|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Hej dziewczyny. Ale jestem niewyspana. Wróciliśmy do domu o 1, jeszcze w nocy wpadliśmy na hamburgera aż się trzęsłam o cukier rano. Ale już jestem po wizycie u diabetologa - powiedział że cukry mam bardzo dobre, hemoglobina glikowana w normie, badania moczu też więc od razu mam lepszy humor. Miłego dnia!
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
czubasek pożywne śniadanko
![]() Chyba dzisiaj się w końcu wezmę za prasowanie |
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
limonka wlasnie dzwonilam do tz zeby pieczarki i ser kupil
jutro akcja krokiety bo nie wyrobie.kalwinka ja to sie dziwie ze z takim jedzeniem nie przekroczylam jeszcze 10 kg ![]() Wczoraj na noc zjadlam miske fasolki i tz meczylam zeby mi jeszcze jablko i gruszke obral bo glodna bylam ![]() rudaska czyli z cukrzyca da sie jakos funkcjonowac. Fajnie ze wyniki ok
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ostatnim tygodniowym skoku na wadze ograniczyłam słodycze do minimum (nie, żebym się wcześniej obżerała, ale pozwalałam sobie jak miałam ochotę)...
Umyłam rano wanienkę i wyparzyłam, a teraz wymyłam butelki, smoczki itd. i wygotuję jeszcze.
|
#4595 |
|
Rozeznanie
|
Ja zmierzylam cukier i miałam bardzo niski. Pewnie stąd źle się czułam. Ale to.dziwne bo wczoraj piłam fante i wieczorem jadłam dość dużo naszpikowalam czosnkiem chleb i musiałam to jakoś sama przed sobą ukryć. Ale choroba mi dopiekla. Poprawa niby jedt ale niewielka.
Idę dziś do endokrynologa, laryngologa i naczyniowca hehe. Żylak mi też daje popalić wiec clexan mi potrzebny. Dobrze ze na.hasło ciężarna nie ma problemu z kolejka. Dziś się zapisałam na dziś. Zdziwiłam się.... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Laryngologa zaliczam.dziś bo mi ucho zatkało. Kupowałam takie środki w.aptece ale to pomaga na.chwilę i musi mi dr to przeplukac. Nie podoba mi się ta wizja ale musze bo szumi mi w uchu kiepsko słyszę a.jak korek gdzieś się przesunie to mnie boli. A.nie koniecznie potrzebne mi zapalenie itd przed porodem. Mówię wam dziewczyny ze się sypie i hipochondria mnie ogarnia heheh |
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Ciekawe jak tam Sylwuska się czuje...
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
po kilku dniach względnie słonecznej pogody u mnie znów szaroburo, przez co znów mam wrażenie że ciągle jest za wcześnie żeby zwlec się z łóżka a już po cięższej nocy to wgl masakrawczoraj cały wieczór składaliśmy łóżeczko i wózek niestety okazało się że w koszu na zakupy brakuje zatrzasków, ostatnio ciągle coś muszę reklamowaćpóźniej jakieś foteczki wrzucę ![]() a teraz pochwalę się ostatnimi ciuszkowymi zdobyczami, czapeczka wiosenna więc wzięłam większą bo się oprzeć jej nie mogłam no i ten pajacyk zakochałam się |
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Kalwinia sprobuj spac na pol siedzaco. I nie jesc na noc rzsczy ktore pobudzaja zoladek.
Moj tz to lalus, smieje sie :p ale nie no ubrac sienpotrafi- ale w to co ja na zalupach wybiore :p Chociaz wyrobil sie i tak |
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Głupi to ma zawsze szczęście, znalazłam stowe koło biedronki
|
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na zdjęcia łóżeczka i wózka! A ubranka śliczne! ![]() Wow
|
|
#4601 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też potrafi się ubrać, ale na zakupy zawsze jedziemy razem i w sumie większość rzeczy mu wybieram, bo on jednak czasem ma głupie pomysły :PAle jednak nad tym jak będzie ubierał córeczkę wolę czuwać
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolnie a ktos pecha :p ja w lidlu znalazlam 130 :p
|
|
|
|
#4604 |
|
Raczkowanie
|
Mój tz tez czesto krzyczy z kuchni: 'gdzieeee jest cukier???' choc stoi albo ma stole, albo na szafce. O tak ze wszystkim. H... mnie strzelał do czasu aż przeczytałam, ze to normalne dla facetów, ze skupiają wzrok i mózg na dalszych planach, a nie na tym czego szukają na wyciagnięcie ręki.. To podobno atawizm z czasu polowań, bo to była ich główna rola i takich umiejętności potrzebowali.
No i po przeczytaniu tego artykułu juz tak nie rozpaczam nad tym niedolestwem, tylko w miarę cierpliwie staram sie wyznaczyć azymut przykladowego cukru... No chyba, ze artykuł pisał facet, żebyśmy sie wreszcie odczepili od tej ich przypadłości )))) Za Syna sie nigdy nie wstydziłam jak go ubrał troche naśladuje moje kombinacje, teoche sie wyrobił przez ostatnie 5 wspólnych lat pod moim okiem )) no ale noe wiem jak by było z wyzwaniem pt: d z i e w C z y n K a )))
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Aartaa właśnie liczę na to, że mimo wszystko maż widzi jak ja się ubieram i nie będzie tak źle jak mu przyjdzie ubrać córeczkę, ale wolę czuwać
![]() Mój ostatnio szukał w szafce tabletek a jak sprzątałam to te jedna zostawiłam na wierzchu specjalnie tak gdzie zwykle... Oczywiście szukał ich tam i nie znalazł, a leżały na samym przodzie (właśnie po to żeby szukać nie musiał).
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
No ktoś pecha
![]() W ogóle zła jestem, bo jak było Halloween to chodziły przebrane dzieciory "cukierek albo psikus", a że ja takiego święta nie uznaję to powiedziałam, że mają spadać. Wiecie, że codziennie wieczorem zakradają się i obsmarowują bramę dżemem, pastą do zębów, dziś klejem? Kupiłam dziś lampkę z czujnikiem ruchu i będę montować przy furtce. Jak chcieli się bawić to Halowen było w sobote a to juz tydzien a oni nadal mi brame brudzą. Jak kogoś złapie to obiecuje że wezme za szmaty i osobiscie zaprowadze do matki i powiem co trzeba. |
|
|
|
#4607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak serio, to lekarze lubią cięcia i zwykle uważają za lepsze. Mój gin z kolei nie poleca cięcia i wręcz mi truł o przygotowaniu krocza. Każdy ma swoją teorię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
TŻ namawia mnie na znieczulenie... Chyba ma mnie za mięczaka
|
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie a nie podejrzewasz co to za dzieciaki ?
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ja dopoki nie obejrzalam kilku fimikow z cc na yt bylam nawet gotowa dac sie ciac bez znieczulenia. Boje sie go jak cholera. |
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się to podoba. Rok temu przyjmowalam gości a w tym roku już z córka i znajomymi chodzilismy. Ale to co robią te dzieciaki to czyste chamstwo. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Ja myslalam, że dam radę bez, bo generalnie uważam się zabtwarda babkę.. Oj jak się mylilam jak mi się zaczęły bóle krzyżowe.. Nie chciałam słyszeć o masazach, gazie itp od razu o epidural wolałam
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam kto to może być, ale pewna nie jestem, no bo nikogo nie złapaliśmy jeszcze.
Moja mama chodzi co rano z wiadrem wody i bramę myje, no ludzie! Obmyślam plan, jak lampka się sprawdzi to przynajmniej mi te pyski oświetli zanim zwieją i może jak zobaczę kto to jest to już nie przylezą ze strachu. Poza tym zastanawiałam się czy nie podsłuchać na domofonie, bo codziennie wieczorem mniej wiecej o jednej porze mój pies szczeka jak oszalały i psy sąsiadów wiec moze wtedy przychodzą. myślałam tez zeby jakos ich nastraszyc, ale mam same głupawe pomysły. najgorsze jest to że chodzą i gadaja po sąsiadach "a pani X nie dała cukierka i powiedziała ze mamy spadac" ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- czyli chcesz byc świadoma i tylko w znieczuleniu? nie w narkozie ? |
|
|
|
#4613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie inna sprawa, ja mam dziwny brzuch i cięcie nie byłoby najlepszym rozwiązaniem. |
|
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Narkoze to moge dac sobie zrobic jak bede na granicy zycia i smierci. I nie bedzie innego wyjscia. Panicznie sie boje, ze sie nie wybudze.
Juz sam fakt ze beda mnie miejscowo znieczulac przy cc sprawia ze nie spie po nocach. Mam jeszcze cicha nadzieje na sn. Zobaczymy co chirurg powie i czy mlody bedzie grzecznie glowka w dol lezec
|
|
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
mój TŻ na szczęście problemów z ubiorem nie ma, za to ego mocno wybujałe w tej kwestii.
Ostatnio częściej z nim chodzimy na zakupy i często wybór pada na to on wypatrzył i później miesiącami słyszę jaki to on wspaniały i w ogóle najładniejsze i najfajniejsze zakupy robi, aż czasem mam ochotę ![]() Ma też takie odpały, że ma kilka rzeczy ulubionych głównie koszul które już na szmaty nawet się nie nadają ale wyrzucić nie da i co gorsza w nich wychodzi do ludzi, co prawda tylko jakieś tam z kumplami spotkania no ale i tak... |
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ ma kilka koszul których nie cierpię, bo wygląda w nich jak prlowski prezes, a on mimo ze nie ubierał ich juz kilka lat to nie da wyrzucic i mnie szantazuje ze ubierze na wigilie. |
|
|
|
|
#4618 |
|
Raczkowanie
|
ja pierwszy poród przeżyłam bez znieczulenia, tragedii nie było prawdę mówiąc
teraz też raczej bym nie chciała, boję się tego wkłucia
|
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie moj mial jedna koszule w taki wstretny wzor ze mnie krew zalewala jak ja widzialam w szafie. A jak ubral ja jak byla 18 mojej siostry to powiedzialam ze albo sie przebiera albo ide sama.
Nie dal jej wyrzucic. Na szczescie przytyl i sie w nia juz nie miesci a ostatnii po kryjomu wrzucilam do spalenia ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
Co prawda na 8 cm darlam sie o cesarke ale szybko poszlo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

a już po cięższej nocy to wgl masakra

troche naśladuje moje kombinacje, teoche sie wyrobił przez ostatnie 5 wspólnych lat pod moim okiem