|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
niepozorna pięknie się zapowiada Twój dzieciowy kącik
malwi oj tak słońce najlepszym lekarstwem na chandrę
|
#3393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Mojakaren jak cos to mam jeszcze jeden lezaczek :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, nawet jakby to były mg, to okej - ja biorę 800mg kwasu foliowego.
|
|
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Śliczny
![]() Biorę magnez i lekarka kazała jeść banany i pomidory, bo skurcze to też niedobory potasu. |
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, ja bym na jakis forach opisala sytuacje ze sklepu i negatywy wystawiala... To jakas kpina, zero podejscia do klienta
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pan ze sklepu jakiś dziwny ![]() Cytat:
u mnie to wyglądało tak ze jak leżałam to nic mnie nie bolało, ale jak próbowałam w jakikolwiek sposób się pionizowac (tzn usiąść lub stać) to głowa bolała mnie tak bardzo że prawie traciłam przytomność z bólu zresztą zostało mi to do teraz, przy gwałtownej zmianie pozycji z leżącej na siedzącą/stojącą mam silne bóle głowy. Na szczęście szybko przechodzą Cytat:
Cytat:
ślicznie |
||||
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba skończyłam koszyk z gemini
200 zł
|
|
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
malwi nie kuś
![]() U mnie jest balkonik, jest słoneczko, ale co z tego jak zaraz za balkonikiem trwa budowa, która od sierpnia przyprawia mnie o szał
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, to i tak szał, że pozwolili przymierzyć. Ja na 3 sklepy spotkałam się z odmową, więc brałam w ciemno po sprawdzeniu na ich stronie teoretycznego dopasowania bazy i fotelika do modelu auta... Mąż oczywiście nie próbował montażu, więc w duchu liczę na to, że będzie OK. Co do śpiworka, wyszłam z takiego samego założenia. No i mam na zmianę z kombinezonem gdziekolwiek przy okazji
Cieszę się, że wyniki są OK, na pewno już odetchnęłaś z ulgą Oby tylko jeszcze to swędzenie minęło Niepozorna, owieczki Wiem, że psikus, ale więcej potasu niż w pomidorach jest w ziemniakach a jak już tak trzymamy się pomidora, to lepiej koncentraty, bo taki świeży to marnie stoi z ilością.
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko proponuje :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3403 | |
|
Zakorzenienie
|
magda1706, jak to jest z tą położną? Gdzie się idzie w tej sprawie? Żeby "ją załatwić"?
Cytat:
Może jedźcie teraz do innego?
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Widzę ze dyskusja o cc czy SN. Nastawiam się na SN, podobno dziecko lepiej przygotowane jest do życia po naturalnym porodzie. Podczas przeciskania się przez kanał pobudzane są płuca do opróznienia z wód plodowych a po drugie dziecko nabiera pierwszej flory bakteryjnej z naszych dróg rodnych. Przy cc wygląda to zupełnie inaczej. Położna tez mówiła ze ważne jest kontakt skórą do skóry i próba pierwszego karmienia właśnie wtedy. Przy cc różnie to bywa niestety.
Ja wczoraj jakaś depresję złapałam. . Taka byłam zła na Tż. .. ze mi w niczym nie pomaga, że się niczego nie domyśla. .. ehhh jak zadzwonił spytać co u mnie słychać to mu wygarnelam. Ze jego pranie dwa tygodnie leży nie poukładane ze jak mam liczyć na jego pomoc przy dziecku jak ma problem z taką czynnością. .. wrócił tak późno z pracy, ja juz leżałam w łóżku, ale słyszałam że rozladowal zmywarkę, poskladał swoje pranie i ogarnął kuchnie. .. A propo kalafiora. Ostatnio Tż włożył spodnie do kosza na brudy, wykąpał się i położył spać. Jak przysypial to wyskoczył jak poparzony do łazienki. Okazało się ze zapomniał ze w kieszeni miał 2 tys zł ![]() Raz kilka lat temu wypralam mu 500zl bo rzadko sprawdzam kieszenie ![]() Co do torby to jeszcze jej nie posiadam. Najpierw muszę kupić bo mam tylko takie walizkowe na kółkach. .. resztę tez czas ogarnąć. W pon zaczęłam 30 tydzień. Brzmi groźnie
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze nie tak dużo
Liczę na podobny koszt, ale zamówienie robię w przyszłym tygodniu ![]() Znalazłam fajne koszule na allegro, jakościowo wydają się okej, cenowo baaardzo okej Nie kojarze, ale może zamawiała któraś od dolce_sonno?O ile nie znajdę już nic innego to w przyszłym tygodniu zamawiam: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...723724971.html cena 25,90 http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...283228922.html cena 21,90 szlafrok http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695007941.html 39,90 i jeszcze ew. http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...868022435.html za 39,90 Dizajn mają calkiem poprawny, a mi koszule potrzebne tylko na poród, szpital i początek w domu ![]() A i jeszcze fajne ręczniczki za 19,90 http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...863981316.html
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu Nigdy kieszeni nie sprawdzam
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się sporadycznie zdarza wyprać kasę, ale pojedyncze banknoty, np. 10zł, 50zł - co najlepsze, po praniu są całkiem normalne
Suszę i używam w sklepie ![]() Pralnia brudnych pieniędzy ![]() Ja TŻta oddelegowałam do sprawdzania kieszeni. On ma permanentny katar = WSZĘDZIE ma chusteczki, a ja dostaję szału jak sobie robię czarne pranie, a gdzieś się chusteczka zapląta.. |
|
|
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
No juz musiał spać ale na tyle lekko ze go oswiecilo.
Ale ja dziś tez miałam kalafiora. Miałam iść na badanie krwi i moczu. Tylko zapomniałam o tym rano i przypomniało mi się jak się już wysiusialam do kibelka. . Dobrze ze potrzebuje wyników na poniedziałek dopiero
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
CC to w końcu operacja... Choć gdyby były wskazania do takiego rodzaju porodu ze względu na zdrowie moje lub dziecka to jasne, ale jeśli się da, to dla dobra dziecka i swojego wolałabym SN.Doszły koszule Zamawiałam z tej aukcji (czerwona z szarym sercem i szara z granatowym, choć to jest bardzo ciemny granat ) i jestem zadowolona. Spokojnie się w nie mieszczę, choć myślałam że będzie "na styk", to jeszcze zostało trochę miejsca. Jakościowo wydają się być ok, nie prześwitują ani nic No może jak fotomodelka w nich nie wyglądam, ale ani tego po nich nie oczekuję, ani tego po sobie się nie spodziewam Mogę polecić.MojaKaren widzę że się nad nimi zastanawiasz. Ja polecam ![]() Dotka kupowanie wielo wciąga Chust też ![]() Niepozorna ale cudo! No i w tle widzę pokoik, zapowiada się śliczny Kinga tyle że wiele ludzi przymierza sobie fotelik, a później zamawia przez internet, no i oni z tego nic nie mają... A jednak jak kilkadziesiąt osób taki fotelik przymierzy, to on już w regularnej cenie nie pójdzie na pewno. Jakoś muszą sobie radzić i moim zdaniem to jest ok ![]() Nebula może jedź do innego szpitala, ale jedź. Najwyżej powiedzą że wszystko ok. W ogóle u Was słońce, a u nas szaro i smętnie...
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett u mnie ofera nadal aktualna
drugi lezaczek jest
|
|
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Jadę! Teraz zaraz, będę wieczorem
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
hariett, u mnie też szaro, buro i ponuro
![]() Koszule ładne, ale nie kupiłabym ich znów ze względu na to zapinanie.
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna, slicznosci masz
komoda super ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od dwóch dni jest ciągła mgła. Schodzi mniej więcej koło 14 i o 16 jest znowu jak mleko.
Słyszę tylko w radiu wiecznie o wypadkach w mieście z tego powodu. Rano jest tak biało, że nie widać nic dalej niż na 100m.
|
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam tych kącików dla maleństwa. U mnie kołyska stoi gdzieś z boku pokoju i tyle.
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
hariett o super dziękuję za Twoją opinię
![]() Ja też nie liczę na bycie modelką w koszuli porodowej, byle by tandetna nie była no i oczywiście wygodna ![]() Cytat:
Ja sobie jedną taką zamówię, a drugą taką rozpinaną normalnie
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

co myślicie? znów poleżę przy KTG< sprawdzą szyjkę i nic więcej... ale stres jest, więc sama nie wiem...źle mi bardzo

200 zł
a jak już tak trzymamy się pomidora, to lepiej koncentraty, bo taki świeży to marnie stoi z ilością.

ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu
Słyszę tylko w radiu wiecznie o wypadkach w mieście z tego powodu. Rano jest tak biało, że nie widać nic dalej niż na 100m.