Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 13:41   #3121
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Przeciwzakrzepowe biorę je od samiutkiego początku ciąży, codziennie. Mam już zrosty i siniaki i dlatego teraz tak boli. Tylko że i przed ciążą już brałam zastrzyki w brzuch nawet po kilka dziennie i po licząc wszystkie to już mam za sobą niedługo będzie 300 zastrzyków. Ale daje w jedną stronę żeby druga teraz troszkę odpoczęła i później zmiana i tak w kółko.
jestem absolutnie pełna podziwu. naprawdę.
albo to hormony, albo Wasze podejście i historie mnie wzruszyły do tego stopnia, że smarkam w chusteczkę. a raczej dzieciowe sprawy do tej pory nie robiły na mnie takiego wrażenia.
Stary 2015-11-03, 13:48   #3122
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ewusia-dokladnie o to na łóżko mi chodziło :-D u.u tutaj miliony monet kosztuje, prawie 20 euro za 10 sztuk
O matko

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jestem! Nie bylo przesłuchania nas.. Sedzina dążyla do ugody średnio jesteśmy zadowoleni z wyniku ale jest w porządku
Super

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Too tak jestem po wizycie, znowu mnie do szpitala chcial wyslac, ale powiedzialam lekarzowi, ze nic poza magnezem i nospa nie dostawalam, a to samo biore w domu.
Dziewczyny teraz tak z ciekawosci chodzicie na KTG? Bo mnie kazal chodzic i ze mam sobie sama znalezc, czyli w domysle prywatnie do niego. Irytuje mnie ten gosc.
Dobrze, że Cię szpital ominął. Ja KTG mam mieć od 38 tygodnia w szpitalu, a czy wcześniej u gina będę miała to nie wiem

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, melduje sie, zabieg w piątek sie udał ale do wczoraj juz torbiele urosły za bardzo. Miałam miec dzis zabieg kolejny ale troche sie pokomplikowało i nie wiem czy mi zrobiA
Będzie dobrze. Musi być!

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja uważam że Twoja reakcja jest naturalna i normalna. Trudno mi uwierzyć że żadnej kobiecie nie zdarzyło się choć raz narzekać (chociaż w duchu) z powodu ciąży, szczególnie jeśli przebiega ona z utrudnieniami.
A uczucie euforii (skakanie z radości itp.) jest trochę przereklamowane - przecież większość z nas się bardzo cieszy, ale to jest przeplatane ciągłym strachem o dziecko, o swoje ciało, o związek (przecież ciąża i dziecko to wielki sprawdzian dla partnerów), o dotychczasowe życie, pracę, finanse, kwestie mieszkania (część się przeprowadza, remontuje, myśli o czymś własnym)...
To nie jest jak w filmach, że zachodzisz w ciążę, głaszczesz brzuszek z błogim uśmiechem, dostajesz mnóstwo komplementów, płaczesz z partnerem ze wzruszenia na USG u świetnego lekarza, który pokazuje Ci paluszki i również się wzrusza, ludzie organizują Ci udane, wcale nie alkoholowe baby shower i dostajesz wymarzone, piękne prezenty, wyprawkę robisz bez problemu i to same najlepsze, piękne rzeczy, przez całą ciążę jesteś wyjątkowo aktywna fizycznie i piękna jak z reklamy oraz nic Cie ani razu nie zaboli, a na końcu jedziesz zdziwiona z partnerem do szpitala, krzyczysz raz i już masz dziecko w ramionach. No chyba że ktoś tak ma, to ma bana na narzekanie
Nic dodać, nic ująć!

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
dzisiaj zwolnienie juz czekalo wydrukowanr haha,mogłoby tak co tydzień byc

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:51   #3123
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Czarnula cały czas się pomału składa do kupy. Może się tym razem nie rozpadnie i będzie ok
Ja bardzo się cieszę że będę miała mała Kruszynke mimo że bywa różnie. A tym bardziej że od x czasu było mi mowione że prawdopodobnie nigdy jej mieć nie będę...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-11-03 o 14:01
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:53   #3124
niepozorna
Zakorzenienie

A w ogóle to ja też zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy 31 tydzień

I melduję, że poprałam i poprasowałam już tetry, flanelki i otulacze muślinowe i wszystko z nimi cacy. Nic się z nimi nie stało, są mięciutkie i nie straciły kształtu ani nic. Tetrę i flanelki brałam od HubiWorld także jakby któraś jeszcze się zastanawiała gdzie zakupić to te spokojnie mogę polecić
Tetrę brałam tą grubszą

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:55   #3125
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
jestem absolutnie pełna podziwu. naprawdę.
albo to hormony, albo Wasze podejście i historie mnie wzruszyły do tego stopnia, że smarkam w chusteczkę. a raczej dzieciowe sprawy do tej pory nie robiły na mnie takiego wrażenia.
Hormony i podejście na pewno. Musimy być silne wszystkie, każda z nas przechodzi ciąże inaczej, każda ma jakąś historię jedni się starają raz inni kilka lat. Ja moje maleństwo mam dzięki in vitro ( zdiagnozowano u mnie obustronne zrośnięcie jajowodów, szanse na naturalne zajście w ciąże nawet po operacji, którą w Niemczech wykonują tylko 3 szpitale przy tak silnym zrośnięciu mniejsze niż 1 %) do 8 tc mieliśmy bliźniaki jednak jeden maluszek od nas odszedł. I noszę teraz jeden mój cud, dla którego zrobię wszystko i przetrwam wszystko. Tak jak i każda z nas, dziecko to cud, to największe szczęście jakie może nas spotkać.

Strach i obawa jest i chyba już w nas zostanie do końca, nawet jak nasze dzieci dorosną, już zawsze będziemy się martwić.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-03 o 14:02
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:56   #3126
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby super że chociaż raz gładko poszło że zwolnieniem

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 13:58   #3127
kinga1701
Zakorzenienie

niepozorna jaką masz grubość tetry ?
Stary 2015-11-03, 14:01   #3128
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
malwi89 jesli faktycznie sytuacja jest bez zmian i możesz pomóc sobie tymi lekami co do tej pory to faktycznie bez sensu do szpitala. Tylko teraz żebyś ogarnęła z tym KTG bo może w szpitalu byłoby za darmochę, a tak bulić kase to też niezbyt fajnie, zwłaszcza, że to drogie sprawy...
Dla mnie to jest dziwne, jak nic się nie działo, to wystawiał mi L4 na 2 tygodnie, teraz jak mi się szyjka skróciła i mam te twradnienia macicy, to mam na 3 no nie ogarniam gościa.
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
I melduję, że poprałam i poprasowałam już tetry, flanelki i otulacze muślinowe i wszystko z nimi cacy. Nic się z nimi nie stało, są mięciutkie i nie straciły kształtu ani nic. Tetrę i flanelki brałam od HubiWorld także jakby któraś jeszcze się zastanawiała gdzie zakupić to te spokojnie mogę polecić
Tetrę brałam tą grubszą
ja się nie mogę zabrać za pranie

Co do radości z ciąży, cieszę się, chociaż trudno mówić o radości, jak znowu wyszły jakieś komplikacje finansowe jeszcze z przeszłości TZ. Kurde co się poukłada, to zaraz wszystko się zepsuje. Już mnie to męczy. Dzisiaj tak sobie pomyślałam, że mogliśmy poczekać , ale kto to wiedział Był w tej Anglii, przywiózł trochę pieniędzy, to się stare sprawy musiały odezwać i kurde najgorsze jest to, że żadne pismo do nas nie przyszło, żadne wezwanie do zapłaty, po prostu zaglądam na konto tż a tam minus 3 tys zł. Płakać mi się chcę.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:05   #3129
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Nadrobie Was potem, nadrobie jedynie wpadlam powiedziec, ze w netto promocja na 6pak chusteczek nawilzanych pampers sensitive tych bialych 32 zl kupilam ofkors!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:06   #3130
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Co do euforii związanej z ciązą to po pierwszym szoku TŻta i moim oraz po wylanych łzach, że jak to się stało i dlaczego i że nie planowaliśmy itd. teraz odczuwamy permanentną radość z faktu, że Jasiek jest z nami w brzuchu u mnie jedyne co się pojawia to takie myślenie, że jeszcze tyyyyle czasu do porodu i już bym chciała być po. Myślałam, że jestem jakas dziwna, ale ostatnio aplikacja mi pokazywała, że na tym etapie często pojawia się takie "znudzenie" ciążą. I u mnie w tej chwili to chyba najlepsze okreslenie
" Jak to się stało" hahahaha no samo się nie zrobiło:P:P
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:08   #3131
kinga1701
Zakorzenienie

malwi Dziwna sprawa, że tak bez żadnej wcześniejszej informacji wam pobrali, bez żadnego pisma o nakazie zapłaty, tak to nawet komornicy nie działają.
Stary 2015-11-03, 14:18   #3132
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
malwi Dziwna sprawa, że tak bez żadnej wcześniejszej informacji wam pobrali, bez żadnego pisma o nakazie zapłaty, tak to nawet komornicy nie działają.
No właśnie komornik tak zrobił, TŻ pojechał się wszystkiego dowiedzieć, ale kurde boję się zaglądać na jego konto. Zaczynam się zastanawiać, czy jak już znajdzie prace, to może podać moje konto pracodawcy a jego zamknąć.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-03, 14:22   #3133
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A w ogóle to ja też zapomniałam się pochwalić, że zaczynamy 31 tydzień

Tetrę brałam tą grubszą
Ale sie wzielas

Cytat:
Hormony i podejście na pewno. Musimy być silne wszystkie, każda z nas przechodzi ciąże inaczej, każda ma jakąś historię jedni się starają raz inni kilka lat. Ja moje maleństwo mam dzięki in vitro ( zdiagnozowano u mnie obustronne zrośnięcie jajowodów, szanse na naturalne zajście w ciąże nawet po operacji, którą w Niemczech wykonują tylko 3 szpitale przy tak silnym zrośnięciu mniejsze niż 1 %) do 8 tc mieliśmy bliźniaki jednak jeden maluszek od nas odszedł. I noszę teraz jeden mój cud, dla którego zrobię wszystko i przetrwam wszystko. Tak jak i każda z nas, dziecko to cud, to największe szczęście jakie może nas spotkać.

Strach i obawa jest i chyba już w nas zostanie do końca, nawet jak nasze dzieci dorosną, już zawsze będziemy się martwić.
Strach i obawa to po prostu uroki bycia..mamą

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
" Jak to się stało" hahahaha no samo się nie zrobiło:P:P

U nas tez bylo cos na zasadzie jak to sie stalo :P Kuba jest taki planowany-nieplanowany. Historia jest taka, ze ja od dluzszego czasu myslalam o dzidziusiu, ake decyzje odkladalismy na koncowke tego roku. Raz przytulalismy sie bez zabezpieczenia, bo przeciez "mysle, ze nie mam dni plodnych, a jak zajde w ciaze to i tak fajnie" dwa dni pozniej poczulam bol jajnika, taki jak zawsze przy owu i wpadlam w dzika rozpacz, ze to niemozliwe, ze jeszcze nie chce i na bank zaszlam w ciaze. Rowne dwa tygodnie po przytulanku test wyszedl pozytywny, ja zaplakana poszlam do sklepu kupic orzechy "na rozwoj mozgu" malego mialam hustawke wtedy, cieszyc sie czy nie, ale koniec koncow maly rozrabiaka w moim brzuchu to moje najwieksze szczescie

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:24   #3134
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie komornik tak zrobił, TŻ pojechał się wszystkiego dowiedzieć, ale kurde boję się zaglądać na jego konto. Zaczynam się zastanawiać, czy jak już znajdzie prace, to może podać moje konto pracodawcy a jego zamknąć.
Bardzo dziwne, pracowałam w Polsce w US i za moich czasów ( a to nie było tak dawno) tak nie było. Zawsze musieli podjąć próbę kontaktu, dopiero gdy nie ma odezwu wtedy wchodzą na konta. Może ma jakiś stary adres podany. To, że Twój Tż poda Twoje konto nic nie zmieni, jeżeli ma coś jeszcze nie zapłaconego. Komornik wysyła pismo do pracodawcy i bezpośrednio od niego zabiera pieniądze i dostajesz pomniejszoną wypłatę. Jeszcze gorzej gdy dług zostanie sprzedany wierzycielom to już nie ma ratunku a i dogadać się czasem ciężko co do terminu spłat.
Stary 2015-11-03, 14:30   #3135
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
No co Ty nie opłacało się? kurde faktycznie strasznie dużo jakie wielo zamówiłaś? wrzucisz foty ja przyjdą?
No niezbyt właśnie, tym bardziej że co do niektórych rzeczy szczególnie mi zależało na tym żeby były takie a nie inne, a niektóre miały być jak najtańsze.
Ja wzięłam używane otulacze newborn, bo na ile to wystarczy nie wiem, a tż na moje wielopieluchowanie patrzy średnio zadowolony. W ogóle wkurza mnie ostatnio, bo jego koledze urodziło się jakiś czas temu dziecko i teraz on wie WSZYSTKO najlepiej, bo wiadomo jak kolega coś mówi, to tak jest najlepiej dla wszystkich i my też tak musimy. Kit że ja tez dużo czytam - recenzji, doświadczeń innych, forów, opinii wielu kobiet. jeden jedyny kolega jest wyznacznikiem wszystkiego. Dramat...
Dzisiaj mi wmawiał że w szpitalu wymagają pieluch o rozmiarze 2 z wycięciem na pępek. No to dawaj, tłumaczę że takich nie ma, tylko 1 mają to wycięcie i to nie wszystkie... Okazało się że jak czytał listę rzeczy do szpitala to tam było podane "pieluszki w rozmiarze 2-5kg z wycięciem na pępek" i nie wziął pod uwagę, że to może być zakres wagowy. Ale co ja tam wiem, przecież ON CZYTAŁ
No, i on chce robić żelazne zapasy pieluch. Tłumaczę - dzieć może być uczulony, więc lepiej kupić po 1 paczce z każdej firmy (Hej! promocje nie skończą się w momencie narodzin Młodego!). No ale kolega zrobił zapasy i później nie musiał kupować a to jest drogie.

Mojakaren a dziękuję Paczki są super!

Nebula większość z nas tak myślała Ja na przykład byłam pewna, jak to zdrowo będę jeść. Cóż...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:38   #3136
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odzew. Nie będę cytować wszystkich Waszych wypowiedzi, ale wszystkie są dla mnie istotne. cieszę się, że nie jestem osamotniona z tym poczuciem wątpliwości.
Fakt, też planowaliśmy z mężem dziecko już jakiś czas (czas najwyższy! mam 29 lat), ale ze względu na liczne przeprowadzki i mój zawód odkładaliśmy to o kolejny rok, kolejne pół... aż w końcu stwierdziliśmy, że co będzie to będzie. no i w momencie, w którym niby sprawy się poukładały (ja znalazłam pracę, zdążyłam podpisać umowę i się dowiedziałam, że jestem w ciąży :/) , prawie się obroniłam (dr) taki news. Moja mama twierdzi, że jest idealnie. Ja niewspółmiernie podzielam jej entuzjazm :P a mąż się chyba cieszy bardziej niż ja.
Ale prawdą jest, że ciążę wyobrażałam sobie tak, jak zacytowana wypowiedź hariett :P myślałam, że będę taka super fit mama, chodząca na jogę, robiąca przetwory z jesiennych jabłuszek skąpanych w słońcu, a tu wielki klops. ale pomału chyba odzyskuję wiarę w siebie i słuszność podjętej decyzji [COLOR="Silver"]
Dooskonale to rozumiem,.każdy chciałby, żeby ciąża była magicznym okresem, jak w reklamie. Problemy na ogół nie mieszczą się w naszych planach i wyobrazeniach.
Ja mam to szczęście, że właściwie do 6 mca tak wladnie było, ale wystarczyły mi jakies 2 tyg leżenia i twardnienia brzucha od 7 mca, żeby moja psychika się w jakimś stopniu złamała - stałam się bojacą wszystkiego babą, która nadmiernie wg otoczenia, chucha na siebie i dmucha. A i mi też brakuje tej poprzedniej aktywności, która na pewno nie była na poziomie sprzed ciąży,.ale na miarę możliwości calkiem, calkiem.
Dlatego nie dziwię się, że masz kryzys i chwile zwątpienia. Zresztą pewnie jak każda z nas, borykajacych się z jakimiś problemami w ciąży.

Co jeszcze mi przyszło do głowy - trzeba ciążę potraktować jako etap, który zaraz się skończy, drogę do celu a nie cel sam w sobie.

Co do radości - to dziwne jest, ale ja nawet na wieść o ciąży cieszyłam się i jednocześnie byłam spanikowana. Mimo, że to wszystko było planowane i wystarane przez lata. Cóż, taka chyba ludzka natura wątpić

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-11-03 o 14:40
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:42   #3137
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ale sie wzielas

U nas tez bylo cos na zasadzie jak to sie stalo :P Kuba jest taki planowany-nieplanowany. Historia jest taka, ze ja od dluzszego czasu myslalam o dzidziusiu, ake decyzje odkladalismy na koncowke tego roku. Raz przytulalismy sie bez zabezpieczenia, bo przeciez "mysle, ze nie mam dni plodnych, a jak zajde w ciaze to i tak fajnie" dwa dni pozniej poczulam bol jajnika, taki jak zawsze przy owu i wpadlam w dzika rozpacz, ze to niemozliwe, ze jeszcze nie chce i na bank zaszlam w ciaze. Rowne dwa tygodnie po przytulanku test wyszedl pozytywny, ja zaplakana poszlam do sklepu kupic orzechy "na rozwoj mozgu" malego mialam hustawke wtedy, cieszyc sie czy nie, ale koniec koncow maly rozrabiaka w moim brzuchu to moje najwieksze szczescie

Matka Natura wiedziała co robi^^ tak miało być Początkiem roku już będzie po wszystkim a tak to byś dopiero brnęła przez te 9 miesięcy....
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:43   #3138
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Bardzo dziwne, pracowałam w Polsce w US i za moich czasów ( a to nie było tak dawno) tak nie było. Zawsze musieli podjąć próbę kontaktu, dopiero gdy nie ma odezwu wtedy wchodzą na konta. Może ma jakiś stary adres podany. To, że Twój Tż poda Twoje konto nic nie zmieni, jeżeli ma coś jeszcze nie zapłaconego. Komornik wysyła pismo do pracodawcy i bezpośrednio od niego zabiera pieniądze i dostajesz pomniejszoną wypłatę. Jeszcze gorzej gdy dług zostanie sprzedany wierzycielom to już nie ma ratunku a i dogadać się czasem ciężko co do terminu spłat.
Nooo właśnie nie rozumiem tego, dlaczego nikt się z nami nie skontaktował. A nawet jak wyślą do pracodawcy pismo, to zdaje się, że nie może zabrać więcej niż jakiś tam procent. Chociaż tak jak pisałam nikt się z nami nie skontaktował, a przecież chcielibyśmy dojść do ugody. Podpisać jakiś tam papierek, że będziemy tyle i tyle spłacać. Zawsze mi się wydawało, że takie zajęcie na koncie, to już ostateczność, a oni po prostu to wykorzystują, bo nie chce im się podjąć tego kontaktu. Jeszcze kuźwa nie ma rady na nich

Stary 2015-11-03, 14:44   #3139
koktajlowa7
Rozeznanie

Ja od wczoraj zdycham, ból głowy, zatok, żołądka.. wszystko na raz. Zjadłam dziś już 1,5 tabletki paracetamolu... ile można max na dobę? Bo nie chce przesadzić, a nie wiem czy to pomoże bo jakoś nic lepiej No, a jakby tego było mało to druga noc nie przespana, ciągle się budzę, po 5 albo i więcej razy wstaję do toalety. Masakra, jak tak będzie codziennie to umrę. Całe szczęście, że dzisiaj wolne.

Ja cieszę się z ciąży ale też pojawiają się dni, w których jest wręcz odwrotnie ale myślę, że to normalne. Szczególnie, że u nas to nie było planowane.

Nebula, jaki kombinezon kupiłaś?

Kasia, wszystkiego najlepszego
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:44   #3140
Casaa
Zakorzenienie

Gratuluje wszystkim nowych tygodni
Malwi gratki wizyty, co do KTG to nie wiem jak jest przy prywatnych wizytach
Kamilka, mam nadzieje, ze rozrost tych torbieli jednak troche przystopuje :| dobrze, ze poprzedni zabieg sie udal
Jerzyczka, deal z chusteczkami niezbyt bo w rossmannie teraz sa pampers fresh cos tam, cos tam 6x64 szt za 27 zl.... pisalam o tym przedwczoraj
przyszlo zamowienie od milutkiej (foty nizej) no i wpadlam do jednego lumpka, myslalam, ze bedzie szal zakupowy a tu wzielam jednego bodziaka ale za to nowka za 2,60 zl (foto nizej)
Masakra ile naprodukowalyscie postow.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_003.jpg (80,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_002.jpg (81,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151103_001.jpg (121,2 KB, 29 załadowań)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:49   #3141
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
przyszlo zamowienie od milutkiej (foty nizej) no i wpadlam do jednego lumpka, myslalam, ze bedzie szal zakupowy a tu wzielam jednego bodziaka ale za to nowka za 2,60 zl (foto nizej)
Ale cuda Nie mogę się doczekać swojego zamówienia... Ocieplany jest ten kocyk z chmurkami, prawda?
Ten bodziak jest cuudowny! I cena słuszna

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 14:51   #3142
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
No niezbyt właśnie, tym bardziej że co do niektórych rzeczy szczególnie mi zależało na tym żeby były takie a nie inne, a niektóre miały być jak najtańsze.
Ja wzięłam używane otulacze newborn, bo na ile to wystarczy nie wiem, a tż na moje wielopieluchowanie patrzy średnio zadowolony. W ogóle wkurza mnie ostatnio, bo jego koledze urodziło się jakiś czas temu dziecko i teraz on wie WSZYSTKO najlepiej, bo wiadomo jak kolega coś mówi, to tak jest najlepiej dla wszystkich i my też tak musimy. Kit że ja tez dużo czytam - recenzji, doświadczeń innych, forów, opinii wielu kobiet. jeden jedyny kolega jest wyznacznikiem wszystkiego. Dramat...
Dzisiaj mi wmawiał że w szpitalu wymagają pieluch o rozmiarze 2 z wycięciem na pępek. No to dawaj, tłumaczę że takich nie ma, tylko 1 mają to wycięcie i to nie wszystkie... Okazało się że jak czytał listę rzeczy do szpitala to tam było podane "pieluszki w rozmiarze 2-5kg z wycięciem na pępek" i nie wziął pod uwagę, że to może być zakres wagowy. Ale co ja tam wiem, przecież ON CZYTAŁ
No, i on chce robić żelazne zapasy pieluch. Tłumaczę - dzieć może być uczulony, więc lepiej kupić po 1 paczce z każdej firmy (Hej! promocje nie skończą się w momencie narodzin Młodego!). No ale kolega zrobił zapasy i później nie musiał kupować a to jest drogie.
Mnie też zawsze wkurza takie mędrkowane i upieranie się przy swoim mimo że się pokaże palcem że nie ma racji mój czasem ma takie zapędy ale odnośnie dziecka akurat nie bardzo na szczęście, do pieluchowania wielo też nie zgłasza sprzeciwu póki co
Może mu powiedz że przy wielo nie potrzebuje jakiś kosmicznych zapasów pieluch?

Cytat:
Nooo właśnie nie rozumiem tego, dlaczego nikt się z nami nie skontaktował. A nawet jak wyślą do pracodawcy pismo, to zdaje się, że nie może zabrać więcej niż jakiś tam procent. Chociaż tak jak pisałam nikt się z nami nie skontaktował, a przecież chcielibyśmy dojść do ugody. Podpisać jakiś tam papierek, że będziemy tyle i tyle spłacać. Zawsze mi się wydawało, że takie zajęcie na koncie, to już ostateczność, a oni po prostu to wykorzystują, bo nie chce im się podjąć tego kontaktu. Jeszcze kuźwa nie ma rady na nich
Pewnie macie jakiś nieaktualny adres podany albo np. TŻ jest zameldowany gdzie indziej np.u rodziców i tam wysłali?
Stary 2015-11-03, 14:51   #3143
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Casa rzeczy śliczne, nooo i bodziak za 2,60

A co do wizyty chodzę na NFZ, doszłam do wniosku, że jak w szpitalu mi nie zrobią tego za free, to olewam system. Nie może mnie zmusić do badań, a już na pewno nie do wykonania ich prywatnie.

Stary 2015-11-03, 14:52   #3144
Casaa
Zakorzenienie

Tak, ten z chmurkami jest ocieplony, wzielam jeszcze taka chmurkowa plaska poduszke ale foty nie robilam bardzo fajny zestaw TZ tylko zdziwiony co to takie poodksztalcane - minky....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-03, 14:53   #3145
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje wszystkim nowych tygodni
Malwi gratki wizyty, co do KTG to nie wiem jak jest przy prywatnych wizytach
Kamilka, mam nadzieje, ze rozrost tych torbieli jednak troche przystopuje :| dobrze, ze poprzedni zabieg sie udal
Jerzyczka, deal z chusteczkami niezbyt bo w rossmannie teraz sa pampers fresh cos tam, cos tam 6x64 szt za 27 zl.... pisalam o tym przedwczoraj
Kurde też chce lupka gdzie można takie fajne bodziaki dostać u mnie lipa ogólna w tym temacie... a kocyki z jakim ociepleniem masz? tym wiekszym czy mniejszym?
Stary 2015-11-03, 14:54   #3146
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Pewnie macie jakiś nieaktualny adres podany albo np. TŻ jest zameldowany gdzie indziej np.u rodziców i tam wysłali?
Tam też nic nie przyszło, przecież teściowa zagląda do skrzynki i jak coś jest, to dzwoni, że przyszła korespondencja. A tż nie zmieniał przez ostatnie 26 lat adresu zameldowania, a tym się zawsze posługuje we wszystkich papierach.

Stary 2015-11-03, 14:54   #3147
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest ostateczność, nie rozumiem tego. Z wypłaty musi Ci zostać minimalna kwota do przeżycia (kiedyś było to 1.600 brutto w tym roku nie wiem ile wynosi)(chyba, że jest to niewielka kwota np nie wiem 50 zł za mandat to mogą zabrać i poniżej 1.600) , resztę mają prawo Ci zabrać, inaczej sprawa ma się przy emeryturach i rentach wtedy jest to 25 % ale tez różnie w zależności ile wynosi emerytura czy renta. Teraz jak Tż był w US to mu powinni powiedzieć ile ma jeszcze ewentualnie do spłaty i trzeba napisać im pismo jak wygląda sytuacja i poprosić o rozłożenie. Najlepiej zapytać czy wysyłali wcześniej wezwania do spłaty jak były wysyłane i wracały to każda zwrotka, bo to idzie poleconym jest dopinana do akt kiedy i dlaczego wróciła.
Stary 2015-11-03, 14:54   #3148
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Casa rzeczy śliczne, nooo i bodziak za 2,60

A co do wizyty chodzę na NFZ, doszłam do wniosku, że jak w szpitalu mi nie zrobią tego za free, to olewam system. Nie może mnie zmusić do badań, a już na pewno nie do wykonania ich prywatnie.
No mi sie wydaje że on Ci jakoś strasznie wczesnie to KTG zlecił a nie myślałaś o zmianie lekarza?
Cytat:
Tak, ten z chmurkami jest ocieplony, wzielam jeszcze taka chmurkowa plaska poduszke ale foty nie robilam bardzo fajny zestaw TZ tylko zdziwiony co to takie poodksztalcane - minky....

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-03, 14:55   #3149
Casaa
Zakorzenienie

Chmurkowy ma ocieplenie 200g, a wąsaty bez ocieplenia

Malwi, noo to juz naciagactwem pachnie :-/

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-03, 14:56   #3150
kinga1701
Zakorzenienie

Casaa jakie śliczne, a ten w chmurki..., chyba potrzebuję kocyka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości