Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-02, 13:32   #1921
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
promocja jest super
od 2.11 do 6.11 będzie zniżka na SZMINKI, BŁYSZCZYKI,KREDKI DO UST, LAKIERY I PROD. DO PIELĘGNACJI PAZNOKCI
7.11 - 13.11 TUSZE DO RZĘS, CIENIE DO POWIEK. KREDKI DO OCZU, EYELINERY
Od 14 listopada PODKŁADY, PUDRY itd.
Dzięki za szczegóły! Zaraz wymyślę czy coś potrzebuję
Stary 2015-11-02, 13:32   #1922
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny. Ściskam wszystkie starające i te które już się postarały
Chciałabym dołączyć
Witamy

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:34   #1923
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Chyba mam w domu jakiś magnez, to zastosuję. Wzięłam przed chwilą nospę, ból w podbrzuszu ustał Chociaż ciężko mi odróżnić czy to skurcze czy ciągnięcie...
Jeśli TŻ będzie w domku to na pewno pójdzie ze mną, później będę starała się umawiać wizyty pod niego, żeby miał szanse być, bo już zapowiedział, że chce chodzić. A Twój TŻ idzie z Tobą?

Dziękuję Kochana

tija93, o, następna chce Zuzie hehe
Ja biorę TŻ - jak zmajstrował to niech i poogląda Uprzedziłam go, że pierwsze USG jest dopochwowo, ale mówi że jakoś to zniesie. Z resztą teraz w stresie żyje, że bliźniaki więc musi od lekarza werdykt usłyszeć

Cytat:
Witam wszystkie dziewczyny. Ściskam wszystkie starające i te które już się postarały
Chciałabym dołączyć
Poczytuję wątek od jakiegoś czasu. Sama postanowiłam od września rozpocząć starania. Dostałam od lekarza zielone światło bo w tym roku przeszłam operację skrócenia szyjki z powodu CIN 3, a później otorbielanie jajeczka z jednego jajnika. Chciałam wszystko na spokojnie bo myślałam że potrwa zanim zajdę w ciążę. Zupełnie mnie zastrzeliła sytuacja która miałam ostatnio i nie jestem pewna co się wydarzyło. W połowie miesiąca października przeszłam zapalenie pęcherza i kurację furaginą. W 3 tygodniu października miałam mieć @, ale nic się nie pojawiło. Zwaliłam to na chorobę, ale po następnych kilku dniach zrobiłam test a nawet dwa wyszły pozytywne. Miałam dzisiaj iść na betę ale wczoraj wieczorem poczułam ostry ból brzucha i gdy poszłam do toalety znalazłam spory zlepek gęstego śluzu z krwią, a po godzinie rozpoczęło się krwawienie jak z @ i trwa nadal. Wiecie może co to oznacza ? Czy choroba mogła wpłynąć na wynik testów i opóźnienie @ ? Lekarka ostrzegała mnie że furagina w 1 trymestrze może powodować poronienie. Ale czy od razu po nim miałabym @ ?
Może test wyszedł fałszywie dodatni ... trudno cokolwiek wyrokować, bete robiłaś po pozytywnym teście?.
Witamy w naszym gronie
Stary 2015-11-02, 13:35   #1924
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaaacie ja też chcę tyle lakierów Masz salon kosmetyczny czy co hehe
Kochanaa to tylko część mojej kolekcji Nie wiem ile dokładnie mam ale około 35

Najlepsze jest to że do ślubu byłam wrogiem malowania paznokci, malowałam rzadko i tylko na czarno A po ślubie jakoś nabrałam pewności siebie i zaczęłam szaleć z kolorami Teraz to uwielbiam, maluję na najróżniejsze kolory wprawdzie nie umiem różnych wzorków itp., maluję tylko lakierami, czasem robię kropki takim czymś do kropek

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-11-02 o 13:38
Stary 2015-11-02, 13:36   #1925
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja biorę TŻ - jak zmajstrował to niech i poogląda Uprzedziłam go, że pierwsze USG jest dopochwowo, ale mówi że jakoś to zniesie. Z resztą teraz w stresie żyje, że bliźniaki więc musi od lekarza werdykt usłyszeć
Niech się przygotowuje do ewentualnego wspólnego porodu Ciekawe co tam u Ciebie wyjdzie
Stary 2015-11-02, 13:38   #1926
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym dołączyć
Poczytuję wątek od jakiegoś czasu. Sama postanowiłam od września rozpocząć starania. Dostałam od lekarza zielone światło bo w tym roku przeszłam operację skrócenia szyjki z powodu CIN 3, a później otorbielanie jajeczka z jednego jajnika. Chciałam wszystko na spokojnie bo myślałam że potrwa zanim zajdę w ciążę. Zupełnie mnie zastrzeliła sytuacja która miałam ostatnio i nie jestem pewna co się wydarzyło. W połowie miesiąca października przeszłam zapalenie pęcherza i kurację furaginą. W 3 tygodniu października miałam mieć @, ale nic się nie pojawiło. Zwaliłam to na chorobę, ale po następnych kilku dniach zrobiłam test a nawet dwa wyszły pozytywne. Miałam dzisiaj iść na betę ale wczoraj wieczorem poczułam ostry ból brzucha i gdy poszłam do toalety znalazłam spory zlepek gęstego śluzu z krwią, a po godzinie rozpoczęło się krwawienie jak z @ i trwa nadal. Wiecie może co to oznacza ? Czy choroba mogła wpłynąć na wynik testów i opóźnienie @ ? Lekarka ostrzegała mnie że furagina w 1 trymestrze może powodować poronienie. Ale czy od razu po nim miałabym @ ?
Kurczę nie chcę Cię denerwować ale mi to wygląda na to jakby doszło do bardzo wczesnego poronienia ale lekarzem nie jestem, mogła to być również taka spóźniona @

Stary 2015-11-02, 13:39   #1927
Wyczekujaca
Raczkowanie

[QUOTE=tija93;53315914]hej wiesz my Ci tutaj nie powiemy co to było. Możesz zrobić bete i powtórzyć ją po 24h i zobaczyć czy nie spada. No i przede wszystkim idź do swojego ginekologa. Powodzenia!

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Dzięki, wizytę u ginekologa mam umówioną. Czytałam że beta na tym etapie wraca do normalnej wartości w ciągu 3-4 dni. To że teraz w ciąży nie jestem to wiem, zastanawia mnie czy w niej w ogóle byłam czy tylko testy mogły oszukiwać z powodu leku i zapalenia pęcherza, bo teoretycznie jest taka szansa. No trudno, kolejny cykl, kolejna szansa
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:45   #1928
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Niech się przygotowuje do ewentualnego wspólnego porodu Ciekawe co tam u Ciebie wyjdzie
Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC. Co tam wyjdzie też jestem ciekawa, bo jak bliźniaki to kurka muszę szybko mieszkanie zmienić, bo jak przyjdą na świat to będziemy mieli zrujnowaną zdolność kredytową

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-11-02 o 13:47
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:46   #1929
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
Kurczę nie chcę Cię denerwować ale mi to wygląda na to jakby doszło do bardzo wczesnego poronienia ale lekarzem nie jestem, mogła to być również taka spóźniona @

Ja się strasznie nie nastawiałam, za to mój TŻ już emeryturę dziecku planował, nowy samochód chciał kupować, i robić przebudowę domu nic mu już nie powiem, będzie trudno bo zna mój cykl lepiej niż ja
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 13:47   #1930
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC.
Od 2014 roku sama wysoka wada wzroku nie jest wskazaniem do cc. Musi jeszcze dojść do zmian w siatkówce oka. Dopiero wtedy kierują do cc. W każdym bądź razie takie są nowe wytyczne
Stary 2015-11-02, 13:50   #1931
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Od 2014 roku sama wysoka wada wzroku nie jest wskazaniem do cc. Musi jeszcze dojść do zmian w siatkówce oka. Dopiero wtedy kierują do cc. W każdym bądź razie takie są nowe wytyczne
cholera to ja gotowa nie jestem w ogóle na poród siłami natury. Powiem mu - niech się chłopina stresuje razem ze mną
Stary 2015-11-02, 13:57   #1932
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Co racja to racja Ja byłam jedną z czterech Kaś w klasie w podstawówce

Ja jedną z 9 na roku na studiach.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
cholera to ja gotowa nie jestem w ogóle na poród siłami natury. Powiem mu - niech się chłopina stresuje razem ze mną

Masz trochę czasu, żeby się przygotować ja mogę napisać w ramach pocieszenia, że miałam super poród, wcale nie bolało jakoś koszmarnie, po tygodniu w ogóle już nie czułam, że rodziłam. Natomiast po operacji ciązt pozamacicznej (którą na własne potrzeby porównuję do cc) bardzo długo dochodziłam do siebie.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:01   #1933
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Kasia napisała, masz dużo czasu by się z ewentualnym porodem siłami natury pogodzić

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Masz trochę czasu, żeby się przygotować ja mogę napisać w ramach pocieszenia, że miałam super poród, wcale nie bolało jakoś koszmarnie, po tygodniu w ogóle już nie czułam, że rodziłam. Natomiast po operacji ciązt pozamacicznej (którą na własne potrzeby porównuję do cc) bardzo długo dochodziłam do siebie.

Super, że miałam dobry poród
Stary 2015-11-02, 14:16   #1934
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Kasia napisała, masz dużo czasu by się z ewentualnym porodem siłami natury pogodzić

Super, że miałam dobry poród

Naprawdę wspominam go przegenialnie w piatek wieczorkiem w dniu twrminu urodziłam, w poniedziałek rano byliśmy już w domu, w czwartek zdjęli mi szwy i potem to już latałam jak fryga.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:25   #1935
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę wspominam go przegenialnie w piatek wieczorkiem w dniu twrminu urodziłam, w poniedziałek rano byliśmy już w domu, w czwartek zdjęli mi szwy i potem to już latałam jak fryga.

Idealnie! Też chciałabym miło wspominać poród i zrobię wszystko by tak właśnie było
Stary 2015-11-02, 14:38   #1936
Fantasmagori
Zakorzenienie

Co do Kaś to jeden z naszych kotów ma tak na imię nasza Kasia bez urazy dziewczyny, po prostu nam się tak ją nazwało

Stary 2015-11-02, 14:40   #1937
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Kaś to jeden z naszych kotów ma tak na imię nasza Kasia bez urazy dziewczyny, po prostu nam się tak ją nazwało
Ani trochę się nie obrażam Miałam okazje poznać kota Kasie. Znalazłam kiedyś na podwórku kota z identyfikatorem, zadzwoniłam do właściciela. Przyszedł i od progu woła "Kaaasia", oczywiście do kota, nie do mnie
Stary 2015-11-02, 14:41   #1938
Fantasmagori
Zakorzenienie

Widać fajne imię, skoro jest więcej kotów Kasi

Stary 2015-11-02, 14:46   #1939
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Widać fajne imię, skoro jest więcej kotów Kasi
Na praktykach na studiach odbierałam poród pacjentki, która nie wiedziała jak nazwać córkę. Z mężem po stwierdzili, że będzie Kasia
Stary 2015-11-02, 14:56   #1940
asicuha
Wtajemniczenie

"Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC.  Co tam wyjdzie też jestem ciekawa, bo jak bliźniaki to kurka muszę szybko mieszkanie zmienić, bo jak przyjdą na świat to będziemy mieli zrujnowaną zdolność kredytową "

Jakie sa dokladne wytyczne do cc przy wysokiej wadzie wzroku??
Ja mam -4.5 i ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy ciaza moze mo te wade jakos pogorszyc??

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 14:59   #1941
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Cholera ja już się do myśli o CC przyzwyczaiłam przez ostatnie 20lat eh zawsze coś pozmieniają na moją niekorzyść.
Cudownie Kasia, że miło poród wspominasz. To też ważne - moja koleżanka miała koszmarny - stąd nad drugim myśleli 10 lat
A są jakieś dobre wieści u Ciebie? ja dziś słuchałam, że mają przyznawać te certyfikaty klinikom już na dniach. Wiecie już coś czy dalej czekacie?

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

[QUOTE=kasia_ruda;53316289]Ja jedną z 9 na roku na studiach.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja mam -4.5 i ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy ciaza moze mo te wade jakos pogorszyc??
Przedtem wskazaniem do CC była wada powyżej - 4,5. Sama ciąża ci wady nie pogłębi - za to przy porodzie siłami natury może być opcja odklejenia siatkówki. Ale jak widać teraz już nie ma
Stary 2015-11-02, 15:12   #1942
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
"Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC.  Co tam wyjdzie też jestem ciekawa, bo jak bliźniaki to kurka muszę szybko mieszkanie zmienić, bo jak przyjdą na świat to będziemy mieli zrujnowaną zdolność kredytową "

Wskazania:
1. Retinopatia cukrzycowa:
a. nawracające krwotoki do ciała szklistego
b. neowaskularyzacja siatkówkowa lub na tarczy nerwu wzrokowego, która
przypuszczalnie nie ulegnie zanikowi (po leczeniu lub samoistnie) do momentu
rozwiązania
c. trakcyjne odwarstwienie siatkówki rozwijające się i postępujące w ciąży
2. Nagłe stany okulistyczne, które mogą ulec pogorszeniu w trakcie porodu, których leczenie
nie może być przeprowadzone lub zakończone przed rozwiązaniem (np.
odwarstwienie siatkówki operowane w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem -
przed zakończeniem procesu tworzenia blizn siatkówkowo-naczyniówkowych,
zranienia gałki ocznej operowane w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem)
3. Krótkowzroczność z neowaskularyzacją podsiatkówkową (plamą Fuchsa)
4. Stany pooperacyjne:
a. Stan po witrektomii z powodu krwotoku do ciała szklistego po urazie, w retinopatii
cukrzycowej lub w nowotwórstwie naczyń siatkówki po zakrzepie żyły siatkówkowej
b. Stan po laserowej korekcji wady refrakcji jeżeli grubość rogówki po zabiegu jest
mniejsza niż 350 µm
5. Zaawansowana jaskra z dużymi zmianami w polu widzenia
6. Zaawansowany lub ostry stożek rogówki
7. Stany rzucawkowe (wspólna decyzja lekarza położnika i okulisty w zależności od
stanu ogólnego i oczu):
a. retinopatia
b. surowicze odwarstwienie siatkówki
c. neuropatia
d. ślepota korowa

Wskazaniami do wykonania cięcia cesarskiego nie są następujące
choroby narządu wzroku:
1. Krótkowzroczność bez zmian plamce
2. Jaskra bez zmian lub z małymi zmianami w polu widzenia
3. Odwarstwienie siatkówki operowane w okresie więcej niż 1 miesiące przed rozwiązaniem
z całkowitym przyłożeniem siatkówki
4. Zmiany degeneracyjne obwodu oka. Zwyrodnienia, które mogą predysponować do
odwarstwienia siatkówki powinny być zabezpieczone przy pomocy fotokoagulacji laserowej
w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem.

Najczęstszymi pozapołożniczymi wskazaniami do cię-
cia cesarskiego, często nadużywanymi, są wskazania
okulistyczne, których odsetek w ostatnich latach wzrósł
z 39,7% vs 47,6% [15]. W przypadkach wątpliwych należy
weryfikować tego typu wskazania podczas pobytu pacjentki
na oddziale. Wskazania do operacji cięcia cesarskiego
w przypadku niektórych schorzeń mających wpływ na
stan narządu wzroku obejmują obecnie wyłącznie zaawansowane
retinopatie oraz odwarstwienie siatkówki. Według
Romaniuk i wsp. [16] dotychczas nie udowodniono wpływu
porodu siłami natury na postęp retinopatii cukrzycowej.
Autorzy prezentują pogląd, iż w nadciśnieniu tętniczym
stan naczyń siatkówki odpowiada stanowi naczyń
łożyska. Po kilku miesiącach od porodu siatkówka oraz
ciałko szkliste odzyskują stan sprzed ciąży [16]. Wzrost
ciśnienia w górnej połowie ciała przenosi się również na
gałki oczne podczas parcia, zapobiegając odklejeniu się
siatkówki.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

To są wytyczne polskiego towarzystwa okulistycznego i polskiego towarzystwa ginekologicznego.
Stary 2015-11-02, 15:21   #1943
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wskazania:
1. Retinopatia cukrzycowa:
a. nawracające krwotoki do ciała szklistego
b. neowaskularyzacja siatkówkowa lub na tarczy nerwu wzrokowego, która
przypuszczalnie nie ulegnie zanikowi (po leczeniu lub samoistnie) do momentu
rozwiązania
c. trakcyjne odwarstwienie siatkówki rozwijające się i postępujące w ciąży
2. Nagłe stany okulistyczne, które mogą ulec pogorszeniu w trakcie porodu, których leczenie
nie może być przeprowadzone lub zakończone przed rozwiązaniem (np.
odwarstwienie siatkówki operowane w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem -
przed zakończeniem procesu tworzenia blizn siatkówkowo-naczyniówkowych,
zranienia gałki ocznej operowane w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem)
3. Krótkowzroczność z neowaskularyzacją podsiatkówkową (plamą Fuchsa)
4. Stany pooperacyjne:
a. Stan po witrektomii z powodu krwotoku do ciała szklistego po urazie, w retinopatii
cukrzycowej lub w nowotwórstwie naczyń siatkówki po zakrzepie żyły siatkówkowej
b. Stan po laserowej korekcji wady refrakcji jeżeli grubość rogówki po zabiegu jest
mniejsza niż 350 µm
5. Zaawansowana jaskra z dużymi zmianami w polu widzenia
6. Zaawansowany lub ostry stożek rogówki
7. Stany rzucawkowe (wspólna decyzja lekarza położnika i okulisty w zależności od
stanu ogólnego i oczu):
a. retinopatia
b. surowicze odwarstwienie siatkówki
c. neuropatia
d. ślepota korowa

Wskazaniami do wykonania cięcia cesarskiego nie są następujące
choroby narządu wzroku:
1. Krótkowzroczność bez zmian plamce
2. Jaskra bez zmian lub z małymi zmianami w polu widzenia
3. Odwarstwienie siatkówki operowane w okresie więcej niż 1 miesiące przed rozwiązaniem
z całkowitym przyłożeniem siatkówki
4. Zmiany degeneracyjne obwodu oka. Zwyrodnienia, które mogą predysponować do
odwarstwienia siatkówki powinny być zabezpieczone przy pomocy fotokoagulacji laserowej
w okresie 1 miesiąca przed rozwiązaniem.

Najczęstszymi pozapołożniczymi wskazaniami do cię-
cia cesarskiego, często nadużywanymi, są wskazania
okulistyczne, których odsetek w ostatnich latach wzrósł
z 39,7% vs 47,6% [15]. W przypadkach wątpliwych należy
weryfikować tego typu wskazania podczas pobytu pacjentki
na oddziale. Wskazania do operacji cięcia cesarskiego
w przypadku niektórych schorzeń mających wpływ na
stan narządu wzroku obejmują obecnie wyłącznie zaawansowane
retinopatie oraz odwarstwienie siatkówki. Według
Romaniuk i wsp. [16] dotychczas nie udowodniono wpływu
porodu siłami natury na postęp retinopatii cukrzycowej.
Autorzy prezentują pogląd, iż w nadciśnieniu tętniczym
stan naczyń siatkówki odpowiada stanowi naczyń
łożyska. Po kilku miesiącach od porodu siatkówka oraz
ciałko szkliste odzyskują stan sprzed ciąży [16]. Wzrost
ciśnienia w górnej połowie ciała przenosi się również na
gałki oczne podczas parcia, zapobiegając odklejeniu się
siatkówki.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

To są wytyczne polskiego towarzystwa okulistycznego i polskiego towarzystwa ginekologicznego.
Dzieki za konkretna informacje!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 15:48   #1944
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Tija jesteś nieocenioną pomocą
Stary 2015-11-02, 15:52   #1945
Panna Izabela
Zakorzenienie

Witajcie! Nie było mnie trochę, chyba przez wczorajsze święto i przygotowania do niego. Miało być tak, że będziemy siedzieć sami, a tu najpierw mama z braćmi na obiad i kawę, później godzina przerwy i teście, szwagierki dwie, mąż i córka szwagierki na kawie. Smutna byłam potem cały wieczór, który spędziliśmy na cmentarzu u Wikusi. Sporo zapalonych zniczy stało, od najbliższej rodziny i znajomych trochę, niestety dalsza rodzina się nie pojawiła na cmentarzu, tż było przykro (moja rodzina ma za daleko, jego ma bardzo blisko), bo wszyscy się zawsze spotykają na każde święta, także na 1 listopada i utrzymują, że są najbliższą rodziną - widzieliśmy to właśnie wczoraj.

Jutro jadę na badania, strasznie się boję co wyjdzie, ale najbardziej póki co obawiam się o to, że nie pozwolą nam się z tż starać, że trzeba będzie powtarzać badanie no i że nie dostaniemy wyników tego samego dnia, a z następną wizytą w Wawie nie wiem, kiedy będziemy

Znów głupi wizaż uciął mi połowę cytowania

Cytat:
geosmina lepiej tu to wyrzucić niż do męża czy teściowej. Dziwne bo babcie ZAWSZE mają jedzenie...jak to mówią każdy niesie swój krzyż, swój już znasz
Ja ostatnio mam wrażenie, że dźwigam krzyż na krzyżu...

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Ja na swoją nie mogę powiedzieć ani jednego złego słowa Jest naprawdę do rany przyłóż. Traktuje mnie jak córkę, zawsze stanie po mojej stronie niż po stronie męża, choć to jej syn. Zawsze mnie broni, a jak się pokłócimy z mężem to opieprzy go i ustawi do pionu
Gorzej z moją mamą, choć jest kochana, to momentami mnie tak wkurza i irytuje, że masakra Niestety tych momentów jest coraz więcej
Ja na teściową ogólnie też nie narzekam, też staje po mojej stronie jeśli w ogóle, ale upierdliwa jest i jęcząca strasznie. Czasem to potrafi nieźle zmęczyć Za to mamy chyba mamy takie same

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
myślałam, że po ślubie to chociaż raz w miesiącu ktoś nas zaprosi na obiad, a miesiące lecą i niedzielne obiadku w domu z mężem dobrze, że lubię gotować i nawet mi wychodzi a żeby dostać jakieś jedzonko na wynos-zapomnij a czasem by się zjadło coś dobrego zrobionego przez mamusie a tu nic
Jak mi się tęskni za weekendami tylko z mężem, za każdym popołudniem tylko z mężem....
Ciesz się

Cytat:
No to dobrze że spadło W razie ci to Ci jeszcze lekarz powie na wizycie czy coś z tym robić czy jest ok
A to beta nie powinna rosnąć zamiast spadać?

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Swoją drogą jestem ciekawa, czemu nagle powstał boom na imiona Antoni, Franciszek, Stanisław, a nie akurat Józef, Zenon, czy Zbigniew Myślę, że to trochę sprawa seriali i trend wśród gwiazd
Mi się też wydaje, że Franciszek to z racji papieża - w końcu dawniej było wielu Janów czy Janów Pawłów, czasem jeszcze bywają
No i Staś chyba lepiej brzmi niż Zbych

Cytat:
Kurcze, mam jakieś takie głupie myśli teraz, wciąż nie dowierzam, że jestem w ciąży i jak trochę zacznie mnie brzuch pobolewać to zaraz myślę, że coś złego się dzieje, wczoraj miałam bolesne wzdęcia i już się martwiłam.. nie potrafię odróżnić zwykłego bólu od niepokojącego, jakaś nadwrażliwa chyba jestem...
Przejdzie Ci, jak się przyzwyczaisz. Ja też panikowałam na początku. Jeszcze nie raz Cię będzie coś bolało

Cytat:
Napisane przez BellaB Pokaż wiadomość
Ja ostatnio świrowałam i robiłam chyba z trzy testy, ale to był bezsens. Sobie nadziei narobiłam. Teraz po prostu czekam na @, bo wiem, że nadejdzie
A ja przez Twój gif z biedronką trzepnęłam swojego laptopa, bo myślałam, że mi robal po nim łazi

Cytat:
A to moje dzisiejsze zakupy z rossmannowej promocji <chwalisie>
Zazdroszczę... Ja nie mogę używać takich lakierów, bo na mnie się w ogóle nie trzymają... W ogóle kosmetyki drogeryjne na mnie nie działają, ani lakiery, ani podkłady - podkładów nie używam żadnych drogeryjnych, lakiery z Essie (i mają skład taki, że bez obaw można malować nimi paznokcie w ciąży ), a szminki z Kobo. Jedynie tusze do rzęs czy kredki do oczu. A szkoda, bo szał by był w takie promocje

Cytat:
Co racja to racja Ja byłam jedną z czterech Kaś w klasie w podstawówce
A ja byłam jedyną Izabelą w szkole, nawet w liceum żadnej nie znałam dopiero na studiach poznałam jedną moją imienniczkę...

Cytat:
Chciałabym dołączyć
Witaj
Na moje oko byłaś w ciąży i poroniłaś - przynajmniej tak to wygląda z opisu. Ale musiałabyś się udać do lekarza...

Któraś z Was pisała odnośnie obiadów u teściowej, że nie ma - niestety mając dziecko lepiej przywozić coś swojego w takiej sytuacji... Ja sama nie wiem, czy bym sobie wyobrażała coś takiego, wiem jednak, że jak ktoś przychodzi do mnie z małym, np rocznym dzieckiem, które nie wszystko je - trudno mi się dostosować i wolałabym, żeby mama wzięła coś dla dziecka. Sama zresztą bym tak robiła wiedząc, co dziecko lubi, a co nie. Ze starszym, które już je więcej i babcie wiedzą, co lubi, trochę mnie to dziwi. Sama jeździłam do babci jednej i drugiej i zawsze coś było do jedzenia, najwyżej się jadło np jedno danie, jeśli drugie nie smakowało, choć nie pamiętam takich sytuacji

Któraś pisała też o podejrzeniu endometriozy - trzymam , żeby to jednak nie było to...

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 16:09   #1946
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Powinna, ja pisałam o TSH

Stary 2015-11-02, 16:19   #1947
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry kochane

Wyczekująca

Ale miałam wczoraj dziwną sytuację - w trakcie skorzystania z toalety zaczęła mi lecieć krew, najpierw taki brązowy śluz a potem żywo czerwona krew, pokapała tak kilkanaście sekund i przestało Dzisiaj spokój, nie wiem co to było

Wczoraj przykleiłam również swój ostatni plaster
Czekam teraz do niedzieli, a później do środy na okres i zbieram się za robienie badań

Cytat:
Tija mój TŻ to się ustawił i wie że nie musi się szykować do rodzinnego rodzenia - mam dużą wadę wzroku powyżej - 7 dioptrii i wtedy zalecenie jest do CC. Co tam wyjdzie też jestem ciekawa, bo jak bliźniaki to kurka muszę szybko mieszkanie zmienić, bo jak przyjdą na świat to będziemy mieli zrujnowaną zdolność kredytową
Ależ ja jestem ciekawa co tam w Tobie siedzi

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witajcie! Nie było mnie trochę, chyba przez wczorajsze święto i przygotowania do niego. Miało być tak, że będziemy siedzieć sami, a tu najpierw mama z braćmi na obiad i kawę, później godzina przerwy i teście, szwagierki dwie, mąż i córka szwagierki na kawie. Smutna byłam potem cały wieczór, który spędziliśmy na cmentarzu u Wikusi. Sporo zapalonych zniczy stało, od najbliższej rodziny i znajomych trochę, niestety dalsza rodzina się nie pojawiła na cmentarzu, tż było przykro (moja rodzina ma za daleko, jego ma bardzo blisko), bo wszyscy się zawsze spotykają na każde święta, także na 1 listopada i utrzymują, że są najbliższą rodziną - widzieliśmy to właśnie wczoraj.

Zazdroszczę... Ja nie mogę używać takich lakierów, bo na mnie się w ogóle nie trzymają... W ogóle kosmetyki drogeryjne na mnie nie działają, ani lakiery, ani podkłady - podkładów nie używam żadnych drogeryjnych, lakiery z Essie (i mają skład taki, że bez obaw można malować nimi paznokcie w ciąży ), a szminki z Kobo. Jedynie tusze do rzęs czy kredki do oczu. A szkoda, bo szał by był w takie promocje

A ja byłam jedyną Izabelą w szkole, nawet w liceum żadnej nie znałam dopiero na studiach poznałam jedną moją imienniczkę...
Ten wczorajszy dzień musiał być dla Was bardzo ciężki

Fancie chodziło o spadek TSH

Co do pazurków to ja jestem od roku na hybrydach Lubiłam bardzo malować paznokcie ale z racji mojej pracy paznokcie stały się niejako moją wizytówką i muszę je mieć na tip - top

U mnie całą podstawówkę i gimnazjum byłam jedyną Dominiką, a w liceum w jednej klasie było nas aż 3 A na studiach na całym roku było nas tylko dwie Ja i dokładnie ta sama druga Dominika z liceum
Stary 2015-11-02, 16:27   #1948
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja znam kilka Dominik miałam w klasie w podstawówce, w liceum, teraz w pracy mam 2
Izabeli też - z podstawówki, z gimnazjum, + kilka w pracy mam
A Kaś nie zliczę

Stary 2015-11-02, 16:55   #1949
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Powinna, ja pisałam o TSH
Widocznie źle przeczytałam

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Wyczekująca

Ale miałam wczoraj dziwną sytuację - w trakcie skorzystania z toalety zaczęła mi lecieć krew, najpierw taki brązowy śluz a potem żywo czerwona krew, pokapała tak kilkanaście sekund i przestało Dzisiaj spokój, nie wiem co to było

Wczoraj przykleiłam również swój ostatni plaster
Czekam teraz do niedzieli, a później do środy na okres i zbieram się za robienie badań

Ależ ja jestem ciekawa co tam w Tobie siedzi

Ten wczorajszy dzień musiał być dla Was bardzo ciężki

Fancie chodziło o spadek TSH

Co do pazurków to ja jestem od roku na hybrydach Lubiłam bardzo malować paznokcie ale z racji mojej pracy paznokcie stały się niejako moją wizytówką i muszę je mieć na tip - top

U mnie całą podstawówkę i gimnazjum byłam jedyną Dominiką, a w liceum w jednej klasie było nas aż 3 A na studiach na całym roku było nas tylko dwie Ja i dokładnie ta sama druga Dominika z liceum
Łatwo nie było, ale dla nas żaden dzień nie jest łatwy.

Ja bym chętnie zrobiła teraz hybrydę, ale niestety zanim ja się wybiorę do kosmetyczki, to będzie sroga zima. Tutaj mam do każdej 10 km i przyjmują do 17, a do 17 to pracuje mój mąż. Musiałabym więc wybrać się tam na piechotę. Skazana więc jestem na dbanie o siebie w zaciszu własnej łazienki

Mega mnie głowa boli, nie do wytrzymania normalnie i dopiero teraz doszło do mnie, że mogę przecież tabletkę wziąć... 7 miesięcy w ciąży i trudno wrócić do życia bez brzucha, ciągle sobie przypominam, że wolno mi coś, czego wcześniej nie mogłam... Cały dzień męczę się z mega bólem głowy, próbowałam się zdrzemnąć, nic to nie dało oprócz większego bólu i rozespania, i 16:45 pomyślałam "czemu nie wzięłam tabletki? przecież nie jestem już w ciąży i mogę je brać"...

Jeszcze mi się przypomniało odnośnie porodu i śluzu. Co do porodu sn - boli jak cholera, ale nie jest taki zły, nie wspominam go najgorzej. Chociaż skurcze były nie do zniesienia, dopóki nie dostałam gazu to myślałam, że nie wytrzymam. Potem miałam znieczulenie, więc luzik, dopiero przy parciu bolało. Miałam wrażenie, że parłam 5 minut (w rzeczywistości 15-20), nie bolało a piekło. Pękłam, nie poczułam tego, szycia nie czułam, parę minut po porodzie chyba trzymała mnie adrenalina, bo niewiele czułam i w ogóle nie byłam zmęczona. Miałam wywoływany poród i trwał 6 godzin. I mimo bólu, to najgorzej wspominam chyba skurcze, bo parcie trwało krócej i zwiastowało koniec Ale mimo wszystko chciałabym rodzić za każdym razem sn, nawet mi się podobało

Odnośnie śluzu - musiałabym mieć naprawdę długo owulację, bo często miałam śluz jak białko, nie jeden dzień, a np 4-5 dni. Możliwe, że miałam taki śluz wtedy, gdy miałam płodne?

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-02, 16:56   #1950
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ha! Właśnie zrobiłam owutest, tak od niechcenia no bo ciągle negatywy w tym cyklu a tu pozytyw Fajnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości