|
|
#2581 | |
|
przyczajony tygrys
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
![]() O jeszcze mi się przypomniała inna sytuacja: kiedyś mąż chciał się spotkać z kolegami (były to początki ciąży, nikomu nie mówiliśmy. Ja miałam robić za kierowcę na zasadzie odwieź-przywieź), tzw. męski wieczór. Odwiozłam (12 km), przyjechałam, serial obejrzałam, no czas dla siebie. Napisał smsa, że o tej o tej żebym była w wyznaczonym miejscu. No to ok. Weszłam na kompa, patrzę - dzwoni. Myślę, stęsknił się czy co? (po alko, TŻ to taki tuliś) Kasę mam mu dowieźć? O innej godz przyjechać? no więc odbieram z tekstem "czego chcesz? ", a tam "yyyyy". Zgłupiałam. Myślę, przecie TŻ dzwoni kto to się tam jąka? Okazało się, że Tż poszedł do wc, i kolega (ja go znałam wcześniej tylko ze słyszenia) i ten X (o którym wspominałam wcześniej) postanowili do mnie zadzwonić Jak podjechałam to ten Y patrzył na mnie jak na jakąś heterę . Całkiem fajny chłopak się okazał. A mi było głupio
|
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, czy ma ktoras z Was białą kuchnie? Mi sie marzy biała z drewnianym blatem tylko zastanawiam się jak utrzymanie czystości w takiej, głównie mi chodzi o dolne szafki, wiadomo umyć każde trzeba co jakiś czas ale czy tych białych nie trzeba bedzie myc codziennie
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się marzą białe lub jasnoszare z drewnianym blatem.
Ale mi mała dzisiaj wariuje.
|
|
#2587 |
|
Konto usunięte
|
Hejka wieczorkiem, w końcu dorwałam się do kompa sprawnego i moge coś skrobnąć.
Już trochę pogodziłam się z tym że dalej nie wiem czy mój Oski zostanie Oskarkiem ![]() ale wiecie co? mój mąż ucieszył się, na tą wiadomość, a skubaniec tak udawał zadowolonego że zostanie ojcem 2-go syna,a jednak gdzieś w głębi tkwiła ta nadzieja mieć córeczke tatusia Gadałyście o tym becikowym, w summie wszystko by było fajnie, jeśli by doszło do skutku.A jeśli realnie spojrzeć na sytuacje naszej Rzeczy to ską ta kasa niby? -partie musiały naobiecywać ,a najlepiej to czego ludzie oczekują ... No zobaczymy, dla mnie każda pomoc jest mile widziana, bo w Polsce w porównaniu do nawet biedniejszych państw typu Ukraina, ta pomoc na dzieci jest o wiele niższa. Sowa rozwaliłaś mnie totalnie tą akcją z mężem Kinga- te foty nie są przyjemnym widokiem dla mojego oka. Lubię ogladać piękne rzeczy |
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie stylizowane białe na drewno to wiem po moich rodzicach że się zbiera "tłuszcz" koło rączek i trzeba czyścić, więc lepiej na połysk gładkie. Ale to już według gustu, co kto lubi.
|
|
|
#2589 |
|
Konto usunięte
|
Jesli chodzi o fotkę wystawioną na fb po porodzie, wedle mnie jest to idiotyzm.
Po co niby publicznie pokazywac tak intymne rzeczy? Żeby pochwalić sie tym jakim dzielnym się jest,bo żone na porodówce się wspiera - są na to inne sposoby, i warto to żonie udowodnić, a nie całemu społeczeństwu fb, czy tym że się zostało ojcem?- robi sie sesje noworodkowe, i tym się chwali kto już musi.. A mój maż jest mega,anty,wszelkiego rodzaju portalom . Nawet nie wie że ja pisze tutaj, bo juz by się wściekał ze czas marnuje, zamiast uczyć się angielskiego lub czytać książki ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Bonku;- polecam białe w połysku, ja mam czarno białą w połysku, i te czarne owszem bardziej brudzą się i wymagają częstszego przecierania. Na białych brudu tak nie widać |
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Ja żałuję, że mam ciemna kuchnie.. Ale przy najbliższym remoncie będzie biała w połysku :-P właśnie z drewnianym blatem.. Taka mi się marzy. Ale to za dobre kilka lat.. ;-)
Może jutro będę miała więcej weny do sprzątania, oby! Bo dzisiaj za bardzo nie poszalałam :-D
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
ja nie polecam na podłogę też czarnych płytek bo się mega brudzą, nawet jak się umyje to trzeba po kilka razy bo zostają jakby "smugi". Ja mam tylko 4 czarne płytki na środku w łazience, a i tak ciężko to myć i w końcu walnęłam tam dywanik łazienkowy puchaty
Kolega zrobił ten błąd że zrobił na połowę mieszkania szachownicę czarno-białą z dużych kafli- wygląda szałowo ale tak samo trudne w utrzymaniu idealnej czerni i czystości, i kupił już nawet takiego automatycznego mopa-chodzika okrągłego co sam chodzi po podłodze bo nie dawał rady
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście ten program 'Poród w dziczy' na Lifetime? Dla mnie masakra.
Mam nadzieję, że poznajecie mnie z nowym avatarem nie mogłam patrzeć na ten durnowaty widoczek
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam jasne plytki w lazience i to tez dramat do sprzatania
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- W przyszłości, jak już się z tż dorobimy większego mieszkania lub domu, to na pewno w łazience i kuchni będę miała płytki imitujące drewno.
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę spać, do jutra mamuśki
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak w ogóle to dr mega, wyglądał jakby był w moim wieku i chyba był speszony. Mówił do mnie na Ty, a jak zapytał o wiek to "ile ma Pani lat?" oczy niebieskie jak ta minka! Mówiłam już mężowi, że mamy nowego przystojnego dr śmiał się ze mnie ale ja tak zawsze żartuję. Bo on zupełnie odwrotnie-jak pytam się czy jakaś kobieta mu się podoba to zawsze znajdzie coś co mu nie odpowiada..Cytat:
![]() Moje kobietki już śpią.. Może jutro odwiedzimy moją prababcię w Bydgoszczy.. mieszka obok Ikea więc może i tam wpadniemy ![]() Moi rodzice mają kuchnię w kolorze brudnej bieli na wysoki połysk+ciemny blat i ciemna podłoga mat. Meble są łatwe w utrzymaniu czystości i nie widać na nich brudu na tyle żeby myć fronty raz w tygodniu. Ciemna matowa podłoga rewelacja. Teście wybrali waniliową podłogę na wysoki połysk i okropnie się brudzi. Może to przez użytkowanie teściowej. Co chwilę coś spada, coś się wylewa i dramat na podłodze gotowy.. w przedpokoju mają podłużne płytki imitujące drewno i są świetne w utrzymaniu czystości. W mojej kuchni postawię na matową ciemną podłogę i jasne meble. Chciałabym żeby dom zawsze się świecił jednak przy dwójce dzieci wypadki zdarzają się na okrągło, a przecież nie przywiążę sobie mopów do stóp.. w sumie to jest jakieś rozwiązanie .. pomyślę
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-30 o 22:11 |
||
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kobietka co chwilę daje mi kopniaka i nie myśli o spaniu.
![]() Ale ja powoli zaczynam, bo jutro z rana mam do ogarnięcia mieszkanie, a na 16 idziemy na urodziny do TŻ siostry i siostrzenicy.
|
|
#2599 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie tez slyszalam o tym ze ciemne blaty i podłogi to wszystko na nich widac, u mnie w domu rodzinnym jest jasna lazienka i 4baby w domu to każdego wlosa widać na podłodze
pasuje wszystko pstrokate robic
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy jasną łazienkę i TŻ się śmieje, że po tym jak się czeszę, to dywan nam się w łazience robi.
i muszę co chwilę zamiatać.
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
ja mam w przedpokoju płytki duże takie a'la marmur jasne i super nie widać brudu
oczywiście myję podłogę ale nie znać każdego pyłku na nich w kuchni śmietankowa podłoga to też trzeba mopować ale inna nie pasuje taka drewniano podobna to nie mam ale podoba mi się i też na pewno łatwa w utrzymaniu
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leze i sie poce
nerki bola.. spakowalam torbe jakbym sie musiala na ip wybrac to juz mi pewnie kaza zostac. Na razie leze i daje rade.. mam ogromna nadzieje, ze kolka nerkowa odpusci
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, trzymam kciuki za spokojna noc i żeby w końcu było lepiej.
TŻ wrócił do domu, to mogę iść spać. Dobranoc!
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Misia w końcu musi być lepiej
Też idę spać, bo ledwo na oczy patrzę. Dobranoc
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
misia880 jak coś to jedź na IP. kciuki za spokojną noc
![]() kolorowych snów wszystkim mamusiom
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór mamuśki
Mąż pojechał po 21 do roboty a ja dopiero po jego wyjściu weszłam na internety bo tak wolę spędzać z nim czas Byłam dziś u wujka na cmentarzu Reszta odwiedzę 1 Byliśmy odebrać zdjęcia ślubne od fotografa, ale było coś nie tak z płytką i jutro jedziemy jeszcze raz, ale mogę coś Wam wstawić, tylko coś sensownego wynajdę Tymczasem idę na poszukiwania i coś Wam tu wkleję ![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- tak ostatecznie wyglądały moje włosy całkowicie coś innego niż miało być ![]() ![]() a tutaj w całej okazałości :P
Edytowane przez Kiwi18 Czas edycji: 2015-10-31 o 00:39 |
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Kiwi-faktycznie fryzura zupełnie inna niż te propozycje, jednak bardzo ładna ![]() Co do szafek w kuchni to mam jasne lakierowane fronty,a że jestem pedantką to przynajmniej dwa razy w tygodniu je myję, bo coś tam widzę. Na upartego nic nie trzeba byłoby z tym robić. Mam problem, bo brzuch mi twardnieje i nie trwa to chwili tylko długo. Nie masuję go, nie dotykam, ale nie wiem czy mam to teraz konsultować czy czekać do wizyty 2 tygodnie. Leżenie nie pomaga na ustąpienie dolegliwości. |
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Ja tez juz nie spie. Czekam na moja porcje soku pomaranczowego w lozku ale chyba sie nie doczekam. Moj jak wszedl do ubikacji to siedzi juz 20 min i zastanawiam sie czy przypadkiem nie trzeba isc go reanimowac ![]() Misia bidulko mam nadzieje ze przejdzie szybko. Trzymaj sie. Milenjudka mnie tez twardnieje brzuch. Lekarka powiedziala ze jesli nie ma przy tym bolu to nie ma sie czym przejmowac. Na pewno trzeba skonsultowac jesli boli i skurcze staja sie regularne. Jesli chodzi o meble podloge i blaty..We Fr mam blat szary, a meble tak jak w Pl bialy polysk, drewniany debowy blat i bardzo ciemna peawie czarna podloge. Meble ok. Wiadomo ze zostawia sie slady palcow itp ale nie jest to jakos uciazliwe do mycia i bardzo widoczne. Nie polecam za to bialego matu bo gorszy do czyszczenia. Blat jest drewniany ale zaciagnelismy go lakierem zeby byl latwy do czyszczenia. Bardzo mi sie podoba surowe drewno ale wiem jak taki blat wyglada po kilku miesiacach uzytkowaniach..a nie usmiechalo mi sie odswiezanie drewna co pol roku..podloga ciemna czemu nie..jak nie ma zwierzat z biala sierscia..My mielismy bialo czarnego kota i godzine po odkurzaniu klaczki juz bylo widac. Taki urok posiadania zwierzat.. Dzisiaj w menu imprezowym papryki nadziewane mieskiem, zapiekane w sosie pomidorowym pod mozarella. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
w nocy zdążyło mi sie cos dziwnego. Szlam siku i jak chciałam juz zasiąść na tronie to "cos miedzy mną a mną" stanęło mi kołkiem tak ze nie mogłam usiąść. Trwało to chwile, moze z pół minuty ale aż sie rozbudzilam. Za chwilkę zbieram sie na wizytę juz nie moge sie doczekać a swoją droga mam pytanko.jak wyglada u was kwestia depilacji TAM ? Ja juz niewiele widze przez brzuch,a jakoś sobie nie wyobrażam depilacji przed lustrem...---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- MYsle sobie ze moze to młody sie wyciągał
|
|
|
|
#2610 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() inna sprawa, że mąż by mi tego nie zrobił to raz a dwa my szybko chyba nie dodamy zdjęcia Malutkiej. Może jakaś stopę czy coś witaj po różowej stronie mocy ![]() gratylacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo ja Was dużo po avatarach kojarzę Cytat:
Jak dziś lepiej? Cytat:
za wizytęJa na czuja trochę się depiluję później mąż się zaoferował, że będzie pomagałDzień dobry. Ale się nie wyspałam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

", a tam "yyyyy". Zgłupiałam. Myślę, przecie TŻ dzwoni kto to się tam jąka? Okazało się, że Tż poszedł do wc, i kolega (ja go znałam wcześniej tylko ze słyszenia) i ten X (o którym wspominałam wcześniej) postanowili do mnie zadzwonić 
A byłyśmy się, że dla nas dziewczynek zabraknie i limit wyczerpany :-P

Zatłukłabym swojego TŻ gdyby tak zrobił.
na polysk i nie ma zle

i muszę co chwilę zamiatać.