Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 12:29   #2821
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Też tak myślałam ale lekarka twierdzi, ze nie.
Eeee tam, my tu wiemy lepiej

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53353879]i kule mocy zasyłam , niech się Macius przestanie męczyć.

u mojej hanki zęby raczeje nie wyłażą. Fajowo, że nocka spoko a z kaszkami to moze u Was akkurta zadziałą, skąds ten mit-legenda,że dzieci przesypiaja po kszacze noce sie wziął w koncu!

ładna chociaż? moze będą fotki?

tez wlasnie zrobilam sobie prawdziwą kawe, bo probowalam zmyc oko zmywaczem do paznokci.
Czopki teoretycznie szybciej dzialają. Musiało Julka bolec fest

o jak fajnie! 2 w 1. Zobaczysz, że teraz to szybciorem pójdzie, Julek silny gośc jest.

moja mama to nie pamieta, że ja mam dziecko... zadzwonilam dzis z życzeniami do niej i mowie, że wpadnę jak mała wstanie ze spania,a ona, że przeciez juz wstala ( o mojej siostrze 30 letniej chyba) i ledwo zajarzyła,ze ja o wnuczce mówię. cóz, pewnie juz wiek ją usprawiedliwia, ale i tak mi sie przykro zrobiło [/QUOTE]

Daj spokój byś sobie zrobiła, ja kiedyś aceton sobie wylalam do oka...na IP wylądowała

Oj mama rozkoszować w swoje urodziny, moja mama dwa razy wczoraj dzwoniła i pytała o to samo, a ja irytacja od razu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:30   #2822
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Hehe super. Ze taka mobilna, a kota misek nie możesz do kuchni lub w inne miejsce położyć? Ja psa swojego miałam miski na stojaku, ale on duży, Maja kilka razy wypaliła je, ale jakoś odkurzacz i sam pies ja bardziej fascynowal

Hehe no widzisz i Julek zaczął być mobilny!

manne wrzątkiem zalej, weź z tego pół łyżeczki i dodaj do obiadku, wystarczy na wprowadzenie glutenu, a i konsystencji nie zaburzy

Hehe brawa dla Nadii. Wracajcie to pójdziemy na spacer juz z nową spacerówka

Maciek śpi, może i ja się przespie, chociaż referat by się przydało napisać...dziś rodzice tz przyjeżdżają i zostają do pon. pewnie eh..w weekend szkoła
Hehe can't wait 😁

Nadia też śpi ale podejrzewam że niedługo się obudzi bo zasnela o 11. Od 3 dni jemy na obiad juz po całym słoiczku 125g. Owocki dziele na 2x ale to dlatego bo nowe rzeczy, spokojnie cały by wciągnęła 😉
Stary 2015-11-05, 12:36   #2823
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kto jeszcze oprócz mnie nie zaczął wprowadzać glutenu??
Kiedy planujecie?
ja nie wprowadziłam i nie spieszę się z tym
w nd teraz zółtko podam, dostałam swojskie jajka

Kamilove -
a kiedy wracacie? powiedz, jak się jeździ Ci Waszym wózkiem po wiejskich terenach?

Ala na drugiej drzemce od 40 min a ja szukam aranżacji łazienki. Prawdopodobnie zrezygnujemy z prysznica oraz wanny na rzecz większej, narożnej wanny
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:48   #2824
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53353879]i kule mocy zasyłam , niech się Macius przestanie męczyć.

u mojej hanki zęby raczeje nie wyłażą. Fajowo, że nocka spoko a z kaszkami to moze u Was akkurta zadziałą, skąds ten mit-legenda,że dzieci przesypiaja po kszacze noce sie wziął w koncu!

tez wlasnie zrobilam sobie prawdziwą kawe, bo probowalam zmyc oko zmywaczem do paznokci.

o jak fajnie! 2 w 1. Zobaczysz, że teraz to szybciorem pójdzie, Julek silny gośc jest.

moja mama to nie pamieta, że ja mam dziecko... zadzwonilam dzis z życzeniami do niej i mowie, że wpadnę jak mała wstanie ze spania,a ona, że przeciez juz wstala ( o mojej siostrze 30 letniej chyba) i ledwo zajarzyła,ze ja o wnuczce mówię. cóz, pewnie juz wiek ją usprawiedliwia, ale i tak mi sie przykro zrobiło [/QUOTE]

Przykro. Pewnie chwilowe zaćmienie. Może do siostry musiala
w nocy wstawac :P

Cytat:
Hehe super. Ze taka mobilna, a kota misek nie możesz do kuchni lub w inne miejsce położyć? Ja psa swojego miałam miski na stojaku, ale on duży, Maja kilka razy wypaliła je, ale jakoś odkurzacz i sam pies ja bardziej fascynowal

Hehe no widzisz i Julek zaczął być mobilny!

manne wrzątkiem zalej, weź z tego pół łyżeczki i dodaj do obiadku, wystarczy na wprowadzenie glutenu, a i konsystencji nie zaburzy

Hehe brawa dla Nadii. Wracajcie to pójdziemy na spacer juz z nową spacerówka

Maciek śpi, może i ja się przespie, chociaż referat by się przydało napisać...dziś rodzice tz przyjeżdżają i zostają do pon. pewnie eh..w weekend szkoła

Do mobilności jeszcze mu troche brakuje

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53354034]hej, współ odczuwam Twoj brak cierpliwości moja owocow wcale nie jada. a zupki to najlepiej jak najrzadsze, jakbym zagęscila to by był zacisk stulecia.
Może strzykawką ta łyzeczke kaszki manny? Mnie podobno rodzice straszyli, jak jesc nie chciałam,ze mi brzuch rozetną

Majka, kiedy Ty gluten bedziesz wprowadzac? Bo ja chyba z Toba do towarzystwa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

w kaszkach Bobovity jest bebiko? czy jakie mm?
juz wiem - bebiko jest [/QUOTE]

Za m-c lub 2
Kupilam bebiko i na nim robie holle kaszke i mleczne bobovity tez mam.

Julo zjadl 150g obiadku
Stary 2015-11-05, 12:51   #2825
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
skok rozwojowy u nas wg daty od pt, ale zawsze mamy dwa dni obsuwy, ale wiec w ndz zaczynamy cztero tygodniowy skok, nie moge sie doczekac!
Oby do przodu!
ja tam u mojej takich regularnych skokow jak w zegarku nie obserwowalam. raczej była humorzasta zaleznie od pogody lub pradów kosmicznych.
u mnie tez cyc i wygoda w nocy wygrywa, robie jak Ty. tylko zębow niet

NIEZAWSZE, kuchnie mam otwartą, bez drzwi. no nic, cos wymysle zeby karmy kociej nie jadła. bym sie zmiala jakby jej zasmakowala, mojemu niejadkowi :P

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-11-05 o 12:54
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:52   #2826
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
FLIGHT :-*

MORI biedna jesteś z ta przepuklina i woreczkiem :/ moja siostra po porodzie tez dostała przepukliny i na dodatek zapalenie wyrostka. Tydzień po porodzie trafiła do szpitala dwa zabiegi za jednym razem jej machneli. Masakra

MAJKA podejrzewam ze odechciało Ci się pić tej kawy. Tez bym się wkurzyla.

Julek ładnie zjadł to humor zaraz lepszy.
Mój Filip jak zwykle zacisk ranny na kaszkę z owocami. On chyba nigdy nie polubi kaszek. Jak mu wciskam to byście musiały zobaczyć jego reakcje - jakby się dusil ta kaszka normalnie. Echhh

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Ojej Mori lee-a jak sie dorobiłas tej przepukliny ? I współczuje problemow

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Dziewczyny a o ktorej dajecie kaszkę i ile pózniej jest obiad ?

Cytat:
wspolczuje przepukliny i kamieni, nie fajna sytuacja. mam nadzieje, ze po zabiegach wszystko bedzie w porzadku

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

na kolacje

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

VIOLKA - Zdrowka duzo!

MAJKA- dzieki z akupony, maz wlasnie zakupil

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość
VIOLKA - współczuję choróbska, też ostatnio przez to przechodziłam. Szkoda fryzjera, ale co się odwlecze... Szybkiego powrotu do zdrowia!

BLACK - fajnie, że Pawełek tak ładnie się rozwija Pisałaś, że nie chciał wody tej nocy, tzn. że musiałaś karmić czy usnął bez tego?

NIEZAWSZE - biedny Maciek, oby szybko minęło.

MAJKA - Julek idzie na rekord z tymi zębami. Ale może szybciej będzie z głowy?

GOCZEK - współczuję bardzo nocki. I teraz weź rozkminiaj o co chodzi tym maluchom... Myślisz, że to mogą być zęby (nie pamiętam jak Hania z ząbkami stoi?)?

GOSSIP - ja bym się cieszyła jakby moja spała do 7:30. U mnie najczęściej pobudka ok. 6:30

MADZIXX - też będę musiała niebawem przewijak zdjąć, ale nie mam pomysłu gdzie wtedy będę ja przewijać. Przyzwyczaiłam się do tej wygody.

Witam się przedpołudniowo. Mała na drzemce, pewnie niedługo się obudzi. Dziś noc spoko. 2 karmienia, ale spała raczej spokojnie. Czasem kaszlnie, muszę poobserwować, czy się nie będzie to nasilać.

MORI - współczuję problemów zdrowotnych

Ejj, nie pocieszacie z tymi kaszkami Miałam nadzieję, że nastąpi po nich jakiś cud i dziecko mi prześpi noc

Cytat:
Zdrowka życzę! Też bym sobie nie wyobrażała rozstania z synkiem.

Cytat:
Właśnie może 3 dniowka

Oj współczuję zabiegów brrr, nosić pewnie nie możesz za bardzo? Straszne z tymi zebami

Oj to mój też tak przy pierwszej probie

Nie mam, jak nie przejdzie to wrócimy do lekarza

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53352788]Przydaje sie na cos czytanie wizazu 😄 moja dzis dospala do 8 😎. Wiec teraz szaleje po calym salonie,
dziwne ze sie nie obila jeszcze o przeszkody terenowe bo pelno porozstawiaynch mebli.

No to WOW i gtatki za motoryke nie skupia sie synek na zabkowaniu to moze poginac wspolczuje dolegliwosci,oby jak najmniej Ci w kosc dawaly.[/QUOTE]

No właśnie mógłby trochę przystopowac z ruchami a wziąć się za zęby bo zaczynam się martwić.. :/

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Moje wprowadzanie jet takie o kant du.., że można powiedzieć, że ja nie wprowadziła jeszcze

ja dałam rosol drobiowo wołowy gerbeRa. tam mało co tego.. kilka razy już jadl i ok. chyba mogę uważać gluten za wprowadzony?

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Hej 😚

Majka ale Julek pędzi z zabkami 👏 gratki 😃

Violka zdrówka 😚

Madzixx ojej współczuję upadku Ali, musiałaś być cała w nerwach 😖 dobrze ze nic się nie stało 😚

Mori ja również zdrowia życzę ✊

Black Pawelek jaki długi 😃 super ze dobrze się rozwija 😃

Niezawsze super ze wozek sprzedany i nowy będzie 😃 zaraz obczaje na fb jakie to kolory

Nadia zaczęła się nam przemieszczać do przodu, tak śmiesznie pokracznie jej to wychodzi ale do celu dopelznie 😁

brawo Nadia!

dzięki dziewczyny za troskę i życzenia zdrowia jak zawsze niezastąpione
jak się dorobiłam? hm nie wiem.. może nierozgrzana do ćwiczeń się zabralam? chociaż radiolog powiedział ze tak może być po porodzie.. dodatkowo rozejscie kresy białej.. super.

miłego dnia
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:59   #2827
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Kamilove -
a kiedy wracacie? powiedz, jak się jeździ Ci Waszym wózkiem po wiejskich terenach?

Ala na drugiej drzemce od 40 min a ja szukam aranżacji łazienki. Prawdopodobnie zrezygnujemy z prysznica oraz wanny na rzecz większej, narożnej wanny
Ja mam ogromną narożną wanne, super sprawą
Ale mam też kabinę prysznicowa, bez niej nie wyobrażam sobie życia.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:02   #2828
Hanka20
Zakorzenienie

My po szczepieniu. Zaplakal dość głośno ale szybko się uspokoił. Waży juz 9400, mierzy za to jedynie 69 cm. Dziwne ze tak mało rośnie, 6 tyg temu było 68 cm. Albo one źle mierzą albo co. Na jeszcze poprzedniej wizycie 66 cm. Hmmm
Pytałam panią dr o kupki i ich zapach zależy od tego co dziecko zjadło. Jeśli kwaśny a nie ma śluzu i nie jest rzadka to wszystko ok.
Chciałam prosić receptę na mm żeby kaszki na tym robić, ale powiedziała ze kaszek nie ma potrzeby dawać bo ma słuszna wagę. I nie przejmować się ze nie chce ich jeść. Starać się dawać zupki i owoce.
Co do skazy - jeśli już długo trzymam dietę to można zrobić próbę. Ale raczej jogurt lub kefir, nie czyste mleko. Wiec będziemy próbować - zobaczymy.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:37   #2829
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Nie wiem juz sama, czy nie iść znów do lekarza, niby jest ciut lepiej, ale dalej to wygląda strasznie....

A moja? Jak w zegarku 7.30 pobudka i za Chiny nie usnie.... Jasna dupa mam dość, ale zesrac się mogę a i tak nie ma kto odciążyć, no cóż, matki samotne dają radę to ja też dam... Takie pocieszenie z rana 😑
Kurde, Gossip, 7:30 to dla mnie pospane jak nigdy 😜

Goczek, mama starsza jest? U mnie podobne akcje z dziadkiem, z tym, że w tamtym roku zdiagnozowano u niego Alzheimera... Bierze leki, ale coraz gorzej jest niestety.

Viola, biedaku, gdzie się tak zalatwilas? Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

Majka, Julek startuje, uważaj, niedługo trzeba zabezpieczenia na meble zakładać 😉

Udało nam się nakręcić filmik jak Zosia oddaje buziaki, śmiesznie strasznie, bo cmoka naciagnietymi usteczkami, do tego śmieje się i tak zabawnie marszczy nosek. Wrzucę na FB wieczorem, bo film jest na Tż telefonie i ciul zapomniał mi przesłać, a już do pracy poszedł 😠

Jejjjuu tak mi żal tej biednej dziewczyny (mamy Melci), nie dość, że straciła córkę, to drugi raz przechodziła przez to samo, tym razem niestety bez szczęśliwego zakończenia... I chyba sama jest biedna...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Hania, brawo za szczepienie, Filipek to też chłopak na wypasie! 😀

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Niezawsze, zainspirowalas mnie tym wózkiem. Kolega ma Maclarena po swoich bliźniakach (2 x pojedynczą spacerówke) i kiedyś proponował nam, że tanio odsprzeda. Dziś do niego napisałam, ma podesłać fotki i jak nam spasuje to też kupimy 😃

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Eeee tam, my tu wiemy lepiej

Daj spokój byś sobie zrobiła, ja kiedyś aceton sobie wylalam do oka...na IP wylądowała

Oj mama rozkoszować w swoje urodziny, moja mama dwa razy wczoraj dzwoniła i pytała o to samo, a ja irytacja od razu
Hehe do mycia okien polecam Karchera, kosztuje nie wiele ponad 200zl a okno umyte bez smug w 5min. U nas zwrócił się już milion razy, bo okiem w domu mamy sporo (11) i czyszcze nim kabinę prysznicową.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:

Kamilove -

My jesteśmy świeżo po remoncie łazienki. Mamy malutką, wiec zrobiliśmy kabinę prysznicową. Tęsknię za wanną, ale za to mamy więcej miejsca.
A o jakich kolorach myślisz?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Zapomniałam dodać, że z powodu smogu dzisiejszy spacer jest odwołany....
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:38   #2830
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

wiem, że nie powinno się tak myśleć, ale ja wtedy pomyślałm, że dla niej to lepiej... bo co by to było za życie
a co z nia bylo nie tak?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:42   #2831
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
a co z nia bylo nie tak?
Była skrajnym wczesniakiem po wylewie 4stopnia (najgorszy stopień), nerki nie pracowały nawet nie siusiala... A do tego jej starsza siostra też urodziła się jako wczesniak i jest po wylewie 3stopnia - ma niedowład jednej strony ciala..

Los niektórych doświadcza

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:48   #2832
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
My po szczepieniu. Zaplakal dość głośno ale szybko się uspokoił. Waży juz 9400, mierzy za to jedynie 69 cm. Dziwne ze tak mało rośnie, 6 tyg temu było 68 cm. Albo one źle mierzą albo co. Na jeszcze poprzedniej wizycie 66 cm. Hmmm
Pytałam panią dr o kupki i ich zapach zależy od tego co dziecko zjadło. Jeśli kwaśny a nie ma śluzu i nie jest rzadka to wszystko ok.
Chciałam prosić receptę na mm żeby kaszki na tym robić, ale powiedziała ze kaszek nie ma potrzeby dawać bo ma słuszna wagę. I nie przejmować się ze nie chce ich jeść. Starać się dawać zupki i owoce.
Co do skazy - jeśli już długo trzymam dietę to można zrobić próbę. Ale raczej jogurt lub kefir, nie czyste mleko. Wiec będziemy próbować - zobaczymy.
Trzymam kciuki za próbę

Cytat:
Była skrajnym wczesniakiem po wylewie 4stopnia (najgorszy stopień), nerki nie pracowały nawet nie siusiala... A do tego jej starsza siostra też urodziła się jako wczesniak i jest po wylewie 3stopnia - ma niedowład jednej strony ciala..

dlatego dziewczyny cieszmy się tym co mamy! co tam nieprzespane noce, niejadki czy brak zębów. najważniejsze że Dzieci mamy ZDROWE!
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:57   #2833
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi żal tej dziewczyny, straszne przeżycia, w dodatku musi przechodzić przez to sama. Na fb programu jest udostępniona informacja, ze wiele osob pisało z chęcią pomocy dla niej i córki.
Stary 2015-11-05, 13:59   #2834
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:

Kamilove -

w niedzielę już raczej na pewno a wózek spisuje mi się b.dobrze, po piachu jakoś suniemy, nie ma tragedii, patrząc po kółkach myślałam, że będzie gorzej wiadomo Jane łatwiej się tu jeździło

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
No właśnie mógłby trochę przystopowac z ruchami a wziąć się za zęby bo zaczynam się martwić.. :/

ja dałam rosol drobiowo wołowy gerbeRa. tam mało co tego.. kilka razy już jadl i ok. chyba mogę uważać gluten za wprowadzony?

brawo Nadia!

dzięki dziewczyny za troskę i życzenia zdrowia jak zawsze niezastąpione
jak się dorobiłam? hm nie wiem.. może nierozgrzana do ćwiczeń się zabralam? chociaż radiolog powiedział ze tak może być po porodzie.. dodatkowo rozejscie kresy białej.. super.

miłego dnia
dziękujemy

Cytat:
ale waży z tym mierzeniem to wiadomo jak to jest, nie jest łatwo precyzyjnie zmierzyć a nawet nie da się.. trzymam kciuki za nabiał u Cb, oby nie szkodził

Cytat:

straszne
Stary 2015-11-05, 13:59   #2835
Majka232
Zakorzenienie

Kana - przy starszym mielismy tylko zabezp.narozniki w komodzue i nadal sa i stół wiec niewiele tego
Stary 2015-11-05, 14:12   #2836
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za próbę

dlatego dziewczyny cieszmy się tym co mamy! co tam nieprzespane noce, niejadki czy brak zębów. najważniejsze że Dzieci mamy ZDROWE!
Dokladnie!

Cytat:
Bardzo mi żal tej dziewczyny, straszne przeżycia, w dodatku musi przechodzić przez to sama. Na fb programu jest udostępniona informacja, ze wiele osob pisało z chęcią pomocy dla niej i córki.
Mi też jej zal.. Swoją droga ciekawe co z ojcem dziecka?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Te mierzenie to wiesz jakie dokładne nie przejmuj sie.
Kciuki za próbę!!

jestem mamą
Stary 2015-11-05, 14:14   #2837
Majka232
Zakorzenienie

Hanka - super waga Filipka. Dobrze ze w mojej przychodni nie mierzą bo jednak to takie niedokladne. Ile przybrał w jakim czasie?
Stary 2015-11-05, 14:37   #2838
madzixx88
Zakorzenienie

My po drzemce 1h40min i obiadku
Alicja zjadła 210g zupki jarzynowej
Dałam potem wody to wypiła 20ml ale wiecej nie chciała, pewnie brzuszek pełny to dam pózniej piciu

Kana-u nas Lazienka bedzie w naturalnych barwach plus drewno, chce umywalkę na drewnianym blacie m in, generalnie taki sielski klimat
A u Was jakie kolory sa?
Stary 2015-11-05, 14:43   #2839
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za próbę

Dzięki kochana!
Dokładnie święte słowa!

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
w niedzielę już raczej na pewno a wózek spisuje mi się b.dobrze, po piachu jakoś suniemy, nie ma tragedii, patrząc po kółkach myślałam, że będzie gorzej wiadomo Jane łatwiej się tu jeździło

dziękujemy

ale waży z tym mierzeniem to wiadomo jak to jest, nie jest łatwo precyzyjnie zmierzyć a nawet nie da się.. trzymam kciuki za nabiał u Cb, oby nie szkodził

straszne

Dzięki :-*

Cytat:
Dokladnie!

Mi też jej zal.. Swoją droga ciekawe co z ojcem dziecka?

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Te mierzenie to wiesz jakie dokładne nie przejmuj sie.
Kciuki za próbę!!

:-*

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hanka - super waga Filipka. Dobrze ze w mojej przychodni nie mierzą bo jednak to takie niedokladne. Ile przybrał w jakim czasie?
Ostatnio 22.09 ważył 8600. Czyli 800 g przybrał w 6 tyg.

Stary 2015-11-05, 14:50   #2840
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio 22.09 ważył 8600. Czyli 800 g przybrał w 6 tyg.
No to wow

Madzixx - pieknie Ala zjadła
Mialam Cie spytać - Ala juz spi w ciągu dnia w łóżeczku? Bez problemu się przedstawiła z usypiania w leżaczku?
Stary 2015-11-05, 14:52   #2841
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

banan to u nas kolejna rzecz do wyeliminowania. same zjem swoje sloiczki

JAŚ

Stary 2015-11-05, 14:59   #2842
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
No to wow

Madzixx - pieknie Ala zjadła
Mialam Cie spytać - Ala juz spi w ciągu dnia w łóżeczku? Bez problemu się przedstawiła z usypiania w leżaczku?
taaak, już od dawna tylko w łóżeczku śpi, odkąd wtedy o tym rozmawiałyśmy to chyba następnego dnia ją położyłam i od razu załapała a ja tak się tego bałam
w leżaczku to bym musiała jej dziury zrobić na nogi hehe

Cytat:
mmm banan to mój ulubiony deserek pycha jest

Hania-brawo, silny i duży Filipek widzisz, nie masz co się martwić, mleczko jak widać mimo diety masz tłuściutkie
Stary 2015-11-05, 15:10   #2843
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Uczula młodego?

Cytat:
taaak, już od dawna tylko w łóżeczku śpi, odkąd wtedy o tym rozmawiałyśmy to chyba następnego dnia ją położyłam i od razu załapała a ja tak się tego bałam
w leżaczku to bym musiała jej dziury zrobić na nogi hehe

Hania-brawo, silny i duży Filipek widzisz, nie masz co się martwić, mleczko jak widać mimo diety masz tłuściutkie
No to fajnie. Myślałam ze ja przkladasz.
Stary 2015-11-05, 15:15   #2844
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Jasiowi tez smakowal, niestety szybko go nie dostanie, bo znow plamy

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Uczula młodego?

niestety tak.

JAŚ

Stary 2015-11-05, 15:22   #2845
Hanka20
Zakorzenienie

Mój znów ani śniadania ani obiadu nie chciał jeść i choć nie chciałam się ugiac to musiałam bo ryk nie z tej ziemi na cyca. Tym sposobem wracamy do mlecznej diety

Stary 2015-11-05, 15:24   #2846
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Oj. A co wysypalo Jaśka?

jestem mamą
Stary 2015-11-05, 15:25   #2847
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Uczula młodego?

No to fajnie. Myślałam ze ja przkladasz.
ojj całe szczęście, że to za mną i teraz się wierzyć nie chce, że się w to bawiłam
Stary 2015-11-05, 15:27   #2848
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Mój znów ani śniadania ani obiadu nie chciał jeść i choć nie chciałam się ugiac to musiałam bo ryk nie z tej ziemi na cyca. Tym sposobem wracamy do mlecznej diety
Oj. Przekona sie w końcu. Tadki niejadki nasze

Cytat:
ojj całe szczęście, że to za mną i teraz się wierzyć nie chce, że się w to bawiłam
Dzieci często zaskakują na plus
Stary 2015-11-05, 15:31   #2849
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Kurde, Gossip, 7:30 to dla mnie pospane jak nigdy 😜

Goczek, mama starsza jest? U mnie podobne akcje z dziadkiem, z tym, że w tamtym roku zdiagnozowano u niego Alzheimera... Bierze leki, ale coraz gorzej jest niestety.

Viola, biedaku, gdzie się tak zalatwilas? Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

Majka, Julek startuje, uważaj, niedługo trzeba zabezpieczenia na meble zakładać 😉

Udało nam się nakręcić filmik jak Zosia oddaje buziaki, śmiesznie strasznie, bo cmoka naciagnietymi usteczkami, do tego śmieje się i tak zabawnie marszczy nosek. Wrzucę na FB wieczorem, bo film jest na Tż telefonie i ciul zapomniał mi przesłać, a już do pracy poszedł 😠

Jejjjuu tak mi żal tej biednej dziewczyny (mamy Melci), nie dość, że straciła córkę, to drugi raz przechodziła przez to samo, tym razem niestety bez szczęśliwego zakończenia... I chyba sama jest biedna...

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Hania, brawo za szczepienie, Filipek to też chłopak na wypasie! 😀

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Niezawsze, zainspirowalas mnie tym wózkiem. Kolega ma Maclarena po swoich bliźniakach (2 x pojedynczą spacerówke) i kiedyś proponował nam, że tanio odsprzeda. Dziś do niego napisałam, ma podesłać fotki i jak nam spasuje to też kupimy 😃

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Hehe do mycia okien polecam Karchera, kosztuje nie wiele ponad 200zl a okno umyte bez smug w 5min. U nas zwrócił się już milion razy, bo okiem w domu mamy sporo (11) i czyszcze nim kabinę prysznicową.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

My jesteśmy świeżo po remoncie łazienki. Mamy malutką, wiec zrobiliśmy kabinę prysznicową. Tęsknię za wanną, ale za to mamy więcej miejsca.
A o jakich kolorach myślisz?

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Zapomniałam dodać, że z powodu smogu dzisiejszy spacer jest odwołany....
Polecam jest super, długi, że starsze dziecko śpi i ma wygodnie, Mai służył na wakacjach do prawie 4 roku. Jechałam nim i po piasku na plaży ciągnąć go itp. Kosz ma super Pomyślany, bo się odpinane jak jest na płasko rozłożony.

Lipa ze spacerem

Hania kciuki, aby było ok po nabiałem! Ja juz jem wszystko i nie widać wpływu tego. Nic nowego się nie pojawiło na buzi

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Na auto teraz maclaremysą po 998zl

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:38   #2850
violka848
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ja jak zwykle z pytaniem. Rozmroziłam mleko i szkoda mi je wylewać i tak się zastanawiam czy nie zrobić jakiejś kaszki na nim hmm? Jaką byście poleciły? Nie wprowadzałam jeszcze żadnej kaszki. Czy podać normalnie to mleko, a swoje odciągnąć np? Tylko tak myślałam ze jak chora jestem to te przeciwciała Adce potrzebne.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Mi temperatura po Apapie moment spadła! 37 mam tylko. Mama przyszła Adrianką się zajęła i na spacer wzięła. Ale żeby nie było tak pięknie to mi roboty przyniosła, marchewki dla Adki obierałam, pokroiłam, zblanszowałam i zamrożę jak przestygną.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości