|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
albo to hormony, albo Wasze podejście i historie mnie wzruszyły do tego stopnia, że smarkam w chusteczkę. a raczej dzieciowe sprawy do tej pory nie robiły na mnie takiego wrażenia. |
|
|
|
|
#3122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze. Musi być!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3123 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarnula cały czas się pomału składa do kupy. Może się tym razem nie rozpadnie i będzie ok
![]() Ja bardzo się cieszę że będę miała mała Kruszynke mimo że bywa różnie. A tym bardziej że od x czasu było mi mowione że prawdopodobnie nigdy jej mieć nie będę...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-03 o 14:01 |
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to ja też zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy 31 tydzień
I melduję, że poprałam i poprasowałam już tetry, flanelki i otulacze muślinowe i wszystko z nimi cacy. Nic się z nimi nie stało, są mięciutkie i nie straciły kształtu ani nic. Tetrę i flanelki brałam od HubiWorld także jakby któraś jeszcze się zastanawiała gdzie zakupić to te spokojnie mogę polecić ![]() Tetrę brałam tą grubszą
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strach i obawa jest i chyba już w nas zostanie do końca, nawet jak nasze dzieci dorosną, już zawsze będziemy się martwić. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-03 o 14:02 |
|
|
|
|
#3126 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby super że chociaż raz gładko poszło że zwolnieniem
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna jaką masz grubość tetry ?
|
|
|
|
#3128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się nie mogę zabrać za pranie ![]() Co do radości z ciąży, cieszę się, chociaż trudno mówić o radości, jak znowu wyszły jakieś komplikacje finansowe jeszcze z przeszłości TZ. Kurde co się poukłada, to zaraz wszystko się zepsuje. Już mnie to męczy. Dzisiaj tak sobie pomyślałam, że mogliśmy poczekać Był w tej Anglii, przywiózł trochę pieniędzy, to się stare sprawy musiały odezwać i kurde najgorsze jest to, że żadne pismo do nas nie przyszło, żadne wezwanie do zapłaty, po prostu zaglądam na konto tż a tam minus 3 tys zł.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobie Was potem, nadrobie jedynie wpadlam powiedziec, ze w netto promocja na 6pak chusteczek nawilzanych pampers sensitive tych bialych
32 zl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() hahahaha no samo się nie zrobiło:P:P
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
malwi Dziwna sprawa, że tak bez żadnej wcześniejszej informacji wam pobrali, bez żadnego pisma o nakazie zapłaty, tak to nawet komornicy nie działają.
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie komornik tak zrobił, TŻ pojechał się wszystkiego dowiedzieć, ale kurde boję się zaglądać na jego konto. Zaczynam się zastanawiać, czy jak już znajdzie prace, to może podać moje konto pracodawcy a jego zamknąć.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3133 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez bylo cos na zasadzie jak to sie stalo :P Kuba jest taki planowany-nieplanowany. Historia jest taka, ze ja od dluzszego czasu myslalam o dzidziusiu, ake decyzje odkladalismy na koncowke tego roku. Raz przytulalismy sie bez zabezpieczenia, bo przeciez "mysle, ze nie mam dni plodnych, a jak zajde w ciaze to i tak fajnie" dwa dni pozniej poczulam bol jajnika, taki jak zawsze przy owu i wpadlam w dzika rozpacz, ze to niemozliwe, ze jeszcze nie chce i na bank zaszlam w ciaze. Rowne dwa tygodnie po przytulanku test wyszedl pozytywny, ja zaplakana poszlam do sklepu kupic orzechy "na rozwoj mozgu" malego mialam hustawke wtedy, cieszyc sie czy nie, ale koniec koncow maly rozrabiaka w moim brzuchu to moje najwieksze szczescie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziwne, pracowałam w Polsce w US i za moich czasów ( a to nie było tak dawno) tak nie było. Zawsze musieli podjąć próbę kontaktu, dopiero gdy nie ma odezwu wtedy wchodzą na konta. Może ma jakiś stary adres podany. To, że Twój Tż poda Twoje konto nic nie zmieni, jeżeli ma coś jeszcze nie zapłaconego. Komornik wysyła pismo do pracodawcy i bezpośrednio od niego zabiera pieniądze i dostajesz pomniejszoną wypłatę. Jeszcze gorzej gdy dług zostanie sprzedany wierzycielom to już nie ma ratunku a i dogadać się czasem ciężko co do terminu spłat.
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wzięłam używane otulacze newborn, bo na ile to wystarczy nie wiem, a tż na moje wielopieluchowanie patrzy średnio zadowolony. W ogóle wkurza mnie ostatnio, bo jego koledze urodziło się jakiś czas temu dziecko i teraz on wie WSZYSTKO najlepiej, bo wiadomo jak kolega coś mówi, to tak jest najlepiej dla wszystkich i my też tak musimy. Kit że ja tez dużo czytam - recenzji, doświadczeń innych, forów, opinii wielu kobiet. jeden jedyny kolega jest wyznacznikiem wszystkiego. Dramat... Dzisiaj mi wmawiał że w szpitalu wymagają pieluch o rozmiarze 2 z wycięciem na pępek. No to dawaj, tłumaczę że takich nie ma, tylko 1 mają to wycięcie i to nie wszystkie... Okazało się że jak czytał listę rzeczy do szpitala to tam było podane "pieluszki w rozmiarze 2-5kg z wycięciem na pępek" i nie wziął pod uwagę, że to może być zakres wagowy. Ale co ja tam wiem, przecież ON CZYTAŁ No, i on chce robić żelazne zapasy pieluch. Tłumaczę - dzieć może być uczulony, więc lepiej kupić po 1 paczce z każdej firmy (Hej! promocje nie skończą się w momencie narodzin Młodego!). No ale kolega zrobił zapasy i później nie musiał kupować a to jest drogie. Mojakaren a dziękuję Paczki są super! ![]() Nebula większość z nas tak myślała
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam to szczęście, że właściwie do 6 mca tak wladnie było, ale wystarczyły mi jakies 2 tyg leżenia i twardnienia brzucha od 7 mca, żeby moja psychika się w jakimś stopniu złamała - stałam się bojacą wszystkiego babą, która nadmiernie wg otoczenia, chucha na siebie i dmucha. A i mi też brakuje tej poprzedniej aktywności, która na pewno nie była na poziomie sprzed ciąży,.ale na miarę możliwości calkiem, calkiem. Dlatego nie dziwię się, że masz kryzys i chwile zwątpienia. Zresztą pewnie jak każda z nas, borykajacych się z jakimiś problemami w ciąży. Co jeszcze mi przyszło do głowy - trzeba ciążę potraktować jako etap, który zaraz się skończy, drogę do celu a nie cel sam w sobie. Co do radości - to dziwne jest, ale ja nawet na wieść o ciąży cieszyłam się i jednocześnie byłam spanikowana. Mimo, że to wszystko było planowane i wystarane przez lata. Cóż, taka chyba ludzka natura wątpić
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-11-03 o 14:40 |
|
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Początkiem roku już będzie po wszystkim a tak to byś dopiero brnęła przez te 9 miesięcy....
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Ja od wczoraj zdycham, ból głowy, zatok, żołądka.. wszystko na raz. Zjadłam dziś już 1,5 tabletki paracetamolu... ile można max na dobę? Bo nie chce przesadzić, a nie wiem czy to pomoże bo jakoś nic lepiej
No, a jakby tego było mało to druga noc nie przespana, ciągle się budzę, po 5 albo i więcej razy wstaję do toalety. Masakra, jak tak będzie codziennie to umrę. Całe szczęście, że dzisiaj wolne.Ja cieszę się z ciąży ale też pojawiają się dni, w których jest wręcz odwrotnie ale myślę, że to normalne. Szczególnie, że u nas to nie było planowane. Nebula, jaki kombinezon kupiłaś? Kasia, wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim nowych tygodni
![]() Malwi gratki wizyty, co do KTG to nie wiem jak jest przy prywatnych wizytach Kamilka, mam nadzieje, ze rozrost tych torbieli jednak troche przystopuje :| dobrze, ze poprzedni zabieg sie udal ![]() Jerzyczka, deal z chusteczkami niezbyt bo w rossmannie teraz sa pampers fresh cos tam, cos tam 6x64 szt za 27 zl.... pisalam o tym przedwczoraj ![]() przyszlo zamowienie od milutkiej (foty nizej) no i wpadlam do jednego lumpka, myslalam, ze bedzie szal zakupowy a tu wzielam jednego bodziaka ale za to nowka za 2,60 zl (foto nizej) Masakra ile naprodukowalyscie postow..... |
|
|
|
#3141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten bodziak jest cuudowny! I cena słuszna
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może mu powiedz że przy wielo nie potrzebuje jakiś kosmicznych zapasów pieluch? Cytat:
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Casa rzeczy śliczne, nooo i bodziak za 2,60
A co do wizyty chodzę na NFZ, doszłam do wniosku, że jak w szpitalu mi nie zrobią tego za free, to olewam system. Nie może mnie zmusić do badań, a już na pewno nie do wykonania ich prywatnie.
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ten z chmurkami jest ocieplony, wzielam jeszcze taka chmurkowa plaska poduszke ale foty nie robilam
bardzo fajny zestaw TZ tylko zdziwiony co to takie poodksztalcane - minky.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie lipa ogólna w tym temacie... a kocyki z jakim ociepleniem masz? tym wiekszym czy mniejszym?
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Tam też nic nie przyszło, przecież teściowa zagląda do skrzynki i jak coś jest, to dzwoni, że przyszła korespondencja. A tż nie zmieniał przez ostatnie 26 lat adresu zameldowania, a tym się zawsze posługuje we wszystkich papierach.
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie myślałaś o zmianie lekarza?Cytat:
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Chmurkowy ma ocieplenie 200g, a wąsaty bez ocieplenia
Malwi, noo to juz naciagactwem pachnie :-/ Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa jakie śliczne, a ten w chmurki..., chyba potrzebuję kocyka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

średnio jesteśmy zadowoleni z wyniku ale jest w porządku 
Będzie dobrze. Musi być!

No, a jakby tego było mało to druga noc nie przespana, ciągle się budzę, po 5 albo i więcej razy wstaję do toalety. Masakra, jak tak będzie codziennie to umrę. Całe szczęście, że dzisiaj wolne.
21.06.2014r.
u mnie lipa ogólna w tym temacie... a kocyki z jakim ociepleniem masz? tym wiekszym czy mniejszym?
a nie myślałaś o zmianie lekarza?