|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Melduję, że wszystko przeczytałam, ale nie cytuję.
Z takich najważniejszych rzeczy: Ogolnie- bardzo dobrze, że Tż zabierze Cię na IP, lepiej sprawdzić czy na pewno wszystko ok, a może i USG Ci zrobią przy okazji i sprawdzą co z dzieckiem Co do przyjaciółki... szkoda czasu dla takich przyjaciół... nie wiem co by się musiało stać, żeby przestała myśleć o sobie a chociaż czasem zaczęła o Tobie... Syylwuska dobrze, że lekarz Cię oglądnął i masz antybiotyk. Oby było jeszcze dość wcześnie i antybiotyk szybko pomógł ![]() Acapella super, że wszystko ok po wizycie! No i kawał chłopca nosisz! Co do buraków- ja jutro robię sałatkę z buraków ![]() My też po wizycie ![]() Inka waży 1793g - myślałam, że będzie ważyć więcej, ale gin.mówi żeby się nie martwić, bo jest w normie. Ma mały brzuszek, ale też w normie, więc gin mówiła, że może urodzić się szczupła, a długa ![]() Miałam ściągany pessar, bo gin. mówiła, że powinno się ściągnąć w międzyczasie po to, żeby sprawdzić szyjkę, a poza tym mówiła, że to jednak ciało obce, więc mi go zdezynfekowała itd. i oczyszczony ponownie założyła, bo mówiła, żeby żadna infekcja się nie rozwijała. Ja nie byłam zachwycona- co ja się nagadałam itd. już myślałam, że mnie minie dodatkowe ściąganie, ale później gin.się nagadała i w końcu musiałam ściągać spodnie Szyjka ma teraz 25 mm, ale gdybym nie miała krążka to gin mówiła, że szyjka mogłaby mieć teraz połowę mniej, ale krążek trzyma szyjkę. Teraz za 3 tygodnie już ostatecznie zostanie ściągnięty.Poza tym mówiła, że często z niewydolnością szyjki macicy porody są dość szybkie- oby to była prawda ![]() Rudaska pytałam o hemoroidy i o czopki i maści, które stosuję. Gin mówiła, żebym sobie kupiła tabletki do łykania Cyclo 3 Fort- można w ciąży i podobno bardzo często takie doustne pomagają i się stosuje dodatkowo doustne leczenie przy hemoroidach właśnie No, to chyba tyle
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-10-30 o 19:56 |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie, może głupie
czy miseczka w stanikach jest zawsze taka sama?np. w 80d i 75d będzie jakaś różnica, czy tylko w obwodzie?
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslisz? Najgorsze są te utrzymujące się nudności, masakra nic do ust nie mogę włoŻyć zmuszam się, a i tak praktycznie staje w gardle ;/ dlatego żadnego mleka z miodem, czosnku, no nic nie mogę zjeść ;/ dzisiaj przez cały dzień zjadłam bułkę z masłem i kilka paluszków i to modlilam sie, żeby nie zwrócić ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska a ty masz problem z zatokami? przepraszam ale mi się czasem myli
|
#3546 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska grypa to wirusowa sprawa, więc antybiotyk nic nie da... Jedynie leczenie objawowe, a wiadomo co my możemy brać ze skutecznych leków
Więc oby to nie była grypa, trzymam kciuki, kuruj się ![]() Fionka nie mów mi tak nawet!!! Mam olejek do masażu, ale nie mogę się za to zabrać... ;/ Łykam wiesiołka, mam nadzieję, że to wystarczy ![]() Staniki te to nie mają takiej samej miseczki, bo literka miseczki to różnica pomiędzy cyckiem a pod cyckiem :P Załóżmy 80d to 75e tak przykładowo. Ja też się mierzyłam przed kupnem stanika i wyszło mi chyba 85, ale jako że zawsze nosiłam 65 i cisnęło, ale nie mocno to stwierdziłam, że nie biorę 80 tylko 75 no i dobrze zrobiłam, bo mógłby być nawet ciaśniejszy, więc nie wiem jak to jest... na 70 na moje oko wymień. Najwyżej kupisz przedłużkę za 3 pln, a z za dużym nic nie zrobisz. No i jak masz 80d to taka sama miska 70 to pewnie będzie f albo g ![]() Aniqa to mój Gniewko o kg większy od Twojej Inki wow No ale też różnica w wieku jest
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu udało mi się Tośkę nagrać jak grasuje w brzuchu
|
#3548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ile ona ma lat? bo zachowuje sie jak gówniara |
|
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miseczka rosnie razem z obwodem |
|
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
ANI_ QA też mam taką nadzieję
dobrze, ze Ina zdrowa No i gin na pewno chciała dobrze, przetrwałas i będziesz mieć pewność, że jest tam ok ![]() FIONKA, nie, wcześniej w 2 trymestrze miałam chore zatoki i teraz dostałam taki sam antybiotyk. A co mi jest teraz, właśnie chyba grypa mnie dopada ;/ ACAPELLA no właśnie też tak czytałam, że grypa to wirusowa choroba a antybiotyk jest na bakterie i się zalamalam, bo z tego co patrzę na objawy, to myślę, Że właśnie grypę mam ;/ Czyli czym powinnam się teraz ratowac? Kurczę a nieleczona grypa na poważne konsekwencje ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, kurcze nie ma ten sprzedawca 70, ale w sumie te staniki takie tanie są , że nawet jak tylko na miesiąc będą to będzie dobrze
czyli 75d jest w całej okazałości mniejsza niż 80d, dzięki no acapella z tym kroczem to taki żarcik heheh, po prostu bardzo mądry Gniewko będzie
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Arisah polecam Marsjanina
Acapella Za wizytę, krew pewnie po badaniu ![]() Aniqa Do Ciebie również. Co do krążka to na pewno nie zdjęła Ci go na złość tylko wszystko dla Waszego dobra ![]() Fionka miseczka miseczce nie jest równa 80d będzie większe niż 75d.Ogólnie dobrze ze jedziecie na ip a ta koleżanka to jest normalnie bezczelna, skoro wiedziała i jeszcze z pretensjami do Ciebie. U mnie na wizycie też wszystko ok. Młody wazy ok 2700g, wychodzi terminowo tak jak na pierwszym USG na 30.11. Ale nie damy mu posiedzieć do tego czasu Nasz synuś urodzi się 25.11. 3 dni przed urodzinami starszej siostry ponoć ma bardzo dużo włosków .Czeka mnie jeszcze jedna wizyta u gina 13.11. Ale skierowanie do szpitala dostałam już dziś
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
My już po badaniu
Wszystko ok, także możemy jechać do domku. Mały fika jak zawsze, rośnie. Ja czuję się dobrze, jakieś dziwne ćwiczenia kazali mi robić, żeby wstrząs mózgu wykluczyć. Śmiać mi się chciało w sumie ![]() Dorosea rok starsza ode mnie, czyli ma 24 lata. No powiem Wam, że od kilku tygodni czuję się jak kibel, do którego ona spuszcza swoje brudy. Co prawda już mnie to tak nie frustruje, mam na to wyrąbane po prostu, ale sam fakt, że moje kłopoty się nie liczą (i nie chodzi mi o ich rozwiązywanie, ale o zwykłe wysłuchanie czasem, bo nie o każdej sprawie da się "po ludzku" pogadać z TŻ, czasem kobieta jest kobiecie potrzebna). Nawet brak mi słów do tego wszystkiego, bo to jest historia która sięga lata świetlne wstecz. No ale jak ktoś na własne życzenie psuje sobie życie... Akurat dla mnie najmniejszym zmartwieniem obecnie jest to, że się obraża o każde gówno, ale mnie zaczyna to strasznie irytować. Powiedzcie, jak można tylko narzekać i z niczego się nie cieszyć? Nawet z tego, że kuźwa słońce świeci? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Koritsi ooo matko, to niedługo! Ale masz fajnie
|
|
|
|
#3554 |
|
Zadomowienie
|
Fionka obrazowo http://m.youtube.com/watch?v=I9Cr5AXKiKo
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Ogólnie dobrze ze wszystko w porządku ![]() A ta Twoja koleżanka to serio nie jest warta tego aby sie nią przejmować. |
|
|
|
#3555 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja ciągle myślę, że urodzę właśnie 25 listopada
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska ale na grypę leku nie ma, jak ją masz to porządnie wyleż i ratuj się paracetamolem
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Fionka ja bym sie za dynię juz ne musiala wcale przebierac |
|
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej masz pewność, że nic się nie stało.Na Twoją "przyjaciółkę" brak słów. Straszna egoistka
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też ta data się podoba
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Aniqa, też słyszałam tą teorię, że przy problemach z szyjką często poród szybko przebiega
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie nie warto utrzymywac takich znajomosci, naprawde. Pare lat mi zajelo zanim do tego doszlam, odciecie sie od ludzi, ktorzy sa wiecznie niezadowoleni i zyja w ciaglym poczuciu krzywdy tez nie bylo latwe ale zrozumialam, ze niektorzy wcale nie chca pomocy ani wsparcia a tylko ciagna mnie w dol obciazajac swoimi frustracjami. Jestem spokojniejsza i szczesliwsza bez nich
|
|
|
|
#3560 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a jak mam już ugotowanego buraka to ile czasu trzymać w piekarniku? Oliwą polać podczas pieczenia czy już po?Pesto koperkowe? Mniam! Koper zamiast bazylii czy tradycyjne pesto z dodatkiem kopertu? |
||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
KORTISIA no to już wszystko wiecie, teraz pozostaje tylko czekać ;* jakie to uczucie?
![]() OGOLNIE teraz chociaż będziesz spokojniejsza, dobrze ze Szymek cały i zdrów ![]() EVCIAPO dzięki ;* OGOLNIE nawet jak się w ciąży nie jest, to nie ma leku zadnego? Powiem Wam, ze ja pierwszy raz chyba mam grypę ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykrawalam dynie z córka a teraz z miąższu robilysmy ciasto. Do południa bylysmy w centrum dziecięcym i tam była przebierankowa impreza dla dzieci, malowanie twarzy itp.
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska niby miałam ta świadomość ze w okolicach tej daty będzie poród. Ale dzisiaj po raz pierwszy kiedy dostałam to skierowanie do reki i uświadomiłam sobie: Matko to niecały miesiąc, to zaczęłam się trochę bać a jednocześnie jestem mega poekscytowana i bym chciała już
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko jeszcze psychicznie nie gotowa!!
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chcę zobaczyć już zdjęcia naszych Małych Kruszynek:Love: Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
Garsc pestek slonecznika praze na patelni, peczek koperku siekam, dodaje olej/oliwe i blenduje razem. Tylko slonecznik musi wystygnac
|
|
|
|
#3567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ta dynia super wyszła!
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podejrzewam że znajomość jakoś się zaczęła już rozpadać. Najgorsze jest to że nie dociera wcale jak mówię że nie czuje się żeby się spotykać często i nie zawsze mam czas. Czasem mi się wydaje że nie do końca dotarło do niej że jestem w ciąży. I że za chwilę wszystko się zmieni. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Nazarłam się bigosu i cierpię na przeżarcie ![]() Jestem w szoku że tak szybko poszło na ip. Raz dwa cały sztab się zebrał. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Wściekła jestem po prostu.
Wychodzi wg niej na to że celowo spowodowałam wypadek żeby się z nią się spotkać. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Szyjka ma teraz 25 mm, ale gdybym nie miała krążka to gin mówiła, że szyjka mogłaby mieć teraz połowę mniej, ale krążek trzyma szyjkę. Teraz za 3 tygodnie już ostatecznie zostanie ściągnięty.

Więc oby to nie była grypa, trzymam kciuki, kuruj się 

Za wizytę, krew pewnie po badaniu