|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
proszę tu świetnie jest opisane http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...a_dziecka.html ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
czy mała jest smoczkowa? to czasem dezorientuje maluchy i przygryzają sutki.. a rada ..smaruj swoim mlekiem i zostawiaj do wyschnięcia .. tym spirytusem bym nie polecała ..za mocno jałowi i dobre bakterie niszczy w efekcie nie goją się za szybko.. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-11-05 o 11:30 |
||
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajne fotki wrzucacie My po wizycie u lekarza wszystko w porzadku , maly w tydzien przybral 300g wgl to za pierwszym razem jak go zwazyli wyszlo 3,5kg czyli jakby pol kilo stracil w tydzien, ale okazalo sie ze lekarka zle zwazyla no wiec wazy 4,3 no i z bioderkami sie poprawilo, nie potrzebujemy juz 2 pampersow za 2tyg pierwsza szczepionka na rota wirusy ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Skopiowalam z fb wiec sory, tam o tych fotkach pisalam xd |
|
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
Troche Was podczytalam
Maggie kurcze mialam taka sytuacje tez ze byla jakas kwarantanna w szpitalu i lezalam dluuuugo plus nie bylam w stanie zajac sie dzidzia wiem co czujesz. Mam nadzieje jednak ze zle mysli szybko odchodza!Mnie to brzuch boli tzn jelita tak sadze. W 2 dni od porodu zrobilam 1sza kupke i wstyd pisac ale nie czulam ze cos wychodzi w sensie nie mialam kontroli nad zahamowaniem na chwilke.Mlody ma sie ok poki co. Chyba po mm sadzi kupy na potege ale nie robi siku (?????)Dostawilam go wczoraj do piersi bolalo mnie jak cholera ryczalam i on ryczal bo nie mogl zlapac wiec ja nie bede karmic piersia a staram sie odciagac i z butelki dawac. Niestety mimo ze cycki jak skaly, po goracym prysznicu i masazu nie wypuszczaja mleka wiec nie wiem co jest grane. Dzis wydoilam 5ml a cyce jak balony ![]() Dzis ma przyjsc polozna (wczoraj wypisano nas do domu). Za 2 miechy szczepienie pierwsze i to na tyle. Mam nadzieje ze te jego wybroczyny na glowce znikna. Mam zamiar dzis zapytac czy w koncu moge go wykapac. Co do kikuta to tutaj mowia ze mozna moczyc nawet trzeba tylko pozniej do sucha wacikiem i tylko tyle. Boje sie kapania bo on taki maly zeby sie nie wyslizgnal z rak :/ Mnie plecy okropnie bola. Tu gdzie korzonki oraz ramiona napierniczaja bo na bank zle go trzymalam w szpitalu przy kp. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-11-05 o 12:18 |
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja miała 4 tyg na pierwszym USG
|
|
#3125 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy drugiej jest lepiej, jak zasysa to boli ale później jest już trochę lepiej, a ta pierwsza ma żywą ranę już od tamtego tygodnia i za cholerę nie mogę tego zaleczyć, może faktycznie to smarowanie mlekiem pomoże, dzieki Cytat:
![]() Cytat:
za to pomogło obkładanie zimną kapustą ze trzy razy dziennie, picie szałwi 2xdziennie, oklepywanie piersi opuszkami palców przed karmieniem i grzanie cycusiów suszarką, dzieki czemu troszeczkę miekły i mała byla w stanie się zassać. po kilku dniach było już ok ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- to super, dzięki
|
|||
|
|
|
#3126 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze tyle ze nie wiem jak przystawic patrzylam online i polozne pokazaly ale przez trzymanie go mam przeciazone ramiona i bol jak cholera. Mam problem zeby go wziac z lozeczka to tz daje a dzis nawet kubka z herbata (500ml) nie bylam w stanie utrzymac dluzej w dloni.
Od rana placze. Mam opuchnirty dol nie moge siedziec znow powtorka z 1szego razu. Ani stac nie moge bo zaraz plecy bola. Nie wiem ile dni potrwa gojenie krocza zeby ta opuchlizna zeszla sama. Mam tylko zalecenie codziennie brac prysznic i dluzej tam woda polewac. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk Edytowane przez olibar Czas edycji: 2015-11-05 o 13:46 |
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Ado dzis zaprzyjaznilam sie z laktatorem , z jednej piersi sciagam 100ml w kilka minut, Maly szybko zjada z butelki i jest najedzony w 2h...
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym:
http://allegro.pl/avent-pojemnik-180...774297194.html i mam do nich przejściówkę do podłączenia laktatora i przykręcenia smoczka, o tu: http://allegro.pl/avent-przejsciowka...525816633.html Cytat:
Aduś, dzięki za pamięć, udaje się pół porcji dziennie bez szkody dla ssaka, więcej mój laktator nie wyciąga, ale i tak się cieszę, bo przy zachowaniu konsekwencji zdążę zapas zrobić ![]() DAISY nie jestem pewna, czy taką żywą krwawiącą ranę powinno się mleczkiem traktować nie wiem, czy w ten sposób nie załatwiłam sobie piersi jednej na początku potem robiłam odwrotnie, nie przystawiałam Kuby bo ropę miałam aż, tylko laktator i potem myłam sutek i odkażałam i suszyłam aż się porządnie zaleczyło i dopiero Kubuś wrócił ze swoim zaciskiem kilku amstaffa ADA, co myślisz - takie mleczko na ranie nie stanowi pożywki dla niechcianych bakterii jakichś? ja aż usiałam Tribioticem się ratować, takie zakażenie poszło - ale nie wiem czy od tego czy zwyczajnie pecha miałam ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- A i z tego cytowania zapomniałam najważniejszego: WNIOSKUJĘ O NOBLA DLA Harveya KARPA!!! Zakokonowany i dobrze podparty w pleckach Pan Sówka, po kilku minutach mojego szuszania aż się zdyszałam i zatkany smokiem -- śpi CZWARTĄ GODZINĘ!!!Lecę budzić Mam dwa prania zrobione i powieszone, ugotowany obiad, ogarniętą kuchnię i parter, uprzątnięte kartony po meblach, nakarmionego psa i wystawione plastiki dla WPO na jutro ![]() Żeby to tylko nie było tak jednorazowo, hahahahah ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- OLIBAR są tam u Was cuda typu kora dębu albo Tantum Rosa??? Z każdym dniem będzie lepiej, biedulko!
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak odciagne mleko to ono moze stac w temp pokojowej w tej samej butelce co bede karmic tak? Ma byc odkrecone czy zakrecone?
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Elve pokonałam Cię, dziś mała ma 25 dni a pępęk ani drgnie
|
|||
|
|
|
#3131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej jednak radzi sobie z usypianiem mój tz bo mi jest ciężko go dobrze prosto chwycić szuszac do uszka i bujać bokiem bo jest już długi - ale dochodzimy do wprawy. Zresztą u mnie w większości przypadków wystarczy, że go tylko owinę a to umiem robić nieźle
|
||
|
|
|
#3132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam problem zrobic kilka krokow do wc :/A bolala Cie macica po porpdzie? W sensie bol jak na okres po bokach. Mnie cmi tak nieprzyjemnie. No nic mlody zasnal 50ml zjadl ife sie umyc i poleze z golym tylkiem. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3133 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie pamietam, czy się Wam chwaliłam, że wczoraj nam odpadł pępuszek
8 dzien
|
|
#3134 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała śpi więc zaglądam co słychać tutaj W między czasie szukam sprzętów agd W sb montują nam drzwi i powoli meble kuchennę się robią, i piec już mamy, i niefługo schody..nie mogę się doczekać kiedy w końcu będziemy na swoim
Najszczęśliwszy rok w moim życiu ![]() 12.10.2015 nasz największy Skarb Lena Edytowane przez ewlina Czas edycji: 2015-11-05 o 16:07 |
||||||
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam na fb ale wkleje jeszcze tutaj
dziewczyny karmiace MM/ dokarmiające. jaka butelke macie? ja kupilam dzis specjalnie LOVI ale cos nie idzie mu jedzenie, w ogole nie łyka, nie leci chyba nic z niej ;/ avent natural to samo nic nie leci... jedynie odpowiada mu taka wąska z canpola bo szybko sie najada z niej... wyobrazcie sobie, ze Mały wypił moje odciągniete i 3h spał. czyli to nie wina mleczka tylko moze przystawienia. albo jakies lewe cycki mam hehe |
|
|
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3137 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Szalejecie To dopiero musiała być grubaśna pępowina ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś dopiero co po spokojnie. Jak byłam w szpitu to przejście do pielegniarek żeby mi dały paracetamol dosłownie 30m (jak nie mniej) to też było dla mnie nie lada wyzwanie ( i to jeszcze w 2 strony ! ) |
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Elve- no wlasnie, moj nie lubi się męczyc, od razu zasypia podczas karmienia, a jak mu szybciej leci to pięknie zje i spi 3h. zastanawiam sie, moze mu zmienic smoczek w tym avencie na 3m+ ?
albo chociaz sprobowac. bo ten 0+ jest dla niego ewidentnie za wolny...
|
|
|
|
#3140 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ciekawe, zachowuje się tak, jak w teorii mają w zwyczaju dzieci rozleniwione butlą, a przecież Tomcio nie miał jeszcze szans się rozleniwić...
Możesz spróbować ze smoczkiem z większym przepływem, może będzie spokojniejszy. Moja młoda się jeszcze tym 0+ potrafi zadławić, więc nieprędko smoczek zmienię, he he. A co z kp? Będziesz mu odciągać, żeby się nie bulwersował?
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis mu caly dzien odciagam i super mi to idzie. A on sie najada i spi. Wczoraj na piersi co godzine sie dopominal a nie jest latwo tak karmic co chwile z szalejącym w tle 2,5latkiem. Chyba mu niczego nie zabraknie jak bede go karmic takim sposobem... Jak na razie mam tyle pokarmu, ze czesto wylewam, bo jest tego za duzo a musze sciagnac, bo piersi twarde sie robia. |
|
|
|
|
#3142 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Może faktycznie to przez to serduszko...
Jak dla mnie to opcja z odciąganiem jest bardzo ok, idzie Ci to szybko, masz dużo pokarmu (zazdroszczę ), młody usatysfakcjonowany, Ty spokojna, Ala ma mamę w większej ilości...bomba
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() racja, teraz porownalam smoki lovi mini(0+) i slow(3+) i jakiejs ogromnej roznicy miedzy nimi nie ma, wiec zmienie i zobacze jak mu sie bedzie jadło |
|
|
|
|
#3144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie zrobilam oklady cuda na kiju masaze na tyle na ile mi prog bolu pozwala i co? Wlaczylam laktator i odciagnelam 5 ml tylko. Piersi jak kamienie boli jak *******. Na bank bede chciala zatrzymac laktacje jesli tak dalej bedzie ![]() Jutro to pewnie mi eksploduja. No ale chyba gorzej byc nie moze? Przystawilam malego do cycka ale nie potrafil zlapac a jak zlapalbi ssal to wyplywalo z buzi i cala koszulke mialam mokra. Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Karp CUDOTWÓRCA, normalnie pojadę faceta uściskać chyba Kuba ZNOWU śpi, po spacerze nawet nie miauknął, 3 h za nami i zaraz budzenie. Ja jakaś ostro walnięta jestem, bo mi dziwnie jak tak śpi, normalnie nie umiem przywyknąć, cały czas się boję że coś nie tak i zaglądam co chwilę do niego czy dycha no chore ![]() Edit: ... bez odzewu, bo pewnie żadnej aż tak jeszcze dziecko nie dało popalić jak mi - 7 tygodni wrzasku non stop, chyba że buzia cycem zatkana pewnie dlatego wciąż nie dowierzam i wciąż mam wrażenie, że jeśli śpi, to muszę na zapas, na akord prać, prasować, sprzątać i robić zapasy obiadów w zamrażarce hahahahaahh Ale chwila dla siebie na wyprostowanie grzywki i pomalowanie oczu - BEZCENNA. Mąż w zachwycie, że jednak nie jestem aż takim paszczurem jak ostatnio myślał ![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-11-05 o 18:37 |
||
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
o co chodzi z tym karpem , bo nie jestem w temacie ?
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.mamania.pl/ksiazki/najszc...e-w-okolicy,31
jak dla mnie - GENIUSZ
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
w skrocie chodzi o to, zeby dziecko tak zawijać ścisło jak w brzuchu ?
chetnie bym przeczytala ale czasu brak :P
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SSStabilizowanie SSSzumienie SSSkokołysanie SSSsanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

wszystko w porzadku , maly w tydzien przybral 300g
no wiec wazy 4,3
wiem co czujesz. Mam nadzieje jednak ze zle mysli szybko odchodza!

nie wiem, czy w ten sposób nie załatwiłam sobie piersi jednej na początku 

Kuba ZNOWU śpi, po spacerze nawet nie miauknął, 3 h za nami i zaraz budzenie. Ja jakaś ostro walnięta jestem, bo mi dziwnie jak tak śpi, normalnie nie umiem przywyknąć, cały czas się boję że coś nie tak i zaglądam co chwilę do niego czy dycha
no chore