|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Ja zlecialam dwa kilo przez cztery dni... Ale zelazo poszlo w gore dzieki zastrzykom. W ogole moje zelazo to jakis odpal. |
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, ja się obawiam, że tak czy siak zapłacimy tyle ile będą chcieli bo mój ojciec jest bardzo "kościelny" i podejrzewam że nie da hańby nam zrobić księdzu zbyt mała kwota albo niezapłaceniem "kościelnej". Bardziej się martwi żebyśmy wstydu nie zrobili niż tym jak to w ogóle będzie wyglądać i skąd wziąć tyle kasy na to. Szkoda gadać, wkurza mnie jego postawa bo wszystko na pokaz. |
|
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
Kurdeeee.. cytowalam i rozladowal mi się telefon:/
Halwaya-odważnaś z tymi urodzinami ![]() Czubasek-pewnie organizm odreagowuje szpitalne żarcie... Sylwoha- my daliśmy 500zl co łaska i usłyszeliśmy, że on rozumie, że słabo się młodzieży powodzi... chyba ocipiał. Nie dosyć, że się z nim użeraliśmy, bo non stop robił nam pod górę, to jeszcze takie teksty..a ślubu udzielał nam i tak inny ksiądz.. |
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Night u mnie jest identycznie
I tez uwazam ze kiedys kobiety maily straszne zycie A i teraz maja- czesto na walsne zyczenie ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Dolinka u mnie o cukrze nie o slubie ponyleczka
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z ubezpieczeniami grupowymi? TŻ jest ubezpieczony w Same Wiecie Jakiej firmie (tej która inwigiluje nasze forum) i chce się zwolnić z pracy. Jest wtedy możliwość opłacania składki samemu? Choćby przez miesiąc, żeby dostać kasę za urodzenie dziecka?
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Ile przed posiłkiem wstrzykujecie insulinę?
Ja mam jakieś 20min. |
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam szybko działająca więc tak ok 10 min przed.
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że skoro to ubezpieczenie grupowe zawarte przez zakład pracy to z dniem zakończenia umowy o pracę, umowe z firma ubezpieczeniowa też trzeba rozwiązać. A żeby dostać kase za urodzenie dziecka to musisz płacić składki przez 9 miesięcy. Ja tak chciałam zrobić bo gdy tylko dowiedziałam się o ciąży poszłam się ubezpieczyć a wtedy już karencja obowiązywała więc w pracy się ubezpieczyliśmy, a że było przejście z jednej firmy ubezpieczeń do drugiej to nas karencje nie obowiązywały,jedynie TŻ jakieś miał, na śmierć rodziców chyba trzy miesiące. |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jak sie jeszcze Tesc potrafi smiac z Tesciowej, ze jak male dziecko, "po wieczorynce", zasypia w fotelu.... Trzeba sie skupic na sobie i starac sie uczyc na nieswoich bledach.
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
A ubezpieczyć na życie możesz się samodzielnie niekoniecznie przez zakład pracy.
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- No właśnie też o tym myślałam, tylko ciekawe, czy oni by to potraktowali jako kontynuację?
|
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dostalam takich informacji :p
Ogolnie cala diagnostyke cukrowa w szpitalu uwazam za porazke Tylko tyle ze wyszlo z ta sprawa z wodami to chociaz tyle dobrze |
|
|
|
#4064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę sugerujesz się sennikami?A jest taka reguła co do tego, które sny się pamięta. Najczęściej pamięta się po prostu te, które wywołują duże emocje. Jak wszystko w życiu, zapamiętujemy najlepiej to, co wzbudza emocje. Nie bez przyczyny różne techniki wizualizacji itp. nakazują by używać w tym emocji... Pamiętasz sen o poronieniu, bo wywołał w Tobie duże emocje. Ja z kolei nie wyobrażam sobie, że miałabym nic nie robić te 9 miesięcy. Nie mówię, odpuściłam sobie to i owo, ale odkurzanie to dla mnie żaden wysiłek. I mego 10 kg psa cały czas noszę. Wczoraj zbieraliśmy orzechy, to owszem, trochę mnie zmęczyło, bo mnie od schylania plecy bolą (nie zadbałam o nie wystarczająco, niestety). W sumie uważam, że za mało się ruszałam i tym samym jestem szalenie niezadowolona, bo po ciąży będę wrakiem i szybko do formy nie wrócę. Żal mi siebie, kiedy pomyślę o zadyszce, jaka mnie męczy. I tu generalnie nie chodzi o sprzątanie, bo jak tylko powiem TŻ, to on bez problemu wszystko zrobi. Myślę, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to uziemianie się jest wręcz szkodliwe. Rozumiem ciąże zagrożone, ale to inna bajka. Nie wiem, jak to dalej oczywiście ze mną będzie, bo może urodzę za 10 minut, ale to raczej nie z powodu wysiłku fizycznego. Okna zresztą planuję umyć, z tym, że ja mam tylko dachowe i małe okienka, a większe też bym pewnie umyła wychodząc z założenia, że większość da się zrobić bez sensacji ![]() Cytat:
Znudziło mi się wymądrzanie i wzbudzanie niechęci w ludziach Lepsza dieta i mniej stresu swoje robią zawsze. |
||
|
|
|
#4065 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I co wypuszczają cię? Cytat:
![]() Ja ostatnio szukałam i nigdzie nie ma, kiedyś trafiłam w chińczyku, ale teraz chyba musze na all zamówić Żenada, ale to bylo do przewidzenia niestety... Cytat:
Nie odbieraj telefonu Nie ma to jak pocieszyć w trudnej chwili |
|||
|
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja w życiu do końca ciąży nie mam zamiaru wchodzić na wysokości..
Po ostatniej akcji schylilam się żeby młodemu buzię wytrzec i nie wiem jak to się stało że wyladowalam na tyłku.. i mnie du..pa bolała.. A za 3 dni podobna akcja tylko do przodu padlam na szczęście pidparlam się rękami Także postanowiłam nigdzie nie wchodzić..cóż najwyżej brudne szyby będą nikt nie umrze od tego...
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to kościelny bierze 100 zł... Ostatnio znajoma brała ślub i jej mąż po wszystkim pojechał się rozliczyć z kościelnym, a że kościelny nie wypełnił swoich wszystkich obowiązków to ten mu zapłacił 'tylko' 50 zł. Kościelny nie chciał tego wziąć, ale ostatecznie wziął... Kilka dni później znajomi dostali pocztą swoje 50 zł spowrotem ![]() Dzień dobry ![]() Ja dziś od 4:00 na nogach. Rano jechałam na wizytę w przychodni. Wszystko jest ok, miałam jeszcze raz pobrany GBS ale tylko z pochwy pytałam dlaczego z odbytu nie, a gin.stwierdziła, że z odbytu nie ma potrzeby. W każdym razie zapłacę sobie i sama zrobię dla świętego spokoju. Poza tym za dwa tygodnie mam mieć ściągnięty krążek i odstawione wszystkie leki, tylko wit.D będę brać dalej ![]() No i dostałam skierowanie na kolejne badania. Wczoraj wieczorem miałam fatalny humor. Na dodatek poprztykaliśmy się z mężem i się do siebie do tej pory nie odzywamy... Nie chce mi się nawet pisać o co chodziło. W każdym razie na koniec powiedział coś, co mnie zabolało więc przestałam z nim rozmawiać i tak do dziś.
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często firmy proponują indywidualna kontynuację ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Olejek z migdalow rafinowany czy nierafinowany? Kupowalyscie? Wypisalam wnioski urlopowe ![]() W pt biorę wolne, a od 16 urlop wiec jeszcze tylko 6 dni roboczych mi zostalo ale będę spala ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- A ja mialam glukozę badana bardzo szybko. Nie wiem czemu ale na pewno przed 20 tyg. Zapytam gin o taka praktyke
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Witam nowe i nowe-stare mamy My dziś dzisiaj wchodzimy w 37 tydzień ![]() Sylwoha mam nadzieję, że wyjdziesz dziś ![]() A co u Sylwuski? ;> Chyba nie pisała nic ostatnio? Czy przegapiłam? Adka super ta kartka Co do zrobnień Wiktorii to ja słyszałam raz Wipcia, tak WiPcia My się nie musimy martwić rankingami, nie sądzę, że będzie drugi taki w Krakowie :P Mam pytanie do krakowskich mam Czy znacie jakiegoś dobrego lekarza na nfz? Chodzi mi o takiego, który nie będzie przepisywał antybiotyków z marszu, nie namawiał do szczepień i umiał poświęcić maluszkowi i rodzicom czas? Bo z tego co wiem dane przychodni, do której będzie zapisane dziecko musimy podać już w szpitalu po porodzie? Dolinka, szpital, w którym chcę rodzić też tak wygląda, parę dni temu opisywałam No i planuję w wodzie rodzić ![]() Aniqa ja miałam w pochwy i odbytu pobierany. Mam nadzieję, że szybko się dogadacie z TŻtem
|
|
|
|
#4070 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry !
wow, 4 strony od rana Lili witamy ! sylwoha fajnie ze wyniki lepsze ;* Powinnas miec moim zdaniem na panstwo KTG... Dzieki ze dajesz znac co z sylwuska oenedue witamy z powrotem Powinnas kupic bez problemu przedluzke w pasmanterii ! ogolnie probuj z tym odszkodowaniem a moze a moze ;d sylwuskatrzymaj sie !!! [b]mujer jak to po schodach nie wchodzila w 8 miesiacu ?! Ja dzisiaj zrobilam sobie akrdio na 3 pietro. Na 2gie bez problemu na 3cie mnie wpychali hahahahahalwaya jednak brytyjska sluzba zdrowia z tymi darmowymi rzeczami jest boska ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to ciąża do noszona jak jest skończony 37 tydzień u mnie to będzie już w sobotę! !
|
|
|
|
#4072 |
|
Zadomowienie
|
Chyba donoszona jest od skończonego 37 tygodnia. Ale zostaliśmy poinstruowani, że po 36 tyg możemy rodzic normalnie w szpitalu, a przed 36 tyg jechać od razu do kliniki gdzie specjalizują się we wczesniakach. Także chyba już od 36 tyg jest bezpiecznie
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w pracy pytać kadrowej o odszkodowanie, mogę składać wniosek
Więc jak dobrze pójdzie to trochę jednak zarobię na tej kolizji No ale dobrze, że ogólnie nic złego się nie wydarzyło. Kalusia wątpię, że uznaliby to jako kontynuację, chyba że w tej samej firmie ubezpieczeniowej jako osoba prywatna a nie pracownik zakładu pracy, ale musiałabyś dopytać. Tylko wydaje mi się, że oferty dla firm są lepsze niż dla klientów indywidualnych, także mogłaby się zmienić składka i kwoty ubezpieczenia. Tak coś mi kadrowa gadała jak w czerwcu się ubezpieczałam. mujer brakuje Twoich postów
|
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna lekarka była kiedyś na zastępstwie z sąsiedniej przychodni. Będę musiała ją najwyżej sprawdzić. ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- tak cicho ostatnio na wątku hehe Żaneta widzę że jesteś co tam u Was?
|
|
|
|
|
#4076 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() robiłam taką http://arabeskawaniliowa.blog.pl/201...ka-tatrzanska/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
napięta atmosfera to ostatnie czego nam teraz trzeba ![]() Cytat:
![]() powiem Wam ze chyba sobie juz daruje zakupy w pojedynke .. ;/ niepewnie sie czuje :P ale o dziwo samochodem jeździ mi się lepiej niż jakiś miesiac temu .. kupiłam w rossku mini żel pod prysznic, pastę, szampon i odżywkę .. to zaoszczędze troche miejsca w torbie do szpitala.. a w pepco kupiłam kreacje na swieta dla mojego psa ![]() ![]() musiałam;/;/ nigdzie nie ma szalfroków takich cieńkich ;/ na targ będę musiała kiedyś zajrzeć.. no i oczywiście miałam przy okazji kupić kapcie do szpitala i zapomniałąm..
|
|
#4077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
OGOLNIE mymy płaciliśmy za ślub 500zl i to było ze wszystkim tj ksiądz, organista, kwiaty. Byłam taka nieogarnięta że zapytałam księdza ile mam dać, powiedział "co łaska" więc zapytałam ile to jest
no ale płaciło sie w tzw kancelari i jak dałam te 5 stówek to babeczka na mnie spojrzała z takim wyrzutem to mówię że proboszcz mówił ze tyle wystarczy w szoku była no ale nic już więcej się nie odezwała dla mnie to i duzo i nie bo za różne pierdoły przy ślubie też płaciliśmy tyle a to jednak miałbyć najważniejszy element całej imprezy poza tym w sąsiedniej parafi ksiądz życzył sobie 1500 więc no...Co do snów to dla mnie to jest po prostu sposób przepracowania przez mój mózg tego co tam się po nim kołacze świadomie lub nie. Ale wiadomo bywają sny po których trudno się otrząsnąć i bierze się je bardziej do siebie. Jak mi się śniło ze mój synek zaginąl to później przez jakiś czas miałam lęk żeby to się nie ziściło. Cytat:
a jeszcze mam dodatkowe pytanie gdzie w Krakowie warto zrobić to obowiązkowe badanie bioderek? Moze tez da się na nfz?GBS miałam pobierany tylko z pochwy tamtym razem. Teraz jeszcze nie dostałam skierowania. Pytałam w diagnistyce to 25zl z jednego miejsca. |
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kapcie też kupiłam specjalnie do szpitala ale za to nigdzie nie mogłam znaleźć żadnych skarpecioch, które by mnie porwały:pA nie chciałaś maluchowi sprezentowac takiej kreacji? :p ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- A jeszcze co do wyprawki, to znajoma, która ostatnio urodziła powiedziała żebym spakowała na wszelki wypadek smoczek.. bierzecie? |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tamtym razem chyba dopiero po 4 tyg daliśmy smoczek ale teraz nie będę aż tyle czekać chyba że trafi się taki aniołeczek co nie potrzebuje smoczka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

ponyleczka

i jak sie jeszcze Tesc potrafi smiac z Tesciowej, ze jak male dziecko, "po wieczorynce", zasypia w fotelu....
Trzeba sie skupic na sobie i starac sie uczyc na nieswoich bledach.

Ja jestem taka, ze rzadko pamietam swoje sny, a jak juz pamietam i sa tego typu to mysle pozniej caly dzien co to moglo oznaczac....
tak juz mam

Naprawdę sugerujesz się sennikami?
Okna zresztą planuję umyć, z tym, że ja mam tylko dachowe i małe okienka, a większe też bym pewnie umyła wychodząc z założenia, że większość da się zrobić bez sensacji
mojej mamie nie warto mówić o czymkolwiek, wczoraj jej powiedziałam, że mi ta glukoza wyszła podwyższona i teraz do mnie non stop wydzwania, żebym sprawdziła, jakie wady u dziecka powoduje cukrzyca