|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Myślę dokładnie tak samo. Nie wyobrazam sobie ewentualnego szycia krocza z włosami...
|
|
#2642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam ze sklepu, ludzi tyle, że szok A ja biedna poszłam po cebulę tylko do obiadu i się musiałam ostać w kolejce, bo ludzie całe wózki mieli i nikomu nie przyszło do głowy żeby mnie przepuścić Dobrze, że nawet bardzo słabo mi się nie robiło i po rozpięciu kurtki i bluzy dałam dzielnie radę ![]() Idę zaraz rosołek wstawię żeby pyrkał i się za porządki biorę
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wtedy teraz już nie, na początku swędziało, ale chyba się skóra przyzwyczaiła, za to jak mam właśnie takie na kilka mm to już tragedia
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem jakaś niedelikatna. Nigdy nie miałam podrażnienia i żadnej infekcji, a golę na zero odkąd pamiętam
mam nadzieję, że teraz w ciąży nie nadrobię
|
|
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba już taka moja dziwna uroda..
|
|
#2647 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry weekendowo Mamusie
![]() My juz od 6 na nogach, byliśmy na otwarciu sklepu dziecięcego, staliśmy godzinę w kolejce, ale przynajmniej udało sie złapać nianie elektroniczna Avent w przystępnej cenien teraz jak na sobotę przystało, pranie, sprzątanie, gotowanie, itp jutro jedziemy oglądać kołyskę do naszej sypialni, zobaczymy
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już ogarnęłam kuchnie, poskładałam pranie, starłam wszędzie kurze. Czekam aż TŻ weźmie się za sprzątanie łazienki.
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie pranie się pierze, jeszcze jedno czeka w kolejce, wszędzie poodkurzane, podłogi pomyte, gary też. Rosołek pyrka sobie powolutku, zostało tylko umyć WC i w łazience ale to już na TŻta czeka
A ja mam czas dla siebie
|
#2651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wybór jest tak szeroki, że na każdy gust coś się znajdzie ![]() ja właśnie gotuję makaron bo wymyśliłam makaron z jabłkami na obiad jakoś na ryż nie mam chęci, później pewnie wyprawa na cmentarz żeby coś ogarnąć trochę i ani się człowiek obejrzy a już będzie wieczór... spokojnej soboty wszystkim |
|
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
A jak mam znów wysypkę. Na razie małą i na jednej stronie policzka. Chyba po wczorajszej szklance kakao
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie. Mikołaj pozostaje Mikołajem
3-krotnie potwierdzone wiec nie moze być inaczej. Chłopak dzis ładnie pozował dla pani doktor, nawet płytkę dostaliśmy. Wszystko w jak najlepszym porządku poza jednym szczegółem. Cukrzyca ciążowa.... Zrobiłam krzywa za wcześnie wiec juz po ptakach. Dziękujemy wszystkim ciociom za trzymane kciuki
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A nie mówił Ci nikt wcześniej kiedy powinnaś zrobić krzywą? Ja mam dokładne zalecenie od którego dnia mogę iść A co do cukrzycy to wdrożysz dietę i będziesz mierzyć cukier i będzie ok. Dostałaś zalecenia co do jedzenia? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Co ta ciąża ze mną robi, zjadłam całą bagietkę z Lidla ![]() i jakbym miała coś pod ręką to pewnie bym jeszcze wciągnęła ![]() nie poznaję się dziś..
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
Mi zostały jeszcze podłogi do ogarnięcia i koniec:P
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie robiłam krzywej, lekarz powiedział, że jest czas
zmotywowalam się do pracy, ogarnęłam kuchnie, idę coś z łazienką zrobić
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Sowa super, że z dzieckiem wszystko dobrze
|
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę robić od ostatniego dnia 24(23 t + 6d) tygodnia dopiero
powinnam iść tydzień wcześniej na comiesięczną toxo, ale właśnie kazała mi gin poczekać tydzień żeby się dwa razy nie kłuć Tak teraz czytam że najlepiej między 24 a 28 tygodniem krzywą robić
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
Aleee mnie TŻ denerwuje.
biednego jaśnie Pana zagoniłam do roboty. do mycia podłóg nalał do wiadra tyle wody, że prawie się wylewało i obrażony, bo mu zwróciłam uwagę. bo przestał się do mnie odzywać i myje podłogi z taką siłą, że zaraz mopa połamie.
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Idę wstawić ostatnie już pranie i pyknę sobie jeszcze jedną herbatkę, tym razem owocową
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mówią, że to kobiety mają humory i ciężko je zrozumieć![]() gorzej jak połamie faktycznie, bo wtedy i tak na pewno będzie to Twoja wina ![]() ![]() Postanowione, dziś maluję paznokcie
|
|
#2665 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
witam się w 23 tygodniu Cytat:
Miałam taki czas, że ciągle łapałam potworne infekcje kobieta w aptece poleciła mi Iladian tabletki i jak ręką odjął Gratuluję udanych wizyt ![]() Ja się umówiłam na godz.18, 3 listopada, już nie mogę się doczekać Nie wiem jak u was ale u mnie dzisiaj straaasznie zimno â a taka pogoda cudowna miała być
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-10-31 o 13:33 |
|
|
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam to uczucie kiedy mieszkanie się błyszczy.. najchętniej wcisnęłabym pauzę chociaż na jakiś czas żeby nacieszyć oko.. niestety codziennie powtórka z rozrywki bo tu kurz, tam plamka..
Drażni mnie to, że to nie moje mieszkanie i dbanie o nie nie sprawia mi takiej przyjemności jak dbanie o własny dom. Tak bardzo chciałabym być już w swoim domku ![]() Jadę dziś do prababci. Mężuś przywiózł mi od teściowej kawał mojego ulubionego ciasta Co do bożeny to u mnie zawsze w ruch idzie maszynka i pianka do golenia okolic intymnych, a po zabiegu psikam lekko octeniseptem i smaruję sudocremem i żadne stany zapalne się nie robią w pierwszej ciąży dawałam radę robić to sama do dnia porodu bez lusterka, po prostu na wyczucie ![]() Cytat:
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu wzięłam prysznic i zrobiłam sobie płatki z mlekiem. Dzisiaj bez obiadu, bo na 16 idziemy do TŻ siostry.
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyszne łazanki mi wyszły, całą michę zjadłam
|
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałyscie o płytkach, ja wszedzie gdzie mam terakotę to drewnopodobną i ubostwiam ją odkurzamy i myjemy podłogi 2x w tygodniu i nie widać syfu a w wynajmowanym mieliśmy jasne blyszczace kafle, non stop był dywan z moich włosów.Zawiozłam rano meża na silownię i skoczylam do sh. Kupilam za 3 dychy wełniany plaszcz zimowy Zrobiłam pranie, wstawiłam drugie, tż ma rozwiesić a ja czekam na koleżankę i jedziemy na zakupy. W naturze dobre promocje ![]() Co do depilacji to ja nie mam z tym problemu, brzuch jest jeszcze na tyle mały że nie przeszkadza. A potem na czuja maszynką albo kremem. Nie wyobrażam sobie brać do pomocy tż albo chodzić z bobrem bo nie toleruję najmniejszego nawet zarostu
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-10-31 o 13:57 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

jak wygole do zera 

jutro jedziemy oglądać kołyskę do naszej sypialni, zobaczymy

3-krotnie potwierdzone wiec nie moze być inaczej. Chłopak dzis ładnie pozował dla pani doktor, nawet płytkę dostaliśmy. Wszystko w jak najlepszym porządku poza jednym szczegółem. Cukrzyca ciążowa.... Zrobiłam krzywa za wcześnie wiec juz po ptakach. Dziękujemy wszystkim ciociom za trzymane kciuki 
biednego jaśnie Pana zagoniłam do roboty.
kobieta w aptece poleciła mi Iladian tabletki i jak ręką odjął