|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Wróciłam z lumpka.
kupiłam 3 sweterki i tunikę. w tym, na który się czaiłam wyglądałam tragicznie. dobrze, że tym razem przymierzałam, bo zazwyczaj mi się nie chce i biorę na oko. A dla małej kilka pajaców i śpiochów.
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będzie wszystko ok
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Hello Kobietki! Witam się po weekendzie
![]() Sobotę spędziliśmy ze znajomymi przy KSW, a kto mógł to pił % ale po całodziennym sprzątaniu mój brzuch niepokojąco bolał... mam przepisaną no-spę 2x dziennie chociaż nie zawsze ją biorę regularnie to w sobotę już musiałam a wczoraj tak rodzinnie, jak u większości z Was fajny dzionek, piękna pogoda i według mnie bardzo dobre święto pamięci o tych którzy odeszli ![]() Tak czytam że większość z Was już po połówkowym, moje dopiero 16go będzie to u mnie 24t +6d, ale tak gin zarządził no to niech będzie, mam nadzieję że Tż wyciągne na wizytę a i krzywej też jeszcze nie mam zaleconej kurczę, muszę pogadać z tym moim lekarzem co on cuduje ![]() Jutro ciuchlandowe szaleństwo ![]() Zazdroszczę że mieścicie się w ciuchy sprzed ciąży, u mnie niestety nie ma takiej opcji... tzn może i bym jakoś się wcisnęła w spodnie czy getry ale gumka nieprzyjemnie ciśnie brzucho więc kupiłam dwie pary o rozmiar większe i tak je męczę teraz ale bluzki noszę "stare", chociaż tez wybieram raczej te luźniejsze
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-02 o 10:12 |
|
|
|
#2914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam zleconej krzywej jeszcze. 9 mam wizyte i pewnie wtedy mi zleci
|
|
|
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie zawsze powtarzam, że to ostatni raz.
dzisiaj dwie siaty przytargałam do domu.
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może gdybym za każdą rzecz płaciła kilkadziesiąt złotych to bym nad tym dumała :P + już na oko wiem czego w jakim rozmiarze mam najwięcej/najmniej.
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah, zapomniałam się pochwalić tym, że mamy zamówioną komodę i będzie do odbioru za 3 tygodnie
![]() W tym czasie będę już po kolejnym usg i jeśli potwierdzi się płeć dziecka to będę kupować ubranka
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie w telefonie listę zrobiłam ile mam czego i w jakim rozmiarze.
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w sh nie ma ładnych ubrań dla dzieci. Wszystko znoszone, kolory wyblakłe bleee ;-)
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po mieszkaniu to głównie i tak w dresach śmigam
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
dziś jadę po wózek Córka odstawiona ja dzień prawie wolny bo wczoraj poprasowałam łazienkę umyłam i ogarnęłam kuchnię. Jeszcze muszę poinformowac teściową że zostawiam córkę u niej .Ja już nie mówię ilę mam ciuszków
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję znaleźc cos dla siebie, a jak jakis pajacyk mi w rece wpadnie przy okazji to jeszcze lepiej ale nigdy nie sugeruje się żadna listą, co jest ładne to biorę a jak jeszcze cena kusi to już szaleństwo totalneNajgorsze że wszystko trzymam w pudełkach bo komody jeszcze nie kupiłam, ale Tż mówi żeby jeszcze poczekać do grudnia chociaż... U mnie z tą krzywą to jakaś dziwna sprawa chyba, na 16go mam połówkowe a na 30go mam badanie ginekologiczne i mam przynieść tylko krew i mocz wiec dalej nic o krzywej ale 16go dopytam coż to za cyrki Ale w nagrodę mój Mały coraz mocniej kopie, już chyba nawet trochę się przyzwyczajam że ten malutki człowieczek tam siedzi i daje o sobie znać Kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczyny!
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mam tylko 3 grubsze swetry w szafie. Jak robiłam letnie porządki w szafie, to do jednego wora wrzuciłam rzeczy do oddania, a do drugiego zimowe swetry. I się zakręciłam i oddałam wszystko.![]() Co do wyprawki dla małej, to nie wiem ile dokładnie powinnam mieć bodziaków, pajaców w danym rozmiarze itp. ![]() Ja krzywą robiłam już w zeszłym miesiącu, co mnie bardzo zaskoczyło. No ale jak dostałam skierowanie, to zrobiłam.
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie musi mi wierzyc przeciez robie to wkoncu dla siebie nie dla nich. Dziewczyny a Wy duzo przytylyscie? ja kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy po zwazeniu okazalo sie ze schudlam 3 kg wszyscy mi mowili ze sama skora i kosci. od tego czasu przytylam tylko 1.5 kg niecale. brzuch mi rosnie ale waga nie. lekarz powiedzial ze to dziecko ma rosnac nie ja. a ja ze slodyczami sie nie oszczedzam....czy 20 tydzien to nie za wczesnie na kupowanie juz rzeczy dla dziecka? ja jeszcze nic nie kupuje, nawet nie ogladam
24.03.2016 Edytowane przez Emilcia_1616 Czas edycji: 2015-11-02 o 10:48 |
|
|
|
|
#2928 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem w pracy byłam w sklepie i po drodze wstąpiłam do sh bo skusił mnie napis wszystko po 1zl
kupiłam 2 płaszczyki, 2 kurtki, 2 bluzy i malusi szlafroczek dla nunusia niebieski zapłaciłam 7zl jeszcze w zyciu takich zakupow za 7zl nie zrobiłam juz nigdy nie pojde na normalnych cenach no i zjadłam półfrancuska drożdżówkę z serem
Edytowane przez Bonku Czas edycji: 2015-11-02 o 10:50 |
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To Twoja decyzja kiedy zaczynasz kompletowanie wyprawki jeśli nie czujesz się jeszcze gotowa na kupowanie, boisz się albo po prostu jeszcze nie masz ochoty to nie kupuj Ja zaczełam wcześnie, żeby potem z brzuchem nie latać po sklepach. Ubranek dużo dostałam, troszkę dokupiłam a reszte rzeczy zamawiam przez internet. Wiem na pewno że do końca stycznia chciałabym mieć wszystko co najpotrzebniejsze bo nie wiadomo kiedy Mały będzie chciał się ewakuować z brzuszka, a nie lubię takiej niepewności że czegoś nie dopilnowałam sama ![]() polly ja mam po 15 sztuk wszystkiego na pewno, jak nie troszkę więcej króluje u mnie body z krótkim rękawem, tego mam pewnie z 25 sztuk. I mam głównie rozmiary 56-62, kilka małych 68. Brakuje mi jedynie kilka par skarpetek, ale nigdzie nie mogę znalezć tych malusieńkich. Najwyżej kilka rzeczy nie nałoże Małemu i już, ciężko przewidzieć ile potrzeba tych ubranek
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-02 o 11:03 |
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 5 (chociaż od ostatniej wizyty pewnie już jest więcej.. ) ale jakby doliczył to co schudłam to wyjdzie też właśnie jakieś 7 ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sumie jeszcze nie przytyłam
ale czuje ze za chwile zaczne i zaczełam sie oszczedzac ciemne pieczywko ,owocki, zupki, kasza i warzywka. Odstawiłam slodycze chociaz w domu mam całe pudło jesli chodzi o badanie krzywej to spokojnie gin mowi ze robi sie ja miedzy 24-28 tyg takze jeszcze mamy czas. Ja zrobie pod koniec nastepnego tyg bo wizyte mam 18 list to wtedy bd juz 26 tydz. Nasi lekarze wiedza co robia
|
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mam komody bo pokój będziemy urządzac po nowym roku. Na szczęście mam łóżko z szufladami, dwie wolne to mam gdzie trzymać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
My z corcia w domu,wczoraj wrocilismy z cmentarza i dostała gorączki, dzisiaj na razie nie ma, zobaczymy. Ja w przyszłym tygodniu wybiore się na łowy. Rano Byłam na pobraniu krwi,zaplacilam 150 złoty. Za tydzień połówkowe, nie moge się doczekać.
|
#2937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę i póki co nie chce mi się. Dzisiaj idziemy na drugie zajęcia i jeżeli nadal nie będzie mi się podobać, to zrezygnujemy.
Cytat:
![]() mi też..... ehhh, ale taka porządna trochę kosztuje. Cytat:
Cytat:
Jakoś ostatnio kiepsko mi idzie szukanie, albo po prostu ostatnio wrzucają towar gorszej jakości ![]() Na początku schudłam z 53 do 50 i dopiero przez ostatni miesiąc przytyłam ok 3 kg Dopiero od miesiąca czuję mega głód ![]() Cytat:
Ja kupiłam tylko parę rzeczy, bo nie wiem co już mam. A jutro jedziemy obejrzeć kosz Mojżesza
|
||||
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
ja 7 i te 57 kg teraz to moja waga życiowa, nigdy nie przekraczyłam 53 kg! a jadłam zawsze słodkie i wszystkooooo! zadnych diet nigdy.
Tyle że ja tych kg nie widze w ogole.. one dochodzą ale mam nadzieje ze to moj syn haha ![]() ja dostałam kombinezonik na zime od kolezanki po jej synku - zaraz wrzuce fotki |
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki Monia, chociaż pewnie będę jedną z ostatnich dziewczyn bez zrobionej krzywej ![]() magda nie przytyłaś bo straciłaś na wadze na początku ciązy? bo tak na logike to dziecko + wody to już z kilogram więcej będzie pewnie, chociaż ja tak średnio się znam ![]() Wczoraj przyjechała do mnie siostra, rodzi równo za miesiąc a już ma brzuszek gigant przytyła 20kg, na szczęście rozstępy póki co jej nie wyskoczyły i mam nadzieję że tak zostanie to i ja będę miała większe szanse że mnie oszczędzą ale pępek taki wywinięty zawsze mnie rozśmieszał u cięzarnych ![]() A i jeszcze z cyklu -co dzisiaj na obiad? my dojadamy wszystko co zostało z wczoraj haha mięsko z pieczarkami i gołąbki bez zawijania, zlituje się nad Tż i ugotuje mu ziemniaczki do tego
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-02 o 11:23 |
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Bonku
dostalismy do testowania slodycze gerard ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Monikimi tak wymiotowałam do 20 tyg dlatego był minus ale ogromnie obawiam sie tycia zle sie z tym czuje wiec chce przybyc tyle ile trzeba nie wiecej a mam kol ktora w 11 tyg miała juz 4.5 kg na plusie ale je za dwoje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

kupiłam 3 sweterki i tunikę.
dobrze, że tym razem przymierzałam, bo zazwyczaj mi się nie chce i biorę na oko.

i będzie wszystko ok
a wczoraj tak rodzinnie, jak u większości z Was
będzie to u mnie 24t +6d, ale tak gin zarządził no to niech będzie, mam nadzieję że Tż wyciągne na wizytę 

ale 16go dopytam coż to za cyrki 

i że zamiast tyć to chudnę. Akurat