Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 10:43   #3361
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Brawa :-D dlaczego nie mialas nic gotowego?:-D Ja mam termin na 27 a rodzice i siostra 26 przyleca,ciekawa jestem czy bede mogla ich odebrac z lotniska hahaha
Ja zawsze miałam "na wszystko czas"

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Cepan albo contractubex albo noscar
Na świeże rozstępy działa?

Co do cc to nigdy mi to przez myśl nie przeszło. Nigdy nie chciałabym cc!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:44   #3362
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
jezu dziewczyny, jak wyszłam wczoraj o 7:30, tak wróciliśmy o 19:30...

Z najważniejszych info:

- kwasy żółciowe wyszły DOBRZE!!! Nawet bardzo dobrze! Wynik 5,8 przy normie do 6,8 - a we wrześniu było 7,1! Bożeee tak się strasznie cieszę, że szok

Niemniej jednak drapię się bardzo i to niestety prawdopodobnie wątroba nie wyrabia z hormonami - czyli tak jak w cholestazie, ale to nie cholestaza. Ja mam problemy z wątrobą, ona jest generalnie w dość średnim stanie i stąd takie akcje. Jutro idę do mojego hepatologa, to z nim pogadam.
Gin mimo wszystko kazał wykupić Ursofag (chciał to odwlec jak najdłużej, ale już się nie da, skoro drapię sobie stopy do krwi..) + Essentiale Max (zażywam).

- zamówiliśmy wózek, bazę i fotelik!

Ale nie bez przygód, bo gość był ewidentnie dziwny...
Mówimy, że chcemy MC Cabriofix i bazę 2wayFix, a on że ten fotelik nie pasuje do tej bazy. A na warsztatach bezpieczny maluch, był gość z głównego MC - w Katowicach i mówił,że pasuje Pebble, Pebble + i Cabriofix.

Na dodatek w ulotce reklamowej MC, którą oglądaliśmy w jednym sklepie, było właśnie napisane, które foteliki do jakich baz pasują i Cabrio do 2wayFixa pasował...

Pan twierdzi, że to błąd producenta w druku i że producent kazał uprzedzać, że cabrio do tej bazy kupuje się na własną odpowiedzialność.No zwątpiłam..

TŻ poszedł do bankomatu wypłacić kasę na zaliczkę (bo mimo terminala - TYLKO GOTÓWKĄ, 2680zł ), a ja sprawdzam na oficjalnej stronie MC i w FAQ pytanie czy Cabrio do 2wyFixa można i co? I można. Pokazałam to gościowi, ale nie był przekonany.

No cóż, nie to nie, wzięliśmy jednak cabrio.
Bazę przymierzyliśmy do auta* - na szczęście nie mamy ani skóry ani foteli kubełkowych, kanapa jest dość prosta, więc baza super pasuje, fotelik też ("chociaż Pebble byłby lepszy, no ale to Państwa wybór").

W piątek wózek powinien być do odbioru My odbierzemy w sb, bo w piątek mamy szkołę rodzenia
A ja już myślałam co Ty się tak nie odzywasz... Przynajmniej tyle, że dobre wiadomości przynosisz (no, w miarę )
Gratuluje zakupu, ale dziwaczny sklep Może przy większych kwotach przy wpłacie przez terminal pobiera mu większe opłaty?
Super że to nie cholestaza Dobrze, że jesteś pod opieka zaufanego lekarza, na pewno będzie robił co może

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:44   #3363
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Cepan albo contractubex albo noscar
Dziękuję Kombinuję coś Tż na blizny po trądziku różowatym Ma takie brzydkie na klacie bulwy i schodzą niby, ale może maścią byłoby szybciej albo przynajmniej by wyblakły?

Dotka super że badania ok i że zakupy jednak udane

Była u mnie położna. Super starsza babka Wypisałam deklarację, pochwaliła mnie za ładny brzuszek Posłuchałyśmy sobie serduszka - 140 waliło zdrowo aż byłam dumna z małego że takie ma serduszko zdrowe i że ona tak chwaliła że takie super Śmiała się z mojego lekarza, że on jak wpada na porodówkę to wszystkie przy nim rodzą Pytałam się jej o te skurcze wzdłuż brzucha co miałam i mówiła mi, że to są ośrodki jakieś i że skurcz właśnie robi się tak że najpierw jest tu wzdłuż brzucha a później przechodzi w dół. Jeśli na dole nie boli to jest ok i nic tylko odpoczywać w razie wu Pytałam też o wyprawkę do szpitala i mówiła, że koszula, gacie, wkładki i podpaski i starczy A dla dzidziusia też mam mieć swoje rzeczy
Gadałyśmy jeszcze o werandowaniu dziecka i spacerach z nim w zimie - Mówiła mi, że po tygodniu na 15 min dziennie wychodziła z noworodkiem (rodziła w lutym akurat ) na zewnątrz na rękach po prostu. Pooddychali sobie i wracała do domu znowu. A po dwóch tygodniach już normalnie na spacer wyszła taki dłuższy niż 15 min więc widzę że mamy podobne podejście to się dogadamy Śmiała się z moich cieknących cycków i pochwaliła za chęć do kp mimo, że moje intencje są czysto ekonomiczne Także ja polecam spotkanie z położną środowiskową
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:49   #3364
czarnulax
Zakorzenienie

Jerzyczka gratulacje
Dotka super, że wyniki ok i gratuluje zakupu
ewusia tragedia z tym bólem głowy. Ale kuzynka męża, co rodziła niedawno też miałam CC i mówiła, że wszystko ok, ale po znieczuleniu miała takie migreny, że nie mogła funkcjonować.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Oan sprzedawca ewidentnie nieogarniety wrecz niedoszkolony! Wydaje mi sie ze osoby pracujace w takich miejscach powinny miec choc odrobine pojecia. Tym bardziej ze zostawia sie u niech kupe kasy...
Taaa... My poszliśmy do jednej z hurtowni, robiliśmy dwa podejścia, bo pomyślałam "może miał zły dzień". Dwa razy wyszłam tak zirytowana, że stwierdziliśmy, że choćby nam za pół darmo chciał sprzedać, to od niego nie weźmiemy Ale gość był okropnie nieogarnięty.
Stary 2015-11-04, 10:50   #3365
niepozorna
Zakorzenienie

Dotka super, że wyniki okej
A Pan w sklepie jakiś średnio doinformowany, bo ja też mam MaxiCosi CabrioFix i bazę 2WayPeal. Wszędzie w internecie jak wół jest napisane, że ta baza pasuje do fotelika i jak ja zamawiałam to Pan w sklepie też to potwierdził. W weekend TŻ ma zmontować wszystko do autka

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:58   #3366
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

hej dziewczyny. Nadrobię Was później. Mam dziś mega stresa. Od wczoraj mam plamienie, które nie ustaje. Wczoraj podjęłam decyzję o nie jechaniu do szpitala, bo ostatnie kilka razy to była tylko strata czasu.

Ale dziś, skoro plamienie utrzymuje się (niewielkie, ale jednak) 24h, to nie wiem czy nie dzwonić po męża by przyjechał z pracy i mnie zabrał co myślicie? znów poleżę przy KTG< sprawdzą szyjkę i nic więcej... ale stres jest, więc sama nie wiem...źle mi bardzo
Stary 2015-11-04, 11:00   #3367
Dotka90
Zakorzenienie

Nebula, jedź do szpitala
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:00   #3368
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Nebula a już do szpitala Niech sprawdzą szyjkę i dzidziusia bo krwawienie na tym etapie ciąży nie jest normalne
Stary 2015-11-04, 11:02   #3369
kinga1701
Zakorzenienie

Dotka super, że wyniki dobre, współczuję tego swędzenia aby Ci szybko przeszło. I gratuluje zakupy i co do Pana w sklepie to zgadzam się niepozorną niedoinformowany jest.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-04 o 11:03
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:02   #3370
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Moj tż dzis tak chrapal w nocy, ze go tylko ostrzeglam, ze jak sytuacja sie powtorzy to biore z nim rozwod myslalam, ze go udusze w nocy
Ja dzis oficjalnie skonczony 32 tydzien i zaczynam 33, liczac do przodu

Ta ciaza to mi mija z predkoscia swiatla. Juz bym chciala miec synka przy sobie ale niech poczeka do stycznia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To my w tym samym wieku ciaze mamy

Dotka dobrze, ze z wynikami wszystko ok.

Casa w koncu cos zaczyna byc widac. :-P

A ja sie wygramolilam na podworko, ubralam kurtke, taki kombinezon polarkowy, tz wyniosl mi lezaczek i chlone ostatnie promienie slonca. Cudna sprawa :-D

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:03   #3371
kinga1701
Zakorzenienie

Nebula do szpitala i to szybciutko
Stary 2015-11-04, 11:04   #3372
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dokladnie pedz do szpitala i sie nie zastanawiaj!

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:05   #3373
niepozorna
Zakorzenienie

Nebula lepiej jechać do szpitala, niech sprawdzą co się dzieje

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 11:05   #3374
Dotka90
Zakorzenienie

Co dot ego fotelika jeszcze, to ja się go pytam: ale ten fotelik NIE PASUJE, czy jak?
No nie nie, pasuje, tzn. zapnę go, ale nie jest DEDYKOWANY do tej bazy, bo dedykowany jest Pebble i Pebble plus. No dobra, ale pytam: nie jest dedykowany, tzn. co konkretnie: wypnie się/nie jest bezpieczny itp? No nie, nie jest DEDYKOWANY.
No i koniec. Jak będę mieć chwilę, to przedzwonię do Katowic do MC

Aha,a jeszcze pokazałam mu na stronie MC, że pytanie czy cabrio można do tej bazy i odpowiedź, że można, więc mówię: w ulotce błąd, a na stronie co - też błąd?
To się zmieszał, ale powiedział, że 'nam tak producent przekazal, wiec informujemy'. No to spoko.

A w ogóle jaki system!
Chcemy przymierzyć bazę + fotelik do auta, gość pokazuje na ladzie kartkę A4 z zasadami i tak:

- płacisz 40zł, on daje paragon. Idziemy do auta: fotelik pasuje, kupujemy go = zwraca nam 40zł, my mu oddajemy paragon, na dodatek z tyłu się podpisujemy
- fotelik nie pasuje, ze względu na warunki techniczne auta = zwraca 40zł i jw
- fotelik pasuje, ale nie kupujemy go = nie zwraca, bo traktują to jako przymiarkę płatną

Ale wszystko rozpisane co, ile, dlaczego
Stary 2015-11-04, 11:06   #3375
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Nadrobię Was później. Mam dziś mega stresa. Od wczoraj mam plamienie, które nie ustaje. Wczoraj podjęłam decyzję o nie jechaniu do szpitala, bo ostatnie kilka razy to była tylko strata czasu.

Ale dziś, skoro plamienie utrzymuje się (niewielkie, ale jednak) 24h, to nie wiem czy nie dzwonić po męża by przyjechał z pracy i mnie zabrał co myślicie? znów poleżę przy KTG< sprawdzą szyjkę i nic więcej... ale stres jest, więc sama nie wiem...źle mi bardzo
Nie ma na co czekac, albo jak masz kogos kto moglby Cie zawiezc, to juz jedz. Niech sprawdza skad to plamienie, nawet jak Cie podlacza tylko pod KTG to zawsze jest opieka na miejscu.

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-04, 11:06   #3376
mojakaren
Zakorzenienie

malwi faktycznie powinniście z mężem odciąć się trochę od tematu i wybrać na jakąś wycieczkę / spacer / kolację

I super brzuszek masz, bardzo zgrabny

candyyfloss ja też jestem bardziej przerażona wizją ewentualnego cc niż sn
Dla mnie najgorsze jest to znieczulenie, że jest od pasa w dół, a tak to człowiek względnie świadomy, chyba bym zemdlała mając świadomość, że jestem pocięta

czarnula, uaoo Wy już w 8mc-u? wow
Ja ledwo 7 zaczęłam

baby to fajnie, że w tym okresie okołoporodowym będziesz miała rodziców blisko siebie A na długo zostają?

Dotka dobrze, że to nie cholestaza
Mam nadzieję, że leki pomogą!
No i wielkie gratulacje za zakupy Dobrze, że wiedzieliście czego chcecie, bo jednak na sprzedawców to nie zawsze można liczyć...

Nebula nie ma się co zastanawiać tylko gnać na IP!!!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:06   #3377
niepozorna
Zakorzenienie

Wrzucam obiecany komplet z LaMillou
I komodę na ostatnim zdjęciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2529.JPG (97,1 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2530.JPG (98,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2531.JPG (76,8 KB, 37 załadowań)

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 11:08   #3378
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Co dot ego fotelika jeszcze, to ja się go pytam: ale ten fotelik NIE PASUJE, czy jak?
No nie nie, pasuje, tzn. zapnę go, ale nie jest DEDYKOWANY do tej bazy, bo dedykowany jest Pebble i Pebble plus. No dobra, ale pytam: nie jest dedykowany, tzn. co konkretnie: wypnie się/nie jest bezpieczny itp? No nie, nie jest DEDYKOWANY.
No i koniec. Jak będę mieć chwilę, to przedzwonię do Katowic do MC

Aha,a jeszcze pokazałam mu na stronie MC, że pytanie czy cabrio można do tej bazy i odpowiedź, że można, więc mówię: w ulotce błąd, a na stronie co - też błąd?
To się zmieszał, ale powiedział, że 'nam tak producent przekazal, wiec informujemy'. No to spoko.

A w ogóle jaki system!
Chcemy przymierzyć bazę + fotelik do auta, gość pokazuje na ladzie kartkę A4 z zasadami i tak:

- płacisz 40zł, on daje paragon. Idziemy do auta: fotelik pasuje, kupujemy go = zwraca nam 40zł, my mu oddajemy paragon, na dodatek z tyłu się podpisujemy
- fotelik pasuje, ale nie kupujemy go = nie zwraca, bo traktują to jako przymiarkę płatną

Jakiś nawiedzony ten Pan

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 11:09   #3379
Dotka90
Zakorzenienie

Nebula, a czemu Ci surowego nie było wolno ?

Co do tej euforii, to idealnie odpisała Ci Hariett

Ja, mimo że leżeć nie muszę, to doskonale Cię rozumiem, bo WIEM, że jakbym naprawdę musiała leżeć plackiem, to bym wyła co drugi dzień pewnie. Nienawidzę bezczynności, cieszę się, że mogłam tak długo pracować. Teraz jestem w domu, ale też nie leżę ciągle,tylko gdzieś jeżdżę, coś załatwiam, ten tydzień jest zakręcony. Poza tym mogę sprzątać, gotować, spacerować, to naprawdę dużo. A ja wierzę, że takie przykucie do łóżka potrafi dać w kość.

Ja akurat nie mam na co narzekać. Narzekałam trochę w I trymestrze, bo jak wracałam z pracy o 16, zjadłam obiad itp., tak o 18 już szłam spać i wstawałam dopiero o do pracy = byłam całkiem wyłączona z życia. Ale teraz nie mam na co narzekać. Z malym wszystko okej, mąż bardzo się cieszy i wspiera, ja mogę jeszcze być aktywna, no jest okej.

Aha, co do jogi itp., to ja mogę chodzić, bo nie mam przeciwwskazań, tylko co z tego, skoro cały I trymestr i kawałek drugiego spałam, a potem zwyczajnie nie było czasu.. Dopiero teraz mam zamiar może skoczyć na basen + na pewno nordic walking.

Baby, super ze masz zwolnienie
Co do wagi, to u nas 25t 0d: 740g, teraz 29t 0d - 1300g.

Hariett, aleś pozamawiała Ale do mnie też leci kilka paczek: milutka; wielorazówki na później, duuuże zamówienie wielorazówek na pierwszy czas i jeszcze teraz kupiłam kolejne wielo

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
No właśnie komornik tak zrobił, TŻ pojechał się wszystkiego dowiedzieć, ale kurde boję się zaglądać na jego konto. Zaczynam się zastanawiać, czy jak już znajdzie prace, to może podać moje konto pracodawcy a jego zamknąć.
Może, ale nic mu to nie da, bo jeśli ma zajęte wynagrodzenie przez komornika, to pracodawca otrzyma pismo i nakaz przelewania kasy komornikowi.
Jeśli tz ma u. o pracę, to zostawią mu minimalną krajową (która może iść na Twoje konto), a reszta dla komornika. Więc jak zarabia np. 3000zł, to zostawiają mu 1280zł, a 1720zł na komornika.

Jak ma umowę zlecenie, to już musi próbować dogadać się z komornikiem, jeśli się zgodzi na ograniczenie zajęcia, to TŻtowi zostanie 40-50% wynagrodzenia, reszta na komornika. Jeśli się nie zgodzi, to może zabrać nawet 100%.
EDIT:widzę, ze długi sprzedane. Trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie

Niepozorna, gratki mieszkania Ile pokoi?
Doczytałam Ja kiedyś chciałam otwartą kuchnię, ale szczerze mówiąc po przemyśleniu, to chcę zamkniętą, dla mnie to jednak wygoda

Co do porodu, to ja bym jednak chciała spróbować SN, ale na razie ze względu na moje inne problemy zdrowotne + ułożenie małego, ta wizja się oddala. Gadałam wczoraj o tym z mamą i ona mówi,że rodziła SN dwa razy i nie było wcale tak źle, a jednak dla organizmu jest to 'lepiej', bo normalnie i mleko cieknie i macica się obkurcza i wiadomo,ze boli, ale wstać można.

Mnie CC jednak przeraża, bo to jest normalna, regularna operacja, przecięcie wszystkich powłok brzusznych, potem nie schylaj się, nie dźwigaj, nie to, nie tamo.

Każde rozzwiązanie ma swoje plusy i minusy
Stary 2015-11-04, 11:09   #3380
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Taaa... My poszliśmy do jednej z hurtowni, robiliśmy dwa podejścia, bo pomyślałam "może miał zły dzień". Dwa razy wyszłam tak zirytowana, że stwierdziliśmy, że choćby nam za pół darmo chciał sprzedać, to od niego nie weźmiemy Ale gość był okropnie nieogarnięty.
Ato jednak czesciej sie zdarzaja takie zamoty. I bardzo dobrze ze nie kupiliscie jeszcze by koles na Was zarobil a tak prowizji nie bedzie

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-04, 11:10   #3381
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Niepozorna Piękne to!
Stary 2015-11-04, 11:11   #3382
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:

A w ogóle jaki system!

A jak chcę sobie przymierzyć z 10 fotelików bo nie jestem zdecydowana i za wszystkie się płacić 40 zł. Czyli za samo przymierzenie 400 zł, niezły interes
Stary 2015-11-04, 11:12   #3383
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

ech, dobra. zadzwoniłam po męża. Będzie za jakieś 40-50min.
Do tej pory nic mi ten szpital nie pomógł. ale może teraz coś więcej powiedzą...albo wykonają jakieś inne badanie...może pojadę do jakiegoś innego szpitala. sama już nie wiem co robić. :/
Stary 2015-11-04, 11:13   #3384
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja też się boję
miałam 5 operacji na kolana i za każdym razem to znieczulenie w kręgosłup które daje się też przy CC. Samo znieczulenie da się przeżyć (oprócz tego że czasami czucie od pasa w dół nie chce wracać i np nie umie sie człowiek wysikać ), ale raz miałam powikłanie po tym znieczuleniu i ponad tydzień nie byłam w stanie wstać z łóżka bo mdlałam z powodu bólu głowy to sie nazywa "zespół popunkcyjny" Wtedy miałam opiekę, więc jakoś to przetrwałam, ale jakbym miała się w takim stanie zajmować dzieckiem to byłoby to niewykonalne...
A ja tym razem chcę wziąć znieczulenie do porodu ale przeraża mnie wizja powikłań, samego wkłucia i wydłużonej ostatniej fazy porodu Eh... Mogło by już być po wszystkim

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość

Z plamieniami nie ma żartów Do szpitala sio! Lepiej się upewnić, że wszystko jest ok niż potem stresować, że jest coś nie tak
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:13   #3385
czarnulax
Zakorzenienie

Nebula jedź to szpitala.
niepozorna śliczności
Stary 2015-11-04, 11:13   #3386
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Mojakaren do kolacji duzo czasu, tz stwierdzil, ze czas troche odskoczyc od tego wszystkiego, zrobil sniadanie do lozka, a pozniej bylo jeszcze jedno sniadanie przy stole
Jakos tak lepiej sie nam zrobilo. Teraz ja odpoczywam na lezaczku, a tz nosi drewno do kotlowni
Jemu sie nie nudzi, ze musi sam robic, a ja sie witaminuje sloncem.

Stary 2015-11-04, 11:16   #3387
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Co do porodu, to ja bym jednak chciała spróbować SN, ale na razie ze względu na moje inne problemy zdrowotne + ułożenie małego, ta wizja się oddala. Gadałam wczoraj o tym z mamą i ona mówi,że rodziła SN dwa razy i nie było wcale tak źle, a jednak dla organizmu jest to 'lepiej', bo normalnie i mleko cieknie i macica się obkurcza i wiadomo,ze boli, ale wstać można.

Mnie CC jednak przeraża, bo to jest normalna, regularna operacja, przecięcie wszystkich powłok brzusznych, potem nie schylaj się, nie dźwigaj, nie to, nie tamo.

Każde rozzwiązanie ma swoje plusy i minusy
Zgadzam się Ja bardzo chcę spróbować SN. Ze znieczuleniem ale SN. Cesarka mnie też przeraża, ale jak się nie da inaczej to też nie będę robić z tego dramatu, że jestem fatalną matką skoro dziecka nie mogę "normalnie" urodzić. Najważniejsze, żeby poród był bezpieczny dla matki i maluszka, a to czy jest to SN czy CC to już drugorzędna sprawa.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 11:16   #3388
kinga1701
Zakorzenienie

niepozorna super wygląda ten komplecik
Stary 2015-11-04, 11:16   #3389
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Niepozorna piękności

Malwi dobrze ze sie czyms zajal chociaz tyle nie mysli o tym wszystkim

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-04, 11:17   #3390
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Zastanawiam się, bo muszę kupić magnez. I znalazłam prenalen który ma 187 mg ale jeszcze ma 200mg kwasu foliowego. Normalnie kwas foliowy jest po 400mg. I co kupować teraz kwas foliowy to 400 mg i jeść razem z prenalen ? Większa ilość kwasu foliowego chyba nie zaszkodzi nie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości