Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 07:15   #3541
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII

Tak, wprowadźmy też wolne przed sylwestrem i Wigilią i wakacjami, żeby się przygotować na sezon bikini
A później płaczmy, że kobiety w wieku rozrodczym nikt nie zatrudni na etat, choćby przysięgała że dzieci to ona nigdy nie chce mieć/ jest bezpłodna/ jest i będzie singielką.
Ba jest też wielkie zdziwienie jak pracodawca czyta świadectwa pracy a tam są WSZYSTKIE zwolnienia, na nic bajki o tym że się pracuje dobrze i jest się dyspozycyjnym jak w świadectwie pracy napisano 9 miesięcy zwolnienia na dwie kreski.

Nie ZLA jest od CHOROBY a nie widzimisię i lenistwa.
Ciekawe że w innych krajach ciężarne nie sa tak strasznie chorowite jak w Polsce a dzieci się rodzą, zdrowe i o czasie? Czyżbyśmy byli tak miękkim i słabym narodem

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
Obecnie czytam książkę gdzie jest są wywiady z ginekologami. I ponoć statystyki mówią że pracująca kobieta w ciąży lepiej ją przechodzi. Ruch, nie ma czasu się objadać itd.
Pracująca kobieta, rozwija się, nie czyta bzdur na necie i nie ma interesujących inaczej pomysłów. Nie ma dzikiego lęku przed porodem, bo nie miała czasu naczytać się powieści rodem z horroru z netu, nie boi się też opieki nad dzieckiem. Nie kupuje wszelakich drogich, niepotrzebnych bzdetów dla dziecka. Ma też większą szanse na powrót do pracy zawodowej.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:16   #3542
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość

Nie cierpie wykorzystywania L4. A to co pogrubione odczuwa wiele kobiet w ciąży.

Istnieje coś takiego jak przepisy chroniące kobietę w pracy.
Zależy jaką ma umowę.

Wiele kobiet odczuwa i na szczęście chociaż część z nich może skorzystać z L4.
Mówię o możliwości KORZYSTANIA, a nie WYKORZYSTYWANIA.

Co do tych praw... no niestety - realia wyglądają mniej kolorowo.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:21   #3543
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Zależy jaką ma umowę.

Wiele kobiet odczuwa i na szczęście chociaż część z nich może skorzystać z L4.
Mówię o możliwości KORZYSTANIA, a nie WYKORZYSTYWANIA.

Co do tych praw... no niestety - realia wyglądają mniej kolorowo.
Wiem, ze nie jest aż tak kolorowo. Uważam jednak, ze kobiety się same do tego przyczyniają. Wiele znam takich co szły na L4 bez najmniejszych prób pracy.
Kwestia mentalności niestety. Jak nadal L4 będzie wykorzystywane z powodu ciązy w Polsce to niczego dobrego nie przyniesie. Kobiety nadal będą traktowane jako gorszy, mniej odpowiedzialny pracownik, kóry będzie śmigał na L4 częściej niż mężczyzna.
Móiąc krótko zdrowe kobiety na L4 same kręcą bicz na wszystkie kobiety, które chciałyby pracować.
Stary 2015-11-05, 07:26   #3544
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Ja uważam, że L4 jak najbardziej należy się kobiecie w ciąży, która po prostu chce spokoju i czuje taką potrzebę, martwi się o donoszenie ciąży. Wiem, wiem - jestem sama z tymi myślami i przedsiębiorcy mnie zjedzą. No cóż, taki mam pogląd, choć wiem, że naiwny, bo zakłada, że każdy jest uczciwy i odpowiednio wcześnie informuje pracodawcę o ciąży, a dobrze wiemy, że nierzadko zdarza się, że kobiety to prawo wykorzystują w - delikatnie mówiąc - niemoralny sposób i stawiają pracodawców w podbramkowych sytuacjach. Rozumiem po prostu jedną i drugą stronę.

Cytat:
Napisane przez Alessandra89 Pokaż wiadomość
Jak ktoś się dobrze czuje to niech pracuje nawet do momentu aż mu wody odejdą. Każda ciąża jest inna i czy się to komuś podoba, czy nie ciężarna ma prawo iść na zwolnienie. To jest też zależne od trybu pracy, miejsca pracy a nawet atmosfery jaka w niej panuje. Wolałabym żeby ktoś poszedł na zwolnienie i nie stresował się zamiast słuchania dzień w dzień "ja w ciąży to do ostatniej chwili byłam w pracy, ja w ciąży targałam faktury z 6 lat a moja siostra jeszcze na porodówce w trakcie porodu dopracowywała sprawozdanie. W laboratoriach też mają do końca pracować w towarzystwie teratogennych substancji? Policjantki z prewencji też? Lekarki przyjmujące dziesiątki chorych? Ekspedientki stojące po 8h na nogach? No tak muszą, leniwe ciężarne, tylko l4 i dobro dziecka w głowach.
Dopiszę, że mam na myśli uczciwe kobiety, nie takie, które wiedzą o ciąży, zatrudniają się i po 3 tygodniach pracy rzucają l4, bo praca była im potrzebna tylko dla profitów. Również nie bronię takich, które nie mają czego się bać, pracodawca jest uczciwy wobec nich i w podzięce dowiaduje się o ciąży w ostatniej chwili, nie ma czasu na dopięcie spraw ciężarnej, znalezienie zastępstwa itp.
o to to, wszystko z głową. Ja nie znam nikogo kto wytrzymał aż do samego porodu w pracy - niektóre szły na zwolnienie miesiąc przed terminem, niektóre na 2 tygodnie. W miejscach, w których pracowałam ja albo mój partner nikt nikomu nie robi z tego wyrzutów - to było dla pracodawców po prostu normalne. Może w korporacjach jest inaczej, nie mam doświadczenia.

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Tak, siebie i kilka innych osób też. Praca zdecydowanie poza domem i nie biurowa.

---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ----------

A zwolnienie jest na czas CHOROBY a nie lenistwa, ohhh ja nie mam czasu na zakupy i żeby wyszykować pokój. Zaraz będziemy brać zwolnienia na szykowania ślubu czy innej Wigilii.
Cytat:
Tak, wprowadźmy też wolne przed sylwestrem i Wigilią i wakacjami, żeby się przygotować na sezon bikini
A później płaczmy, że kobiety w wieku rozrodczym nikt nie zatrudni na etat, choćby przysięgała że dzieci to ona nigdy nie chce mieć/ jest bezpłodna/ jest i będzie singielką.
Ba jest też wielkie zdziwienie jak pracodawca czyta świadectwa pracy a tam są WSZYSTKIE zwolnienia, na nic bajki o tym że się pracuje dobrze i jest się dyspozycyjnym jak w świadectwie pracy napisano 9 miesięcy zwolnienia na dwie kreski.

Nie ZLA jest od CHOROBY a nie widzimisię i lenistwa.
Ciekawe że w innych krajach ciężarne nie sa tak strasznie chorowite jak w Polsce a dzieci się rodzą, zdrowe i o czasie? Czyżbyśmy byli tak miękkim i słabym narodem

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Pracująca kobieta, rozwija się, nie czyta bzdur na necie i nie ma interesujących inaczej pomysłów. Nie ma dzikiego lęku przed porodem, bo nie miała czasu naczytać się powieści rodem z horroru z netu, nie boi się też opieki nad dzieckiem. Nie kupuje wszelakich drogich, niepotrzebnych bzdetów dla dziecka. Ma też większą szanse na powrót do pracy zawodowej.

dżizas, z Tobą nie ma co dyskutować, straszną masz spinę w temacie
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:28   #3545
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Tylko ze jest roznica miedzy piciem alkoholu, a upiciem sie i bycie skocowanym.
Moim zdaniem czlowiek z klasa wie kiedy przestac
No a dla mnie nie ma. Potrafię mieć kaca po 3 piwach, a nie jestem po nich nawet wstawiona.
Weronika jest dorosła i jeśli nie wybrała życia w abstynencji czy sXe, to alkohol jest jak najbardziej także dla niej i upijanie się również. Nie kręci filmów jak leży zarzygana na schodach do klubu, tylko mówi, że ma kaca. Kac i mówienie o nim nie odbiera nikomu klasy moim zdaniem - ale tak, jak mądrze napisała Ciemna - to jest giętkie pojęcie

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:

w hostelach i domach goscinnych zawsze ogarniam.
W hotelach niekoniecznie.
A z ciekawości - dlaczego w hotelach niekoniecznie?
Stary 2015-11-05, 07:29   #3546
ellish
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Silver]

Pracująca kobieta, rozwija się, nie czyta bzdur na necie i nie ma interesujących inaczej pomysłów. Nie ma dzikiego lęku przed porodem, bo nie miała czasu naczytać się powieści rodem z horroru z netu, nie boi się też opieki nad dzieckiem.

O to właśnie chodziło lekarzowi. Slowo w słowo.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 07:38   #3547
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

W miejscach, w których pracowałam ja albo mój partner nikt nikomu nie robi z tego wyrzutów - to było dla pracodawców po prostu normalne. Może w korporacjach jest inaczej, nie mam doświadczenia.
I oby coraz częściej i w coraz większej ilości miejsc pracy w Polsce było to normalne w moim miejscu pracy na szcęście też tak jest - na szczęście dla moich koleżanek, bo ja póki co nie planuję korzystać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 07:42   #3548
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ze nie jest aż tak kolorowo. Uważam jednak, ze kobiety się same do tego przyczyniają. Wiele znam takich co szły na L4 bez najmniejszych prób pracy.
Kwestia mentalności niestety. Jak nadal L4 będzie wykorzystywane z powodu ciązy w Polsce to niczego dobrego nie przyniesie. Kobiety nadal będą traktowane jako gorszy, mniej odpowiedzialny pracownik, kóry będzie śmigał na L4 częściej niż mężczyzna.
Móiąc krótko zdrowe kobiety na L4 same kręcą bicz na wszystkie kobiety, które chciałyby pracować.

100%prawdy

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:00   #3549
carpaibex
Zakorzenienie

https://scontent.cdninstagram.com/hp...30770188_n.jpg to tylko korzystne zdjęcie CMB czy ona naprawdę tak schudła?
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:00   #3550
201705230905
Konto usunięte

Obstawiam pierwszą opcje.
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:05   #3551
funk_you
Wtajemniczenie

Niestety czoło dalej na pół metra, ale jest modny mysi blondzik i przyplask przy skalpie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 08:07   #3552
iwi_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
https://scontent.cdninstagram.com/hp...30770188_n.jpg to tylko korzystne zdjęcie CMB czy ona naprawdę tak schudła?
jakieś wyciągnięte to zdjęcie-tzn twarz taka podłużna
Stary 2015-11-05, 08:09   #3553
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Niestety czoło dalej na pół metra, ale jest modny mysi blondzik i przyplask przy skalpie.
Ostatnio leciał hejt na grzywki, dziś na wysokie czoło, w takim razie jak żyć mając to nieszczęsne wysokie czoło?

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:10   #3554
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwi_83 Pokaż wiadomość
jakieś wyciągnięte to zdjęcie-tzn twarz taka podłużna
Ona taką ma Co do czoła, naprawdę, ścięłabym sobie grzywkę. Ale to tylko ja I nie widziałam hejtu na grzywki, grzywki są spoko
Stary 2015-11-05, 08:14   #3555
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Ona taką ma Co do czoła, naprawdę, ścięłabym sobie grzywkę. Ale to tylko ja I nie widziałam hejtu na grzywki, grzywki są spoko

No tak, ma, ale to zdjęcie tez wydaje mi sie jakieś wyciągnięte.
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:15   #3556
morsmordre
sajkolidżist

Był hejt po tym jak nissiax obcięła swoją było powiedziane, że grzywki pasują tylko małym dziewczynkom, o ile dobrze pamiętam ja mam wysokie czoło, może nie aż tak jak Basia i bez grzywki wyglądam okropnie

Stary 2015-11-05, 08:16   #3557
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Był hejt po tym jak nissiax obcięła swoją było powiedziane, że grzywki pasują tylko małym dziewczynkom, o ile dobrze pamiętam ja mam wysokie czoło, może nie aż tak jak Basia i bez grzywki wyglądam okropnie
:conf used:
Stary 2015-11-05, 08:18   #3558
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Nie trzeba robić sobie grzywki od linijki sięgającej do brwi. Można zrobić grzywkę lekko na bok, na jedną stronę, na dwie, ale taka jest moda. Długie włosy, kij z tym, że masz pięć piórek na krzyż ale muszą być długie i do tego bez grzywki popatrzcie na sweet nastki nawet te nagrywające każda wygląda jak odbita przez kalkę.
Stary 2015-11-05, 08:26   #3559
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-05, 08:28   #3560
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja nie wierzę trochę, że ktoś może porównywać 9 miesięcy ciąży i zmian z tym idących do przygotowań do Sylwestra...
Stary 2015-11-05, 08:31   #3561
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wierzę trochę, że ktoś może porównywać 9 miesięcy ciąży i zmian z tym idących do przygotowań do Sylwestra...
I tego, że ciąża jest najzwyczajniej w świecie trudna. Coraz ciężej się chodzi, wykonuje podstawowe czynności, nogi puchną jak Kim Kardashian i takie tam. Wiem to, mimo że nie byłam nigdy w ciąży. Ale każdy żyje w jakimś tam swoim świecie
Stary 2015-11-05, 08:32   #3562
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arturo Sadi Pokaż wiadomość
no name - jak najbardziej ale znajomy wlasnie mi cos takiego powiedzial, jak stac cie na torebke prady to ne nosisz balerinek z primarka ;-), poza tym nie oszukujmy sie za torebli diora chanel'a LV orady placisz bo jest to reczna robota i dobra jakosc, zestawienie tego z tandeta wyjdzie od razu po jakosci wykonania
a w ciuchlandach mozna znalesc calkiem niezle perełki, jednakowoz nie wydaje mi sie aby czolowe szafiarki biegaly w ciuchach z lumpeksu - no chyba ze sie myle.

Przepraszam,że wracam, ale polecam zajrzeć na bloga passion4fashion i Tobie i Twojemu znajomemu- Magda łączy diora z primarkiem i robi to świetnie
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry.
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:40   #3563
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
I oby coraz częściej i w coraz większej ilości miejsc pracy w Polsce było to normalne w moim miejscu pracy na szcęście też tak jest - na szczęście dla moich koleżanek, bo ja póki co nie planuję korzystać
Kilka znajomych mi przypadków było takich, że pracodawca sam chciał, aby ciężarna poszła na wcześniejsze zwolnienie, po uprzednim wdrożeniu zastępstwa w swoje obowiązki. Wielu z nich woli mieć pracownicę zdolną do pracy na pełnych obrotach a nie na pół gwizdka - bo tak to często niestety wygląda, nie z winy (lenistwa) kobiety, która jest w ciąży.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:20   #3564
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta wciązy ma wiele opcji wolnego. Wg mnie L4 powinno być zarezerwowane dla spraw związanych ze zdrowiem, urlop wypoczynkowy, urlop macierzyński na całą reszte.
Nie cierpie wykorzystywania L4. A to co pogrubione odczuwa wiele kobiet w ciąży.

Istnieje coś takiego jak przepisy chroniące kobietę w pracy. Niestety niektóre kobiety wolą zasuwać na L4 niż z nich korzystać, a niektórzy pracodawcy na to przystają, bo nie muszą wprowadzać udogodnień dla tych kobiet. Chore.
Taka ekspedientka powinna mieć więcej przerw itd. L4 nie jest rozwiązaniem
żaden pracodawca tych udogodnień nie akceptuje, ja tak miałam - praca w laboratorium, 8 h przy komputerze + z substancjami mogącymi powodować poronienie (między innymi), kiedy coś wspomniałam o dłuższych przerwach czy może zmianie stanowiska pracy, to się dowiedziałam, że nikogo do parzenia kawy nie potrzebują i sami kazali mi iść na L4, bo jestem nieprzydatna. Nikt tu nie dostrzega, że czasami pracodawca wysyła sam na L4 (on nie płąci, tylko zus i ma problem z głowy).

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Kilka znajomych mi przypadków było takich, że pracodawca sam chciał, aby ciężarna poszła na wcześniejsze zwolnienie, po uprzednim wdrożeniu zastępstwa w swoje obowiązki. Wielu z nich woli mieć pracownicę zdolną do pracy na pełnych obrotach a nie na pół gwizdka - bo tak to często niestety wygląda, nie z winy (lenistwa) kobiety, która jest w ciąży.

dokładnie tak
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:29   #3565
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
No tak, kobiety z klasą nie piją alkoholu i nie mówią o tym głośno, jeśli się zdarzy.
No już błagam, bez przesadyzmu. Szusz jest dla mnie jaka jedt i moje zdanie znacie, ale nie popadajmy w takie klimaty.
Nie napisałam, że nie piją. Wydaje mi się jednak, że ludzie z klasą nie opowiadają w filmach na YT jak to się upili, sorry zdania nie zmienię.
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Hm, no ale chyba każdy ma swoje pojęcie klasy. Wizażanka nie napisala, że Szusz jest niekobieca, bo pije i ma kaca, tylko, że nie ma jej zdaniem klasy. A może dla niej klasa to również, hm jakby to ująć, jakaś etykieta, zbiór zachowań (np. że jak ma się kaca, to nie mówi się tego tysiącom ludzi we vlogu). Rozumiem o co Ci chodzi, bo tu się z Tobą zgadzam, no ale myślę, że to nie było bardzo przesadzone, co napisała ta wizażanka, każdy ma swój słownik pewnych pojęć

Dziękuję o to mi właśnie chodziło.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 09:33   #3566
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
lookbook u Laury
I to się nazywa montaż! Bardzo fajnie zrobione, widać, że baardzo dużo czasu na ten lookbook poświęciła (o czym też mówiła we vlogach). W ogóle po tych vlogach bardzo Laurę polubiłam, wcześniej była dla mnie taka słodko-pierdząca. W filmach na glownym kanale dalej taka jest, ale vlogi mi się przyjemnie ogląda.

Cytat:
może to lutro daje taki efekt

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:03   #3567
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
I to się nazywa montaż! Bardzo fajnie zrobione, widać, że baardzo dużo czasu na ten lookbook poświęciła (o czym też mówiła we vlogach). W ogóle po tych vlogach bardzo Laurę polubiłam, wcześniej była dla mnie taka słodko-pierdząca. W filmach na glownym kanale dalej taka jest, ale vlogi mi się przyjemnie ogląda.
Mam takie same odczucia Nie oglądałam Laury, bo mnie irytowała, ale odkąd trafiłam na jej kanał vlogowy bardzo miło mi się ją ogląda i nadrobiłam tam wszystkie filmy

Stary 2015-11-05, 10:12   #3568
iwi_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerffie Pokaż wiadomość
bardzo fajne lookbook, podziwiam ją,że tak świetnie dobiera ubrania do swoich kształtów.podobają mi się szale, zwłaszcza z look 2
Stary 2015-11-05, 10:14   #3569
anjia
Zadomowienie

czy zieloną herbatę można pić codziennie? Czytałam gdzieś że nie ale nie znalazłam żadnego konkretnego uzasadnienia
Stary 2015-11-05, 10:22   #3570
apiaQ
Rozeznanie

Z porannych przemyślen Laura na kanale vlogowym na plus

https://instagram.com/p/9sqGnRpydC/?taken-by=bart2603
Bartek - mąż Bogusi "Wy też nie możecie się doczekać? Moja żona @aniolnaresorach nie jest zachwycona."

Oj!
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości