|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Mi kobieta pisała że ona newbornów otulaczy miała 6, prała co drugi dzień, ale i z 5 dałaby radę. Czyli Tobie też powinno wystarczyć. 24 taaa... Najpierw mieć pieniądze i to kupić, a później myśleć po kilku miesiącach co z tym zrobić ![]() kompletuję zamówienie z apteki, później reszta wyprawki... O mamo.
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to ostatnio mam masakryczne skurcze :-( boje sie isc na wizyte we wtorek, ze znowu wysle mnie do szpitala
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, tak tu się postanowiłam odezwać bo już lekko mówiąc dostaję obłędu. mam zdiagnozowaną niewydolność szyjki i mam nakaz leżenia plackiem już od ponad 3ch tygodni. poród planowany jest na 27 stycznia (pierwsza ciąża), ale czy doczekam to się okaże.
przez to wszystko nie mam nawet pomysłu co potrzebuję dla dziecka. Mama coś tam podpowiada, ale generalnie poza paroma śpioszkami i pościelą to niewiele mam. nawet nie wiem co potrzeba. myśli bardziej zajmują problemy niż radość z planowania. poszukam co Wy nabywacie dla swoich szkrabów i może się czymś zainspiruję ![]() postaram się też dzielić informacjami i wiedzą, gdyby ktoś potrzebował. |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeezu, nie wiedziałam, ze sprzatanie lazienki jest takie meczace w ciazy
Ale dobra, kuchnia i łazienka ogarnięte, kurze powycierane, pranie się robi, ja leżę. Odpocznę chwilę i trzeba odkurzyć, zrobić obiad i może szarlotkę machnę. Hariett ja jako wkłady wezmę chyba tanią tetrę i tyle. Super sprawdza się ten muślin z IKEI, ale ponoć dla noworodka jest za duża. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Nebula współczuję lezenia Co do wyprawki, to niedawno wrzucałyśmy swoje zamówienia z Apteki Gemini, poszukaj w postach, będziesz wiedziała co zamówić ![]() Ja jak zrobię zamówienie, to też wrzucę, bo raz wrzucałam, ale w końcu nie zamówiłam, a koszyk mi się anulował
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaka wielkość? To bym od razu dobrała przy zamówieniu.
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, wielkość tetry? 80x80 podobno za duża, więc następny rozmiar, to 70x70, tylko nie trzeba brać najgrubszej, bo gruba 70x70 wypadnie Ci jak muslin z IKEI=będzie za duży dla NB.
|
|
|
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a będziecie używać puder/zasypkę? I jeszcze jedno mam pytanie, jakie kosmetyki do pielęgnacji noworodka są ok? Myślałam o Hipp, nawet teraz są w Rossie w promocji
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam właśnie pierwsze wpisy w wątku. Matko, ile tego trzeba kupić!! jedyne co mamy i z czego się bardzo cieszę, to wózek. Zdecydowaliśmy się na używany, ale konkretnej firmy. Zależało nam na jednym - by wózek był LEKKI. Większość fajnych wózków to waga powyżej 15kg, dla mnie nie do przyjęcia (3,5 piętro bez windy, a wózek muszę wnosić). Za tę fanaberię troszkę przepłaciliśmy, ale jestem zadowolona. Natomiast kwestie pieluszek, otulaczy, smoczków....przeraża mnie to! Wiem już mniej więcej też, gdzie będę rodzić. Odwiedziłam już parę szpitali i póki co mam swojego faworyta. Chciałam rodzić w domu, ale obawiam się, że ze względu na problemy (i wykryty paciorkowiec w kanale szyjki) nie mam szans. A i ryzyko byłoby zbyt duże. Jakby co, to będę rodzić w Warszawie, więc jakby ktoś chciał wymienić się poglądami nt warszawskich szpitali, to zapraszam :P |
|
|
|
|
#2620 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Rozeznanie
|
Witaj Nebula
dziewczyny regularnie kuszą promocjami i zdjęciami zdobyczy Współczuję problemów, ale trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
Pudru nie planuję ![]() Ostatnio jakaś nieogarnięta jestem
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula, witaj
My jestesmy w drodze na obiadek do tesciow przynajmniej dzisiaj nie musialm gotowac :PDostalam info od kolezanki, ze do 8.11 w rossmannie sa chusteczki nawilzane pampers 6x64 za 26,99 ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej żałuję, że nie mogę iść, pomacać i wybrać czegoś na dotyk. no ale trudno. Ważne by mieć dla kogo wybierać...
|
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
a na poród wracasz do Pl? czy decydujesz się na zagranicę?
|
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chciałam w domu ale jednak to duzy koszt dobrać położną, a teraz doszła mi rwa kulszowa i częste skurcze więc leże. Też jestem z Warszawy ale chodzę prywatnie a Ty? Który szpital wybierasz? Mi ostatnio coś lekarz mówil o Brodnowskim Edytowane przez lune1992 Czas edycji: 2015-11-01 o 15:55 |
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków, to ja biorę BabyDream - płyn do mycia, czy jakoś tak. I w sumie tyle starczy. No, do smarowania olej ze słodkich migdałów/kokosowy. Sudocrem jakiś mam, do tego jakiś krem bez cynku (Linomag pewnie) i tyle. Ja bym w życiu nie chciała rodzić w domu ![]() Uff szarlotka w piekarniku. Czas znowu poleżeć i będę ogarniać obiad, akurat TŻ wróci. |
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam do mycia mydełko dla dzieci z olejem ze słodkich migdałów, do pupy bepanthen, do ciała krem do twarzy I ciała z Hipp, ew. olej ze słodkich migdałów. Jeszcze kupię krem na niepogodę z babydream
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
A w gemini byl ze slodkich migdalow?
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Był. Etja
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam zamówienie
Kupiłam: - 5 tanich tetr do wielo (ale ja trochę tego w domu mam, dlatego tak mało), - kocyk od Milutkiej, - prześcieradła do wózka, - prześcieradła do łóżeczka, - ochraniacz do łóżeczka, - torba do wózka (potrzebna zachcianka - mufka do wózka (mniej potrzebna zachcianka ), - rożek, - przewijak twardy, - dwa okrycia kąpielowe, - dwie koszule nocne. Apteka: Vita-miner prenatal + DHA x2 Majtki poporodowe, jednorazowe. 7 sztuk Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk AKUKU, majtki siateczkowe, poporodowe, wielorazowe, 2 sztuki CANPOL nożyczki, cążki, pilniczek CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml Bioaron Witamina K+D, dla dzieci od 2 tygodnia życia, 75 kapsułek twist-off VitaDerol Baby, dla dzieci od pierwszych dni życia, 30 kapsułek twist-off Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml CANPOL, podkłady poporodowe, wysokochłonne, 10 sztuk Kompresy MEDICOMP, jałowe 7,5cmx7,5cm, 50 sztuk CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychajace, na noc, 10 sztuk NUK płyn do mycia uniwersalny z dozownikiem 1000ml Krwiosteron, 30 tabletek OKAZJA x4 Padnę Ale zostało już bardzo niewiele (komoda, wanienka z IKEA) i kilka rzeczy co do których nie wiem czy brać bądź kupię stacjonarnie.
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki krem kupujecie dla dziecka na wyjscie ze szpitala?
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
MALWI, jak będzie w miarę ciepło to na wyjście niczym nie będę smarować. To w końcu tylko kilka kroków
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio gdy byłam w szpitalu na Inflanckiej odniosłam bardzo dobre wrażenie, chociaż po zastrzyku domięśniowym już drugi tydzień ciężko mi leżeć na prawym boku... Ale bardzo kompetntni lekarze, czyściutko i nowocześnie. Jednak ze względu na interwencję w 26tc, powiedzieli bym więcej nie przyjeżdzała i w to miejsce polecili mi - Karową, Kasprzaka, MSWiA. Normy wcześniaków w tak wczesnej ciąży spełnia też Brudnowski, ale ten mi odradzili. Nie chcieli powiedzieć czemu. Ale raczej to była nieoficjalna informacja, więc nie mogę jej niczym poprzeć, jak tylko opinią dr. Raka, który jako położnik cieszy się dobrą renomą. Kasprzaka ominęłam przy kolejnej interwencji, bo stary i zniszczony, ale słyszałam dużo dobrego o tamtejszych specjalistaach. Byłam dwukrotnie na Karowej - wrażenie zrobił na mnie mieszane. CIężka recepcja - trzeba stać przy okienku, a ja np ledwo stoję. LEkarki potraktowały mnie dość obcesowo, bardzo bolesne badanie, zakończone diagnozą - "no, jak się panią mocniej dotknie, to się plami. wielkie mi co." aż mnie zatkało z oburzenia bo nikt mnie nie dotykał w nocy, a rano obudziło mnie plamienie i dlatego przyjechałam do szpitala! Więc raczej minus. nie tak nowocześnie jak na Inflanckiej. |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za podpowiedz
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a do czego kompresy.jałowe?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

Ból niesamowity, natomiast jak się położe to nie boli prawie wcale. Wzięłam no spe. Nie mam pojęcia co to może być, czytam, czytam i nie wiem.

dziewczyny regularnie kuszą promocjami i zdjęciami zdobyczy
Pudru nie planuję