Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 07:38   #2971
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Hej mamuśki i brzuchatki! Ciekawe czy Olibar jest jeszcze brzuchatką...

Ja w przychodni karmiłam, u sąsiadów i wśród rodziny też karmię bez krępacji. Ale każda z nas będzie miała do tego inne podejście i jeśli nie chcecie karmić w miejscu publicznym to dobrze jest odciągnąć mleko. Moja ssaczka butelki nie toleruje więc i tak by nie zjadła....

ADA jak noc? Jak Wikuś?

OLIATH Ty jesteś robot, nie kobieta

ELVE a nie możesz jej dać więcej swojego mleka? Ile zjada mm na porcję? Mm jest bardziej treściowe i ciężkostrawne od pokarmu naturalnego.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:39   #2972
krolewna1986
Wtajemniczenie

I jeszcze jedno..mój mały zanim złapie cyca to tak płacze, wije się, łapie go na chwile i puszcza, denerwuje się i tak trwa walka z pół godz zanim w koncu raczy zacząć jeść..co moze byc nie tak? Bo ja juz nie mam siły

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:47   #2973
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno..mój mały zanim złapie cyca to tak płacze, wije się, łapie go na chwile i puszcza, denerwuje się i tak trwa walka z pół godz zanim w koncu raczy zacząć jeść..co moze byc nie tak? Bo ja juz nie mam siły
A masz wtedy twarde piersi ? Mozesz troche odciagnac pokarmu, bo malemu wtedy trudno chwycic. Moj tez tak ma. Ja mam te nakladki to wtedy na poczatku z tej nakladki je i to tez nam pomaga, a jak troche zje i przy sutkach nie jest tak twardo to normalnir chwyta
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 07:55   #2974
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A masz wtedy twarde piersi ? Mozesz troche odciagnac pokarmu, bo malemu wtedy trudno chwycic. Moj tez tak ma. Ja mam te nakladki to wtedy na poczatku z tej nakladki je i to tez nam pomaga, a jak troche zje i przy sutkach nie jest tak twardo to normalnir chwyta

No lekko twarda jest, ale nie jakoś bardzo, nie umiem ocenić :/ ale kamień na pewno nie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-03, 08:08   #2975
ada32
Wtajemniczenie

Ktosiulko dziękuję za troskę 😚..Wikulek męczył sie całą noc ..to rumianek cieply popijać..to siusiu..odziwo 3razy wstawac(goraczka może dla tego albo rumianek go tak pędził)..to płacz ze boli gardelko ..musiałam przytulać..uspokajać w jego tapczniku..to tez kombinacja przy której caly bok mnie boli😉

Zaraz zrobię syropki z cebul i czosnku..no i kilka razy ściągnę mleko..bo co jak co ..Gabriel chwilkę tylko pokaszlal i to jeszcze zupełnie inaczej..lżej i szybko mu się odrywalo😊

Krolewno ritka ma rację..do 6 godzin jesli temperatura pokojowa(niezmienna) termoizolacja to dobry pomysł przy wyjściu na chlodne powietrze...w upalne dni takie mleczko do 4 godzin bez lodówki..

Dziewczyny nie wstydźcie się karmić..to takie naturalne..mozna tetrową pieluchą oslonic pierś i dziecko przez ramie..zresztą po sobie zauwazylam jak juz musiałam maleństwa nakarmić ..ze to raczej krępuje sie ten co widzi i odwraca wzrok coby mamusi karmić w spokoju mogla...czego tu się wstydzić..piękna!? NATURY?! 😉

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Krolewno..mleczko od razu nie leci i pewnie maly buntownik" probuje sily uzyc😉

Tak możesz zapobiec takim złościom paluszkami odciągnąć kilka kropel ..wtedy być może odrazu zalapie i pociagnie...takie male nerwuski często sie zdarzają..to takie troche "no szybko szybko lec mleczko..bo ja chce tylko polykac a nie sie wysilać i ssać"..po minucie ssania mleczko przeciez leci lekko prawda

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 08:22   #2976
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Krolewno..mleczko od razu nie leci i pewnie maly buntownik" probuje sily uzyc

Tak możesz zapobiec takim złościom paluszkami odciągnąć kilka kropel ..wtedy być może odrazu zalapie i pociagnie...takie male nerwuski często sie zdarzają..to takie troche "no szybko szybko lec mleczko..bo ja chce tylko polykac a nie sie wysilać i ssać"..po minucie ssania mleczko przeciez leci lekko prawda

Próbowałam wyciskania mleczka..cos mu ewidentne nie pasuje, bo zasysa i się denerwuje i puszcza. a moze pobudzić laktatorem? Tylko wtedy jak długo? Ze 2minuty?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-03, 08:57   #2977
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ada, zdrowia synkowi i Wam wszystkim, żeby na nikogo nie przeszło

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
co wizaż to wizaż, tam jest jak w wielkiej metropolii, tutaj - nasza mała przytulna wioseczka

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Może dla Niej 90 ml to za mało?? Moja je aż się sama odłączy, a zaraz znowu jęczy i muszę Jej dać. Na 3 razy wcina czasami
Jak zje 120 to też potem jest głodna...

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
ELVE a nie możesz jej dać więcej swojego mleka? Ile zjada mm na porcję? Mm jest bardziej treściowe i ciężkostrawne od pokarmu naturalnego.
Mogę, dawałam, jest to samo. Od 3 dni się moim nie najada. MM je tyle samo co jadła, koło 80, a mój pokarm raptem przestał jej wystarczać. Wciąga flachę na jeden haust i jest głodna jakby obaliła butlę mineralnej.
Wcześniej się najadała jak bąk, na krócej, bo to lżejszy pokarm i szybciej się trawi, ale nie było dzikiego głodu zaraz po odstawieniu butli :/
Czy to możliwe że odciągam tylko ten początkowy, najmniej kaloryczny pokarm?
Stary 2015-11-03, 09:05   #2978
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam wyciskania mleczka..cos mu ewidentne nie pasuje, bo zasysa i się denerwuje i puszcza. a moze pobudzić laktatorem? Tylko wtedy jak długo? Ze 2minuty?

królewno.. no możesz i tak spróbować
ale czy to aż takie konieczne..po co ten stres..
wydaje mi się że maluszek za chwilke pogodzi sie z tym..
że musi popracować sobie trochę na mleczko..
szybkim i cierpliwym ssaniem ..
w Twoim przypadku po prostu bym wyluzowała..podawaj pierś normalnie..częściej może teraz ..by ćwiczył technikę ssania..nawet wtedy kiedy nie marudzi..nie domaga się jedzenia..na takie przytulaski do cysia..niech sobie próbuje..niech się bawi..niech się złości..niech się wścieka(to takie słodkie)
no trudno..emocje są ważne..każde(najlepiej nie wpadaj w panikę jak już zaczyna sie wsciekać..przytul i szeptaj mu do uszka słodkie ..ciepłe słówka)
a Ty odpręż się..nie spinaj..mów do niego łagodnie ..spokojnie
"oj tam,oj tam..nie denerwuj się ..zaraz poleci"
no już..już co tam się dzieje słoneczko" itd..tym sposobem uspokoisz 'barwą" głosu nie tylko jego ale i siebie..w rezultacie przyspieszysz wypływ mlesia..ot taka zależność

na pewno wszystko jest dobrze(takie grymaski to skoczki rozwojowe..pogódźmy się z tym..bedzie nam łatwiej)
zwróć uwagę też czy mu nie ciężko trzymać buzią pierś..podtrzymuj mu od spodu ją by lekko wpływa w usta malca..

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Elve dziękuję Ci

niestety to pokolei leci..standardowo..tym razem Wiko ostatni ale najgorzej to przechodzi
bardzo rzadko chorujemy ..
no i moje dzieci nie radzą sobie ani z katarkiem ani z kaszlem..
po prostu nie wiedzą co i jak..
od razu panika i duszenie sie..zanoszenie płaczem.
to dopiero wyzwanie
by kumate już dziecko
otoczyć w tej sytuacji...
oazą spokoju

elve..
jest zupełnie kaloryczne ..90ml to sporo i napewno śmietanka też tam jest..
ale bywaja dzieci którym potrzeba więcej na raz ..podaj jej 120ml..zobaczysz jak wtedy sie zachowa..albo tyle by sama puściła butelkę by dała sygnał ..że ma dość..
może nie lubi "pustego"zakończenia. .i zabierania butli..stąd ta histeria..
jak myslisz?

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2015-11-03 o 09:10
Stary 2015-11-03, 09:11   #2979
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kiedyś jedna z mam mi powiedziała, że nauczenie dzieci wydmuchiwać nos to było jej największe pedagogiczne osiągnięcie
Stary 2015-11-03, 09:21   #2980
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cudowna noc za mna Nel zasnela kolo 12 i obudzila sie o 6!!!! Dalam cyca i spi dalej ja musze odciagnac mleczko bo pierś pęka Nel zawsze dwie jadla w nocy w 10minut zeszlo 140ml a piers jeszcze pelna chyba bede miala zapas na czarna godzine

Amelie ja karmie nirmalnie nie mysle o innych tylko o córce zee glodna oczywiscie biore pieluche i zakrywam siadam bokiem i karmie jak jestem u kogos w gosciach to jezeli jest mozliwosc to ide w ustronne miejsce zwlaszcza jak chlopy sa bo to oni sie krepuja
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:25   #2981
Amelie04
Zakorzenienie

Krolewna moj tez mial problem z chwytaniem, musze zawsze od spodu potrzymac piers zeby sie nie denerwowal.
Ja mam tak, ze jak Maly skonczy jesc i biore do odbicia patrze a z piersi ciurkiem leci po brzuchu i po nodze haha :p dzis w nocy karmilam lewa piersia, bo tak najwygodniej mi, wstaje lewavpiers totalny flak a prawa - bomba

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Ado zdrowka dla rodzinki
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:29   #2982
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Kiedyś jedna z mam mi powiedziała, że nauczenie dzieci wydmuchiwać nos to było jej największe pedagogiczne osiągnięcie
hehe
skąd Ja to znam....

Amelio..dziekuję bardzo

W

G
Stary 2015-11-03, 09:30   #2983
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
podaj jej 120ml..zobaczysz jak wtedy sie zachowa..albo tyle by sama puściła butelkę by dała sygnał ..że ma dość..
może nie lubi "pustego"zakończenia. .i zabierania butli..stąd ta histeria..
jak myslisz?
Po 120 jest tak samo, mam wrażenie że tyle żeby sama puściła butelkę to nie odciągnę i przez cały dzień
Myślę że to nie jest płacz spowodowany zabraniem butli, bo dochodzi do tego pchanie paluszków do buzi...no i Aduś, ona po 90tce mojego pokarmu potrafi obalić 60tkę mm i wcale nie być przejedzona. Przecież to się w nią nie powinno mieścić, skoro normalnie 90tkę mm ledwie zjada, albo nie zjada.
Stary 2015-11-03, 09:31   #2984
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
królewno.. no możesz i tak spróbować
ale czy to aż takie konieczne..po co ten stres..
wydaje mi się że maluszek za chwilke pogodzi sie z tym..
że musi popracować sobie trochę na mleczko..
szybkim i cierpliwym ssaniem ..
w Twoim przypadku po prostu bym wyluzowała..podawaj pierś normalnie..częściej może teraz ..by ćwiczył technikę ssania..nawet wtedy kiedy nie marudzi..nie domaga się jedzenia..na takie przytulaski do cysia..niech sobie próbuje..niech się bawi..niech się złości..niech się wścieka(to takie słodkie)
no trudno..emocje są ważne..każde(najlepiej nie wpadaj w panikę jak już zaczyna sie wsciekać..przytul i szeptaj mu do uszka słodkie ..ciepłe słówka)
a Ty odpręż się..nie spinaj..mów do niego łagodnie ..spokojnie
"oj tam,oj tam..nie denerwuj się ..zaraz poleci"
no już..już co tam się dzieje słoneczko" itd..tym sposobem uspokoisz 'barwą" głosu nie tylko jego ale i siebie..w rezultacie przyspieszysz wypływ mlesia..ot taka zależność

na pewno wszystko jest dobrze(takie grymaski to skoczki rozwojowe..pogódźmy się z tym..bedzie nam łatwiej)
zwróć uwagę też czy mu nie ciężko trzymać buzią pierś..podtrzymuj mu od spodu ją by lekko wpływa w usta malca..[COLOR="Silver"]

Dziekuje Kochana, uspokoiłaś mnie trochę..najgorsze że jak on tak wyje, to mi też się wyć chce i też się denerwuje.. a kiedy dzieci same zaczynają łapać cyca bez pomocy ?? aaaa i powiedz mi jeszcze, czy jak maluszek chce ssać godzinę to mam mu na to pozwalać?? Bo położna kazała zabierać cyca max po 20 minutach, ale ja serca nie mam jak on tak ładnie ciućka
Mam nadzieję, że to choróbsko szybko przejdzie synusiowi, trzymam kciuki

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-03, 09:32   #2985
Malpka
Zakorzenienie

OLIATH - a buu myslalam ze na dluzej do lublina przyjezdzasz bysmy mialy okazje sie spotkac moze na nastepny egzamin wybierzesz sie z rodzinka na weekend

a co do czkawki to mi kiedys siostra powiedziala ze jak meczy to zalozyc czapke. i powiem wam ze tak robie i zaraz mija:-P nie wiem czy przypadki czy cos w tym jest;-)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 09:32   #2986
Amelie04
Zakorzenienie

Elve moze faktycznie sciagasz ten pierwszy " wodnisty" pokarm. A probowalas wstawic do lodowki? Ja jak odciagne i postoi w lodowce to widze jak sie smietana zbiera
Stary 2015-11-03, 09:34   #2987
Malpka
Zakorzenienie

A u na jelitowka. masakra maz i Karol. czuje sie jak pielegniarka na dyzuze bo mimo ze ma w domu to nie chce zeby Wojtka bral. Mam badzieje ze nas pozostalych oszczedzi
Stary 2015-11-03, 09:34   #2988
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Kochana, uspokoiłaś mnie trochę..najgorsze że jak on tak wyje, to mi też się wyć chce i też się denerwuje.. a kiedy dzieci same zaczynają łapać cyca bez pomocy ?? aaaa i powiedz mi jeszcze, czy jak maluszek chce ssać godzinę to mam mu na to pozwalać?? Bo położna kazała zabierać cyca max po 20 minutach, ale ja serca nie mam jak on tak ładnie ciućka
A przysypia? Nie powinien spac przy piersi, najlepiei troszke go wybudzic zeby dobrze ssal
Stary 2015-11-03, 09:41   #2989
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Moge isc w swiat 210ml mleka aby wiecej takich nocy teraz mysle gdzie sobie isc hahah ale ze mnie dobra matka :P musze zrobic paznokcie i rzęsy aby czuc sie dobrze , bo wtedy zawsze jestem ogarnieta nie musze sie malowac
Stary 2015-11-03, 09:41   #2990
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
A przysypia? Nie powinien spac przy piersi, najlepiei troszke go wybudzic zeby dobrze ssal

No przysypia, ale ciućka. Nawet teraz myślałam, że dość mocno spał i tylko sobie ciuckal to wyjęłam mi pierś i mleko poleciało, więc chyba je ja już nie wiem

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-11-03, 09:45   #2991
Malpka
Zakorzenienie

Ada - zdrowka dla synka i dla was wszystkich:-*
Stary 2015-11-03, 09:48   #2992
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve moze faktycznie sciagasz ten pierwszy " wodnisty" pokarm. A probowalas wstawic do lodowki? Ja jak odciagne i postoi w lodowce to widze jak sie smietana zbiera
Wstawiam do lodówki i zbiera się śmietana, ale nie wiem czy mniej niż parę dni temu, możliwe...ta opcja z pierwszą dawką pokarmu to jedyne co mi przychodzi do głowy.
Stary 2015-11-03, 09:55   #2993
Oliath
Zakorzenienie

ADA a kysz choróbska od Was!!!

AGATKA co ja bym dała za taką produkcję Zazdrość

Cytat:
czy jak maluszek chce ssać godzinę to mam mu na to pozwalać?? Bo położna kazała zabierać cyca max po 20 minutach, ale ja serca nie mam jak on tak ładnie ciućka
Pozwalać, nie zabierać, tulić się i cycać do syta!!!

MAŁPKA kolejny po grudniowym zjazd 20 stycznia i wpadam do Ciebie hahahah
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:02   #2994
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
No przysypia, ale ciućka. Nawet teraz myślałam, że dość mocno spał i tylko sobie ciuckal to wyjęłam mi pierś i mleko poleciało, więc chyba je ja już nie wiem
No wlasnie i pewnie wolno i malo efektownie ssie. Polozna ma racje, dziecko powinno przez pierwsze 15 min aktywnie ssac, ale nie wolno zabierac mu piersi , tylko jak widzisz ze odlatuje to posmyraj go pod paszka, pod brudką, po policzku. Ja jak widze ze nici ze ssania to zmieniam pieluche i znowu przystawiam
Stary 2015-11-03, 10:03   #2995
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Malinka- a moze faktycznie cos zjadlas? mowia ze np kalafior czy czosnek zmieniaja smak mleka? nie wiem.ile w tym.prawdy
kurcze ale takie akcje zdarzają się codziennie.. raz rano raz popołudniu raz wieczorem... i nie jem nic takiego więc to chyba nie to

a dziś w nocy 2 razy do niego wstawałam, dostał cyca, zmieniałam pieluchę i odkładałam do łóżeczka i sam zasypiał nie da się przewidzieć... różne fazy go nachodzą teraz np śpią w najlepsze z tatusiem razem...

Cytat:
Dziewczyny pytanko czy karmilyscie juz w miejscu publicznym? Ja biore zawsze MM jak gdzues idziemy np na wizyte, bo sie krepuje, to taka intymna chwila i nie lubie jak ktos sie przygląda.... Wczoraj bylismy u tesciow i wychodzilam do drugiego pokoju, bo nie chcialam karmic w pokoju pelnym ludzi zwlaszcza przy tesciu i bracie Tz.
ja zawsze dawałam butle z mm zaraz przed wyjściem bo wtedy spokój na 3h... u teściowej karmie piersią. tu wgl nie można podobno publicznie karmić jak byliśmy u lekarza dziecięcego, w koło same babki z malutkimi dziećmi i mały mi zaczął płakać bo chciał się przytulić do cyca to mnie wyprosili do innego pomieszczenia ( później się okazało że w nim też nie mogę przebywać .. ) :P
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 10:04   #2996
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

ja zawsze dawałam butle z mm zaraz przed wyjściem bo wtedy spokój na 3h... u teściowej karmie piersią. tu wgl nie można podobno publicznie karmić jak byliśmy u lekarza dziecięcego, w koło same babki z malutkimi dziećmi i mały mi zaczął płakać bo chciał się przytulić do cyca to mnie wyprosili do innego pomieszczenia ( później się okazało że w nim też nie mogę przebywać .. ) :P
Yyyy :O
Stary 2015-11-03, 10:23   #2997
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Po 120 jest tak samo, mam wrażenie że tyle żeby sama puściła butelkę to nie odciągnę i przez cały dzień
Myślę że to nie jest płacz spowodowany zabraniem butli, bo dochodzi do tego pchanie paluszków do buzi...no i Aduś, ona po 90tce mojego pokarmu potrafi obalić 60tkę mm i wcale nie być przejedzona. Przecież to się w nią nie powinno mieścić, skoro normalnie 90tkę mm ledwie zjada, albo nie zjada.
Elve..trafił Ci sie niezły głodomorek..pewnie podwoi masę urodzeniową w błyskawicznym tempie..(moj pierworodny podwoił w 6 tygodni z tym że na samej piersi)
kochanie..Ja i tak myślę ..bo nie mogę inaczej ... że masz absolutnie SUPER pokarm ..który jest idealnie treściwy i najzdrowszy dla Twojej Ewuni..z tym że inaczej by to jej" najadanie"wyglądało jakbyś mogła karmić tylko piersią..po unormowaniu laktacji mała by miała tyle ile by chciała..to pewnie oczywiste
ale biedna jesteś z tym bólem i cierpieniem po kp..więc chyba nic innego nie możesz zrobić jak dokarmiać..i przejść z czystym sumieniem na karmienie mieszane..

Cytat:
nie wiem jak położna mogła coś takiego powiedzieć
kochanie ..Twój maluszek teraz Ciebie tak bardzo potrzebuje ..i nie tylko po to by się najeść ..ale tez ukoić..poprzytulać..posłu chac bicia serca ..Twojego oddechu..rytmu Twojego ciała..przy Tobie czuje sie bezpieczny..a mleczko ..pierś..to takie "stałe łącze " dobroci ..przyjemności..MIŁOŚCI.. i w dodatku zaspakajające wszystkie potrzeby do życia..pragnienie i głód
niech wisi na cysiu nawet godzinę..i tak może być do momentu kiedy sam nie zacznie interesować sie innymi bodźcami ..otoczeniem..unormuje sobie czas przy posiłku..nie bój sie nie zostanie mu tak..odklei się szybciej niż myslisz..a teraz napawaj się tym ile możesz ..bo za tymi chwilami kobieta tęskni..to moment kiedy jesteście tak blisko jak nigdy w życiu..budujecie teraz więź i zaufanie

pytasz..od kiedy maluszki chwytają same pierś..odpowiem ..od urodzenia..instynktownie wiedza co i jak
a powaznie ..jeśli masz na myśli to że trzyma rączką i sobie zasysa to już indywidualna sprawa..każdy malec uczy sie w swoim tempie..no i zalezy tez od tego jak długo mamusia go wyręcza..
spróbuj pojeździć maleńkiej po ustach i zobacz czy sama sobie poradzi..nie wkładaj piersi tylko przystaw dziecko do piersi..
ale tak już świadomie to powyżej miesiąca zycia maleństwa zauwazalam róznicę w karmieniu..świadomiej ssali i tak "zawodowo"już:rolleye s:

W

G
Stary 2015-11-03, 10:28   #2998
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
ADA a kysz choróbska od Was!!!

AGATKA co ja bym dała za taką produkcję Zazdrość

Pozwalać, nie zabierać, tulić się i cycać do syta!!!

MAŁPKA kolejny po grudniowym zjazd 20 stycznia i wpadam do Ciebie hahahah
Oj jeszcze 3 dni temu mialam pustki ostatnie dni mala ciagle na cycu 24/24 rece mnie juz bola od trzymania ale widocznie rozkrecila kranik i leci albo to te herbatki
Stary 2015-11-03, 10:28   #2999
ada32
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuje Wam wszystkim za troskę
na pewno szybko sie bakcyla pozbędziemy..

Małpko Twojej rodzince też zdrówka życzę..
i dużo sił Tobie

W

G
Stary 2015-11-03, 10:32   #3000
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dopiero bede jesc sniadanie i pic zimna kawe , zrobilam sniadanie to sie Nel obudzila przebraLam nakarmilam Inga zaczela marudzic ze chce baje ze chce pic to trzeba sie bylo tym zajac teraz Nel jeszcze dojada a moje sniadanie czeka od godziny :/ i kiedy ta godzina wogole zleciala ...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Gdzie marudzimy? w K czy na FB? Bo musze wylac swoje zle emocje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości