|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
LUNE, U mnie też dzieć prawie mi pleców sięga po prawej stronie
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Moja też mnie nie kopie po żebrach
Przynajmniej jak do tej pory. Tak jest ułożona. Nóżki mi cały czas wypycha z lewej strony.
|
|
|
|
#3633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem, ale piszą chyba , że teraz też nie ma możliwości dostać, nie? Zresztą i u mnie w mieście tylko w jednym szpitalu jest dostępne, a szpitali jest do wyboru przynajmniej 5 jesli dobrze liczę...
|
#3634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod pępkiem mam kępkę 6 włosów takich samych Nie wyrywam bo boli Cytat:
A skoro nie kopie u góry to się ciesz |
||
|
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
Ewusia, Magda, Magdusia kciuki za wizyty !
Mi troche przeziębienie puszcza ale nadal gardlo boli niestety ![]() Lune moja tez czasami ma jakby drgawki i zastanawian sie co to moze być, moze to raz jedną, raz drugą noga kopie i sie tak wydaje ? Dzisiaj wlasnie lapalam rano małą stope na wysokości moich żeber
|
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
lune mój mały też siedzi z przodu, nigdy go na żebrach nie czułam. A drgawki to może właśnie czkawka.
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio pojechalam chcialam aby maz sie z matka dogadal. A ona co... Nie odzywala sie, wielce obrazona. Tylko jak musiala cos powiedziala. Pojechalismy z nia i tesciem do rodziny zjazd na 30 osób, czesc ludzi nie znalam. Każdy sie na mnie krzywo patrzył i NIKT nie zadał mi choc 1 pytania. W którym jestem tyg, jak sie czuje? NIKT. Każdy był zajęty sobą, wszyscy siedzieli przy stole, wódkę pili a my z mężem z tyłu na fotelach bo nikt nam nawet miejsca nie zrobił. Jadłam ciasto na kolanach... Oni się nie zmienia, maja cos ewidentnie do ciebie. Ja mam taki plus że mąż za wszelką cene jest po mojej stronie, słucha sie mnie, widzi jak nas traktują odkąd jest ze mna. Gdyby był inny kopnelabym do w d.... i nie byłoby zadnego slubu. A jednak mimo to jak mnie jego brat i rodzina potraktowali wzielam z nim cywilny, mimo ze nie przyszla na niego tesciowa pojechalam do niej, probowalam załagodzić sytuacje. Matka do niego nie dzwoni, nikt nie pyta jak sie czuje, mimo ze wiedzą że byłam już na IP z powodu rwy kulszowej że nie mogłam sie ruszyc nikt mnie nie odwiedzil, mimo ze tesciowa była ostatnio w Warszawie na badaniach a jej reszta dzieci mieszka niedaleko mnie. Albo bedziesz to znosic do konca albo wrocisz do Polski i bedziesz miala spokój, twój wybór. |
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje że te drgawki to mogą być takie jak u wcześniaków, co widać w tym programie "moje 600G...", że od niedojrzałości układu nerwowego
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Tż chyba zaraził
Jadę na wizytę Trzymajcie kciuki za tą głupią cukrzycę
|
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Na gardło i katar polecam domowy syrop z cebuli i miodu. Mi pomaga. Gardło przestało boleć, a katar już nie spływa gardłem tylko noskiem i gęstnieje, czyli przechodzi
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa ty kupowalas to nosidlo co mozna nosic w pozycji kolyski? Pokazesz zdjecie jak juz odbierzesz
?
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-05 o 11:10 |
|
|
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
nusia1987 Jeśli chodzi o wagę dzidziusia to Dotka wczoraj wrzucała rozpiskę, sprawdź sobie jak tam Twoja dzidzia wychodzi, bo bardzo prawdopodobne, że jeśli jest na 50 centylu to będzie tak samo przy porodzie. Przybranym kilogramami się nie sugeruj
|
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jesli na ost. USG w 27 tyg dzidzi ważyła 1 kg, to wg rozpiski Dotki, dzidzia mieści się w 50 centylu. Oznacza to, że będzie maksymalnie ważyć przy porodzie 3500 ?
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Może ważyć więcej albo mniej bo waga z USG to też tylko waga szacunkowa i może się różnić od faktycznej wagi dziecka nawet o 0,5 kg. No ale są spore szanse, że będzie mniej więcej tyle ważyć. Im bliżej porodu tym prawdopodobieństwo wagi jest większe.
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam go przez przypadek :P chciałam wrzucić zdjęcie tej laleczki z Japonii! :P Ale kot jest na tyle fajny, że sama go oglądałam 3 razy
. Zwłaszcza, że też mam kota o imieniu Luna i też sobie tak czasem pomiałkujemy razem a w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#3650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam ze ja uważam ze to zupełne zacofanie polskich szpitali ze nie we wszystkich jest znieczulenie... Zrobili by nawet płatne za 100-200 zł to i szpital by zarobił i pacjentki byłby zadowolone że mogą wziąć sobie na życzenie.... ale nieeee po co... Cytat:
i też mam te takie "drżenia" ![]() Cytat:
|
|
#3651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
badania wszystko w normie, cukier po 2h - 100 więc też w porządku Przynajmniej nic nie mówił
|
|
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
Odebrałam kocyk od Milutkiej, jest taaaki ładny
![]() Cieszę się, że nie wzięłam kocyka z kompletu poduszka+kocyk, bo jak na moje byłby za mały, a chciałabym używać go ciut dłużej niż przez jedną zimę Taki jest idealny.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-11-05 o 12:10 |
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
VIKI, ciężko uznać to za zacofanie. Jeśli szpital nie ma na dzień dzisiejszy środków by zapewnić zzo, to po prostu część szpitali patrzy na koszty a się nie kalkuluje, poza tym chyba brakuje anestezjologów no i klops. Kiedyś płaciło się za znieczulenie, ale nie 100zł tylko nawet 800, to przecież nie byle co jest
tym bardziej, że zzo można podać tylko do pewnego momentu i potem jak już jest ten najgorszy ból a rozwarcie osiągnie ileś tam to nie dostaniesz. A część kobiet póki jest ok, po prostu nie chce, bo jeszcze może wytrzymam...MAGDA, to super ![]() HARRIET, i jak, cieplutki nie?
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-11-05 o 12:12 |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My kupiliśmy, bo sporo jeździmy no i do mnie też przemawia bardzo to, że fotelik się raz dwa wpina i wypina z auta i nie trzeba się motać z pasami... Magda super, że wszystko okej |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super, że wyniki dobre i cukrzycy nie ma
Wiesz jaka waga?hariett śliczny zestaw |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli kolka jest spowodowana złym doborem mm?
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Harriet śliczny
Też gdzieś czytałam o tym 4 trymestrze ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- A kolka to nie jest nadmiar powietrza w żołądku? I po prostu boli dzidziusia bo nie może ani dołem ani górą sobie z tym poradzić? Że jak dzidziuś je i połyka jednocześnie powietrze (np. kiedy cycek nie jest do końca włożony albo butelka nie pasuje) to później są właśnie kolki
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam porównania, ale nie wydaje mi się jakiś mega gruby i ciepły
Myślałam że będzie grubszy, szczerze mówiąc. Ale w sumie i tak nie traktuję go jako główną warstwę grzejącą, tylko raczej izolację od otoczenia. No chyba, że dostałam zły kocyk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

Przynajmniej jak do tej pory. Tak jest ułożona. Nóżki mi cały czas wypycha z lewej strony.

Pod pępkiem mam kępkę 6 włosów takich samych 

A skoro nie kopie u góry to się ciesz

Trzymajcie kciuki za tą głupią cukrzycę

Znowu sobie posłucham bicia serduszka
Myślałam że będzie grubszy, szczerze mówiąc. Ale w sumie i tak nie traktuję go jako główną warstwę grzejącą, tylko raczej izolację od otoczenia. No chyba, że dostałam zły kocyk