|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Zacznę od pozytywów - ogólnie dzięki za polecenie, zawsze lubimy się przekonać na własnej skórze, poznawać nowe etc. Zakończenie na plus.
Ale. Pamiętasz jak pisałaś, że 90 procent filmów USA jets taka, że 2/3 świetna wciągająca fabuła a potem jest jak zawsze, przewidywalnie, zawsze tak samo. Tu było na odwrót, 2/3 sztampy, "grzybobranie" to istne przeciąganie miny etc Ale końcówka ok. Ktoś miał pomysł na końcówkę i dorobił początek. Nie porwało, małż od razu wyczuł dajmy na to bad gaja - tak nazwę, żeby nie spojlerować, w sensie nie tego oczywistego. Pełen przewidywalnych akcji - tak naprawdę czekaliśmy na końcówkę, i była spoko, przyznaję, no ale przyjemność jakby mniejsza, kiedy cały film tak sobie nam było. Trójka z plusem? Nienajgorszy. A jak Wy oceniacie?Dosyć miło, że dotknął TYCH spraw społecznych. to miła odmiana. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-31 o 13:57 |
|
|
|
#152 |
|
Nindżopesz
|
Oglądałam sama i podobnie, dałabym 6/10 w skali filmwebowej - niby spoko ale czegoś zabrakło i napięcie żadne.
|
|
|
|
#153 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Nie ma sensu. No chyba, że ciekawe jest dla Ciebie jakich perfum używają celebryci pokroju obsady "tańca z gwiazdami" (ale jak na moje oko kwalifikuje się to pod "nieciekawe & na co to komu"). Cytat:
Dziękuję za otuchę, jednak to raczej nie odra, byłam szczepiona i nie mam wszystkich objawów ale co się nadenerwowałam to moje.2. No cienizna i tona mułu, ale ludzie oglądają, bo muszą zobaczyć to na własne oczy, potem to się rozrasta, tak jak opisałaś, a efekt jest taki, że lalunia się cieszy bo ma kilka tysięcy odsłon. Co nie zmienia faktu, że niektórzy na pewno się z nią zgodzą i ma szczerych fanów, ale o takich jednostkach to już w ogóle nie chcę myśleć, bo mam przeczucie że nasza cywilizacja upada A co do filmu - jako dzisiaj mam z mężem sexy halloween na kanapie, smarki, leki i te sprawy, to obejrzymy sobie chyba "Only lovers left alive". No zobaczymy co z tego będzie, żałuję że nie mogę po raz drugi obejrzeć po raz pierwszy "Co robimy w ukryciu"
|
||
|
|
|
#154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś się nie umiem wbić w makijażowo-modowe tematy
|
||||
|
|
|
#155 | ||||
|
Panaroja
|
snad cherbaty s kąfiturami
![]() ![]() Cytat:
![]() 2.-1- -2- na wyjściowe okazje do ludzi -3-tak Cytat:
Cytat:
i zastanowić w czym się czujesz najlepiej , jak w drugiej skórze , i to obrać za swój styl . Ale to moje kompletnie niefachowe zdanie, oparte ino na własnych bezskutecznych wieloletnich usiłowaniach wypracowania stylu na siłę , porzuconych na rzecz ubierania się w rzeczy , które mi się podobają i do siebie pasują , co się skończyło komplementem od pewnej znajomej pani nota bene pracującej z ciuchami , że podziwia mój styl w momencie , kiedy w ogóle myśl o jakimkolwiek stylu porzuciłam . I najwyraźniej okazało się , że zrobił się sam i mimowolnie ![]() Cytat:
![]() 2.
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#156 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Polatałam po zakupach jedzeniowych, cmentarzu(niepotrzebnie, bo mi buzia z ropa sie wyziebila i rwało nieco), a teraz zrobiłam ciasto cytrynowo-orzechowe i czekam czy mi nie wypadnie z foremki w piekarniku, bo tyle go
|
#157 | ||||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
?2.a zrób z nich awangardowy wazon na suszone rośliny ozdobne ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
2. ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2.i tym się powinnaś kierować przy doborze rzeczy - tym właśnie uczuciem Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-10-31 o 19:07 |
||||||||
|
|
|
#158 | ||||||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
chyba sobie zastosuję ![]() Cytat:
jeżeli faceci tak wyglądają to ja jestem zebra , weź nie gadaj gupot![]() :aty aty:Cytat:
![]() Cytat:
2.podobno gliceryna zmiękcza , ale nie próbowałam . 3.dokładnie Cytat:
2.pewnie przez wszystkodostępność wszystkiego wszystkie wyglądają tak samo . Kiedyś indywidualizm zapewniał przeżycie w każdym razie samemu trzeba było mocno kombinować , żeby się ubrać , teraz paczasz w sieciunię, wchodzisz do sklepu i masz gotowe . Zero powodów do wysilania inwencji .Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ideu pakować dynieu do suoików , takie halołynowe przetwory ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2015-10-31 o 19:08 |
||||||||||
|
|
|
#159 |
|
Nindżopesz
|
Wygooglałam sobie - mam teraz podobny kolor włosów i stopy też czasami takie brudne bo chodzę boso po mieszkaniu
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Amen! Enter! Świetnie i pięknie powiedziane! 1. Otóż to! 2. ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Szukam właśnie jakiegoś thrillera psychologicznego na dziś. Niestety ostatnio co nie obejrzymy to jednak zawód A dziś taki klimatyczny wieczór mgła, rano nigdzie nie jedziemy, można pospać.
|
|
|
|
|
#161 | ||||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wiem, wiem - tu ciuch nie wystarczy. : ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pisałam kiedyś recenzje dla jednego z polskich portali tematycznych. Nie perfum. Za recenzje dostaje się kasę - jak za każdy inny artykuł. Nie rozliczasz się jednak z wydawcą czy producentem, lecz zawsze z redakcją. Nie masz kontaktu z tym, kto zarobi lub straci i nie ma ten ktoś wpływu na treść tego, co piszesz. Wybierasz też rzeczy, na których się znasz - nie dostajesz z defaultu towaru jak leci. Na blogach jest inaczej. Przecież producent nie jest idiotą - nie zapłaci za to, że ktoś zjedzie jego produkt. W przypadku blogów to w ogóle jest tak, że producent chce, żeby pisać o konkretnym produkcie - tym, który akurat promuje. Ostatnio była duża kampania pewnych perfum. Totalne kwiatki - sratki. Milusi zapaszek jakich setki dosłownie. Nie brałam tego - nie chce mi się pisać o takich rzeczach. Jakież było moje zdziwienie, kiedy na jednym z blogów, które naprawdę lubię i szanuję wyczytałam, że to "przełom w perfumiarstwie". No że co?! Gdyby napisała, ze śliczny i bardzo jej się podoba - luzik, uwierzyłabym. Ale przełom? edit: A najnowszy hit to w ogóle współprace w ramach których agencja reklamowa wrzuca na Twojego bloga posty jako Ty. Ładne, zgodne z tematyką i ze zdjęciami. Cytat:
Ja po prostu jestem poza problemem z poszukiwaniem stylu i obawiam się, że nie do końca czuję problem. Nie muszę się zastanawiać, czy mi się coś podoba, czy nie. A nawet jak mi się coś podoba, to tkwi we mnie jakiś taki żelazny miernik, który nie pozwoli mi założyć zielonej kiecki. Bo to nie 'moje". W pewien sposób fascynuje mnie to, że istnieją ludzie, którzy takiej blokady nie mają i mogą swobodnie badać granice rzeczywistości, zastanawiać się - jaki jest ich styl. Dla mnie to fantastyka totalna. Zdolność niezrozumiała, ale fascynująca. Cytat:
Dziękuję Maju. Cytat:
Jeszcze nawiążę do pierwszej części Twojej wypowiedzi - ja nie wiem, czy jestem zadowolona ze swojego stylu. On po prostu taki jest - taki był zawsze. Taka ja jestem i nawet jeśli mam świadomość, ze w innym stylu wyglądałabym lepiej... To ten jest mój i nic na to nie poradzę, że nie widzę się w sukience w grochy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rozumiem cienie do powiek, jeśli ktoś potrafi ich używać, czy pomadki, jeśli ktoś używa różnych kolorów. Ale kilkanaście podkładów...? W ogóle nie łapię, czemu buty, które podobały się rok temu, rok później nagle są brzydkie... Ale naj... najbardziej rozbraja mnie "projekt denko". Radocha, ze coś się zużyło i trzeba wydać kasę na kolejne. Nożeszwatkuresz?! Cytat:
Cytat:
Swoją drogą, to jest ten cudownie oczywisty przypadek, kiedy nawet średnio bystry człowiek może poczuć się mądrzejszy i bardziej wartościowy, niż "celebrytka". To to balsam na ludzkie dusze. ![]() W sumie luzik. Dla mnie to niczego nie zmieni. ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, zgubiłam gdzieś cytat z Justyny z gumowymi torbami i czapką na rower, ale chciałam powiedzieć, że to właśnie jest unikalny styl. Dla mnie najwazniejsze jest to, żeby nie próbować zadowolić innych. Olać poczucie, ze nie jestem "dość fancy" i nie dość dobrze mnie ocenią. Tak, jestem dooobrze po trzydziestce. tak, chodzę w glanach. I tak, zamierzam chodzić w nich nadal. Będę starą metalówą. Możecie się śmiać, głupi ludzie żyjący wedle schematów stworzonych przez innych głupich ludzi. Śmiech to zdrowie. :p
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2015-10-31 o 20:48 |
||||||||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 |
|
Wiedźma
|
No dokładnie! Posiadanie oczu, które nie wyglądają jak gdyby to patykiem do gówna żgnął wiele by mi w kwestii makijażu ułatwiło. :/
|
#164 |
|
Piers do przodu
|
Sabb
krowia i końska - żeby nie było duuuże, uzębione i uśmiechnięte
|
#165 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Zwłaszcza z butami, toteż co jesień kupuję nowe botki Co najdziwniejsze to nie pod kątem mody tylko tak o. 2. na szczęście w poszukiwaniu stylu nie chodzi o wybranie tego, który najlepiej wpasuje się w gusta innych. Ja na przykład jestem zafascynowana nindżopszowym, pewnie ludzie patrzą na mnie jak na bidę okutaną w czarne, krzywe szmaty, ale ja się w tym czuję genialnie, jak zły charakter z kreskówki
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#167 | ||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie rosumieu 2.pogrubione - to jest właśnie wrodzone wyczucie stylu , automatycznie wiesz , co Twoje , co nie Twoje 3. 4.z jedną uwagą - u nas jest niestety tak , że co i rusz coś wycofują z rynku albo zmieniają jakość , więc jeżeli znajdzie się coś dobrego idealnie odpowiadającego wymaganiom , lepiej zrobić zapas , bo zniknie . Ja niestety tak mam od zawsze , że jak trafię na coś , co jest dokładnie takie jak mi potrzeba i jak bym chciała , to natychmiast to wypollizowują tak samo z rzeczami spożywczymi robią , że jest a potem psują albo znika ![]() 5.a wiesz , że ja muszę mieć trzy podkłady ? nie do konturowania , tylko zależnie od pory roku . Na lato jeden - najciemniejszy , jak się opalę , na jesień bledszy , jak mi trochę zejdzie , i na zimę i wiosnę najbledszy , bo w tamtych wyglądam jak w masce , kiedy mi opalenizna zejdzie całkiem . Właśnie powoli przymierzam się do przejścia na wersję zimową porcelanową ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nie umiem powiedzieć czy mam styl a jeżeli to jaki , ale po wielu latach skrystalizowały mi się upodobania , zwłaszcza w sensie czego nie chcę co uważam jest bardzo istotne , może nawet istotniejsze od tego czego chcę , bo selekcja negatywna jest dużo łatwiejsza - po przejściu całego sklepu zostaję z jedną bluzką w garści , bo pozostałe NIE ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#168 |
|
Piers do przodu
|
Parabel
za to z pełnym uzębieniem
|
#169 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
kiedyś je policzyłam i wyszło mi około 20 w użyciu policzyłam na nowo - 22 żele i 6 pilingów , każdy inaczej pachnie ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]()
||
|
|
|
#170 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Cytat:
A używam dwóch - lepszego do ludzi, gorszego po domu jeśli spodziewam się np. listonosza. Cudownych pudrów nakupowałam póki mam kasę - planuję zużywać do końca życia ![]() Ulubione tuniki czasami dubluję żeby się nie obudzić z ręką w nocniku kiedy zmieni się kolekcja a stara będzie zjechana... Lubię też kupować po dwie sprawdzone pomadki, korektory itp. żeby jedne mieć w domu do malowania rano, a drugie nosić w torbie na wypadek poprawek i nie przekładać tego w kółko... Ale z blogerkami chyba nie o takie zapasy chodzi
|
||
|
|
|
#171 |
|
Piers do przodu
|
Wg Młodego taka, co ma wszystkie dziurki głowowo-szczękowe na miejscu i do tego łatwo dostępne ![]()
|
#172 | |||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Od nastolęctwa przeżywam okres fascynacji czaszkami. Miałam kolekcję nawet. ![]() Cytat:
Ja noszę glany aż spadną. W sumie szpilki też, tylko granica "spadania" jest gdzie indziej.2. Uwielbiam taki styl! Totalnie uwielbiam i chciałabym tak się nosić, ale jakoś zawsze wychodzi mi rockowo i nic z tym nie mogę zrobić. Ale mogę uwielbiać. Cytat:
Choć w sumie... Rozumiem kupowanie książek, których się jeszcze nie przeczytało. Rozumiem trzysta flaszek perfum. Ale żeby się cieszyć, że się skończyły?! Nie rozumiem piętnastu tuszy. Cytat:
No jak Ty nic o życiu nie wiesz... 2. To jest podświadome ograniczenie wolności wyboru. ![]() 4. Mnie tak Leclerc wycofał korektor idealny. Gdybym wiedziała, kupiłabym z pięć. Ale przecież nie otwierałabym wszystkich na raz. Co do podkładów - mam dwa. Niepotrzebnie, bo i tak się nie opalam, a jak się opalę, to się nie maluję. Ale oba są naprawdę świetne. Mam też od paru tygodni krem BB. Nie wiem po cholerę. Cytat:
Nienawidzę kupować ubrań. Najchętniej chodziłaby, całe życie w tych samych spodniach, butach i bluzie. tylko dziury wypadają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko widzisz - w niektórych dziedzinach jestem konsekwentna aż za bardzo - w niektórych leżę i się wstydzę. Ale zawsze do czasu. Potem nie ma przebacz. I ten czas nadszedł. Więc myślę. I tak, szukanie najlepszego koloru włosów i fryzury mi się udało. Odfajkowane. Perfumy - mam wreszcie 3 grupy i z każdej 3 zapachy. odfajkowane. Makijaż - mam swój ulubiony. Najlepszy. A ubrania? Cóż, z nimi dopiero zaczynam ![]() Natomiast wiem, że mogę mieć konsekwentne ubrania i nie być konsekwentna - w czymś tam nie wiem czym I wiem, że mam od zawsze skłonność do znalezienia (poprzedzonego długim szukaniem) optymalnego rozwiązania, uniwersalnego. Cytat:
Mnie pasują bardzo różne - wręcz przeciwstawne rzeczy. A mieszać nie lubię i nie chcę (to wersja na teraz, bo się może zmienić, jak poprzymierzam i się obfocę) - więc znajdę albo wymyślę coś, co już JEST gotową mieszanką i zawiera w sobie wszystko (mam ciuch na myśli - żeby był i odjazdowy, i klasyczny, i kobiecy)A... co do torby i czapki... no wiesz, to byłby bardzo unikalny styl, gdyż poza czapką nie miałabym na sobie nic (torbą się co nieco przysłoni)
|
|
#174 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Macham i usiłuję utłuc komara, który mnie atakuje
Cytat:
Nazywam go Diabłem, bo nie dosyć, że produkuje go Pentagram, to nazywa się Monster i jest potwornie brzydki, ale nie do zdarcia Ładuję go podczas wyjazdów, gdy używam najwięcej, raz na tydzień przez noc, a normalnie raz na miesiąc. I nie wyobrażam sobie teraz żebym telefon ładowała co 2 dni albo codziennie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękować! Cytat:
![]() Może to dobry pomysł jest. "Wazon kwiatów w Valentino" może i by kto kupił i byłoby na flaszki? Ano. Tym bardziej, że jak się coś kupi, to przysyłają ankietę do wypełnienia na temat obsługi w sklepie Cytat:
![]() A po tej glicerynie nie wybuchnie? ![]() Chyba, że wszystko za krótkie/małe/duże i cza kombinować jak koń pod górkę ![]() Cytat:
Jak wyjeżdżam, to kupuję spodnie na siebie bez problemu. I to nawet slimy czy jak im tam, takie wąskie, obciskające. I nie ma problemu jak u nas, że przez kostkę jeśli wejdą, to na łydkę już nie i to rozmiar 46 ![]() Z drugiej strony, jeśli bloger to zawód, to chyba musi pisać co zleceniodawca każe? Ale wtedy powinna być informacja, że to praca a nie hobby, imo.A tak, słyszałam o tym. To się nawet jakoś wyszukanie nazywa, ale nie pamiętam jak, bom sklerotyk, no i już nie robię w reklamie. Na szczęście.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||||
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie torebkę. Skórzanej czarnej szukam nadal, ale ta się mnie tak bardzo spodobała, że musiałam zanabyć
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#176 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#177 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. ja zrozumiałam, że mają kosmetyki różnych firm i są ciekawe jak zadziała ten nowy - więc na gwałt kończą stary i tak szukają złotego Graala. 3. jak będą faktycznie takie dobre to kupię też te lepsze Tak serio nie sądzę żeby obecne bardzo długo ze mną wytrzymały, daję im ze trzy lata - chcę używać codziennie a nie tylko na Wyjścia.
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Red, a weź rzuć trochę swoich zestawów? Ze sobą - bym zobaczyła chętnie
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- COS Wam pokażę http://allegro.pl/cos-nowe-seledynow...755298617.html
|
#179 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Co najwyżej mogę wrzucić kilka kolaży "na papierze" ale wszystko czarne, wielkie i szału ni ma.EDIT: zrobiłam udane średnio-ciemne codzienne smołki, yay! Połączyłam taupe z grafitowym. Ale najbardziej podobają mi się takie, gdzie powieka jest dość jasna i tylko w kąciku napaciane na ciemno, to mi jakoś nie wychodzi bo duży kontrast. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2015-11-01 o 11:39 |
|
|
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz kupowanie pudrów do końca życie, bo jednak jakieś terminy ważności to one mają, co nie? mnie zawsze szkoda kupić nowego bo wiem że nie zużyje i będę musiała w końcu wyrzucić ![]() Kiedyś kupowałam więcej "na zapas" teraz najpierw zadaję sobie pytanie czy mam szansę to zużyć mniej więcej w dacie ważności Cytat:
![]() Znad jogurtu i spadam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Pamiętasz jak pisałaś, że 90 procent filmów USA jets taka, że 2/3 świetna wciągająca fabuła a potem jest jak zawsze, przewidywalnie, zawsze tak samo. Tu było na odwrót, 2/3 sztampy, "grzybobranie" to istne przeciąganie
miny etc 

połączenie zdziwienia, niedowierzania i totalnego braku zrozumienia 
w momencie , kiedy w ogóle myśl o jakimkolwiek stylu porzuciłam . I najwyraźniej okazało się , że zrobił się sam i mimowolnie 

klask i:

tak samo z rzeczami spożywczymi robią , że jest a potem psują albo znika
Ja noszę glany aż spadną. W sumie szpilki też, tylko granica "spadania" jest gdzie indziej.