Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 18:32   #2401
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
mniejszy super przebadają Ciebie jak trzeba
ja się długo stresowałam, że nie widać brzuchola i w końcu mam
ale tż i tak mi cały czas mówi, że nie wyglądam na ten miesiąc, w którym jestem
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:34   #2402
ja :)
Zakorzenienie

Kaaasi, Aga dzięki

Odebrałam przed chwila wyniki i mam podwyższone do 27 crp. Mam nadzieje ze to od tego wirusa i bedzie juz spadać.. Za 3 dni powtórka i jeśli nie bedzie rosło to super a jak bedzie to antybiotyk. No ale bądźmy dobrej mysli

figa dobra ta Twoja córa ze swoimi tekstami

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:34   #2403
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
ale fuks

Kasia ja mam kilka z starszych wzorów m.in. ulubioną tż moro :p a będe chciała sobie kupić jakąś w ludowe wzory

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

wogóle łobuz mnie rozczulił:
- mamo ja się cieszę, że będę miała siostrzyczkę
- ja też się cieszę
- bo będę się miała z kim bawić
- oj, dzidiuś będzie malutki, to się z nim długo nie pobawisz
- ale będę miała do kogo wrócić do domu i dzidziuś się będzie cieszył

albo "mamusiu a damy na imię Natalka, bo tatusiowi by było miło"

a żeby nie było tak słodko:
- co to koślawe literki? czemu takie koślawe piszesz?
- a co? szału dostajesz?
jaka słodka
drugi dialog..........
a koleżanki bardziej doświadczone nic nowego jej nie radziły ?
Figa a jak prałaś te eko pieluszki to normalnie w proszku w ilu stopniach ? dopierało się ?

ja crp na bank od tego

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-11-04 o 18:35
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:40   #2404
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ale fuks

Kasia ja mam kilka z starszych wzorów m.in. ulubioną tż moro :p a będe chciała sobie kupić jakąś w ludowe wzory

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

wogóle łobuz mnie rozczulił:
- mamo ja się cieszę, że będę miała siostrzyczkę
- ja też się cieszę
- bo będę się miała z kim bawić
- oj, dzidiuś będzie malutki, to się z nim długo nie pobawisz
- ale będę miała do kogo wrócić do domu i dzidziuś się będzie cieszył

albo "mamusiu a damy na imię Natalka, bo tatusiowi by było miło"

a żeby nie było tak słodko:
- co to koślawe literki? czemu takie koślawe piszesz?
- a co? szału dostajesz?
niom fuksło mi się jak cholera, ale jakaś babeczka odebrała i powiedziała, że zapisuje dopiero na terminy po powrocie lekarza z urlopu, więc może dlatego udało mi się dodzwonić
A teraz to już będzie z górki, bo pewnie będę się zapisywać przy wizycie, na następną.
Tylko jak pójdę do mojego gina 16.11. to pewnie mi da kolejne L4 znowu na 3 tygodnie, więc to mi nie spasi na wizycie u Balisia 27.11.
I zastanawiam się, czy nie zbajerować tego mojego gina, żeby mi dał krótsze L4
A z drugiej strony nie mam pewności, czy Baliś mi da L4 nie wiem jakie on ma do tego podejście, ale bez przesady, w końcu 27.11. będę w 27t4d.

Jestem pod wrażeniem tekstów Twojej łobuzicy niezła jest

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kaaasi, Aga dzięki

Odebrałam przed chwila wyniki i mam podwyższone do 27 crp. Mam nadzieje ze to od tego wirusa i bedzie juz spadać.. Za 3 dni powtórka i jeśli nie bedzie rosło to super a jak bedzie to antybiotyk. No ale bądźmy dobrej mysli

figa dobra ta Twoja córa ze swoimi tekstami

Sent from my iPhone using Tapatalk
a co to te crp
kciuki za zdrówko trzymam
Stary 2015-11-04, 18:42   #2405
kaaasi
Zakorzenienie

Aninis crp wskazuje na stan zapalny w organiźmie

Stary 2015-11-04, 18:43   #2406
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słodka
drugi dialog..........
a koleżanki bardziej doświadczone nic nowego jej nie radziły ?
Figa a jak prałaś te eko pieluszki to normalnie w proszku w ilu stopniach ? dopierało się ?

ja crp na bank od tego
w proszku na 40-60 stopni, chyba że bez pulu to co jakiś czas na wyższej. Miałam dodatek do prania, odkażający, czasem łyżka sody czy kwasku cytrynowego. Bez płynów do płukania, za to na podwójnym płukaniu.

Była dziś u tej "doświadczonej" koleżanki, ale jeszcze nie wiem nic nowego A pisałam Wam rozmowę jej i tej koleżanki z lata? Ta koleżanka ma młodszego brata i łobuz też się z nim bawi (k koleżanka, ł łobuz):
K: Ł, a ty lubisz tego mojego brata?
Ł: tak, lubię, a Ty?
K: no wiesz... symbolicznie

Myślałam, że z krzesła spadnę
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 18:53   #2407
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
w proszku na 40-60 stopni, chyba że bez pulu to co jakiś czas na wyższej. Miałam dodatek do prania, odkażający, czasem łyżka sody czy kwasku cytrynowego. Bez płynów do płukania, za to na podwójnym płukaniu.

Była dziś u tej "doświadczonej" koleżanki, ale jeszcze nie wiem nic nowego A pisałam Wam rozmowę jej i tej koleżanki z lata? Ta koleżanka ma młodszego brata i łobuz też się z nim bawi (k koleżanka, ł łobuz):

miłość symboliczna
aha no właśnie muszę poczytać co jeszcze trzeba tak pomyślałam, że coś odkażającego....mam kilka z bambusa tych wkładów i coś jeszcze aż muszę popatrzeć będę pytać w razie co no, ale przygodę z nimi zacznę jakoś po 2 miesiącach dopiero pokazałam Tż jakie fajne eko i mówię no wiesz trochę drogie...stwierdził, że to wyjdzie na to samo no zobaczymy

Stary 2015-11-04, 18:53   #2408
spuchnieta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzieki za opinie Fakt, ze tak jak myslalam jest tu haczyk... Ale wiecie, ciesze sie, ze jakby co to jest mozliwosc. Ja mam tak, ze moge gadac z kolezankami, tz i wszystkimi bez % oczywiscie, ale nie wyobrazam sobie isc na impreze do klubu i zupelnie nic, patrzec jak inni pija. Bijcie mnie, ale tak mam, dlatego teraz w ciazy w ogole unikam imprez gdzie wlasnie wszyscy pija duzo (a takich mam znajomych bo wszyscy dopiero co po studiach, bez rodzin i tak dalej to co sie beda ) bo nie czuje sie dobrze. Wiec fakt, ze karmiac nie da sie tak jak myslalam pojsc do weekend na taka impreze, ale napewno raz na jakis czas, okazje typu sylwester czy urodziny TŻ, gdzie wiadomo, ze bede z nim to sobie napewno na cos tam pozwole

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tak, wlasnie tez o tym czytalam i myslalam. Ze na poczatku podobno sie karmi co chwile - tak ? I zal wylewac pokarm ktorego dzidzius tak potrzebuje, ale wlasnie jak np dziecko juz przesypia wiekszosc nocy, chociaz te 5-6 godzin bez karmienia to i tak mozna po tym wieczornym karmieniu nieduza ilosc alkoholu spozyc bo po tych kilku godzinach i tak alkoholu we krwi nie bedzie.
Mam dokładnie to samo, na imprezie zawsze był % i już, jak impreza to impreza a teraz nic, dlatego nie wychodzę już na jakieś imprezy większe. A jak zdarzy się być wśród ludzi spożywających alko to tak mnie drażnią, że nie wiem. Szczególnie tż jak wypije... mam go ochotę pobić normalnie haha

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Będzie dobrze zobaczysz. Zwierzaki inaczej traktują "obce" dzieci, a inaczej te należące do ich "stada" A Twoje bobo, będzie członkiem ich "stada" i już
Też tak myślę, że się przyzwyczają i pokochają, chodzi tutaj o znajomy zapach, który przejdzie z nas na dziecko

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, lekarz mówił że ciąża przebiega książkowo. Mi nigdy nie mówi ile dzidzia waży
No i 10,3 kg do przodu
Mi też nigdy nie mówi, a jak byłam na usg we wrześniu to się zapytałam i powiedział, że na razie nie jest w stanie określić wagi dziecka.. a widziałam, że Wy piszecie o wadze waszych dzieciaczków i byłam zawiedziona, ale mu nie powiem, że dziewczyny na wizażu już wiedzą od dawna

Co do karmienia to ja mam obawy w związku z tym, że mam kompletnie płaskie brodawki, nawet jak je podrażnię to odstają niewiele. Ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, że jakoś się nauczymy z synem współpracy
spuchnieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:02   #2409
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
miłość symboliczna
aha no właśnie muszę poczytać co jeszcze trzeba tak pomyślałam, że coś odkażającego....mam kilka z bambusa tych wkładów i coś jeszcze aż muszę popatrzeć będę pytać w razie co no, ale przygodę z nimi zacznę jakoś po 2 miesiącach dopiero pokazałam Tż jakie fajne eko i mówię no wiesz trochę drogie...stwierdził, że to wyjdzie na to samo no zobaczymy
przepierz sobie wkłady z 2-3 razy przed pierwszym użyciem, bo wtedy lepiej chłoną niż nowe. Bambus ogólnie ładnie chłonie, tylko z schnięciem gorzej, ale tragedii nie ma. Ja mam w domu kawał materiału bambusowego, robiłam z niego składane wkładki, właśnie, żeby migiem schły, bo mieszkaliśmy wtedy w kawalerce więc nie było gdzie suszyć.
Pulu nie susz na kaloryferze, bo się niszczy, inne materiały dają radę.
Stary 2015-11-04, 19:03   #2410
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny... Teraz czekamy do piątku czy Marciar zostanie na niebiesko
Dotarłam do domu wreszcie Oczywiście kalafior ciążowy się uaktywnił i wychodząc rano z domu z TŻ, nie wzięłam kluczy i musiałam go wyciągać z pracy żeby mi drzwi otworzył. Dobrze, że ma do domu 5 minut

Więc teraz szerszy opis Z usg wychodzi spora dziewuszka, bo tydzień starsza- 864 g żywej wagi. Wzięła się zlitowała i tym razem pokazała wszystko w pełnej okazałości Ja wyniki mam dobre, poza lekkim niedoborem witaminy D i lekkim spadkiem czerwonych krwinek. Cukier w porządku Szyjką uformowana i zamknięta na 4 spusty- od razu miałam cytologię i jakieś inne "przyjemności"... Następna wizyta 02.12 - już w 3 trymestrze W drodze powrotnej zahaczyłam o ciucholand i obkupiłam się na różowo
Esorku możesz mi dopisać imię Zuzia, ja chciałam Igę ale zostałam przegłosowana

No to witaj w klubie Mój ostatni okres też był w lutym, tyle że ja zorientowałam się szybciuteńko że coś jest na rzeczy. Pamiętam że pojechałam do Krk tylko i wyłącznie po test ciążowy i byłam na 200% pewna że będzie pozytywny. Kobieca intuicja I wtedy szybciutko beta z krwi i zaraz po wynikach ginekolog, który po usg i wyniku bety wyznaczył termin Tyle, że później z genetycznego termin wyszedł ponad tydzień wcześniejszy i od tamtej pory się trzyma między 11 a 16 lutym. Więc tak naprawdę mogę urodzić i na początku lutego i dopiero w marcu

Z karmieniem u mnie były początkowo przeboje, ale dlatego że miałam zbyt płaskie brodawki i bez nakładek się nie obyło, a wpadła na to doradca laktacyjny, na dzień przed wyjściem do domu. Przez to miałam na początku malutko pokarmu . Młody wył w szpitalu z głodu, bo nie mógł się złapać, a wredne położne nie chciały go dokarmiać Ale zawzięłam się, kupiłam nakładki, herbatkę na poprawę laktacji i w zaciszu domowym, po 3 dniach było już ok
Alkoholu nie piłam dopóki karmiłam piersią, bo moje dziecko od 2 miesiąca odmówiło butelki i smoczka... Karmiłam do 15 miesiąca. Teraz też zamierzam być zawzięta

Mamusiaczek nie łam się, u mnie też już 10 na plusie. Będziemy razem zrzucać.

Pieluszek Rossmanowskich używałam naprzemiennie z Dadą i Pampers Sleep& Play i byłam zadowolona.
No mam nadzieje ze w ogle sie dowiem :-D :-D :-D. Gratuluje w. Ogolle tobie:-* :-* :-*

Anninis no gdzies tam jesy ta domieskza
Stary 2015-11-04, 19:04   #2411
agaczilla21
Zakorzenienie

Figa Twoja córa jest boska

Do mnie dzisiaj Lilka przychodzi, podnosi mi bluzkę i mówi- busiek baćyć (brzuszek zobaczyć) tuli się do brzucha, całuje i mówi- kocham plyćka...Przylatuje Mikołaj tuli się do brzucha i mówi- tulić mamę, dzielić bumy, bawić
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:12   #2412
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość

Do mnie dzisiaj Lilka przychodzi, podnosi mi bluzkę i mówi- busiek baćyć (brzuszek zobaczyć) tuli się do brzucha, całuje i mówi- kocham plyćka...Przylatuje Mikołaj tuli się do brzucha i mówi- tulić mamę, dzielić bumy, bawić
Jak słodko ❤

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez spuchnieta Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo, na imprezie zawsze był % i już, jak impreza to impreza a teraz nic, dlatego nie wychodzę już na jakieś imprezy większe. A jak zdarzy się być wśród ludzi spożywających alko to tak mnie drażnią, że nie wiem. Szczególnie tż jak wypije... mam go ochotę pobić normalnie haha

Też tak myślę, że się przyzwyczają i pokochają, chodzi tutaj o znajomy zapach, który przejdzie z nas na dziecko

Mi też nigdy nie mówi, a jak byłam na usg we wrześniu to się zapytałam i powiedział, że na razie nie jest w stanie określić wagi dziecka.. a widziałam, że Wy piszecie o wadze waszych dzieciaczków i byłam zawiedziona, ale mu nie powiem, że dziewczyny na wizażu już wiedzą od dawna

Co do karmienia to ja mam obawy w związku z tym, że mam kompletnie płaskie brodawki, nawet jak je podrażnię to odstają niewiele. Ale ogólnie jestem pozytywnie nastawiona, że jakoś się nauczymy z synem współpracy
Tez mam ten problem z brodawkami ale jak coś zostają jeszcze nakładki silikonowe wiec jakoś to będzie

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:17   #2413
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No mam nadzieje ze w ogle sie dowiem :-D :-D :-D. Gratuluje w. Ogolle tobie:-* :-* :-*

Anninis no gdzies tam jesy ta domieskza
wygląda jak 100% jorka... nooo w tej pozie hahaha

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:

boziu boziu... jak jeszcze trochę poczytam o tych Twoich dzieciaczkach, to zmienię zdanie i będę chciała jeszcze 2 bobo

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

koleżanka też agentka niezła

figa84 a ile tych otulaczy dokupić do pieluch tetrowych
Stary 2015-11-04, 19:20   #2414
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Łobuz już duży to sporo rozumie, ale Lilka taka malutka i słodka
Stary 2015-11-04, 19:24   #2415
agaczilla21
Zakorzenienie

Ania masz jeszcze to
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060841.jpg (84,4 KB, 34 załadowań)
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:32   #2416
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
przepierz sobie wkłady z 2-3 razy przed pierwszym użyciem, bo wtedy lepiej chłoną niż nowe. Bambus ogólnie ładnie chłonie, tylko z schnięciem gorzej, ale tragedii nie ma. Ja mam w domu kawał materiału bambusowego, robiłam z niego składane wkładki, właśnie, żeby migiem schły, bo mieszkaliśmy wtedy w kawalerce więc nie było gdzie suszyć.
Pulu nie susz na kaloryferze, bo się niszczy, inne materiały dają radę.
jasne rozumiem to jak z ręcznikami lepiej chłoną jak nowe wypierze się na razie mam bambusowe same widzę zobaczymy jak mi to będzie szło Twoja córa ma super doświadczone koleżanki strach pomyśleć co będzie dalej
Cytat:

jak ich nie kochać niby malutkie, ale jednak rozumieją

Dziewczyny mam pytanie o to pranie ubranek pralkę zmienialiśmy jakieś 2 lata temu i jest naklejka że program do prania dziecięcych ubranek aż spojrzałam na ile stopni się ustawi jak chce ten program... na 90 pokazuje w ilu stopniach najlepiej prać ?

Stary 2015-11-04, 19:33   #2417
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszyłyście mnie tym, bo ja jestem bardzo nastawiona na kp, a obie moje kuzynki w ogóle nie karmiły piersią. Jedna stwierdziła, że ma mało pokarmu, a druga stwierdziła, że ją córa za bardzo pogryzła i nie da rady.
Tak jak pisałyśmy- wszystko siedzi w głowie. Ja przede wszystkim podchodziłam do tego zupełnie naturalnie, nie robiłam sobie schiz jak akurat było mniej pokarmu
A na pogryzione sutki ja osobiście polecam nakładki. Zresztą teraz też będę od początku używać, bo mam płaskie brodawki

Cytat:
Napisane przez rudziutka1987 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie, lekarz mówił że ciąża przebiega książkowo. Mi nigdy nie mówi ile dzidzia waży
No i 10,3 kg do przodu
Najwazniejsze,że jest ok. A o wagę po prostu zapytaj

Cytat:
to ja pochwalę się moim brzucholem
24t3d i 7kg na plusie

Malusi słodziusi

Cytat:
A jaki masz ? Większy, czy mniejszy ? pochwal się
Ja porównałam sobie do poprzedniego zdjęcia, które robiłam 15.10. z wagą + 5kg i widzę różnicę
Chociaż mi niestety nie tylko w brzuchol idzie, jestem okrąglejsza na twarzy, widzę też po ramionach, udach i niestety duupsko też urosło... i ten nieszczęsny cellulit

Na blogu srokao przeczytałam jej testy proszków i płynów do prania. Na 1 miejscu jest Dzidziuś - ale nigdzie go nie znalazłam. I ostatecznie kupiłam Biały Jeleń proszek do białego i z tej samej firmy do koloru (też był dobrze oceniony na blogu).

Dziewczyny normalnie jestem happy, bo udało mi się dodzwonić i zapisać na wizytę do dr Baliś, czyli do tego, który jest ordynatorem w szpitalu na Wyspiańskiego wizyta 27.11. o 15.40 hurra powiedziałam, że mam opiekę medyczną z LuxMedu i czy nadal współpracują - usłyszałam, że tak więc jak wszystko będzie ok. to zostanę już u tego lekarza, mam nadzieję, że nie będzie robił problemu z L4

a wizytę u swojego gina mam 16.11.
Super, daj znać jak poszłoCzyli nie będzie brać kasy?
No i wiesz, nastaw się,że on ma specyficzne poczucie humoru

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:35   #2418
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ania masz jeszcze to
ale słodko razem śpią
Stary 2015-11-04, 19:37   #2419
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

padłam

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Ania masz jeszcze to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:37   #2420
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Dopiero wróciłam z pracy

Po wizycie jestesmy, wszystko jest w porządku. Mia tańcuje jak szalona. Miałam robione ctg - to mija kopała w te guziki co mi do brzucha przyklejali musiałam uciskac ponizej guzika i ja oszukiwac

krew, mocz i cukier książkowe - tylko mi powiedziła ze mogła bym ważyc wiecej

nastepna wizyta za miesiac, 4 grudnia a potem juz bede miala wizyty co tydzien

No i dostałam dwie pary rajstop jakis specjalnych anty żylakowych - ale watpie zebym je nosila, bo gdzie ? po domu ?

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:40   #2421
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Dopiero wróciłam z pracy

Po wizycie jestesmy, wszystko jest w porządku. Mia tańcuje jak szalona. Miałam robione ctg - to mija kopała w te guziki co mi do brzucha przyklejali musiałam uciskac ponizej guzika i ja oszukiwac

No i dostałam dwie pary rajstop jakis specjalnych anty żylakowych - ale watpie zebym je nosila, bo gdzie ? po domu ?
widzisz a Tobie się wydawało, że dużo przytyłaś zabawną masz córę a pytałaś ile waży ?

Stary 2015-11-04, 19:42   #2422
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
figa84 a ile tych otulaczy dokupić do pieluch tetrowych
wiesz co, otulaczy to na dzień dobry Ci 3-5 wystarczy, bo sam otulacz o ile się nie zabrudził kupą, to nie zmieniasz co zmianę pieluchy. Taka opcja tetra + otulacze jest najtańsza. Istnieje też możlwiość zrobienia sobie otulaczy wełnianych zamiast kupna Ja miałam kilka takich robionych. Z nimi to trochę inna bajka, bo je trzeba wykąpać w kąpieli lanolinowo mydlanej, ale też ładnie trzymają. Mogę poszukać tych otulaczy wełnianianych i zrobić fotki.
Natomiast już kiedyś Kasi pisałam, że dla mnie przy córze te pieluchy wielo wydawały się wielkie, żeby wsadzać w nie noworodka. One są jednak ciut grubszę, nawet jak tetrę złożysz to będzie ciut grubiej. I jeszcze jedno. Noworodek potrafi non stop siusiać

Jak chciałabyś popróbować z wielo i/lub poczytać to polecam wątki na jakimś forum chustowym, AP itp.

Ja szukałam alternatywy przed porodem łobuza, bo zdarza mi się dostać uczulenia, odparzeń od podpasek. Te "zawsze czysto, sucho...." to nie mogę wogóle używać, inne też potrafią mi zrobić ała :/ Dodatkowo w rodzinie kilka lat wcześniej było dziecko, które miało tak samo z jednorazówkami. Stwierdziłam wtedy, że 21 wiek, musi być jakaś alternatywa i znalazłam. Córa co prawda jakoś źle na jednorazówki nie reagowała, ale w wielo nie wiedziałam co to odparzenia czy maść na pośladki (tzn. zdarzały się odparzenia jak miała problemy z brzuszkiem, u mnie akurat po stanie pupy było odrazu widać, że coś będzie szkodzić). Natomiast zdarza się i na odwrót, dzieci w wielo dostają odparzeń.
Łobuz chodził z pieluchami też do żłobka i panie się do nich przekonały bez problemu. Jak miały zapytanie o kolejne dziecko w wielo, to myślały, że to będzie tak samo, a tu chłopiec w samej tetrze. Okazało się, że ma właśnie spore odparzenia od jednorazówek, a o takich wielo rodzice nic nie słyszeli. Kiedyś przychodzę, a one pokazują pieluchy łobuza ojcu i babci tego chłopca. Za kilka dni miał już kilka otulaczy i nie było potrzeby go kilka razy dziennie przebierać. Dlatego ja każdemu mówię, pokazuje te pieluchy, bo nawet jak się pieluchuje jednorazowo to warto wiedzieć w razie problemów, że istnieje alternatywa, która jest wygodniejsza niż sama tetra.
Stary 2015-11-04, 19:47   #2423
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałyśmy- wszystko siedzi w głowie. Ja przede wszystkim podchodziłam do tego zupełnie naturalnie, nie robiłam sobie schiz jak akurat było mniej pokarmu
A na pogryzione sutki ja osobiście polecam nakładki. Zresztą teraz też będę od początku używać, bo mam płaskie brodawki

Najwazniejsze,że jest ok. A o wagę po prostu zapytaj

Malusi słodziusi

Super, daj znać jak poszłoCzyli nie będzie brać kasy?
No i wiesz, nastaw się,że on ma specyficzne poczucie humoru
Ja się od początku nastawiam na sn i kp, zawsze uważałam, że grunt to pozytywne myślenie Cały czas sobie wmawiam, że tak nas natura stworzyła i jakoś ludzkość nie wyginęła, więc musi być dobrze.

A co do lekarza, to wychodzi na to, że wizyty będą w ramach LuxMedu - przez tel. mi babeczka powiedziała, że współpracują. Ale na wszelki wypadek wezmę sobie gotóweczkę.
Ja nie wiem jak to jest z tą moją kartą z LuxMedu, czy z nią jest coś nie tak, czy z przychodnią mojej mamy.
Bo jak moja mama sprawdzała u siebie w przychodni moją kartę, bo chciała zobaczyć, co mam w pakiecie, to nie wyświetlała się jej żadna dopłata.
A w BCM mam zawsze dopłatę 15 zł do specjalisty i 15 zł do usg. Ostatnio u mnie w pracy coś zmieniali z tymi benefitami i prosiłam jedną dziewczynę, żeby podesłała mi aktualny opis mojego pakietu i w nim jak byk jest napisane 15zł do specj. i 15zł do usg dopłata.
Ale zobaczymy jak będzie
Specyficzne poczucie humoru mnie nie zraża, ja sama lubię czarny humor. Mam tylko nadzieję, że lekarz nie będzie na mnie krzywo patrzył, że zmieniam w połowie ciąży gina. Nie wiem też jak u niego jest z wypisywaniem L4, a niestety nie każdy lekarz (nawet prywatnie) jest do tego chętny.
Ale ja mam ok. 45km do pracy w jedną stronę, samochód służbowy zdałam miesiąc temu i miesiąc temu zaczęła już pracę laseczka na zastępstwo, więc miejsca już dla mnie nie ma. A takie dojazdy w zimie mi się nie uśmiechają. Tylko, czy to jest wystarczający argument dla lekarza.
Stary 2015-11-04, 19:48   #2424
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki
Dopiero wróciłam z pracy

super, że wizyta udana! Któraś tu pytała czy ctg to jest ktg, ale z opisu wnioskuje, że chyba tak?

A te rajstopy. Koleżanka, której zaczynały się pojawiać żylaki nosiła non stop, nawet pod spodniami. I rodziła też w takich. Tyle, że w PL musisz sobie sama kupić, a z tego co widziałam na porodach w UK to oni tam każdej zakładają do porodu.
Stary 2015-11-04, 19:48   #2425
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
widzisz a Tobie się wydawało, że dużo przytyłaś zabawną masz córę a pytałaś ile waży ?

no wlasnie pytalam ile waży i mierzy to mi powiedziała ze na nastepnej wizycie bedziemy dokładnie mierzyć wszystkie kostki itp i beda to dłuższe badania a teraz tylko tak na szybko spr serduszko czy bije, szyjke itp .. myślałam ze sie dowiem wiecej no ale najwazniejsze ze wszystko jest ok :roll eyes:

no i widziałam moja kruszynke jak łapkami machała tak jak by mi groziła :brzyda l:

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-04, 19:50   #2426
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki
Dopiero wróciłam z pracy

a to ci mała agentka
Stary 2015-11-04, 19:50   #2427
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
super, że wizyta udana! Któraś tu pytała czy ctg to jest ktg, ale z opisu wnioskuje, że chyba tak?

A te rajstopy. Koleżanka, której zaczynały się pojawiać żylaki nosiła non stop, nawet pod spodniami. I rodziła też w takich. Tyle, że w PL musisz sobie sama kupić, a z tego co widziałam na porodach w UK to oni tam każdej zakładają do porodu.

tak dokładnie, niemieckie ctg to jest nasze ktg

to może mi sie przydadza poźniej

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-04, 19:51   #2428
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się od początku nastawiam na sn i kp, zawsze uważałam, że grunt to pozytywne myślenie Cały czas sobie wmawiam, że tak nas natura stworzyła i jakoś ludzkość nie wyginęła, więc musi być dobrze.

A co do lekarza, to wychodzi na to, że wizyty będą w ramach LuxMedu - przez tel. mi babeczka powiedziała, że współpracują. Ale na wszelki wypadek wezmę sobie gotóweczkę.
Ja nie wiem jak to jest z tą moją kartą z LuxMedu, czy z nią jest coś nie tak, czy z przychodnią mojej mamy.
Bo jak moja mama sprawdzała u siebie w przychodni moją kartę, bo chciała zobaczyć, co mam w pakiecie, to nie wyświetlała się jej żadna dopłata.
A w BCM mam zawsze dopłatę 15 zł do specjalisty i 15 zł do usg. Ostatnio u mnie w pracy coś zmieniali z tymi benefitami i prosiłam jedną dziewczynę, żeby podesłała mi aktualny opis mojego pakietu i w nim jak byk jest napisane 15zł do specj. i 15zł do usg dopłata.
Ale zobaczymy jak będzie
Specyficzne poczucie humoru mnie nie zraża, ja sama lubię czarny humor. Mam tylko nadzieję, że lekarz nie będzie na mnie krzywo patrzył, że zmieniam w połowie ciąży gina. Nie wiem też jak u niego jest z wypisywaniem L4, a niestety nie każdy lekarz (nawet prywatnie) jest do tego chętny.
Ale ja mam ok. 45km do pracy w jedną stronę, samochód służbowy zdałam miesiąc temu i miesiąc temu zaczęła już pracę laseczka na zastępstwo, więc miejsca już dla mnie nie ma. A takie dojazdy w zimie mi się nie uśmiechają. Tylko, czy to jest wystarczający argument dla lekarza.
kiedyś rozmawiałam z lekarzem, który nie wystawia każdej ciężarnej z automatu L4 i powiedział właśnie, że jak mu dziewczyny mówią "mam stresującą pracę" to się zaczyna w duchu uśmiechać A jak mu powiedzą, jeżdżę autobusem 40min w jedną stronę, to się przestaje dziwić, że im się nie chce do pracy jeździć i chętniej wystawi L4 właśnie takiej. Tak więc, zależy od lekarza i jego podejścia.
Stary 2015-11-04, 19:53   #2429
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
to ja pochwalę się moim brzucholem
24t3d i 7kg na plusie

mamy chyba taki sam wielkościowo i też jestem 7kg do przodu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24tc (04.11.2015) 76,6kg.jpg (71,9 KB, 23 załadowań)
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 19:53   #2430
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki Taka jestem zabiegana ostatnio że nie mam czasu nic napisać ale czytam grzecznie na telefonie Lamia gratulacje i witam w gronie mamuś dziewczynek . Pierwsze dni wolnego i nie wiem w co ręce włożyć mam nadzieje że już będzie spokojniej teraz , dzisiaj przyszła moja cudna szafa do pokoju małej jest pięknie wymalowany teraz rozmyślam nad dodatkami naklejkami i firanką łóżeczko też już wybrane http://www.ebay.co.uk/itm/BABY-CHILD...Etlgv8nTvpg2Tw co myślicie ? białe z żyrafką Co do kp to bardzo bym chciała strasznie się na to nastawiam ale nie wiem dlaczego mam jakieś dziwne przeczucie że nie będę mieć pokarmu , mnie się wydaje że prawie w ogóle piersi mi nie urosły i nie bolały mnie wcale a wcale na początku ciąży hmm... pocieszam się że strasznie żylaste są i może coś się tam dzieje

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Zapomniałam wam napisać że koleżanka z pracy pisała do mnie wczoraj że znajoma pierworódka czekała już na nadejście córci od 2 miesięcy nie pracuje i nie wiem jak to się stało ale urodziła w DOMU !!! jak się dowiem jak to się stało to wam napiszę ale byłam w szoku !!! ale są całe i zdrowe zdjecia na fb już są
Dla mnie najładniejsze białe z żyrafką
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości