![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 2 :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Maje tak karmiłam. Od urodzenia. Rowno co 2,5 godziny. Jak spała to wybudzalam albo dawalam na śpiocha. Dzien i noc do 3-go miesiąca. Potem pozwalalam jej w nocy pospac dłużej (omijalam 1 karmienie) czyli sen ciągły 5godzin. Po miesiacu omijalam kolejne karmienie nocne, sen sie zwiększył do 8 godzin (ciągły bez jedzenia). Ona byla do tego przyzwyczajona i nie domagala sie jedzenia częściej. Ale tez nie zjadala zbyt duzo na raz. W wieku Adama jadla po okolo 80ml mm. Nie wiem czy to takie dobre było. Nie sądzę bo przez pierwszych kilka miesiecy nie spałam prawie wcale. Dziecko jadlo majac 3 miesiace 7-8 razy na dobę. Nie wspominam tego jako super sposób. Dlatego Adama karmię typowo na żądanie. Od urodzenia. I szybko załapał ze w nocy się śpi a nie bawi. Maja tego nie rozumiala. Potrafila wstac i bawic sie w srodku nocy a ja poslusznie czekalam az wybije godzina przeznaczona na jedzenie. Teraz gdy Adam sie wybudzi w nocy daje mleko i zasypia bez problemu. Z resztą ma właśnie 3 miesiące i on sie ciut przestawił a ja dzieki temu wprowadzilam rytm dnia, który póki co idealnie się sprawdza. Ja jestem wypoczeta, on zadowolony. Nie chodzę z oczami na zapalkach jak przy Mai. Marzyłam o chwili snu. Przy mm w nocy nastawialam budzik, robilam mleko. Karmilam, przebieralam pampersa, odbijalam. Maja szla spac a ja bralam sie za wyparzanie butelki i przygotowywanie wody na kolejne karmienie. Zanim zasnęłam budzik znów dzwonił. Tak więc ja nie sugerowalabym sie absolutnie wpisami w blogach czy stronkach internetowych. Bo o ile u tej dziewczyny to sie sprawdza to u miliona dzieci sprawdzac sie nie bedzie. Kazde dziecko jest inne, ma inne potrzeby, jest inaczej karmione. Myślę ze to my mamy powinnysmy na tyle poznac swoje dzieci, dostosowac sie do nich i w drugą stronę, nauczyc malucha pewnych schematow tak bysmy były szczesliwe my i nasze maluchy. A systematycznosc naszych działań nauczy dziecko bardzo szybko zalozonego rytmu. Czy to przy kp czy karmieniu mm. Wiadomo sa wyjątki np skoki rozwojowe ktore potrafia zaburzyc kompletnie wszystko co wypracowalismy w jeden dzień. Ale skok minie i mozna powrocic na pewne tory lib wyczuc smyka i sie znow wyregulowac.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-11-05 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O sukces. Maly zasnal sam w lozeczku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() My po szczepieniu. Mati jak zobaczył panią doktor jak zbliża się do niego ze stetoskopem, to zaczął okropnie płakać. Teraz to już jestem pewna na 100%, że on reaguje tak na obcych. Samo szczepienie było w miarę ok, zaplakal po zastrzyku, ale dał się szybko uspokoić. Później zasnął o 13:50 i obudził się o 16:40. No i niestety ta długa drzemka rozwaliła nam rytm dnia. zasnął dopiero po 19, po 20 obudził się na jedzonko i nie bardzo chciał iść spać. Ostatecznie zasnął przed 22. Teraz już wiem że najlepiej dla niego jak długa drzemka nie trwa dłużej niż 2 godziny. Roxana ale masz teściówkę... Małpa jedna. Podziwiam, że do rękoczynów nie doszło. Ja z natury to nie biję ludzi, ale tu nie wiem czy nie chwyciła bym za włosy i o kolanko. Bujną ma czuprynę? Współczuję, bo wiem, że ciężko jest olać kogoś takiego i całą sytuację. No niestety takie jadzenie potrafi zatruć życie. Najważniejsze jest żeby tż stał murem za Tobą. Wsparcie tż w sytuacji gdy chodzi o Jego matkę jest mega ważne. Cytat:
Więc my chyba będziemy ubierać ocieplane spodnie i kurtkę no i do tego buty. Kasperka, jak znajdziesz te konkretne, które wklejałaś, to daj znać. Są EKSTRA ![]() Jak tż wyjeżdża to Ty musisz się z nim pożegnać odpowiednio ![]() Dziewczyny widziałam, że wrzucałyście zdjęcia dzieci. Ja większości zdjęć nie widzę na komórce ![]() Co do jabłuszka jako posiłku, to zdecydowanie podałabym mniejszą porcję i dokarmiła mlekiem. Dla mnie jabłuszko to bardziej deser niż posiłek. Dziewczyny mój Mati to też szczypiorek. Wzrostu ma pewnie z 64cm, ale waga w 15 tygodniu to 5880. Teraz pewnie waży z 6 kg, bo to ok 2 tygodnie temu był ważony. A wczoraj mi go nie zważyły. Ale w poniedziałek kolejne szczepienie, to się dowiem No i znowu się zdenerwowałam, bo jednak 5w1 jest za darmo dla wcześniaków!! Tylko to przychodnia musi zgłosić zapotrzebowanie do Sanepidu. A u mnie powiedzieli, że nie ma za darmo. Do kogo mam pisać zażalenie? Niestety muszę już płacić za szczepionkę, bo szczepimy czymś innym niż Sanepid daje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
![]() majka wspólczuję bólu głowy... ja tez jestem migrenowcem ![]() ![]() ![]() ![]() ja zaczynam stosowac dietę antyhistaminową bo pradwopodobnie stąd się bierze najczęsciej migrena ![]() ![]() vea ale Ty bardzo ładna kobieta jestes ![]() ![]() ![]() kasperka u nas tez ładna pogoda była a jednak humor średni.. wiesz.. krótsze dni.. dodatkowo stałaś sie "więźniem swojego synka" i mieszanka wybuchowa gotowa ![]() ![]() jess kasperka ja bym wołała,żeby jednak mój był szczuplejszy- także cieszcie się bo i tak jeszcze przybiorą ![]() laski wróciłam do wagi przed ciążą ale chciałam zrzucić jeszcze 3 kg i nic ![]() ![]()
#36 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Natką mam taki problem, że wszystkie skarpetki zdejmuje - czy włożę pod spodnie, czy na spodnie, czy podkolanówki, czy zwykłe, chwila i jakoś je zsuwa. Mała ma długą, ale szczupłą stopę i skarpetki, które są dobre na długość są zazwyczaj luźne, więc tym łatwiej jej idzie. Teraz na spacery ubieram jej skarpetki i trampki niechodki - zresztą za duże ![]() ![]() Cytat:
![]() roxana, ogromne buziaki ![]() Nie daj się larwie ![]() Co do rytmu dnia i kp, to nie jest tak tragicznie ![]() Janek mi się około 3 miesiąca uregulował - nie jadł i zasypiał może co do minuty, ale byłam już w stanie określić główne drzemki i porę spania. Natka, też już rano mniej więcej ma taki sam rytm i wieczorem też mniej więcej tak samo zasypia. Środek dnia wychodzi różnie - jak jesteśmy w domu to je co 1,5 - 2 godziny, ale jeśli idziemy na spacer, to przerwa jest zdecydowanie dłuższa, więc tu regularności nie ma. Przyjeżdża dzisiaj koleżanka, która projektuje nam regał z pierwszymi pomysłami ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() Chociaż teraz czuje się bardziej jak Matka Polka skrzyżowana z Budowlańcem niż Kobieta przez duże K ![]() A na tym zdjęciu z kolei mam wrażenie, że siksowato wyglądam, ale w sumie to akurat nie jest złe ![]() Mam 31 lat. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Vea, no laska jesteś ![]() ![]() Majka piję takie soki tłoczone na zimno i wg mnie one są ok i można je podać dziecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Mi zostało jeszcze 6 kg z ciąży:-( nie zrzucilam nic od wyjścia ze szpitala. Niby wszyscy mi mówią że wyglądam dobrze ale czuje się fatalnie.. Brzuch i uda masakra. Powinnam zacząć ćwiczyć ale tak mi się nie chce. Dieta też odpada bo uwielbiam jeść. Jak żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Ja ważę 9kg mniej niż przed ciążą. Mieszcze się czasem w rozmiar 40, co jest dużym sukcesem, bo przed ciążą nosiłam 44.
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z resztą nic juz nie kombinuje. Jest dobrze tak jak jest. Mleka zjada odpowiednia porcje a nawet więcej. To najważniejsze. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
![]() Myślałam ze juz nikt mi nie doradzi ;-)
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Majka a na jakim mleku teraz jesteście? Na pewno pisałaś ale przeoczyłam. Jak będziesz podawać soczek to zamiast deserku czy to i to?
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz schudłam ponizej mojej granicy. Wiec gorzej byc nie może. Zaczynam pic glittery i intensywnie ćwiczę. Brzuch płaski jak bym nigdy w ciazy nie była. (to w sumie plus) ale cycki rozmiar wklęsłe D. Nogi chude, ręce anoreksja zaraz... Wiec czas porządnie sie wziąć za siebie.
![]() |
#43 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A soczek rano po przebudzeniu (je mleko dopiero 2 godz po pobudce gdy szykuje sie do snu) lub w trakcie jedzenia marchewki (bo mamy wprowadzić juz na zmianę z jabłkiem) zamiast herbatki lub na przemian z herbatką. Czyli w dzień w ktorym bedzie jadl jablko to rano sok jabluszkowy, a do jablka herbatka. A w dzien w ktorym bedzie jadl marchewkę rano herbatka a przy marchewce sok. Chyba... Tak myślę ze tak bedzie dobrze... ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny fajny, tylko charakter paskudny ![]() Cytat:
![]() ![]() To wam jeszcze moje Szkraby wrzucę... wg. mnie zupełnie niepodobne, jedyna cecha wspólna: Rzęsy po Wielbłądzie ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
woooo ale mają rzęsy
![]() ![]() ![]() majka racja: napierw Masa a pozniej redukcja ![]()
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klawisz ![]() ![]() Mój od ponad godziny śpi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka Polka skrzyżowana z budowlańcem ![]() Jesteś najlepsza ! ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Vea, pieęknoty dwie masz !!! ![]() ![]() Mi się wydaje, że jednak trochę podobni są ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Znalazłam ten model, ale niestety nie ten kolor ![]() Będę dalej szukać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
kasperka nom klawisz.. pilnuje mnie żebym nie spieprzyła z więzienia ( domu)
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- mms przy zapaleniu, piersi nadal miałam takie "miekkie" choć mysłalam,że własnie będą twarde ale nie.. nadal miękkie, bolące w konkretnym miejscu, w dodatku na zewnatrz czerwone w miejscu bólu i wręcz parzące- od razu miałam temperature 38C i ogólnie była slaba. Musisz już zacząc przystawiac młodego czesciej do tej piersi aż zejdzie ból. Ja np teraz też mam w prawej piersi grudki bo młody długa przerwe sobie zrobił ale nie bolą ![]()
#52 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() vea widziałam zdjęcia już na fejsie, te rzęsy to Twoje dzieciaki mają meeeega długaśne, aż zazdroszczę ![]()
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() Dziewczyny kp jakie kupki maja wasze maluchy? Moj robi strasznie rzadkie w żadnym stopniu nie przypomina to jajeczniczki raczej rozwodniona musztarde i nie wiem czy to dobre ![]() Oprocz trgo jedt pogodny i nie widze zeby cos mu dolegalo |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pasuje jak nic ten KLAWISZ do naszych chłopców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuje Waszej rady. kupiłam Małemu na chrzest takie ubranko jak w załączniku. i poszukuje do tego czegoś na wierzch, jakiś sweterek, buciki i czapeczke. może rzuciło się Wam w oczy coś co by pasowało?
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
vea widzialam juz na fb fotki. Śliczne maluchy, ja podobieństwo widzę
![]()
#57 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Skoro Wy tak się chwalicie to i ja w końcu pokażę młodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Roxana, jak samopoczucie dzisiaj? ![]() ![]() ![]() W ogóle jak tak Was czytam to większość ma teściowe-zołze ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczuplaki, ale za to długie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.