|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
![]() Ja się wlasnie obudzilam wyspalam sie za wszystkie czasy dzis, tylko raz bylam siku w nocy ![]() Na najwiekszy cmentarz w miescie wysylam w delegacje rodzicow i sama nie jade, bo nie czuje sie na silach przeciskac przez tlumy ludzi.. Po obiedzie pojezdzimy z mezem po jego cmentarzach ![]() Wiecie co do mnie dotarlo? Ze moze sie okazac, ze w PRZYSZLYM MIESIACU urodze aaaaaaa! To juz nie za arty! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2583 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Moje za to chyba się obróciło tak mi całą noc kopało po pęcherzu, szyjce i ogólnie w dolnych rejonach, że aż wystraszona byłam Możliwe to? Nogi miało u góry a teraz mam wrażenie, że są na dole ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Iola, ktos pisal, ze nawet do 35 tyg dziecko moze sie odwrocic wiec no
wspolczuje tego kopania po szyjce i pecherzu.Piekna pogoda dzis, a ja nie mam ochoty z lozka wychodzic :| Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na OLX upatrzoną babkę, ale jak popatrzyłam, to zostawię u niej z 200zł ![]() Ale przynajmniej ma to, co potrzebuję, czyli i otulacze i formowanki i AIO (chcę chociaż z jedną mieć). Casaa, źle się czujesz, to i dzieć się nie chce ruszać, odepchnął rękę, bo mu przeszkadzasz ![]() Ej, a w ogóle to wyczaiłam, co mój wyprawia: leżę na lewym boku na łóżku, kompa mam na stoliczku. Zaświecone światło, brzuch odkryty, więc on światło widzi. Ale jak piszę na kompie, to prawą ręką przysłaniam brzuch - tak wtedy wariuje i kopie jak jakiś oszołom, cały brzuch faluje Zabiorę rękę - spokój.Może się boi ciemności? My na cmentarzu byliśmy wczoraj, więc dziś mam z glowy. TŻ pojechał ze swoimi rodzicami, ja zostałam w domu, bo mają 3 cmentarze do obskoczenia i to nie na moje siły. Ma przyjechać mój brat, więc wypadałoby chatę ogarnąć. Problem w tym, że trzeba odkurzyć, umyć łazienkę, zrobić obiad i sobie dumam, czy dam radę, czy przypłacę bólem brzucha
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj mam strasznie sucho w nosie i w gardle, nie wiem czy to nie początek jakiejś infekcji, bo chodzę i chrząkam
Nawilżacz parował przez całą noc i teraz też, ale nie bardzo pomaga. Ale już wcześniej mi się to zdarzało w ciąży i nic z tego nie wynikało, tylko że dzisiaj jeszcze jakieś ogolne zmęczenie odczuwam... Nic mi się nie chce
|
#2588 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale póki się nie przekracza to jest ok Cytat:
![]() już sa w klubie Cytat:
![]() tzn może Dzieć poczeka do nowego roku, ale jakby nie patrzeć to już blisko Wrzuciłam do klubu trochę fotek z wczoraj ![]() Tutaj też mogę wrzucić te na których jest sam brzuch My sie zbieramy i jedziemy do rodziców jednych i drugich a na cmentarze wieczorem dopiero, jak będzie mniejszy ruch
|
|||||||
|
|
|
#2589 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko od razu Ci napiszę - nie zamawiaj z wielorazowo.pl , ja tam zamówiłam, niby termin realizacji zamówienia 2 dni... w rezultacie po 2 mejlach i po 1,5 tyg wysłali mi część zamówienia "bo czekają na opóźnioną dostawę" super, to mają w sklepie powystawiane co czego fizycznie nie mają? ![]() Cytat:
not gonna happen ![]() Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2015-11-01 o 10:52 |
|||
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, ja chyba z Kokosi zrobię zamówienie, albo używki na OLX.
No to 14 mnie przeraża I to nie 14, z czego X to kupa, X to siku, tylko 14x kupa
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chusty, to czytałam Zawitkowskiego i on nie bardzo je poleca, że to jednak średni pomysł z punktu widzenia fizjoterapeuty dziecięcego.
KINGA, szkoda pieluch ja kupiłam 140G, chyba u chomis, jeszcze nie pralam i nie wiem jak się zachowająEWUSIA, ładny brzuszek!
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-01 o 11:03 |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sensie może sie zdarzyło ale pewnie nie jest tak codziennie (mam nadziejeA planujesz one size czy rozmiarowe? Ja też mam 140 g , zamówione w Gemini, jeszcze nie prałam
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
jak od okolo tygodnia dziecko zmienilo aktywnosc tzn. zamiast kopac to sie obraca, podnosi w roznych miejscach a jesli juz kopie to albo z samego rana kilka razy i ok. 23,00 to sie martwic? bo kiedys to duzo kopalo a teraz tak jakby rozleniwilo sie. Moze to byc przez to ze od 5 tyg duzo leze w lozku?
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 115g, chyba sobie odpuszczę pranie i od razu zacznę jako szmatek domowych używać
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, OS mam kupione na później, ale dla noworodka OS się nie nadaje, więc biorę NewBorny i XS/S.
Iwona - na tym etapie dzieci podobno powoli przestają aż tak kopać, jak bardziej właśnie rozpychać się, przeciągać - jest coraz mniej miejsca
|
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Dotka aż mi samej przed sobą trochę głupio
Kobieta pisała, że oni na początek dla noworodka mieli 6 otulaczy i prali co drugi dzień, ale ja chyba stanę na tych trzech, dokupię wkładów i będę używać z jednorazówkami Bo tych jednorazowych 1 i 2 ostatecznie też trochę będę mieć (prezenty itp.). No chyba że jednak kupię te dwa-trzy otulacze ale na wyjścia na początku jednorazówki raczej.Medeline mnie przekonuje to, że chusta daje mega podparcie pleckom, pozwala im na anatomiczne ułożenie, odciąża kręgosłup rodzica i jakby nie patrzeć, to najstarszy i najpopularniejszy sposób transportowania dziecka Z resztą jest też trochę fizjo którzy to polecają. Ale każdy podejmuje decyzję sam ![]() Baby nie zrażaj się grubością splotu. Na jakość materiału składa się też jakość samej bawełny, z której jest pielucha wykonana i dokładniść splotu.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-01 o 11:28 |
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
ja kupilam tetre 115 na allegro i 140 na gemini. Jak przyszly to mi sie zdawalo ze z allegro sa bardziej miekkie ale wypralam w 90 st i sa takie same w dotyku, ale faktycznie te 115 sie podeformowaly i sa brzydkie a z gemini nic sie nie zmienily. Ale jeszcze nie prasowalam.. moze po prasowaniu beda troche milsze w dotyku
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, ja się przeraziłam bo na jednym blogu pisało, że piorąc co drugi dzień powinnaś mieć ok. 30 kompletów (otulacz+wkład), ale można zminimalizować do 24. To jak przeliczyłam 24 otulacze, to padłam
![]() Jak kupię na OLX to, co chcę, to będę mieć 5 otulaczy: Kokosi NB, Tots Bots NB, 2x Milovia S, Bummis NB + jedna AIO Imse Vimse. Do tego muszę kupić kilka formowanek - chyba wezmę Kokosi, nawet nowe, bo są po 22zł. |
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza ze wydawało mi się że te z gemini są dobrej jakości ![]() Cytat:
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, z tym zmienianiem to też różnie bywa, tak jak czytam co dziewczyny piszą, to na początku b. często zmiana jest całościowa: i otulacz i wkład, bo kupa gdzieś tam bokiem pójdzie.
No nic, ja liczę, żę 5 otulaczy i kilka formowanek mi wystarczy. Ja mogę prac codziennie, u nas to nie problem
|
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Witam się w 31 tc My wczoraj byliśmy u babci na 80 urodzinach, zapaliliśmy znicze na grobach i wieczorem wróciliśmy. Ale pogoda na podróż była tragiczna, o ile rano gęsta mgła nas tak bardzo nie zdziwiła, to wieczorem była tragedia. Na autostradzie A4 jechaliśmy 80km/h, do tego ciemno i widoczność może 20 metrów. Dawno tak się nie bałam jechać, tym bardziej że na święta wyjeżdża na drogi dużo "niedzielnych" kierowców i robią dziwne manewry.Dziś cały ranek zajęło mi nadrobienie zaległości na forum, na dodatek coś mi nie działa aplikacja w tel ![]() Dziewczyny, które są zainteresowane bazą family fix!!!! przed chwilą pisałam z dziewczyną, która godzinę temu wystawiła bazę na OLX za 150zł. Niestety nie chciała wysłać za pobraniem a jest z Otwocka. Może któraś z Was skorzysta
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
Te drugie pieluch co mam, te podwójnie tkane są 140g i one nie wyglądają najgorzej, wiec z taką gramatura powinno być ok. Ewusia śliczne zdjęcia. U nas dziś mgła straszna. Aj nie lubię takiej pogody. |
|
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam od niego te pieluchy podwójnie tkane, ciekawe co z nich zostanie po praniu :P
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba z kilo słodyczy od rana wciągłam;D niewiem co się dzieje^^
|
|
|
|
#2606 |
|
Rozeznanie
|
A ja wczoraj samo mleko piłam, tak mnie zgaga męczyła. Babcia była niepocieszona, bo przecież ja nic nie jem a tu trzeba jeść za dwoje :P
Pisałyście kiedyś o tekstach typu :teraz to Wam się itp. Moja teściowa wie, że mnie takie teksty denerwują i mnie wczoraj fajnie wyratowała Babcia siadła i mówi "Teraz to Wam się zacznie, przedszkola, szkoła i wożenie dziecka wszędzie" na co od razu teściowa "A o co Ci chodzi, przecież każdy z nas chodził do przedszkola i szkoły" szybko temat się zakończył :P
|
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podziwiam was dziewczyny za chęć używanie wielorazówek, ja to chyba za leniwa na to jestem Zresztą obawiam się, że przy półtorarocznym dziecku to ja nawet na karmienie piersią nie będę miała czasu
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerni niedzieli kierowcy
No i jak rozpoznać niedzielnego kierowcę? Brak świateł Co do kopania to moje też już przestaje typowo kopać a bardziej i częściej się przekręcac i to przekrecanie najbardziej widać My groby obskoczylismy już.. Naszukalismy tz dziadków ale znaleźliśmy Haha teraz obiadek i na cmentarz na różaniec
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też się dużo teraz rozpycha, przeciąga itd.
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Dzisiaj mam straszny ból.. krocza? Ból niesamowity, natomiast jak się położe to nie boli prawie wcale. Wzięłam no spe. Nie mam pojęcia co to może być, czytam, czytam i nie wiem.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

wyspalam sie za wszystkie czasy dzis, tylko raz bylam siku w nocy 

dobiero jak go przygniotlam to delikatnie odepchnal reke :-/
tak mi całą noc kopało po pęcherzu, szyjce i ogólnie w dolnych rejonach, że aż wystraszona byłam

Nawilżacz parował przez całą noc i teraz też, ale nie bardzo pomaga. 

Już starczy Mu tych ciuszków chyba 

super, to mają w sklepie powystawiane co czego fizycznie nie mają? 
niech mamusi dokazuje a nie się leni od samego rana
21.06.2014r.