . Nawet nie wie że ja pisze tutaj, bo juz by się wściekał ze czas marnuje, zamiast uczyć się angielskiego lub czytać książki

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Bonku;- polecam białe w połysku, ja mam czarno białą w połysku, i te czarne owszem bardziej brudzą się i wymagają częstszego przecierania. Na białych brudu tak nie widać
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:00   #2590
Darkanddark
Zakorzenienie

Ja żałuję, że mam ciemna kuchnie.. Ale przy najbliższym remoncie będzie biała w połysku :-P właśnie z drewnianym blatem.. Taka mi się marzy. Ale to za dobre kilka lat.. ;-)

Może jutro będę miała więcej weny do sprzątania, oby! Bo dzisiaj za bardzo nie poszalałam :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:05   #2591
fasolka1987
Zadomowienie

ja nie polecam na podłogę też czarnych płytek bo się mega brudzą, nawet jak się umyje to trzeba po kilka razy bo zostają jakby "smugi". Ja mam tylko 4 czarne płytki na środku w łazience, a i tak ciężko to myć i w końcu walnęłam tam dywanik łazienkowy puchaty Kolega zrobił ten błąd że zrobił na połowę mieszkania szachownicę czarno-białą z dużych kafli- wygląda szałowo ale tak samo trudne w utrzymaniu idealnej czerni i czystości, i kupił już nawet takiego automatycznego mopa-chodzika okrągłego co sam chodzi po podłodze bo nie dawał rady
Stary 2015-10-30, 21:07   #2592
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

A widziałyście ten program 'Poród w dziczy' na Lifetime? Dla mnie masakra.

Mam nadzieję, że poznajecie mnie z nowym avatarem nie mogłam patrzeć na ten durnowaty widoczek
Stary 2015-10-30, 21:09   #2593
misia880
Zakorzenienie

Ja mam jasne plytki w lazience i to tez dramat do sprzatania

Stary 2015-10-30, 21:15   #2594
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
ja nie polecam na podłogę też czarnych płytek bo się mega brudzą, nawet jak się umyje to trzeba po kilka razy bo zostają jakby "smugi". Ja mam tylko 4 czarne płytki na środku w łazience, a i tak ciężko to myć i w końcu walnęłam tam dywanik łazienkowy puchaty Kolega zrobił ten błąd że zrobił na połowę mieszkania szachownicę czarno-białą z dużych kafli- wygląda szałowo ale tak samo trudne w utrzymaniu idealnej czerni i czystości, i kupił już nawet takiego automatycznego mopa-chodzika okrągłego co sam chodzi po podłodze bo nie dawał rady
Przy czarnych płytkach, to bym miotły z rąk nie wypuszczała. mam białego psa.

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

W przyszłości, jak już się z tż dorobimy większego mieszkania lub domu, to na pewno w łazience i kuchni będę miała płytki imitujące drewno.

Stary 2015-10-30, 21:27   #2595
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Mam białe szafki w pół macie i nie widać rączek Stasia. Nie myje kuchni codziennie

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:44   #2596
Darkanddark
Zakorzenienie

Lecę spać, do jutra mamuśki
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:57   #2597
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
A co stwierdził? Może jeszcze jakieś maści pomogą, albo inne czary? Bo w sumie będziesz miała utrudnione poruszanie się przez jakiś czas.
Na odcisk mu to nie wygląda bo jest dość miękkie, podejrzewa tłuszczaka ale nie jest pewien(to jest taki mały guziczek ale dokuczliwy przy chodzeniu).

Tak w ogóle to dr mega, wyglądał jakby był w moim wieku i chyba był speszony. Mówił do mnie na Ty, a jak zapytał o wiek to "ile ma Pani lat?" oczy niebieskie jak ta minka! Mówiłam już mężowi, że mamy nowego przystojnego dr i będę chyba teraz częściej chorować śmiał się ze mnie ale ja tak zawsze żartuję. Bo on zupełnie odwrotnie-jak pytam się czy jakaś kobieta mu się podoba to zawsze znajdzie coś co mu nie odpowiada..
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
ciekawe czy do momentu wyjścia Toski nie padnie plackiem na podłogę ze stresu
Ponoć w praktyce z tymi omdleniami nie jest tak jak na filmach. Ostatnio pewien facet obalał ten mit i mówił, że uczucia towarzyszące przy porodzie mają zupełnie inny charakter niż na filmach

Moje kobietki już śpią.. Może jutro odwiedzimy moją prababcię w Bydgoszczy.. mieszka obok Ikea więc może i tam wpadniemy

Moi rodzice mają kuchnię w kolorze brudnej bieli na wysoki połysk+ciemny blat i ciemna podłoga mat. Meble są łatwe w utrzymaniu czystości i nie widać na nich brudu na tyle żeby myć fronty raz w tygodniu. Ciemna matowa podłoga rewelacja.

Teście wybrali waniliową podłogę na wysoki połysk i okropnie się brudzi. Może to przez użytkowanie teściowej. Co chwilę coś spada, coś się wylewa i dramat na podłodze gotowy.. w przedpokoju mają podłużne płytki imitujące drewno i są świetne w utrzymaniu czystości.

W mojej kuchni postawię na matową ciemną podłogę i jasne meble. Chciałabym żeby dom zawsze się świecił jednak przy dwójce dzieci wypadki zdarzają się na okrągło, a przecież nie przywiążę sobie mopów do stóp.. w sumie to jest jakieś rozwiązanie.. pomyślę

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-30 o 22:11
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 22:11   #2598
_polly_
Zakorzenienie

Moja kobietka co chwilę daje mi kopniaka i nie myśli o spaniu.
Ale ja powoli zaczynam, bo jutro z rana mam do ogarnięcia mieszkanie, a na 16 idziemy na urodziny do TŻ siostry i siostrzenicy.

Stary 2015-10-30, 22:32   #2599
Bonku
Wtajemniczenie

No wlasnie tez slyszalam o tym ze ciemne blaty i podłogi to wszystko na nich widac, u mnie w domu rodzinnym jest jasna lazienka i 4baby w domu to każdego wlosa widać na podłodze pasuje wszystko pstrokate robic
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 22:39   #2600
_polly_
Zakorzenienie

My też mamy jasną łazienkę i TŻ się śmieje, że po tym jak się czeszę, to dywan nam się w łazience robi. i muszę co chwilę zamiatać.

Stary 2015-10-30, 22:53   #2601
fasolka1987
Zadomowienie

ja mam w przedpokoju płytki duże takie a'la marmur jasne i super nie widać brudu oczywiście myję podłogę ale nie znać każdego pyłku na nich w kuchni śmietankowa podłoga to też trzeba mopować ale inna nie pasuje taka drewniano podobna to nie mam ale podoba mi się i też na pewno łatwa w utrzymaniu
Stary 2015-10-30, 22:57   #2602
misia880
Zakorzenienie

Ja leze i sie poce nerki bola.. spakowalam torbe jakbym sie musiala na ip wybrac to juz mi pewnie kaza zostac.
Na razie leze i daje rade.. mam ogromna nadzieje, ze kolka nerkowa odpusci

Stary 2015-10-30, 23:10   #2603
_polly_
Zakorzenienie

Misia, trzymam kciuki za spokojna noc i żeby w końcu było lepiej.
TŻ wrócił do domu, to mogę iść spać. Dobranoc!

Stary 2015-10-30, 23:22   #2604
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Misia w końcu musi być lepiej
Też idę spać, bo ledwo na oczy patrzę. Dobranoc
Stary 2015-10-30, 23:31   #2605
fasolka1987
Zadomowienie

misia880 jak coś to jedź na IP. kciuki za spokojną noc

kolorowych snów wszystkim mamusiom
Stary 2015-10-31, 00:37   #2606
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

dobry wieczór mamuśki Dopiero Was nadrobiłam Mąż pojechał po 21 do roboty a ja dopiero po jego wyjściu weszłam na internety bo tak wolę spędzać z nim czas Byłam dziś u wujka na cmentarzu Reszta odwiedzę 1 Byliśmy odebrać zdjęcia ślubne od fotografa, ale było coś nie tak z płytką i jutro jedziemy jeszcze raz, ale mogę coś Wam wstawić, tylko coś sensownego wynajdę Tymczasem idę na poszukiwania i coś Wam tu wkleję

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

tak ostatecznie wyglądały moje włosy całkowicie coś innego niż miało być

a tutaj w całej okazałości :P

Edytowane przez Kiwi18
Czas edycji: 2015-10-31 o 00:39
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 06:40   #2607
milenujdka
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Kiwi-faktycznie fryzura zupełnie inna niż te propozycje, jednak bardzo ładna

Co do szafek w kuchni to mam jasne lakierowane fronty,a że jestem pedantką to przynajmniej dwa razy w tygodniu je myję, bo coś tam widzę. Na upartego nic nie trzeba byłoby z tym robić.

Mam problem, bo brzuch mi twardnieje i nie trwa to chwili tylko długo. Nie masuję go, nie dotykam, ale nie wiem czy mam to teraz konsultować czy czekać do wizyty 2 tygodnie. Leżenie nie pomaga na ustąpienie dolegliwości.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:07   #2608
mira81
Zadomowienie

Dzien dobry!

Ja tez juz nie spie. Czekam na moja porcje soku pomaranczowego w lozku ale chyba sie nie doczekam. Moj jak wszedl do ubikacji to siedzi juz 20 min i zastanawiam sie czy przypadkiem nie trzeba isc go reanimowac

Misia bidulko mam nadzieje ze przejdzie szybko. Trzymaj sie.

Milenjudka mnie tez twardnieje brzuch. Lekarka powiedziala ze jesli nie ma przy tym bolu to nie ma sie czym przejmowac. Na pewno trzeba skonsultowac jesli boli i skurcze staja sie regularne.

Jesli chodzi o meble podloge i blaty..We Fr mam blat szary, a meble tak jak w Pl bialy polysk, drewniany debowy blat i bardzo ciemna peawie czarna podloge. Meble ok. Wiadomo ze zostawia sie slady palcow itp ale nie jest to jakos uciazliwe do mycia i bardzo widoczne. Nie polecam za to bialego matu bo gorszy do czyszczenia. Blat jest drewniany ale zaciagnelismy go lakierem zeby byl latwy do czyszczenia. Bardzo mi sie podoba surowe drewno ale wiem jak taki blat wyglada po kilku miesiacach uzytkowaniach..a nie usmiechalo mi sie odswiezanie drewna co pol roku..podloga ciemna czemu nie..jak nie ma zwierzat z biala sierscia..My mielismy bialo czarnego kota i godzine po odkurzaniu klaczki juz bylo widac. Taki urok posiadania zwierzat..

Dzisiaj w menu imprezowym papryki nadziewane mieskiem, zapiekane w sosie pomidorowym pod mozarella.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:35   #2609
sowa2806
Rozeznanie

Witam sie z rana w nocy zdążyło mi sie cos dziwnego. Szlam siku i jak chciałam juz zasiąść na tronie to "cos miedzy mną a mną" stanęło mi kołkiem tak ze nie mogłam usiąść. Trwało to chwile, moze z pół minuty ale aż sie rozbudzilam. Za chwilkę zbieram sie na wizytę juz nie moge sie doczekać a swoją droga mam pytanko.jak wyglada u was kwestia depilacji TAM ? Ja juz niewiele widze przez brzuch,a jakoś sobie nie wyobrażam depilacji przed lustrem...

---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

MYsle sobie ze moze to młody sie wyciągał
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 07:57   #2610
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
no nie pojęte jest dla mnie jak taka duża głowa ma przejść przez moją bożenę
własnie ciągle mnie to zastanawia i przeraża

Cytat:
Przypomniało mi się, jak jeden znajomy wrzucił na fb zdjęcia swojej żony od razu po porodzie. Ona taka wymęczona, spocona, rozczochrana, z cyckiem na wierzchu, a on obok niej pozuje uśmiechnięty. Zatłukłabym swojego TŻ gdyby tak zrobił.
ubiłabym

inna sprawa, że mąż by mi tego nie zrobił to raz a dwa my szybko chyba nie dodamy zdjęcia Malutkiej. Może jakaś stopę czy coś

Cytat:
Napisane przez eeyesblue Pokaż wiadomość
chcialam Wam tylko napisac, ze bedziemy miec CORECZKE
witaj po różowej stronie mocy
gratylacje

Cytat:
też macie wrażenie, ze faceci duuużo luźniej podchodzą do porodu? szczęściarze nie zdają sobie sprawy z tego jak to wygląda
mój jeszcze kilka dni temu tak luzno podchodził, ale ogladaliśmy jakis dokument i tam pokazywali jak dziecko sie rodzi i się przeraził lekko jak to wygląda i tym że dziecko nie jest od razu różowiutkie i takie fajniutkie, ale z rodzenia ze mną nie rezygnuje póki co

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że poznajecie mnie z nowym avatarem nie mogłam patrzeć na ten durnowaty widoczek
nie poznałam Cię na początku
bo ja Was dużo po avatarach kojarzę

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja leze i sie poce nerki bola.. spakowalam torbe jakbym sie musiala na ip wybrac to juz mi pewnie kaza zostac.
Na razie leze i daje rade.. mam ogromna nadzieje, ze kolka nerkowa odpusci

Jak dziś lepiej?

Cytat:
Napisane przez sowa2806 Pokaż wiadomość
Za chwilkę zbieram sie na wizytę juz nie moge sie doczekać a swoją droga mam pytanko.jak wyglada u was kwestia depilacji TAM ? Ja juz niewiele widze przez brzuch,a jakoś sobie nie wyobrażam depilacji przed lustrem...
za wizytę

Ja na czuja trochę się depiluję później mąż się zaoferował, że będzie pomagał Wolę tak niż z lusterkiem

Dzień dobry.
Ale się nie wyspałam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości