Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 15:53   #2131
BYou
MBZ♥

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Timber i Timba dają radę

Sorce coraz więcej jest powrotów do nocy Kupały mnie to cieszy
Kocham Cię za wyrozumiałość

Despa właśnie też miałam o to pytać w mojej wsi i w przedszkolach i w szkole halołin party-bez ideologii. Po prostu dzieci przebrane, konkurs na najlepsze przebranie, na najlepiej udekorowaną dynię, w oknach balony pająki i duchy

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Demeter lovju tu

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 16:46   #2132
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

O Nocach Kupaly nie słyszałam? Na czym to polega?

W przedszkolu i podstawówce jeszcze mieliśmy topienie Marzanny ale to chyba wszędzie znane
Stary 2015-10-30, 17:00   #2133
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku to noc świętojańska, wiankinoc z 23 na 24 czerwca.

Stary 2015-10-30, 17:21   #2134
despa
Zakorzenienie

GG do despa

W Krakowie Wianki staly sie " prestizowa" impreza, choc niekoniecznie obchodzona w wigilie Jana, szkoda. Teraz pokazy laserowe. Sztuczne ognie, wielkie koncerty...

A ja pamietam - w czasach moich nastoletnich, jak sie kombinowalo, zeby pojsc na wianki. A byly wtedy kiedy wynikalo z kalendarza, czesto tez w tygodniu. Byla parada dam z wiankami, puszczanie wiankow i zawsze fajny koncert. Nie bylo od sroca gwiazd a jedna konkretna, ktora przez dwie trzy godziny dawala tak czadu ze nasrepnego dnia nie moglismy mowic. I co wazne polska tradycja - polskie gwiazdy. Do dzis pamietam Son of the blue sky Wilkow spiewany podczas fajerwerkow. Ech ...takie czasy juz nie wroca.

Az mnie naszlo...sa jakies kawalki muzyczne, z czasow nastoletnich/ mlodienczych, ktore Wam zapadly w pamiec, macie jakies fajne wspomnienia?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 17:33   #2135
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
W Krakowie Wianki staly sie " prestizowa" impreza, choc niekoniecznie obchodzona w wigilie Jana, szkoda. Teraz pokazy laserowe. Sztuczne ognie, wielkie koncerty...

A ja pamietam - w czasach moich nastoletnich, jak sie kombinowalo, zeby pojsc na wianki. A byly wtedy kiedy wynikalo z kalendarza, czesto tez w tygodniu. Byla parada dam z wiankami, puszczanie wiankow i zawsze fajny koncert. Nie bylo od sroca gwiazd a jedna konkretna, ktora przez dwie trzy godziny dawala tak czadu ze nasrepnego dnia nie moglismy mowic. I co wazne polska tradycja - polskie gwiazdy. Do dzis pamietam Son of the blue sky Wilkow spiewany podczas fajerwerkow. Ech ...takie czasy juz nie wroca.

Az mnie naszlo...sa jakies kawalki muzyczne, z czasow nastoletnich/ mlodienczych, ktore Wam zapadly w pamiec, macie jakies fajne wspomnienia?

Czasy sie zmieniają i chyba już zaczynam odczuwać to ze nienadazam, nasze dzieci bedą miały już inne wspomnienia i tez pewnie bedą pochlipywały na wspomnienie smartphonow, bo będzie już inna nowocześniejsza technika.

Co to dyskietka, walkman, kaseta magnetofonowa?

Ja lubię Polska muzykę z moich czasów, bardzo często wracam
Wilki, Kasia Kowalska, Hej, Varius Manx z Anita itd. Można wymieniać i wymieniać, bo lata 90te były przepełnione dobra muzyka.

Pamietam koncerty żółte Lato z RMFFM (chyba tak sie to nazywało), Piersi, Big Cyc, Kazik czy juwenalia - organizowane są jeszcze?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Ps. Ja sobie teraz nucę Jedwab (Róże Europy)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-10-30 o 17:34
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 17:37   #2136
Sorceresss
Wtajemniczenie

Miałam pisać o krakowskich wiankach, że teraz to masowka. Despa, a na Rekawke chodzisz?

Moderna, Jedwab Róż Europy? Uwieeeelbiam.

Z czasów podstawówki chyba nie pamiętam nic prócz Dżemu, ktory namiętnie słuchał moj tata. Liceum to kult, myslovitz.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 17:39   #2137
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Timber i Timba dają radę

[/COLOR]Demeter lovju tu
Ja go bardzo lubię, byłam na koncercie Timbalanda w Krk na Coke Live.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hehe, a Timbaland też był producentem tej płyty Cornella, o której pisałam.
Jakiego wykonawcy?

Pani, mam mieszadło do pianki do kawy z Ikei. Pyyyszna kawa, wlasnie popijam

Despa, a Spice Girls ? Moj ulubiony zespół z młodości
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 17:40   #2138
BYou
MBZ♥

Moderna to była Inwazja mocy

Despa ja w pamięci zawsze będę mieć Wilki, Hey, Irę ogólnie polski rock-kojarzy mi się z czasem spędzonym w szpitalu przed/po operacją. I jeszcze to
NKOTB, BB też było a potem muzyka r'n'b, soul do teraz.

Stary 2015-10-30, 17:43   #2139
Moderna
Zakorzenienie

Hehe moj pierwszy ulubiony to Roxette pózniej pod koniec podstawówki początkiem lat 90 już Polska muzyka

Myslovitz hihi ja jeszcze do dzisiaj pamietam teksty uwielbiam kasety przewijało sie i słuchało aż były gorrrrace
Stary 2015-10-30, 17:43   #2140
BYou
MBZ♥

Ofiaruję mojej dziewczynie

A kojarzycie to: https://www.youtube.com/watch?v=fas8Ykh0LWo

i to:https://www.youtube.com/watch?v=6rnJosYUAQo

boszzz

Stary 2015-10-30, 17:44   #2141
Sorceresss
Wtajemniczenie

Moderna, padlam! Mialam.plakaty Roxette!

Lubię jej farbowane rzęsy...hihihi

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 17:44   #2142
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna to była Inwazja mocy
.

Taaak no pewnie
Stary 2015-10-30, 17:45   #2143
BYou
MBZ♥

Roxette też potem była taka składanka gdzie Kasia Kowalska śpiewała https://www.youtube.com/watch?v=7rpiAMFiB4E

Stary 2015-10-30, 17:48   #2144
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ofiaruję mojej dziewczynie

A kojarzycie to:

i to:

boszzz

Pierwsze znam, drugie nie, ale tekst ma moc
To dla tych niewinnych dziewczynek z 7-8 klasy
Stary 2015-10-30, 19:48   #2145
despa
Zakorzenienie

GG do despa

BYou, jedziesz moimi klimatami... jeszcze polski rock lat 80 tych... Jolka, Jolka...Przezyj to sam...O Ela...

( p.s Karramba mieszka/l u mnie na osiedlu)

I jeszcze wciaz i nieustannie Depeche Mode

Moderna, ostatnio slyszalam Piosenke Ksiezycowa Variusa w wykonaniu Piaska. Masakra... jednak pewnych utworow nie powinno sie przerabiac
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 19:51   #2146
BYou
MBZ♥

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Do niedzieli jesteśmy same. W tym roku nie jedziemy na Wszystkich Świętych. Może i lepiej, znów tłumy na drogach plus niedzielno-świąteczni kierowcy.

Stary 2015-10-30, 20:43   #2147
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Klementyna już nie przesadzajmy jak przyjdą do Ciebie dzieci przebrane bo halolin to otworzysz i z fochem powiesz, że nie bawi Cie to, sprzeczne z wiarą itp? Ja chodzę do kościoła, ale jeśli mogę dziecku zrobić frajdę to czemu nie
Ja na dzień dzisiejszy nie wiem co bym zrobiła. Ale tyle wiemy o sobie na ile nas sprawdzono.
Pytałam kiedyś ale nie zauważyłaś chyba, jak Michelinek i zaparcia? Poprawiło się?

Pani, tzw zimny chów?

Kwiatuszku, a to przepraszam
Też nie jestem za aborcja na życzenie. Ale jednocześnie chciałabym żeby zmieniono prawo dotyczące dzieci porzuconych, pozostawianych w szpitalach. Żeby trafiały do adopcji, a nie na zawsze do dd.

Despa w punkt!

Moderna i jak Marssell?

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Moderna, mem super przemyślę kwestię menu
Zdrowia
Cytat:
Sorce, po wyborach to niewiadomo co mozna a co nie napisac ;-)
Klementyna a Walentynki obchodzisz?
A i z ciekawosci zapytam, jakby w przedszkolu u Kacpra, dzieciaki mialy zabawe hallowinowa, to Kacper by nie uczestniczyl? Nie bylby przebrany?

A...Moderna pisalas ze zalujesz obciecia Marcela? Nie zaluj, swietnie wyglada, tak dorosle

Panika, wspolczuje zimna, ale psiarnia mnie ubawila. Trzymaj sie.
BYou, despa... Spiesze z odpowiedzią... Nie wiem ale chyba Polska B jest zacofana do tego stopnia, ze nie spotkałam sie ejszcze z zabawami halloweenowymi w szkołach, przedszkolach ani do domu nikt do nas nie pukał I dlatego tak mocno dziwi mnie to, jak opisujecie, ze u Was sie to tak celebruje. W moich "{kregach" (moja szkoła, przedszkole, szkoły i przedszkola kolezanek) nikt nie organizował takich imprez- generalnie istnieje raczej taka idea, ze jak ktos chce niech sobie organziuje prywatniee, ale nie własnie w przedszkolu, szkole, gdzie rodzice musza sie gryżć czy robic cos przeciw przekonaniom swoim czy zabraniać dzieciom sprawiając im zawód lub pryzkrosc. Co bym zrobiła sama? Nie wiem! Dzis stojąc w korku jedna laska dzwoniła do radio i mówiła, ze idzie na impreze halloween i dla niej to jest poprostu jeden z nielicznzych powodów w ciągu roku do zabawy-bez zadnych przesłanek i tak sobie pomyslałam, ze może i ma racje.... Mnie mąz dzis zabrał pierwszy raz od 2,5 lat na kolację i spacer po starówce (swoją drogą było cudnie- jak głupia kolacja w knajpie i spacer po Starym Mieście moga zrobic frajdę;p Czułam sie jak 11 lat temu- i odkryliśmy, ze dokłądnie 11 lat temu byliśmy na pierwszej randce!!- przypadek? Nie sadze, to na pewno zasługa nowej władzy;p;p )i w Lublinie zero wystroju hallowneowego na mieście, ani jednej dynii, świeczki, czy lampionu w pubie czy oknach knajp... A walentynki za czasów małoletiuch się obchodziło, dzis raczej nie.
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej

Aleee dyskusja

No hej! A kiedy plany wprowadzenia się do domu?

Juz wczesniej, przed wyborami było mowione, że 500 zł będzie przyznawane dla najuboższych rodzin i bedzie kryterium dochodowe.
Jeśli to wejdzie super bo pewnie dostaniemy. Ale troche mi sie wierzyc nie chce.

Klementyna
, Ty nie jestes za Halloween a ja nie jestem za np. rozklejaniem wielkich liter w oknach szkoły podstawowej 'Janie Pawle II wspomóż nas" (ostatnio zauważone podczas wyborów w tejże szkole).
Świecka szkoła to niestety póki co marzenie Ale licze, że to kwestia czasu, zmiany pokolenia i rządów.

Byou
, dzieki u nas póki co dzieciaczki zdrowe.
Okazało się, że Z mała trzydniówkę Teraz miała wysypke na brzuszku, plecach i nogach.

Moderna, czy mi się wydaje, że pojechaliscie sie leczyć a chorujecie? Czyzby ten klimat nie służył?
Zdrowka

-----
My wczoraj zaliczyliśmy wypad do Wrocławia. Auchan i Ikea.
W Ikei już K tracił cierpliwość, kładł się na ziemi i wygłupiał także szybko do kasy trzeba było lecieć.

W Auchanie kupiłam płytę konstrukcyjną do Lego Duplo - najdroższy kawałek plastiku no ale przydaje się.
I zwierzątka Mini Farma bo były za 29 zł.

Jutro zbieramy się na roczek mojej bratanicy.
No widziusz, ale ile świeckich szkół jest imieniem JPII. Sama blisko mieszkam i wydaje mi się, ze jak szkoła wybrała sobie takiego patrona- a rodzice dokonali wyboru, wysyłając dzieci do szkoły to szkoła ma prawo do wieszania takich napisów. W innym przypadkach- nie mam zdania. Mi osobiście to nie przeszkadza- tyle zdań ile ludzi Odwieczny temat- krzyzy w szkołąch itp.
Ale powiem Wam szczerze, ze przedszkole w ktorym pracowałam nie było katolickie, ale szanowano wartości katolickie i tak: modliliśmy sie przed każdym posiłkiem ( w domu sie nie modle osobiście), na wielkanoc była droga krzyzowa po przedszkolu i przezywaliśmy święta katolickie i powiem Wam nikt nigdy nie narzekał. Mimo, ze były rózne rodziny- mniej i bardziej wierzace. Mieliśmy Nawet Muzułmanina (syn lekarza, który był na jakims stypendium w Polsce) i mimo innej wiary rodzice prosiili, by dac mu role w jasełkach- był pastuszkiem Myslę, ze dyskusja ponadczasowa, przekonania zalezna od poglądów, ale wydaje mi się, ze przynajmniej na razie tak jest świat ułożony, ze raczej każdy ma wybór Ciekawa jestem, jakby religia była w kosciele, nie w szkole ile dzieci by wtedy chodziło

Byou nie zauwazyłam wczesniej... niestety szału nie ma z wypróznianiem. Dostaje Duphalac- i jest duzo lepiej, dieta tez raczej wysokobłonnikowa itp, ale miewa takie dni, (ok. raz na dwa tygodnie)że steka cały dziń, siada na nocnik po 3 razy, w nocy sie ssika (tylko wtedy sie to zdarza jak wieczorem próbował robic kupę) a rano zrobi w końcu. CZasem nie chce siadac na nocnik czy sedes wygodniej mu na stojąco i ostatnio pierwszy raz w przedszkolu zrobil w majtki;p Ja jak zaczyna chodzic na palcach i sie prężyć pytam od razu czy che na nocnik- Paniom mówiłam, ale pewnie nie zauwazyły;p
Generalnie obywa sie bez czopków i lewatyw, ale bezproblemowo tez nie jest...

Ale sie rozpisałam. Sorki za trucie
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:06   #2148
BYou
MBZ♥

Klementyna mi właśnie chodzi o zrobienie frajdy dziecku-bez ideologii, mieszania w to wiary, papieża itp
U nas ulice nie są przystrojone ale restauracje tak
Fajnie, że spędziliście razem czas

Co do nadawania szkołom itp czyli instytucjom pożytku publicznego imion świętych, błogosławionych to jestem zdania, że jednak jesteśmy państwem świeckim i trochę mnie to razi. Ale nie będę pikietować żeby zmienić nazwęi nie zawsze ma się wybór żeby posłać dziecko do szkoły im Kubusia Puchatka-choć on też jest niepoprawny politycznie bo majtek nie nosi-bo szkoła jedna albo rejonizacja
Ehhh zaparcia:/ koleżanki córka miała dawać syrop lactulosum 3ml plus 2,5ml parafiny ciekłej przed posiłkiem. Do tego miała maści do smarowania w środku antybiotyk i coś na sterydzie w razie gdyby tam była ranka i po tygodniu zaparć nie ma. Może podpytaj lekarza na wizycie

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Co do religii to na taką poza szkołą do salki chętnie chodziłam. I posyłałabym na taką Zośka.
Wiesz jak jestnikt nie marudzi żeby sobie przypału nie zrobić, a w domu komentują.

Stary 2015-10-30, 21:21   #2149
klementyna1
Zakorzenienie

A no własnie, chcoiaz u nas sa dzieci, które nie chodza na religię, sa tez takie które chodza i na religie i na etykę Ja nie mam porównania, bo miałam tylko w szkole i moje szkoły raczej takie religijne;p Na ropoczecie roku Msza zawsze itp. Natomiast w obecnej gdzie pracuje pierwszy raz nie było Mszy na rozpoczecie. U Kacpra natomiast w któras niedziele dyrektorka zamówiła Msze za przedszkolaków i pracowników- i to fajne wyjście kto chce, moze idzie, kto nie zostaje w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 21:42   #2150
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
No widziusz, ale ile świeckich szkół jest imieniem JPII. Sama blisko mieszkam i wydaje mi się, ze jak szkoła wybrała sobie takiego patrona- a rodzice dokonali wyboru, wysyłając dzieci do szkoły to szkoła ma prawo do wieszania takich napisów. W innym przypadkach- nie mam zdania. Mi osobiście to nie przeszkadza- tyle zdań ile ludzi Odwieczny temat- krzyzy w szkołąch itp.
Ale powiem Wam szczerze, ze przedszkole w ktorym pracowałam nie było katolickie, ale szanowano wartości katolickie i tak: modliliśmy sie przed każdym posiłkiem ( w domu sie nie modle osobiście), na wielkanoc była droga krzyzowa po przedszkolu i przezywaliśmy święta katolickie i powiem Wam nikt nigdy nie narzekał. Mimo, ze były rózne rodziny- mniej i bardziej wierzace.
Hmm z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiscie ta szkoła jest imienia JP II, zmienili to jakiś czas temu. Ale nie ma innej podstawówki i gimnazjum w mojej mieścinie, więc wybór żaden
Nie zmienia to faktu, że jest to szkoła publiczna, finansowa i moim zdaniem powinna być swiecka.
Dla mnie w złobku, przedszkolu, podstawówce, itp. nie powinno być miejsca na modlitwę przed jedzeniem, czy chodzenie drogą krzyżową po przedszkolu
Zgroza
Co do tego Muzułmanina nie dziwie się, pewnie nie chcieli, żeby dziecku było przykro. Takim rodzicom innej wairy/niewiary jest bardzo ciezko w takich sytuacjach. Bedziemy mieli z tym przejścia i już jestem zła

Cytat:
Co do nadawania szkołom itp czyli instytucjom pożytku publicznego imion świętych, błogosławionych to jestem zdania, że jednak jesteśmy państwem świeckim i trochę mnie to razi. Ale nie będę pikietować żeby zmienić nazwęi nie zawsze ma się wybór żeby posłać dziecko do szkoły im Kubusia Puchatka-choć on też jest niepoprawny politycznie bo majtek nie nosi-bo szkoła jedna albo rejonizacja
Ojj jak my sie rozumiemy
K teraz chodzi do złobka im. Kubusia Puchatka
A za jakiś czas go pośle do JP II
Stary 2015-10-30, 21:53   #2151
alliw
Zadomowienie

Hej,

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
BYou na pewno nic poważnego ze mną gorzej, bo w ciagu dnia nie mam dolegliwości, jak tylko sie położę mam silny ból głowy, ucha i gardła muszę jutro to zgłosić lekarce bo wydaje mi sie dość dziwne.
o kurczę, oby przeszło
a mem super, wrzucałam tu w zeszłym roku, pamietam ze tylko ty się smiałaś

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Alliw tęsknimy za Tobą odpowiadanie w myślach to nie to samo prawda?
no nie to samo

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
No hej! A kiedy plany wprowadzenia się do domu?
ech, to jest bardzo trudne pytanie na początek stycznia mam zamówione schody u stolarza, meble tez jakos tak pewnie bedą, takze druga połowa stycznia najwczesniej (o ile znowu cos sie nie przesunie )

Dobrze ze z Zu juz lepiej

Timbaland, choc nie moja bajka muzyczna jest świetny! wszytskie kawałki które słyszałam, które zrobił w duetach jak dla mnie super.

Cytat:
I modlitwa w przedszkolu przed jedzeniem, a już przegięciem są 2 godziny religii w tygodniu przy 1 historii w klasie czwartej.
omg

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Byou byłam Cyganeczka. Nawet są jeszcze kasety video. Mała ja w babci spódnicy, z domalowanymi mamy kredką do oczu wielkimi wąsami gender jak się patrzy

Cytat:

Moja wiedza jest taka, że ma być 500zł/miesiąc na każde drugie i kolejne dziecko. A w rodzinach z dochodem maks.800zł/osobę już na pierwsze dziecko. Nie wiem skąd oni tą kasę wezmą...
jak to skąd? od ciebie, ode mnie...jak opodatkują duze sklepy i wprowadzą podatek bankowy, to za zakupy w Realu czy innym Carrfurze zapłacisz tyle co w osiedlowym sklepiku, a za prowadzenie konta w banku dasz nie 7 zł a 37. Ale 500 zł bedziesz miała zeby za to zapłacić, bo ja juz np nie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Ale sie rozpisałam. Sorki za trucie
a sie rozpisuj, lubie takie "trucie"
randka z mężem może i ja się doczekam po latach

Despa ale dałas z tymi wspomnieniami muzycznymi Ja zaczynałam bardzo ambitnie, bo juz jako 7-8letnie dziecko słuchałam płyt winylowych mojej siostry i bynajmniej nie była to muzyka dla dzieci, choc trafiło sie tez Małe wuwu. Potem był szał na NKOTB, Roxette (tez plakaty wieszałam z Popcornu - kupowałyscie?) A jak skonczyłam 13 lat to zaczeła sie u mnie era MTV i wtedy słuchałam w zasadzie wszystkiego, ale poszłam mocno w mocniejsze brzmienia (Pearl jam, Soundgarden, RATM itp). Za polską twórczościa nigdy nie przepadałam ale od 6 klasy podstawowki chodziłam na dyskoteki dla małolatów do domu kultury i tam własnie te wszytskie Wilki i Sztywny pal azji i Elektryczne gitary i De mono leciały, wspomnienia cudowne.

A Halloween kojarzy mi sie z fajnymi imprezami organizowanymi przez moja anglistke w liceum i potem na studiach jak przyjeżdżałam do domu na 1 listopada, to obowiazkowa była Dynia party ze znajomymi, watroby wtedy nie oszczedzałam

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2015-10-30 o 21:55
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 22:41   #2152
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Ja się nie zagłębiam w halowen, jest mi to obojętne, my nie obchodzimy. Dynie świecąca widziałam jedna, w bloku obok przy jakimś salonie piękności czy czymś w tym stylu na parapecie ale ta dynia leży tam cały rok więc żadne halowen Jakub lubi tam chodzić i ja oglądać.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 23:12   #2153
klementyna1
Zakorzenienie

Dodam, ze przedszkole z modlitwą przed jedzeniem prywatne jedno z 3 na osiedlu- więc wybór jest Poza tym rodzice przed zapisaniem dziecka są zapoznawani z regulaminem i "obyczajowością" i na prawde nie byli tam sami nadgorliwi katolicy Ale rozumiem, ze nie zawsze wybór się ma.
A wiecie co? niektóre z Was się złoszcza, ze offtopujemy, a ja lubię te kontrowersyjne tematy dyskusje, wymiany zdać....jaram sie tym-> taka wiedźma ze mnie hallowenowa A tak serio, to pokazujecie inny punkt widzenia, którego ja czasem nie dostrzegam, nie rozumiałam itp. Lektura cenniejsza niż nie jedne "Charaktery"

alliw daj fote marJanka i wpadaj częsciej!!

To jaki teraz temat?Ojciec dyrektor, Żydzi czy Pani Szydło

Pani i jak "Pani Stefa" podobała Ci się? Dziekuję za dobre chęc i, ale chce ją mieć tak po prostu, poza tym licząc koszty wysyłki w obie strony to pewnie niemal wartośc książki.

Pani a pro po klerykalnych tematów- kiedy teściowa chrzci Olcie?;p Bo chyba nie przegapiłam waznego wydarzenia...pamiętam jak sie usmiałam przy Torresowych serenadach

My dzisiaj bylismy z zakrystii po zaswiadczenie dla tz do chrztu chrzesniaka i zamówiliśmy msze dla Kacpra na urodziny, ksiądz nie chciał kasy za zaświadczenie- kazał sie pomodlic za Kościół zamaist płacic- bo to bardziej potrzebne I namawiał nas na jakas wspolnote rodzin...Ale chyba bezowocnie;p
Stary 2015-10-31, 04:08   #2154
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Aaa to o Nocy Swietojanskiej wiem, słyszałam. To jest akurat cos, co za moich czasów nie było już obchodzone ale mama zawsze miło wspomina jak chodzili nad rzekę puszczać wianki.

Demeter wespre Cię z tym Spice Girls mialam w podstawówce całą ścianę obklejona ich plakatami. Mało tego, prowadziłam zeszyt z wycinkami z gazet o nich pamiętam jak tata jeździł po całym mieście, bo w tv reklamowali jakaś gazetę z Emma na okładce i znalazł dopiero w 4 czy 5 kiosku. Dopiero teraz to doceniam. Przy tym jak mało miał czasu, latał za taką głupotą... Teraz jak o tym myślę, to przychodzi mi na myśl: żal.pl z drugiej strony zawsze to jakieś hobby heh lepsze to niż siedzenie przed kompem

Alliw o nie nie! Ja pamiętam ten obrazek z tamtego roku. Był po polsku i śmiałam się z niego albo nie pamiętasz albo śmiałam się w myślach

Despa ale fajnie, że przywolalas takie muzyczne wspomnienia. Son of the blue sky na żywo musiało być super
Kiedyś mialam fazę na Peggy Brown Myslovitz. Słuchałam w kółko po kilkanaście razy.
Do dziś łzy mi wyciska Piosenka księżycowa Varius Manx i Imię Deszczu Mafii.
Poza tym miło wspominam inne piosenki Varius Manx np Pocałuj noc, Ona ma siłę, zabij mnie, Dżem no i ONA Kiedy powiem.sobie dość, Znalazłam (Teraz już wiem),

---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ----------

No nie można też zapomnieć o.takich piosenkach mojego dzieciństwa jak Jesteś szalona, Majteczki w kropeczki, Bara bara bara, mydełko fa
Stary 2015-10-31, 07:16   #2155
klementyna1
Zakorzenienie

I disco relax w niedzielę przed kościołem...

U mnie też myslowitz, hey, swojego czasu Clostetkeler, t-love, a wczesniej jeszcze spice girls i bakstret bojs też, ale u mnie to Angelo z Kelly Family był na tapecie... ipiosenka An Angel
Stary 2015-10-31, 07:39   #2156
BYou
MBZ♥

Demeter u mnie szkoła ma imię Unii Europejskiej- jakbym była przeciwna to zostaje mi nauczanie domowe
Przedszkola: tęcza-teraz po dojściu pis-u do władzy nazwa niepoprawnai też mamy kubusia puchatka

Klementyna płacenia za zaświadczenia z kościoła to nigdy nie ogarnę
Nie zawsze jest wybór i czasem godzimy się na mniejsze "zło" bo walka w kilka osób z armią zwyczajnie się nie opłaca. Armia to przesada ale sporo jest osób, którym przeszkadza coś tam, jednak nie odezwą się.

Kwiatuszku ja pamiętam koncert Bacstreet Boysów na który bilety zdobył cudem mój tato także poświęcenie Twojego też rozumiem i doceniam

Alliw, dynia partyD

Disco polo nie mogę ścierpieć

Stary 2015-10-31, 08:54   #2157
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Klementyna nie mieliśmy Polsatu ale teściowa opowiadała, że zawsze z kościoła się spieszyli, bo dzieciaki chciały zdążyć na disco relax

Z Kelly Family zawsze miałam ubaw, bo siostra w tym blondynie była zakochana na zaboj

Byou ulala to się Tata postarał. backstreet boys też lubiłam ale bez szału. Nick był fajny i AJ a podobno ktorys z nich jest gejem ale nie pamiętam który
Stary 2015-10-31, 09:58   #2158
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
I jeszcze wciaz i nieustannie Depeche Mode
oo tak!
i dlatego jak doprowadzę się do porządku kupię sobie ramoneskę

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
jak to skąd? od ciebie, ode mnie...jak opodatkują duze sklepy i wprowadzą podatek bankowy, to za zakupy w Realu czy innym Carrfurze zapłacisz tyle co w osiedlowym sklepiku, a za prowadzenie konta w banku dasz nie 7 zł a 37. Ale 500 zł bedziesz miała zeby za to zapłacić, bo ja juz np nie
No to tak...
z opodatkowaniem marketów - proszę bardzo, lubię robić zakupy w osiedlowycha przynajmniej nie będę narzekać, że tam drogo :P (chyba, że podniosą ceny).
z bankiem - mam k0nto za 0zł z gwarancją, że nie będą wprowadzane opłaty
A tak serio to chyba tak źle nie będzie. Nie ma co tego PiSu tak demonizować. Mają wielką odpowiedzialność i nie wydaje mi się, że dla jednej kadencji będą rujnować Polskę i jej gospodarkę.

A mi się śmiać chce z tych rozmyślań halloween vs. JPII Nie wiem dlaczego Karol Wojtyła ma być zarezerowany tylko dla katolików, tylko tych zagorzałych ortodoksów . Przecież był po prostu dobrym człowiekiem i to powinno się liczyć. A nie, że Papież- wtedy od razu jedna strona się oburza, że niewierzący, niepraktykujący nie mają prawa w żaden sposób się utożsamiać z przesłaniem JPII, druga strona zaś nie wiedząc o nim nic prócz tego, że był głową kościoła katolickiego skreśla go na wstępie bo hołduje świeckości państwa. Nie róbmy z JPII świętszego niż jest (to raz - dla pierwszej strony) i spójrzmy na niego jak na człowieka, jak na autora całej masy mądrych słów i tekstów (to dwa - dla drugiej strony).

Terry Pratchett
Stary 2015-10-31, 10:26   #2159
BYou
MBZ♥

Szanuję Jana Pawła II ale nie umiem zapomnieć, że tak zamiatał pod przysłowiowy dywan sprawę pedofilii w kościele

Sorce boję się trochę rządów pis-u. Tego, że właśnie gdzieś będą musieli zabrać żeby dać 500 zł rodzinom. Tego, że tak na szybko chcą zlikwidować gimnazja-fanką tego tworu nie jestem ale uważam, że wszystko musi być rozłożone w czasie, żeby np wygaszać stopniowo. O kwestii in vitro z programu rządowego nie wspomnę. I powrotu do sprawy smoleńskiej, ich komisji, jedynych słusznych tez, pogorszenia stosunków międzynarodowych.

Umyłyśmy okna w dużym pokoju i zmieniłyśmy firanki-brawo my

Stary 2015-10-31, 10:30   #2160
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
A mi się śmiać chce z tych rozmyślań halloween vs. JPII Nie wiem dlaczego Karol Wojtyła ma być zarezerowany tylko dla katolików, tylko tych zagorzałych ortodoksów . Przecież był po prostu dobrym człowiekiem i to powinno się liczyć. A nie, że Papież- wtedy od razu jedna strona się oburza, że niewierzący, niepraktykujący nie mają prawa w żaden sposób się utożsamiać z przesłaniem JPII, druga strona zaś nie wiedząc o nim nic prócz tego, że był głową kościoła katolickiego skreśla go na wstępie bo hołduje świeckości państwa. Nie róbmy z JPII świętszego niż jest (to raz - dla pierwszej strony) i spójrzmy na niego jak na człowieka, jak na autora całej masy mądrych słów i tekstów (to dwa - dla drugiej strony).
Sorce, skąd wiesz, że był dobry?

Cytat:
Szanuję Jana Pawła II ale nie umiem zapomnieć, że tak zamiatał pod przysłowiowy dywan sprawę pedofilii w kościele
Zgadzam się!!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości