Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 17:04   #4111
acapella
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Koritsi a powiesz jak nazywa się ta pediatra rodzinna i gdzie przyjmuje?
My z TŻ jesteśmy w przychodni gdzie nie ma pediatrów, tylko paru rodzinnych, więc totalnie nie wiem jaką przychodnię podać w razie czego w szpitalu. A muszę się jakoś przygotować, czuję, że to niebawem

Mujer a Ty gdzie zapisujesz młodego jako antyszczepionkowiec? I co zadecydowało, że chcesz rodzić w Żeromskim? To w Narutowiczu tylko ja i Koritsi? 25 listopada rozumiem, Koritsi ma cc a ja pełnię

Adka ja się dzisiaj mierzyłam w pasie i mam 98, a 3 dni temu 94! W ogóle dziś stwierdziliśmy, że w nocy brzuch mi urósł. No serio, wreszcie wygląda na 9 miesiąc...
A tak w ogóle wg jakichś tam wytycznych to obwód w pasie powyżej 100 u mężczyzn a powyżej 80 u kobiet to nadwaga brzuszna czy jakoś tak Więc masz TŻ z nadwagą haha Oczywiście żartuję, widziałam na zdjęciach jak wygląda, takie to normy są...

Ja mam dużą torbę pełną na maksa a jeszcze brak w niej podkładów i podpasek, więc nie wiem co zrobię. Chyba będzie osobna dla Gniewka i TŻta...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:10   #4112
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

My z TŻ jesteśmy w przychodni gdzie nie ma pediatrów, tylko paru rodzinnych, więc totalnie nie wiem jaką przychodnię podać w razie czego w szpitalu. A muszę się jakoś przygotować, czuję, że to niebawem

Mujer a Ty gdzie zapisujesz młodego jako antyszczepionkowiec? I co zadecydowało, że chcesz rodzić w Żeromskim? To w Narutowiczu tylko ja i Koritsi? 25 listopada rozumiem, Koritsi ma cc a ja pełnię

:

Chodzimy do dr Grażyny Martyny-Chmury. Nazwiska tej drugiej nie pamiętam, jak będzie potrzeba to będę sprawdzać. Przyjmuje na Rusznikarskiej w przychodni Zdrowie (tam są trzy przychodnie). Ta druga lekarka przyjmuje w "Krowodrzy". Koleżanka ma jeszcze jakaś fajna pediatrę w okolicach Mazowieckiej.

Ja sobie nie wyobrażam np jeździć z dzieckiem pól miasta do pediatry. Mamy przychodnię "pod nosem".

Planujesz zmolestowac dodatkowo TŻ żeby trafić w tą datę ?
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:13   #4113
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Adka ja się dzisiaj mierzyłam w pasie i mam 98, a 3 dni temu 94! W ogóle dziś stwierdziliśmy, że w nocy brzuch mi urósł. No serio, wreszcie wygląda na 9 miesiąc...
A tak w ogóle wg jakichś tam wytycznych to obwód w pasie powyżej 100 u mężczyzn a powyżej 80 u kobiet to nadwaga brzuszna czy jakoś tak Więc masz TŻ z nadwagą haha Oczywiście żartuję, widziałam na zdjęciach jak wygląda, takie to normy są...

Ja mam dużą torbę pełną na maksa a jeszcze brak w niej podkładów i podpasek, więc nie wiem co zrobię. Chyba będzie osobna dla Gniewka i TŻta...
A niech to, właśnie widzę, że dobiłam dziś do 100 w pasie... A tydzień temu miałam 97. No bez jaj

Na pewno nie chcę szczepić w 1 dobie. A potem będę analizować każdą szczepionkę osobno (przy tej okazji pewnie strzelę se w łeb )

Wyszło mi, że Żeromski jest najbliżej i najbardziej "po środku między Ujastkiem i Rydygiera. O Narutowiczu jakoś wogle nie myślałam.
A Żeromski ponoć dobry jest do naturalnych porodów (ciągle zakładam, że takowy będzie), do tego niby są po remoncie, mają jednoosobowe ponoć, przyzwoite salki porodowe. Znajome mi polecały. Jeszcze tylko obejrzę mymi okami i bardzo możliwe, że na tym stanie. Na razie tam dzwoniłam i pani była całkiem miła, plus dla niej

No te kurde wszystkie paki tyle zajmują. Same pieluchy i podpachy pół torby. Wr.

Edytowane przez mujer
Czas edycji: 2015-11-03 o 17:14
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:14   #4114
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Ze schizów ciążowych: ostatnio martwi mnie to, że już niczego w ciągu najbliższych kilku lat nie zrobię, bo będę cały czas zajęta dzieckiem
Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Nooo ja tez mam cos takiego.....nachodzi mnie tez taka mysl, ze teraz z dzieckiem za wiele spraw juz nigdy sie nie zabiore
Skąd takie czarnowidztwo Serio jeśli tylko dzieciątko jest zdrowe to można wszystko. Pierwsze tygodnie czy miesiące to wiadomo że jest się ograniczonym ale później to już kwestia naszej motywacji do działania
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:20   #4115
mujer
Zadomowienie

A włacha...
Na liście badań (dostałam takową na początku ciąży) mam wypisane na 33-37 tc coś takiego: "badanie gruczołów sutkowych". Macie takie cuś? To takie macando, czy coś innego? Nie zauważyłam wcześniej, a jakoś nigdzie mi się o ucho nic nie obiło. Mój gin póki co olewał mój biust.

Mam też wpisane: "badanie położnicze". W sumie tez nie wiem, co się kryje pod tym pojęciem, bo pojawia się dopiero teraz.
Stary 2015-11-03, 17:21   #4116
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
LImonka wybierasz sie do Ujastka????
Tak już od jakiegoś czasu stwierdziłam ze tam będę rodzic a opinie różne są jak zresztą o każdym szpitalu
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:21   #4117
0enedue
Zadomowienie

mój kalafior przeszedl sam siebie .. wziełąm sie za pakowanie torby .. po włozeniu połowy rzeczy kapłam sie ze przeciez miałam kupić nową torbę bo ta jest za mała..

i kurde nie wiem jaki rozmiar koszul zamówic ;/ jak zamówie L to wiem ( mam taka cichą nadzieje) ze juz ich nigdy nie użyje .. pozatym co mnie obchodzi szerokosc w biodrach ! jak brzuch mi nie wejdzie .. no i na L to moje cycki sa za małe ;(

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:22   #4118
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Mujer PARE MIESIECY??????? I nie mialas koltunow??? Ja sie raz caly okres jakiejs tam choroby nie czesalam, czyli okolo 5-6 dni i nie moglam pozniej za cholercie jasna poradzic sobie z koltunami, tak mialam poplatane wlosiska, ze rozczesywanie ich to byl jeden wielki boooool juz mnie rece swiezbily zeby zlapac za nozyczki

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Skąd takie czarnowidztwo Serio jeśli tylko dzieciątko jest zdrowe to można wszystko. Pierwsze tygodnie czy miesiące to wiadomo że jest się ograniczonym ale później to już kwestia naszej motywacji do działania

Kochana jestes A Ty masz juz dzieciaczka?
Stary 2015-11-03, 17:27   #4119
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer PARE MIESIECY??????? I nie mialas koltunow??? Ja sie raz caly okres jakiejs tam choroby nie czesalam, czyli okolo 5-6 dni i nie moglam pozniej za cholercie jasna poradzic sobie z koltunami, tak mialam poplatane wlosiska, ze rozczesywanie ich to byl jeden wielki boooool juz mnie rece swiezbily zeby zlapac za nozyczki

Kochana jestes A Ty masz juz dzieciaczka?
Podczas mycia mi się rozplątywały na odżywce. Ewentualnie grzebieniem takim szerokozębnym przeczesywałam na odżywce.
A kołtuny miewam, ale na falkach mało widać. Na moim fryzie tym bardziej.

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Tak już od jakiegoś czasu stwierdziłam ze tam będę rodzic a opinie różne są jak zresztą o każdym szpitalu
W sumie ciężko wybrać, bo to i tak będzie jak się utrafi.
Mnie do Ujastka zniechęciło półoficjalne oswiadczenie, że "lepiej rodzić na fotelu", względnie "proponujemy rodzić na fotelu" oraz "nacinanie jest lepsze". Dodatkowo ponoć po tym programie zadziałał efekt reklamy i tłumy się szykują
Nie wiem, w jakiej pozycji będę rodzić i jak kwestia krocza, ale wolę inne nastawienie
Stary 2015-11-03, 17:29   #4120
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Chyba Kornelia
CC miałam na syna też. Byłam już w 40,5tc i mimo wywoływania porodu nic nie ruszyło.
Lekarz zdecydował o cc i później mówił, że wody płodowe były już zielone.
Dlatego też drugie cc.

Ja też średnio sypiam. Jeszcze jak młody do nas nad ranem przychodzi to już w ogóle po spaniu mam.
To mamy juz dwie Kornelia bo i u mnie będzie. Witam. A.skąd jesteś?
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:29   #4121
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
No pół na pól też, jak się urządza człek. Ja bym np. nie chciała żłobka, a do opieki to nie wiem, jak to będzie kogoś znaleźć.
Przerażają mnie nieco zresztą pierwsze tygodnie i miesiące. Sama nie wiem, czy to dobrz, że zima, więc i tak w chałupie miło pognić, czy może gorzej, bo mnie gnilność dobije.
No cóż, już i tak po ptokach.
Stary 2015-11-03, 17:31   #4122
acapella
Zadomowienie

Koritsi dzięki, zapiszę sobie Pół miasta to wiadomo, że nie, ale chyba wolę kawałek pojechać niż 5 minut od domu, ale jakiegoś konowała. Szukam kompromisu Nie jest aż tak daleko ta Chmura
Molestować TŻ to bym chciała, ale on już od tygodnia "nie dopuszcza mnie do siebie" haha, bardzo mu zależy na tym, żeby to jednak był grudzień. Mi w sumie też bardziej by pasowało, ale boję się tego porodu. Gniewko już ma głowę na 39 tydzień, gdzie jeszcze 4 przede mną! No i nie wiem czy to dużo znaczy, ale gin mówił, że szyjka już miękka i w połowie skrócona. Wydaje mi się, że szybciej wylezie na świat, pełnia też sprzyja 25 ładnie całkiem

Mujer no to spoko, jak już zwiedzisz to opisz Żeromskiego, tak na przyszłość, bo ja to zdecydowana już jestem. Ja na pewno nie w pierwszej dobie, a jeśli pozwolą to chcę wyjść bez szczepień nawet i jeśli będę na cokolwiek szczepić to w odstępach... Dlatego chcę pediatrę co zrozumie. Mam papiery na żółtaczkę, to podobno wystarczy, żeby odroczyć legalnie
A i nie wiem czy czytałaś mój opis Narutowicza, tam mi położna mówiła, że można rodzić jak się chcę, nawet na podłodze Mają te worki, wanny, koło, nie nacinają krocza- w skrócie, jakby Ci Żeromski nie podpasował, to wydaje mi się, że ten może spełnić Twoje oczekiwania :P

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-11-03 o 17:34
Stary 2015-11-03, 17:37   #4123
Koritsi_a
Zadomowienie

Acapella witaj w klubie :P mój się też nie daję zmolestować, żebym nie rodziła przed jego delegacją. Jak wróci to juz bym mogła, ale jak go znam to następny raz dopiero po połogu.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Mujer tak jak acapella pisze. Skoro juz tak zwiedzasz porodówki to Natutowicza też możesz odwiedzić. Tam nie ma dni otwartych tylko pokazują jak maja wolny czas. Możesz zadzwonić wcześniej żeby sie nie okazało ze wszystkie sale porodowe zajęte są. To są osobne pokoje a na tym Ci chyba zależało tez.
Stary 2015-11-03, 17:39   #4124
acapella
Zadomowienie

No właśnie ja nie wiem jak on to sobie wyobraża, do grudnia czekać a potem jeszcze 6 tygodni? Ja nie wytrzymam, mam nadzieję, że on też nie
Stary 2015-11-03, 17:42   #4125
sylwoha
Zakorzenienie

Mujer badanie poloznicze to nic innego jak od podwozia :

Ja juz w domu, wannie..
Moze orzeprowadza dezynfekcje szpitalnych ubran :p

Nawet torbe pierze. Ja mam nadzieje umowic sie na piatek do arciszewskich, poznac ich zdanie i miec klepniete ze jestem klientka.
Jezeli w ogole z niskim poziomem wod jest mozliwe cokolwiek poza cc
I przy cukrzycy.
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 17:43   #4126
Koritsi_a
Zadomowienie

Sylwoha ja przy małowodziu miałam podaną oksytocynę i miałam rodzic naturalnie. Noe miałam cukrzycy, wiec w tej kwestii nie pomogę.
Stary 2015-11-03, 17:46   #4127
sylwoha
Zakorzenienie

No dowiem sie wszystkiego, obu sie dalo- oby 3 tygodnie
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:02   #4128
kalwinka
Zadomowienie

Byłam w laboratorium dzisiaj odebrać wyniki. Wkurzyłam się strasznie - nikogo nie było w recepcji, czekaliśmy dłuższą chwilę aż ktoś łaskawie się objawi, potem okazało się, że wszystkie wyniki leżały na ladzie, mogliśmy je sobie zabrać i nikt by nie zauważył. Wymaz na GBS zostawiałam tydzień temu, płaciłam jak za zboże i jeszcze ich nie ma. W dupie mam to labo, następnym razem pojadę po prostu do diagnostyki w Zawierciu

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z ubezpieczeniami grupowymi? TŻ jest ubezpieczony w Same Wiecie Jakiej firmie (tej która inwigiluje nasze forum) i chce się zwolnić z pracy. Jest wtedy możliwość opłacania składki samemu? Choćby przez miesiąc, żeby dostać kasę za urodzenie dziecka?
Zależy od ubezpieczyciela. Moja mama przedłużała indywidualnie polisę z pracy. Niech tż poprosi w kadrach o kontakt do agenta zajmującego się ubezpieczeniami pracowników i dopyta się bezpośrednio u niego

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 33-35 jakie mialyscie pomairy waszych dzieciow? Fl itp..? z ciekawosci- tzn jezeli komus lekarz teraz robil
pod koniec 34 tc mała miała 2200 gram
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:12   #4129
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Koritsi dzięki, zapiszę sobie Pół miasta to wiadomo, że nie, ale chyba wolę kawałek pojechać niż 5 minut od domu, ale jakiegoś konowała. Szukam kompromisu Nie jest aż tak daleko ta Chmura
Molestować TŻ to bym chciała, ale on już od tygodnia "nie dopuszcza mnie do siebie" haha, bardzo mu zależy na tym, żeby to jednak był grudzień. Mi w sumie też bardziej by pasowało, ale boję się tego porodu. Gniewko już ma głowę na 39 tydzień, gdzie jeszcze 4 przede mną! No i nie wiem czy to dużo znaczy, ale gin mówił, że szyjka już miękka i w połowie skrócona. Wydaje mi się, że szybciej wylezie na świat, pełnia też sprzyja 25 ładnie całkiem

Mujer no to spoko, jak już zwiedzisz to opisz Żeromskiego, tak na przyszłość, bo ja to zdecydowana już jestem. Ja na pewno nie w pierwszej dobie, a jeśli pozwolą to chcę wyjść bez szczepień nawet i jeśli będę na cokolwiek szczepić to w odstępach... Dlatego chcę pediatrę co zrozumie. Mam papiery na żółtaczkę, to podobno wystarczy, żeby odroczyć legalnie
A i nie wiem czy czytałaś mój opis Narutowicza, tam mi położna mówiła, że można rodzić jak się chcę, nawet na podłodze Mają te worki, wanny, koło, nie nacinają krocza- w skrócie, jakby Ci Żeromski nie podpasował, to wydaje mi się, że ten może spełnić Twoje oczekiwania :P
No właśnie czytałam i z opisu Narutowicza dobrze się prezentuje, wcześniej mnie znajomi zniechęcili. Ale w sumie to chyba i tak nie sposób dobrze wybrać, bo się nie przewidzi, jak wyjdzie, a opinie sa rozbieżne.
A Rydygier mnie zniechęcił, wiadomo, tymi boksami porodowymi, mimo wszystko wolę własną salkę.

Wcale nie zakładam, jak będę rodzić, ale wolę mieć przynajmniej złudzenie, iż mam jakiś wybór

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Acapella witaj w klubie :P mój się też nie daję zmolestować, żebym nie rodziła przed jego delegacją. Jak wróci to juz bym mogła, ale jak go znam to następny raz dopiero po połogu.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Mujer tak jak acapella pisze. Skoro juz tak zwiedzasz porodówki to Natutowicza też możesz odwiedzić. Tam nie ma dni otwartych tylko pokazują jak maja wolny czas. Możesz zadzwonić wcześniej żeby sie nie okazało ze wszystkie sale porodowe zajęte są. To są osobne pokoje a na tym Ci chyba zależało tez.
Możliwe, że obejrzę, choć do Żeromskiego mam lepszy dojazd z domu. Do Narutowicza to przez koszmarne korki muszę się przedzierać. Ale jak znajdę chwilę, to się zapoznam

Cytat:
Mujer badanie poloznicze to nic innego jak od podwozia :

Ja juz w domu, wannie..
Moze orzeprowadza dezynfekcje szpitalnych ubran :p

Nawet torbe pierze. Ja mam nadzieje umowic sie na piatek do arciszewskich, poznac ich zdanie i miec klepniete ze jestem klientka.
Jezeli w ogole z niskim poziomem wod jest mozliwe cokolwiek poza cc
I przy cukrzycy.
Właśnie chyba nie podwozie, bo wcześniej to mi się nazywa "badanie przedmiotowe i podmiotowe".
A skoro cc, to tez się możesz przygotowac na spokojnie
Stary 2015-11-03, 18:19   #4130
adka_19
Wtajemniczenie

Acapella kurde nadwagą nie u tzta i właśnie te normy takie wszystkie daj spokój. On cały szczupły m - l nosi. A nadwagą wg jakiś norm dajcie spokój.
Brzuszek piwny mu urósł ale ja wiem z 10 cm może od chudoscu przybyło bo ogólnie szczupły jest..

Dołączam się do ledwo żywych. O 4.1t wyszłam z pracy. Dość dość dość. Tż po2iedzial że mu nakopie do kupy jak wstanę z kanapy. Narazie biorę kąpiel. Z solą żeby opuchlizna stóp może puściła.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:19   #4131
mujer
Zadomowienie

Ach, no i ponarzekam... Straszliwie nie mam energii... Aż mi głupio, bo w sumie krótki spacer mnie zadowala, resztę chętnie prześpię. Dodatkowo szybko zapadający zmrok mnie jakoś frustruje i czuję, że mogłabym tylko herbatkę, kocyk i się nie ruszać :/ W sumie to w I trymestrze mi to wszystko lepiej szło, a teraz ze wstawaniem mam problem. Ze spaniem w sumie też, choć nie bardzo wiem, co mi dokucza w nocy. Bywa, że wcale mi jakoś pęcherza nie ciśnie, a i tak się budzę kilka razy. Czasem mi drętwieje biodro, czasem coś mnie zaboli, ale nawet nie wiem co... Dodatkowo mam teraz faktycznego kalafiora.
I dni mi jakoś bezproduktywnie mijają, choć każdego dnia obiecuję sobie, że jutro wszystko zrobię Spakowałam torbę, bo zaczęłam się obawiać, że potem będzie gorzej i wogle tego nie zrobię. Nawet już TŻ bidok głoduje, bo często mi się zapomni zrobić żarcie, albo przyśpię o poranku a on jest z tych, co zapomina jeść.

Dżizas, niech mi ktoś powie, że to minie
Stary 2015-11-03, 18:28   #4132
evciap0
Wtajemniczenie

Chyba nigdy nie uda mi się być z wami na bieżąco
Nadrobiłam Was, ale jestem za bardzo zmęczona, żeby cytować

Wróciliśmy ze śląska i kupiliśmy wózek i fotelik z bazą! Tak się cieszę, bo już mi to sen z powiek spędzało. Myślałam, że już nie zdążymy. Sr.aczka mi przeszła, to chyba po soku jabłkowym z biedronki

Ja do szpitala spakowałam się w małą walizkę i torbę. Za ch.uja nie zmieściłabym się w jedną torbę. Wszystko trzeba mieć ze sobą, a jeszcze picia i żarcia nie wrzuciłam

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:29   #4133
syylwuska
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny ;*

Ja też jednak dzisiaj jestem już w domu, w moim kochanym domku w koncu. Jakbym miała jeszcze jeden dZień tam być, to bym oszalala, albo padła z przemęczenia, bo w ogóle od,soboty nie,mogłam tam spać ;/

Niby moja infekcje mi wyleczyli, wyniki mam dobre, szyjka długa, zamknięta, ale mam jeszcze wstręt do jedzenia a wiem że muszę jesc, więc jakoś się zmuszać, ale jest ciężko.

Nie chcieli mnie dziś puścić bo wyszło mi dzisiaj wysokie ciśnienie ponad 140/90 i nie wiem czy pod koniec ciąŻy się ono uwaktywnilo czy to przez moje okropne zmęczenie.

Wybaczcie, ale w,szpitalu nie miałam sił nawet Was czytać nie mówiąc o pisaniu ;/

Mam,nadzieje, ze wróci mi apetyt i spokojnie będę spała a ciśnienie się unormuje. Mam je mierzyć i iść do poradni kardiologicznej.

To chyba tyle, mam nadzieje, ze dam radę wytrzymać do grudnia, ale już strasznie boję się porodu ;( Ja chyba nie wytrzymam tego bólu...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-11-03 o 18:30
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:33   #4134
evciap0
Wtajemniczenie

sylwuska zdrówka dla Ciebie teraz w swoim domku odpoczywaj, a porodu się nie bój, teraz już nie masz odwrotu

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:35   #4135
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aaaaaa szlag mnie trafi czytałam, pisałam, po czym Firefox się wykrzaczył i wszystko poszło się paść już teraz tak ładnie nie odpiszę

Teraz z tego co pamiętam:

Kalusia - mój mąż zwolnił się 30 września z firmy, która miała ubezpieczenie grupowe w PZU (jeśli dobrze pamiętam to o to chodzi). Za październik opłaciła mu jeszcze firma składkę. W połowie października dostał pismo o możliwości kontynuowania ubezpieczenia indywidualnie, wypełniliśmy deklarację i zanieśliśmy do PZU. Do momentu urodzenia musi opłacać składkę a później może przestać i wygaśnie. Co do nowego pracodawcy to nawet jeśli jest w tum samym T.U. to to jest inna polisa i może się udać wtedy bez karencji. I jeśli tak się uda - u nas prawdopodobnie tak - to dostanie 2 odszkodowania.

Enedue plany na l4 Bo pęknę ze śmiechu miałam wszystkie książki nadrobić, wyszywać obrazki

Dokupiłam dzisiaj pieluchy flanelowe w pepco, jak mąż będzie miał jakiś wolny dzień to pojedziemy do dzieciowego sklepu dokupić wanienkę, smoczki, butelki i jakieś pierdoły i będzie koniec zakupów, wczoraj zamówiłam materac

Dzisiaj wizyta - wszystko ok, mały ma już 2070g, buzi oczywiście nie pokazał, ale siusiaka bardzo chętnie Wody i przepływy w normie Kolejna wizyta 16.11 i tego dnia rano mam zrobić ktg - pytałam o te moje gule twarde to powiedział, że to mały się wypycha, ale dla mojego świętego spokoju powiedział, żeby ktg zrobić Mały dalej główkowo ułożony, jeden plus z czkawki, że czuję cały czas głowę na dole

Sylwoha te pomiary u mnie dzisiaj 32t4d - BPD - 8.22 cm, HC - 29.37 cm, FL - 6.30 cm - o to Ci chodziło, tak?

NightButterfly moja teściowa któregoś razu jak jej powiedziałam, że będziemy razem z mężem wybierać ubranka do zamówienia w necie to mi powiedziała, że przecież TŻ nie musi wiedzieć jak się dziecko ubiera... WTF? To co to moje tylko dziecko? Ale jej nagadałam wtedy...

Nachodziłam się dzisiaj jak głupia, ale lepiej mi o dziwo Zmęczona trochę jestem ale to takie fajne zmęczenie

Czubasek może odreagowujesz szpital tymi wymiotami? Współczuję, i łączę się w bólu, bo ja dzisiaj rano też. Nawet pytałam się lekarza dzisiaj, ale stwierdził, że to jakieś żołądkowe sensacje, nic ciążowego.

I gin mówił jeszcze, że mały nie urodzi się łysy, pokazywał nam włoski

Mujer ostatnio na ostatnich zajęciach SR położna powiedziała, żeby absolutnie nie zgadzać się na nacinanie, bo często jest tak, że można pęknąć lekko a przez nacięcie pójdzie bardziej albo można wcale nie pęknąć, ale jak już natnie położna to i tak szyją. Poza tym mówiła, że pęknięcie jest "fizjologiczne" a nacięcie sztuczne i zupełnie inaczej goi się skóra po pęknięciu - lepiej - niż po nacinaniu.
Co do gnicia w domu też mówiła, że po 5-6 dobach można spokojnie wyjść na pół godziny na spacer - od karmienia do karmienia w sumie. I nie weranduje się teraz dzieci tylko lepiej takie krótkie spacery właśnie.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:42   #4136
acapella
Zadomowienie

Adka, toć wiem, że Twój TŻ nie ma nadwagi, tak mi się przypomniało o tych normach, że to jakaś porażka właśnie. W sumie jak bmi jak dla mnie.

Sylwuska życzę szybkiego powrotu do pełni sił, fajnie, że już w domu!

Gryzelda, to różnie o nacięciu mówią, bo położna, z którą rozmawiałam mówiła, że nieraz lepiej naciąć troszeczkę, bo samo może pójść aż do odbytu i wtedy w ogóle masakra. Nie wiem już co myśleć tak różne opinie. Chyba po prostu trzeba zaufać położnej, że zrobi tak, żeby w danej sytuacji wyszło dla nas najlepiej...

My też w czwartek do ikei i może po wózek i to chyba będzie już totalnie wszystko. Oprócz jakichś bajerów, ale to zobaczymy po porodzie tzn. chusta, może szumiś itp.
Stary 2015-11-03, 18:44   #4137
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

A co do mojego ciśnienia to dalej mam mierzyć 4 razy dziennie i zapisywać. Jak się pojawi kilka razy powyżej 140/90 to do gina po receptę.

Właśnie usłyszałam od teściowej, że mam zgagę od tego, że małemu włosy rosną

I jeszcze co do nocy to moje też coraz gorsze - żeby się przekręcić to muszę się obudzić, 2 razy w nocy siku to jeszcze nie jest źle, ale źle mi się śpi. Bo na prawym boku mały się kręci jak owsik, a na lewym sprężyny mi się wbijają w biodro i boli

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Acapella ale w sumie jak się weźmie woreczek foliowy i naciągnie i później natnie nożyczkami to poleci dalej... Nie zatrzyma się na tym nacięciu. I mi się wydaje, że ze skórą może być podobnie? Położne "starej daty" mówią, że lepsze nacięcie, a te młodsze, że lepiej pęknąć jak już.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:55   #4138
kalusia87
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53332436]

Kalusia - mój mąż zwolnił się 30 września z firmy, która miała ubezpieczenie grupowe w PZU (jeśli dobrze pamiętam to o to chodzi). Za październik opłaciła mu jeszcze firma składkę. W połowie października dostał pismo o możliwości kontynuowania ubezpieczenia indywidualnie, wypełniliśmy deklarację i zanieśliśmy do PZU. Do momentu urodzenia musi opłacać składkę a później może przestać i wygaśnie. Co do nowego pracodawcy to nawet jeśli jest w tum samym T.U. to to jest inna polisa i może się udać wtedy bez karencji. I jeśli tak się uda - u nas prawdopodobnie tak - to dostanie 2 odszkodowania.

Mujer ostatnio na ostatnich zajęciach SR położna powiedziała, żeby absolutnie nie zgadzać się na nacinanie, bo często jest tak, że można pęknąć lekko a przez nacięcie pójdzie bardziej albo można wcale nie pęknąć, ale jak już natnie położna to i tak szyją. Poza tym mówiła, że pęknięcie jest "fizjologiczne" a nacięcie sztuczne i zupełnie inaczej goi się skóra po pęknięciu - lepiej - niż po nacinaniu.[/QUOTE]
Dzięki za info tak, ma w PZU

Co do nacinania, mnie najbardziej przekonuje teoria, o której napisałaś

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Zwłaszcza, że w innych krajach nacinanie jest praktykowane tylko w razie potrzeby a nie na wszelki wypadek a odsetek pęknięć jest taki sam

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-11-03 o 18:58
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:57   #4139
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny z 33-35 jakie mialyscie pomairy waszych dzieciow? Fl itp..? z ciekawosci- tzn jezeli komus lekarz teraz robil

Ja mam tak z 34t4d

Bpd 89,5

Ofd 105,2

Hc 306

Ac 305,8

Fl 62,3

Efw 2331g

No i wyszlo ze to niby 33t4d

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 18:59   #4140
acapella
Zadomowienie

No ma to sens co piszesz :P Ja już nie wiem, mam nadzieję, że zrobią to tak, żebym najmniej ucierpiała. Najlepiej oczywiście, żebym nie pękła i nie była nacięta

Gryzelda ja też słyszałam ten mit I dlatego pytałam gina o włosy, ma ich dużo i długie podobno, więc się zgadza u mnie
Podobno jakiś hormon odpowiada za włosy u noworodka i też za zgagę (paranaukowe informacje, chyba nie mają pokrycia w rzeczywistości :P).
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości