Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 10:28   #4591
rudaska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Hej dziewczyny. Ale jestem niewyspana. Wróciliśmy do domu o 1, jeszcze w nocy wpadliśmy na hamburgera aż się trzęsłam o cukier rano. Ale już jestem po wizycie u diabetologa - powiedział że cukry mam bardzo dobre, hemoglobina glikowana w normie, badania moczu też więc od razu mam lepszy humor. Miłego dnia!
Stary 2015-11-05, 10:30   #4592
kalwinka
Zadomowienie

czubasek pożywne śniadanko

Chyba dzisiaj się w końcu wezmę za prasowanie
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:34   #4593
czubasek20
Zakorzenienie

limonka wlasnie dzwonilam do tz zeby pieczarki i ser kupil jutro akcja krokiety bo nie wyrobie.

kalwinka ja to sie dziwie ze z takim jedzeniem nie przekroczylam jeszcze 10 kg
Wczoraj na noc zjadlam miske fasolki i tz meczylam zeby mi jeszcze jablko i gruszke obral bo glodna bylam

rudaska czyli z cukrzyca da sie jakos funkcjonowac. Fajnie ze wyniki ok

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:43   #4594
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja po ostatnim tygodniowym skoku na wadze ograniczyłam słodycze do minimum (nie, żebym się wcześniej obżerała, ale pozwalałam sobie jak miałam ochotę)...

Umyłam rano wanienkę i wyparzyłam, a teraz wymyłam butelki, smoczki itd. i wygotuję jeszcze.
Stary 2015-11-05, 10:50   #4595
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja zmierzylam cukier i miałam bardzo niski. Pewnie stąd źle się czułam. Ale to.dziwne bo wczoraj piłam fante i wieczorem jadłam dość dużo naszpikowalam czosnkiem chleb i musiałam to jakoś sama przed sobą ukryć. Ale choroba mi dopiekla. Poprawa niby jedt ale niewielka.
Idę dziś do endokrynologa, laryngologa i naczyniowca hehe. Żylak mi też daje popalić wiec clexan mi potrzebny. Dobrze ze na.hasło ciężarna nie ma problemu z kolejka. Dziś się zapisałam na dziś. Zdziwiłam się....

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Laryngologa zaliczam.dziś bo mi ucho zatkało. Kupowałam takie środki w.aptece ale to pomaga na.chwilę i musi mi dr to przeplukac. Nie podoba mi się ta wizja ale musze bo szumi mi w uchu kiepsko słyszę a.jak korek gdzieś się przesunie to mnie boli. A.nie koniecznie potrzebne mi zapalenie itd przed porodem.
Mówię wam dziewczyny ze się sypie i hipochondria mnie ogarnia heheh
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 10:59   #4596
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja zmierzylam cukier i miałam bardzo niski. Pewnie stąd źle się czułam. Ale to.dziwne bo wczoraj piłam fante i wieczorem jadłam dość dużo naszpikowalam czosnkiem chleb i musiałam to jakoś sama przed sobą ukryć. Ale choroba mi dopiekla. Poprawa niby jedt ale niewielka.
Idę dziś do endokrynologa, laryngologa i naczyniowca hehe. Żylak mi też daje popalić wiec clexan mi potrzebny. Dobrze ze na.hasło ciężarna nie ma problemu z kolejka. Dziś się zapisałam na dziś. Zdziwiłam się....

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Laryngologa zaliczam.dziś bo mi ucho zatkało. Kupowałam takie środki w.aptece ale to pomaga na.chwilę i musi mi dr to przeplukac. Nie podoba mi się ta wizja ale musze bo szumi mi w uchu kiepsko słyszę a.jak korek gdzieś się przesunie to mnie boli. A.nie koniecznie potrzebne mi zapalenie itd przed porodem.
Mówię wam dziewczyny ze się sypie i hipochondria mnie ogarnia heheh
Wow to dzisiaj rajd po lekarzach... i tak dobrze, że udało Ci się tak szybko umówić

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Ciekawe jak tam Sylwuska się czuje...
Stary 2015-11-05, 11:15   #4597
arisah
Raczkowanie

dzień doberek

po kilku dniach względnie słonecznej pogody u mnie znów szaroburo, przez co znów mam wrażenie że ciągle jest za wcześnie żeby zwlec się z łóżka a już po cięższej nocy to wgl masakra

wczoraj cały wieczór składaliśmy łóżeczko i wózek niestety okazało się że w koszu na zakupy brakuje zatrzasków, ostatnio ciągle coś muszę reklamować
później jakieś foteczki wrzucę

a teraz pochwalę się ostatnimi ciuszkowymi zdobyczami, czapeczka wiosenna więc wzięłam większą bo się oprzeć jej nie mogłam no i ten pajacyk zakochałam się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20151102_144329.jpg (84,4 KB, 25 załadowań)
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:18   #4598
sylwoha
Zakorzenienie

Kalwinia sprobuj spac na pol siedzaco. I nie jesc na noc rzsczy ktore pobudzaja zoladek.

Moj tz to lalus, smieje sie :p ale nie no ubrac sienpotrafi- ale w to co ja na zalupach wybiore :p
Chociaz wyrobil sie i tak
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:20   #4599
ogolnie
Zakorzenienie

Głupi to ma zawsze szczęście, znalazłam stowe koło biedronki
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:23   #4600
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
dzień doberek

po kilku dniach względnie słonecznej pogody u mnie znów szaroburo, przez co znów mam wrażenie że ciągle jest za wcześnie żeby zwlec się z łóżka a już po cięższej nocy to wgl masakra

wczoraj cały wieczór składaliśmy łóżeczko i wózek niestety okazało się że w koszu na zakupy brakuje zatrzasków, ostatnio ciągle coś muszę reklamować
później jakieś foteczki wrzucę

a teraz pochwalę się ostatnimi ciuszkowymi zdobyczami, czapeczka wiosenna więc wzięłam większą bo się oprzeć jej nie mogłam no i ten pajacyk zakochałam się
U nas też dziś szaro-buro i tylko lekko ponad 4 stopnie. Poczekam jeszcze chwilę i jadę na cmentarz.

Czekamy na zdjęcia łóżeczka i wózka! A ubranka śliczne!

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wow
Stary 2015-11-05, 11:24   #4601
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Stary 2015-11-05, 11:24   #4602
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalwinia sprobuj spac na pol siedzaco. I nie jesc na noc rzsczy ktore pobudzaja zoladek.

Moj tz to lalus, smieje sie :p ale nie no ubrac sienpotrafi- ale w to co ja na zalupach wybiore :p
Chociaz wyrobil sie i tak
Mój też się wyrobił I też potrafi się ubrać, ale na zakupy zawsze jedziemy razem i w sumie większość rzeczy mu wybieram, bo on jednak czasem ma głupie pomysły :P
Ale jednak nad tym jak będzie ubierał córeczkę wolę czuwać
Stary 2015-11-05, 11:26   #4603
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie a ktos pecha :p ja w lidlu znalazlam 130 :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:26   #4604
Aartaa
Raczkowanie

Mój tz tez czesto krzyczy z kuchni: 'gdzieeee jest cukier???' choc stoi albo ma stole, albo na szafce. O tak ze wszystkim. H... mnie strzelał do czasu aż przeczytałam, ze to normalne dla facetów, ze skupiają wzrok i mózg na dalszych planach, a nie na tym czego szukają na wyciagnięcie ręki.. To podobno atawizm z czasu polowań, bo to była ich główna rola i takich umiejętności potrzebowali.

No i po przeczytaniu tego artykułu juz tak nie rozpaczam nad tym niedolestwem, tylko w miarę cierpliwie staram sie wyznaczyć azymut przykladowego cukru...

No chyba, ze artykuł pisał facet, żebyśmy sie wreszcie odczepili od tej ich przypadłości))))

Za Syna sie nigdy nie wstydziłam jak go ubrał troche naśladuje moje kombinacje, teoche sie wyrobił przez ostatnie 5 wspólnych lat pod moim okiem)) no ale noe wiem jak by było z wyzwaniem pt: d z i e w C z y n K a )))
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:29   #4605
Ani_qa
Zakorzenienie

Aartaa właśnie liczę na to, że mimo wszystko maż widzi jak ja się ubieram i nie będzie tak źle jak mu przyjdzie ubrać córeczkę, ale wolę czuwać
Mój ostatnio szukał w szafce tabletek a jak sprzątałam to te jedna zostawiłam na wierzchu specjalnie tak gdzie zwykle... Oczywiście szukał ich tam i nie znalazł, a leżały na samym przodzie (właśnie po to żeby szukać nie musiał).
Stary 2015-11-05, 11:34   #4606
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie a ktos pecha :p ja w lidlu znalazlam 130 :p
No ktoś pecha

W ogóle zła jestem, bo jak było Halloween to chodziły przebrane dzieciory "cukierek albo psikus", a że ja takiego święta nie uznaję to powiedziałam, że mają spadać.
Wiecie, że codziennie wieczorem zakradają się i obsmarowują bramę dżemem, pastą do zębów, dziś klejem? Kupiłam dziś lampkę z czujnikiem ruchu i będę montować przy furtce. Jak chcieli się bawić to Halowen było w sobote a to juz tydzien a oni nadal mi brame brudzą.
Jak kogoś złapie to obiecuje że wezme za szmaty i osobiscie zaprowadze do matki i powiem co trzeba.
Stary 2015-11-05, 11:36   #4607
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
To swoja droga ale pytalam tez wczorajszego gina i stwierdzil ze gdyby on mial wybierac to wolalby zeby go jednak ciac ;-)

wojnianin moj TZ tez malo ogarniety jeste wiec martwie sie jak to bedzie jak jeszcze mala sie pojawi no ale moze to bedzie jakis impuls dla niego zeby wziac sie w garsc jednak

Ehh chodza za mna krokiety takie domowe i jeszcze barszczyk do tego :/ ale nie ma bata zebym sama to ugotowala ;-)
Ale on jest aby męski czy żeński? ;> Opiniom męskim nie ufam :P
Tak serio, to lekarze lubią cięcia i zwykle uważają za lepsze. Mój gin z kolei nie poleca cięcia i wręcz mi truł o przygotowaniu krocza. Każdy ma swoją teorię

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Pewnie swojemu też będę musiała szykować ubranka dla Małej Mogłabym mu w sumie zaufać, ale nie wiem czy bym nie padła jakbym zobaczyła stylizację
Jednak to facet
Hm ja tam się wogle nie planuję przejmować czy TŻ dobrze dobierze ciuchy. Byle młody nie marzł czy się nie grzał. Poza tym, mój TŻ akurat pod tym względem raczej nie powinien mieć problemów. Nie to, że laluś czy cuś, ale po prostu ma wyczucie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:37   #4608
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No ktoś pecha

W ogóle zła jestem, bo jak było Halloween to chodziły przebrane dzieciory "cukierek albo psikus", a że ja takiego święta nie uznaję to powiedziałam, że mają spadać.
Wiecie, że codziennie wieczorem zakradają się i obsmarowują bramę dżemem, pastą do zębów, dziś klejem? Kupiłam dziś lampkę z czujnikiem ruchu i będę montować przy furtce. Jak chcieli się bawić to Halowen było w sobote a to juz tydzien a oni nadal mi brame brudzą.
Jak kogoś złapie to obiecuje że wezme za szmaty i osobiscie zaprowadze do matki i powiem co trzeba.
Masakra! Co za gowniarze... rozszarpalabym.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-05, 11:38   #4609
mujer
Zadomowienie

TŻ namawia mnie na znieczulenie... Chyba ma mnie za mięczaka
Stary 2015-11-05, 11:43   #4610
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie a nie podejrzewasz co to za dzieciaki ?

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Ja dopoki nie obejrzalam kilku fimikow z cc na yt bylam nawet gotowa dac sie ciac bez znieczulenia.
Boje sie go jak cholera.

Stary 2015-11-05, 11:47   #4611
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
No ktoś pecha

U nas chodzi się tylko do przystrojonych domów. Jak ktoś ma zapalone dynie na zewnątrz to znaczy, że można pukac Mi się to podoba. Rok temu przyjmowalam gości a w tym roku już z córka i znajomymi chodzilismy.
Ale to co robią te dzieciaki to czyste chamstwo.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
TŻ namawia mnie na znieczulenie... Chyba ma mnie za mięczaka
Ja myslalam, że dam radę bez, bo generalnie uważam się zabtwarda babkę.. Oj jak się mylilam jak mi się zaczęły bóle krzyżowe.. Nie chciałam słyszeć o masazach, gazie itp od razu o epidural wolałam

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:50   #4612
ogolnie
Zakorzenienie

Podejrzewam kto to może być, ale pewna nie jestem, no bo nikogo nie złapaliśmy jeszcze.
Moja mama chodzi co rano z wiadrem wody i bramę myje, no ludzie!
Obmyślam plan, jak lampka się sprawdzi to przynajmniej mi te pyski oświetli zanim zwieją i może jak zobaczę kto to jest to już nie przylezą ze strachu.
Poza tym zastanawiałam się czy nie podsłuchać na domofonie, bo codziennie wieczorem mniej wiecej o jednej porze mój pies szczeka jak oszalały i psy sąsiadów wiec moze wtedy przychodzą.

myślałam tez zeby jakos ich nastraszyc, ale mam same głupawe pomysły.

najgorsze jest to że chodzą i gadaja po sąsiadach "a pani X nie dała cukierka i powiedziała ze mamy spadac"

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ja dopoki nie obejrzalam kilku fimikow z cc na yt bylam nawet gotowa dac sie ciac bez znieczulenia.
Boje sie go jak cholera.
czyli chcesz byc świadoma i tylko w znieczuleniu? nie w narkozie ?
Stary 2015-11-05, 11:51   #4613
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
U nas chodzi się tylko do przystrojonych domów. Jak ktoś ma zapalone dynie na zewnątrz to znaczy, że można pukac Mi się to podoba. Rok temu przyjmowalam gości a w tym roku już z córka i znajomymi chodzilismy.
Ale to co robią te dzieciaki to czyste chamstwo.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Ja myslalam, że dam radę bez, bo generalnie uważam się zabtwarda babkę.. Oj jak się mylilam jak mi się zaczęły bóle krzyżowe.. Nie chciałam słyszeć o masazach, gazie itp od razu o epidural wolałam
Ja tak zakładam, że jak nie będę miała wyjścia, to przeżyję bez, a więcej już rodzić nie będę, to skorzystam z mej nieświadomości, jak to jest i będę usiłowała bez znieczulenia. O ile uda mi się rodzić sn
Stary 2015-11-05, 11:52   #4614
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A
Tak serio, to lekarze lubią cięcia i zwykle uważają za lepsze. Mój gin z kolei nie poleca cięcia i wręcz mi truł o przygotowaniu krocza. Każdy ma swoją teorię
Mój też od razu jasno mi powiedział, że wolałby jakbym rodziła sn i zrobimy wszystko aby tak było.
Ale u mnie inna sprawa, ja mam dziwny brzuch i cięcie nie byłoby najlepszym rozwiązaniem.
Stary 2015-11-05, 11:53   #4615
czubasek20
Zakorzenienie

Narkoze to moge dac sobie zrobic jak bede na granicy zycia i smierci. I nie bedzie innego wyjscia. Panicznie sie boje, ze sie nie wybudze.
Juz sam fakt ze beda mnie miejscowo znieczulac przy cc sprawia ze nie spie po nocach.
Mam jeszcze cicha nadzieje na sn. Zobaczymy co chirurg powie i czy mlody bedzie grzecznie glowka w dol lezec

Stary 2015-11-05, 11:59   #4616
arisah
Raczkowanie

mój TŻ na szczęście problemów z ubiorem nie ma, za to ego mocno wybujałe w tej kwestii.
Ostatnio częściej z nim chodzimy na zakupy i często wybór pada na to on wypatrzył i później miesiącami słyszę jaki to on wspaniały i w ogóle najładniejsze i najfajniejsze zakupy robi, aż czasem mam ochotę
Ma też takie odpały, że ma kilka rzeczy ulubionych głównie koszul które już na szmaty nawet się nie nadają ale wyrzucić nie da i co gorsza w nich wychodzi do ludzi, co prawda tylko jakieś tam z kumplami spotkania no ale i tak...
Stary 2015-11-05, 12:05   #4617
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
mój TŻ na szczęście problemów z ubiorem nie ma, za to ego mocno wybujałe w tej kwestii.
Ostatnio częściej z nim chodzimy na zakupy i często wybór pada na to on wypatrzył i później miesiącami słyszę jaki to on wspaniały i w ogóle najładniejsze i najfajniejsze zakupy robi, aż czasem mam ochotę
Ma też takie odpały, że ma kilka rzeczy ulubionych głównie koszul które już na szmaty nawet się nie nadają ale wyrzucić nie da i co gorsza w nich wychodzi do ludzi, co prawda tylko jakieś tam z kumplami spotkania no ale i tak...
Dla nas wydaje się to nie być nawet na szmaty a facet tego nie widzi

Mój TŻ ma kilka koszul których nie cierpię, bo wygląda w nich jak prlowski prezes, a on mimo ze nie ubierał ich juz kilka lat to nie da wyrzucic i mnie szantazuje ze ubierze na wigilie.
Stary 2015-11-05, 12:05   #4618
arisah
Raczkowanie

ja pierwszy poród przeżyłam bez znieczulenia, tragedii nie było prawdę mówiąc teraz też raczej bym nie chciała, boję się tego wkłucia
Stary 2015-11-05, 12:07   #4619
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ja pierwszy poród przeżyłam bez znieczulenia, tragedii nie było prawdę mówiąc teraz też raczej bym nie chciała, boję się tego wkłucia
Ja tez sie boje wkłucia bardziej niz bólu Człowiek czasem ze strachu robi takie rzeczy, że nawet sam siebie by o to nie podejrzewał
Stary 2015-11-05, 12:09   #4620
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie moj mial jedna koszule w taki wstretny wzor ze mnie krew zalewala jak ja widzialam w szafie. A jak ubral ja jak byla 18 mojej siostry to powiedzialam ze albo sie przebiera albo ide sama.
Nie dal jej wyrzucic. Na szczescie przytyl i sie w nia juz nie miesci a ostatnii po kryjomu wrzucilam do spalenia

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Ja tez pierwszy porod bez znieczulenia i bylo fajnie.
Co prawda na 8 cm darlam sie o cesarke ale szybko poszlo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości