|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Hej kobietki
Powiem tak... Szału nie ma... Zakładany miałam jeden dren. Wczoraj jeszcze był na miejscu, na dziś juz wypadł- albo mała go wyciągła. Na usg było widac jak sie nim bawi i trzyma go w rączce i macha. Teraz czekanie na kolejny zabieg za kilka dni Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki! MAGDA, to chyba coś w tym stylu
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka masz małą łobuziarę, ale skąd ona biedna ma wiedzieć, że to nie zabawa. Mam nadzieje, że następnym razem będzie dłużej, a jak skurcze ustały ?
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-05 o 12:38 |
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było, ja się nastawiam na poród bez zzo, ale w szpitalu w którym zamierzam rodzić jest szansa żeby je dostać - ale z okolicznych 4 szpitali tylko 2 dają taka możliwość Cytat:
ale słyszałam o tym że niemowlęta lubią być właśnie tak cisno owijane a szum suszarki czyni cuda czasami na pewno przyczyn kolek jest więcej niz jedna,
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się za prasowanie, jak wy prasowałyście te ubranka, to takie malutkie zagina się, żelazko mam większe od tych ubranek.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-05 o 12:26 |
|
|
|
#3666 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za następny zabieg
|
|||
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ej co myślicie o takim ochraniaczu:
|
||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło
![]() Muszę doczytać tą książkę do końca to może będę mogła coś więcej powiedzieć jak to jest z tymi kolkami wg. autora Jakoś ostatnio nie mogę się do niej zebrać. Może jak w końcu pójdę na zwolnienie to do niej tak na porządnie przysiądę. |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie niby 200. Jak sobie tak leży to wygląda jak na zdjęciach od niej, ale jak "ścisnę" palcami to robi się płaski
A Wasze 200 jak się zachowują?Kamilka i będą zakładać następny dren? Szkoda, że tak krótko się go udało utrzymać... Kinga dla mnie prasowanie tak małych ubranek to mordęga, wolę większe rzeczy, stąd nie mam zamiaru prasować ich więcej niż raz
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
HARRIET, jak dla mnie jest ok, bo przecież nasza zwykła kołdra tak się zachowuje.
|
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Kinga tak skurcze sie uspokoiły, zreszta cały czas miałam leki na wyciszenie macicy...
Wszyscy sie śmiali ze na złość mamie robi. Nawet filmik nagrali ![]() W poniedziałek ma mieć eho i pewnie wtorek zabieg. Tyle ze teraz inny rodzaj drenu. O ile z serduszkiem nadal stabilnie. A pózniej beda myślec o agresywniejszym zabiegu, Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2015-11-05 o 12:38 |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula ale masz fajnie z siostra
![]() koniecznie pochwal się prezentami ![]() Dotka u Was to fajnie się zaczęły zajęcia w SR, bo u mnie nie wiedzieć czemu zaczęli od depresi poporodowej ![]() No nic, w przyszłym tygodniu będzie o porodzie ![]() Jerzyczka my kupujemy sam fotelik, nie mamy isofix lune co do ułożenia dziecia, to mój też tak sobie siedzi w kształcie litery L - główkę ma po prawej stronie na wysokości pępka, ale najczęściej czuję go na dole i po lewej stronie jak przebiera nóżkami no, ale mi gin mówił, że dzieć na razie ułożony posladkowo ![]() Dziewczyny czy któraś z Was kupowała / będzie kupowała / słyszała coś i może polecić nt. laktatora ręcznego?
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak poważnie to szkoda, że znowu rozwiązanie na chwile. zakładanie tego drenu jest bolesne? wiem, że każda taka ingerencja stwarza jakieś niebezpieczeństwo....Dotka, już masz zmienione ![]() Czy komuś coś dopisać w temacie wózkowo - fotelikowym? Magda, gratki wizyty i dobrze, że nie dołączyłaś do naszego zacnego grona słodkich mamuś, my już komplet mamy i nowych nie przyjmujemy Lune, mój młody też nie kopie po żebrach i też odczuwam takie jakby drżenie, to uczucie w stylu jakby zadrżał z zimna na chwilke? teraz wydaje mi się, że się zzmniejszyło troche, może rzeczywiście ukł nerwowy dojrzewa ![]() Hariett, śliczny kocyk |
||
|
|
|
#3676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ale przewracam na lewą stronę i przejeżdżam żelazkiem, nie skupiam się nad tym żeby było idealnie proste tylko odkażone i zmiękczone magda Wzór bardzo ładny, myszki urocze |
|
|
|
|
#3677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest spoko, ale jak ktoś się spodziewa puchowej kołdry, no to będzie lekko zawiedziony Na szczęście ja nie jestem ![]() Ciesze się, że Wam się podoba Mnie właśnie od razu zauroczyły Misiaki, tylko miałam problem czy brać szary czy czerwony minky.
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że wszystko ok
![]() hariett śliczny ![]() kamilka szkoda, że wypadł... za kolejne zabiegi!
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
HARRIET, czy ktoś w ogóle marzy o usmażeniu dzieciaka pod puchową kołdrą?
jak sobie pomyślę, że można kupić czasem kocyk z 300g wlokniną gruby na prawie 4cm, to chyba trzeba dziecia na balkonie nocować, żeby dał radę wytrzymać ![]() Kolor I jeden i drugi wygląda ładnie, więc dylemat faktycznie trudny był
|
|
#3680 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie
Matko gorzej niż z koszulą ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Link - KLIK |
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planuję zakupić dwa - cieniutki i grubszy, ocieplany na zimę. Dobrze, że podzieliłaś się swoimi wrażeniami, to będę nastawiona na to czego się spodziewać.
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcia z pokoiku Małego
ale sie napracowałam
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może właśnie tak robili kiedyś, jak nie kupowali ubrań dla malutkich dzieci ![]() Weź tez pod uwagę, że zrobienie zdjęć ślicznym ubrankom w zimie na tle ośnieżonych drzew dla niektórych jest konieczne, no i wtedy ubierasz dziecko w tiul i body, po zrobieniu zdjęć wkładasz pod taki kocyk i TADAM ![]() Mi oba pasowały do wózka Ale stwierdziłam, że jak dam Młodemu czerwony koc i czerwone prześcieradełko do wózka to oszaleje
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cudny kącik
Btw, nasunęło mi to pewne pytanie - łóżeczko wstawiacie do swojej sypialni, czy właśnie do osobnego pokoju? My planujemy postawić obok naszego łóżka, tak by nie nachodzić się za bardzo w nocy :P Nawet przytachałam (tzn mąż z mamą) fotel, na którym będę karmić (obecnie okupowany przez kota <3 ) i pełniący rolę szafy
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że wizyta udana i cukier daje radę
![]() hariett śliczny kocyk ![]() kamilka sytuacja na pewno nie jest śmieszna, ale uchwycić taki moment na USG jak dzieć się bawi to na pewno niesamowite. Powodzenia dalej ![]() lune1992 fajny pokoik, musiałaś się nagimnastykowac przy tych cotton balls
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
lunesuper kącik, dobra robota
![]() Nebula my nie mamy pokoju dla małego, będzie miał kącik u nas w sypialni. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

trzymam kciuki!
tym bardziej, że zzo można podać tylko do pewnego momentu i potem jak już jest ten najgorszy ból a rozwarcie osiągnie ileś tam to nie dostaniesz. A część kobiet póki jest ok, po prostu nie chce, bo jeszcze może wytrzymam...
na pewno przyczyn kolek jest więcej niz jedna,
21.06.2014r.
Myślałam że będzie grubszy, szczerze mówiąc. Ale w sumie i tak nie traktuję go jako główną warstwę grzejącą, tylko raczej izolację od otoczenia. No chyba, że dostałam zły kocyk