|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Sylwuska ja sadze ze Cie wypisali troche ja wyrost bo nie mieli miejsc
Kurde, obserwuj i wracaj jak cos, kroplowki jednak daja duzo.. Bony, Was tez tak biodra bola od spania na boku? Mnie strasznie :p Myslalamxze to szpitalne lozko ale nie :p No i moj gin zapunktowal mocno u mnie. W piatek, poniedzialek i wczoraj byl u mnir sam z siebie pytac co i jak. Naprawde jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Tzn byl w szpitalu, choxiaz pracuje w poradni, a w szpit nie Lobo wspolczuje
|
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Hej
co do stanikow ja kupilam przez całą ciążę 3 takie normalne staniki ale ja za porada położnej z poprzedniej ciąży to od początku śpię nawet w staniku itd ale sportowym ! i chodze też w bezszwowym sportowym mam nawet dwa z pepco. Polecam wam noszenie stanikow sportowych ale dobrze dobranych żeby trzymały biust. Po pierwsze to tańszy zakup niz porządny stanik po drugie do karmienia na początku bez problemu go ściągnięcie pod piers a po trzecie cycki nie opadna bo do karmienia lepiej po porodzie kupić
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
A ja chyba odkrylam powod swojego zlego samopoczucia.
Pozycja malucha. Znow skubaniec mi sie przekrecil. Jak lezy glowa w dol jest super. Jak tylkiem czuje sie jak flak i mam niskie cisnienie. Mozliwe zeby cos uciskal? Dzien dobry w ogole ![]() Ja dzis z lozka znow sie nie ruszam. |
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Evciap0 jak w bocku nic nie znajdziemy to planujemy odwiedzić Viki ale mam nadzieje ze wejdziemy i wyjdziemy z wózkiem .. ewentualnie z zamówieniem bo meczy mnie ten temat
![]() Rudaska dzięki ) wiec nie kupuje nic na poród wezmę ta koszule - tshirt , dzięki )Lobo kurdeeee oszczędzaj się ! 3maj się ![]() Piore dzisiaj pieluchy kocyki i resztę ubrań i koniec .. później tylko jak coś dokupie to upiore i chociaż to mam załatwione .. Lampkę dzisiaj zamówię i gwiazdki na ścianę .. i musze się rozejrzeć za stanikami.. Mam wrażenie ze lista rzeczy do zrobienia zamiast się kurczyc to się rozrasta :/
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
* Sylwuska jeśli cię to pocieszy ja też mam często mdłości ( gorzej niż w 1szym trym. 0evcia ach ci faceci Hahaha Lobo Melduję że noc prawie przespana. Ale czuję że jak wstanę to będzie boleć głowa
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewxznyy kurde, wasze dzieci sa mocno ruchliwe?
Bo ja sie schizuje ze tej wody malo i cos ise malemu dzieje bo cicho siedzi |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
enedue jaka lampke zamawiasz ?
lobo nie dzwigaj, jeszcze troche w dupakach musimy wytrzymac ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja teraz ruchy czuje inaczej. Wczesniej czulam gwaltowne kopniaki a teraz to sa takie subtelne przesuwania. Czasem boks. Plusy pozycji miednicowej, twoje zebra nie obrywaja. |
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
Czubasek http://www.abcliterki.pl/?id=pokaz_p...id_prod=101557 i do kompletu takie gwiazdki tylko myślę nad kolorem .. http://www.manufaktura-slow.pl/index...w1-detail.html
To oprócz łóżeczka będzie jedyny akcent dzieciowy w sypialni wiec niech będzie słodko ![]() Ja też czuje ruchy inaczej .. bardziej to takie przesuwanie pod skórą .. uciekanie narządów .. no i sporadycznie Kopniaki dwoma nogami w zebra .. jest zdecydowanie mniej aktywne niż jeszcze jakiś czas temu
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj się z TZ-em smialismy, bo siedział cicho, a jak zaczynała lecieć melodia z beny hilla to zaczynał akrobacje
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wgl to dzień doberek wczoraj omal nie zemdlałam będąc na placu zabaw ze starszą... masakra więc dziś pompuję w siebie płyny![]() dziś lub jutro powinno przyjść łóżeczko i wózek już się nie mogę doczekać torbę mam już u siebie pozostaje tylko zapakować i spokojnie czekać do grudnia ![]() chociaż z tym spokojem to u mnie kiepsko, w pierwszej byłam oazą spokoju mimo że nic nie wiedziałam co mnie czeka, no ale teraz też mam więcej rzeczy na głowie i się martwię jak to wszystko pogodzę |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
Dolinka to już wiemy co będziesz dziecku puszczać
żadne bajki tylko beny Hill ![]() Arisah pij pij !!!
|
#4242 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
ja dzisiaj wyjątkowo dobrze spałam ale mnie też już zaczyna robić się ciężko...I raz na jakiś czas tak nnie boli noga jakby mi ktoś igle wsadził. Chyba Ignas na jakiś nerw uciska, wczoraj myślałam że z kanapy nie wstane tak bolało dzisiaj póki co mam spokój idę zaraz psa wyczesac bo mi się czochra po dawanie odezwę się później ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A jak pytacie o ruchy dzieciaków to miejsca robi się coraz mniej bo mój też rzadziej się kręci i bardziej to czuję jak wypychanie niż zmianę miejsca.
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
Cień podeślę Ci mojego do czesania bo on strasznie nie lubi a ja nie mam siły się z nim zmagac
załatwisz go przy okazji
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 35 tc
Chyba już nie mam co liczyć na syndrom wicia gniazda ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Ostatnio po śniadaniu mam jakieś takie skurcze żołądka jakby. Nie wiem, co to może być
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Wlaczy Ci sie jak malego nie bedziesz mogla wykurzyc z brzuszka :)
|
|
|
|
#4246 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia spokojnie, niektóre kobietki odczuwają go ok. 2-3 tygodnie przed porodem, więc jeszcze masz trochę czasu
![]() U mnie nocka tragiczna boli mnie cały dół po tym wczorajszym chodzeniu. Mąż chciał mi zostawić wczoraj auto, ale się uparłam, że sobie powoli pospaceruję i chyba przesadziłam. Przekręcenie się na drugi bok to był koszmar... Oby dzisiaj było lepiej...Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Będę żyć.... Inhalacje w dają jakiś efekt. Zalegam dziś tato zabrał małego do przedszkola. Ale nie wiem jak długo wyleze bo mi kręgosłup nie da za.długo.
|
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ciocia mi opowiadala ostatnio. Przy pierwszym dziedzku miala ten syndrom, wypucowala wszystko a i tak po terminie miala cc w koncu bo zielone wody. A z drugim. Zawiozla starszego do mamy w piatek wieczorem zeby syf w domu ogarnac. W sobote rano po odkurzaniu jechala na porodowke bo wody odeszly i 6 cm rozwarcia. W sumie skonczyla na cc bo ma waskie biodra.
Ale wrocila do domu niewysprzatanego itp |
|
|
|
#4249 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj teraz dużo ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53332436] Dzisiaj wizyta - wszystko ok, mały ma już 2070g, buzi oczywiście nie pokazał, ale siusiaka bardzo chętnie Wody i przepływy w normie Kolejna wizyta 16.11 i tego dnia rano mam zrobić ktg - pytałam o te moje gule twarde to powiedział, że to mały się wypycha, ale dla mojego świętego spokoju powiedział, żeby ktg zrobić Mały dalej główkowo ułożony, jeden plus z czkawki, że czuję cały czas głowę na dole ![]() [/QUOTE]Gratuluję udanej wizyty ![]() Mam nadzieję, że Karmazynova szybko wróci do pełni sił... wyobrażam sobie jaki to musi być ból... Karmazynowa bądź dzielna! Cytat:
Też już bym chciała to usłyszeć ![]() Już tak blisko ![]() Cytat:
Ja na planie porodu zaznaczyłam, że wolałabym uniknąć nacięcia chyba, że będzie konieczne. Osobiście wolę zostać nacięta niż pęknąć... a pęknięcia do odbytu przy moich hemoroidach sobie w ogóle nie wyobrażam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurde nie zacytowało mi wszystkiego. Gratuluję reszty udanych wizyt, bo nie wiem czy wszystkie mi zacytowało, a czytałam, że u wszystkich wszystko ok ![]() Co do lewatywy bo też coś było- ja się nie zgadzam na nią. Tak jak pisałam ta u nas nie ma sensu, a nie zamierzam sama sobie robić. Mój organizm pewnie sam się oczyści, bo tak już mam, więc nie mam zamiaru dodatkowych atrakcji sobie fundować. Smoczek do szpitala zabieram- może się przydać, a nie musi. Wolę mieć. Wczoraj by mnie auto potrąciło Przechodziłam przez drogę (główną) i byłam już prawie po drugiej stronie kiedy facet z pobocza zaczął cofać na drogę i nie patrzył do tyłu... ja już uciekałam jak mogłam a on dalej we mnie, na dodatek nie miałam czasu biegać po tej drodze, bo tir się zbliżał tym pasem, w końcu uderzyłam w tył auta i się zatrzymał... Mówię Wam masakra...A w ogóle to dzień dobry! ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Dziewczyny które miały pobierany GBS. Czy wymaz z odbytu jest pobierany z okolic odbytu czy z odbytu? Bo muszę sama sobie zrobić, a nie wiem
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
No ale skoro już TŻ mnie męczy żebym naszykowała torbę itp to czuję się jak jakaś wyrodna ciężarówka
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż wczoraj jak mu powiedziałam, że równo za dwa tygodnie mam ściągany pessar i odstawione wszystkie leki. Powiedział tylko 'o ku*wa'... biedny jeszcze bardziej się przeraził
|
#4252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze mama z siostra sie zaoferowaly na sprzatnie to wykorzystam je maksimum. Cytat:
Ja 16.11. mam odstawic wszystko procz witamin. A tz sie smieje ze prwnie na andrzejki urodze. Oby nie..... |
||
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam mieć ściągamy dopiero w 38-39 tc
|
|
#4256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi zostanie tylko wit.D Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio też mało jakiś idiotą nie potrącił- chciał zaparkować pod swoim blokiem, a ze akurat był korek (światła), a do parkingu miał 10 metrow, to wjechał debil na chodnik i chodnikiem dojechał na parking...a że właśnie szybkim tempem wychodziłam z podwórka na chodnik, to musiałam odskoczyc, bo kretyn nie przewidział, że może pojawić się jakiś pieszy i jechał na pełnej p... brak słów. |
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWOHA ruchy dziecka teraz są uzależnione też od charakteru dziecka. Coś czuję że będę miała małego diabełka
KALUSIA mnie też przeraża że po porodzie mogę być bez stanika ale jak sobie pomyślę że mój synek będzie się tulił do fiszbin to wolę zdjąć i czuć go na skórze. Te dwie godziny pewnie szybko lecą
|
#4260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jakoś sportowców nie lubię, no chyba że ten jedyny model Freya, co mi pasił, ale droga tak samo, jak effuniaki. A inne dla mnie są za miękkie i czuję, że mi jedynie splaszcza biust, ewentualnie robi za opaskę. Zwykle nosiłam do ćwiczeń shocki, jeśli tanio wyhaczyłam, ale też jakoś mnie nie przekonały do chodzenia na co dzień I za nic nie umiem spać w staniku. Ale ja śpię bezuciskowo - żadnych gaci, uwierających skarpet itp. Cytat:
Mój w sumie chyba jest dość ruchliwy, choć miewa zastoje. Aczkolwiek nie umiem porównać w sumie. Masz chyba detektor i pewnie liczysz ruchy? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

co do stanikow ja kupilam przez całą ciążę 3 takie normalne staniki ale ja za porada położnej z poprzedniej ciąży to od początku śpię nawet w staniku itd ale sportowym !
bo do karmienia lepiej po porodzie kupić 

więc dziś pompuję w siebie płyny
dzisiaj póki co mam spokój idę zaraz psa wyczesac bo mi się czochra po dawanie
odezwę się później