|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Bry
![]() ![]() ![]() U mnie też tak zimno brrrrr Wysłane przy użyciu Tapatalka
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj z podrpzy wrocilam i strasznie mi sie brUch napinal wiec wzielam scopolan i poszlismy spac. Dzis zrezygnowalalam.z jezdzenia po calej rodzinie. Pojedziemy do tesciowej na obiad i wszystko pierdziele :-P
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słusznie, to jednak wysiłek a i zimno jest brr. Ja zaraz obudzę męża i podskoczymy tylko na jeden grób, potem wracam pod koc, zdecydowanie. Ja na te twardnienia dostałam luteinę,aspargin i jakiś lek z potasem. Troszkę zelżało, ale jednak dalej kilka razy na godzinę się spina :/ Zazdraszczam tak wpaść na obiadek do teściowej ![]() ![]()
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
a mnie od rana delikatne skurcze mam jakby na okres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Hej. Wstaliśmy o 6. Bylam w kościele. U nas ciepło tylko wiatr wieje. Po południu pójdziemy na groby. Mamy spacerkiem 10 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Rozeznanie
|
No hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() W piątek cały dzień poza domem właściwie, wczoraj to samo a dzisiaj też rozjazdy do wieczora ![]() ![]() Ale stworzyłam z teściową kostium rekina do przedszkola (ja właściwie wspierałam dobrym słowem bo z szycia to umiem guzika przyszyć ![]() ![]() ![]() Odwiedziłam też ciucholand i udało mi się kupić kilka super polarowych pajaców z Cartersa, jeden jeszcze z metkami ![]() Wczoraj ruszyłam też z przedświąteczną produkcją. (Chwalę sie nr 2.) Chociaż w tym roku będzie chyba ciut mniejsza bo po 3 h siedzenia, tak mnie plecy bolały że się podnieść nie mogłam, a to tylko jedna 12 cm bombka ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-01 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My dopiero w staliśmy ![]() Zabieram się za zrobienie pasty na kanapki i jedzenia bo mia mnie boksuje chyba z głodu ![]()
#1839 |
Zakorzenienie
|
Świetny kostium
![]() Eh, wypiłam szklankę mleka bez laktozy, zjadłam jabłko, to tyle na śniadanie. A cukier 160, zupełnie tyle samo jakbym się bułek nawpychała.. No nic to, jutro dzwnię do gina, umawiam wizytę i pewnie diabetolog czeka.
#1840 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam z kawą ![]() u mnie w tym roku inny ten dzień..zwykle bywałam u taty w rodzinnych stronach ale w tym roku byliśmy jak był Tż więc dzień w domku dziś ![]() ![]() jutro idę na wizytę ![]() ![]()
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
kaaasi, moja przekupuje mnie tym co może, czyli prezencikami heheh
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Lamia
piekny ten strój !!!! mały rekinek ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie dzisiaj jak bym byla w Pl to bym na cmentarz poszła... a tak cały dzien w domu posiedze i odpoczne ![]()
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Paula kopiuje przepis dzięki mam łososia właśnie ![]() ![]()
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-11-01 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- O przypomniałam sobie o paście z zielonej soczewicy, chyba sobie zrobię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Ale fajnie sobie posiedzieć i nie robić nic 😊 a dzieci zajęte bo zabawki tu inne niż w domu 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Zjadlam dwie kanapki i juz nie mogę
![]() ![]() Dzisiaj tż będzie w kuchni rządził a ja mam wolne ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
akurat bo ja uwierze że Ty nic nie robisz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Paula uwierz 😊 jestem u mamy wiec nie robię nic....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Rozeznanie
|
Gonicie dziewczyny nie ma co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Super ten przepis na paste z lososia wiec kopiuje ale sprobuje po porodzie bo u nas losos wedzony jest na liscie productow zakazanych w ciazy ![]() Dobra lece sie szykowac I zycze wam milego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() My już po wizytach na grobach.. Został nam tylko jeden grób do odwiedzenia, ale to na innym cmentarzu, więc wybierzemy się tam w drodze na obiad do teściów... Lamia ale zdolną masz teściową ![]() ![]()
#1850 |
Zakorzenienie
|
My po grobach i ja 15 na ten obaid. Ale mi sie nie chce :-D moja mama zrobila salatke gyros i siedzę wpieprzam :-D
Aga relaksuj sie poki mozesz :-D
#1851 |
Zakorzenienie
|
My już też po grobach, tuśka śpi a jak wstanie to obiad u teściów.
A poza tym to się od rana kłócimy z małżem ![]()
#1852 |
Zakorzenienie
|
no to szacun ![]() a ja obrabiam fotki i zakładam stronke swoja ![]()
#1853 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() Ja wróciłam wczoraj wieczorem od mamy, zaliczyłam też grób babci i dziadka, odwiedziłam ciotkę i kuzynki... i obłowiłam się w ciuszkach ![]() Wczoraj była taka straszna mgła, a dzisiaj słonko ![]() Wiecie co moja jedna kuzynka opowiadała mi o swoim porodzie. Rodziła 5 godzin, do rozwarcia 9cm, a skończyło się cesarką, bo małej strasznie tętno skoczyło. Jej córa ma 1,5 roczku teraz i jest taka słodka, że najchętniej bym ją ukradła. Ma takie świetne loczki na głowie a oczy robią się jej zielone, teraz ma takie dziwne jakby brąz z niebieskim zmieszany i tak wpada w zieleń... ech no słodka jest i tyle. A druga kuzynka (ma 18 lat) rodziła 2 godziny... no dacie wiarę 2 godziny i już ![]() ![]() ![]() ![]() I obie stwierdziły, że ból nie jest aż taki straszny, że da się przeżyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mnie nie zagłaszcze, raczej nie bywa u nas, mój mąż ma gula na widok swojej mamusi więc.. ![]() My już po szybkiej przejażdżce na cmentarz.Zrobiła się piękna pogoda ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko.
![]() Część z Was polecała blog sroki - aby tam sobie poczytać o kosmetykach, ich składach... i ogólnie, żeby się zorientować co kupić. Przejrzałam sobie w sumie wszystkie kosmetyki dziecięce, o których ona pisze i w większości przypadków poleca kosmetyki dziecięce z Hippa albo Babydream. Na ile wierzycie w to, o czym ona pisze ? Ja tam nigdy nie analizowałam składów kosmetyków i nie znam się na tym, więc sama tego nie sprawdzę... ale zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie - sroka na swoim blogu ma zakładkę współpraca, a w niej podaje taką informację: Jaka współpraca jest możliwa? Każda ciekawa ![]() - wpisy sponsorowane, - testy, - recenzje, - konkursy, - akcje specjalne, Na tym blogu nie reklamuję: - suplementów diety, - środków na odchudzanie, - kosmetyków o nieznanych składach, Ile to kosztuje? Każda współpraca wyceniana jest indywidualnie. Barterowo współpracuję tylko w wyjątkowych przypadkach I martwią mnie m.in. te jej wpisy sponsorowane - jaką mam mieć pewność, że czytam obiektywny test kosmetyków, a nie reklamę, za którą firma zapłaciła? ![]() A w jednym z testów nawet sobie zażartowała i napisała, że Rossmann powinien mi płacić za reklamę. ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() A moja ciocia mieszka na 7 piętrze i winda wczoraj tak strasznie skrzypiała, że miałam stracha. Pytam wujka, co się z tą windą dzieje, a on mi mówi, że w tym tygodniu 3 razy się popsuła i że on ostatnio zjechał ze śmieciami na dół i już nie miał jak wrócić, bo nie działała. Wjeżdżał jakoś druga klatką. Tak się wydygałam, że schodziłam wczoraj z 7 piętra na nogach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tej drugiej kuzynce pozazdrościć porodu ![]() Cytat:
![]() Problem jest jedynie w tym,że wielu rodziców nie zdaje sobie z tego sprawy- reklamy są, gadają,że dla dziecka to nie patrzą na składy tylko kupują. Tak samo z tymi danonkami, herbatniczkami z Bobovity itp, kaszkami i wieloma słoiczkami. Jak Tusia była mała i jadała czasem słoiki (choć najcześciej gotowałam jej sama) to ZAWSZE patrzyłam co tam jest w tych słoiczkach. Niejednokrotnie w słoiczkach po 4 czy 6 miesiącu w składzie była np. sól...masakra...
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nazwy składników są porażające i ciężko mi spamiętać, co jest dobre, a co złe. Bo jeżeli chodzi o jedzenie, to od kilku lat mam z tż manię czytania składów tego co kupujemy i też się na początku strasznie dziwiliśmy jaki syf do tej pory jedliśmy. Ale z tym jest o wiele łatwiej w sensie przeanalizowania składu pożywienia... a może tak mi się wydaje, bo mam już w tym doświadczenie ![]() A co do mgły, to wczoraj było naprawdę przerażająco. Myślałam, że jak dojedziemy do BB, to będzie lepiej, że między blokami nie będzie takiej mgły... ale gdzie tam. Już na moim osiedlu, na pasy weszła grupka dzieci... wszystkie ubrane w ciemnych kolorach, zero odblasków (nie wiem, gdzie rodzice mają wyobraźnię). Przyznam, że ja ich nie widziałam i zdziwiłam się, po co mój tż zwalnia... aż tu raptem wyłonili się z mgły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 godziny !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1859 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wpis sponsorowany wpisowi sponsorowanemu również nierówny. Nie wiem dokładnie jak to działa u Sroki, ale kiedyś u innej blogerki widziałam wpis sponsorowany w którym połowę otrzymanej kolorówki oceniła negatywnie. A po trzecie i najważniejsze to można samemu przeanalizować składy. Są w necie dostępne analizatory, do których wystarczy wkopiować skład i wypisuje Ci co jest czym i po co. Ja kiedyś korzystałam z tego http://kosmetologia.com.pl/analizator-kosmetykow.html (nie wiem jak z jego aktualnością na teraz). Można też się zaprzyjaźnić z Biochemią Kosmetyczną na wizażu, ale ostrzegam, że tam można przepaść na kilka miesięcy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2015-11-01 o 13:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
A słyszałyście o zmianie polityki prorodzinnej w Chinach
![]() Chiny całkowicie wprowadzą przepisy zezwalające każdej parze na posiadanie dwojga dzieci w odpowiedzi na starzenie się społeczeństwa. Władze szacują, że zmiana w prawie pozwoli na wzrost populacji do ok. 1,4 mld ludzi do 2030 roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.