Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 11:45   #2071
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

To może go załóż?

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:46   #2072
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja z tych co alkoholu nie odmawiam nigdy. A teraz muszę się nawymyślać i kłamać. Albo auto biorę, wtedy wiadomo nie bo prowadzę. Wczoraj powiedziałam koleżance, która mnie na wino ciągła że mi wyszedł stary wiek metaboliczny i że to może być przez alkohol - dlatego przez miesiąc nie piję żeby to sprawdzić TŻ mnie wyśmiał jak to usłyszał, ale ważne że uwierzyła.
Najgorzej będzie w przyszły weekend, bo mam wesele koleżanki i nie wiem co wymyślić na tą okazję

A nie możesz jechac samochodem wlasnie? Czy macie nocleg?
Ja to bede miała najgorzej w pracy, u nas ciagle, to wyjście na piwo, to służbowa kolacja to wyjazd... A nie chcę mówić za szybko w pracy... chociaz moze wlasnie najlepiej powiedzieć szefowej tylko,zeby sie zabezpieczyć...
Już niepotrzebnie powiedziałam koleżance, z którą się wzajemnie zastępujemy, bo mi wlasnie oświadczyła, ze w lutym zamierza zacząć starania, a wcześniej mówiła cały czas, ze w ogóle nie chce mieć dzieci, a jeśli juz, to na pewno nie w najbliższym czasie Oczywiście, żebyście mnie źle nie zrozumiały, ma do tego prawo, tylko wiem, że robi to strategicznie i tym bardziej teraz się denerwuję, że nie zdążę przed nią (a szefowa w ciąży)...Ehhh, znowu za bardzo wszystko przeżywam
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:46   #2073
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hehe ale się biedna nakombinujesz

A ja czekam na mamusie lipcowe i czekam.. Ja już od prawie tygodnia przecież wiem, że będę mamusią lipcową A wątku wciąż nie ma
Confused to weź sama załóż. Może wtedy się jakieś koleżanki Ci ujawnią?
Stary 2015-11-04, 11:47   #2074
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Hehe ale się biedna nakombinujesz :

A ja czekam na mamusie lipcowe i czekam.. Ja już od prawie tygodnia przecież wiem, że będę mamusią lipcową : A wątku wciąż nie ma
To załóż nowy, na pewno zaraz się pojawią nowe mamusie
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:53   #2075
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
A nie możesz jechac samochodem wlasnie? Czy macie nocleg?
Ja to bede miała najgorzej w pracy, u nas ciagle, to wyjście na piwo, to służbowa kolacja to wyjazd... A nie chcę mówić za szybko w pracy... chociaz moze wlasnie najlepiej powiedzieć szefowej tylko,zeby sie zabezpieczyć...
Już niepotrzebnie powiedziałam koleżance, z którą się wzajemnie zastępujemy, bo mi wlasnie oświadczyła, ze w lutym zamierza zacząć starania, a wcześniej mówiła cały czas, ze w ogóle nie chce mieć dzieci, a jeśli juz, to na pewno nie w najbliższym czasie Oczywiście, żebyście mnie źle nie zrozumiały, ma do tego prawo, tylko wiem, że robi to strategicznie i tym bardziej teraz się denerwuję, że nie zdążę przed nią (a szefowa w ciąży)...Ehhh, znowu za bardzo wszystko przeżywam
Najgorsze, że mamy nocleg i to że dla wygody autem nie przejdzie Ja o tym, że będziemy się starać nikomu nie mówiłam prócz jednej przyjaciółki - drugiej zwierzyłam się w piątek, że się staramy a w poniedziałek byłam u niej pozytywnym testem. Jak mnie ktoś pytał kiedy dzieci to mówiłam - za rok może dwa Ja na pewno w pracy nie chcę mówić zanim nie powiem rodzicom i rodzeństwu - jakaś hierarchia musi być. Cavagirl - kciuki za test i dwie krechy. Z tego co kojarzę ty z tej dużej grupy 14.11?
Stary 2015-11-04, 11:54   #2076
confused women
Zakorzenienie

Nieee, bo wiecie, zwykle osoba, która zakłada wątek musi go ogarniać a ja się nie czuję na siłach
Stary 2015-11-04, 11:58   #2077
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Najgorsze, że mamy nocleg i to że dla wygody autem nie przejdzie Ja o tym, że będziemy się starać nikomu nie mówiłam prócz jednej przyjaciółki - drugiej zwierzyłam się w piątek, że się staramy a w poniedziałek byłam u niej pozytywnym testem. Jak mnie ktoś pytał kiedy dzieci to mówiłam - za rok może dwa Ja na pewno w pracy nie chcę mówić zanim nie powiem rodzicom i rodzeństwu - jakaś hierarchia musi być. Cavagirl - kciuki za test i dwie krechy. Z tego co kojarzę ty z tej dużej grupy 14.11?

Tak, ale nie wytrzymam i zrobię 11go chyba..., termin @ mam na 9go.

Co do niepicia, moze powiedz, że jakiś lek bierzesz przy którym nie możesz pić
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:14   #2078
confused women
Zakorzenienie

chudziaszku, a pijesz kawę? Bo ja rano jedną rozpuszczalską, chyba wolno taką ilość..
Stary 2015-11-04, 12:27   #2079
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Mow ze bierzesz antybiotyk i nie mozesz pic

Cytat:
chudziaszku, a pijesz kawę? Bo ja rano jedną rozpuszczalską, chyba wolno taką ilość..
Mysle ze jedna kawka nikomu nie zaszkodzi. Nie ma co popadac w paranoje.
Choc kawa rozpuszczalna to troche syf zdrowsza jest naturalna.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:30   #2080
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Można pić kawę do dwóch dziennie z mlekiem i nie za mocne. Chyba że masz jakieś skurcze świadczące o niedoborach Mg, to lepiej zrezygnować bo kawa wypłukuje Mg☺

Ja mam 3 dni wolne do pt, dziecko chore, dziś miała stawiane bańki, a mnie tak coś muli od jakiejś chwili jak w ciąży normalnie hehe, ale niemożliwe, nawet gdyby była, to za wcześnie na mdliwości 😜

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:31   #2081
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja też zwalałam na antybiotyk niepicie na początku ciąży

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:42   #2082
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele szkoda słów nawet...

Dziewczyny, ja już po ginekologicznym i wszystko w porządku :-D tzn. Na prawym jajniku obraz nadal jak w pcos, nic sie nie zmieniło w tym temacie po 6 latach, ale za to na lewym dojrzewa pęcherzyk i już za chwilę będzie owulacja :-D podejrzewam, że znowu będzie to ok. 20 dc tak jak ostatnio. Jestem pełna entuzjazmu na robienie bobasa :-D

gratulacje oby pękł i coś z tego było!

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Gratuluję. I zazdroszczę. Ja będę się starać pewnie od lutego dopiero przez tych głupich lekarzy. A w dodatku tż nie dostanie tyle wolnego już musiałam poprosić tatę, żeby mnie zawiózł za 2 tygodnie. O 6 rano będę musiała wyjechać żeby zdążyć. Tak mnie wkurza, że już miałabym wyniki w ręku że aż nie wiem.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
domyślam się, że dla ciebie szczególnie po tym co przeszłaś takie wyczekiwanie to meczarnia... Trzymam kciuki, może uda się wcześniej - oby!

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile od pozytywnego testu owulacynego wystepuje owu ? bo zawsze twierdziłam 24-36 h a znalazłam 12-24h i pytanie ile żyją plemniki ?

Mam dziś pozytywny test owu (mimo mojej prolaktynie) a męza nie mam aż do piątkowej nocy
ja czytalam, że nawet od 12h, u mnie pozytywny wyszedł w niedziele i mój ginekolog twierdzi, ze w niedziele mogłam już mieć owu. Ale mi ciężko powiedzieć, bo dopiero zaczęłam mierzyć temp i nic mi z niej nie wynika :/

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
http://m.faktopedia.pl/uimages/servi..._cenot_500.jpg

zawsze chciałam rodzić na wiosnę, nie chodzić z wielkim brzuchem w lecie, bo czuję, ze będę wieeelka Ale teraz - wszystko mi jedno :P

Cytat:
Ja to szukam takiego co można się w ciąży ubezpieczyć Myślałam o tym ale nie zdążyłam - więc teraz lipa.

Zaczynam się denerwować piątkiem - nie wiem jak do tej wizyty dotrwam , zwłaszcza że przeczytałam o kilku nie fajnych przypadkach i teraz sama siebie nakręcam... grr już bym chciała tak w 6 miesiącu być i wiedzieć że wszystko jest ok.
wydaje mi się, ze od momentu zajścia w ciązę już niestety kobieta zawsze będzie się martwić, bo i w 6 i 9 miesiacu może byc różnie. I jak się urodzi to też - taki nasz los chyba

Cytat:
Ja z tych co alkoholu nie odmawiam nigdy. A teraz muszę się nawymyślać i kłamać. Albo auto biorę, wtedy wiadomo nie bo prowadzę. Wczoraj powiedziałam koleżance, która mnie na wino ciągła że mi wyszedł stary wiek metaboliczny i że to może być przez alkohol - dlatego przez miesiąc nie piję żeby to sprawdzić TŻ mnie wyśmiał jak to usłyszał, ale ważne że uwierzyła.
Najgorzej będzie w przyszły weekend, bo mam wesele koleżanki i nie wiem co wymyślić na tą okazję
powiedz, ze bierzesz antybiotyk np. na zapalenie pęcherza, zeby ludzie nie podejrzewali, ze mega chora na wesele przyszłas :P

Ja po wizycie, pęcherzyk pękł gin twierdzi, ze w niedziele (wtedy mi wyszedł test owu pozytywny więc wg to raczej poniedziałek). w 20 dc mam zrobić progesteron. Oby był dobry!

Naczytałam się o tarczycy i zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę badań, bo widzę, że dużo kobitek ma problem a nawet o tym nie wiedzą. Robiła któraś?

I jeszcze pytanie odnośnie % właśnie - w trakcie starań piłyście czy wcale nic? Zastanawiam się czy moze tylko w 1 połowie cyklu można czy jak, bo jak mi przyjdzie starać się miesiącami to cały świat się dowie o staraniach :P
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 12:53   #2083
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
O No to dawać dziewczyny, w grudniu zachodzimy

Co do ubezpieczenia grupowego to ja też polecam, zarówno ja i TŻ jesteśmy w pracy tak ubezpieczeni i nawet mimo że dziecko urodziło się martwe to dostaliśmy oboje pieniądze, wiadomo że bólu nie wynagrodzi ale jeśli się należy to czemu nie skorzystać...
Wszystkie?

Ja mam takie coś na uczelni - za śmierć taty dostałam 2 tys 'zapomogi' mimo że żadnego ubezpieczenia nie mam.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja po pracy kładę się spać z zaaplikowanym gineintima na grzyba. Dobranoc! 😙
Zdrówka

Cytat:
Super, nie wiedziałam, zawsze dodatkowe pieniążki na coś dla maleństwa
Na pewno się przydadzą

chudziaszek11, confused women wszystko będzie dobrze, zobaczycie nie czytać internetów!

Cytat:
A kiedy chcecie rodzinie mówić?? ja to najchętniej bym do końca I trymestru zaczekała, ale z drugiej strony nie wiem czy dam radę
Wiadomo że Tż dowie się od razu a rodzicom i od razu rodzeństwu chciałabym powiedzieć jak najpóźniej - jak się skończy 3 miesiąc Ale wiem że Tż będzie chciał się od razu chwalić, no i ja też będę szczęśliwa i chciała się chwalić całemu światu ale mam nadzieje że wytrzymam

Cytat:
Ale kręcisz
A może kieruj?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, pęcherzyk pękł gin twierdzi, ze w niedziele (wtedy mi wyszedł test owu pozytywny więc wg to raczej poniedziałek). w 20 dc mam zrobić progesteron. Oby był dobry!

Naczytałam się o tarczycy i zastanawiam się czy nie zrobić na własną rękę badań, bo widzę, że dużo kobitek ma problem a nawet o tym nie wiedzą. Robiła któraś?

I jeszcze pytanie odnośnie % właśnie - w trakcie starań piłyście czy wcale nic? Zastanawiam się czy moze tylko w 1 połowie cyklu można czy jak, bo jak mi przyjdzie starać się miesiącami to cały świat się dowie o staraniach :P
Super

Ja jutro idę na badania, TSH również

Ja piję nie pije jak biorę jakieś leki, ale ogólnie tak. Ale staramy się już 1,5 roku więc nie wyobrażam sobie zrezygnować całkowicie
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 13:17   #2084
Fantasmagori
Zakorzenienie

My nie pijemy praktycznie wcale więc u nas ten problem odpada, zawsze odmawiamy więc w razie co nikt nic by podejrzewał

Stary 2015-11-04, 13:20   #2085
201604261006
Konto usunięte

U nas raczej nikt by nic nie podejrzewał ja często mówię że nie mam ochoty na jakiś tam alkohol więc nikt by nic nie podejrzewał
Stary 2015-11-04, 13:31   #2086
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Super

Ja jutro idę na badania, TSH również

Ja piję nie pije jak biorę jakieś leki, ale ogólnie tak. Ale staramy się już 1,5 roku więc nie wyobrażam sobie zrezygnować całkowicie
a robisz samo TSH? bo wyczytałam, że powinno się też badać ft3 i ft4, bo samo tsh niewiele mówi.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:30   #2087
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Tez myślałam o ubezpieczeniu, a z jakim wyprzedzeniem trzeba sie zapisać przed zajściem w ciąże?
U mnie ta karencja wynosiła pół roku

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Właśnie sprawdziłam i mam ubezpieczenie grupowe w PZU i dostajemy 1100 za urodzenie, tylko jestem ciekawa czy to jest jeszcze opodatkowane czy już właśnie tyle bym dostała na rękę...
Dostajesz dokładnie tyle ile jest napisane w ubezpieczeniu

Cytat:
Mnie też kusi, żeby mamie powiedzieć, zawsze jej wszystko mówię, ale po pierwsze chcemy powiedzieć razem z TŻ a go teraz nie ma a po drugie wiem, że ona już marzy o wnusiu i chcę się upewnić, że z ciążą ok, żeby ona też nie była zawiedziona w razie czego... Chociaż nie jest powiedziane, że się nie domyśla, bo zawsze lubiłam wypić jakiegoś drineczka czy coś a teraz wszystkiego kategorycznie odmawiam
My ostatnio rozmawialiśmy o tym kiedy powiemy o ciąży ( to nic, że jej jeszcze nie ma ) Mój mąż to by od razu poleciał do swojej mamy, a na drugi dzień urządził wielką imprezę z tej okazji Jak mu powiedziałam, że nie chcę aby tak szybko się wszyscy dowiedzieli, MAMA również, to się prawie na mnie obraził, i powiedział: "ale, jak to, MAMIE też nie powiemy?!" Chciałabym zaczekać z informowaniem do 12 tygodnia, ale nie wiem czy mój mąż tyle wytrzyma

Cytat:
O masakra, aleś wymyśliła

Co do alkoholu, to ja dawniej często piłam, ale odkąd się strułam 3 lata temu, wódki nawet nie powącham. Sam zapach doprowadza mnie do wymiotów. I tak ze wszystkimi mocnymi alkoholami. Piję jedynie martini, wino i słabe likiery. Ale również rzadko, bo ostatnio nawet bo jednym kieliszku wina źle się czuje, w nocy mnie suszy, a rano mam kaca... PO JEDNYM KIELISZKU
Poza tym uwielbiam jeździć samochodem i chętnie wszystkich wszędzie wożę, więc dla rodziny i znajomych moje nie picie będzie czymś zupełnie normalnym

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Mysle ze jedna kawka nikomu nie zaszkodzi. Nie ma co popadac w paranoje.
Choc kawa rozpuszczalna to troche syf zdrowsza jest naturalna.
Dokładnie, kawa rozpuszczalna to największe dziadostwo jakie może być. Tam prawie w ogóle kawy nie ma
A co do jej picia, to kawę w ciąży można pić Ważne tylko żeby nie przekraczać 200 mg kofeiny dziennie. To jest bezpieczna dawka

Cytat:

zawsze chciałam rodzić na wiosnę, nie chodzić z wielkim brzuchem w lecie, bo czuję, ze będę wieeelka Ale teraz - wszystko mi jedno :P

Również marzyłam o tym aby urodzić albo zimą albo wczesną wiosną. Trochę to było uwarunkowane moją pracą, ale teraz mogę rodzić w każdym miesiącu poza sezonem. Już mi wszystko jedno

Tak, mi lekarz kazał zbadać tarczycę, jeszcze przed staraniami

Co do alkoholu, to uważam, że nie ma co popadać w paranoje. Faktycznie, w drugiej połowie cyklu można już odpuścić, ale w pierwszej połowie spokojnie można się napić

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2015-11-04 o 14:32
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 14:47   #2088
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Czesc laski! Ja czuje ze dzis owuluje, a jak na zlosc moj maz po raz pierwszy w zyciu musial pojechac w delegacje na drugi koniec polski. Coz za niefart.
Dzieki za wyjasnienie jak wyglada sprawa z invitro. W sumie nigdy dokladniej sie tym nie interesowalam. Slyszalam tylko jak fanatycy krzyczeli ze zabija sie zarodki i eksperymentuje na nich. Ale wydawalo mi sie to niemozliwe...
Gratuluje nowych ciaz i trzymam kciuki za nastepne obysmy do swiat mialy nasze prezenty
A mnie jeszcze jedna sprawa zastanawia:
jak ma się 4 zarodki zamrożone, koszysta się z dwóch i się udaje, to co z tymi dwoma, które zostały?

Cytat:
brak słów. To tyle się naczekałaś a oni ich nie robią?!

To molestuj Tż

Ja w czwartek w końcu idę na pobranie krwi i mogę się zapisywać do ginekolożki Ciekawe co tam wyjdzie
Dokładnie tak. Przecież jak odbieraliśmy wyniki sekcji, to lekarz dzwonił i umówił mnie na konkretny dzień i godzinę (czyli wczoraj na 12:00) na badania. A skoro wiedział, że tylko jeden szpital robi takie badania, to mógł mi od razu dać skierowanie do tego drugiego szpitala. Nie rozumiem więc, po co miałam wczoraj przyjeżdżać. Czekaliśmy z tż na ten wczorajszy dzień jak na wybawienie, a okazuje się, że czekaliśmy na darmo. Wszystko mnie już dobija

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
nusia a jak się czujesz na bromergonie?
Ja mam trochę problemu żeby rano wstać, ale z tego co czytałam o skutkach ubocznych to nie jest u mnie tak źle.
Ja początkowo byłam jak naćpana, nawet lekarz widząc mnie zasugerował, że trzeba brać pół tabletki
Po tygodniu brania mi całkiem przeszło, jakbym się uodporniła na niego.

Cytat:
http://m.faktopedia.pl/uimages/servi..._cenot_500.jpg

Moja ciąża liczona była od 6 grudnia... No i fakt, dziecko było zdrowe..

Cytat:
Ja to szukam takiego co można się w ciąży ubezpieczyć Myślałam o tym ale nie zdążyłam - więc teraz lipa.

Zaczynam się denerwować piątkiem - nie wiem jak do tej wizyty dotrwam , zwłaszcza że przeczytałam o kilku nie fajnych przypadkach i teraz sama siebie nakręcam... grr już bym chciała tak w 6 miesiącu być i wiedzieć że wszystko jest ok.
Wybacz, nie chcę Cię w żaden sposób straszyć, ale bycie w 6 miesiącu wcale nie oznacza pewności. Też tak myślałam - aby minął pierwszy trymestr, bo najbardziej niebezpieczny. Będąc w 7 mc czułam się w miarę pewnie, bałam się porodu ale nie myślałam, że mogłabym stracić dziecko (tzn myślałam w ten sposób, że byłoby to bez sensu). No i jakże się myliłam....
Oczywiście mam nadzieję, że taka sytuacja u żadnej z Was, a także już u mnie, się nie pojawi, i 3mam za wszystkie , jednak myślenie, że po pierwszym trymestrze jest luz mnie osobiście bardzo zwiodło.

Cytat:
Ja jurto też sobie bete zrobię. Tak żebym przed wizytą spokojna była. U nas na czerwcówkach odpadły właśnie dwie dziewczyny strasznie mi ich żal i oczywiście mój poziom stresu od razu w górę. Ehh musimy to jakoś przetrwać - musi być ok bo ja innej opcji nie przyjmuję.
A kiedy chcecie rodzinie mówić?? ja to najchętniej bym do końca I trymestru zaczekała, ale z drugiej strony nie wiem czy dam radę
My powiedzieliśmy w I trymestrze, jakoś niedługo po tym, jak się dowiedzieliśmy. Teraz nie wiem, nie planujemy tego jakoś bardzo. Nie mamy zamiaru mówić od samego początku, jednak jakby ktoś zapytał, domyślił się - to nie będziemy zaprzeczać.

Cytat:
gratulacje oby pękł i coś z tego było!

domyślam się, że dla ciebie szczególnie po tym co przeszłaś takie wyczekiwanie to meczarnia... Trzymam kciuki, może uda się wcześniej - oby!

Ja robiłam dopiero w ciąży (tzn przed ciążą raz, ale 5 lat wcześniej, więc nieaktualne). Jak się martwisz, to zrób, lekarz rodzinny na pewno da skierowanie Ja piłam alko nie wiedząc, że jestem w ciąży a byłam. Przed też. Na szczęście dziecku nie zaszkodziło. Teraz piję, podczas starań początkowo też będę, ale jak będę podejrzewać ciążę to od razu odstawiam.

No właśnie to czekanie to mnie mega męczy już. Wy tu piszecie o staraniach, o seksie - a ja nawet seksu nie mogę z mężem uprawiać, właśnie żeby NIE ZAJŚĆ w ciążę. Też jest to wkurzające, bo już bym bardzo chciała, tż to w ogóle - no ale nam nie wolno. Na wszystko musimy czekać..

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:26   #2089
natlem
Zadomowienie

Ja karencje w PZU mam 6 miesięcy ale jeśli chodzi o ciążę to jest 9 miesięcy.

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:33   #2090
monique_05
Raczkowanie

Cytat:

No właśnie to czekanie to mnie mega męczy już. Wy tu piszecie o staraniach, o seksie - a ja nawet seksu nie mogę z mężem uprawiać, właśnie żeby NIE ZAJŚĆ w ciążę. Też jest to wkurzające, bo już bym bardzo chciała, tż to w ogóle - no ale nam nie wolno. Na wszystko musimy czekać..
Będzie dobrze kochana zobaczysz, trzeba zacisnąć zęby i przetrzymać ten czas, a potem będziesz cieszyć się dzieciątkiem
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:54   #2091
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:

Wybacz, nie chcę Cię w żaden sposób straszyć, ale bycie w 6 miesiącu wcale nie oznacza pewności. Też tak myślałam - aby minął pierwszy trymestr, bo najbardziej niebezpieczny. Będąc w 7 mc czułam się w miarę pewnie, bałam się porodu ale nie myślałam, że mogłabym stracić dziecko (tzn myślałam w ten sposób, że byłoby to bez sensu). No i jakże się myliłam....
Oczywiście mam nadzieję, że taka sytuacja u żadnej z Was, a także już u mnie, się nie pojawi, i 3mam za wszystkie , jednak myślenie, że po pierwszym trymestrze jest luz mnie osobiście bardzo zwiodło.
A mi się jednak wydaję że lepiej jest wyluzować po 1m trzymestrze bo gdybyśmy się stresowały do ostatniego dnia ciąży to do niczego dobrego to by nie doprowadziło - stres jak wiadomo nie jest wskazany w ciąży
Stary 2015-11-04, 15:59   #2092
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Nieee, bo wiecie, zwykle osoba, która zakłada wątek musi go ogarniać a ja się nie czuję na siłach
A rozumiem W takim razie poczekaj jeszcze trochę i może ja założę

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Gdyby nam się teraz udało to bym miała termin 25 lipca

Stary 2015-11-04, 16:09   #2093
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
a robisz samo TSH? bo wyczytałam, że powinno się też badać ft3 i ft4, bo samo tsh niewiele mówi.
No właśnie samo. Ginka mówiła że jak to będzie nie tak (a na pewno będzie) to zrobimy te bardziej szczegółowe
Nie wiem, zapytam jutro ile by kosztowały te dodatkowe to może zrobiłabym od razu?

Cytat:
A mnie jeszcze jedna sprawa zastanawia:
jak ma się 4 zarodki zamrożone, koszysta się z dwóch i się udaje, to co z tymi dwoma, które zostały?

Wszystko mnie już dobija
Też mnie to ciekawi

Współczuje Ci strasznie Niedługo kolejna wizyta, wtedy na pewno wszystkiego się dowiedzie i będziesz mogła dołączyć do grona staraczek
Stary 2015-11-04, 16:10   #2094
silver89
Rozeznanie

Ech a mnie dziś jakiś dół dopadł Niby zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, żeby się udało, ale coś mam przeczucie, że w tym cyklu nic z tego... Gdyby się jednak jakimś cudem udało to byłby cudowny prezent na pierwszą rocznice ślubu ( załapałabym się na lipcówki)..ech pomarzyć zawsze można
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:13   #2095
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Zawsze możecie się zabezpieczać
Na pewno niedługo będziesz miała decyzję i dołączyć do starających się
Ja mimo seksu, mimo starań w ciąże nie zachodzę - nie wiem co jest bardziej frustrujące.
Stary 2015-11-04, 16:14   #2096
silver89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Gdyby nam się teraz udało to bym miała termin 25 lipca
Ja też, to byłaby rocznica naszego ślubu
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:21   #2097
201604261006
Konto usunięte

Nam mogłoby się przydarzyć na 2 rocznicę ślubu
Stary 2015-11-04, 16:29   #2098
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie samo. Ginka mówiła że jak to będzie nie tak (a na pewno będzie) to zrobimy te bardziej szczegółowe

Nie wiem, zapytam jutro ile by kosztowały te dodatkowe to może zrobiłabym od razu?

Też mnie to ciekawi

Współczuje Ci strasznie Niedługo kolejna wizyta, wtedy na pewno wszystkiego się dowiedzie i będziesz mogła dołączyć do grona staraczek

Szansa na pojedyńczą zdrową ciążę z podania 2 zarodków jest nie większa niż 30% nie każda ciąża kończy się porodem, w tej statystyce są już ciąże ronione. Znam przypadek, że udał się 13.transfer dopiero. Ale jeśli zdarzy się sytuacja, że nie chce się wykorzystać zarodków, które pozostały, można przekazać je innej parze do tzwadopcji prenatalnej. Obecna ustawa reguluje fakt tak, że jeśli po 20 latach od zamrożenia nie podjęło się decyzji, co z zarodkami, to są automatycznie oddawane potrzbującym parom.

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Zawsze możecie się zabezpieczać

Na pewno niedługo będziesz miała decyzję i dołączyć do starających się

Ja mimo seksu, mimo starań w ciąże nie zachodzę - nie wiem co jest bardziej frustrujące.

Dokładnie. My od porodu jedziemy na antykoncepcji, żeby nie zaliczyć wpadki, zanim nie zabierzemy zarodków z kliniki.

Stary 2015-11-04, 16:32   #2099
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Szansa na pojedyńczą zdrową ciążę z podania 2 zarodków jest nie większa niż 30% nie każda ciąża kończy się porodem, w tej statystyce są już ciąże ronione. Znam przypadek, że udał się 13.transfer dopiero. Ale jeśli zdarzy się sytuacja, że nie chce się wykorzystać zarodków, które pozostały, można przekazać je innej parze do tzwadopcji prenatalnej. Obecna ustawa reguluje fakt tak, że jeśli po 20 latach od zamrożenia nie podjęło się decyzji, co z zarodkami, to są automatycznie oddawane potrzbującym parom.
Rozumiem

Nie wiem czy widziałyście że in vitro refundowane przedłużyli do 2019 roku Mnie to cieszy bardzo
Śledziłam uważnie
Stary 2015-11-04, 16:38   #2100
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem

Nie wiem czy widziałyście że in vitro refundowane przedłużyli do 2019 roku Mnie to cieszy bardzo

Śledziłam uważnie

Nie cieszyłabym się jakoś mocno, to i tak pis musi to uwzględnić w swoim budżecie. A ich opinię o ivf znamy... To raczej zagranie pr-owe platformy na koniec rządów.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości