|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
![]() Duży chłopak ![]() Nie mogę się doczekać aż wszystkie będziecie już rozpakowane i będę mogła przeczytać Wasze porody Uff moja niunia śpi po karmieniu, mąż też przysnął Żeby nie było kolorowo to powiem Wam, że miałam dzisiaj przeboje bo do tej pory nie przyszła położna do której wypisałam deklarację i dwie godziny dzisiaj próbowałam się dodzwonić i ustalić wizytę. Do tego Zuzia ma tak długie nogi, że jak zacznie nimi wierzgać to jak koń dosłownie, nogi mam przed oczami No i przez te wierzganie ciągle szturcha sobie pępek i co chwile jakaś krewka się pojawi a ja dostaje białej gorączki. Do tego wszystkiego pieluchy dada i babydream są na nią za duże bo ma wąską pupkę i ciągle ta pielucha się zsuwa. Dziś jeszcze mąż kupi bella happy dla wcześniaków pieluchy i może te będą w sam raz ![]() Kupiłam sobie też witaminy te, które brałam na początku Femibion 2, na razie włosy nie wypadają, rozstępów nie mam ale na dole brzucha mam dwie kropki. Myślałam, że to pieprzyki ale nie, to wygląda jakby malutkie krwiaczki. Nie wiem skąd się pojawiły
|
|
#3542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
zazdroszczę, że masz ją obok siebie ![]() A pokażesz jeszcze jakieś foto Zuzi, jakieś z otwartymi oczkami? A i powiedz do kogo wstępnie jest podobna
|
|
|
#3543 |
|
Zadomowienie
|
Srebrna Cudowny opis, tak mi się ciepło zrobiło na serduchu że wiem, że i ja też tak chcę sobie poradzić
![]() Wróciłam z KTG...byłam o 12, przede mna akurat jakaś laska czekała..i czekamy tak pół godz bo myśleliśmy że KTG zajęte a baba przychodzi dopiero otworzyć salę.. i podłączyć tamtą laskę, no to czekam następne pół godz...Potem podłączyli mnie i ledwo wylezałam. TŻ po pół godz poszedł poszukać tej babki żeby odłączyła to KTG bo się zapis skończył. No i miałam czekać koło dyżurki lekarzy na któregoś coby mi ten zapis obejrzał... Po pół godz dorwałam jakąś lekarkę na korytarzu i nie skończyłam mówić o co chodzi a ta nawet nie spojrzała i mówi"dobrze jest", za nią ordynator szedł to i jego się zapytałam bo byłam taka zdekoncentrowana...A on"jeden skurcz tu dziecko spało tu się ruszało jest dobrze" i do widzenia.. No zlew totalny... nawet nie wiem co jedne szlaczki znaczą...w biegu wszystko masakra.. A miałam skurcze tak non stop 20-30 na zapisie, 50 i raz 75 które czułam jak lekkie spięcie brzucha.. w domu czułam o wiele mocniej. A tętno 140-150 a jak się potem ruszała non stop to tak 170.. tyle wyczytałam sama..
|
#3544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze troszkę i też przytulisz Alusię Układ oczek i miny ma po mnie a resztę po mężu
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hihi no i między nogami też podobna do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
czyli w porządku.Ale "obsługa"... nie ma co
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe no tak
![]() I wąskie pupka po mnie i po mężu
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgrabniutka będzie
za parenaście lat będziecie chłopów od niej odganiać
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Ale Wam się pożale na tz. Ja tu z dresów wyszłam, dom ogarnęłam, obiad pięknie na stole podałam żeby chociaż trochę tą rocznicę uczcić... A on chyba całkiem zapomniał. Spóźnił się z pracy w ogóle,zjadł,poszedł z psem i mówił że jak wróci to będzie coś przy rowerze robił
no mam nadzieje że teraz przy okazji spaceru z psem chociaż do kwiaciarni wejdzie
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie tak samo pomyślałam
jeszcze jak mówi że będzie czymś innym zajęty to być może coś szykuje a nawet jeśli nie to się nie przejmuj zdarza się i najlepszym zapomnieć
|
|
#3551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wzruszyłam się ![]() Nie sądziłam, że poród cc może być tak pięknym przeżyciem. Brawa dla męża, za to że wykazał sie taką troską o Ciebie. Cytat:
Cytat:
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale u mnie położna i lekarz dyżurny ma takie samo podejście.
|
|
#3552 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie. Rozwarcie mam na centymetr, z 5cm szyjki jest 3cm. Ginka twierdzi, że urodzę przed terminem tj. 22.11. Mam wizytę kolejna na 16.11 ale pewnie już nie będzie konieczna a 9.12 mam wpaść na kontrolę przepływów
mała zdrowa, powyżej 3kg, leży pleckami po lewej czyli niby idealnie do porodu ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Ale jestem podniecona, jeszcze troszkę i będę miała to małe cudo z brzucha na rękach!! |
|
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam, że ułożenie pleckami też ma znaczenie przy porodzie moja leży oczywiście po prawej ![]() Fasterka, i jak tam sprawa z TŻ?
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
Tz że spaceru z psem wrócił ze sporym bukietem,ma szczęście :p
|
|
#3556 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
teraz tylko się cieszyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
też nie wiedziałam, że lokalizacja pleców ma znaczenie. Moja plecy ma po lewej patrząc od mojej strony.
|
||||||
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
My naszą rocznicę mamy w walentynki. Zobaczymy, co mąż wymyśli. Już teraz twierdzi, że ślub mieliśmy 13 - go lutego...
Troszkę z innej beczki. Kiedy trzeba zgłosić w pracy, na jaki urlop się decydujemy? Dotychczas myślałam, że dopiero w szpitalu przy porodzie, a teraz koleżanka księgowa mówi, że 14 dni przed porodem. Przecież nie wiemy, kiedy dokładnie urodzimy. Kilka dziewczyn urodziło przecież wcześniej. U mnie też ciekawie: 3 tygodnie w szpitalu, a teraz leżenie do samego porodu, więc osobiście i tak tego nie załatwię. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obchodzie spytałam lekarza (w ogóle to młody i nawet przystojny ) czy mam się martwić, czy wszystko jest ok. Mówi, że jest ok, te przepływy też (każdy gada co innego ) , po prostu to tętno czasem delikatnie powyżej normy, ale to tylko jeden parametr, byłoby źle gdyby kilka parametrów razem wziętych - czyli np tętno, przepływy i jeszcze coś było nie tak. Obserwują mnie i czekają - albo się samo zacznie, albo się wyciszy albo jak się coś pogorszy to będą wywoływać (tfu, tfu ostatniej opcji nie zakładam). Byle się samo zaczęło Mąż był u mnie i gadał z Julką, mam nadzieję, że posłucha ojca, bo jak nie to...
|
|
#3559 | |
|
Zakorzenienie
|
Fasterka, ale Ci tz zrobił niespodziankę
to teraz jeszcze malutka niech wyskoczy i będzie komplet Cytat:
a na obraczce nie macie daty ślubu? Ten urlop się zgłasza do 14 dni po porodzie, inaczej trochę by było ciężko wycelowac Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie mamy żadnych napisów. Uznaliśmy, że walentynki mają taką datę, że naprawdę ciężko będzie się pomylić... Zwłaszcza, że 7 dni wcześniej on sam ma urodziny, a 7 dni po walentynkach urodziny ma jego mama... No więc myślałam, że idealnie się złożyło. Zobaczymy. Może się tylko zgrywał
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim gratulacje dla Poziomkowej i Filipka, kawał chłopca
![]() !!!!Chwaliłam się ostatnio, że u mnie pełna cisza? No to mam... Rano mnie przeczyściło, ale pomyślałam sobie, że pewnie coś zjadłam i tyle. Cały dzień jakoś dziwnie się czuję, tak... nieswojo? I przelewa mi się w brzuchu jakby mnie miało czyścić (Fasterka to samo jako u Ciebie )Po 14 zaczął mi się spinać brzuch. Po 16 spinanie zamieniło się w mocniejsze skurcze. Po 17 zaczęłam liczyć, ale są mocno nieregularne, raz co 8 minut, potem 20 minut przerwy, ale to ewidentnie skurcze, nie wiem czy BH czy coś się szykuje, nie chcę panikować Wzięłam ciepły długi prysznic, przy okazji się wygoliłam tu i ówdzie coby w razie W być gotowym no i nie wiem... Dalej mocno nieregularnie, myślę, że się uspokoi jednak, no ale nie łykam nic bo lekarz kazał mi już nie wyciszać skurczy ![]() Martucha śliczne zdjęcia, bardzo ładna pamiątka ![]() Lexie szkoda, że jeszcze nie dziś, może jutro? ![]() Agusiek super, że zapis ktg taki ładny czyli narazie czekamy na Alę![]() Fasterka dużo miłości z okazji waszego święta! Agnes mój lekarz też mówi, że ciąża donoszona to skończony 36 tc Peachella ja też czuję, że Twój poród to i tak na wyciągnięcie ręki już, lada dzień Srebrna piękny opis... Magia miłości działa cuda, myślę, że zafascynowanie córeczką dodało Wam tyle sił ![]() Wonderka czyli już wszystko gotowe, wow!!! Czekamy na rozwój akcji, ciekawe do kiedy donosisz
|
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Amelia no to u Ciebie tez się zaczyna dziać
![]() U mnie dzisiaj przynajmniej póki co ze skurczami cisza. Cały czas się nastawialiśmy że dzisiaj już mała z nami będzie a jej się chyba w ogóle nie widzi z brzucha wychodzić :p któraś z Was pytała która to rocznica - trzecia i to nie ślubu (to jeszcze przed nami) tylko początku związku w ogóle. Poznaliśmy się pół roku wcześniej ale się baaardzo nie lubilismy dość szybko się postaralismy o dziecko Na jutro tatuś nam zabronił się rozpakowywać bo mecz
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla tżta
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
O matko, co jutro znów za mecz?
To ja nie rodzę, niech sobie Tż obejrzy spokojnie ![]() Znów mnie przegoniło, brrr już sama nie wiem czy to jelita czy dzieć mnie tak spinają... Chyba jednak łyknę jakąś nospę
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała jak nam napisać wieści ze szpitala? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mecz to nie jakaś reprezentacja czy coś tylko nasz Real Madryt gra w Lidze Mistrzów dość ważny mecz :p my oboje z tz jestesmy kibole więc to nie każdy facet jutro będzie oglądał
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkowa gratulacje, dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
Poziomkowa gratuluje!!!!
Ja jak zwykle nie moge spac... mam jakies dusznosci, troche sie poce i brzuch mi sie napina juz 2 godzine Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykorzystalam tzta idalej sie nudze a mloda to jakies akrobacje tam czyni w srodku.
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Czeko ja swojego nie moge meczyc, z reszta co on biedny podziala z polamanymi zebrami i reka:-( nasza Hania tez nie spi jeszcze, skacze az brzuch podskakuje.
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

duży chłopak, waży 40140! Jest podobny do starszego brata Leo 
No i przez te wierzganie ciągle szturcha sobie pępek i co chwile jakaś krewka się pojawi a ja dostaje białej gorączki. Do tego wszystkiego pieluchy dada i babydream są na nią za duże bo ma wąską pupkę i ciągle ta pielucha się zsuwa. Dziś jeszcze mąż kupi bella happy dla wcześniaków pieluchy i może te będą w sam raz 

czyli w porządku.

I tak cały czas coś...że skórka jej schodzi, że jest pupa czerwona, że dlaczego kupkę zieloną zrobiła. Przez jej pieprzenie miałam niezłą schizę. Zjadłam tyle nerwów przez tą babę a ona jeszcze codziennie chciała tu być bo "ja się martwię o Zuzię i czuję się lepiej jak jestem z Wami i ją widzę", no ręce opadały. Codziennie rano telefon jak spaliśmy, czy wszystko ok i czy ona może przyjechać na noc to pomoże. Na całe szczęście mąż tutaj też się wykazał i powiedział matce, że ja nie potrzebuję pomocy bo radzę sobie doskonale. Już tyle razy usłyszałam od niego, że jest ze mnie dumny 
Nasz ślub 16.08.2014
to teraz jeszcze malutka niech wyskoczy i będzie komplet