|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Ewusia, no na logike mozna rzeczywiscie wywniskowac, ze kolyska w chuscie jest zla aleee, patrzac na kobiety w krajach typu indie czy jakies afrykanskie tam dzieci sa tak noszone od wiekow i przez dlugi okras czasu wiec hmmmm.....
ja mam nadzieje spotkac sie z moja wykladowczynia, ktora pracuje z dzieciaczkami i zęby na nich zjadla co ona o tym sadzi i jak to widzi ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Malwi, a Ty jaki masz kolorek? Edytowane przez niepozorna Czas edycji: 2015-10-31 o 14:07 |
||
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy się w 29tc
Ja dziś od samego rana w biegu. Najpierw ogarnęła w domku a pozniej na zakupy takie typowo spozywczo-chemiczne. I dla małej kupiłam 4 pary skarpetek. Ahhh i w końcu rusza remont pokoju. Podobno 2 tygodnie i będzie skończony ![]() --- Niepozorna śliczna furka ![]() --- Kinga jak dla mnie taki zestawik jest jak najbardziej ok. Nawet z tymi bodami ![]() --- Ja wozka też jeszcze nie mam. Ale myślę że do końca listopada go ogarne ![]() U mnie dziś na obiad gołąbki ![]() --- Zuken ale masz już dużego bobasa super że wszystko jest w porządku.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-31 o 14:35 |
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko w porządku ![]() A ja umyłam włosy, zrobiłam peeling brzuszkowi, lodówkę rozmrażam I zaraz wstawiam wodę na kurczaka i jednak ryż Nie chce mi się ziemniaków skrobać
|
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
zuken super, że wszystko u was dobrze, i mały piękne rośnie.
Kurcze 60 km to jednak kawałek, a jak droga bardzo ruchliwa? |
|
|
|
#2526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
60 km to nie jest aż tak źle, najlepiej w takim razie rodzić dla Ciebie w nocy jak jest mały ruch ![]() Cytat:
Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Gołąbki Ja dziś jakiś brak apetytu, ledwo wcisnelam pol krokieta.. A wózek to chyba ogarnę w grudniu dopiero ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga ja w sumie sie martwie bardziej o ta odleglosc od corki I to ze ja zostawie
jakbym byla w szpitalu na miejscu to udaloby mi sie ja zobaczyc a tak to nie ma szans... Bo ja sie umowilam z lekarzem ze jak juz bedzie 39-40 tydzien to przyjade jak bedzie mial dyzur I bedziemy robic wszystko zebym zdazyla urodzic na jego zmianie Takze jak mnie cos wezmie znienacka to raczej opcja rodzenia z nim odpada bo on ma dyzur raz w tygodniu w weekendy 24h
|
|
|
|
#2528 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, to z mlodym musisz sie ugadac, ze gdyby jednak mial kaprys wczesniej sie urodzic to tylko w weekend :P a tak ogolnie to gratki juz duzego dziecia
![]() Magdusia, gratky kolejnego tygodnia ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Kamilka jesteś? Jak u was, wszystko w porządku? Coś nam się Kamilka nie odzywa ostatnio pisała, że ma wracać do szpitala i cisza. |
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, Ty masz to co ja, a to zgubne jest: wiesz, że masz się nie przemęczac, ale.. 'jeszcze TYLKO wytrę blaty, jeszcze TYLKO zrobię to, a w ogóle to podłogę MUSZĘ zetrzeć...'
Mi dopiero w tyłek dało raz, co sie mega źle czułam i caly dzień przeleżałam w łóżku. Nawet naczyń nie umyłam i mąż mył jak wrócił. U nas na obiad naleśniki z serem/powidłami, bo TŻcior chory i ma prawo wyboru ![]() A jutro też naleśniki, ale z warzywami zrobię ![]() Jerzyczka, też uwielbiam Magdę M! Ewusia, ale jak się ma ten artykuł do informacji, z których wynika, że do któregoś tam miesiąca dziecka, nie powinno się go nosić w pozycji pionowej, a wyłącznie w poziomej? ![]() Zuken, super że wsio ok ![]() Co do porodu, to nie myslałaś o opłaceniu połoznej w szpitalu (albo tym bliższym albo tym, gdzie jest Twój gin?). lekarz tak naprawdę za dużo nie ma wpływu na poród, często przychodzi tylko na szycie. My wózka nie kupiliśmy ![]() Nie wzięlismy, bo mamy lepszą ofertę cenową, tu w sklepie: wózek BabyDesign Husky z winterpackiem + baza 2wayFix + fotelik Cabriofix: 2905zł, a w innym sklepie 2630. 300zł to jednak spora różnica. |
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
My na halloween już gotowe, a Wy?
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie to ten kolor ![]() Ale super! ️
|
||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła, poprałam te pieluchy, a one są straszne, te cienkie to jeszcze z raz upiorę i do wyrzucenia. Jak ktoś jeszcze planował kupić pieluch to nie kupujcie od r_p77 tetry tej cienkiej, ani białej ani kolorowej. Ta podwójnie tkana już lepsza, ale rewelacji też nie ma. Przed praniem wyglądały na dużo lepsze.
---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Wiedziałam, że za tą cenę nie można cudów oczekiwać, ale żaby tak po jednym praniu wyglądały to się nie spodziewałam. |
|
|
|
#2535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Prałaś już i prasowałaś? Te cienkie są straszne, na prawdę przed praniem wyglądają fajnie, a dopiero po praniu jak prasujesz to widzisz jakie są "rozlazłe". Nawet mąż stwierdził, że jakbym je wrzuciła na program dziecięcy co ma 90 stopni to by się rozleciały całkowicie. I tak człowiek chciał zaoszczędzić, myślisz sobie przecież to tylko pielucha do wycierania buźki...
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-31 o 17:02 |
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale za dużo tego było! Gratuluję wszystkich udanych wizyt, nowych tygodni a zakupy wszystkie piękne
![]() U nas dzisiaj poszło pierwsze pranie dzieciowe Jestem pod wrażeniem tych chusteczek co łapią kolor, nic nie zafarbowało. Ciekawa jestem czy da rade w kolejnym praniu przy tych mocno różowych ![]() kinga ja zamówiłam na razie pojedyncze sztuki, ale od innych sprzedawców przy okazji różnych zakupów, ciekawe czy tak samo będzie z jakością
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli gramatura jest 120 ( o ile dobrze pamiętam, bo usunęłam już tego e-maila gdzie mi podawał ich grubość ) to obawiam się, że może być to samo.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-31 o 17:28 |
|
|
|
#2541 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My nic specjalnie nie organizujemy ale będziemy robić na kolację parówki w cieście i ostatnio kupiliśmy w lidlu pianki marshmallow w kształcie duszków ![]() Myśmy dziś pojechali na zakupy bo do remontu jeszcze parę rzeczy brakowało ale oprócz tego zahaczyliśmy o dzieciowe sklepy. Kupiliśmy wanienkę smoczki te co chciałam ostatnia sztuka No, a teraz idę sprzątać... Czasem dzień jest za krótki zdecydowanie. |
||
|
|
|
#2542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ziarenko niepewności mi te wiadomości zasiały. Daj znać co powie Twoja wykładowczyni :0 Cytat:
to noszenie w pionie chyba obowiązuje tylko do noszenia na rękach/w nosidle, bo w chuście wszystkie pozycje dla noworodka są pionie: http://www.chustodzieciaki.pl/noszen...dka-w-chuscie/Ja dopiero zaczynam zgłębiać temat i na pewno to jeszcze będę się starała skonsultować. Na SR tez mamy mieć zajęcia z chustowania to tez wtedy dopytam ale fajna dynia Cytat:
![]() To pomyślę w takim razie bo to chyba bez sensu, jak to taka słabizna TŻ zgrał zdjęcia i zapowiadają się fajne, chyba lepsze niż z tamtej ostatniej sesji, którą robiliśmy w lecie no ale zanim je obrobi to jeszcze trochę minie czasu
|
|||||
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kupiłam w Rossmanie krem zimowy i lotion z serii Babydream, na oba produkty jest w tej chwili promocja.
TŻ powiesił właśnie lampę w pokoju małej, mamy tą:http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/40251119/ ciekawe czy nie będzie się jej bała Ale mężowi się strasznie podobała...
|
#2544 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo mi się podoba jak zgapię kolor to nie będziecie złe? ![]() Rzeczywiście Kamilka się nie odzywała ![]() cudna Cytat:
![]() A w załącznikach nowe maluszkowe nabytki Już starczy Mu tych ciuszków chyba
Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-10-31 o 18:23 Powód: ;) |
||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Szary z miętowymi wstawkami na białym stelażu, fotelik wzięliśmy czarny.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ja dziś znalazłam na grupie sprzedażowej chustę długą, ładną i tanią. Firma Miluli, mało znana, chyba już nawet nieczynna, ale tych kilka opinii na chusty.info ma dobrych teraz czekam na numer konta i koszty wysyłki ![]() A mówiłam sobie, że to kupię na końcu, hmm
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje chust,to motanie sie mnie przeraża,stad close caboo :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2548 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
Cytat:
![]() Krem z dyni Cytat:
![]() Cytat:
No i trzymam kciuki za remont.Cytat:
![]() My też
|
||||
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
niepozorna, a gdzie zamawialas jedo? przez internet czy stacjonarnie?
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

ja mam nadzieje spotkac sie z moja wykladowczynia, ktora pracuje z dzieciaczkami i zęby na nich zjadla co ona o tym sadzi i jak to widzi 

mimo, że początkowo byłam sceptycznie nastawiona do skrętnych kółek, to jak pojeździłam nim po sklepie, to nie miałam wątpliwości, że chcę ten wózek. 

I zaraz wstawiam wodę na kurczaka i jednak ryż
Nie chce mi się ziemniaków skrobać 
jakbym byla w szpitalu na miejscu to udaloby mi sie ja zobaczyc a tak to nie ma szans...

️
ja zamówiłam na razie pojedyncze sztuki, ale od innych sprzedawców przy okazji różnych zakupów, ciekawe czy tak samo będzie z jakością
Tż dzwonił i rozkazał, żebym nawet nie śmiała odkurzacza i mopa dotykać, bo mnie zatłucze jak później będę narzekać, że bardzo brzuch boli eh.. wiem, że ma rację, ale w kuchni muszę ruszyć, bo mi się wszystko do stóp przykleja..