Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 12:52   #3661
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
z dobrych rzeczy t kupiłam wczoraj w smyku śpiworek taki bo nie mogłam się powstrzymać
mama kupiła wnusiowi pajacyki razy 3 i dodatkowy pajacek (który wkleił się w poście niżej )
Śliczne ciuszki, najbardziej podoba mi się śpiworek, nie dziwię się, że nie powstrzymałaś się przed kupnem
Stary 2015-11-05, 13:01   #3662
misia880
Zakorzenienie

kosztował 80 zł w smyku ale ci mi tam, niech synuś ma

Tak idzie do dietetyka, w przyszłym tyg już się umówił bo sie wkurza, że będzie jadł tylko tosty z serem żółtym, jeszcze mu ten cholesterol wyszedł to już w ogóle
tak chodzi już na odczulanie, teraz ma chyba kolejna serie jak sie nie mylę.
a wiecie mój tata ma 48 lat, w sile wieku wszystko mu się chce, to w ogóle bardzo obrotny facet wszedzie wejdzie wszędzie załatwi.. a prace też ma mega stresującą (służba więzienna) i mu sie tak nawarstwiło - wczoraj widziałam że jest smutny, że go spotyka teraz tyle z tym zdrowiem. Za szybkie obroty ma.. musi też troche zwolnić.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:03   #3663
malinka9191
Zakorzenienie

misia śpiworek jest cudny
a kłopotów z autem współczuję..
Stary 2015-11-05, 13:05   #3664
misia880
Zakorzenienie

najgorsze jest chyba to, że to nowe auto 4 letnie. Kupiliśmy je od faceta jako 3 latka i na raz taka naprawa
TŻ mówi, że tak bywa i to niczyja wina.. że auta się psują no ale i tak jestem zła że nowe auto a taka awaria

Stary 2015-11-05, 13:10   #3665
milenujdka
Wtajemniczenie

Fajne te ciuszki niemowlęce. Jestem już umówiona z mężem, że jeśli mój lekarz potwierdzi płeć i komoda będzie zamontowana to jedziemy na zakupy po ubranka. Nie mogę się już doczekać.
Z położną to jest tak, że jest rejonizacja, jednak jeśli masz taką, którą byś chciała możesz się do niej zapisać, jeśli ona wyrazi na to zgodę. Moja siostra tak zrobiła i ma z innej miejscowości niż jej przychodnia zdrowia.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:14   #3666
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie mój tata ma 48 lat, w sile wieku wszystko mu się chce
Mój tata jest o rok młodszy i chciałabym żeby zajął się swoim nałogiem. Pali od lat i ciężko mu rzucić. Kupiłam mu kiedyś Desmoksan ale wtedy akurat rzucał i odłożył na półkę.. chyba pora mu o nim przypomnieć.. któraś kiedyś pisała o książce, która pomaga przy nałogu może kupię mu na święta tylko nie pamiętam tytułu..
Stary 2015-11-05, 13:16   #3667
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Mój tata jest o rok młodszy i chciałabym żeby zajął się swoim nałogiem. Pali od lat i ciężko mu rzucić. Kupiłam mu kiedyś Desmoksan ale wtedy akurat rzucał i odłożył na półkę.. chyba pora mu o nim przypomnieć.. któraś kiedyś pisała o książce, która pomaga przy nałogu może kupię mu na święta tylko nie pamiętam tytułu..
koniecznie poproś tate, żeby rzucił.. żeby sie postarał. palenie to okropny nałóg i cięzko z nim wygrac.
U nas na szczescie nikt nigdy nie palił.

Stary 2015-11-05, 13:20   #3668
magda16262
Zadomowienie

Misia

piekny spiworek , widziałam takie wczoraj w pepko

Tz robi obiad a ja wcinam kanapke z paprykarzem szczecinskim ,sto lat nie jadłam i kawina czeka. Byłam z psem w lesie i troche lepiej sie czuje
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:25   #3669
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie poproś tate, żeby rzucił.
Nie raz z nim rozmawiałam i prosiłam. Kilka razy udało mu się rzucić na kilka tygodni, raz na pół roku.. Ostatnio byliśmy na pogrzebie wspaniałej cioci, która niestety przyczyniła się do swojej śmierci poprzez palenie(zmarła na raka płuc) i mam nadzieję, że weźmie sobie to do serca. Nie chciałabym żeby cierpiał z powodu takiej choroby. Chyba nie ma nic gorszego od leżenia przez pół roku na łożu śmierci walcząc o każdy bolesny mimo morfiny oddech..
Stary 2015-11-05, 13:26   #3670
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Misia

piekny spiworek , widziałam takie wczoraj w pepko

Tz robi obiad a ja wcinam kanapke z paprykarzem szczecinskim ,sto lat nie jadłam i kawina czeka. Byłam z psem w lesie i troche lepiej sie czuje
też ogladałam kiedys w pepko ale sa kijowej jakosci

Stary 2015-11-05, 13:31   #3671
marta1986222
Zakorzenienie

Misia piękne te rzeczy.

Emma koniecznie postaraj się nakłonić tate do rzucenia palenia.

Nie pamiętam tytułu książki ale czytalam że pomogła w walce z nałogiem wielu osobom.

Ja dzisiaj z doskoku bo maz chory to wiecie jak to jest,maruda nie z tej ziemi, wszystko go boli,nie może sie ruszać itp.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Jak jestem sama w domu w sensie że mąż w pracy jestem lepiej zorganizowana,wszystko mam zrobione a tak w domu bałagan itd.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:33   #3672
magda16262
Zadomowienie

Misia

Sporo rzeczy w pepco niestety jest słabej jakosci,a szkoda bo maja sporo fajnych wzorow. Chociaz czasem mozna cos trafic
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:34   #3673
_emma
Zakorzenienie

moja mała odbija się tak, że czuję ją z obu stron na raz. Z lewej to musiała być głowa, a z prawej poczułam stópki
Stary 2015-11-05, 13:34   #3674
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Jeeej, nie mam mocy żeby się ogarnąć. tylko wstalam z łóżka i mnie głowa zaczęła boleć. a trzeba do miasta na zakupy jechać.
Ja właśnie wróciłam i cieszę się, że mam to za sobą.. Dobrze, że byłam z TŻ, bo zapomniałam pinów do jednej karty i do drugiej. Używam od lat, a nagle kompletna ciemnota. Po dwa razy mi każdą odrzuciło

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Mój mąż podobnie -żadnego fb
No ale Twojego to rozumiem, po takich przejściach też miałabym uraz

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Czas chyba torebkę do szpitala spakować, żeby niczego nie zapomnieć
Ale w sensie, że na poród już?

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dokładnie projektu nie mam ,ale górę ma jak ta w załączniku , dół jest cały z muślinu z przodu do kolana z tyłu dłuższa . Sukienka będzie zwiewna opływająca brzuszek , bo 12 grudnia jest nasz ślub a to będzie już prawie 27 tydzień
Prześliczna będzie
z grupą już zrobione

Cytat:
Witam się
wybaczcie, że od wczoraj się nie odzywałam ale miałam dzień pełen wrażeń a dziś powtórka z rozrywki
Oj Misia, Ty to masz ostatnio przeżycia
Stary 2015-11-05, 13:43   #3675
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ale w sensie, że na poród już?
a gdzie tam, na USG dzisiejsze dokumenty wszystkie musze zabrać i jakąś książkę, wodę i przegryzkę do poczekalni
Stary 2015-11-05, 13:48   #3676
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to tylko w ciąży tak macie? czy zawsze? Mi się nigdy nie zdarzyło, nie wiem jakie to uczucie ani co robić
Ja miałam takie krwotoki jak byłam mała, raz nawet opyliłam się w karetce bo zemdlałam, chyba za dużo ze mnie wyleciało Potem dłuuugo nic, aż zaszłam w ciążę. Wyniki mam wzorowe, więc to kwestia słabych naczynek. Moja wina bo nie łykam nic z rutyną na uszczelnienie + jestem przeziębiona.
A w razie krwotoku z 10 tabletek rutinoscorbinu (cerutin,rutinacea itp.) połknąć na raz, głowę pochylić do przodu i lekko uciskać nos.

Cytat:
wczoraj zapaliła nam sie kontrolka awarii w samochodzie, pojechaliśmy do mechanika - zepsuta turbina. Koszt regeneracji 2 tyś złotych ja nie wiem skąd my na to kase weźmiemy na prawde nie wiem. Nic mi sie nie chce i nie mam na nic ochoty.. jestem załamana tą sytuacją na prawdę.
Ehh chyba każda z nas uwielbia takie nagłe wydatki

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Sporo rzeczy w pepco niestety jest słabej jakosci,a szkoda bo maja sporo fajnych wzorow. Chociaz czasem mozna cos trafic
Wystarczy patrzeć na skład, ja biorę tylko 100% bawełny ostatecznie to co ma gorszy skład, ale nie będzie mi szkoda wywalić po kilku praniach :P

Ugotowałam zupę, zrobiłam sałatkę i nic dzisiaj więcej nie robię. Był listonosz, zamówiłam jeansy ciążowe na allegro za całe 5 dych, pasują idealnie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:49   #3677
milenujdka
Wtajemniczenie

Ja na pewno część rzeczy będę kupować w pepco. Dziecko szybko rośnie, więc nie będzie mi szkoda tych ubrań. Przyszedł facet sprawdzić grzejnik. Nie dość, że śmierdział fajkami to pobrudził mi podłogi i musiałam jeszcze raz je myć.
Ja ostatnio coś mało ruchów dziecka czuję,a jak czuję to takie delikatne. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje niepokojącego.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:50   #3678
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie tam, na USG dzisiejsze dokumenty wszystkie musze zabrać i jakąś książkę, wodę i przegryzkę do poczekalni
To gdzie Ty się wybierasz na to usg? Ja myślałam, że już jesteś po ja mam dokumenty w jednej plastikowej kopercie chwytam przed wyjściem i nie trzeba się specjalnie przygotowywać.
Stary 2015-11-05, 13:54   #3679
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dokumenty w jednej plastikowej kopercie chwytam przed wyjściem i nie trzeba się specjalnie przygotowywać.
Ja dokumenty ciążowe noszę w teczce.
Wstawiłam zmywarkę, a dzisiaj na obiad pierogi, bo dostaliśmy od babci Dzisiaj leniuchuję, nic mi się nie chce.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:59   #3680
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A w razie krwotoku z 10 tabletek rutinoscorbinu (cerutin,rutinacea itp.) połknąć na raz, głowę pochylić do przodu i lekko uciskać nos
zamówiłam jeansy ciążowe na allegro za całe 5 dych, pasują idealnie
W ciąży też można tyle łyknąć?
Pochwal się jeansami! Nowe, czy używane? Ja też muszę jednak coś kupić. Zawsze przed wyjściem się wściekam, że nie mam co ubrać. Koniecznie spodnie, sukienkę i może dwie bluzki.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
na obiad pierogi, bo dostaliśmy od babci Dzisiaj leniuchuję, nic mi się nie chce.
Z czym te pierogi?

Ja mam kombinowany obiad. Został farsz do naleśników od wczoraj(mięso mielone, pieczarki i papryka) dodałam do niego pomidory i troszkę zagęściłam, do tego ugotuję ziemniaki brzmi dziwnie ale sos wyszedł pyszny
Stary 2015-11-05, 14:00   #3681
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja na pewno część rzeczy będę kupować w pepco. Dziecko szybko rośnie, więc nie będzie mi szkoda tych ubrań. Przyszedł facet sprawdzić grzejnik. Nie dość, że śmierdział fajkami to pobrudził mi podłogi i musiałam jeszcze raz je myć.
Ja ostatnio coś mało ruchów dziecka czuję,a jak czuję to takie delikatne. Mam nadzieję, że nic się nie dzieje niepokojącego.
Też miałam zamiar kupować w Pepco ale byłam ostatnio i znalazłam aż 3 rodzaje bodziaków z bawełny a reszta wszystko poliester :/ na starsze dziecko okej ale dla.noworodka tylko bawełna
Stary 2015-11-05, 14:01   #3682
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie Ty się wybierasz na to usg? Ja myślałam, że już jesteś po ja mam dokumenty w jednej plastikowej kopercie chwytam przed wyjściem i nie trzeba się specjalnie przygotowywać.
Do szpitala w którym będę rodzić jadę na USG Dopiero na 15:30 mam, ale o 15:00 muszę być w szpitalu, bo tu przed każdą wizytą mam być 30min wcześniej
Ja dokumenty mam w specjalnej teczce ze szpitala, ale nie trzymam ich na co dzień w torebce tylko mam schowane, więc trzeba było pamiętać o wyciągnięciu i schowaniu do torebki

Jestem praktycznie gotowa, jeszcze tylko kurtkę i buty założyć i mogę wychodzić na autobus, ale to za jakieś 10 min dopiero
Stary 2015-11-05, 14:02   #3683
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Ja dokumenty ciążowe noszę w teczce.
Wstawiłam zmywarkę, a dzisiaj na obiad pierogi, bo dostaliśmy od babci Dzisiaj leniuchuję, nic mi się nie chce.
U nas dzisiaj też pierogi już wczoraj postanowiłam że zrobie sobie dzień leniuchowania a za zmywarkę oddałabym wszystkie moje diamenty haha marzenie...

Ja do tego pepco tez jakoś nie jestem przekonana, tzn niektóre rzeczy są śliczne ale wtedy też i cena jest większa więc już wole na smyku zamówić za tą samą kasę właśnie co do śpiworków to jest -15% na pościel, rożki, spiworki na stronie internetowej ja oczywiście jak na złość zamówiłam komplet przedwczoraj bez zniżki ale chyba skuszę się jeszcze na poduszkę-klin

emma wcale nie brzmi dziwnie, ja uwielbiam wszelkie sosiki tylko ugotowałabym ryż a nie ziemniaki bo te już mi bokiem wychodzą

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:04
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:02   #3684
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się jeansami! Nowe, czy używane? Ja też muszę jednak coś kupić. Zawsze przed wyjściem się wściekam, że nie mam co ubrać. Koniecznie spodnie, sukienkę i może dwie bluzki.
ja przed świętami będę musiała coś kupić jakbyśmy jechali do PL żeby jakoś wyglądać przyzwoicie
ale nie będę szaleć
Stary 2015-11-05, 14:07   #3685
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Z czym te pierogi?

Ja mam kombinowany obiad. Został farsz do naleśników od wczoraj(mięso mielone, pieczarki i papryka) dodałam do niego pomidory i troszkę zagęściłam, do tego ugotuję ziemniaki brzmi dziwnie ale sos wyszedł pyszny
Z grzybami.
Babcia już zamówienie dostała na pierogi dla mnie na święta.
hmm.. brzmi ciekawie.
Cytat:
U nas dzisiaj też pierogi już wczoraj postanowiłam że zrobie sobie dzień leniuchowania a za zmywarkę oddałabym wszystkie moje diamenty haha marzenie...
Z czym masz pierogi?
Ja zmywarki bym już nie oddała. Chyba bym zaczęła płakać, jakbym musiała zmywać ręcznie.

Stary 2015-11-05, 14:09   #3686
malinka9191
Zakorzenienie

Znikam dziewczyny na to USG proszę o magiczne kciuki
postaram się dziś dać znać co i jak, a jak mi się nie uda, to jutro z samego rana

powodzenia dla reszty na wizytach
Stary 2015-11-05, 14:10   #3687
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Znikam dziewczyny na to USG proszę o magiczne kciuki
postaram się dziś dać znać co i jak, a jak mi się nie uda, to jutro z samego rana

powodzenia dla reszty na wizytach
Będzie dobrze.

Stary 2015-11-05, 14:14   #3688
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Z czym masz pierogi?
Ja zmywarki bym już nie oddała. Chyba bym zaczęła płakać, jakbym musiała zmywać ręcznie.
U mnie tylko z serem, buuu za takie z grzybami też bym diamenty oddała haha
Ostatnio Tż jak zrobil męski wieczorek i kazałam mu zmywać po tym to tak "lamentował" że stwierdził że zmywarke kupimy, ale wiem że mydlił oczy żonie bo to stary bajerant

malinka dawaj znać co i jak u Was kciuki będą!

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:16   #3689
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

A Malinka, już myślałam że na poród się szykujesz

Dajcie dziewczyny znać po wizytach

A nie mówiłam Wam, wczoraj kupiłam od dziewczyny trzy sukienki ciążowe. Bardzo mi się podobają, tylko mama musi je skrócić, bo ja 162cm, więc wszystko zawsze za długie za trzy dałam stówę i dorzuciła jeszcze spodnie ciążowe. W ogóle sympatyczna dziewczyna, urodziła 4 miesiące temu, więc pogadałyśmy trochę o szpitalach, karmieniu itp.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Polly, zmywarka to moje ulubione urządzenie, zaraz za pralką. Bez reszty się obejdę
Stary 2015-11-05, 14:20   #3690
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja dokumenty mam w małej teczce z kartą ciąży i zawsze mam w torebce. Ale ja ich dużo nie mam, tylko usg, wyniki i karta

Cytat:
Rutinoscorbin ma malutkie dawki, ja tam sobie nie żałuję. Kiedyś na pogotowiu mi poradzili brać garść na raz w razie silnego krwotoku
Używki, zwykłe slimy Podejrzewam, że jakiś sh prowadzi wysyłkową sprzedaż bo mieli od groma różnych aukcji.
Ja bym chciała ładną sukienkę, taką do grubych rajstop
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości