Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-18, 12:27   #601
kindzia1984
Wtajemniczenie

Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Witam mężatki

Cytat:
Napisane przez natasha23 Pokaż wiadomość
ja wczoraj sie obroniłam jeszcze tylko półroczny staż i bede mieć prawo wykonywania zawodu
Gratululacjony
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Zadzwonili do mnie z tej firmy i chcą mnie do pracy tak ostatecznie na 100%
Teraz ja muszę się zastanowić czy chce tam pracować...
Super wiadomość
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
a że wtrącę: planuje któraś z Was doktorat? Ja dostałam inspirację z pracy, ale się waham, czy podołam: praca, dom i jeszcze doktorat na mojej głowie, nie brzmi to optymistycznie.
Ja bym chętnie zrobila, ale nie wiem czy wydolilibyśmy finansowo a poza tym duży sukces to utorowana droga. Zobaczymy czy wypromuje mi promotorka moja pracę mgr
Wow mąż doktoracik ale fajniusio
Cytat:
Ja planuję, jak zrobię mgr
Eh... w piątek idę rozmawiać z HRem w tamtej firmie o tzw. szczegółach i konkretach
Mąż się strasznie cieszy i ma nadzieję, że wszystko będzie ok i pójdę tam do pracy, bo mojej obecnej pracy niecierpi - ani zasad na jakich pracuję, ani samej firmy i dostaje pasji jak tylko coś opowiadam, więc bardziej mu się podoba, że znalazłam coś innego, niż mi samej Kochany Mój.

Poza tym dzisiaj kolejny dzień mojej grypy i ledwo żyję... nie dość, że nie mogę ćwiczyć ani diety trzymać, czuję się się wielka, rozmemłana i w ogóle okropna. Wczoraj nie gardło mi padło i ledwo chrypałam Więc Mąż zabronił mi się odzywać, bo... struny głosowe mam oszczędzać
Dobra, poskarzyłam się i koniec tego bełkotu
Wracaj do zdrówka. Ja jak mnie choróbsko łapało to miodzio z mleczkiem i czosnek. A teraz zrobiłam sobie cebulkę zasypaną cukrem, pyszniutki syropek domowej roboty. Polecam
Cytat:
Napisane przez kulbit Pokaż wiadomość
bardzooooooooooooooooo
Fajniusio, że wypoczełaś

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 16:25   #602
Taverney
Zakorzenienie

Kulbit, Ty szczęściaro
A mnie złapała grypa, ale jak na złość nie mogę wziąć zwolnienia
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 17:02   #603
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia1984 Pokaż wiadomość
Fajniusio, że wypoczełaś
Oj Kindziu wypoczełam bardzooooooooo - cisza sppokój, piekne widoki jak okiem sięgnąć, mąż przy boku, cóż więcej mi potrzebne do szczęścia

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
Kulbit, Ty szczęściaro
A mnie złapała grypa, ale jak na złość nie mogę wziąć zwolnienia
Jaka tam szczęściara, już po urlopie przecież
A mojego męża tez dopadła grypa.. 2 ostanie dni urlopu leżał z temeratura powyżej 39.. biedaczek

Ale poza tym było cudownie Zobaczyliśmy pare ładnych górek Łazilismy poniżej 2 tys. Po pierwsze póki co jesteśmy raczej poczatkujący a poza tym powyżej 2 tys leżał śnieg, a na chodzenie w śniegu trzeba mieć odpowiednie przygotowanie
I złapaliśmy mega bakcyla na zdobywanie kolejnych szczytów
Oj jak mi się nie chciało stamtąd wraćać..

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 19:03   #604
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dziewczyny, chyba śnię! Połowa września, a tu epidemia grypy
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 22:09   #605
aaneczka
Zadomowienie

Dziewczyny już w sobotę mój Wielki Dzień i zastanawia mnie jedna rzecz- pomyślałam sobie, że spytam Was o radę, no bo kto ma wiedziec, jak nie Wy . Może wyda Wam się moje pytanie śmieszne, ale chcę się przygotować na każdą ewentualność. Wiadomo jakie są prognozy na sobotę- zastanawiam się nad tym, czy jak będzie np. padał deszcz, a ja będę miała wsiąść do samochodu to nie zabrudzę sobie sukienki . No bo jeśli usiądę tak, jak normalnie siadam, to tył sukni będzie mi leżeć na podłodze, a jak podniosę suknię do góry- to czy się nie pogniecie??? Poradźcie, jak jest najlepiej

aaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-18, 22:44   #606
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja się tym kompletnie nie przejmowałam i chyba dobrze, bo nikt i tak nie zauważył, czy suknia jest pognieciona.
Stary 2007-09-19, 09:02   #607
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny już w sobotę mój Wielki Dzień i zastanawia mnie jedna rzecz- pomyślałam sobie, że spytam Was o radę, no bo kto ma wiedziec, jak nie Wy . Może wyda Wam się moje pytanie śmieszne, ale chcę się przygotować na każdą ewentualność. Wiadomo jakie są prognozy na sobotę- zastanawiam się nad tym, czy jak będzie np. padał deszcz, a ja będę miała wsiąść do samochodu to nie zabrudzę sobie sukienki . No bo jeśli usiądę tak, jak normalnie siadam, to tył sukni będzie mi leżeć na podłodze, a jak podniosę suknię do góry- to czy się nie pogniecie??? Poradźcie, jak jest najlepiej
tylko spokojnie!!!

u mnie nieźle lało - miałam mokrą sukienkę, fryzurę (to był koszmar) ale ... zupełnie się tym nie przejełam. Bo co można było zrobić? Ewentualnie zepsuć sobie humor.
Jak będziesz szła podnoś kieckę, żeby nie szurała po ziemi, a to że się zgniecie .. musiałabyś się w ogóle nie ruszać żeby była w idealnym stanie. Tak czy tak się zgniecie jak będziesz co chwilę siadać i wstawać.
Masz się dobrze bawić - to jest najważniejsze. Głowa do góry

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 09:41   #608
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
tylko spokojnie!!!
Dokładnie! Nie możesz pozwolić na to, aby myśl, że mozesz pognieść sukienkę zepsuła Ci taaakie dzień. Najważniejsze abyś cieszyła się tym dniem, a nie nim zamartwiała!
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 10:20   #609
SoNeRa
Zakorzenienie

ten dzien jest najwazniejszy i nic nie moze go zepsuc.
Dziewczyny czy ktoras z Was miala okres w dzien slubu?jesli tak to jak sobie radzilyscie bo mnie to czeka;(
Stary 2007-09-19, 12:31   #610
kindzia1984
Wtajemniczenie

Ja miałam suknie z niemnocego się materiału więc problem z głowy. Ale nie ma się co przejmować bo to ma być najpiekniejszy dzień w życiu 9no jeden z najpiekniejszych ).
Ja wyliczyłam sobie datę, zeby tylko okresu nie dostać i udało się bo mam regularne cykle więc z roczną datą do przodu mogłam sobie śmiało wybrać sobotę bez @
Ale jak już to radziłabym tampona to najlepsza metoda w taką uroczystość

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 18:45   #611
aaneczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
tylko spokojnie!!!

Obiecuję, że będę się dobrze bawić i nie myśleć o sukience . A po ślubie- chyba przyjmiecie kolejną szczęśliwą mężatkę do swojego grona

aaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-19, 22:39   #612
Pomidora
Zakorzenienie

Talking Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Hej Wszystkim Mężatkom
Niedawno obchodziłam pierwszą rocznicę ślubu, a mam wrażenie, że TEN DZIEŃ był dopiero wczorajCzy ze mną jest coś nie tak czy to czas jakoś tak szybko leci?Wczoraj szczęśliwa panna młoda, dziś jeszcze szczęśliwsza żonkaBuziaki dla wszystkich Mężatek
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 08:33   #613
hihi
Zakorzenienie

Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim Mężatkom
Niedawno obchodziłam pierwszą rocznicę ślubu, a mam wrażenie, że TEN DZIEŃ był dopiero wczorajCzy ze mną jest coś nie tak czy to czas jakoś tak szybko leci?Wczoraj szczęśliwa panna młoda, dziś jeszcze szczęśliwsza żonkaBuziaki dla wszystkich Mężatek
Mi z Mężem czas mija zawrotnie szybko, mówiąc zarówno w kontekście pojedynczego dnia, który mija w mgnieniu oka, jak i w dłuższym okresie czasu.
A szczęśliwa z każdym dniem bardziej. Pamiętam, jak się ślubu doczekać nie mogłam, a teraz już nie mogę uwierzyć, że tak szybko jest po...

Cytat:
Napisane przez aaneczka Pokaż wiadomość
Obiecuję, że będę się dobrze bawić i nie myśleć o sukience . A po ślubie- chyba przyjmiecie kolejną szczęśliwą mężatkę do swojego grona
Oczywiście, że przyjmiemy, tym bardziej, że każda szczęśliwa osoba więcej to lepoej dla nas!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-09-20 o 14:01 Powód: post pod postem
Stary 2007-09-20, 09:07   #614
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi z Mężem czas mija zawrotnie szybko, mówiąc zarówno w kontekście pojedynczego dnia, który mija w mgnieniu oka, jak i w dłuższym okresie czasu.
A szczęśliwa z każdym dniem bardziej. Pamiętam, jak się ślubu doczekać nie mogłam, a teraz już nie mogę uwierzyć, że tak szybko jest po...
Oj tak, czas pędzi jak zwariowany Niedawno koleżanka przyjechała prosić na wesele i taka podekscytowana mówi, że to już nie cały miesiąc a ja w tym czasie zdałąm sobie sprawę, że niedługo u mnie to juz będzie 2 lata po ślubie....

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 13:24   #615
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A propos czasu. Właśnie liczę ostatnie godziny do końca pracy - jeszcze półtorej godziny i wolne! Ponownie zjawię się w pracy 8 października
Stary 2007-09-20, 13:29   #616
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
A propos czasu. Właśnie liczę ostatnie godziny do końca pracy - jeszcze półtorej godziny i wolne! Ponownie zjawię się w pracy 8 października
Super! Żebyś wypoczęła! Jak ja zazdroszczę ( - autobiczowanie!) wszystkim, którzy mogą mieć wolne
Stary 2007-09-20, 14:02   #617
Taverney
Zakorzenienie

a mnie dzisiaj szef wygodnił z pracy, bo chrząkam i smarkam
a w niedzielę wyjazd na szkolenie i nie mogę być chora
zrobiłam tylko szybkie sprawozdanie i jestem w domu, ale czuję się, jakby walec po mnie przejechał...mam nadzieję, że się do niedzieli wykuruję
Stary 2007-09-20, 14:10   #618
kulbit
Zakorzenienie

A ja siedze jak na szpilkach i denerwuję sie.. Moj mąż rozchorował się na koniec naszego urlopu, sądziliśmy że to grypa.. ale chyba nie Dziś w pracy miał pewnie objawy (nie chce o tym pisac tu publicznie..) i teraz pojechał do lekarza... Strasznie się martwię

Stary 2007-09-20, 14:16   #619
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
A ja siedze jak na szpilkach i denerwuję sie.. Moj mąż rozchorował się na koniec naszego urlopu, sądziliśmy że to grypa.. ale chyba nie Dziś w pracy miał pewnie objawy (nie chce o tym pisac tu publicznie..) i teraz pojechał do lekarza... Strasznie się martwię
Trzymam kciuki, bo wiem co czujesz. Mój Mąż ma poważne problemy ze zdrowiem i czasami odchodzę od zmysłów ze strachu o niego i to, czy mu cos się nie stanie... A on dodatkowo jeszcze twierdzi, że jest dla mnie obciążeniem taki chorutki. Czasami po prostu sił brak...
Stary 2007-09-20, 14:31   #620
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki, bo wiem co czujesz. Mój Mąż ma poważne problemy ze zdrowiem i czasami odchodzę od zmysłów ze strachu o niego i to, czy mu cos się nie stanie... A on dodatkowo jeszcze twierdzi, że jest dla mnie obciążeniem taki chorutki. Czasami po prostu sił brak...
bardzo wspólczuje.. wiesz mój mąż jest generalnei zdrowy (poza grypkami raz na jakiś czas). Człowiek nie myśli o zagrożeniach, chorobach, bo po co na zapas sie zamartwiać.. Dopiero jak coś poważnego wynika.. ogarnia nas strach

Stary 2007-09-20, 14:36   #621
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo wspólczuje.. wiesz mój mąż jest generalnei zdrowy (poza grypkami raz na jakiś czas). Człowiek nie myśli o zagrożeniach, chorobach, bo po co na zapas sie zamartwiać.. Dopiero jak coś poważnego wynika.. ogarnia nas strach
Mój Mąż ogólnie niby zdrowa osoba, ale ma konkretne dolegliwości, z którymi raczej nic nie da się zrobić... Dodatkowo jest osobą, z dużą wiedzą na temat organizmu ludźkiego, bo ma kurs ratownika medycznego oraz wodnego (takie ma zainteresowania...), więc wszystko widzi w ciemnych kolorach i wszędzi widzi zagrożenie (nawet tabletek nie mogę łykać po kilka, bo ma przed oczami wizję mnie krztuszącej się i duszącej ) i jest świadomy zagrożeń.
Stary 2007-09-20, 14:45   #622
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Mąż ogólnie niby zdrowa osoba, ale ma konkretne dolegliwości, z którymi raczej nic nie da się zrobić... Dodatkowo jest osobą, z dużą wiedzą na temat organizmu ludźkiego, bo ma kurs ratownika medycznego oraz wodnego (takie ma zainteresowania...), więc wszystko widzi w ciemnych kolorach i wszędzi widzi zagrożenie (nawet tabletek nie mogę łykać po kilka, bo ma przed oczami wizję mnie krztuszącej się i duszącej ) i jest świadomy zagrożeń.
Z jednej strony to dobrze, że ma szerszą świadomośą niż "zwykły" człowiek, z drugiej strony taka świadomośc potrafi szybką zmienić się w złowieszcze przewidywanie wszystkiego co najgorsze..

Stary 2007-09-20, 14:46   #623
Venua
Raczkowanie

GG do Venua
Lightbulb Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Dziewczyny, a czy któraś z Was ma tak jak ja? Chodzi mi o to, że już 4,5 roku jesteśmy razem, ponad dwa lata po ślubie, trzy jak ze sobą mieszkamy, a wszyscy znajomi wciąż nas traktują jak single. Na początku wsyzstko było ok, można było zrozumieć,że ciężko niektórym się przestawić, ale czasami (już teraz) przykro się robi, gdy dzwoni do mnie np koleżanka, bliska koleżanka i pyta czy może DO MNIE przyjechać, czy JA nie mam nic przeciwko, czy U MNIE to i tamto.... próbowałam delikatnie nie raz dać znajomym do zrozumienia, że to jest NASZE mieszkanie, ze teraz jesteśMY MY, że MY to i tamto, czyli, że nie jestem tu sama i dla nas małżeństwo to jak jedność Niestety wciąż się to samo powtarza, tak jakby mój mąż nie istniał. I nie chodzi o to, że go nie lubią, bo bardzo lubią, tylko tak jakoś pomijają go ciągle
Nie wiem już jak tłumaczyć znajomym, że gdy tak tego słuchamy to jest nam nieprzyjemnie

"burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie"

"Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"

"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą"

Venua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 14:54   #624
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Venua Pokaż wiadomość
I nie chodzi o to, że go nie lubią, bo bardzo lubią, tylko tak jakoś pomijają go ciągle
Nie wiem już jak tłumaczyć znajomym, że gdy tak tego słuchamy to jest nam nieprzyjemnie
Uuuuuu.... Nigdy się nie zdarzyła sytuacja "przypominania". Niektórym na początku wymykało się, że do mnie albo do Męża, że któreś z nas na piwo, ale bardzo szybko zrozumieli, że albo zaproszą NAS albo niech nie dzwonią, albo przychodzą do NAS albo niech nie przychodzą. Bo nawet jeśli moja koleżanka przychodzi do mnie na przysłowiową kawkę, to ja mieszkam z Mężem, który nie musi miec ochoty na gości, a dom jest nasz.
Dziwne to u Ciebie, bo długo juz jesteście razem, więc powinno wejść w nawyk znajomym mówienie o Was jako jedności.
Nawet rodzice mojego Męża, od razu gdy dowiedzieli się, że to "coś poważnego" mówili o nas jako parze i nie pomijali mnie.
Wydaje mi się, że to troszkę brak szacunku, ale może przewrażliwiona jestem?

Cytat:
Z jednej strony to dobrze, że ma szerszą świadomośą niż "zwykły" człowiek, z drugiej strony taka świadomośc potrafi szybką zmienić się w złowieszcze przewidywanie wszystkiego co najgorsze..
kulbit jak mówię, mu w żartach, że złorzeczy albo kracze, to skituje to uwagą, że "przewiduje, aby zapobiegać, bo nie chciałby wozić mnie w środku nocy na pogotowie" itd...
Stary 2007-09-20, 17:57   #625
zuzaneczka
Zakorzenienie

Venua dziwnie, u mnie tak nie ma,
zawsze padają pytania "co u was", zarówno wśród znajomych jak i rodziny, nawet jak TŻtowi zdarzyło się odwiedzić niespodziewanie dalszą rodzinę bo był przejazdem w okolicy od razu padły pytania dlaczego przyjechał beze mnie. Po prostu stanowimy jedność

może w Twoim przypadku traktują Was tak jak przed ślubem bo mieszkaliście razem wcześniej, odruchowo padają takie pytania jak wtedy kiedy byliście singalmi,
może powinnaś odpowiadać "u NAS w porządku" a w sprawie przyjazdu w odwiedziny to że skonsultujesz z mężem? Znajomi powinni się wychować

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 18:23   #626
Taverney
Zakorzenienie

u mnie też tak nie ma, praktycznie od początku funkcjonujemy jako MY i zaprasza się i wpada do nas razem. Chyba, że jakieś osobne wyjścia, ale wtedy zawsze kurtuazyjnie pada pytanie, czy żona/mąż nie ma nic przeciwko.
Stary 2007-09-20, 19:12   #627
Pomidora
Zakorzenienie

Przykra sprawaMy byliśmy od samego początku jako MY bo zostaliśmy podstępnie zesfatani przez moją psiapsiółkę i mieliśmy to samo towarzystwo na studiach, które poznało nas jako NAS. Radzę chyba tylko w kółko powtarzać NAS, MY itd. to może się przyzwyczają.
A ja siedzę na tykającej bombie zegarowej, bo od początku października powinnam mieć urlop, ale koleżanka z pracy chce się zwolnić, a jak jej nie będzie to nici z urlopuRozpacz po prostu
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-20, 19:31   #628
Moniska84
Raczkowanie

Podczytuję Was prawie na bieżąco, ale jestem taka padnięta jak wróce z pracy, że nie mam checi nawet pisac.
Tak w skrócie to w sierpniu miałam wypadek samochodowy ale szczęśliwie nic mi się nie stało.Codziennie jeżdzę do pracy 40 km w jedną stronę i jak wracam do domu to padam na twarz A we wtorek jeszcze na 4 dni na szkolenie muszę jechać, a atmosfera w pracy nie do wytrzymania przez mojego kolegę ze studiówLudzie są podli i tylko myślą jak się nie narobić...
Moniska84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-21, 11:15   #629
SoNeRa
Zakorzenienie

ojeju biedactwo glupio w takiej atmosferze pracowac no ale co poradzic trzymaj sie
Stary 2007-09-21, 11:49   #630
Venua
Raczkowanie

GG do Venua
Post Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Dzięki dziewczyny, co prawda staram się zawsze nacisk brać na MY gdy odpowiadam komuś na pytanie w którym dźwięczy ciągle TY, ale chyba muszę , tak jak radzicie, być bardziej stanowcza i konsekwentna ...
Może tez powodem jest fakt, ze pochodzimy z dwóch krańców Polski i wcześniej mojego męża nikt nie znał, aż do czasu, gdy zaczęliśmy się spotykać ... nie wiem sama.
Ściskam Was Cieplutko !!!

Moniska84 - przykro mi bardzo z powodu tego wypadku i atmosfery w pracy, może przydał by Ci się jakiś porządny urlopik ?
Buziaki!!!!

"burze sprawiają,że dąb głębiej zapuszcza korzenie"

"Nie idź za mną,bo nie umiem prowadzić.Nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć.Idź po prostu obok mnie"

"Jestem żoną,kucharką,sprzątaczką ,praczką...o byłabym zapomniała-i kobietą"

Venua jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości