Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-30, 19:39   #1831
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

witajcie laseczki miałam mnóstwo pracy i teraz mam chwilę do Was zajrzeć. Ja z mężem jesteśmy po ślubie 4 mieś znamy się od 2006
Robię od 3 dni z rzędu czyli od 12 dnia cyklu testy owu i tylko 1 kreska, już się pogodziłam z tym, że będę mieć problemy z ciąża itp będę testować jeszcze parę dni ale na cud nie liczę. Myślicie, że jak pójdę do gina i powiem mu, że robiłam testy owu i nic nie wykryły to zrobi mi jakieś badania na owu? Czy w ogóle mam ouw?

Co do imion to ja bym chciała Lilianę, ale TŻ sie nie chce zgodzić z męskich to może Szymon, ale męskie to mi się wcale nie podobają :P
TŻ chce Natalię ale mi się średnio podoba

a jak się pytałam rodziców dlaczego wybrali moje imię to mi powiedzieli, że dopasowywali do nazwiska, które miałam długie a teraz po ślubie mam krótkie imię i krótkie nazwisko

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-10-30 o 19:43
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 19:56   #1832
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Witaj

Ja z moim TŻ jestem już kupę czasu - 10 lat w tym 3 po ślubie

Nie martw się, najważniejsze że wiesz że to masz i że musisz to kontrolować

Też się boję ich badać, a jak już to robię to szybko, żeby nic nie znaleźć

Witaj

To jest po prostu anbeliwibl co się dzieje przed świętami w sklepach, dzicz pieruńska

Ja mam Lenę małpy jedne ale to dlatego że do porodu nie mogliśmy dojść do porozumienia w tej sprawie, i na szybko w szpitalu jedyne imię jakie mi pasowało do mojej okruszynki to właśnie Lenka

Chłopca chcę Stasia, a jeśli będzie kolejna dziewuszka, to Pola, Blanka albo nie wiem

Najlepsze zestawienie które słyszałam - Mirabella Szczotka

Ale refundowane jest zwykłe usg, nie genetyczne prawda??

Piszę z telefonu-pozdro szejset

W ciąży masz prawo do 3 usg normalnie na fundusz. Wiem, że są lekarze, którzy mają w gabinecie usg i robią częściej, ale to już lekarza dobra wola. Usg genetyczne to po prostu bardzo dokładne badanie usg badające określone pomiary.

U mnie było tak, że na każdej wizycie miałam krótkie usg, żeby podejrzeć synka, ocenić szyjkę itp. Te ważne usg robił mi mój gin prowadzący, ale wyznaczał mi wtedy dzień, kiedy przyjmował w gabinecie z najlepszym sprzętem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:20   #1833
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam Lenę małpy jedne�� ale to dlatego że do porodu nie mogliśmy dojść do porozumienia w tej sprawie, i na szybko w szpitalu jedyne imię jakie mi pasowało do mojej okruszynki to właśnie Lenka ��

Chłopca chcę Stasia, a jeśli będzie kolejna dziewuszka, to Pola, Blanka albo nie wiem ��

Najlepsze zestawienie które słyszałam - Mirabella Szczotka ��

No przecież nie Twoja wina, że wszyscy zgapili imię twojej córkiMi się Lena podoba acz od chyba 2-3 lat jest w top 10 imion żeńskich. Monika też ładne imię a nie spotkałam się ostatnio z nim u małego dziecka. Przemyślcie to Nie dość że ładne to jeszcze tradycyjnie i międzynarodowe - w każdym języku jest odpowiednik Moniki

A jak byście nigdy dziecku na imię nie dały?? Oczywiście tak rozrywkowo - i nie obrażamy się jak coś .
Dla mnie najgorsze imię dla dziewczynki to Amanda a chłopca osławiony już Brajan i Justin .

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
W ciąży masz prawo do 3 usg normalnie na fundusz. Wiem, że są lekarze, którzy mają w gabinecie usg i robią częściej, ale to już lekarza dobra wola. Usg genetyczne to po prostu bardzo dokładne badanie usg badające określone pomiary.

U mnie było tak, że na każdej wizycie miałam krótkie usg, żeby podejrzeć synka, ocenić szyjkę itp. Te ważne usg robił mi mój gin prowadzący, ale wyznaczał mi wtedy dzień, kiedy przyjmował w gabinecie z najlepszym sprzętem.

A co ile średnio się do ginekologa chodzi w ciąży ? raz w miesiącu ?

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-10-30 o 20:22
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 20:30   #1834
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
No przecież nie Twoja wina, że wszyscy zgapili imię twojej córkiMi się Lena podoba acz od chyba 2-3 lat jest w top 10 imion żeńskich. Monika też ładne imię a nie spotkałam się ostatnio z nim u małego dziecka. Przemyślcie to Nie dość że ładne to jeszcze tradycyjnie i międzynarodowe - w każdym języku jest odpowiednik Moniki

A jak byście nigdy dziecku na imię nie dały?? Oczywiście tak rozrywkowo - i nie obrażamy się jak coś .
Dla mnie najgorsze imię dla dziewczynki to Amanda a chłopca osławiony już Brajan i Justin .

ja bym nigdy nie dała Ania, Basia, Kasia, Julia, Zuza ( zbyt popularne ), Bruno, Borys, Sonia, Sara ( jak dla psa bynajmniej mnie się tak kojarzy ) , Dastin i inne tego pochodzenia, Łukasz i pewnie wiele innych imion. Ja mam tak, że imiona mi się strasznie kojarzą z ludźmi i jak kogoś nie lubię lub mi zaszedł za skórę to odrazy źle mi się imię kojarzy ale jednego jestem zdania, imie musi współgrać z nazwiskiem.

aa i jeszcze musi być ładne zdrobnienie np.Magdalena, Magda, Madzia

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-10-30 o 20:36
Stary 2015-10-30, 20:53   #1835
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Jak nic się nie dzieje, to tak. Ja chodziłam co 3 tygodnie, w końcówce co dwa. Ale ja byłam po in vitro i mega panikowałam o wszystko, lekarz chyba to robił dla aspektu psychologicznego.

Stary 2015-10-30, 21:10   #1836
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

No właśnie, ja miałam zwykłe usg robione prawie na każdej wizycie, a za genetyczne już słono płaciłam. Ale dało mnóstwo wiedzy o dziecku, przy kolejnym też je na pewno będę robiła ☺

Cytat:

No pewnie hehehe😉 mnie też się imiona kojarzą z ludźmi, często nawet jak imię jest ładne a źle mi się kojarzy, to go nie znoszę 😜 np. Justyny, Krzyśki, Agnieszki, Mariusze są nie do przyjęcia. Nie znam normalnych ludzi o tych imionach...

Do gina raz na miesiąc -3 tygodnie starczy, pod koniec chodzi się częściej

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja bym nigdy nie dała Ania, Basia, Kasia, Julia, Zuza ( zbyt popularne ), Bruno, Borys, Sonia, Sara ( jak dla psa bynajmniej mnie się tak kojarzy ) , Dastin i inne tego pochodzenia, Łukasz i pewnie wiele innych imion. Ja mam tak, że imiona mi się strasznie kojarzą z ludźmi i jak kogoś nie lubię lub mi zaszedł za skórę to odrazy źle mi się imię kojarzy ale jednego jestem zdania, imie musi współgrać z nazwiskiem.

aa i jeszcze musi być ładne zdrobnienie np.Magdalena, Magda, Madzia
Też nie lubię tych zagranicznych spolszczonych imion, okropieństwo 😟

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 21:58   #1837
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też się Nadia podoba, ale mój TŻ twierdzi, że to imię ruskiej pani lekkich obyczajów. Anastazja mi się też bardzo podoba, ale znowu nie bo ruskie i ta sama profesja
A mnie się bardzo podobają rosyjskie imiona Anja, Katja, Igor, Borys i Sasza W ogóle jak przeforsuje imię dla chłopca Oleg to będę go Saszką nazywać To imię mnie pozytywnie nastraja

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny Nareszcie weekend Dziś przyszły mi testy owulacyjne będę testować od następnego cyklu , ale nie byłabym sobą, gdybym dziś jednego nie wykorzystała na próbę Z tymi imionami to widzę, że Ci nasi TŻ są dość anty nastawieni do naszych pomysłów Tak ja czytam jak Wasi reagują to jakbym swojego słyszała, a nie bo to ruskie, a nie bo to za wymyślne, a to znów za staroświeckie, do każdego wymyśli głupi rym.. faceci Chcielibyśmy trójkę dzieci, a nie ukrywam, że strasznie chciałabym mieć pierwszą dziewczynkę Ostatnio zaczęły mi się podobać imiona Liliana i Blanka, a jedyne chyba imię, które obojgu nam się podoba to Oliwia co do męskiego imienia to chyba będzie Aleksander ech ale najważniejsze , żeby BYŁO komu imię wybierać już wkrótce.. Zawsze marzyłam o dzieciach, ale teraz to już mam takie parcie, że hej
Cytat:
Ja mam Lenę małpy jedne😉 ale to dlatego że do porodu nie mogliśmy dojść do porozumienia w tej sprawie, i na szybko w szpitalu jedyne imię jakie mi pasowało do mojej okruszynki to właśnie Lenka 😍

Chłopca chcę Stasia, a jeśli będzie kolejna dziewuszka, to Pola, Blanka albo nie wiem 😀
Widzę, że imię Blanka popularne na wątku To jest mój murowany typ na dziewczynkę Podoba mi się w nim to, że nie ma zdrobnienia i dla małej i dużej dziewczyny idealnie pasuje
A jak kiedyś będzie druga dziewczynka to rozważymy Kaję albo Igę

Nie dawno w rodzinie urodziła nam się Liliana. Byłam sceptyczna do tego imienia, ale jak wszyscy wołają Lila, Lilka to coraz bardziej mi się podoba Świetnie te zdrobnienia pasują do takiej małej kruszynki

Cytat:

Właśnie ta popularność pewnych imion skutecznie mi je skreśliła z listy. Podobała mi się bardzo Lena, Maja i Hania. Ale te wszystkie imiona są w TOP 5 najczęściej nadawanych imion w Polsce. Tak samo z Szymon, Jakub, Antoni, Filip i Igor. Nie chciałabym aby moje dziecko było piątką Mają w przedszkolu

U mnie odpadają starodawne imiona, ale nie Hania, Antek, Jaś czy Franek - bo te mi się podobają, ale te trochę nowsze Katarzyna, Anna, Barbara, Monika, Justyna - uważam że pasują jak najbardziej do dziewczyn 20 - 40 lat, ale nie do takich maluszków
I oczywiście polskie udziwnienia: Dżesika, Brajan, Nikola, Alex, itd

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-30, 22:24   #1838
cavagirl
Rozeznanie

Nasze typy to Mateusz i Monika na pierwszy rzut , ale bardzo podoba mi się też Blanka, Oliwia, tylko do nazwiska naszego pasują raczej "proste" imiona. Generalnie więcej damskich imion mi się podoba, a TŻ chce mieć trzech synów...
Nie lubię za to imion takich jak Staś, Franek, Helena, Matylda i tych udziwnionych zagranicznych też nie.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-30, 23:40   #1839
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Hej. Witam nowe staraczki. Panna Izabela a co to za badanie na zespół antyfosgolipidowy?na czym polega badanie? Ile kosztuje?
Nie wiem ile kosztuje prywatnie, ja mam nadzieję, że będę miała na nfz W każdym razie nikt mi nie mówił, że będę musiała cokolwiek płacić także nie wiem, ale zrobić muszę.
Badanie to zwykłe pobranie krwi w laboratorium A robi się zwłaszcza w przypadkach, gdy nie zna się powodu utraty ciąży i gdy traciło się ciążę więcej niż raz. Jest to dosyć poważna choroba, bo szkodzi i matce, i dziecku, a przebiegać może bezobjawowo. No i mając to ciężko jest utrzymać ciążę...

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Super

U nas w sumie też poszło sprawnie po ponad 1,5 roku zaręczyny, a po ponad 2,5 ślub

My tak samo

W życiu bym na to nie wpadła

A co to takiego?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Również witam nowe koleżanki
napisałam wyżej

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny Nareszcie weekend Dziś przyszły mi testy owulacyjne będę testować od następnego cyklu , ale nie byłabym sobą, gdybym dziś jednego nie wykorzystała na próbę Z tymi imionami to widzę, że Ci nasi TŻ są dość anty nastawieni do naszych pomysłów Tak ja czytam jak Wasi reagują to jakbym swojego słyszała, a nie bo to ruskie, a nie bo to za wymyślne, a to znów za staroświeckie, do każdego wymyśli głupi rym.. faceci Chcielibyśmy trójkę dzieci, a nie ukrywam, że strasznie chciałabym mieć pierwszą dziewczynkę Ostatnio zaczęły mi się podobać imiona Liliana i Blanka, a jedyne chyba imię, które obojgu nam się podoba to Oliwia co do męskiego imienia to chyba będzie Aleksander ech ale najważniejsze , żeby BYŁO komu imię wybierać już wkrótce.. Zawsze marzyłam o dzieciach, ale teraz to już mam takie parcie, że hej
Dokładnie, najważniejsze, żeby było komu wymyślać imię. Choć my ustaliliśmy Alana i Wiktorię jeszcze przd ślubem

Cytat:

Ok raz plus usg 3x - chociaż ja miałam z 6x ze strachu
Ja bym nie dała na imię dziecku żadnej z wersji typu dżesika itp, no i średnio lubię takie tradycyjne, typu Zofia, Antonia, Julie mi się wydają takie oklepane, a z chłopięcych prócz tradycyjnych to jeszcze Oskar, Leon, Maksymilian odpadają No i takie "zwyklaki" typu Anna, Maria, Józef, Andrzej, Adam, Piotr...

Lubię takie oryginalne albo rzadko spotykane, ale ładne, bez udziwnień

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 01:47   #1840
__malaMi__
Zadomowienie

no to po wizycie i załamka... sluz niby plodny choc go nie widze... pecherzyk dominujacy w jajniku o ktory gin zapytal czy nie mialam zapalenia :O nie nigdy nie miałam... a ponoc wyglada jakbym miała - rozmyte krawedzie. szok...
procz tego obok jednego jajnika jakas kieszonka z plynem niby z jelita. naczytalam sie juz, ze to torbiel chociaz tego mi nie powiedzial.
twierdzi, ze0 jest dobrze, pecherzyk dominujący jest (w tym niewyraźnym jajniku ;/) endo średnie, ale on jest dobrej mysli. we wtorek ide na kontrole czy pękł. powiem wam, że jestem załamana...

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2015-10-31 o 01:54
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 02:06   #1841
natasza9
Przyczajenie

Hej mam pytanie 3 dni przed miesiączką miałam ostry bół podbrzusza strasznie mnie kuło ze nie mogłam leżeć stać nic.. ból promieniował na plecy trwało to ponad godz . nagle przeszło 1 dzień po spodziewanej miesiącze która miała być 28 pazdziernika strasznie mnie zaczęły boleć sutki piersi zrobiły się ciężkie pobolewa mnie czasami podbrzusze ale tylko troche i nic robiłam dzisiaj test wyszedł negatywny :/ już sama nie wiem co to jest pomóżcie dzięki
natasza9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 06:22   #1842
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Nasze typy to Mateusz i Monika na pierwszy rzut , ale bardzo podoba mi się też Blanka, Oliwia, tylko do nazwiska naszego pasują raczej "proste" imiona. Generalnie więcej damskich imion mi się podoba, a TŻ chce mieć trzech synów...
Nie lubię za to imion takich jak Staś, Franek, Helena, Matylda i tych udziwnionych zagranicznych też nie.
Monika to ładne imię, wiem bo sama noszę namawiałam już dwie koleżanki i siostrę żeby tak dały, ale nie chciały
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
no to po wizycie i załamka... sluz niby plodny choc go nie widze... pecherzyk dominujacy w jajniku o ktory gin zapytal czy nie mialam zapalenia :O nie nigdy nie miałam... a ponoc wyglada jakbym miała - rozmyte krawedzie. szok...
procz tego obok jednego jajnika jakas kieszonka z plynem niby z jelita. naczytalam sie juz, ze to torbiel chociaz tego mi nie powiedzial.
twierdzi, ze0 jest dobrze, pecherzyk dominujący jest (w tym niewyraźnym jajniku ;/) endo średnie, ale on jest dobrej mysli. we wtorek ide na kontrole czy pękł. powiem wam, że jestem załamana...
jeśli jest pięcherzyk dominujacy to tego się trzymaj - jeśli lekarz jest dobrej mysli to tu też bądź!!!

Cytat:
Napisane przez natasza9 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanie 3 dni przed miesiączką miałam ostry bół podbrzusza strasznie mnie kuło ze nie mogłam leżeć stać nic.. ból promieniował na plecy trwało to ponad godz . nagle przeszło 1 dzień po spodziewanej miesiącze która miała być 28 pazdziernika strasznie mnie zaczęły boleć sutki piersi zrobiły się ciężkie pobolewa mnie czasami podbrzusze ale tylko troche i nic robiłam dzisiaj test wyszedł negatywny :/ już sama nie wiem co to jest pomóżcie dzięki
Jeśli dalej nie będziesz mieć @ powtórz test. Co do reszty objawów to pasują i do ciąży i do objawów przed okresem
Stary 2015-10-31, 06:45   #1843
StayStylish
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja mam troche stresa, bo baaaardzo mnie bola jajniki pol nocy nie spalam
Nigdy tak nie mialam... Tylko w czasie owu, ktora byla 4 dni temu :/

Wysłano przy użyciu Tapatalk

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

A dodatkowo zlapalam chyba jakies paskudztwo nic mnie na razie nie swedzi, ani nie piecze, ale sluz jak przy grzybicy Takze wiem co sie szykuje...

Wybaczcie za narzekanie z rana. Co za wariactwo, najchetniej nie wychodzilabym z lozka a tu czeka mnie daleka droga na jutrzejsze swieto.

Wysłano przy użyciu Tapatalk
Stary 2015-10-31, 07:11   #1844
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj jestem w pracy, a za tydzień testuję

Wczoraj straaaasznie mnie kusiło by zrobić test! Nawet sobie wytłumaczyłam, że jak najbardziej jest sens Ale się powstrzymałam

Cytat:

Genetyczne jest refundowane, gdy są wskazania :0 Czyli wiek matki 35+ oraz wcześniejsze problemy z ciążą (poronienia, terminacje).

Cytat:

Te zagramniczne imiona z polskimi nazwiskami są straszne Mam kuzynkę Jessice z jak najbardziej polskim nazwiskiem

Co 4-5 tygodni, częściej pod koniec ciąży
Stary 2015-10-31, 07:21   #1845
Milagr0s
Raczkowanie

Witajcie! Ale dzisiaj miałam sen! Ze byłam już w zaawansowanej ciąży, miałam już termin rodzic i przywieziono mnie do szpitala. Eeehhh jakie to było uczucie....
Stary 2015-10-31, 08:05   #1846
AguŚ87
Zakorzenienie

ile piszecie ledwo przebrnelam

-ja slubu nie mam jakoś zawsze coś innego było do kupienia/zrobienia itp. nie wiem temat ucichł, nie pali sie

-imiona które mi się podobają : zuzia, zosia, oklepane dla chłopaków dziwaczne, Tymoteusz i Tyberiusz w ogóle te co mają "sz" Janusz, Arkadiusz

- kurde chyba mam infekcję sluz dziwny troche swędzi, się zastanawiam czy w ogole podczas infekcji mozna zajść w ciążę...

- przepiszcie mnie na testowanie 6 listopada
Stary 2015-10-31, 08:18   #1847
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Witajcie! Ale dzisiaj miałam sen! Ze byłam już w zaawansowanej ciąży, miałam już termin rodzic i przywieziono mnie do szpitala. Eeehhh jakie to było uczucie....
Mi się śniło że znowu byliśmy w Turcji na podróży poślubnej i jadłam cały czas a nie czułam w ogóle uczucia sytości. Przez cały sen zjadłam chyba z tonę ziemniaków i czekolady.
Milagros moja siostra rodziła siłami natury i mówi, że to jest takie uczucie, że wychodzisz z siebie i stajesz obok- tak boli na ale po pierwszej córce zdecydowała się na drugą więc chyba nie może być tak źle.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
ile piszecie ledwo przebrnelam

-ja slubu nie mam jakoś zawsze coś innego było do kupienia/zrobienia itp. nie wiem temat ucichł, nie pali sie

-imiona które mi się podobają : zuzia, zosia, oklepane dla chłopaków dziwaczne, Tymoteusz i Tyberiusz w ogóle te co mają "sz" Janusz, Arkadiusz

- kurde chyba mam infekcję sluz dziwny troche swędzi, się zastanawiam czy w ogole podczas infekcji mozna zajść w ciążę...

- przepiszcie mnie na testowanie 6 listopada
Może jakiś probiotyk ginekologiczny sobie kup na początek. One są bezpieczne nawet w ciąży, więc przy staraniach na pewno nie zaszkodzą
Stary 2015-10-31, 08:26   #1848
Fantasmagori
Zakorzenienie

Milagros i Chudziaszek - ale fajny sny Mi się zawsze śnią totalne głupoty, jakieś absurdalne sytuacje itd

Nie mam siły normalnie po wczorajszej pracy, na szczęście na przytulanie starczyło sił

A jeszcze dzisiaj na 11 i jutro i pojutrze wolne A w poniedziałek robię najazd na Rossmanna z okazji tej promocji 49%

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-10-31 o 08:28
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 09:31   #1849
wiosenka84
Zadomowienie

Dzień dobry nie wiedziałam o tej promocji w rossmannie. Tez muszę wpaść i zobaczyć co maja ciekawego. A gdyby któraś była zainteresowana to teraz na salfazin w dozie jest 30% zniżki
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 12:21   #1850
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
A mnie się bardzo podobają rosyjskie imiona Anja, Katja, Igor, Borys i Sasza W ogóle jak przeforsuje imię dla chłopca Oleg to będę go Saszką nazywać To imię mnie pozytywnie nastraja

Widzę, że imię Blanka popularne na wątku To jest mój murowany typ na dziewczynkę Podoba mi się w nim to, że nie ma zdrobnienia i dla małej i dużej dziewczyny idealnie pasuje

A jak kiedyś będzie druga dziewczynka to rozważymy Kaję albo Igę

Nie dawno w rodzinie urodziła nam się Liliana. Byłam sceptyczna do tego imienia, ale jak wszyscy wołają Lila, Lilka to coraz bardziej mi się podoba Świetnie te zdrobnienia pasują do takiej małej kruszynki

Właśnie ta popularność pewnych imion skutecznie mi je skreśliła z listy. Podobała mi się bardzo Lena, Maja i Hania. Ale te wszystkie imiona są w TOP 5 najczęściej nadawanych imion w Polsce. Tak samo z Szymon, Jakub, Antoni, Filip i Igor. Nie chciałabym aby moje dziecko było piątką Mają w przedszkolu

U mnie odpadają starodawne imiona, ale nie Hania, Antek, Jaś czy Franek - bo te mi się podobają, ale te trochę nowsze Katarzyna, Anna, Barbara, Monika, Justyna - uważam że pasują jak najbardziej do dziewczyn 20 - 40 lat, ale nie do takich maluszków

I oczywiście polskie udziwnienia: Dżesika, Brajan, Nikola, Alex, itd

Ja też uwielbiam rosyjskie imiona, co widać po synku

Stary 2015-10-31, 13:41   #1851
geosmina
Wtajemniczenie

Jezu a u mnie same złe wieści 😤 zaczyna mi się chyba grzybica i pms. Jesteśmy u teściów i mnie trafia cały czas, ciągle jestem wściekła, teściowa mnie wyprowadza z równowagi non stop mimo że nic takiego nie robi, ryczeć mi się chce, musiałam się ewakuować z mężem i teściem do rodziny Tż na wieś, bo mnie szlag jasny trafiał w tym domu😠 wychodzę oczywiście na zołzę, ale nie mogę inaczej 😭

A co do grzybicy, to oczywiście muszę paskudztwo łapać co jakiś czas, na pewno nie pomogły ostatnie dość mocne igraszki więc wszystko źle wrrrrr nie chcę okresu 😭

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 14:02   #1852
justyna1406
Raczkowanie

Hej dziewczyny . Ale lecicie z tymi postami . Pozniej nadrobie .
Mam tylko pytanie .
Bo dopiero dzis mi sie pojawil śluz wygladajacy jak kurze jajko . Co to oznacza ? Dodam ze test owu wyszedl mi 3 dni temu pozytywny .
Stary 2015-10-31, 14:14   #1853
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
kiedy lekarz bada ten pęcherzyk dominujący?Czy jak pójdę do gina do może mi takie badanie zrobić ?

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Ale lecicie z tymi postami . Pozniej nadrobie .
Mam tylko pytanie .
Bo dopiero dzis mi sie pojawil śluz wygladajacy jak kurze jajko . Co to oznacza ? Dodam ze test owu wyszedl mi 3 dni temu pozytywny .
ja robię testy i one absolutnie nic mi nie pokazują oprócz jednej kreski :/ a śluz mam jak kurze jajko i bądź tu mądry generalnie wczoraj miałam 14 dc i było przytulanie, dziś też będzie a co z tego wyjdzie to nie wiem.
czy jak jest śluz to na 100% jest owu?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 14:55   #1854
201604261006
Konto usunięte

Testy nie na każdego 'działają'. Lepiej obserwować śluz i temperaturę.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 14:56   #1855
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
kiedy lekarz bada ten pęcherzyk dominujący?Czy jak pójdę do gina do może mi takie badanie zrobić ?

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

ja robię testy i one absolutnie nic mi nie pokazują oprócz jednej kreski :/ a śluz mam jak kurze jajko i bądź tu mądry generalnie wczoraj miałam 14 dc i było przytulanie, dziś też będzie a co z tego wyjdzie to nie wiem.
No wlasnie ja kupilam sobie 10 testow . I robilam codziennie . No i kalendarz mi pokaz ze owu powinno byc 14 dc. A mi pozytywny test wyszedl dopiero 16 i 17 dnia cyklu . Wiec rob codziennie a napewno wyjdzie . Musi byc bardzo wyrazna 2 krecha taka sama jak kontrolna . Taka jak na zdjeciu . Tylko wlasnie nie wiem co oznacza ten śluz . Bo gdy mi wyszed pozytywny test owu to mialam śluz bardziej wodnisty i przezroczysty . A teraz bardziej kremowy i rozciagliwy . Hm....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446303253495.jpg (96,6 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-10-31, 15:06   #1856
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:

mi wyszedł 16 czy 17 pozytywny. z tym sluzem to ja nei wiem raz mialam raz znikał.. bym się tym nie sugerowała, moja znajoma ma owu w ogole bez sluzu
Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
No wlasnie ja kupilam sobie 10 testow . I robilam codziennie . No i kalendarz mi pokaz ze owu powinno byc 14 dc. A mi pozytywny test wyszedl dopiero 16 i 17 dnia cyklu . Wiec rob codziennie a napewno wyjdzie . Musi byc bardzo wyrazna 2 krecha taka sama jak kontrolna . Taka jak na zdjeciu . Tylko wlasnie nie wiem co oznacza ten śluz . Bo gdy mi wyszed pozytywny test owu to mialam śluz bardziej wodnisty i przezroczysty . A teraz bardziej kremowy i rozciagliwy . Hm....
gdzie kupiłas testy ? ja ostatnio dałam 25zł za 5 w aptece te z allegro działają ? ja sluz mam teraz po owu w ogole nie rozumiem... w owu nie mialam wcale. a temp... mialam 36.4 raz 36.8
wydaje mi się ze kazdy ma po prostu inne objawy.
Stary 2015-10-31, 15:59   #1857
monique_05
Raczkowanie

Hej kochane
Mała Mi - będzie dobrze kochana, nie martw się! Moja siostra ostatnio miała torbiel na jajniku i wycięli jej i wszystko jest ok. Nie ma co się nakręcać i przede wszystkim czytać w necie, bo w necie katar oznacza raka, więc wiesz.. trzeba podchodzić do wszystkiego z dystansem (mówię to ja, która dopiero panikowałam z powodu włókniaka...).

Wracając do imion. Padło pytanie jakiego na pewno byśmy nie dały No więc tu jest trochę większe pole do popisu. Dodam, że niektóre po prostu mi się nie podobają, a inne kojarzą z niefajnymi osobami. Więc żeńskie to przede wszystkim Dorota (niestety nie znam Doroty, z którą by mi się dobrze układało, że tak to określę ), Helena, Honorata, Matylda, Marlena, Milena, Kasia, Zuzia. Z męskim kategoryczne "nie" mówię: Grzegorz, Krystian, Sebastian. Oczywiście nie wymieniam tu staropolskich imion, które w większości kojarzą mi się z dziadkami, czy starszymi ciotkami i wujkami (choć Antoni jest całkiem fajne).

Ps. I oczywiście podpisuję się pod opiniami dot. Moniki. Super imię

Edytowane przez monique_05
Czas edycji: 2015-10-31 o 16:05
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 16:55   #1858
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

ja byłam w 13 dc i powiedział, że bardzo dobrze, ale to zależy jakie długie masz cykle. Kiedyś byłam w 11 dc i też był już dominujący pęcherzyk. Teraz mam przyjść we wtorek sprawdzić czy pękł.

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Hej kochane
Mała Mi - będzie dobrze kochana, nie martw się! Moja siostra ostatnio miała torbiel na jajniku i wycięli jej i wszystko jest ok. Nie ma co się nakręcać i przede wszystkim czytać w necie, bo w necie katar oznacza raka, więc wiesz.. trzeba podchodzić do wszystkiego z dystansem (mówię to ja, która dopiero panikowałam z powodu włókniaka...).

dziękuje nie wiem czy to torbiel, powiedział, że płyn, myślę, że jakby to była torbiel to by mi powiedział.
Ale czarne myśli już mam oczywiście :P
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 16:59   #1859
agusia b-rd
Raczkowanie

Hej dziewczyny, jesli mozna to z chęcią dołącze do grupy staraczek. To nasz 3ci cykl, zobaczymy fajnie by było jakby wyszło " do 3ch razy sztuka" wiek 27 lat
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 17:19   #1860
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, jesli mozna to z chęcią dołącze do grupy staraczek. To nasz 3ci cykl, zobaczymy fajnie by było jakby wyszło " do 3ch razy sztuka" wiek 27 lat
witaj jesteś w moim wieku powodzenia

odnośnie Monik, to znam dwie i obie są super
co do Doroty to miałam być Dorotką a zostałam Ewą i dobrze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości