|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
kosztował 80 zł w smyku
ale ci mi tam, niech synuś ma Tak idzie do dietetyka, w przyszłym tyg już się umówił bo sie wkurza, że będzie jadł tylko tosty z serem żółtym, jeszcze mu ten cholesterol wyszedł to już w ogóle tak chodzi już na odczulanie, teraz ma chyba kolejna serie jak sie nie mylę. a wiecie mój tata ma 48 lat, w sile wieku wszystko mu się chce, to w ogóle bardzo obrotny facet wszedzie wejdzie wszędzie załatwi.. a prace też ma mega stresującą (służba więzienna) i mu sie tak nawarstwiło - wczoraj widziałam że jest smutny, że go spotyka teraz tyle z tym zdrowiem. Za szybkie obroty ma.. musi też troche zwolnić. |
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
misia śpiworek jest cudny
a kłopotów z autem współczuję..
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze jest chyba to, że to nowe auto 4 letnie. Kupiliśmy je od faceta jako 3 latka
i na raz taka naprawaTŻ mówi, że tak bywa i to niczyja wina.. że auta się psują no ale i tak jestem zła że nowe auto a taka awaria |
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne te ciuszki niemowlęce. Jestem już umówiona z mężem, że jeśli mój lekarz potwierdzi płeć i komoda będzie zamontowana to jedziemy na zakupy po ubranka. Nie mogę się już doczekać.
Z położną to jest tak, że jest rejonizacja, jednak jeśli masz taką, którą byś chciała możesz się do niej zapisać, jeśli ona wyrazi na to zgodę. Moja siostra tak zrobiła i ma z innej miejscowości niż jej przychodnia zdrowia. |
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata jest o rok młodszy i chciałabym żeby zajął się swoim nałogiem. Pali od lat i ciężko mu rzucić. Kupiłam mu kiedyś Desmoksan ale wtedy akurat rzucał i odłożył na półkę.. chyba pora mu o nim przypomnieć.. któraś kiedyś pisała o książce, która pomaga przy nałogu może kupię mu na święta tylko nie pamiętam tytułu..
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na szczescie nikt nigdy nie palił. |
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Misia
piekny spiworek , widziałam takie wczoraj w pepko Tz robi obiad a ja wcinam kanapke z paprykarzem szczecinskim ,sto lat nie jadłam i kawina czeka. Byłam z psem w lesie i troche lepiej sie czuje
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Nie raz z nim rozmawiałam i prosiłam. Kilka razy udało mu się rzucić na kilka tygodni, raz na pół roku.. Ostatnio byliśmy na pogrzebie wspaniałej cioci, która niestety przyczyniła się do swojej śmierci poprzez palenie(zmarła na raka płuc) i mam nadzieję, że weźmie sobie to do serca. Nie chciałabym żeby cierpiał z powodu takiej choroby. Chyba nie ma nic gorszego od leżenia przez pół roku na łożu śmierci walcząc o każdy bolesny mimo morfiny oddech..
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Misia piękne te rzeczy.
Emma koniecznie postaraj się nakłonić tate do rzucenia palenia. Nie pamiętam tytułu książki ale czytalam że pomogła w walce z nałogiem wielu osobom. Ja dzisiaj z doskoku bo maz chory to wiecie jak to jest,maruda nie z tej ziemi, wszystko go boli,nie może sie ruszać itp. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Jak jestem sama w domu w sensie że mąż w pracy jestem lepiej zorganizowana,wszystko mam zrobione a tak w domu bałagan itd.
|
#3672 |
|
Zadomowienie
|
Misia
Sporo rzeczy w pepco niestety jest słabej jakosci,a szkoda bo maja sporo fajnych wzorow. Chociaz czasem mozna cos trafic
|
|
|
|
#3674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale Twojego to rozumiem, po takich przejściach też miałabym uraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z grupą już zrobione Cytat:
|
||||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie tam, na USG dzisiejsze dokumenty wszystkie musze zabrać i jakąś książkę, wodę i przegryzkę do poczekalni
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dłuuugo nic, aż zaszłam w ciążę. Wyniki mam wzorowe, więc to kwestia słabych naczynek. Moja wina bo nie łykam nic z rutyną na uszczelnienie A w razie krwotoku z 10 tabletek rutinoscorbinu (cerutin,rutinacea itp.) połknąć na raz, głowę pochylić do przodu i lekko uciskać nos. Cytat:
![]() Cytat:
Ugotowałam zupę, zrobiłam sałatkę i nic dzisiaj więcej nie robię. Był listonosz, zamówiłam jeansy ciążowe na allegro za całe 5 dych, pasują idealnie |
|||
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na pewno część rzeczy będę kupować w pepco. Dziecko szybko rośnie, więc nie będzie mi szkoda tych ubrań. Przyszedł facet sprawdzić grzejnik. Nie dość, że śmierdział fajkami to pobrudził mi podłogi i musiałam jeszcze raz je myć.
Ja ostatnio coś mało ruchów dziecka czuję,a jak czuję to takie delikatne. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje niepokojącego. |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dokumenty w jednej plastikowej kopercie chwytam przed wyjściem i nie trzeba się specjalnie przygotowywać.
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstawiłam zmywarkę, a dzisiaj na obiad pierogi, bo dostaliśmy od babci
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się jeansami! Nowe, czy używane? Ja też muszę jednak coś kupić. Zawsze przed wyjściem się wściekam, że nie mam co ubrać. Koniecznie spodnie, sukienkę i może dwie bluzki. ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() Ja mam kombinowany obiad. Został farsz do naleśników od wczoraj(mięso mielone, pieczarki i papryka) dodałam do niego pomidory i troszkę zagęściłam, do tego ugotuję ziemniaki brzmi dziwnie ale sos wyszedł pyszny
|
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dokumenty mam w specjalnej teczce ze szpitala, ale nie trzymam ich na co dzień w torebce tylko mam schowane, więc trzeba było pamiętać o wyciągnięciu i schowaniu do torebki ![]() Jestem praktycznie gotowa, jeszcze tylko kurtkę i buty założyć i mogę wychodzić na autobus, ale to za jakieś 10 min dopiero
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już wczoraj postanowiłam że zrobie sobie dzień leniuchowania a za zmywarkę oddałabym wszystkie moje diamenty haha marzenie... ![]() Ja do tego pepco tez jakoś nie jestem przekonana, tzn niektóre rzeczy są śliczne ale wtedy też i cena jest większa więc już wole na smyku zamówić za tą samą kasę właśnie co do śpiworków to jest -15% na pościel, rożki, spiworki na stronie internetowej ja oczywiście jak na złość zamówiłam komplet przedwczoraj bez zniżki ![]() emma wcale nie brzmi dziwnie, ja uwielbiam wszelkie sosiki tylko ugotowałabym ryż a nie ziemniaki bo te już mi bokiem wychodzą
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 14:04 |
|
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie będę szaleć
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Babcia już zamówienie dostała na pierogi dla mnie na święta. ![]() hmm.. brzmi ciekawie. ![]() Cytat:
![]() Ja zmywarki bym już nie oddała. Chyba bym zaczęła płakać, jakbym musiała zmywać ręcznie.
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Znikam dziewczyny na to USG
proszę o magiczne kciuki ![]() postaram się dziś dać znać co i jak, a jak mi się nie uda, to jutro z samego rana ![]() powodzenia dla reszty na wizytach
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za takie z grzybami też bym diamenty oddała haha ![]() Ostatnio Tż jak zrobil męski wieczorek i kazałam mu zmywać po tym to tak "lamentował" że stwierdził że zmywarke kupimy, ale wiem że mydlił oczy żonie bo to stary bajerant ![]() malinka dawaj znać co i jak u Was kciuki będą!
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
A Malinka, już myślałam że na poród się szykujesz
![]() Dajcie dziewczyny znać po wizytach A nie mówiłam Wam, wczoraj kupiłam od dziewczyny trzy sukienki ciążowe. Bardzo mi się podobają, tylko mama musi je skrócić, bo ja 162cm, więc wszystko zawsze za długie za trzy dałam stówę i dorzuciła jeszcze spodnie ciążowe. W ogóle sympatyczna dziewczyna, urodziła 4 miesiące temu, więc pogadałyśmy trochę o szpitalach, karmieniu itp. ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Polly, zmywarka to moje ulubione urządzenie, zaraz za pralką. Bez reszty się obejdę
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dokumenty mam w małej teczce z kartą ciąży i zawsze mam w torebce. Ale ja ich dużo nie mam, tylko usg, wyniki i karta
Cytat:
Używki, zwykłe slimy Ja bym chciała ładną sukienkę, taką do grubych rajstop
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

ale ci mi tam, niech synuś ma 

tylko wstalam z łóżka i mnie głowa zaczęła boleć.
a trzeba do miasta na zakupy jechać.
Potem dłuuugo nic, aż zaszłam w ciążę. Wyniki mam wzorowe, więc to kwestia słabych naczynek. Moja wina bo nie łykam nic z rutyną na uszczelnienie