Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 13:38   #3001
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Bonku, wszystko zależy jak się gotuje, bo na groch, fasolę, kapustę są sposoby ;-)

Dzisiaj na obiad spaghetti. Nie czuje się najlepiej, wiec coś na szybko będzie.
A jaki sposob?? Nie slyszalam..a przydalby sie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:40   #3002
magda16262
Zadomowienie

Gratuluje udanej wizyty piekne wiesci.

Ja mam ochote na kapuste zasmazana moze jutro sie wezme do tego jakiegos kotleta zrobie..
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:40   #3003
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam pierogi z soczewicy ale na moj żołądek to katastrofa.... Takie gazy ze szok Wam nic nie jest po kapuście grochach itd? a o ciemnym pieczywie i suszonych owocach nie wspmne
pierogi uwielbiam takie
a co do gazów no to cóż, no zdarzają się, ale u mnie akurat nie są męczące wiec sobie nie odmawiam ani kapusty ani grochu ani nic

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, witam się po wizycie, serduszko pięknie bije, wszystko w porządku, dostałam skierowanie na krzywą i już nawet zakupiłam glukozę :P teraz uciekam i będę wieczorem a już mam 4 strony do nadrobienia więc przystopujcie trochę !! :P

miłego popołudnia
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ubaw ubawem jakby byly bezwonne hahaha
no tak, tp też prawda
Stary 2015-11-02, 13:40   #3004
misia880
Zakorzenienie

ja się wziełam ambitnie za sprzątanie kuchni chwila przerwy bo kuchnia duża a ja się szybko męczę niestety

szafki umyte, półki umyte - został blat i druga część kuchni czyli jadalnia

puściłam zmywarke ze szklem bo już zakurzone miałam niektore szklanki a w sobote przeciez impreza na dwadzieścia pare osób-- masakra

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:42   #3005
Darkanddark
Zakorzenienie

Mira, na przykład - groch, fasolę zawsze się moczu przed ugotowaniem, i nigdy nie gotuje się w tej wodzie, w której stały. Czyli wodę odlewamy, dobrze pluczemy i w świeżej. I gotujemy zawsze bez przykrywki, bo podczas gotowania to co odpowiedzialne za gazy ucieka. Tak samo kapustę gotuje się bez przykrycia i w słonej wodzie. Do gotowania zawsze soli i trochę cukru
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:45   #3006
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Mira, na przykład - groch, fasolę zawsze się moczu przed ugotowaniem, i nigdy nie gotuje się w tej wodzie, w której stały. Czyli wodę odlewamy, dobrze pluczemy i w świeżej. I gotujemy zawsze bez przykrywki, bo podczas gotowania to co odpowiedzialne za gazy ucieka. Tak samo kapustę gotuje się bez przykrycia i w słonej wodzie. Do gotowania zawsze soli i trochę cukru
O widzisz! Fasole mocze ale gotuje w tej samej wodzie.. no musze wyprobowac skoro dziala

Stary 2015-11-02, 13:49   #3007
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja się wziełam ambitnie za sprzątanie kuchni chwila przerwy bo kuchnia duża a ja się szybko męczę niestety

szafki umyte, półki umyte - został blat i druga część kuchni czyli jadalnia

puściłam zmywarke ze szklem bo już zakurzone miałam niektore szklanki a w sobote przeciez impreza na dwadzieścia pare osób-- masakra
oddaj mi trochę energii, bo dziś nie mam jej w ogóle

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
o widzisz, nie wiedziałam.
Kapustę zazwyczaj pod przykryciem gotuję
A fasolę w sumie kupuję w słoiku i z tą wodą gotuję, ale może też by ją było warto przelać
Stary 2015-11-02, 13:51   #3008
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
o widzisz, nie wiedziałam.
Kapustę zazwyczaj pod przykryciem gotuję
A fasolę w sumie kupuję w słoiku i z tą wodą gotuję, ale może też by ją było warto przelać
Myślę, że nie zaszkodzi przelać ;-)

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
O widzisz! Fasole mocze ale gotuje w tej samej wodzie.. no musze wyprobowac skoro dziala

Działa jest o wiele lepiej, wiadomo, że problem nie zniknie w 100% bo też dużo się dzieje w naszych jelitach, ale dla mbie jest dużo lepiej.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:53   #3009
mira81
Zadomowienie

No oczywiscie ze byloby dziwne zeby ani jeden nie wyskoczyl potem ale jak juz bedzie ciut lepiej to i tak dobrze.
A akurat mam caly woreczek fasoli wiec za niedlugo bedzie po bretonsku

Stary 2015-11-02, 13:55   #3010
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Abi, gratulacje
Stary 2015-11-02, 13:55   #3011
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
No oczywiscie ze byloby dziwne zeby ani jeden nie wyskoczyl potem ale jak juz bedzie ciut lepiej to i tak dobrze.
A akurat mam caly woreczek fasoli wiec za niedlugo bedzie po bretonsku

też chyba na dniach zrobię, bo dawno nie było
Stary 2015-11-02, 14:06   #3012
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny. Dzisiaj ciężko mi się zebrać do kupy, jakieś ciśnienie chyba jest złe czy biometr bo nie mogę się ogarnąć z niczym

Cytat:
cześć dziewczyny, witam się po wizycie, serduszko pięknie bije, wszystko w porządku, dostałam skierowanie na krzywą i już nawet zakupiłam glukozę :P teraz uciekam i będę wieczorem a już mam 4 strony do nadrobienia więc przystopujcie trochę !! :P

miłego popołudnia
super, gratuluję udanej wizyty

trzydziescidwa trzymam kciuki za wizytę

u mnie dzisiaj na obiad gołąbki z wałówki z domu obżarłam się placków jak opętana ale chce mi się teraz bardziej mandarynek
Wczoraj było bardzo miło. Pojechaliśmy najpierw na groby rodziny mamy mojego męża- tam była jego moja ulubiona ciocia z jego kuzynami i dziećmi, wszyscy dopytywali się jak tam u Nas i jaka płeć- bardzo miło potem pojechaliśmy do moich rodziców na obiad- mama mi kupiła pościel dla dziecka- niebiesko-czerwona w misie-słodka dostałam jeszcze dla siebie ciążową sukienkę z golfem czarną-sweterkową, piżamkę ciążową-taka duża (przyszłościowa) Tata powiedział, że promienieję w ciąży- że mi służy Mama też chwaliła. Rozmawiałam jeszcze z moją babcią- w środę jadą z moją mamą do Krakowa- ma miażdżycę kończyn dolnych i będą jej naczynia przepychać Poszliśmy potem na cmentarz na mszę po moich grobach- postaliśmy z moimi rodzicami i pogadałam chwilę z moją chrzestną, potem mojego męża taty. Posiedzieliśmy do 16.30 u moich rodziców. Potem pojechaliśmy do moich teściów, tam znowu jedzenie, ja już nie byłam głodna ale zjadłam rosół i gołąbka, wypiłam herbatę, posiedzieliśmy 2 godziny i wróciliśmy do Rzeszowa. Mieliśmy jeszcze zajechać do mojej kuzynki bo kupiła nowe meble ale czasu brakło i dzień się skończył
Stary 2015-11-02, 14:12   #3013
misia880
Zakorzenienie

dziś mam jakiś przypływ energii bo ostatnio to mialam takie leniwe dni że masakra.
Ja sprzątam, a mały szaleje w brzuchu chyba mu sie podoba że mama sobie sprząta przy disko polo

może będzie tancerz co ???

Stary 2015-11-02, 14:15   #3014
magda16262
Zadomowienie

Misia - to masz juz sposob na swojego malucha jak bedzie leniwy
Stary 2015-11-02, 14:42   #3015
trzydziescidwa
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj jakoś bezruchowo... z rana jeszcze coś delikatnie, a teraz już cisza... widać nie tylko ja boję się wizyty
Stary 2015-11-02, 14:43   #3016
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj jakoś bezruchowo... z rana jeszcze coś delikatnie, a teraz już cisza... widać nie tylko ja boję się wizyty
Maluch zbiera siły, żeby pokazać skoki na USG potem
Stary 2015-11-02, 14:45   #3017
201704101323
Konto usunięte

Witam Was kochane,
dzis mam jakiś dziwny stan- obudziłam się zmęczona, bez energii, i tak cąły dzień. Nie mogę pozbierać się z myślami, jakiś wewnętrzny nieład...Nic sie nie wydarzyło, wszystko w porządku, wczoraj dzień ok.
Macie tak czasami..Na razie nic nie nadrobiłam, i nic nie zrobiłam - jedynie co , to poodkurzałam chałupę, kurze, jakies pranie ogarnęłam..obiad czeka na razie, kapuste bede robić z pulpetami. Wypiłam koktajl owocowy,z racji 14.00 nie mam ochoty na nic..
Może wieczorem nadrobię, bo teraz to jeszcze chwila i po synka pojadę

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-11-02 o 14:55
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:54   #3018
_polly_
Zakorzenienie

A ja wróciłam właśnie z psem od weterynarza. Biedna dostała zastrzyk, i tego guzka jej posmarowali i zabandażowali. Jutro czeka nas kolejna wizyta, oby ten guzek się wchłonął i nie trzeba będzie ciąć. Teraz leży smutna, dostała skarpetkę na ten opatrunek.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:00   #3019
moooniaaaa
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj zupa z kapusty włoskiej, na pikantnie z chorizo

No i zaczął się mój ostatni m-c pracy przed l4, jakoś mi dziwnie i smutno :P A jeszcze jutro nowa przychodzi, ja z nią pracuję dopiero w piątek, będę musiała powoli jej przekazywać swoje obowiązki. Ale szafki nie oddam, ma na mnie czekać, już wszystkim zapowiedziałam

Polly

A co to za guzek? wrzód jakiś?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:07   #3020
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Jeszcze kminek zapobiega powstawaniu gazów. Trzeba dodawać do potraw.No chyba że ktoś bardzo nie
Ja coś się nie udzielam. Mam podły nastrój. Nie dość że zmartwienia w domu to jeszcze się dzisiaj okazało że mój super lekarz nie pracuje w szpitalu gdzie mam rodzic. I teraz Mann dylemat. Czy zostać bo ciocia położna i lekarza zmienić czy iść za lekarzem ale już bez pleców cioci :-\
Stary 2015-11-02, 15:08   #3021
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Polly

A co to za guzek? wrzód jakiś?
Prawdopodobnie czyrak. Wetka na początku próbowała to wycisnąć, czy przypadkiem coś się jej nie wbiło i zakażenie się nie wdało. Jutro o 12 jedziemy na kontrolę. Mój pies ostatnio bywa u weterynarza prawie tak często jak ja u ginekologa.

Stary 2015-11-02, 15:12   #3022
magda16262
Zadomowienie

Moonia

tez chetnie bym teraz wrocila do pracy jak wszystko wrocilo do normy i mam troche energii a na zwolnieniu jestem dopiero 3 tygodnie ale czasem jest blogo w niedziele jak i kazdego dnia, ze nie musze sie rano zwlekac albo wracac na 22 do domu w piatek bylam u siebie w pracy szef sie pytał czy aby nie symuluje:d bo brzucha nie widac. pogadalismy i czasem tam wpadne jak bede w tamtym miescie.
Stary 2015-11-02, 15:16   #3023
misia880
Zakorzenienie

ja miałam 1.5 litra rosołu w lodówce i mówie kurde tak samo rosół (tym bardziej ze to był bulion pod dyniowa wiec z cebula czosnkiem itp gotowany) mowie WIEM mam brokuły - otwieram lodówke... patrze kuzwa zapleśniały lekko - w kosz. i co teraz ?
patrze mam kalafior!!! i zrobiłam pierwszy raz w życiu krem z kalafiora z serkiem mascarpone jezusie jakie mi to dobre wyszlo

Stary 2015-11-02, 15:17   #3024
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane,
dzis mam jakiś dziwny stan- obudziłam się zmęczona, bez energii, i tak cąły dzień. Nie mogę pozbierać się z myślami, jakiś wewnętrzny nieład...Nic sie nie wydarzyło, wszystko w porządku, wczoraj dzień ok.
u mnie podobnie..
W ogóle dziwnie mnie kości i mięsnie bolą, jak na chorobę.. Nawet mierzyłam sobie temp czy przypadkiem nie mam, ale na szczęście nie. Lezę głównie dziś i już 3 herbatkę popijam
Stary 2015-11-02, 15:17   #3025
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie czyrak. Wetka na początku próbowała to wycisnąć, czy przypadkiem coś się jej nie wbiło i zakażenie się nie wdało. Jutro o 12 jedziemy na kontrolę. Mój pies ostatnio bywa u weterynarza prawie tak często jak ja u ginekologa.
A nie dało się pobrać jakiegoś wymazu ja mam wrażenie, że zwierzęta dużo gorzej leczyć bo często robi się to na oślep :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:20   #3026
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A nie dało się pobrać jakiegoś wymazu ja mam wrażenie, że zwierzęta dużo gorzej leczyć bo często robi się to na oślep :/
Nie patrzyłam dokładnie co ona robiła, bo starałam się psa utrzymać. Moja Shelby ciężko przeżywa wizyty u weta.
Ze zwierzętami jest przerąbane, nie powie gdzie boli.

Stary 2015-11-02, 15:31   #3027
fasolka1987
Zadomowienie

u mnie dziwne bo lekarz już mi kazał robić tą krzywą, a jestem jeszcze przed 24t.c. Może dlatego, że mam tą niedoczynność tarczycy i to jakoś tam chyba koreluje. Wybiorę się w tym tygodniu żeby mieć wynik przed 16.11.

Co do ciuszków to ja już trochę tego mam, ale nie przeszkadza mi to dalej kupować. Te wszystkie ciuszki są takie słodziutkie, że sobie nie odmawiam Ale też długi okres się bałam, łóżeczka ani przewijaka jeszcze nie skręciliśmy. Ale chcę myśleć już pozytywnie Nie dopuszczam do siebie negatywnych myśli.

Ja to mam po 30 jak nie więcej bodziaków każdego typu( do 6msc.ż. już mam u siebie w domu, reszta czeka na strychu u moich rodziców), a kombinezonów chyba po 5 dzieciach My bierzemy z mamą tylko ładne, niezniszczone ciuszki na SH, no i po mojej siostrze i jej koleżance mam ciuszków od groma. Mój teść się śmiał że 5 dzieci by w to ubrało. On się tam nie zna Mój mąż się jakoś nie odzywa ja mu tylko pokazuje i się cieszę jak głupia z każdego pajaca

Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe : kciuki:- teraz każdy będzie miał po kolei i się okaże ostatecznie czy mają siusiaki czy bożeny

Olgietka mi też się marzy wyciskarka ale póki co zainwestowaliśmy w sokowirówkę

Cytat:
Napisane przez caro_83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę już o oficjalne pokolorowanie na różowoimię Jadwiga, poza tym wszystko w normie, waga 400 gramów, długość ok. 16 cm. jesteśmy zadowoleni
super, gratuluję zdrowej dziewczynki

polly super ta tuniczka, ślicznie wyglądasz no i fajny tatuaż sama bym sobie nie zrobiła ale na kimś jak jest z gustem to mi się podoba 3mam kciuki za psinkę

misia880 fajny kombinezonik

Cytat:
cześć dziewczyny, witam się po wizycie, serduszko pięknie bije, wszystko w porządku, dostałam skierowanie na krzywą i już nawet zakupiłam glukozę :P
gratulacje

NADIA ja też mam dzisiaj jakiś spadek energii, chyba ciśnienie spadło czy coś
Stary 2015-11-02, 15:35   #3028
201704101323
Konto usunięte

mira81;"pogrzeb" - dobry pomysł, ale niebezpieczny.Ja mogłabym w chwili słabości wybudować konstrukcje z krzeseł i dostac się do tych słodyczy, lepiej zakopać do ziemi

moooniaaaa;- też byłam wychowana w wierze prawosławnej, ale że mam własne bardzo banalne pojęcie wiary- "wierzę w Boga, który jest jedyny, rozróżniam zło i dobro" to zmiana wiary z prawosławnej na rzymokatolickiej dla mnie nie była trudną decyzją.
Ale obyczaje w cerkwi typu chrzest ceremonia slubu, do mnie bardziej przemawiają z perspektywy prawdziwej wiary, są przepiękne, wzruszające, -krótko mówiąc
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:35   #3029
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Bonku, wszystko zależy jak się gotuje, bo na groch, fasolę, kapustę są sposoby ;-)

Dzisiaj na obiad spaghetti. Nie czuje się najlepiej, wiec coś na szybko będzie.
na moj żołądek nie ma zadnego sposobu zadne moczenie iles godzin itd mam tendecje dlatego musze uważać na to co jem
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:39   #3030
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

polly super ta tuniczka, ślicznie wyglądasz no i fajny tatuaż sama bym sobie nie zrobiła ale na kimś jak jest z gustem to mi się podoba 3mam kciuki za psinkę
Dziękuję.
Nie wytrzymałam, nie poczekałam na TŻ i zjadłam już michę rosołu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości