|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
|
|
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Do du.. z takimi koleżankami
masz za to nas :p
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wy to zawsze coś mądrego napiszecie
muszę jakoś to rozegrać bo TŻ się na mnie wścieka Też macie takie cyce nabrzmiałe wieczorem? |
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuska tylko domowe metody wchodzą w grę chyba... No i paracetamol. Jedz czosnek, cebulę, jak nie wchodzą to chociaż po troszeczku...
No i dużo leż, wygrzewaj się, pij ciepłe herbatki. Dobrze, że teraz, a nie np. rodzić w takim stanie... Dasz radę Koritsi, mi z dzisiejszego usg wychodzi 25 listopada, wtedy też jest pełnia, więc może faktycznie się spotkamy w Narutowiczu ![]() Widzę, że jest więcej chętnych na ten termin ![]() Ogolnie, nawet nie wiem co powiedzieć na tą Twoją przyjaciółkę. Ona była kiedyś normalna? Bo nie chce mi się wierzyć... Dobrze, że z Tobą wszystko ok
|
|
|
|
#3576 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie chyba żartujesz że się obraziła? !!! ! Kij jej w oko.
Halwaya pokaż dynie! Ja mam Halloween codziennie rano w lustrze ahahahah Aniqa duża dziewczynka No to super by było gdyby udało Ci się szybki poród )Fionka oczywiście że ejst różnica w miseczce Choćby ze względu na to że 80 jest szerszy xycek niż jak masz 75 Koritsi_a super ze wizyta udana !!! 2700 już? ! Ogólnie sup3r że po wizycie wszystko okej Ogólnie! To ty mój rocznik jesteś? ! )Ogólnie - naprawdę?! Weź tej kobiecie napisz czy ona jest zdrowa na umyśle. No wybacz... A ja wróciłam do domku. Ogarnęłam już dużo jeszcze czekam na zakupy z Tesco miały być 21-22 a mają jakieś opóźnienie i mogą być nawet o 23 30. Ale tz się zaoferował że poczeka. Mam nadzieję że będą wcześniej bo wielkie podpachy zamówiłam i worki do kosza na pieluchy i chemię.... Także chciałabym rozpakować je no tego :d haha Idę przekasic coś i pościel poswlec :F
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Adka dawalam wcześniej zdjęcie dyni
co was będę tak spamowac
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Adka no wygląda na to że Twój rocznik
|
|
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie widzę bo na fonie. Potem se zerknę bo kompa resetuje do ustawień fabrycznych bo inaczej by wylądował na ścianie
![]() Tylko nie mów że jeszcze jesteś z okolic wiosny?
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem w szoku bo znam twoje doświadczenia ze służbą zdrowia ![]() A co do kkoleżankito brak slow. O co tz sie wwścieka? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Kurde znowu nie widzę zdjęć :/ ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Dolinka oliwa albo pesto po podgrzaniu ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Fajnie ze macie daty ustawione, ale z drugiej strony ta niewiadoma jest taka ekscytujaca, przynajmniej dla mnie jako pierworódki
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka
dla mnie też była ekscytująca jako pierworodki.. dopóki nie mijały dni po terminie.. wtedy ekscytacja przechodziła w irytację
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie chciałam tego pisac ![]() Jakie miałaś opóźnienie?
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Dobdze ze nie jestescie na pato
historie straszne, dolujace i przerazajace olewactwo lekarzy.Przerozne diagnozy itp. Ja cukier mialam w normie- Dwa razy ponad 120 Takze zobaczymy. Moze jutro sie cos dowiem. I tak to oto.. |
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha bylam i stwierdzam ze, odpukać, moja ciaza przebiega wzorowo
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez w sumie nie moge nadzekac.
Tylko idioci ciagle cos wymyslaja
|
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Termin miałam na Halloween
po tygodniu pojechalam masaz szyjki macicy, ale zamknięta była, więc zero reakcji - umowili mnie na wywołanie 11.11 - urodziłam 13.11 nad ranem
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka TŻ zły że utrzymuję toksyczne znajomości i się wkurzam
Adka ja ze stycznia jestem Także mam nadzieję że i synek zaczeka do stycznia ![]() TŻ stwierdził że auto na szrot wezmą, bo wygląda na to że coś z geometria jest bo mi piszczy. Także nieźle mi kobita zaiwaniła. W ogóle nowe auto 2 tygodnie jeździ mówiła. W sumie i tak moje auto miało iść na złom wiosną
|
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Acapella to jakbyś zaczęła rodzic w tym terminie to daj znać
![]() Fionka przy pierwszy to inaczej sie podchodzi dla mnie to teraz duży komfort ze wiem kiedy będę rodzic i zarówno mąż jak i moja mama mogą zaplanować sobie nieobecność w pracy mąż to wiadomo żeby był przy porodzie a mama do opieki nad córka
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3590 |
|
Rozeznanie
|
Nie nadrobię was bo mam gości i tak.mi czas leci. Ale wiecie co???? Chyba u chirurga ba stole wyląduje zanim urodzę. Woreczek.....
Mam bóle brzucha nie związane z ciążą. Jadę na nospie ale pomaga chwilowo. Jak byłam na usg nerek to mi radiolog mówiła ze mam dużo małych kamieni i jak.się.dziecko przytuli to mogę mieć atak. No i pobolewa mnie.to. A po Wizycie ok szyjka bardzo długa zamknięta. Co prawda usg i nie zrobiła ale ok. Nawet w moczu bakterie tylko liczne. Hehhe bo dotychczas były bardzo liczne. |
|
|
|
#3591 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie dobrze z tymi bolami... Badał Cie jakiś lekarz poza ginekologiem? |
|
|
|
|
#3592 |
|
Rozeznanie
|
Wcześniej radiolog na usg mówiła. A wczoraj mówiłam gin to powiedziała ze te bole mogą być z tym związane.
Mam trzymać dietę beztluszczowa. Hehe bez cukru bez tłuszczu to już nie wiem co mi zostanie jeść. A i tak co chwile ciała ketonowe mi się pojawiają w moczu. No i od początku Ciąży tylko kg na.plusie. |
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie spod kroplowlki uzupelniajacej wody :p
Cukier sredni 110 wiec albo dieta albo inslina na noc O i tak to ![]() Aby dzis minelo i jutro i czesc :p Choc cos czuje ze wyjde we wtorek bo wiadomo jak to z poniedzialku
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i trzymam kciuki żeby się obyło bez insuliny tylko sama dieta. A powiedzieli że to cukrzyca?
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale jak norma do 120 niby a ja glownie 125 nawrt na czczo
Dwa razy 138 I pozdr ze sniadsniem :p
|
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
ACAPELLA rozumiem, dzięki ;* jakoś się postaram, chociaż gdyby nie te nudności, to na prawdę czulabym się dużo lepiej o szybciej do zdrowia mogłabym wrócić, bo więcej siły bym miała po jedzeniu ;/
Rodzic? Dziewczyno, ja wczoraj myślałam że umrę leżąc i nic nie robiąc na swoim łóżku, w życiu bym w takim stanie nie urodziła ;/ OGOLNIE na to Twoja koleżankę, to brak słów normalnie. Ja bym sobie ja dawno już darowala, wiadomo że z kobietą można inaczej niż z facetem pogadać, ale od czego masz nas, nie no żartuje, to nie to samo, ale ja jakbym miała się odkurzacz i słuchać takich rzeczy to wolałabym tej koleżanki nie mieć ;/ SYLWOHA na prawdę aż tak zle tam u nas? ![]() Obyś w poniedziałek jednak mogła się już pożegnać. WOJNIANN to z szyjka super, a co do tych kamieni to tyko nospe możesz brac?? Dostałas jakiś lęk na bakterie w moczu? Bry. Ja dzisiaj delikatnie lepsza noc mialam niż wczoraj, póki leki działały to nawet coś tam spałam, potem częściej się już budziłam, jak chodziłam do toalety to aż mnie trzeslo z zimna, bo w ogóle pierwszy raz taka spocona po nocy byłam, koszulka wilgotna, włosy, nawet prześcieradło, ale to chyba dobrze, żeby się tak wypocic. Kark mnie dalej mocno boki, po nocy szczególnie, aż ciężko mi nachylic głowę do dolu, ale oby jakos powoli przeszło. Tym sposobem raczej na żaden cmentarz się nie wybiorę, mimo że tak bardzo chciałam ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3597 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gin mówiła, że za miesiąc mała powinna być ok.1kg cięższa ![]() Cytat:
Cytat:
Wiem, że gin chce dobrze, tylko wiecie przez całą ciążę już mam dosyć grzebania tam na każdej wizycie no i nie ukrywam, że bałam się momentu ściągnięcia krążka, bo małe to nie jest...No to Mały już piękną ma wagę Jeju jak to blisko Też bym już chciała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przypomnij mi jaką Ty długość miałaś szyjki przy zakładaniu pessara? Cytat:
a raczej diablica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
A o cmentarzu to zapomnij, pogorszyłabyś tylko sytuację, a i tak już bardzo źle się czujesz. Pójdziesz jak wyzdrowiejesz ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- W ogóle to dzień dobry ![]() Idę się ogarnąć i zabieram się do robienia sałatki Później mam nadzieję, że już mąż wróci i pomoże mi przy sprzątaniu, bo chciałabym żeby mnie trochę odciążył, a ja nie lubię czekać w nieskończoność.
|
|
#3598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj witam skończonym 36 tygodniu!! Co raz gorzej mi się śpi z boku na bok co raz trudniej się przewrócić dalej mnie między łopatkami boli kręgosłup dzisiaj nawet z łóżka wyrzuciła moja poduszkę z mother Hood z którą cała ciążę przespalam a dzisiaj mnie denerwowala:/ Edytowane przez limonka_86 Czas edycji: 2015-10-31 o 08:58 |
|
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
) całą noc spałam od 23 Wojniann nie dobre informacje ![]() Będzie dobrze oby udali się bez operacji przed porodem Sylwoha cóż za śniadania !!same delicje !!! Sylwuska to wybierzesz się na cmentarz po świętach nie ważne kiedy ważne pamiętać Ja wstaje i do pracy TŻ dzisiaj w ramach wolnego kończy sypialnie i szafę bp mieli to robić w trakcie remontu ale remont odwołany narazie więc jutro może rozłożenie kołyskę!
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj raczyłam bułką z awokado i pomidorem ![]() Zaraz jadę na zakupy.. TZ poszedł do pracy żeby w grudniu mieć dzień więcej wolnego (bo ma aż 20 dni urlopu z czego 13 już wykorzystane), także nudno samej w sobotę:p O dziwo dzisiaj i wczoraj nie miałam w nocy problemów z przekrecaniem się z boku na bok. Niepokojące:p Wczoraj rozmawiałam z mamą o porodach- moje dwie siostry urodziła od razu po wejściu do szpitala (bali się, że urodzi w windzie) i tak się zastanawiam czy mi też tak łatwo pójdzie czy po prostu moja mama ma taki wysoki próg bólu (a ma bardzo wysoki), że jechała do szpitala jak juz była fazie parcia:p |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

masz za to nas :p
muszę jakoś to rozegrać bo TŻ się na mnie wścieka
No i dużo leż, wygrzewaj się, pij ciepłe herbatki. Dobrze, że teraz, a nie np. rodzić w takim stanie... Dasz radę

Do Ciebie również. Co do krążka to na pewno nie zdjęła Ci go na złość tylko wszystko dla Waszego dobra