Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 14:59   #3481
kasia01987
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Po prostu każdy poród to ryzyko komplikacji i nie można mówić, że jedna opcja jest super, a inna na bank niedobra. Więc zgadzam się w całej rozciągłości. Ale ja nie przewiduję dziś problemów dla styczniowych mamuś Wszystkie urodzimy bezproblemowo, zobaczycie Ach ten mój wahający się optymizm Jutro pewnie znów się będę bała
Każda się boi gdzieś tam w głębi duszy, ale trzeba się starać nie myśleć o tym:d A JAK MYŚLEĆ TO TYLKO POZYTYWNIE
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:00   #3482
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Ja też przy porodzie nie widziałam krwi, albo jej nie chciałam widzieć. Oczu nie trzeba mieć zamknięte, ale powinno się. Ja rodziłam z otwartymi i na prawym oku pękła mi żyłka, jednak po paru dniach zniknęła.
Mi położna przypominała a zamknięciu oczu przy każdym skurczu

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bede rodzic po raz drugi I chetnie bym sobie wykupila cc jakbym miala taka mozliwosc
A tez przed pierwszym porodem mowilam ze to glupota itd... czlowiek uczy sie przez cale zycie
To chyba zależy jak się poród przeszło, bo ja pierwsze miałam cc i dla mnie jest to straszne wspomnienie. No ale też duży wpływ miały na to okoliczności. Drugi uparłam się sn chociaż miałam wybór i ten poród wspominam lepiej. Teraz najchętniej w ogóle bym nie rodziła no ale z dwojga złego wole sn. Samo dochodzenie do siebie po cc czy problem z karmieniem jest dla mnie trochę demonizowany, u mnie akurat nie było z tym problemu.
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:17   #3483
niepozorna
Zakorzenienie

Jerzyczka cudne to łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
dlatego nie ma co demonizować, bo po cc możesz żałować, że w ogóle się na to zdecydowałaś albo wręcz przeciwnie, wychwalać pod niebiosa. Nie ma co się straszyć nawzajem, najważniejsze, żeby wszystkie nasze porody przebiegły bezproblemowo Od wczoraj jak czytałam Wasze komentarze to po prostu nastawiam się na super poród sn, a jak coś pójdzie nie tak to super sprawne cc damy radę wszystkie i tyle!
Dokładnie! I tego się trzymajmy

Prostujemy zą
bki

Edytowane przez niepozorna
Czas edycji: 2015-11-04 o 15:18
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:28   #3484
baby montana
Zakorzenienie

Ja chce sn ale boje sie ze beda komplikacje i nie zrobia na czas cesarki,w tym szpitalu czesto sie to zdarza :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:29   #3485
hariett
Zadomowienie

Odebrałam 3 przesyłki Zostało tylko 8.
No to tak:

• Prześcieradła frotte i jersey na łóżeczko, ochraniacz na łóżeczko oraz prześcieradła frotte i jersey do wózka/kołyski od adria-moda.
Mogę polecić na 100% Szczególnie frotte zrobiły na mnie b. dobre wrażenie. Kolory nawet ładniejsze niż na aukcji
Ochraniacz sprawia dobre wrażenie, nic więcej na te chwilę nie mogę napisać
No i do zamówienia przyszły gratis dwie malutkie ściereczki frotte Mała rzecz, a cieszy - wykorzystam do wielopieluch

• Przewijak twardy na łóżeczko 140x70 i pieluchy tetrowe od Kikiland-Sklep
Przewijak jest naprawdę super Jakby coś mam wzór dream (rozproszony) i bardzo mi się podoba.
Pieluszki są cieniuteńkie, ale były taniutkie i wzięłam je do pieluch wielo, więc nie zależało mi na ich grubości.

Już nie ma tej aukcji u tej pani, ale może ktoś inny będzie wystawiał te wzory. Przyznam, że mam pewien problem z oceną. Wystawione były wzory, których nie było. Co prawda pani zadzwoniła z tym do mnie i zgodziłam się na zmianę, no ale jak z 5 pokazanych jako dostępne na aukcji zostają 2 to trochę smutno...
Ręczniczki są z miłego frotte, w dotyku przyjemnego jak szmatki mikrofibrowe Kapturkiem to i ja się osłonię Kolory identyczne jak na aukcji. Niestety na jaśniutkim piesku lekko "zostawiła farbę" wstążeczka, ale mam nadzieję, że to się spierze.

Edytowane przez hariett
Czas edycji: 2015-11-04 o 15:31
hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:32   #3486
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja chce rodzic SN a najbardziej boję się cięcia krocza Ale jak trzeba będzie cc to się spierać nie będę na życzenie nie chce cc bo mnie nie stać a jakby było to pewnie bym się nie zdecydowała jednak ja nie demonizuje mam które decydują się na CC - ich ciało, ich decyzja, ich poród. To tak samo jak kwestia KP - każda mama może być super mama bez względu czy jej dziecko przecisnęlo się przez kanał rodny czy nie i czy karmila piersią czy nie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:33   #3487
niepozorna
Zakorzenienie

Hariett super, że jesteś zadowolona

Ja upolowałam dzisiaj chusteczki Pampers w promocji w Rossmanie. Schodzą im pewnie jak świeże bułeczki, bo półki zaczynają świecić pustkami tam gdzie powinny być wyłożone

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 15:37   #3488
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Hariett super, że jesteś zadowolona

Ja upolowałam dzisiaj chusteczki Pampers w promocji w Rossmanie. Schodzą im pewnie jak świeże bułeczki, bo półki zaczynają świecić pustkami tam gdzie powinny być wyłożone
Albo są zajęci promocja na lakiery i nie mają czasu dokładać
Ja chyba klikne za tydzień koszule do porodu, ochraniacz na szczebelki i pieluchy flanelowe A aptekę mam jeszcze czas bo mam tabletki na 2 tyg jeszcze więc mam tydzien na dokończenie na pewno wszystkiego Haha ciągle coś dokładam

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Ale ja lubię jak Ola je coś normalnego a nie słoik na obiad
Stary 2015-11-04, 15:38   #3489
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Idealny pomysł dla mnie - zapominalskiej.
Nie wiedziałam nawet, że takie pudełeczka są
No super sprawa, ja tak jak pisałam - brałam tabletek mnóstwo, więc pojemniczek ratował mi życie.

Dla mojego dziadka z kolei mam też z podziałką na 3, ale na cały tydzień, o taki:

Też super, bo on bierze baaardzo duzo leków codziennie - sam by nie ogarnął. A tak to ja raz w tygodniu siadam i rozdzielam leki na cały tydzień i tylko codziennie daję mu nowe pudełeczko
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:40   #3490
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka jesteś mega pomysłowa! Nie wpadłabym na takie coś a dla starszych osób naprawdę świetne rozwiązanie!

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

A co do lykania leków - ja rano jem magnez jak nie zapomnę, a przed snem kwas z magnezem. Bo przed snem się smaruję, tabletki stoją na półce razem z oliwka więc automatycznie pamiętam
Stary 2015-11-04, 15:43   #3491
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No super sprawa, ja tak jak pisałam - brałam tabletek mnóstwo, więc pojemniczek ratował mi życie.

Dla mojego dziadka z kolei mam też z podziałką na 3, ale na cały tydzień, o taki:

Też super, bo on bierze baaardzo duzo leków codziennie - sam by nie ogarnął. A tak to ja raz w tygodniu siadam i rozdzielam leki na cały tydzień i tylko codziennie daję mu nowe pudełeczko
O, moi dziadkowie też używają takich organizerów Super to jest, przed kupnem powstrzymuje mnie tylko myśl, że na szczęście nie jest mi to potrzebne

Stary 2015-11-04, 15:44   #3492
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, dzięki
U nas takie pudełeczko to konieczność, bo tak jak mówię: dziadek już wcześniej średnio ogarniał swoje leki (dopiero jak poszłam do jego lekarza, to się okazało, że wszystkiego brał po 1 tabletce, a część leków powinien brać 3x dziennie, część 2x dziennie).

Poza tym odkąd go ogarniamy z mamą - lekarze, badania, diagnoza Alzheimera itp. to doszło dużo nowych leków.

Policzyłam i w tym momencie bierze 21 tabletek dziennie - no w wieku 81 lat raczej ciężko to spamiętać

No i nie traci czasu na to wyciskanie, kombinowanie. Ja siadam raz w tygodniu, zajmuje mi to jakieś 5 minut, bo rach ciach wyciskam po 7 tabletek na raz jednego leku (czy tam 14, czy 21) i gotowe. A dzięki temu, że on ma pudełeczko na stole, to pamięta żeby zażywać, bo tak to wiesz, np. godzina 18, a on sobie przypominał, że 'ojej, nie wziął popołudniu tabletek'.
Stary 2015-11-04, 15:48   #3493
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Może dobrze trafiłaś i poród był ok, nie każdy ma takie szczęście A co do głupoty miło że zostałam uznana teraz za głupka:P powodzenia żebyś miała piękny drugi poród, bo w innym wypadku możesz zmienić zdanie tak jak wiele innych
Nie, nie trafiłam dobrze na poród. Już dziewczynom pisałam, że rodziłam 15h w bólach i mękach, mdlałam, nie było ze mną kontaktu. Do tego zapomnieli narzędzi do zszywania i latali po szpitalu, a ja leżałam i krwawiłam. Miałam anemię przez nich + coś tam jeszcze (nie powiedzieli co) i brałam antybiotyk. Dlatego teraz się tak panicznie boję porodu, bo wiem co mnie czeka. I podali oksytocynę mówiąc, że to tylko kroplówka. CC to jest operacja - po co sobie robić krzwydę. A połóg po cc jest o wiele gorszy niż po sn.

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Mi położna przypominała a zamknięciu oczu przy każdym skurczu
Teraz ja już też będę zamykać

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Super są te pojemniczki. W zwykłej aptece kupiłaś? Chciałabym taki jak wcześniej pokazałaś, przynajmniej bym nie pomijała żadnej z tabletek.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-11-04 o 15:52
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:53   #3494
Casaa
Zakorzenienie

Hariett, ladne zakupy chwal sie kolejnymi dostawami

Uaoo, tak te pudelka sa dostepne w aptekach tez z takiego korzystam. kiedys jeszcze byly w promocji w jakims markecie ale nie przypomne sobie

Czytam watek pazdziernikowy i ta laska co doradza laktacyjnie jest mega

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 15:56   #3495
uaoo
Zakorzenienie

Ciekawe czy są u mnie w aptece, jutro może się wybiorę
Wieczorem zajrzę z ciekawości na wątek październikowy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-04, 15:57   #3496
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Czytam watek pazdziernikowy i ta laska co doradza laktacyjnie jest mega
Chyba też się muszę zagłębić w ich wątek. A co ciekawego pisze?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-04, 16:00   #3497
mojakaren
Zakorzenienie

hariett, a jaki rozmiar tych koszul brałaś?
Ja normalnie noszę S i myslałam brać M, ale to jeszcze pewnie muszę się pomierzyć

iwonai przed ciążą miałam identycznie - mdlałam na kazdym pobraniu krwi, na widok krwi, przy przecięciu nożem, przy szczepieniach itd. Ale od kiedy zaszłam w ciążę i umówmy się te kłucia stały się rutyną to jest już okej normalnie sama chodze do diagnostyki i jest git. Także dużo zależy od psychiki, podczas porodu na pewno nie myśli się o krwi itd.

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 16:05   #3498
Dotka90
Zakorzenienie

Ua00 - tak, w zwykłej aptece
Stary 2015-11-04, 16:08   #3499
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Hariett, ladne zakupy chwal sie kolejnymi dostawami

Uaoo, tak te pudelka sa dostepne w aptekach tez z takiego korzystam. kiedys jeszcze byly w promocji w jakims markecie ale nie przypomne sobie
Będę Najbardziej nie mogę doczekać się torby Niestety jeszcze jest niewysłana, wiec pewnie dopiero w przyszłym tygodniu przyjdzie Jutro powinien dojść kocyk od Milutkiej, będzie macanie No i wieczorem/ew. dopiero w piątek odbieramy zamówienie z Gemini, to już będę mogła poważniej pakować torbę do szpitala

Takie pudełka były kiedyś w Biedronce

Stary 2015-11-04, 16:12   #3500
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Z tego wątku pazdziernikowego to jaki ona ma nick?
Stary 2015-11-04, 16:13   #3501
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
hariett, a jaki rozmiar tych koszul brałaś?
Ja normalnie noszę S i myslałam brać M, ale to jeszcze pewnie muszę się pomierzyć
Pomierz się koniecznie Ja noszę raczej większe rozmiary - L, XL... Z ich wymiarów koszule miały być "na styk" bądź lekko opinające(L/XL - choć na metce jest po prostu L ). Są luźnawe, brzuch się zmieści spokojnie

Stary 2015-11-04, 16:29   #3502
Casaa
Zakorzenienie

Ta laska w pazdziernikowych ma nick ada(jakis numerek). Daje bardzo duzo porad odnosnie karmienia. Tam kazda laska z problemem sie do niej zwraca

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-04, 16:52   #3503
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

O dziękuję znalazłam już poczytalam trochę i w sumie wychodzi na to że trzeba być mega cierpliwym i dostosować się do dzidziusia jak czytam o ich problemach, że dzieci nie śpią, nie chcą jeść, robić kupy albo tylko na ręce to mi się odechciewa porodu
Stary 2015-11-04, 17:18   #3504
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
O dziękuję znalazłam już poczytalam trochę i w sumie wychodzi na to że trzeba być mega cierpliwym i dostosować się do dzidziusia jak czytam o ich problemach, że dzieci nie śpią, nie chcą jeść, robić kupy albo tylko na ręce to mi się odechciewa porodu

Heh, tez takie mam mysli :P
Stary 2015-11-04, 17:40   #3505
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ja też w Bielsku będę rodzić

Moje też nie ma czkawki:P
A gdzie w Bielsku? W klinice w Eskulapie? Bo nie orientuję się, gdzie jeszcze w Bielsku mogą robić cesarkę za opłatą. Pytam z ciekawości

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Haha ja mojemu kiedyś wyprałam dowód rejestracyjny i ubezpieczenie z samochodu Nigdy kieszeni nie sprawdzam
Ja muszę sprawdzać mężowi kieszenie bo zawsze coś znajdę.. paragony, drobne pieniądze, gwoździe.. czy jakieś inne śrubki. Jakby to pralka dostała to mogłaby nie przeżyć

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja bede rodzic po raz drugi I chetnie bym sobie wykupila cc jakbym miala taka mozliwosc
A tez przed pierwszym porodem mowilam ze to glupota itd... czlowiek uczy sie przez cale zycie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Co do krwi to ja widzialam jej mnostwo :P no I mala przeciez byla od krwi tez

Jednak watpie zeby w takim momencie ktos zemdlal, to sa takie emocje ze sie nie mysli o tym ze Ci niedobrze
Moj maz tez jest wrazliwcem jesli o krew chodzi, tez prawie mdleje przy kazdym pobieraniu a o oddaniu krwi moze pomarzyc... bez problemu jednak dal rade byc przy porodzie I spisal sie na medal
O czyli jest szansa, że mój mąż nie zemdleje w czasie porodu..

Jeżeli wg OM mam termin na 8 stycznia to jeżeli nie będzie się nic dziać to 8 stycznia zgłaszam się do szpitala? Wg pierwszego i drugiego usg termin mam na 20 stycznia. Ciekawi mnie, który termin jest ważniejszy i którym się sugerują. Orientujecie się?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 17:48   #3506
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Jeżeli wg OM mam termin na 8 stycznia to jeżeli nie będzie się nic dziać to 8 stycznia zgłaszam się do szpitala? Wg pierwszego i drugiego usg termin mam na 20 stycznia. Ciekawi mnie, który termin jest ważniejszy i którym się sugerują. Orientujecie się?
Według OM, do szpitala przyjmują chyba tydzień po terminie, ale nie chce w błąd wprowadzać. Ginekolog na pewno o tym powie na wizycie
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:14   #3507
kogielmogiel
Rozeznanie

dziewczyny a myślała któraś o porodzie w wodzie ? Bo właśnie myślę nad tym, z tym, że trzeba przejść kwalifikacje i podobno dużo osób odrzucają :/
Stary 2015-11-04, 18:29   #3508
baby montana
Zakorzenienie

Olivia wazy 1065g...i kosc udowa ma wg usg na 26t3d :-/ a jeszcze lekarka ktora robila mi usg rzucila komentarzem "no tutaj ma glowe,jak taki kosciotrup wyglada",jednak lekarze publiczni tutaj to zart...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:31   #3509
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Niepozorna świetny ten zestaw do łóżeczka i widzę, że też idziesz w białe mebelki (dopiero teraz dopadłam kompa )

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:33   #3510
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja muszę sprawdzać mężowi kieszenie bo zawsze coś znajdę.. paragony, drobne pieniądze, gwoździe.. czy jakieś inne śrubki. Jakby to pralka dostała to mogłaby nie przeżyć
Nawet gwoździe powiadasz?

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
dziewczyny a myślała któraś o porodzie w wodzie ? Bo właśnie myślę nad tym, z tym, że trzeba przejść kwalifikacje i podobno dużo osób odrzucają :/
Ja myślałam. Innego porodu nie chciałam. Jednak jak już poczytałam więcej, dowiedziałam się od znajomej, która rodziła w wodzie jakie są procedury itp. to odpuściłam.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Olivia wazy 1065g...i kosc udowa ma wg usg na 26t3d :-/ a jeszcze lekarka ktora robila mi usg rzucila komentarzem "no tutaj ma glowe,jak taki kosciotrup wyglada",jednak lekarze publiczni tutaj to zart...
To miało być śmieszne? Czy jak?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości