Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 11:27   #3121
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
co to za skok?!?!?! ja już nie przetrwam kolejnego nawału, bo pierwszy stabilizowałam 1,5 tygodnia moja kruszyna ma 3,5tygodnia, więc kiedy mogę się spodziewać tej niespodzianki?!?!?!
kochanie..nie martw sie..niektóre dzieci łagodniej przechodzą skoki rozwojowe..a kryzysy laktacyjne pojawiają wtedy jak dziecko domaga sie większej ilości porcji mleczka..rośnie i rosną potrzeby..około 5 tygodnia ..szkoda właśnie ze akurat ten najważniejszy(przeważnie decydujący) kryzys laktacyjny łączy się ze skokiem rozwojowym 5tygodnia

proszę tu świetnie jest opisane

http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
co to za skok?!?!?! ja już nie przetrwam kolejnego nawału, bo pierwszy stabilizowałam 1,5 tygodnia moja kruszyna ma 3,5tygodnia, więc kiedy mogę się spodziewać tej niespodzianki?!?!?!

a masz może jakąś radę na pogryzione sutki??? przed każdym dostawieniem małej zaciskam zęby i palce u stóp, bo tak mnie to boli, a chciałabym aby kp było dla nas przyjemnością... smaruję je mascią maltan, pryskam octaniseptem, aby się lepiej zagoiły, ale to nie pomaga...
myślę ..że pogryzione sutki to efekt nieprawidłowego zasysania..
czy mała jest smoczkowa?
to czasem dezorientuje maluchy i przygryzają sutki..

a rada ..smaruj swoim mlekiem i zostawiaj do wyschnięcia ..
tym spirytusem bym nie polecała ..za mocno jałowi i dobre bakterie niszczy w efekcie nie goją się za szybko..

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2015-11-05 o 11:30
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 11:28   #3122
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny kiedy robicie usg stawów biodrowych dzieci, bo mnie zapisali jak mała będzie miała niecałe 4tygodnie, to nie za wcześnie?!?!?!?! oni uważają, że jest ok
Ja pierwsze mialam w szpitalu jeszcze w 4 dobie a drugie dzis na wizycie- miesiac po porodzie

Ale fajne fotki wrzucacie

My po wizycie u lekarza wszystko w porzadku , maly w tydzien przybral 300g wgl to za pierwszym razem jak go zwazyli wyszlo 3,5kg czyli jakby pol kilo stracil w tydzien, ale okazalo sie ze lekarka zle zwazyla no wiec wazy 4,3 no i z bioderkami sie poprawilo, nie potrzebujemy juz 2 pampersow za 2tyg pierwsza szczepionka na rota wirusy

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Skopiowalam z fb wiec sory, tam o tych fotkach pisalam xd
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:12   #3123
olibar
Raczkowanie

Troche Was podczytalam Maggie kurcze mialam taka sytuacje tez ze byla jakas kwarantanna w szpitalu i lezalam dluuuugo plus nie bylam w stanie zajac sie dzidzia wiem co czujesz. Mam nadzieje jednak ze zle mysli szybko odchodza!

Mnie to brzuch boli tzn jelita tak sadze. W 2 dni od porodu zrobilam 1sza kupke i wstyd pisac ale nie czulam ze cos wychodzi w sensie nie mialam kontroli nad zahamowaniem na chwilke.

Mlody ma sie ok poki co. Chyba po mm sadzi kupy na potege ale nie robi siku (?????)
Dostawilam go wczoraj do piersi bolalo mnie jak cholera ryczalam i on ryczal bo nie mogl zlapac wiec ja nie bede karmic piersia a staram sie odciagac i z butelki dawac. Niestety mimo ze cycki jak skaly, po goracym prysznicu i masazu nie wypuszczaja mleka wiec nie wiem co jest grane. Dzis wydoilam 5ml a cyce jak balony

Dzis ma przyjsc polozna (wczoraj wypisano nas do domu). Za 2 miechy szczepienie pierwsze i to na tyle.
Mam nadzieje ze te jego wybroczyny na glowce znikna. Mam zamiar dzis zapytac czy w koncu moge go wykapac. Co do kikuta to tutaj mowia ze mozna moczyc nawet trzeba tylko pozniej do sucha wacikiem i tylko tyle.
Boje sie kapania bo on taki maly zeby sie nie wyslizgnal z rak :/

Mnie plecy okropnie bola. Tu gdzie korzonki oraz ramiona napierniczaja bo na bank zle go trzymalam w szpitalu przy kp.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-11-05 o 12:18
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:18   #3124
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Blindness, Mala dzieki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie , bo już się martwiłam, że się psuję od środka

czasami dzieciom to wystarczy, moja opróżnia pierś w 4-5minuty, a później sie po prostu nią bawi i przysypia

kciuki!!!

ja kupiłam te woreczki do mrożenia pokarmu, wychodzi koło złotówki za woreczek, ale bardzo wygodnie się mrozi...

Dziewczyny kiedy robicie usg stawów biodrowych dzieci, bo mnie zapisali jak mała będzie miała niecałe 4tygodnie, to nie za wcześnie?!?!?!?! oni uważają, że jest ok
Bardzo dobry termin.
Moja miała 4 tyg na pierwszym USG

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:27   #3125
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
proszę tu świetnie jest opisane

http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html[COLOR="Silver"]

czy mała jest smoczkowa?
to czasem dezorientuje maluchy i przygryzają sutki..
dzięki będę próbować z tym mleczkiem, a mała ani smoka ani butli, tylko cycuś, ale strasznie łapczywie chwyta, poza tym ja te otoczki mam takie tyci tyci i może dlatego tak przygryzła brodawkę... przy drugiej jest lepiej, jak zasysa to boli ale później jest już trochę lepiej, a ta pierwsza ma żywą ranę już od tamtego tygodnia i za cholerę nie mogę tego zaleczyć, może faktycznie to smarowanie mlekiem pomoże, dzieki

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Ja pierwsze mialam w szpitalu jeszcze w 4 dobie a drugie dzis na wizycie- miesiac po porodzie

Ale fajne fotki wrzucacie

My po wizycie u lekarza wszystko w porzadku , maly w tydzien przybral 300g wgl to za pierwszym razem jak go zwazyli wyszlo 3,5kg czyli jakby pol kilo stracil w tydzien, ale okazalo sie ze lekarka zle zwazyla no wiec wazy 4,3 no i z bioderkami sie poprawilo, nie potrzebujemy juz 2 pampersow za 2tyg pierwsza szczepionka na rota wirusy

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Skopiowalam z fb wiec sory, tam o tych fotkach pisalam xd
no to piekny już klocuś

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
TMlody ma sie ok poki co. Chyba po mm sadzi kupy na potege ale nie robi siku (?????)
Dostawilam go wczoraj do piersi bolalo mnie jak cholera ryczalam i on ryczal bo nie mogl zlapac wiec ja nie bede karmic piersia a staram sie odciagac i z butelki dawac. Niestety mimo ze cycki jak skaly, po goracym prysznicu i masazu nie wypuszczaja mleka wiec nie wiem co jest grane. Dzis wydoilam 5ml a cyce jak balony
próbuj jeszcze dostawiać, bo się zajedziesz z tym odciąganiem i karmieniem, ja tak tydzień pociągłam i nigdy więcej...
za to pomogło obkładanie zimną kapustą ze trzy razy dziennie, picie szałwi 2xdziennie, oklepywanie piersi opuszkami palców przed karmieniem i grzanie cycusiów suszarką, dzieki czemu troszeczkę miekły i mała byla w stanie się zassać. po kilku dniach było już ok

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Bardzo dobry termin.
Moja miała 4 tyg na pierwszym USG
to super, dzięki
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:58   #3126
olibar
Raczkowanie

Kurcze tyle ze nie wiem jak przystawic patrzylam online i polozne pokazaly ale przez trzymanie go mam przeciazone ramiona i bol jak cholera. Mam problem zeby go wziac z lozeczka to tz daje a dzis nawet kubka z herbata (500ml) nie bylam w stanie utrzymac dluzej w dloni.

Od rana placze. Mam opuchnirty dol nie moge siedziec znow powtorka z 1szego razu. Ani stac nie moge bo zaraz plecy bola. Nie wiem ile dni potrwa gojenie krocza zeby ta opuchlizna zeszla sama. Mam tylko zalecenie codziennie brac prysznic i dluzej tam woda polewac.

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-11-05 o 13:46
Stary 2015-11-05, 13:40   #3127
Amelie04
Zakorzenienie

Ado dzis zaprzyjaznilam sie z laktatorem , z jednej piersi sciagam 100ml w kilka minut, Maly szybko zjada z butelki i jest najedzony w 2h...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:26   #3128
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w czym mrozicie pokarm?
Ja w tym:
http://allegro.pl/avent-pojemnik-180...774297194.html
i mam do nich przejściówkę do podłączenia laktatora i przykręcenia smoczka, o tu:
http://allegro.pl/avent-przejsciowka...525816633.html
Cytat:
wszystko zależy od mamusi cierpliwości i wytrwałości
reszta ułoży się szybciej niż myslisz..jeszcze ze dwa tygodnie i pojawi się skok i kryzys laktacyjny..to też można przetrwać..przykład np.OLI z Kubulkiem

Oli jak idzie odciaganie zapasów??
czy próbowałaś technikę pierś dziecko/pierś laktator jednocześnie?
Potwierdzam, da radę przetrwać jeśli się Ady posłucha

Aduś, dzięki za pamięć, udaje się pół porcji dziennie bez szkody dla ssaka, więcej mój laktator nie wyciąga, ale i tak się cieszę, bo przy zachowaniu konsekwencji zdążę zapas zrobić a i mojej laktacji to na pewno dobrze zrobi

DAISY nie jestem pewna, czy taką żywą krwawiącą ranę powinno się mleczkiem traktować nie wiem, czy w ten sposób nie załatwiłam sobie piersi jednej na początku potem robiłam odwrotnie, nie przystawiałam Kuby bo ropę miałam aż, tylko laktator i potem myłam sutek i odkażałam i suszyłam aż się porządnie zaleczyło i dopiero Kubuś wrócił ze swoim zaciskiem kilku amstaffa ADA, co myślisz - takie mleczko na ranie nie stanowi pożywki dla niechcianych bakterii jakichś? ja aż usiałam Tribioticem się ratować, takie zakażenie poszło - ale nie wiem czy od tego czy zwyczajnie pecha miałam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

A i z tego cytowania zapomniałam najważniejszego:

WNIOSKUJĘ O NOBLA DLA Harveya KARPA!!!

Zakokonowany i dobrze podparty w pleckach Pan Sówka, po kilku minutach mojego szuszania aż się zdyszałam i zatkany smokiem -- śpi CZWARTĄ GODZINĘ!!!

Lecę budzić

Mam dwa prania zrobione i powieszone, ugotowany obiad, ogarniętą kuchnię i parter, uprzątnięte kartony po meblach, nakarmionego psa i wystawione plastiki dla WPO na jutro i pomalowałam rzęsy no NIE WIERZĘ

Żeby to tylko nie było tak jednorazowo, hahahahah

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

OLIBAR są tam u Was cuda typu kora dębu albo Tantum Rosa???
Z każdym dniem będzie lepiej, biedulko!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:33   #3129
Amelie04
Zakorzenienie

Dziewczyny jak odciagne mleko to ono moze stac w temp pokojowej w tej samej butelce co bede karmic tak? Ma byc odkrecone czy zakrecone?
Stary 2015-11-05, 15:19   #3130
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
KOd rana placze. Mam opuchnirty dol nie moge siedziec znow powtorka z 1szego razu. Ani stac nie moge bo zaraz plecy bola. Nie wiem ile dni potrwa gojenie krocza zeby ta opuchlizna zeszla sama. Mam tylko zalecenie codziennie brac prysznic i dluzej tam woda polewac.

a jak nie macie odpowiednika tamum rosa to moze rumiankiem przemywaj albo szałwia, ale nie mocz rany za długo bo sie moze jadzić...

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Mam dwa prania zrobione i powieszone, ugotowany obiad, ogarniętą kuchnię i parter, uprzątnięte kartony po meblach, nakarmionego psa i wystawione plastiki dla WPO na jutro i pomalowałam rzęsy no NIE WIERZĘ
wariatka, ja w takich chwilach włączam tv lub idę się położyć

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak odciagne mleko to ono moze stac w temp pokojowej w tej samej butelce co bede karmic tak? Ma byc odkrecone czy zakrecone?
tak musi być zakręcone

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Elve pokonałam Cię, dziś mała ma 25 dni a pępęk ani drgnie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:22   #3131
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze tyle ze nie wiem jak przystawic patrzylam online i polozne pokazaly ale przez trzymanie go mam przeciazone ramiona i bol jak cholera. Mam problem zeby go wziac z lozeczka to tz daje a dzis nawet kubka z herbata (500ml) nie bylam w stanie utrzymac dluzej w dloni.

Od rana placze. Mam opuchnirty dol nie moge siedziec znow powtorka z 1szego razu. Ani stac nie moge bo zaraz plecy bola. Nie wiem ile dni potrwa gojenie krocza zeby ta opuchlizna zeszla sama. Mam tylko zalecenie codziennie brac prysznic i dluzej tam woda polewac.

Biedna, wiem co czujesz. Ja nadal mam opuchlizne ale już idzie z nią żyć i zaczęłam tak sensownie siadać w pon. czyli po 3 tygodniach. W tej chwili najbardziej mnie męczą spacery ale te 3 km jestem w stanie przejść no i z dnia na dzień jest lepiej.
Cytat:
Ja w tym:
http://allegro.pl/avent-pojemnik-180...774297194.html
i mam do nich przejściówkę do podłączenia laktatora i przykręcenia smoczka, o tu:
http://allegro.pl/avent-przejsciowka...525816633.html

Potwierdzam, da radę przetrwać jeśli się Ady posłucha

Aduś, dzięki za pamięć, udaje się pół porcji dziennie bez szkody dla ssaka, więcej mój laktator nie wyciąga, ale i tak się cieszę, bo przy zachowaniu konsekwencji zdążę zapas zrobić a i mojej laktacji to na pewno dobrze zrobi

DAISY nie jestem pewna, czy taką żywą krwawiącą ranę powinno się mleczkiem traktować nie wiem, czy w ten sposób nie załatwiłam sobie piersi jednej na początku potem robiłam odwrotnie, nie przystawiałam Kuby bo ropę miałam aż, tylko laktator i potem myłam sutek i odkażałam i suszyłam aż się porządnie zaleczyło i dopiero Kubuś wrócił ze swoim zaciskiem kilku amstaffa ADA, co myślisz - takie mleczko na ranie nie stanowi pożywki dla niechcianych bakterii jakichś? ja aż usiałam Tribioticem się ratować, takie zakażenie poszło - ale nie wiem czy od tego czy zwyczajnie pecha miałam

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

A i z tego cytowania zapomniałam najważniejszego:

WNIOSKUJĘ O NOBLA DLA Harveya KARPA!!!

Zakokonowany i dobrze podparty w pleckach Pan Sówka, po kilku minutach mojego szuszania aż się zdyszałam i zatkany smokiem -- śpi CZWARTĄ GODZINĘ!!!

Lecę budzić

Żeby to tylko nie było tak jednorazowo, hahahahah

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

OLIBAR są tam u Was cuda typu kora dębu albo Tantum Rosa???
Z każdym dniem będzie lepiej, biedulko!
Cieszę się, że oprócz mnie jest jakaś inna entuzjastka tej metody, bo czułam się jak debil wychwalając ją bez odzewu Najlepiej jednak radzi sobie z usypianiem mój tz bo mi jest ciężko go dobrze prosto chwycić szuszac do uszka i bujać bokiem bo jest już długi - ale dochodzimy do wprawy. Zresztą u mnie w większości przypadków wystarczy, że go tylko owinę a to umiem robić nieźle
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 15:26   #3132
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Biedna, wiem co czujesz. Ja nadal mam opuchlizne ale już idzie z nią żyć i zaczęłam tak sensownie siadać w pon. czyli po 3 tygodniach. W tej chwili najbardziej mnie męczą spacery ale te 3 km jestem w stanie przejść no i z dnia na dzień jest lepiej.

Cieszę się, że oprócz mnie jest jakaś inna entuzjastka tej metody, bo czułam się jak debil wychwalając ją bez odzewu Najlepiej jednak radzi sobie z usypianiem mój tz bo mi jest ciężko go dobrze prosto chwycić szuszac do uszka i bujać bokiem bo jest już długi - ale dochodzimy do wprawy. Zresztą u mnie w większości przypadków wystarczy, że go tylko owinę a to umiem robić nieźle
3km to sporo ja mam problem zrobic kilka krokow do wc :/
A bolala Cie macica po porpdzie? W sensie bol jak na okres po bokach. Mnie cmi tak nieprzyjemnie.
No nic mlody zasnal 50ml zjadl ife sie umyc i poleze z golym tylkiem.

Stary 2015-11-05, 15:47   #3133
krolewna1986
Wtajemniczenie

Nie pamietam, czy się Wam chwaliłam, że wczoraj nam odpadł pępuszek 8 dzien

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:05   #3134
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Nie pamietam, czy się Wam chwaliłam, że wczoraj nam odpadł pępuszek 8 dzien
Szybciutko

Cytat:

!
Oliath wraca do żywych

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

I czy to normalne że mi nogi spuchly? ?

Boje się ze to jakiś negatywny efekt cc.
Normalnie jak parówki wyglądają. .

Nawet w ciąży tak nie miałam
Spokojnie jak dziewczyny piszą wróci do normy..też byłam przerażona, że coś jest nie tak..hmm 1 pon mialam cc a chyba kolo czwartku, piątku zeszlo

Cytat:
a mi wręcz przeciwnie. Dzień po tak mi schudły łydki i uda, że w mega szoku byłam i nie mogłam w to uwierzyć. Pewnie woda ze mnie zeszła.
Ja teraz jak patrze na swoje nogi to mam wrażenie że chudsze niż były

Cytat:
Amelio..ta" chwila" co teraz u Was trwa ..
to zapewne przechodzenie z mleczka przejściowego na dojrzałe..
bardzo ważne jest to..żeby jednak wytrwać w tym okresie tylko na kp..
nie zaburzaj tego momentu mm ..
szkodzisz laktacji i ryzykujesz bólem brzusia..po co "zatykać maluszka ciężkim pokarmem(mm)mając swój lekki i najlepszy..
ta cierpliwość na prawdę się opłaca..dla dobra dziecka i Twojego
takie dojadanie i posypianie to taki normalny "zwyczaj" dobrze czującego się dwutygodniowego dzidziulka..który pragnie cysia kiedy chce i błogo śpi uszczęśliwiony cysiem na żądanie...
mały ROŚNIE ..rozwija się ..wszystko jest ok..pogódź się z sytuacją karmienia na żądanie a szybciej dojdziecie do rytmu ustalonego kompromisowo..Twoje mleczko jest idealne i lekkostrawne..wchłania się szybciutko i stąd zapewne ciągłe pragnienie Tomaszka na więcej..więcej..więcej..a to że przysypia to czasami rozbudzaj na ile sobie pozwoli ..a czasami pozwalaj na spanie bo to też jest najlepsze dla rosnącego i rozwijającego sie prawidłowo maluszka..
ważne żeby przybierał..a mm zostaw w spokoju bo mieszasz mu w żołądku..
UWIERZ PROSZĘ W SWOJE MLECZKO!
mój Wikuś przez pierwszy miesiąc też pojadał kilka tylko minut i przysypiał ..mimo wszystko tak bardzo nie martwiłam się tym ..mały w miesiąc przybrał 1500 (ur 3300 na 4 tyg.miał już 4800) na samej piersi ..a Gabriel ..teraz popatrzyłam w książeczkę ..urodzony 3300 a w na 3 tydzień miał już 4300...ech kiedy te moje bączki takie malunie były

wszystko zależy od mamusi cierpliwości i wytrwałości
reszta ułoży się szybciej niż myslisz..jeszcze ze dwa tygodnie i pojawi się skok i kryzys laktacyjny..to też można przetrwać..przykład np.OLI z Kubulkiem

Jak ja kocham czytać Twoje posty..nie powiem bo czasem jesten mega umećzona bo ciągle cyc..ale racja warto

Cytat:

a masz może jakąś radę na pogryzione sutki??? przed każdym dostawieniem małej zaciskam zęby i palce u stóp, bo tak mnie to boli, a chciałabym aby kp było dla nas przyjemnością... smaruję je mascią maltan, pryskam octaniseptem, aby się lepiej zagoiły, ale to nie pomaga...
Mnie tak boli pierwszy moment jak cycka daję a potem jest już przyjemnie

Mała śpi więc zaglądam co słychać tutaj W między czasie szukam sprzętów agd Teraz nawet kiepsko gdzieś podjechać coś wybrac, wiec zrobie liste które mi się podobają, żeby z mała sprawnie w sklepie poszło W sb montują nam drzwi i powoli meble kuchennę się robią, i piec już mamy, i niefługo schody..nie mogę się doczekać kiedy w końcu będziemy na swoim

Edytowane przez ewlina
Czas edycji: 2015-11-05 o 16:07
ewlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 16:51   #3135
Amelie04
Zakorzenienie

napisalam na fb ale wkleje jeszcze tutaj
dziewczyny karmiace MM/ dokarmiające. jaka butelke macie? ja kupilam dzis specjalnie LOVI ale cos nie idzie mu jedzenie, w ogole nie łyka, nie leci chyba nic z niej ;/ avent natural to samo nic nie leci... jedynie odpowiada mu taka wąska z canpola bo szybko sie najada z niej...

wyobrazcie sobie, ze Mały wypił moje odciągniete i 3h spał. czyli to nie wina mleczka tylko moze przystawienia. albo jakies lewe cycki mam hehe
Stary 2015-11-05, 16:58   #3136
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny karmiace MM/ dokarmiające. jaka butelke macie? ja kupilam dzis specjalnie LOVI ale cos nie idzie mu jedzenie, w ogole nie łyka, nie leci chyba nic z niej ;/ avent natural to samo nic nie leci... jedynie odpowiada mu taka wąska z canpola bo szybko sie najada z niej...

wyobrazcie sobie, ze Mały wypił moje odciągniete i 3h spał. czyli to nie wina mleczka tylko moze przystawienia. albo jakies lewe cycki mam hehe
Ja mam aventu i pije ladnie ostatnio jak wyszlam tz daj jej z conpola i tez wypila :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:06   #3137
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
DAISY nie jestem pewna, czy taką żywą krwawiącą ranę powinno się mleczkiem traktować
Ja mam zakaz smarowania mlekiem, tak samo jak mam zakaz karmienia takim poranionym sutkiem.

Cytat:

Elve pokonałam Cię, dziś mała ma 25 dni a pępęk ani drgnie
Szalejecie To dopiero musiała być grubaśna pępowina

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Ja mam avent natural, wszystko pięknie leci, tylko się trzeba napracować, pisałam nawet jakiś czas temu, że nie widzę po mojej córci, żeby karmienie butlą było taką szybką łatwizną, jak tutaj się szeroko wmawia
Stary 2015-11-05, 17:26   #3138
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
3km to sporo ja mam problem zrobic kilka krokow do wc :/
A bolala Cie macica po porpdzie? W sensie bol jak na okres po bokach. Mnie cmi tak nieprzyjemnie.
No nic mlody zasnal 50ml zjadl ife sie umyc i poleze z golym tylkiem.

Nie. Dopiero teraz mnie pobolewa i się zastanawiam czy to ok, pewnie costam dalej się kurczu. Już zapomniałam jak to jest jak macica boli a to było w końcu całkiem niedawno.

Jesteś dopiero co po spokojnie. Jak byłam w szpitu to przejście do pielegniarek żeby mi dały paracetamol dosłownie 30m (jak nie mniej) to też było dla mnie nie lada wyzwanie ( i to jeszcze w 2 strony ! )
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 17:32   #3139
Amelie04
Zakorzenienie

Elve- no wlasnie, moj nie lubi się męczyc, od razu zasypia podczas karmienia, a jak mu szybciej leci to pięknie zje i spi 3h. zastanawiam sie, moze mu zmienic smoczek w tym avencie na 3m+ ? albo chociaz sprobowac. bo ten 0+ jest dla niego ewidentnie za wolny...
Stary 2015-11-05, 17:46   #3140
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ciekawe, zachowuje się tak, jak w teorii mają w zwyczaju dzieci rozleniwione butlą, a przecież Tomcio nie miał jeszcze szans się rozleniwić...

Możesz spróbować ze smoczkiem z większym przepływem, może będzie spokojniejszy. Moja młoda się jeszcze tym 0+ potrafi zadławić, więc nieprędko smoczek zmienię, he he.

A co z kp? Będziesz mu odciągać, żeby się nie bulwersował?
Stary 2015-11-05, 17:53   #3141
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ciekawe, zachowuje się tak, jak w teorii mają w zwyczaju dzieci rozleniwione butlą, a przecież Tomcio nie miał jeszcze szans się rozleniwić...

Możesz spróbować ze smoczkiem z większym przepływem, może będzie spokojniejszy. Moja młoda się jeszcze tym 0+ potrafi zadławić, więc nieprędko smoczek zmienię, he he.

A co z kp? Będziesz mu odciągać, żeby się nie bulwersował?
Moze jeszcze zoltaczka go trzyma, albo to przez ten otworek w serduszku ma mniej sily...
Dzis mu caly dzien odciagam i super mi to idzie. A on sie najada i spi. Wczoraj na piersi co godzine sie dopominal a nie jest latwo tak karmic co chwile z szalejącym w tle 2,5latkiem. Chyba mu niczego nie zabraknie jak bede go karmic takim sposobem... Jak na razie mam tyle pokarmu, ze czesto wylewam, bo jest tego za duzo a musze sciagnac, bo piersi twarde sie robia.
Stary 2015-11-05, 17:56   #3142
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Może faktycznie to przez to serduszko...
Jak dla mnie to opcja z odciąganiem jest bardzo ok, idzie Ci to szybko, masz dużo pokarmu (zazdroszczę ), młody usatysfakcjonowany, Ty spokojna, Ala ma mamę w większej ilości...bomba
Stary 2015-11-05, 18:04   #3143
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Może faktycznie to przez to serduszko...
Jak dla mnie to opcja z odciąganiem jest bardzo ok, idzie Ci to szybko, masz dużo pokarmu (zazdroszczę ), młody usatysfakcjonowany, Ty spokojna, Ala ma mamę w większej ilości...bomba
18 listopada mamy kontrole i mam nadzieje, ze choc troche sie poprawilo
racja, teraz porownalam smoki lovi mini(0+) i slow(3+) i jakiejs ogromnej roznicy miedzy nimi nie ma, wiec zmienie i zobacze jak mu sie bedzie jadło
Stary 2015-11-05, 18:09   #3144
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Nie. Dopiero teraz mnie pobolewa i się zastanawiam czy to ok, pewnie costam dalej się kurczu. Już zapomniałam jak to jest jak macica boli a to było w końcu całkiem niedawno.

Jesteś dopiero co po spokojnie. Jak byłam w szpitu to przejście do pielegniarek żeby mi dały paracetamol dosłownie 30m (jak nie mniej) to też było dla mnie nie lada wyzwanie ( i to jeszcze w 2 strony ! )
Dzieki za info

Ja wlasnie zrobilam oklady cuda na kiju masaze na tyle na ile mi prog bolu pozwala i co? Wlaczylam laktator i odciagnelam 5 ml tylko. Piersi jak kamienie boli jak *******. Na bank bede chciala zatrzymac laktacje jesli tak dalej bedzie
Jutro to pewnie mi eksploduja. No ale chyba gorzej byc nie moze?

Przystawilam malego do cycka ale nie potrafil zlapac a jak zlapalbi ssal to wyplywalo z buzi i cala koszulke mialam mokra.

Stary 2015-11-05, 18:11   #3145
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info

Ja wlasnie zrobilam oklady cuda na kiju masaze na tyle na ile mi prog bolu pozwala i co? Wlaczylam laktator i odciagnelam 5 ml tylko. Piersi jak kamienie boli jak *******. Na bank bede chciala zatrzymac laktacje jesli tak dalej bedzie
Jutro to pewnie mi eksploduja. No ale chyba gorzej byc nie moze?

Przystawilam malego do cycka ale nie potrafil zlapac a jak zlapalbi ssal to wyplywalo z buzi i cala koszulke mialam mokra.

to jest normalne, tez tak mialam.
Stary 2015-11-05, 18:33   #3146
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No ja jeszcze nie za wspaniale, bo rączki zgina skubany, ale się uczę a Karp CUDOTWÓRCA, normalnie pojadę faceta uściskać chyba Kuba ZNOWU śpi, po spacerze nawet nie miauknął, 3 h za nami i zaraz budzenie. Ja jakaś ostro walnięta jestem, bo mi dziwnie jak tak śpi, normalnie nie umiem przywyknąć, cały czas się boję że coś nie tak i zaglądam co chwilę do niego czy dycha no chore
Edit: ... bez odzewu, bo pewnie żadnej aż tak jeszcze dziecko nie dało popalić jak mi - 7 tygodni wrzasku non stop, chyba że buzia cycem zatkana pewnie dlatego wciąż nie dowierzam i wciąż mam wrażenie, że jeśli śpi, to muszę na zapas, na akord prać, prasować, sprzątać i robić zapasy obiadów w zamrażarce hahahahaahh .
Ale chwila dla siebie na wyprostowanie grzywki i pomalowanie oczu - BEZCENNA. Mąż w zachwycie, że jednak nie jestem aż takim paszczurem jak ostatnio myślał
Cytat:
Jak na razie mam tyle pokarmu, ze czesto wylewam, bo jest tego za duzo a musze sciagnac, bo piersi twarde sie robia.
Zamrażaj! bo przy odciąganiu laktatorem laktacja lubi z czasem wyhamowywać, a potrzeby Tomcia odwrotnie - będą rosły - więc w razie W zapas będziesz miała
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-11-05 o 18:37
Stary 2015-11-05, 18:39   #3147
Amelie04
Zakorzenienie

o co chodzi z tym karpem , bo nie jestem w temacie ?
Stary 2015-11-05, 18:47   #3148
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
o co chodzi z tym karpem , bo nie jestem w temacie ?
http://www.mamania.pl/ksiazki/najszc...e-w-okolicy,31

jak dla mnie - GENIUSZ
Kubulek
Stary 2015-11-05, 18:55   #3149
Amelie04
Zakorzenienie

w skrocie chodzi o to, zeby dziecko tak zawijać ścisło jak w brzuchu ? chetnie bym przeczytala ale czasu brak :P
Stary 2015-11-05, 18:58   #3150
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
w skrocie chodzi o to, zeby dziecko tak zawijać ścisło jak w brzuchu ? chetnie bym przeczytala ale czasu brak :P
SSSpowijanie
SSStabilizowanie
SSSzumienie
SSSkokołysanie
SSSsanie

Kubulek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości