|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Siedzę przed tv i właśnie leciała reklama Coca-Coli świąteczna
piękne będą te święta Zawsze są magiczne ale w tym roku wyjątkowo z maleństwem w brzuszku, z mężem i dwiema rodzinami
|
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też kocham moją staruszkę nad życie bo nie cierpię myć naczyń ![]() Cytat:
|
|
#3693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu częściej bym mu kazała zmywać. ![]() Cytat:
![]() Moje też. Do top 3 dodałabym też suszarkę.![]() Dzisiaj będę pana doktora na usg straszyć kłujakami Kuzynka powiedziała, że mi zrobi depilacje woskiem, jak przyjedzie.
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się głodna zrobiłam.
![]() Pójdę na szybki spacer z psem, żeby jej tej łapy nie męczyć, i zastanowię się co wciągnąć.
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na obiad robię pizzę. Jutro wyjeżdżamy z samego rana nad morze,a nie chce mi się nawet pakować;-)
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
No jak już będą skrócone to się wystroję i wkleję foty
![]() Dzisiaj u mnie frytki ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Jakiś przystojny wychowawca?
|
|
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bym jadła już mi się takie świąteczne z kapustką też marzą... +barszczyk ![]() mój Tż jak sprząta to jeszcze większy syf przy tym robi, dzisiaj się zbuntowałam i powiedziałam że do świąt ma się ogarnąć bo sama nie dam rady ze wszystkim, ma przemyśleć moje słowa w pracy -już to widzę ![]() nie przejmuj się kłujakami, mój gin stwierdził ostatnio że mam się tyle nie depilować bo to sprzyja infekcjom -minę pewnie miałam bezcenna ![]() Ja ostatnio też zakupiłam dwie sukienko-tuniki na brzuszek http://www.topsecret.pl/tunika-damsk...180,pl-PL.html tą wzięłam czarną, sięga mi przed kolano i na święta będzie nadal dobra mam nadzieję pasek zakładam pod biustem, wiadomo ![]() http://www.topsecret.pl/tunika-damsk...180,pl-PL.html a ta raczej do getrów albo grubych rajstop, ale te fałdy zakrywają totalnie brzuszek i jeszcze jest miejsca sporo
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-05 o 14:46 |
|
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dzisiaj już z trochę lepszym samopoczuciem
Katar mniejszy a gardło nie boli. Nie jestem w temacie o czym teraz piszecie bo nie zdążyłam was nadrobić. A to wszystko przez to, że w końcu miałam siłę poszperać coś o wózkach. Do tej pory byłam kompletnie zielona a teraz zaczyna mi się coś rozjaśniać Natrafiłam na świetną stronę o wózkach na której prawie każdy model mi się podoba. Są fajnie opisane i zebrane w jednym miejscu. Wklejam wam link bo może którejś się przyda do poszukiwań. http://dzidziusiowakraina.blogspot.com/ Najgorsze jest to że w zasadzie wszystkie są super i już się zastanawiam nad tym jak ja się zdecyduję na któryś ... Dodatkowo wszystkie ważą mniej więcej podobnie i nie ma takiego który by się jakoś wybijał. A szkoda bo byłby to ogromny argument za nim. Jedyny lżejszy jest chyba ten Camarelo Figaro ale z kolei wydaje się tak niski że trzeba się zginać w pół do niego ![]() Nie mogę się doczekać aż pojadę do jakiegoś dużego miasta na przegląd tych cacek. Jak byście miały jakieś wieści na temat któregoś z wózków to piszcie .
|
|
|
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, wróciłam z miasta. Chwilkę mnie nie było a tutaj już tyle do nadrobienia
![]() Zrobiłam mega zakupy w Rossmannie ![]() Kupiłam jeszcze jakieś przyprawy bez chemii, szukałam jeszcze sproszkowanego młodego jęczmienia ale już chyba wykupiony . U mnie dzisiaj na obiadek rosołek i łosoś z piekarnika + szpinak z czosnkiem i ryż
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wyobrażam sobie zapuścić tak Bożenę, już mnie swędzi na samą myśl, a kuzynka dopiero 19 przyjedzie. ![]() Bardzo ładne te tuniki. Cytat:
Ale mam na stanie ponad 300 lakierów do paznokci.![]() Od 7 ma być promo na tusze, cienie itp. Akurat tusz mi się kończy. Promocja na podkłady mnie nie kusi, bo i tak wszystkie są dla mnie za ciemne. Chociaż mogę róż jakiś przygarnąć.
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
monicca1989 super ten wózeczek masz po synku
Bonku ja się tak rozruszałam na pilatesie, że normalnie czuję przypływ energii fajnie się poruszać ![]() monikmi fajny ten domek nad łóżeczko, są jeszcze takie jakby metryczki z wagą i wzrostem fajne magda super ciuszki pokupowałaś gosza trzymam kciuki za zwolnienie, jeśli się słabo czujesz to powinni dać NADIA jaka Ty laseczka jesteś ja też długi czas nie miałam fb . Przeraziłaś mnie trochę z tą kontrolą bo ja z Rzeszowa Nikt za mną jeszcze nie chodził z kamerą ale ciul ich tam wie A ja z kolei słyszałam od kolegi, że właśnie w Rzeszowie nie kontrolują ciężarnych, inne osoby tak (kręgosłup-jak kopią w ogródkach itp) ale dla ciężarnych taryfa ulgowa.misia880 piękne zakupy _emma mój Tata też pali, stosował różne rzeczy ale nic z tego, cała rodzina mu suszy o to głowę ale nałóg straszny eh, też bym chciała żeby rzucił może kupię mu jakąś książkę bo on lubi czytać.co do Pepco to ja zawsze kupuję rzeczy 100% bawełna i jak takie tam są to biorę ![]() polly ja też uwielbiam moją zmywarkę ![]() malinka powodzenia na USG ![]() słoneczko też właśnie usłyszałam reklamę coca-coli, uwielbiam święta ![]() Z niusów wczoraj zafarbowałam w końcu mój siwy odrost i mam znowu ciemne włoski
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-05 o 15:21 |
|
|
|
#3703 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko gdzie ja to znajdę? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() umyłam dzisiaj wszystkie podłogi i schody i jestem padnięta! a na obiad zalewajka z grzybkami i pierogi chyba nie musze mówić jakie jestem monotematyczna
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny o co chodzi z zusem? Ogólnie sprawdzają, jeśli coś im się wydaje podejrzane. Jednak myślę, że jeśli na l4 jest napisane, że można chodzić to co ich to obchodzi czy niesie się siatkę z zakupami czy nie.
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że płacisz od m2 to wyjdą grosze bo robi meble na wymiar więc zajmie mu to pewnie chwilkę... tylko że ja chce większy domek żeby był bardziej praktyczny niż śliczny, pomaluje sama ![]() milenujdka nie chodzi o to że złapią mnie na chodzeniu z siatami, bo jak dla mnie to mogę i w domu siedzieć bardziej o to że mam krótki staż pracy i jestem zatrudniona u rodziny na wysokich zarobkach, boję się że to mi podważa i nie wypłacą macierzyńskiego bo brak zwolnienia jakoś przeboleje
|
|
#3706 |
|
Konto usunięte
|
emma;53352811]Leżące czy chodzące?[/QUOTE]
- doktorka rodzinna sama zapytała czy jestem na zwolnieniu, ona zna historie mojej choroby tych stawów, bo rok temu chodziłam do niej z bólami co sezon, aż załatwiłam sobie sanatorium.. Ja powiedziałam że nie mam i własnie chciałam zapytac czy moge dostać, a ona że oczywiście, szczególnie w ciąży ta choroba nasila się.Kazala wypoczywac i spać w dzień skoro w nocy nie mogę ![]() monikmi;- myslę że powinnaś przekonsultować się z kimś kto w Twoim regionie zna się na rzeczy i procedurach ZUSoskich .Zyczę powodzenia, martwię się jak to u mnie będzie ![]() Też spałam zawsze na brzuchu teraz mi tego baaardzo brakuje verrerie;- no to nieciekawie z tym ZUSem, ale trzymam kciuki oby wypłacili. To jest własnie pierońska instytucja! ![]() moooniaaaa; ta trenerka gdzieś za granicą mieszka, i zawsze ma takie widoki. Nadia, na cholerę Ci taki chłop?! "miłość nie wybiera" jak to się mówi. -Coś ma w sobie co mnie trzyma obok. Fakt że nie jest ideałem, ja to wiem, on uważa inaczej . No ale cóż, "co Bóg złączył człowiek niech nie rozłączy" ...malinka -chyba żartujesz? już torbę? przestraszyłas mnie, ja nawet z listą wyprawkową nie zaznajomiłam się, nie mówię już o jej wydrukowaniu hmmmfjolek - o matko, co tu się nie podzieje w tych naszych ciążach.Zdrówka Dzieki za rady odnosnie ubioru, a więc pójde w tej czarnej z SH
|
|
|
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś dzisiaj podły dzień. Nic mi się nie chcę. W ogóle dziwny stres mi na żołądku siedzi.
Trzymam kciuki za wizyty ;-) Mam pytanie do was. Czasem kilka razy dziennie pieką mnie skutki :-\ takimi falami. Mrowią i pieką macie tak? Jutro wizyta. A ja nie mam się w co ubrać boszz. Tragedia. U mnie na obiad kotlet z piesi siekane. A jutro wyczekane gołąbki od babci :-D
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do TŻ, bo już od 20 minut powinien być w drodze do domu, a tu zonk, jeszcze nie wyjechał. I przez to zachciało mi się płakać, serio. Nie ogarniam samej siebie.
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niby nic a tak mnie to rozwaliło, że nie mogłam się uspokoić.. Hormony, co poradzisz
|
|
|
#3710 |
|
Rozeznanie
|
ja przestałam dzwonić po tym jak po raz tysięczny powiedział, że będzie za chwilę i wrócił po 1,5h :P po co mi nerwy
|
|
|
|
#3711 |
|
Konto usunięte
|
milenujdka - to lepiej już nie mieć żadnej niż taką, moja położna środowiskowa poszła siedzieć.A teraz nawet nie wiem czy jakaś przyjdzie.Do szkoly rodzenia nie będę chodzić, mam doświadczenie za sobą. A i tak szkoda by mi było czas marnować, to wszystko można w domu na youtube odsłuchać.
faithworkswonders;- piekna sukieneczka będzie misia 880; OMG, trzymaj się, rzeczywiście masakara. Ale my za remont w zeszłym roku zapłacilismy 4 kawałki, więc bądź spokojna, w tym roku kolejne 4 za malowanie auta..Ale mąż kocha go całym sercem więc szybko nie zmienimy Emma jeśli nakłonisz tatę do przeczytania tej książki Allen Karr "łatwy sposób rzucić palenie, to maz 99% gwarantowane że rzuci malinka9191 O ty cwaniaro!!!Zrobiłaś mnie w koniaz tym usg, myślałam że na poród szykujesz się już ![]() monikmi;dawaj te swoje diamenty ja oddam Ci zmywarkę, ja nie korzystam na codzień, chyba po jakichś gościach malinka9191 "ja przed świętami będę musiała coś kupić jakbyśmy jechali do PL ..." ja stawiam na tuniczki i długie swetry sukienki, spodnie to nie moja bajka, mierzyłam i niepodoba mi się jak wyglądam. Zakupiłam już 5 par róznych ocieplanych getrów, rajstop, legginsów i mam do tego chyba z 10 tunik i sweterków na zmianę.Tak że przynajmniej z tym spokój. |
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli bardzo pod piersiami te kosci
musialam zdjac stanik i sie polozyc.. nie wiem od czego ten bol
|
|
|
|
#3713 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jeżeli jest to chodzące , to chodzić ci wolno do apteki i lekarze
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jest. A jeśli już trzeba zrobić zakupy żywnościowe bo nikt inny nie może za ciebie tego zrobić a jeść musisz, to trzeba mieć koniecznie paragon że w ten dzień i o tej godzinie gdy była kontrola robiłaś zakupy. Wtedy masz jak wytłumaczyć nieobecność. Chociaż i tak i tak do czasu wyjaśnienia nieobecności wstrzymują wypłatę .
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2015-11-05 o 16:25 |
|
|
|
|
#3716 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wróciłam niedawno z miasta, kupiłam misiowy komin i ocieplane leginsy na bazarku, wzięłam je do reki oglądam podchodzi do mnie koleś i dla Pani to chyba większe.. A ja już oburzona no większe większe bo w ciąży jestem
a ten ze widzę widzę juz przynosze zabrzmiało to od niego jak bym na grubaske wyglądała ![]() Moja siostra urodzila w sierpniu 2014 a do tej pory nie dostala kasy za macierzyński i chorobowe.. Wlasnie pojechali z Rzeszowa do Wroclawia z młodym na rozprawę..pracowala 3lata zaszla w ciaze tylko akurat przed pójściem na chorobowe zmienili jej spolke, dla zusu to bylo jak nowa firma i od razu chorobowe ciążowe na nic nie zdaly tłumaczenia pisma i pokazywanie umów i świadectw pracy i po 2latach od pojscia na chorobowe! Masakra! ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- *po 2latach od pojscia na chorobowe dopiero rozprawa |
|
|
|
#3717 |
|
Konto usunięte
|
_polly "Dzisiaj będę pana doktora na usg straszyć kłujakami
- a ja chciałam zapisać się na wosk ale przed porodem, i są przeciwwskazania we wszystkich salonach w moim mieście, -czyli wysoka ciążą Nie wiem będę wyręczać się lusterkiem ![]() monikmi;- a nóż widelec przemysli sprawę i zacznie biegać z mopem i przynosic kakao do lóżka Serio gin Ci tak powiedział, żeby nie depilowac się na zero?? - chyba bym buraka strzeliła Tuniczki cudne, ale dość przewiewnę, jak na zimę polly_300 lakierów???OMG!Robisz pewnie paznokcie panienkom? ![]() Nie używasz podkładów? Ja czekam na promo podkładów chcę ten z BOURJOIS HEALTHY MIX i korektor pod oczy bo mi się kończy, i tusz z Loreala. milenujdka; - "Dziewczyny o co chodzi z zusem? Ogólnie sprawdzają,..." - L4 powinno sie wystawiać w przypadku ciąży zagrożonej, a że lekarze boją się (bo było mnóstwo akcji kiedy nie wypisano zwolnienia) że cos się ciężarnej stanie z ich winy to piszą L4 na każde zawołanie ciężarnej. Ciaża to nie choroba, de facto. Ja oczywiście uważam że niezależnie od tego jak się kobieta czuje powinna wypoczywac i wysypiac się w tym stanie, bo to jest stan wyjątkowy, i powinien być traktowany w sposób wyjątkowy. Natomiast prawo mówi własnie tak jak napisałam. darolka; tak mam takie uczucie w sutkach, przykładam zimne ręce Zartuje, smaruje kremem schłodzonym , troszeczke pomagapolly_nie płacz! wróci Twój ukochany, mi tylko raz się zdarzyło rozpłakać z winy męża. Widziałybyście jego minę, nie wiedział co biedak ze sobą zrobić,( nie przyzwyczajony gosć do pocieszania tak silnej babiny jak ja
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie czy takich domków nie ma na allegro albo po prostu wpisać w Google grafika i wejść w link gdzie to znajdzie
|
|
|
|
#3719 |
|
przyczajony tygrys
|
Do dermatologa distalam skierowanie pilne na konsultacje. Nie wiedziala jakie dawkowanie. Skierowala do poradni zakaznej. Lekarz mnie zbyl. Leki ktore zapisala gin (niebyla pewna czy to to) dermatolog nie wiedziala w jakich proporchach, stad do zakaznego. On nie zainteresowal sie. Wykupilam leki. Na ulitce inne (rzadsze) dawkowanie niz to co mam od gina. I czekam teraz w kolejce u rodzinnego
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka ja tez się dobrze czuje ze sie poruszalam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

piękne będą te święta
Zawsze są magiczne ale w tym roku wyjątkowo

tylko ugotowałabym ryż a nie ziemniaki bo te już mi bokiem wychodzą 

za takie z grzybami też bym diamenty oddała haha 

ale bym jadła 

niby nic a tak mnie to rozwaliło, że nie mogłam się uspokoić.. Hormony, co poradzisz