|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
3
Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- W ciąży byłam jako pełnoletnia osoba. Pffe jest po prostu obleśna zarzucając mi, że sama ją usunęłam. Edytowane przez MalarskiSen Czas edycji: 2015-11-03 o 23:16 |
|
|
|
|
#4202 |
|
Konto usunięte
|
Kończąc offtop, nie seks piętnastolatek z trzydziestolatkami, w ilościach hurtowych nie jest ok, ale z zupełnie innych powodów niż ci się wydaje.
Mam nadzieję, że moje hipotetyczne dzieci nieżalenie której płci będą miały fajny dom i nie będą musiały w swojej naiwności szukać szczęścia przyspieszając bieg ku dorosłości. A kawę pije rzadko jak mi ktoś zrobi albo kupię. |
|
|
|
#4203 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale zabicie warzywa, jak to piszesz, już na propsie? brak mi słów dla tej logiki |
|
|
|
|
#4204 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moje poglądy wydają się różne bo w pierwszych postach odnosiłam się do pewnych absurdalnych wypowiedzi. Mam jedno zdanie -aborcja tak ale nie dla idiotów uwazajacych, że mogą całe życie przejść bez ponoszenia konsekwencji. A dla takich to niech będzie płatna i organizowana na ich własną łapę. Edit : nikt mnie nie zmusi do szacunku dla takich osób. Edytowane przez MalarskiSen Czas edycji: 2015-11-03 o 23:22 |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jesteś niczym Młot na czarownice dziecko czynisz karą dla nierozważnych kobiet ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- btw. większość znanych mi młodych mam, nie sypiałą z facetami na prawo i lewo jak ty to piszez tylko kochała się z miłości(nie mi oceniać czy dojrzałej czy nie, nie mi oceniać czy mądrze czy niemądrze) |
|
|
|
|
#4206 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak jak to piszesz na propsie bo to jest zaoszczedzeniem cierpienia dziecka i rodziców. |
|
|
|
|
#4207 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja
i tak z etycznego punktu widzenia(o ktorym niby tak trąbisz)
ludzi się szanuje, bo są ludźmi, a nie ze względu na ich postępowanie, a i sprawiedliwie nie oznacza po równo pozdrawiam ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Swoją drogą nawiązując do tematu napiszę, że nie mogę oddać głosu w sondzie Sama bym się aborcji nie poddała z powodu mojej etyki, ale rozumiem, że różne są sytuacje, których nie doświadczyłam: gwałt, lęk, zdrowie, potrzeby, wartości, sytuacja materialna. Wydaje mi się, że aborcja do któregoś tygodnia powinna być legalna i łatwo dostępna!(tu miejsce dla medycyny, aby określić pułap). Jednocześnie etyka moja nie pozwala mi z pełną stanowcznością napisać, aborcja 100% legalna, bo to łątwe i przyjemne. Myślę, że do tego zabiegu powinna być dostępność(nie przymus) psychologów, psychiatrów i innych "pomocy" dla kobiet, które przed, w trakcie czy wiele lat po mogą mieć problemy(psychiczne lub fizyczne) |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, trzeba być mega zakompleksiona i wściekła na świat laska żeby chcieć karać dzieciaki co zaszły w ciążę właśnie tym ze maja urodzić oraz iść do więzienia. W dodatku skoro ms jest taka mistrzynią w rozumieniu skutków i przyczyny to powinna rozumieć ze zazwyczaj takie zbuntowane i zaniedbane dziewczyny nie biorą się z super kochających i zaopiekowanych domów. Wiec w zasadzie te nastolatki juz mają przekopane bo uczą się życia w "hard way". Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-11-03 o 23:36 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 100% prawdy |
|
|
|
|
#4210 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Cierpienie przez porzucenie rozumiem ale przynajmniej tacy rodzice musieliby zapłacić za błędy i zapewnić tym dzieciom dobry start w dorosłość, podejrzewam, że następnym razem pamietaliby o zabezpieczeniu. |
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę tu stosowanie argumentu zdartej płyty.
Tępe powtarzanie tej samej bzdury nie uczyni jej ani trochę bardziej sensowną. Sorry
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-11-03 o 23:53 |
|
|
|
#4212 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po raz kolejny przytaczasz jakąś dramatyczną i dramatycznie nietrafną interpretację/definicję/przykład Zapłacić za błedy? jakim błędem jest seks? Jakie konsekwencje? ewnetualne konsekwencje(jeżeli jego rodzice są tak źli, że twoim mniemaniu trzeba ich karać)poniesie dziecko Pamiętali o zabezpieczeniu? jak nie to trzeba karac??sorrryyyy, ale połowę małżeństw trzeba by na szafot posłać Aa wróć Ty chyba też mężatką nie byłaś jJesteś dla mnie tak surrealistyczna, że w tym temacie już się żegnam a Ciebie tylko odeślę do jakiegokolwiek oświadczenia komisji bioetycznej i podręcznikó etyki(nie żeby zmieniły twoje spojrzenie na aborcję, ciążę, poczęcia, ale aby tak po ludzku wskazały Ci światełko w poznawaniu szacunku, zrozumienia, miłosierdzia, pokory, sprawiedliwości czy tak po prostu sympatii do ludzi) Edytowane przez 201604190934 Czas edycji: 2015-11-04 o 00:01 |
|
|
|
|
#4213 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tya niezła z Ciebie bajkopisarka, wcześniej tabletka po jako aborcja, teraz wymyśliłaś więzienie ciekawe co będzie w Twojej kolejnej wypowiedzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4214 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4215 |
|
BAN stały
|
Wybaczcie ale uciekam z tego wątku bo tu się już takie rzeczy dzieją, że tylko czekać na porównywanie płodu do nożyczek w brzuchu. W zasadzie pracowałam z ludźmi, znam multum osób i nigdy nikt mi nie powiedział, że morderców, gwałcicieli albo pedofilów trzeba szanować bo są ludźmi. Na etyce w szkole rozwazalismy czy słuszna jest kara śmierci w ich przypadku czy cela metr na metr do końca życia.
|
|
|
|
#4216 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie przejmuj się jeżeli napiszesz na priv to ja udzielam korepetycji z etyki/filozofii/historii/łaciny/greki i hebrajskiego-jak weźmiesz pakiet to dam Ci wizażową zniżkę |
|
|
|
|
#4217 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4219 | ||
|
BAN stały
|
Nie, daje radę bez takich rzeczy
Mnie tam lotto czy aborcja jest legalna czy nie, mam większe problemy. ---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 |
|
Konto usunięte
|
A ja myślę, że jakbym wpadła to bym usunęła, bez względu na wszystko, zdanie faceta, czy to byłoby z dyskoteki, z gwałtu czy z małżeństwa. Tak myślę i nie wiem po co miałabym kłamać.
|
|
|
|
#4221 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
BAN stały
|
Ależ ja bardzo chętnie. Nie należę do osób, które w internecie coś napiszą a w rzeczywistości nie powiedzą prosto w oczy. Ja mieszkam w Łodzi, spotkamy się i pogadamy? Chętnie Ci wyłożę moje zdanie jeszcze raz, na żywo.
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4223 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4224 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
W życiu jest zupełnie inaczej i nie zawsze wszystko jest czarna albo białe. "Pracowałaś" ... ![]() Ja to jestem ciekawa jakim cudem ciągle brniesz we własne zdanie (zmieniane co kilka stron wątku) w momencie kiedy nie ma nawet jednej osoby, która by je popierała. Nie daje Ci to do myślenia? ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Widzisz, to Ty jesteś na tym forum tym sfrustrowanym dzieckiem co to myśli, że jest anonimowe w internecie to sobie pokrzyczy a nie ja. Zdziwiłaś się, że chętnie się spotkam? Cóż, ja nie należę do Twojej grupy mentalnej. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Jeszcze wczoraj by Ci powiedziała, że skoro dziecko Ci w jakiś sposób zagraża to usuwaj, nie musisz mieć wyrzutów sumienia, to nie jest morderstwo a jak nie masz dobrego powodu to już jest to mord na niewinnym dziecku i powinnaś je za karę urodzić i na nie łożyć kasę a dziś jej to wisi, no cudownie, prawda?
|
||
|
|
|
#4225 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4226 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wartościowe są za to opinie osób, które mają swoje zdanie a nie je zmieniają jak chorągiewki. Nie chcesz ze mną pisać to albo dodaj mnie do ignorów albo opuść wątek, proste. A offtop piszemy na szaro. |
|
|
|
|
#4227 |
|
BAN stały
|
Nie, nie zdziwiłam się tylko dziecko nie będę jechać do ciebie z innego miasta.
|
|
|
|
#4228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() widzę argumenty się skończyły panience. Edytowane przez pffe Czas edycji: 2015-11-04 o 09:18 Powód: zaznaczenie na szaro |
|
|
|
|
#4229 | |
|
BAN stały
|
Zresztą wczoraj byłam zła i dziwię się, że wzięłam do siebie to co piszesz. Moderatorka miała rację.
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
Dobra skończ już to rzucanie się bo śmieszna jesteś i obleśna jeżeli niby piszę o sobie. Ponawiam pytanie ktoś z tobą w ogóle wytrzymuje? Pewnie dlatego taki ból w necie. |
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś tu powinien odstawić to co bierze.
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.