|
|
#4261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
![]() Cytat:
ludzie nie mają w ogóle wyobraźni... później płacz i zgrzytanie zębów, a szkoda, że nie potrafią od razu pomyśleć, że mogą komuś krzywdę zrobić...---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|
#4262 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie nosiłam stanika w szpitalu. Gaci zresztą też nie, chyba, że ze mnie leciało. Jak nie leciało to spodnie od piżamy tak jak w domu. Jakoś nie czułam potrzeby noszenia stanika czy gaci.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Morning. Czytam was, ale kiepsko się czuje. W głowie mi się kręci.. :/ idę ogarnąć siebie i chałupę zanim przyjdzie Health Visitor
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek ja w nicy sie krece a dzien mniej
Co do rucheow to czesto czujecie? Mamo bo ja dzis glucha cisza, i juz mysle ze tych wod maloo czy c Mujer nie mialam dzis co liczyc Detektor spoko, wylapuje ale dziad spi chyba czy co W szpitalu wiecej sie ruszal . dziewczny po cc sie jest w pieknej fizelinowej koszuli i ma sie cycki orzespitujace elegancko Ale serio nikt na cipki, tylki i cycki uwagi nie zwrsca
|
|
|
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kalusia87;53338254]A z czego robisz inhalacje? Masz inhalator?
Sól fizjologiczna. Nic więcej nie kombinuje bo chce nawilżacz śluzówki. Mam inhalator i uważam że przy małych dzieciach jest nieodzowny |
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53338561]Nigdy nie nosiłam stanika w szpitalu. Gaci zresztą też nie, chyba, że ze mnie leciało. Jak nie leciało to spodnie od piżamy tak jak w domu. Jakoś nie czułam potrzeby noszenia stanika czy gaci.
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ja chyba jestem jakas znieczulona po pierwszym porodzie pod wzgledem bielizny w szpitalu. Teraz jak bylam to caly czas bez stanika a majtki to tylko jak ktos w gosci przychodzil. Tyle osob juz mi za przeproszeniem w tej ciazy tam gmeralo ze juz na mnie nic nie zeobi wrazenia. sylwoha ja w nocy sie tak rzucam po lozku ze tz idzie spac do drugiego pokoju... |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dzis powiedzial ze nie bedzie ze mna spal :p
|
|
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a teraz po porodzie to wiadomo, że jakieś majtki na tyłku będą musiały być ze względu na krwawienie. Zresztą tak czy siak w majtkach między obcymi ludźmi się czuję bardziej komfortowo, mimo, że teraz przez całą ciążę podczas każdej wizyty musiałam gacie ściągać ![]() U nas za to odwrotnie- mąż się tak wierci i zrzuca kołdrę, że za każdym razem jak wstaję to poprawiam jego stronę, bo wszystko wisi za łóżkiem
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole to musze sobie juz podklad zaczac chyba pod przeacieradlo zeby czasem lozka nie zalac. W koncu jutro slonczone 34 tyg i zaczynamy 35
![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- aniqa ja mialam.w szpitalu teraz koszule, pizame ze spodniami, i bluzke tz ze spodniami dresowymi. W sumie to przebieralam sie dwa razy dziennie bo po tym fenoterolu pocilam sie jak facec przy ciezkiej pracy na 40 stopniowym upale. A jak jeszcze ktg mi podlaczali to tz mi recznikami pot ocieral z ciala. Masakraa. Ja z Hania po porodzie majtki zakladalam tylko.jak do wc spacerowalam. W lozku lezalam z rozwlaonymi nogami na podpasce i podkladzie. Bylo mi zwyczajnie wygodniej jak nic nie dotykalo krocza. |
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
To między nami jest tylko dzień różnicy? U mnie dzisiaj 35t0d
|
|
#4271 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn ostatnio ma jakieś ADHD strasznie daje mi popalić i na dole i na górze. Na dole to chyba rączkami gmera. Na górze pupę czuję, plecy i stopy to w prawym boku. On to ma chyba nóżki wzdłuż ciała, bo czasem sie rozepchnie tak ze w prawym boku mam stopy a w lewym plecy i mam wrażenie ze mi brzuch rozerwie...
Sylwoha ja po cc byłam w swojej koszuli ![]() Właśnie dzwoniłam do mojego doktorka, jestem już oficjalnie wpisana do kalendarza cięć
|
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Karmazynowa szybkiego powrotu do zdrowia Sylwoha u mnie się ruchy zmieniły, tzn. jest mniej i nie kopanie, a wypychanie i przesuwanie. I dziad już chyba sporo urósł, bo nie dość, że mi rozstępy świeżutkie przez noc wyłażą i rano są różowiutkie jak prosiaczek to mi brzucholca wysadza coraz mocniej. Aniqa męża przerażenie ogarnęło? Kalusia ja też nie mam syndromu wicia gniazda. I jakoś wcale się tym nie przejmuję Może dlatego, że ja na co dzień z mopem latam i sprzątam, bo lubię mieć czysto. No i często coś w domu zmieniam i dodaję. Tak z natury ![]() Widzę, że nie tylko mnie przeraża leżenie nago po porodzie Raz - boję się, że będzie mi zimno i obmyślałam opcję kupna jeszcze jednego cienkiego szlafroka, żeby choćby to mieć na sobie zarzucone. Dwa - nie chcę, żeby się gapili na moje fałdy, chociaż wiem że ogólnie guzik kogo to obchodzi Ja już dziś po wizycie położnej, mały się na nią wkurzył chyba, bo jak cisnęła detektor żeby tętno znaleźć (skubany siedzi głęboko i ciężko czasem to idzie) to kopniakiem zwalił stojący sprzęcik na brzuchu ![]() Tak to. Idę robić gołąbki na obiad. Koritsi Ty pisałaś, że używałaś wkładek laktacyjnych z Nuk? Czy mi sie coś pomyliło? Bo chciałam zasięgnąć opinii u kogoś kto używał, bo myślalam zeby takie kupic. Tzn. żeby TŻ wiedział jakie mi kupić ewentualnie
|
|
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
łiiii przyszło łóżeczko i wózek
![]() niestety z rozpakowaniem i oglądnięciem w pełnej krasie muszę poczekać na TŻ, ale na razie wszystko wygląda pięknie |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam u Sroki taki artykuł http://www.srokao.pl/2015/11/wyprawk...yczna.html?m=1 i teraz się zastanawiam, czego używać do wycierania pupy suchymi chusteczkami jeśli sama woda nie wystarczy. Kupowałyście jakieś mleczka? To które Sroka poleca może i ma dobry skład ale jest drogie
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie jak tam twój nastrój? Dzisiaj środa
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to slyszałyście teorię, że wielkość główki wpływa na łatwość porodu (no raczej jasna sprawa:p), a wielkość główki zależy od wielkości głowy ojca? Moj na szczęście ma małą głowę; p Wczoraj gadałam z przyjaciółka, ktora rodziła 1,5 roku temu i wiecie czego najbardziej się boje przy porodzie? Nie, że pęknę, nie, że będzie trwało nie wiadomo ile i jak będzie bolało.. boję się, że będę pierdziała, a TZ będzie obok... |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja też ma minę jakbym jej krzywdę robiła ale mus to mus
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, że ponoć przy porodzie to kobietom już zwisa, jak wyglądają, czy są nagie i kto im gdzie grzebie, ale jednak nie jestem przekonana, że też tak będę miała i że potem zostanę "uzdrowiona" i wstyd mi zaniknie
Podejrzewam, ze jakoś przeżyję, ale na pewno po fakcie odczuję żenadę. Tak czy inaczej, myślę jednak w miare możliwości ogarnąć goliznę i unikać powiewającego cyca, bo zwyczajnie tego nie lubię. W sumie to najbardziej boję się, że moja poporodowa golizna skrzywdzi psychę TŻta, bo na 100% atrakcyjnością wtedy nie powalę, wolałabym mu oszczędzić Staram się na ile to możliwe, żeby TŻ nie był skazany na mą obrzydliwość, choć wiadomo, różnie bywa I mam nadzieję, że nie trafię na jakiś personel ze specyficznym poczuciem humoru, bo niekoniecznie mnie bawią niektóre żarciki okołoporodowo-goliznowe Swoją drogą też jak pomyślę o flaku, jaki z brzucha zostanie, to też smętnie. Trochę mi żal, bo brzuch należał do niewielu elementów ciała, które w miarę lubiłam, a mało prawdopodobne, żeby udało mi się wrócić do stanu "sprzed". No cóż. W sumie i tak już stara jestem
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jego to bawi, stety niestety
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
☠☠☠łam sie oczywiscie.. u mnie jutro 34t0d
Cytat:
![]() Ja nie pierdziałam , to tak na pocieszenie. Moze nas wiele niefajnych rzeczy ominac |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
stwierdzam że po nocy jestem bardziej zmeczona niz jak się klade. Ledwo z łóżka wstaje i wszystko mnie boli. Porazka.Przyszło dzis moje zamowienie z gemini, także torbę dla siebie już mogę pakować ![]() Karmazynowa współczuję tego bólu i pobytu w szpitalu trzymam kciuki żeby szybko przeszło!
|
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak używałam, ale nie polecam bardzo słaby klej, ogólnie ta powierzchnia kleju bardzo malutka. Bardzo szybko się odklejały, zwijały i przesuwały. No alw cenowo bardzo przyzwoicie wychodziły. Nie wiem jak z ich chłonnością, bo ja ich używałam w czasie kiedy laktacja była już w miarę unormowana, ale lekkie przecieki miałam zwłaszcza w czasie samego karmienia ![]() Bardzo zadowolona byłam z aventu i póki co również zakupiłam paczkę z aventu
|
|
|
|
|
#4285 |
|
Raczkowanie
|
ja po poprzednim leżałam w koszuli, bez gaci na podkładach bo dość mocno krwawiłam jeszcze jakiś czas i "wietrzyłam" krocze, pod kołderką oczywiście
, a jak wychodziłam do kibelka zakładałam gatki z podpaską, i w dzień cały czas miałam stanik bo mi źle z gołym cycem przy ludziach było, na noc chyba tylko ściągałam już nie pamiętam.teraz planuję tak samo ogólnie na porodówce (i później zresztą też) jest baaardzo ciepło, żeby te noworodki szoku za dużego termicznego nie miały więc nawet nago nie zmarzniesz tego nie musisz się obawiać
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że piszesz, w takim razie nie będę ich kupować. I faktycznie, cenowo wychodzą fajnie. A z aventu są cienkie czy grubsze? |
|
|
|
|
#4287 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Lasencje
![]() Super, ze obie Sylwie wrocily do domku Ja wczoraj po pracy poszlam na spacer z naszą piesią, porzucalam jej troche freesbie i zacząl mi doskwierac delikatny bol kolan.... chyba z tego kucania- staram sie nie schylac tylko wlasnie kucac za kazdym razem jak po cos siegam z ziemi / z podlogi... Dzis w drodze do pracy odczulam to znowu jak schodzilam po schodach.... i jak podnosilam swoja ciezka du.pke z lozka rano ![]() Ale martwi mnie fakt, ze jest juz za pozno by zdjac pierscionek zareczynowy i obraczke w weekend probowalismy z TZtem wszystkiego....wkladalam reke do naczynia wypelnionego lodem....trzymalam najdluzej jak sie dalo choc bolalo juz niemozliwie...smarowalism y palucha maslem...i nic...mydlilam mydlem...i nic....sciskalismy folia spozywcza tak, zeby nieco zmniejszyc obwod palucha, a obraczke czy pierscionek nasunac na folie i wtedy razem wszystko zsunac z palca...i nic...no zalamana jestem Do tp jeszcze ponad 6 tygodni, wiec paluchy moga mi jeszcze bardziej spuchnac i skoncze z sinymi do amputacji
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
synusiowi też spora główka na USG wychodzi.
|
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. wiem, że on nic nie powie i zrozumie, ale ja się z tym czuję żenująco... Z drugiej strony jakoś mimo wszystko chcę go przy porodzie, no i taki zonk.Widzę, ze mój to chyba ma wielką głowę, nie pocieszyłaś mnie ![]() Cytat:
Zrobiłam ten myk z wodą, olejem kokosowym i odrobiną detergentu, namoczyłam te tami, wsadziłam w woreczek strunowy i do lodówy - mają być do szpitala Choć mam też kupne na wszelki wypadek. W domu planuję używać wacików, chusteczek, wody, naparu z rumianku/nagietka lub/i jak ogarnę, to pod kran ;P Na wyjścia, jeśli będę mieć czas zrobić, to zrobię jak wyżej, jeśli nie, to może kupię jeszcze jakąś paczkę eko. |
||
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

ludzie nie mają w ogóle wyobraźni... później płacz i zgrzytanie zębów, a szkoda, że nie potrafią od razu pomyśleć, że mogą komuś krzywdę zrobić...

trzymam kciuki żeby szybko przeszło!
i jak podnosilam swoja ciezka du.pke z lozka rano
Do tp jeszcze ponad 6 tygodni, wiec paluchy moga mi jeszcze bardziej spuchnac i skoncze z sinymi do amputacji