|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Na tusze z loreala jest promo 50 % w superpharmie. Wczoraj kupilam dwa tusze
|
|
|
|
#3722 |
|
Wtajemniczenie
|
A ta fitappy z filmików z yt to cwiczylam z nią kiedys przed ciąża, i jak dla mnie to taka slodko pierdzaca za bardzo jest
ale to może moje wrażenie
|
|
|
|
#3723 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za ślub na pewno będziesz pięknie wyglądała Cytat:
na pewno fajne rzeczy wyczarujecie dla dzidka ![]() co do ZUSu to wydaje mi się, że nie cofną Ci ze względu na wysokość czy to, że u rodziny pracujesz, mi się wydaje że ciężarne zostawiają w spokoju Bonku na którym ryneczku? tym na targowej? bo też mi leginsy ciążowe trzeba ![]() ja też się czaję na tusz z Loreala i korektor pod oczy, jeszcze by się jakaś fajna paletka cieni przydała
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-05 o 16:54 |
||
|
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
Żeby to tak było :-P z tego co się orientuję to właśnie najbardziej kontrolę narażone s są dziewczyny zByt wysokim zarobkami akurat w czasie ciąży. Koleżanka musiała wykazać w zusie że ma kwalifikacje na takie stanowisko i taka płace. Nie ma reguły. Albo się czepia albo nie. Trzeba czekać i tyle. Ja sama mam stracha bo teraz już powinien mi ZUS zapłacić Ale zobaczymy
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
padłabym bez własnej gotówki u mnie zawsze wypłata przychodzi 10tego, tak jak z pracy. W sumie to siedzę większość czasu w domu na wizażu
|
|
|
#3726 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka tal dokladnie tam zaraz przy wejściu głównym na hale targowa
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kuzynka od nas wyszła i dostaniemy po jej małym łóżeczko z materacykiem
|
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam w lidlu pyszna herbatkę tekane pomaranczowa dodałam 4gozdziki i jest mega
|
|
|
|
#3729 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dziewczyny, po długiej nieobecności
![]() Trochę mnie nie było bo miałam egzamin i musiałam się uczyć ale dziś jestem już po i jestem wolna i bedę miała więcej czasu dla was co jakiś czas starałam się was nadrabiać ale i tak nie jestem w stanie odpowiedzieć z osobna za dużo tego ![]() trzymam kciuki za wizyty i życzę dużo zdrowia i wytrwałości w walce z Zusami, sądami i innymi gadami ![]() co do zwolnienia to gdzieś czytałam, że zwolnienie służy też do rekonwalescencji, więc w miarę normalny tryb życia, pozwalający na powrót do zdrowia, tzn zrobienie sobie drobnych zakupów, spacer itp. ale jak słyszę o tych kontrolach to aż strach bierze Bylam na zwolnieniu całą poprzednią ciążę od 8 tyg. bo lekarz zalecił, w pracy na początku trochę marudzili ale potem bylo ok, tym razem też niemal od początku ale obyło się bez marudów no i kontroli z zusu, może dlatego że budżetówka i za mało zarabiam ![]() też szukam jakiejs fajnej sukienki, na święta i sylwestra coś by się przydało ![]() no i pochwalę się małymi łupami, kupilam dzis w smyku 5-cio pak body z kr rekawem i rekawiczki a wczesniej w pepco body z fajnym nadrukiem, nie moglam się powstrzymac ![]() uciekam bo mnie córa woła i zajrzę do was później miłego wieczorku
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to jutro tam pojadę bo brakuje mi właśnie do długich swetrów takich geterków ![]() Cytat:
ponoć bezpieczna dla ciężarnych zakupiłam sobie taki dzbaneczek do parzenia w Biedrze i czaję się na takie fusiaste w herbaciarni w Galerii Rzeszów ![]() moonunit fajne bodziaki no i kciuki za egzamin
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-05 o 17:28 |
||
|
|
|
#3731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam ![]() Z tego co położna powiedziała to u nas wszystko w porządku Potem sobie wszystko przejrzę i przetłumaczę co nie rozumiem to będę spokojniejsza A klocuszek nasz waży już 585 gram
|
|
#3732 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądacie moje 600gramow szczęścia?
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę jutro nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Malinka gratuluję
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła, jakieś babsko do mnie, że ona ma na 18.
przecież ja mam na 18.
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, nie odzywałam się od wczoraj. W sądzie okej, rozprawę wygrałam, znaczy się wyrok jest przez miesiąc nieprawomocny wiec musze czekać, możliwe, że pracodawca będzie chciał się sądzić dalej i cala sprawa tak szybko się nie zakończy. W każdym razie na kasę póki co liczyć nie mogę, dalej jestem na garnuszku tż i czuje się z tym tragicznie. Nie mam na nic kasy.... Nawet żeby iść do Rossmanna. Żenada.
Dzisiaj miałam wizytę na 12, a przyjęta byłam o 14;45. Śmiech na sali. Byłam jako ostatnia wiec myślałam że się lekarz mną zajmie jak człowiek. A okazało się, że wizyta trwała 3 minuty bo on się spieszył, przyłożyl tylko głowice usg i powiedział 'serce bije' i koniec wizyty. Myślałam że pękne ze złości. Czekać 3 godziny na pół minuty usg, ani zdjęcia, ani pomiarów, nie wiem czy dziecko jest całe i zdrowe, nie wiem czy to dalej dziewczynka.. Jednym słowem mnie zlał. Teraz w mojej sytuacji finansowej chyba nie pozwolę sobie na 220zl połówkowego. Wiec nie wiem ile waży dziecko, czy się zdrowo rozwija. Do tego sytuacja w sądzie. Mam dość, dlaczego ciągle w życiu mam pod górkę. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Sory, pewnie macie dość mojego marudzenia i w ogóle ale czy tylko ja mam wrażenie ze życie rzuca mi non stop kłody pod nogi :-/
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Darkanddark suuuuper gratuluję wygranej sprawy ![]() a z tą wizytą u lekarza to współczuję bo ja też lubię sobie wszystko dokładnie oglądnąć i czuć się zaopiekowana
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem co mam myślec w temacie wózków...szczerze mówiąc to wolałabym kupić wózek z tej niższej polki cenowej,bo z pieniążków, które by zostały zmieniłabym wystrój w pokoju malucha. Martwi mnie tylko jedna sprawa. Znajoma opowiedziała mi ze kiedyś połasila sie na tańszy wózek co skutkowało tym ze zjeżdżając z krawężnika pękł jej stelaż.Dziecko było wtedy w gondoli... Znam ja od niedawna wiec nie wiem czy nie ściemniala.wypowiecie sie?
|
|
|
|
#3738 |
|
Wtajemniczenie
|
Darka , gratuluję udanej rozprawy. Wszystko się pouklada, zobaczysz!
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Hejka,
Gratulacje zabudane wizyty, ciesze sie razem z wami ze dzieciaczki zdrowe. Malinka niezla kluska z twojej coreczki ![]() Darka wygrana w sadzie to juz duza sprawa, trzymam kciuki zeby nie bylo odwolania.. A tego lekarza to bym chyba znokautowala na miejscu..tyle czekac na 5 min wizyty!! Skandal. Sowa ja tez slyszalam o takim przypadku..bylo to dosyc dawno i nie bardzo jeszcze interesowaly mnie tematy wiec nie zapamietalam nazwy tego wozka i nie powiem ci czy to byl jakis tani wozek czy z lepszych. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Boje się, bo wiem jaki jest mój kierownik i prezes. I jestem prawie pewna, że się odwolaja.. A wtedy sprawa skończy się w lutym. Do lutego będe bez kasy, bez l4 które mi się należy po X latach pracy......
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Wrabalam juz miche ogorkowej, dwa kotlety serowo gryczane z kopa surowki marchewkowej i jeszcze chyba musze dopchac jakims jogurcikiem i kawka..
Oj czasem jak glod dopadnie.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3742 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w poprzedniej ciąży miałam wezwanie na kontrolę właśnie w Rzeszowie.
|
|||
|
|
|
#3743 |
|
Rozeznanie
|
Ja oglądam 600 gram ale jutro z tego co wiem jest ostatni odcinek :-(
|
#3744 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark po burzy zawsze wychodzi słońce nie martw się wszystko sie poukłada, może sie odwoływac nic mu to nie da bo sąd po 1 rozprawie jest po Twojej stronie, a za co dokładnie Cie zwolnili??
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- w tym tygodniu juz 3 raz pokazali rodzinę prawników z tymi blond bliźniaczkami 7 letnimi, chyba za często nie wiem czy reklamuja swoja dzialanosc czy co? bo rozumiem ze pokazuja rodziny ktorym sie urodzily wczesniaki ale tak w kazdym odcinku tych samych? |
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Bonku, za niejasności w liście obecności, oczywiście to był błąd kadrowej. I kilka innych absurdów, np. Za zły kontakt z klientem :-D śmiech na sali. Ale kierownictwo w tej firmie jest zawzięte... Mój prawnik powiedział, że szans nie mają w kolejnych rozprawach i ze byliby śmieszni gdyby się odwołali. Ale wiecie jacy są ludzie. Jak ktoś potrafi zwolnić kobietę w ciąży bez skrupułów to i walczyć będzie.
A mnie przede wszystkim zależy na świętym spokoju. Po prostu. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Co do 600 gramów szczęścia, ta rodzinka z bliźniakami mnie irytuje.. Tacy oni mądrzy i oczytani.. Masakra. Dziewczynki widać słodkie i mądre, ale ci rodzice... Bez komentarza :-d Za to bardzo mocno kibicuje Amelce. I płakałam jak bóbr, jak dowiedziałam się, że Melka nie żyje. Tak mocno za nią trzymałam kciuki :-(
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głowa do góry! Niczego nie mamy dość, a Ty wygrałaś rozprawę, mimo że nastawiali Cię na to, że na pewno na jednej się nie skończy. Nie boj się, szef nie jest durniem i wie, że ma małe szanse na wygraną. Według mnie jest duża szansa, że się nie odwołają. Nawet jeśli to cham zbolały to też zależy mu na kasie i nie chce jej w błoto wyrzucać. Mówię Ci, będzie dobrze Jak TŻ się zachowuje? Wypomina Ci coś?
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z wizytą to zdecydowane przegięcie ![]() Fasolka dzięki
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurcze, nie chciałam tego wiedzieć też bardzo jej kibicowałam
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Któregoś dnia- szef nie jest głupi, ale on bardzo ulega opinii mojego kierownika, przez którego sprawa się toczy. Nie wiem jakie tam są dziwne zazylosci między nimi. I Pani prawnik tez pewnie parę groszy od siebie doda i juz, on podpisze wszystko co da mu się pod nos.
Z kasa ciężko ale dajemy rade. Nie, absolutnie, tż nie wspomina bo przecież wie, że nie pracuje bo jestem leniem, tylko zostałam tak potraktowana. Jak tylko ma możliwość to dostaje kasę na swoje potrzeby, ale dla mnie to jednak nie jest komfortowa sytuacja. Jedyne co mogę od siebie dać do czyste mieszkanie i codziennie obiad z czego się bardzo cieszy.
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też oni denerwują. W ogóle to za dużo tych wstawek i są za długie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.

ale to może moje wrażenie 

na pewno będziesz pięknie wyglądała 
padłabym bez własnej gotówki
u mnie zawsze wypłata przychodzi 10tego, tak jak z pracy. W sumie to siedzę większość czasu w domu na wizażu

ponoć bezpieczna dla ciężarnych 

w poprzedniej ciąży miałam wezwanie na kontrolę właśnie w Rzeszowie.
Jak TŻ się zachowuje? Wypomina Ci coś?
też bardzo jej kibicowałam